- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Milyen videókártyát?
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Akciókamerák
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Barátom gépet szeretne fejleszteni és az AMD szimpatikusabb neki.
Ő egy A8 5600K nézett ki, amiben az integrált chipre vagyunk kíváncsiak.
Neki jelenleg egy régi PhenomII 4 magos körüli gépe van egy HD5550 el, nem igazán elégedett vele és picit gyorsabbat szeretne viszonylag jó áron.
Az A8 5600K-ban található integrált chip van olyan erős mint egy HD5550?!
Nem lenne neki ez vissza lépés?!(#8499) Borokafa Esetleg mit javasolnál amit tényleg jobb és nem lényegesen drágább?!
-
vinibali
őstag
elkezdődött a brandépítés: http://www.youtube.com/watch?v=MQcjEA3it90
-
Apollo_21
addikt
válasz
BlueAthlon #8487 üzenetére
Kiiráálly!!! Alig vártam a Ricsikét
Nem ide való de ahogy halottam az fx 9000 is készülget?) az 5ghz es órajelével
vagy majdnem annyival
AM3+ ba.
-
Findzs
addikt
válasz
BlueAthlon #8487 üzenetére
többet is fogyaszt és jobban is melegszik ahogy látom, igaz elhanyagolható a különbség
teljesítményben sem igazán van nagy eltérés sajnos, bár ezt előre lehetett sejteni
akkor lenne érdemes lecserélni az 5800k -t a 6800 -ra ha kevesebbet fogyasztana ez a ricsi fiú
-
BlueAthlon
senior tag
Egy kis Ricsi teszt:
Mondjuk volt annyi agyuk, hogy 1600-as rammal teszteljenek, tehát IGP fronton lényegében lefojtották.. CPU oldal már érdekesebb, mert 1.5V-on 5Ghz-et értek el egy rendesebb léghűtéssel.. Legalábbis egy wprime erejéig.... Ha ezt mondjuk 50 kör high intelburntest erejéig is bírja úgy, hogy nem throttlingol ( és ezt az állapotot nem a TCI K2 -vel kell elérni ), akkor a Kaveri megjelenéséig eldöcög vele a rajongói tábor... Avagy az IGP nélküli változattal egy 7770/7790 hozzáadásával...
-
agentJ
tag
válasz
Arthuro_Adam #8480 üzenetére
UEFI-ben
Advanced-->North Bridge Configuration-->Share Memory
-
törölt tag
válasz
Arthuro_Adam #8483 üzenetére
Az UEFI-ben az Advanced menüben a North Bridge Configuration alatt nézd meg Share Memory néven. Ott tudod állítani a méretét.
-
Vartanus
őstag
válasz
Úgy nehéz segíteni ha nincs kitöltve az adatlapodon legalább hogy milyen géped van...
-
válasz
Gondolom biosban
-
Arthuro_Adam
őstag
Sziasztok!
A10-5700-s processzorom van, valahol olvastam, hogy ajánlják, hogy legalább 1 GB RAM legyen a dedikált memória a VGA-nak, ezt hogy tudom beállítani, mert alapból csak 512 van.
Köszi szépen.
-
Vartanus
őstag
Ebben a tesztben a kolléga leírta: "Én nem használok ilyesmit, és mindenkinek felhívnám a figyelmét arra, hogy e programok – legyenek akár ingyenesek, akár fizetősek – elég mélyen belepiszkálnak a rendszerbe, és könnyen előfordulhat, hogy bonyodalmakat okoznak."- ebben a formában nem bizalomgerjesztő.
Lehet akkor többet nem frissítem a windowsom
nem tetszik ez az új microsoft ráerőltetem a dolgot a felhasználóra aztán csináljon amit akar elgondolás.
-
höci
csendes tag
válasz
diablo1984 #8474 üzenetére
Ismételten köszönöm a gyors válaszokat.
Mivel elsősorban HTPC-nek szánom, ezért az első szempont a takarékosság volt, a másik meg a játék, így is elég szépen viszi az új játékokat is, de 18k nem nagy összeg egy 6670-ért, főleg ha nagyot dob a grafikán.
És a 250 W-os FSP táp is elég neki. -
diablo1984
veterán
mivelhogy a proci ugyanolyan mint minden más proci, így betolhatsz mellé bármekkora vga-t, a 6670-estől lényegesen többet is ki tud hajtani, így bártan tolhatsz mellé dögevőt is! a 6670-essel dual graf-ba megy, de a kettő együtt sem nevezhető gamer megoldásnak, inkább takarékos....
-
höci
csendes tag
válasz
atti_2010 #8470 üzenetére
Akkor vissza mindent stockra, mondjuk nem éreztem játék közben olyan nagy változást. De a Ramot azt hagyom 1866-on. Sztem a héten úgyis beújítok egy 6670-es kártyát még mellé. Vagy kihajtja a proci a gyorsabb kártyák teljesítményét is? Mert erről nem naon találtam semmit.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat
-
höci
csendes tag
Az Asus alaplap Auto Overclock opcióját használtam. Most nem vok otthon, de mintha 1,444 feszt írt volna ha jól emlékszem. BIOS-ban úgy állítottam be, hogy használattól függően változtassa az APU-nak a feszt, így ha mondjuk netezek csak ugye, nem ad az APU-nak annyi feszt.
-
höci
csendes tag
Lehet h félreérthetően fogalmaztam akkor. A venti fordulatszám van Turbo-ra állítva nem az APU grafikai része. Az APU grafikai része az alapra van állítva. Azért kérdeztem én is mert 74 C-ot olvastam én is
Akkor lehet h házat kellene cserélnem, mert egy HTPC házban van a cucc és nem a legjobb ezek szerint a szellőzése.
-
höci
csendes tag
Sziasztok
Két kérdéssel fordulok hozzátok. A hétvégén raktam össze az új gépemet. Többek között egy Asus A85M-Le alaplap, egy A10 5800K és 8 Gb Ram összeállításban. Illetve a stock hűtést lecseréltem egy LC-Power típusúra.
Az APU 4,3 Ghz-en fut stabilan 2Gb Ram megosztással melyek 1866Mhz-en mennek.
Dirt 3 illetve Grid2 játékok közben felmegy a az APU hőfoka majd 70 C-ig, ez már nagyon vészes vagy aggódnom kellene?
A másik BIOS-ban Turbo Módban van a CPU-Fan beállítás csak sajnos a venti 1800 RPM-nél nem forog többet, holott elvileg a max RPM 2500 érték lenne.
Köszi előre is a válaszokat.
-
Vartanus
őstag
Hali!
Szerintetek egy estleges Win 8 pro os-al tudnék a rendszerből némi extra tartalékot kipréselni vagy milyen előnyökkel járna esetleg?
-
midian
tag
Ja bocsi nem ezt akartam
Hanem a dual az mindenképp erősebb lenne mondjuk a 6670 el ,mint pl a nem dual 7770 el? -
midian
tag
Sziasztok
A8 5500 mellé milyen kártyát ajánlanátok ?
Néztem a dobozán hogy 6570 6670 et ajánl dual ra .
Ha mondjuk a 6670 et választom akkor dual ban menne ,de ha monjuk egy 7 es szériát választanék akkor nem tudom mi a helyzet .Melyik páros lenne erősebb szerintetek?
G -
C1trom
tag
Üdv, van egy komoly gondom.. nem 100% hogy APU hiba, de talán tud itt valaki segíteni.
Vettem egy MSI FM2-A55M-E33-as lapot. Bele egy A6-5400k apu + 2*2 Gb g.skill 1600Mhz 1.5v ripjaws memória. (plusz sata-s vinyó meg egy optikai meghajtó). Az egészet egy 450w-os FSP táp hajtja és az előző rendszert stabilan szolgálta. A monitor az alaplap vga portjára van kötve, mert igp-t akarom használni.
Elvileg minden össze van dugdosva, felpörög a cpu venti, a monitor látszólag bekapcsol, de csak egy üres fekete képernyő fogad és nem indul a rendszer. Semmi szöveg, se uefi se semmi. Nyomkodom del-t, f2-t f4-t f12-t meg mindent amiket általában a bios behívására használnak, de semmi reakció.
A memóriára gyanakodtam, de hivatalosan támogatja a lap, és másik szett memóriával is ugyanezt produkálja a gép.
Szerintetek mit hagyhattam ki? Rossz a lap, rossz az APU? Mit próbálhatnék még ki hogy kiszűrjem mi a hiba?
-
hoolla
aktív tag
Köszönöm srácok!
SSD lesz windows alá, tárolásra meg majd WD Red. Tehát ezek nem fogják majd visszafogni.
Köszi mégegyszer, akkor marad ez.
-
hoolla
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek elég a A4-5300 full hd-s filmek röccenéstelen lejátszásához? Máshol ajánlották az A10-5800k-t, de játékhoz végül nem fog kelleni, max Zumma, de azt gondolom elviszi a kistesó is. Szóval a lényeg az, hogy szeretnék egy filmezös gépet építeni. Nem szeretnék rá sokat költeni, mert pénznyelönek ott a gamer pc-m. Tehát elég erre a leggyengébb Trinity?
Köszönöm!
-
Bcchris
csendes tag
Hello!
Segítsetek egy picit!
Vettem egy ilyen ramot:
http://www.pcx.hu//termek/corsair-2x4gb-ddr3-1866mhz-cmz8gx3m2a1866c9-memoria-36-ho-gar--72477De amikor beraktam őket az alaplapba automatikusan 1333-mhz-en futott. Átálítottam a biosba 1866-ra most már ott megy is.
Az aida viszont 1333-asnak ismeri fel, viszont ha benchmarkot futtatok(aida-ban), akkor már megint 1866-osnak írja.
Alaplap: MSI-a55-e33
Proci: A8-5600kEz normális? Vagy valami difi van vele?
-
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Vartanus #8410 üzenetére
Lehet a régebbi Framework kell hozzá. A 4.5 nem tartalmazza a 3.5- és korábbi verziókat. Ezeket egy külön telepítőben tudod feltenni a gépre!
-
Vartanus
őstag
Fiúk az miért van hogy az AMD System Monitor alakmazást nem tudom futattni? folyton azt írja hogy: " Pleaseuse Windows Update to check for any critical updates to the .NET Framework. -gondolom ez az hogy a NET keretrendszert frissítsem...frissítettem is a legújabbra(4.5) amit találtam.
Végülis telepíteni tudtam csak mikor elindítom ez az ablak fogad: " Sorry an unexpected error has occurred. Please restart the application.<<na ez mi lehet??,nem az hogy telepítsem újra?
Én vagy 4x újratelepítettem és mindig ezt írja ki -
atti_2010
nagyúr
válasz
MiklosSaS #8407 üzenetére
Ne vedd olyan komolyan nem úgy gondoltam, de ilyen több helyen vérző gondolatot kár leírni, egyrészt nem jó APU-hoz van hasonlítva másrészt abban a tartományban ahol az Intel fejlődik grafikában nem olyan nehéz nagyot produkálni, harmadjára az a teszt egyáltalán nem korrekt mert FPS nincs feltüntetve csak hogy menyivel volt jobb az AMD, de felbontás sincs írva ami még nagyobb gond.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
atti_2010 #8403 üzenetére
Ember ! Csak egy artalmatlan megjegyzes volt? Miert kell "cseszni" ezert ? Nem mondtam hogy izmos az intel igp-je csak azt hogy fejlodik. Erosebb utemben mint az AMD processzorja.
Nezd az adatlapomat es az alairasomat, nem vagyon kek-fan, de a " cseszeltetes" nem volt valami kellemes ! -
varmi2
nagyúr
Még valamit nagyon elfelejtettek. Mégpedig, hogy az most jelen állásszerinti csúcs intel (3770K) közzel 90k,(tehát ez a 4770K ez ki tudja mennyibe fog kerülni) míg amivel össze van hasonlítva 5800K az kb a harmada az árban! Ez hatalmas különbség ám. Ha egy 30k-s intel igp-jét hasonlítjuk össze, egy ugyan olyan árfekvésű AMD-vel, pl: 5800K, akkor a különbség hatalmas, az AMD oldalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen videókártyát?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Eredeti játékok OFF topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-book olvasók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest