Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Vartanus #7322 üzenetére

Üdv! :)

Eddig minden rendben van, köszönöm. Bár sok időm sajnos nincs tesztelni. Egyelőre még csak 1-2 játékot próbáltam. És az NFS HP-vel játszok úgymond rendszeresebben is.

Igen, nagyjából eddig azt kaptam amit vártam. Egy gyors példa. Általános használatot nézve. MS Office 2010 enterprise. Rányomok a Word ikonra, majd jön egy villanás és már ott is van a kép. Nincs 2 másodperc az egész. Ez az első indítás. Másodikra elindítva már villanás sincs, csak hirtelen ott terem a kezdőképernyő. Kb, mintha SSD-t használnék, pedig nincs(!) SSD-m. Ez brutális.
    Az eddigi C2D-vel is gyors volt, de ott azért láttam a betöltőképernyőt. Tehát felvillant az a képernyő, jött az animáció, el tudtam olvasni a szöveget, majd bejött a Word kezdőképernyője.
    Itt most ez olyan gyors, hogy azt a betöltőképernyőt csak egy villanásnyira látom elsőre, majd második indításnál már azt se. A Photoshop is villámgyorsan betölt. És a képek pörgetése - ACDSee 6-ban villámgyors.
    Tehát összességében igen nagyon érezhető a változás.
    De mondom ezt általános használatban úgy, hogy szerintem a régi Core2-vel se volt lassú a rendszer. De ehhez képest most igen.

Örülök hogy tetszik az ötletem. Azt hiszem nagyképűség nélkül persze, sikerült optimálisan ötvöznöm a HTPC funkcióit egy asztali PC teljesítményével. És most köszönhetően a Trinity-nek már a fogyasztása is közelít egy HTPC-hez.
    Viszont a tervezés és a kivitelezés igen macerás volt. Gyakorlatilag hagyományos PC házból egy darabot nem használtam fel az építés során. A bútort apám készítette az én terveim alapján. Nem volt egyszerű hogy minden passzoljon. Főleg a hátlapi panel és VGA hátlap plusz a fedlap között. Plusz a vezetékek elhelyezése a bútoron belül, behúzása dróttal meg minden ilyesmi...
    Ráadásul a tápvezeték hosszát egyáltalán nem vettem figyelembe, így azt a végén toldani kellett. Szóval nem egyszerű... : )

Ebből adódóan a hűtésem is igen speciális és szerintem jól átgondolt. Ezt csak azért írom le, mert ez a legfontosabb elem a hőmérsékletekkel kapcsolatban. Ez számít a legjobban.

Talán a képeken is látszik, hogy úgy van megoldva, hogy 2db 12cm-es venti nyomatja be a levegőt porszűrőn keresztül. Az egyik közvetlenül a CPU hűtő alatt van. Fölötte pedig 2db 8cm-es szívja ki a meleg levegőt. Pontos megfigyeléseket még nem végeztem, ezért az adatok csak körülbelüliek.
    A CPU üresjáratban olyan 27-30°C fok között van. Kisebb- nagyobb terhelésre ez felmegy 40-45°C-ig. -> Ezek Bios adatok. Rendes terhelés esetén - Aida 64 stressz teszt GPU és teljes CPU + RAM stresszelés esetén 20 perc után olyan 55-56 fokon stabilizálódik a CPU.
    Ellenben GPU-Z-ben láttam már maximum 65 fokos GPU hőmérsékletet is.
    A vinyók ~ 30-33 fokosak szenzorral mérve a külső felületüket. A "gépház" belső pedig stabil 24 fok, ez megegyezik a szobahőmérséklettel.

Viszont azt meg kell jegyezni, hogy a ház ventilátorok fordulatát jelentősen visszavettem a korábbiakhoz képest. Ugye a CPU hűtő az egy Alpine 64 plus az Arctic-tól. Az PWM vezérlésű. IDLE olyan 1200-1660 fordulat között pörög. Load közben még nem néztem, passzolok.
    Szóval a házhűtők eddig mind a négyen 1400-as fordulaton pörögtek. Viszont amióta új rendszer van visszavettem őket a felsőket 1000-re az alsókat pedig mindössze 800-as fordulatra. Tehát a fent leírt hőmérsékleti értékek ilyen fordulatok mellett lettek mérve.
    Így viszont a gép gyakorlatilag hangtalan. 50 centiről is csak akkor lehet meghallani a hangját ha minden más cucc ki van kapcsolva. Nem megy a tévé se a hűtő se fűtésben víz csordogálása se semmi... Alapesetben viszont totál nulla a hangja. Elég ha valaki motoszkál a lakásban, vagy az asszony mosogat vagy csak megy a hűtő már semmit se lehet kihallani a gépből. Sőt, a házimozi rendszer hátsó kis ventije hangosabb, mint a gép. (amit hallok nagyon az a vinyók írása... Pedig tettem be 5cm hangszigetelést is, de a ventik nyílásain keresztül keményen kihallatszik. De ezzel sajnos nem tudok mit csinálni, SSD kéne)

Úgyhogy én teljesen megvagyok ezzel elégedve. A teljesítmény is megfelelő. Persze én nem gamer gépnek vettem. A fogyasztás fontosabb.

Új hozzászólás Aktív témák