- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #6422 üzenetére
megérkezett a cuccosba a 2x4gb 1600-as geil ram, a procit odatoltam 4300mhz-re, a Tomb Raider tesztet toltam azonos beállításokkal, mint azelőtt, min 23,3, max 32,1, átlag 27,6-ra jött ki az eredmény ez 5fps-t jelent plusszba, ami kb 25%-os teljesítmény javulás!
igaz a teszt alatt 4300-on a proci meg a gép már 160W-ot is zabált, ami durva növekedés!
-
Dany007
veterán
Ööö izé. Most észrevettem egy érdekességet.
Rendszerinformáció azt írja ki, hogy AMD A10-5800k blabla 4300Mhz 2mag 4 logikai processzor.
Ez rendben van? Nem 4 magnak kellene lennie? -
MiklosSaS
nagyúr
Ahogy elinditom az AIDA64-et ugy fagy le a gep es indul ujra. Vagy van valami a gepemmel es nem jovok ra, de en jobbnak erzem a regi AM3-as sempronomat, pedig az 2.2 ghz-en magfeloldva es alulfeszelve 0.9 V mukodott.
Valahogy porgosebbnek ereztem mint az 5300-ast. Pedig csak az alaplap es processzor valtozott (tap, ram, ssd, hdd a regi). Ez most vagy ilyen az APU vagy valami nem koser az alaplappal, vagy valahol user hiba.Normalis az hogy egy 2.2 ghz-es magfeloldott sempron (athlon II x2 4450) egy olcso alaplapban (asrock) sokkal porgosebb legyen mint egy 5300-as APU ami 3.4 ghz-en ketyeg ?
-
Dany007
veterán
válasz
Dany007 #6792 üzenetére
Most fut az Unigine 4 1080p-ben minden alapbeallitason. Szerkbe irom az eredmenyt
Na megvan az eredmeny:
FPS: 10.0
Score: 253
Min fps: 6,2
Max fps: 22,7Dx11, 1080p,
preset: custom
quality: High
Tess: disabledEz milyennek szamit?
Es ha nem jo akkor vajon mitol? Biosban normal modban van. Energiatakarekossak disabled. Legujabb Catalyst vam fent. Es biosban engedelyeztem valami tweeket - turbo mod.
-
Dany007
veterán
No, kipróbáltam a TDU 1-et az új rendszeren. 1080p minden max. És 25-30 fps-sel szaggat =/ Ez normális? 1440-ben is csak stabil 30 fps-t ért el. Azért ez elég régi játék ahhoz, hogy simán fusson. Még a régi 7 éves konfigomon is ment 1080p-ben stabil 50-55 fps-sel.
Egyvalamire tudok gondolni, hogy full energy saving beállításon ment minden. Biosban is meg a szoftveres beállításokban is minden le volt véve downgrade-elve stb... Ez lehetett az oka? Mindjárt kirpóbálom egyébként full performance beállítással is. Csak azt gondoltam, hogy attól még, hogy spórolósra állítom a rendszert ha kell a kakaó akkor adja...
Csak azért csodálkozom mert a tesztekben Battlefield 3-at nyomattak 720p-ben tuning nélkül és ment 30-40 fps-sel. Márpedig a 2006-os TDU sehol sincs egy BF3-hoz képest.
-
törölt tag
válasz
Vartanus #6783 üzenetére
Az északi hídban foglalt helyet az IGP is, ezek ketten fogták a memóriavezérlőt és beköltöztek a processzorba. Szóval egy NB feszültségemelésnek nem csak az IMC-re kellene hatással lennie.
(#6785) daredar562: pedig reálisnak tűnhet. Terhelés alatt mit mutat a gyári szoftver? Esetleg nézd meg AIDA64-gyel is.
-
daredar562
tag
sziasztok, sikeresen összeraktam FM2es konfigomat, Athlon II X4 750K processzorral , és kérdésem az lenne hogy van esetleg valami program amivel meg lehet nézni a cpu hőfokot, ami reális értéket mutat, mert gyári hűtővel nem tartom nagyon reálisnak a 34 C fokot
-
ftc
nagyúr
DDR4-re gondoltál? vagy GDDR5-re?
Kérdés a többiekhez. alaplapokn8l Asus, MSi vagy esetleg Giga ami megbízhatóbb? Asrockból nem lehet kapni A85-t csak a FM2A85X EXTREME6 felénk ami közel se 100 eur alatti kategória
chipsetet eldöntöttem, hogy A85-ös lesz...
GIGABYTE F2A85XM-HD3
GIGABYTE F2A85XM-D3H
ASUS F2A85-M LE
MSI FM2-A85XMA-E35
ASUS F2A85-M
ASUS F2A85-M PROleginkább 4 mem foglaltút keresek. MElyik lenne a jobb választás?
-
Findzs
addikt
ha bele is fog menni valószínűleg a ddr3 as rammok vissza fogják fogni a kaveri teljesítményét mivel ddr5 -öt is fog támogatni, előzetes infók alapján alaplapra integrált formában
tehát szerintem kb. úgy vissza fogja majd a ddr3 mint most egy 1333 ram modul 1866 helyett a trinytiketde inkább ne legyen igazam
-
törölt tag
válasz
Dany007 #6777 üzenetére
A CPU-Z-nek hihetsz. Az ASUS programja valószínűleg az alap JEDEC órajelre céloz, vagy arra, milyen RAM-ból lett felskálázva az 1866 MHz. De nézz egy AIDA64-et is!
(#6776) Vartanus: én 1,4-nél nem mennék feljebb, de mihez kell ekkora feszültség? Lefogadom, IGP-t tuningolsz.
-
Vartanus
őstag
A NB-nek mennyi max fesz adható 1,45V az már k@rva sok?
-
törölt tag
válasz
kopidoo #6774 üzenetére
Attól még lehet pár új mikrokód, amit nem tettek közzé nyilvánosan. Értem itt ezalatt, hogy például a lapod CPU Support List oldalán ott van, hogy az Athlon X2 340-es csak a P2.00-ás BIOS-tól elérhető, viszont a BIOS oldalán ez van csak a 2.00-hoz írva: Improve AMD graphic compatibility.
Tehát valamiért kimaradt a felsorolásból... -
kopidoo
senior tag
@atti_2012 & Csol-T:
viszont a CPU támogatási litában csak a Trinyó APU-k vannak
-
ftc
nagyúr
Richland mikorra várható asztali fronton?
-
-
törölt tag
válasz
kopidoo #6759 üzenetére
Az IOMMU egy olyan funkció, mely a virtualizálásban játszik komoly szerepet. Mondjuk nem tudom, mit adtak hozzá, amit állítani lehet UEFI-ből, de ha nem virtualizálsz operációs rendszereket, neked nem lesz fontos a hiánya.
A TPM pedig a platform-megbízhatósági modul rövidítése. Ez értendő mind a lapkára, mind a szoftveres megoldásokra egyidejűleg, de ha nem foglalkoztál például a BitLocker meghajtótitkosítással (Windows 7), akkor szintén lényegtelen számodra.
A CPU code-ot pedig már kisakkozták előttem. -
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fanfany65 #6761 üzenetére
Ez így nem lesz jó, jelöld be hogy kinek válaszolsz és légy figyelmesebb mert olyan valakinek válaszoltál a Biosal kapcsolatban aki nem neked irt.
ASRock Extreme Tuning Utility ver:0.1.306 Ezt kell letöltened az Asrock honlapról, azért nem linkeltem mert nem tudom milyen Wint használsz.
-
fanfany65
tag
Asrock FM2A85X EXTREME4-M ilyen lapom van és 1.0 bios van fent azt hiszem!
Ha nem muszály nem frissiteném a biost mert amugy minden flottul megy' -
kopidoo
senior tag
Asrock FM2A75Pro4-M laphoz lav új BIOS a következő frissítésekkel:
1. Add BIOS setup "IOMMU" item.
2. Add auto detect TPM function.
3. Update CPU code.Ezek mik?
-
törölt tag
válasz
fanfany65 #6756 üzenetére
Az APU hőfokára ír hülyeséget, vagy csak külön a magokra? Mert utóbbinál nem újdonság, figyelmen kívül lehet hagyni.
(#6751) Dany007: Advanced Mode > Ai Tweaker > Ai Overclock Tuner-t állítsd át vagy Manual-ra, vagy amit alatta látsz (XMP, D.O.C.P., AMP, ...). Utána megjelenik a Memory Frequency alatt egy menü, ahol ki tudod választani a profilt.
-
fanfany65
tag
Hello!
Én is ma raktam össze gépemet,minden müködik rendesen,de a CPU höfoknak marhaságot ir ki a gép!!
milyen progival lehet reális eredményt kapni!Elöre is köszi!!
Különben egy X4 750K és egy Arctic Freezer 7 Pro Rev 2 hüti!! -
juve600
nagyúr
üdv
szerintetek 750k proci 4,0 ghz-en ,artic freeze 64 hűtövel max terhelésnél 65 C fokos az ideális ??? -
Dany007
veterán
Tudnatok segiten hogy biosban xpm profilt a memoriahoz hogyan kell beallitani?
Rakerestem a forumban es mindenhol irjatok h be kell allitani. Okes de hogy? Nem talaltam ra opciot.
Igy alapbol csak 1333mhz en futnak a ramok. Manualisan persze betudom loni 1866ra.
Asus alaplap... -
Trojan64
csendes tag
válasz
frescho #6732 üzenetére
Akkor a TC-t ( Total Commander
) nem fogom babrálni.
Áprilisban csökkenhet néhány AMD processzor ára? -
mtade
aktív tag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni.
Össze kéne legózzak egy gépet, ami az esetek 90%ában htpc/browse masina lenne a tévére kötve (32", fullhd), a maradék kis időt pedig játékkal terveztem bohóckodni. Nem kell ultrahigh minőség, megelégszem a low-val is, de célzáskor ne akarjon szaggatni...
A lapnak uATXnek kellene legyen, a procinak, ha nagyon belendülnék a játékkal, el kellene viseljen egy közepes dual grapics videokártyát.
Rengeteget nem akarnék költeni rá, a következőt néztem össze.
- Asrock sFM2 FM2A55M-DGS 13k
- AMD Dual-Core A4 5300 13k
- 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Blu (2X2GB) 9kNagyon messze vagyok az igényeimtől?
Előre is köszönöm a segítséget. -
atti_2010
nagyúr
válasz
MiklosSaS #6740 üzenetére
Az 1,45V az nem sok hanem rengeteg, nem csoda hogy 70 fokon sínylődik, próbáld 1,4V -on turbó van? Nekem 1,3 V-on megy turbó kikapcsolva és 4100 Mhz re húzva mind a 4 mag 60 fokot alig nyaldossa. Szerintem ha nincs tuning azt a 8 magosat is lehet jóval kisebb feszen is járatni.
-
Dany007
veterán
válasz
MiklosSaS #6734 üzenetére
Nekem is vam egy TX3-am csak nincs mar meg az amd-s rogzitoje
Hat egyre kivancsibb vagyok milyen homersekleteim lesznek. Momdjuk nalam a "haz" joval szellosebb mint az atlag.
Egyik oldalon egy 12cm-es venti fujja be a levegot 1200rmp-n, vele szemben meg egy 8centis szivja ki 1400-on. A ketto kozott feluton van a proci. Igy a jelenlegi c2d se ment 40-45 fok fole soha, terhelve se... Na majd meglatjuk talan mar este osszeall. -
-
Dany007
veterán
válasz
frescho #6719 üzenetére
En se mondtam h nem lehet eleg hozza. Biztos nem adnak olyat amivel elfustol a proci
Bar nagyon csenevesz az biztos. De sok helyen azt irtak hogy az Alpine 64plus huto alig jobb csak valamivel, mint a gyari.
Ezt meg latva a ketto kozti baromi magy kulonbseget nem akarom elhinni.
Szal erted... nehogymar ne hutson jobban
Mar csak a puszta anyagmennyiseg kozti kulonbseg miatt is. Mert azt elfogadom h nem halkabb, de hogy ne is legyen erdemben(!) hatekonyabb azt nem.
Na mindegy majd ha sikerul osszerakni vegre a remdszert akkor irok par hom. eredmenyt. Bar a gyarit nem fogom berakni igy ahhoz nem tudok majd viszonyitani.
-
válasz
Trojan64 #6731 üzenetére
El, de jobban jarsz, ha a turbot lekapcsolod es kezzel emelsz neki a szorzon. TC-hoz nagy feszultseget ad az AMD, ami teljesen felesleges. Nagyon jo %-al viszik alap feszultsegen a turbo sebesseget az APU-k es a fogyasztas sem ugrik meg. Cserebe erezhetoen jobban megy a gep. Feltetelezem, hogy a 750K is tudja ezt, mert csak az IGP a kulonbseg.
-
Trojan64
csendes tag
Egy asrock fm2a75 pro4-m lesz alatta. A Turbo Core-t elbírja?
-
Trojan64
csendes tag
Köszönöm a választ! Használtat nem szeretnék, és a 750k-ra esett a választás. Csak nem rossz, ha ennyien használják. A szorzózármentességet igyekszem majd kihasználni a gyári hűtővel. (burkoltan: tapasztalatok?
)
Kezdetben a meglévő GT 240 512MB-al üzemel és később lesz minimum egy hd 7750. Kaveri az utóbbit csak támogatja majd, ha a 7770-et nem is. (utóbbi a cél).
-
Centre
tag
-
Smithy87
senior tag
Akkor most ez a dual graph minek a szintjét hozza? Mérmint egy DVGA hoz képest. 7750 azért megvan dualban?
-
Akcok94
senior tag
hali,
egy alap fm2 procihoz milyen alaplapot vegyek? csak netezesre es hd film nezeshez kellene. mondjuk olyan 14e kornyeken legyen es melyik fm2 procit en a a4 vagy a6-bol a kozrp kategoriat. -
kopidoo
senior tag
válasz
nadragulya #6710 üzenetére
XMP Profile #2-t (2133MHz) állítsd be, az dob az IGP teljesítményén.
-
Dany007
veterán
Jelentem tegnap ota en is klubbtag vagyok!
Majd rakok fel kepeket csak most felujitason van a tapom igy a beszereles is kesik.Ami viszont mocskosul meglepett az a gyari huto. Nagyon pici, csenevesz... pici... Melle tettem azt az olcso arctic cooling alpine 64 pluszt es b...ki, eltorpul mellette!
Csinaltam roluk kepeket, majd felrakom. Hihetetlen ezek utab hogy ne lenne szintekkel jobb az arctic. Terfogatra min 1,5x nagyobb. A borda is meg a venti is.
Na majd kiprobalom.@ spkkill: es dg nelkuo csak igpt hasznalva milyen?
-
spkkill
tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
nadragulya #6710 üzenetére
Rögtön meg is húzhatnád az IGP-t 1000 Mhz -re.
-
Johnie
tag
Saját régebbi hozzászólásomhoz kell reagáljak.
Úgy néz ki hogy az alaplapom UEFI-jében az AHCI BIOS ROM - Enabled-re állításával kikerülöm a Sata eszközök ellenőrzését.
Ha Disabledre állítom akkor A2-es üzenettel POST-ol néha a gép , igaz elindul a win , de lassan mert pár másodperc erejéig csak ezt az A2 üzenetet látom.
Ma betettem a dvd író-olvasómba egy dvd lemezt és nem akarta beolvasni. Betettem egy cd-t és azt sem. Újraindítottam a gépet és próbáltam egy win7-es dvd-ről bebootolni de nem indult el, nem olvasta a lemezt.
Firmware-t frissítettem a dvd íróban. Semmi.
Nosza szétkaptam a gépet és kicseréltem az író sata kábelét.
A2-es üzenet megszűnt, gép nem áll másodpercekig a POST-nál, lemezeket olvassa az optikai meghajtó boot-nál is, win alatt is. -
kopidoo
senior tag
válasz
nadragulya #6700 üzenetére
Milyen RAM-od van?
-
Findzs
addikt
válasz
nadragulya #6706 üzenetére
legújabb driverek fent vannak?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
nadragulya #6706 üzenetére
Nem kell mert inkább belassít 1GB elég, gondolom duallban megy a ram.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
nadragulya #6704 üzenetére
Menyi ramot osztottál ki az IGP-nek?
-
kgb79
tag
válasz
Szia!
Nálam A6-5400k fix 4,2ghz + igp 844mhz + ram 1866Mhz és 1800Mhz-es NB
Ezekkel a beállításokkal:
Az fps pályától függően 27-34 között.
Link korrigálva!
[ Módosította: Neil Watts ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz
-
x_o_n
veterán
válasz
vsync be van kapcsolva?
mert azért vicces hogy az swtor meg ment rajta meg a wow..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest