- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaylorPro
addikt
Ezt vettem 6800K-ra és jó nagyon.
http://www.edigital.hu/Univerzalis_Intel_es_AMD_processzorhoz/LC_Power_s775/AM2_Cosmo_Cool_LC-CC95_ventilator-p267539.html?backurl=clear
4,5GHz-en 100%-on max 56C. Idle 27C, webezés, torrent, net rádió 37C. Olcsó és jó.
-
TaylorPro
addikt
Ajánlanátok hűtőt A10 6800-hoz? Kis tuning beleférjen 4,5GHz-en. Köszi!
-
TaylorPro
addikt
Az A10 6800 mellé nekem is egy VGA a cél, eszem ágában sincs lecserélni még.
-
TaylorPro
addikt
Azért a Ricsivel bőven lehet játszani! Skyrim FULL HD High beállítások mellett: [link]
-
TaylorPro
addikt
válasz
TaylorPro #12884 üzenetére
Újabb teszt eredmény. Proci 4,4GHz, ram 2133MHz-en. CPU alul feszelve. Idle 30C, terhelve nem megy 50C felé. Kevésbé melegszik a proci itt mint a Asus F2A85-M lapban. Nagyon jó kis deszka, ajánlott. Árban is korrekt, plusz jöhet majd bele a Kaveri APU.
cehaeries: Szép a ház, majdnem ilyet vettem.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Beüzemeltem az új alaplapom. A88XM-PLUS
Jó kis lap. A10 6800K+2x4GB Kingston Predator 2400MHz-en. Kézi konfiggal felhúzva 4,5GHz-re. IGP Extreme. Stressz teszt 62C, idle 30-35C. Tetszik az alaplap. Annyira pici hogy micro ATX felfogatáson az utolsó két csavarig el sem ér a hátlaptól nézve. Frankó UEFI bios, ajánlom mindenkinek. Tudja a Kaverit is, főleg ezért váltottam.
-
TaylorPro
addikt
Megjött ma reggel az alaplapom, holnap beüzemelem.
Remélem hozza a szintet. https://www.asus.com/
Motherboards/A88XMPLUS/ -
TaylorPro
addikt
Várjátok a Kaverit? Én igen, ezzel.
-
-
TaylorPro
addikt
-
TaylorPro
addikt
Látom már a Ricsi is ebben a topicban van. Ki váltott mint én? 5800-ról 6800-ra?
-
TaylorPro
addikt
Csináltam Ricsi topicot: http://prohardver.hu/tema/amd_a10_a8_a6_a4_richland_apu_socket_fm2/hsz_1-50.html
-
TaylorPro
addikt
Win 8 max energia takarékosság be, idle 34C. Háttérben megy a netrádió.
-
TaylorPro
addikt
Felhúzva 4.5GHz-re, tovább nem akarom piszkálni. Core voltage 1.368, IGP extreme, ram 2400MHz dual, max hőfok 62C. Szerintem nagyon jó ez így, főleg hogy nem egy elit hűtőm van.
-
TaylorPro
addikt
Játék alatt nem lép ki, ram 2400Mhz-en, max hőfok 54C. Nézek egy kis tuningot és mára ennyi. Windows élmény index 4GHz-en és turbón is ugyan annyi.
-
TaylorPro
addikt
válasz
katt777 #9378 üzenetére
Nem is fogom tuningolni, nem az én műfajom. Ahhoz jobb hűtés kellene. Nem akarom szénné égetni a gépem fölöslegesen. Még fesz csökkentést is csináltam hogy még hűvösebb legyen. Ha így nem bír valamit akkor vagy VGA megy bele, vagy majd jön a Kaveri.
IGP extreme 1013MHz, ennyit tud maxon gyárilag.
-
TaylorPro
addikt
Megnéztem gyári turbóval mit tud. 4,4GHz, IGP extreme. 5 perc stressz teszt 67C, tovább nem engedtem, annyira nem bika a hűtőm. Most jelenleg 4GHz-en van, 1,296 core voltage, IGP extreme, ram 2400MHz. Stressz teszt max hőfok 57C. Szóval kevésbé melegszik mint az 5800, elégedett vagyok. Most nyomok egy játék tesztet. Ha nem kapcsol ki a Witcher 2 közben akkor rendben van és így marad a Kaveriig.
-
TaylorPro
addikt
Toltam egy stabilitás tesztet. Alap órajel 4,1GHz, feszültségek alapon, igp extreme, ram dual 2400MHz. Hőfok 64C. Itt az 5800 közelített 70C-hoz. Csak fesz csökkentéssel volt alacsonyabb hőfok, és a 2400MHz-et nem szerette. Este játék teszt. Eddig pozitív az öszkép.
-
TaylorPro
addikt
6800 installálva. Este teszt. Élmény index grafikus teljesítmény és 3D egy tizedet emelkedett tuning nélkül.
-
TaylorPro
addikt
5800 kikapcs, hétfőn 6800 bekapcs. Addig pihen a gépem. Most postázom a procit. 12 ropi a váltás.
-
TaylorPro
addikt
Termék Nettó Bruttó Db Fizetendő
AMD X4 A10 6800K processzor 36 hó gar. 28,795 Ft 36,569 Ft 1 36,569 Ft
Háztól-házig garancia 465 Ft 590 Ft 1 590 Ft
Szállítási díj 790 Ft
Összesen: 37,949 Ft
-
TaylorPro
addikt
Csak váltok 6800K-ra mert piszkálja a csőröm. Tudom hogy nem éri meg, de egyszer élünk.
-
TaylorPro
addikt
Vinnék a procit mint a cukrot, de mindenhol azt írják hogy 1-2 FPS a különbség, és nem érdemes lecserélni 6800K-ra az 5800K-t.
-
TaylorPro
addikt
válasz
BlueAthlon #9122 üzenetére
Nekem 13 ezerben lenne a csere, lehet hagyom a francba.
-
TaylorPro
addikt
Egy láma kérdés. Most 20 colos monitorom van: 1680x1050. Most lenne jó áron egy 21,5 colos: 1920x1080. Ez már full HD. Gondolom az IGP jobban fog terhelődni játék alatt. Talán érdemes lenne váltani 5800K-ról 6800K-ra. Szerintetek?
-
TaylorPro
addikt
25-ért vinnék az 5800K procimat. Szerintetek eladjam? Jönne helyette egy 6800K Asus F2A85M alaplapba. Gondnélkül menni fog ha jól sejtem, és az infók alapján kibírja hajtani a 2400-as ramokat.
-
TaylorPro
addikt
válasz
Rypejakten #9073 üzenetére
Tényleg nem éri meg, lehet nem adom el.
-
TaylorPro
addikt
Itt egy kis összehasonlítás, valóban nem sok a különbség: [link]
-
TaylorPro
addikt
Köszi a választ! Az új apu csak piszkálja a csőröm. Nem melegszik jobban a 6800K?
-
TaylorPro
addikt
Lehet megpróbálom eladni az A10 5800K procit. 2 hónapos. Mennyiért reális? 25?
-
TaylorPro
addikt
IGP terén mennyivel jobb egy A10-6800K az 5800K-tól? Érdemes váltani ha csak az IGP van használatban?
-
TaylorPro
addikt
válasz
BlueAthlon #9044 üzenetére
Vissza is raktam a ramokat 2133-ra mert ismét hibázott játék alatt. Proci 4GHz-en, 1,332V. Eddig még nem halt meg játék alatt.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Rég jártam itt.
Van két játék ami egyszerűen kikapcsolta a gépet játék közben random módon. Dirt 3, Witcher 2.
-Alaplap Asus F2A85-M
-Proci A10 5800K
-Ram Predator 2400MHz.A légyeg, IGP auto vagy extreme, tök mindegy, proci 4GHz-en, fesz csökkentéssel, ram 2400MHz-en. Gép kikapcsolgat. Alap feszültségeken is.
-2133MHz-re téve a ramot nem kapcsolja ki a játék a gépet.
Ezután fogtam és 3,8GHz-re raktam a procit, fesz csökkentés 1,284-re, IGP extreme, ram visszatéve 2400MHz-re.
Erre tudnátok mondani valamit? 4GHz-en a proci hibázott a rammal? Így most stabil a gép és nem melegszik, játék élmény is a lehető legjobb.
-
TaylorPro
addikt
Tegnap volt időm és sikerült behangolni a rendszert. A Biosban. A winről töröltem minden alkalmazást. Asus Suite, OverDrive.
Szerintetek rendben van?
-Alaplap Asus F2A85-M
-Proci: AMD A10 5800K
-CPU Voltage 1.392
-Órajel: 4GHz
-IGP Extreme
Hőfok:
-Alapon és ha csak netezgetek: 30-34 fok.
-Stresz teszt max 60 fok.
-Intenzív Tomb Raider 2013 High beállítások mellett max 54 fok.
Ventillátorok turbón, úgy is csak akkor pörög ha kell. Gyors, stabil a rendszer.
-
TaylorPro
addikt
Nálam a 2400-as Predatorra az alaplap, és az Everest is 2400MHz-et ír. Az alaplap ennyit támogat max. Asus FM2 A85-M, A10 5800K, 2x4GB Kingston Predator 2400MHz. Szerintem a ram is megérte az árát. Jobb ha van tartalék.
-
TaylorPro
addikt
Mivel finom hangoltátok a rendszert? AMD OverDrive, vagy bios? A CPU feszültséget csak az OverDrive-ban tudtam szépen belőni.
-
TaylorPro
addikt
Újabb teszt, utolsó két kép: [link]
Remélem maradhat így.
-
TaylorPro
addikt
válasz
Rypejakten #7825 üzenetére
Hiába állítom egy fix értékre tovább húzza? Mit állítsak? Asus lapom van. F2A58-M
-
TaylorPro
addikt
Itt az én stressztesztem, utolsó két kép. Előttük a módosított hűtésem. Ház hűtés Arctic Pro PWM 9CM. CPU hűtő Termalthake Silent Boost, rajta egy kifelé fordított Arctic PWM 8cm. A proci paszta sem mezei: Coolink chillaramid
-
TaylorPro
addikt
válasz
Hurkaleves #7810 üzenetére
Most nézem hogy túlhajtott hőfok. Úgy nem rossz. Én meg kipróbálom ezt az AMD tesztet.
-
TaylorPro
addikt
válasz
Hurkaleves #7810 üzenetére
Nekem 4GHz-en kicsit fentebb láthatod az eredményt. A tiéd nem kevés.
-
TaylorPro
addikt
Felpolíroztam a hűtőt. Újrapasztáztam egy csodapasztával, CPU venti megfordítva hogy kifelé fújon a ház kivágott oldalán. Alap órajelen piszkálás nélkül nyugalmi állapotban 30-34 fok, terhelve játékkal max 47 fok. A proci húzva 4GHz-re 34 fok alapon, terhelve max 57 fok. Ez már jó eredmény?
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Hőfokkal hogy álltok? Alap óra jelen alap járaton 30-34 fok, játékkal terhelve van hogy eléri a 60 fokot. Tervezem a hűtő cserét.
-
TaylorPro
addikt
Átolvasgattam ezt a Turbó dolgot. Ki is kapcsoltam. 3,8GHz, játékoknál nem érzem hátrányát hogy nincs Turbo, és max hőfok 45. Turbónál 65. A hűtőm elég jó, de turbónál kevés. A ház még kap egy plusz hűtést és így maradt pár évig.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Játék szempontjából mekkora különbség lehet ha turbón, vagy normál módon megy a gép? 3,8GHz vs 4,3GHz?
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
A10 5800K. Hűtőborda Termalthake Silent Boost. Rajta a ventillátor Arctic F8 Pro 8cm. Rákellett ragasztani a bordára, csak a simát verziót lehet rácsavarozni, de az csak megrendelésre van. A Pro volt, így bevállaltam. Nem bántam meg, kegyetlen halk. 4 gumibakon lebeg az egész mechanika. Nagyon profi. Szív kifelé, a Sharkoon oldalfala pont jó helyen van kivágva, így a hátsó hűtő ventit ki is vette. Proci alapon 35 fok. Este tesztelem játék alatt terhelve. Eddig nagyon jó, ajánlom bátran. A ventit kézzel megforgatva is érezni hogy komoly csapágyazása van.
Kép: [link]
-
TaylorPro
addikt
AZ IGP-nek hogy jó a ram? AUTO vagy a fix 2GB a jobb? Elsődleges szempont a játék.
-
TaylorPro
addikt
válasz
diablo1984 #7588 üzenetére
Köszi az infót. Csak nem olyan rossz ez a Silent Boost. Csak sajna nem 4 pines így folyamatosan maxon pörög, ezért szerdán megkapja ezt a ventit.
-
TaylorPro
addikt
44 fok totál terhelve az A10. Az szerintem jó. 4,3GHz. GPU Boost bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest