- Raspberry Pi
- Házi hangfal építés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 3DMark Vantage eredmények
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
Vartanus #7322 üzenetére
Üdv!
Eddig minden rendben van, köszönöm. Bár sok időm sajnos nincs tesztelni. Egyelőre még csak 1-2 játékot próbáltam. És az NFS HP-vel játszok úgymond rendszeresebben is.
Igen, nagyjából eddig azt kaptam amit vártam. Egy gyors példa. Általános használatot nézve. MS Office 2010 enterprise. Rányomok a Word ikonra, majd jön egy villanás és már ott is van a kép. Nincs 2 másodperc az egész. Ez az első indítás. Másodikra elindítva már villanás sincs, csak hirtelen ott terem a kezdőképernyő. Kb, mintha SSD-t használnék, pedig nincs(!) SSD-m. Ez brutális.
Az eddigi C2D-vel is gyors volt, de ott azért láttam a betöltőképernyőt. Tehát felvillant az a képernyő, jött az animáció, el tudtam olvasni a szöveget, majd bejött a Word kezdőképernyője.
Itt most ez olyan gyors, hogy azt a betöltőképernyőt csak egy villanásnyira látom elsőre, majd második indításnál már azt se. A Photoshop is villámgyorsan betölt. És a képek pörgetése - ACDSee 6-ban villámgyors.
Tehát összességében igen nagyon érezhető a változás.
De mondom ezt általános használatban úgy, hogy szerintem a régi Core2-vel se volt lassú a rendszer. De ehhez képest most igen.Örülök hogy tetszik az ötletem. Azt hiszem nagyképűség nélkül persze, sikerült optimálisan ötvöznöm a HTPC funkcióit egy asztali PC teljesítményével. És most köszönhetően a Trinity-nek már a fogyasztása is közelít egy HTPC-hez.
Viszont a tervezés és a kivitelezés igen macerás volt. Gyakorlatilag hagyományos PC házból egy darabot nem használtam fel az építés során. A bútort apám készítette az én terveim alapján. Nem volt egyszerű hogy minden passzoljon. Főleg a hátlapi panel és VGA hátlap plusz a fedlap között. Plusz a vezetékek elhelyezése a bútoron belül, behúzása dróttal meg minden ilyesmi...
Ráadásul a tápvezeték hosszát egyáltalán nem vettem figyelembe, így azt a végén toldani kellett. Szóval nem egyszerű... : )Ebből adódóan a hűtésem is igen speciális és szerintem jól átgondolt. Ezt csak azért írom le, mert ez a legfontosabb elem a hőmérsékletekkel kapcsolatban. Ez számít a legjobban.
Talán a képeken is látszik, hogy úgy van megoldva, hogy 2db 12cm-es venti nyomatja be a levegőt porszűrőn keresztül. Az egyik közvetlenül a CPU hűtő alatt van. Fölötte pedig 2db 8cm-es szívja ki a meleg levegőt. Pontos megfigyeléseket még nem végeztem, ezért az adatok csak körülbelüliek.
A CPU üresjáratban olyan 27-30°C fok között van. Kisebb- nagyobb terhelésre ez felmegy 40-45°C-ig. -> Ezek Bios adatok. Rendes terhelés esetén - Aida 64 stressz teszt GPU és teljes CPU + RAM stresszelés esetén 20 perc után olyan 55-56 fokon stabilizálódik a CPU.
Ellenben GPU-Z-ben láttam már maximum 65 fokos GPU hőmérsékletet is.
A vinyók ~ 30-33 fokosak szenzorral mérve a külső felületüket. A "gépház" belső pedig stabil 24 fok, ez megegyezik a szobahőmérséklettel.Viszont azt meg kell jegyezni, hogy a ház ventilátorok fordulatát jelentősen visszavettem a korábbiakhoz képest. Ugye a CPU hűtő az egy Alpine 64 plus az Arctic-tól. Az PWM vezérlésű. IDLE olyan 1200-1660 fordulat között pörög. Load közben még nem néztem, passzolok.
Szóval a házhűtők eddig mind a négyen 1400-as fordulaton pörögtek. Viszont amióta új rendszer van visszavettem őket a felsőket 1000-re az alsókat pedig mindössze 800-as fordulatra. Tehát a fent leírt hőmérsékleti értékek ilyen fordulatok mellett lettek mérve.
Így viszont a gép gyakorlatilag hangtalan. 50 centiről is csak akkor lehet meghallani a hangját ha minden más cucc ki van kapcsolva. Nem megy a tévé se a hűtő se fűtésben víz csordogálása se semmi... Alapesetben viszont totál nulla a hangja. Elég ha valaki motoszkál a lakásban, vagy az asszony mosogat vagy csak megy a hűtő már semmit se lehet kihallani a gépből. Sőt, a házimozi rendszer hátsó kis ventije hangosabb, mint a gép. (amit hallok nagyon az a vinyók írása... Pedig tettem be 5cm hangszigetelést is, de a ventik nyílásain keresztül keményen kihallatszik. De ezzel sajnos nem tudok mit csinálni, SSD kéne)Úgyhogy én teljesen megvagyok ezzel elégedve. A teljesítmény is megfelelő. Persze én nem gamer gépnek vettem. A fogyasztás fontosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged