Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
alexy92 #8792 üzenetére
Amúgy már bánom, hogy ilyen lapot vettem, és spóróltam kb 3-4 ezer ftot ezen, és csomó kompromisszumot kellet kötnöm
És hányszor kikaptam mikor megemlítettem fórumtársaknak hogy nem a legolcsóbb deszkákkal kellene foglalkozni, ahol kerül 60-70k gépre ott valahogy még összejön +10k, na mindegy pedig nem rosszindulatból mondom ezeket hanem tapasztalatból, manapság a gyártók már nagyon "elkurvultak" a nagyon erős verseny miatt a belépőszintre és sokszor nemcsak éppen hogy a szükséges alkatrész kerül hogy még beinduljon a cuccos.
-
stratova
veterán
válasz
BlueAthlon #8793 üzenetére
Te, mint gyakorlott TCI K^2 használó, próbáltad már ezt a csodát? Esetleg valaki mobil APU-val? (főként CPU oldalról). GPU-ból egész szép eredményt tud kicsikarni.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
diablo1984 #8787 üzenetére
Relatíve magasra, de az említett egyszerű vízhűtés használatával egyáltalán nem elérhetetlenek a fenti értékek a külföldi tesztoldalak eredményeit alapul véve...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
FireKeeper #8789 üzenetére
Kaphatók a fenét, már rég lenne a kezemben... Iponék is csak előrendeléseket vettek fel rá idáig...
Most szerdán v. csütörtökön jön az első tényleges szállítmány...
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vartanus #8785 üzenetére
Meggondolandó, végül is belefér az is...
Viszont anno a 5800k tuningom esetében is a Trinity nyűglődése okozta a problémákat, az Asus F2A85-M tápellátásának határaitól még messze voltam anno... ( rendesebb fajta 4+2 es az is tán... )
Richland sem zabál arányaiban sokkal többet, még akkor sem, ha azért magasabb órajeleken kínozzuk, de hasonló feszültségek mellett... Nem célom egyátalán az LN2-es tuning, elismerem, hogy oda Giga UP4, vagy Asus V-PRO , Asrock Ex6 , MSI G65 alatt nem mennék...
-
alexy92
aktív tag
válasz
FireKeeper #8791 üzenetére
Jó de iponnál minden drága
Amúgy már bánom, hogy ilyen lapot vettem, és spóróltam kb 3-4 ezer ftot ezen, és csomó kompromisszumot kellet kötnöm
-
alexy92
aktív tag
válasz
FireKeeper #8789 üzenetére
hol ?
-
alexy92
aktív tag
válasz
BlueAthlon #8784 üzenetére
noh de mikor jönnek már a ricsik?
-
diablo1984
veterán
válasz
Remélhetőleg azzal fogok visszatérni, hogy:
-5000 MHz CPU
-2400 MHz NB / Memóra
-1169 Mhz IGP
mellett betonstabil a gép...kicsit magasra teszed a lécet, de hátha, kíváncsi leszek rá!
-
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #8785 üzenetére
Ha az ár/teljesítmény mutatót nézzük, nem biztos, hogy "megtérül" a drágább lap, ha csak az abszolút eredmény számít akkor lehet, de garancia ott sincs.
-
Vartanus
őstag
válasz
Szerintem egy Extreme 6-oson sokkal jobb a tápellátás mint az Extreme 4-en 8+2 kontra 4+2, nem lehetséges hogy a 4+2 kevés lesz? Ahogy néztem szinte semmiben nem tér el a Pro 4-M-től az Extereme 4-M.
Tisztességes tuningot szeretnél és elég magasak az elvárásaid,csak kérdem laikusként nem lett volna jobb egy erősebb tápellátású deszka? -
BlueAthlon
senior tag
Lassan megérkezik a 6800K-m, amint időm lesz, némi tesztelésnek fogom alávetni.
Egyelőre társak lesznek ebben:
-Asrock FM2A85X Extreme-4M (nehogymá' a gyenge tápellátás akadályozzon )
-Kingston predator 2400 ( IGP kifussa magát úgy-ahogy )
-Thermaltake Water 2.0 Performer ( legyen mivel hűteni, ha már megrángatom a belét )Remélhetőleg azzal fogok visszatérni, hogy:
-5000 MHz CPU
-2400 MHz NB / Memóra
-1169 Mhz IGPmellett betonstabil a gép...
-
korcsi
veterán
Itt több a hozzáértő ezzel kapcsolatban, a második részben leledzik a kérdés.
-
Vartanus
őstag
válasz
Deske89 #8776 üzenetére
Az IGP-hez kiosztott memóriát így tudod beállítani:
BIOS képernyő bal felső sarok Mainbord SETTINGS > Avanced > Integrated Graphics Configuration:
Initiate Graphic Adapter
{IGD}
Integrated Graphics Devices
{Dual Graphics}
Integrated Graphics Share Memory
{1G}
IGP órajelét pedig az OC settings-ben az Adjust GPU Engine Frequency menüpont alatt tudod beállítani.
Egy ilyen komoly deszkához szvsz minimum egy A8 5600K dukálna.
-
Findzs
addikt
válasz
TestamentDNR #8739 üzenetére
egy fat 32 -es pendrivot bedugsz és valamelyik f billentyűvel
ha jól emlékszem akkor gigabytnál az f12 -
Deske89
csendes tag
Sziasztok! Van egy A6-5400K procim egy MSI FM2-A85XA-G65 alaplappal. Hol tudom állítani az IGP órajalét és memóriája mennyiségét? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
törölt tag
Azt, hogy miért kérted nem tudom mert nem írtad oda . Én meg vagyok elégedve vele kevesebbet fogyaszt plusz egy tűrhető Gpu.
-
gallus
aktív tag
válasz
Gézengúz #8769 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok...
A 939-nél úgy működött, hogy az eredeti volt 10x200.
Azt feltoltuk 10x250-re. Mivel a szorzót vette vissza a c&q 5-re, így 1000MHz helyett 1250 volt az energia takarékos mód. A feszt ha nem piszkáltuk szépen leszabályozta hiába volt tuning. Ezt csak azért írtam, mert ott rajtolt a c&q, nagy előnyt szerzett az izzadós vetélytárssal szemben. -
Gézengúz
addikt
-
Gézengúz
addikt
válasz
diablo1984 #8768 üzenetére
Értem én, hogy tuning mellett többet zabál, csak arra vagyok kíváncsi, ha a szorzóját feltolom 40-42 körülre akkor üresben mennyire jól szabályozza magát szorzó és áramfelvétel ügyileg...Ugye Phenom 2 esetén ha túl magas a szorzó akkor el lehet felejteni egyes lapok estén a cool and quiet-et...lehet nekimenni pl phenomtweakerrel, hogy megfelelő szorzóhoz megfelelő feszt állítsak be neki és üresben még így is ezek 3szorosát fogyasztja...Hiába a 5*250-hez tartozó 0.9V..
Szóval arra akarok kilyukadni, hogy nem érdekel mennyit fogyaszt fullban, bármennyit bezabálhat..de amikor arról van szó, hogy üresjárat akkor kuss legyen...
-
Gézengúz
addikt
Téma 750K, tuning mellett mennyire működik jól az energiatakarékosság?
-
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8764 üzenetére
akkor maradjon autón?
-
diablo1984
veterán
válasz
alexy92 #8762 üzenetére
a játékból kilépés, és az illesztőt alapra rakja, az gpu hiba, ott az extreme beállítás lesz sok, nem bírja azt a szintet! a prociért kifagyna, kékhaldoklana, stb!
(#8765) alexy92: gpu-nál igen, procit próbáld megnézni mi a max! a gpu az vagy alap, vagy ha van egy stabil procid utána ráérsz kitesztelni!
-
atti_2010
nagyúr
Csak az a baj ezzel hogy az A10-5800 állva hagyja az I3 meg CPU erőben is, van 1-2 régi játék 1 szálon ahol talán lehagyja de a többiben elvérzik, az I5 az egyelőre más kérdés de az árak sem ugyanazok.
alexy92 Memóriákat vedd vissza 1600 Mhz -re egy időre és úgy próbáljad a többi IGP stb meg minden Auton legyen csak 1,4V feszültség és 4000 Mhz legyen beállítva, szép lassan lépdelj előre és minden lépés után Prime95, a hűtést meg rakd egyelőre a maximumra.
-
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8761 üzenetére
autóra visszaraktam, de ez így eléggé elszomorít
Enyém nem melegszik egyszerűen csak befagy..
-
diablo1984
veterán
-
korcsi
veterán
De minek tuningolni a processzort?Pongyolán fogalmaztam, ami ingyen benne van az oké, de nem igen van előrébb az ember, ha kell teljesítmény ott egy i3 sokkal jobb teljesítmény/fogyasztás mutatóval, az IGP-t meg csak kihajtja alapon is a CPU, diszkrét VGA mellé megint csak i3. Szerintem
-
alexy92
aktív tag
Játék közben beállt a kép majd újra előjött és azt írta ki hogy az ilelsztőprogram leállt, de már újra megy..??
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8753 üzenetére
Ha egy 32k-s V-Prot vettél volna lehet máshogy gondolnád. Asus sem hülye,nyílván nem fog olyan profi biost rakni a 20k-s deszkájára mint a 32k-s csúcslapjára, engem is sokan hülyének néztek minek FM2-höz 30k-s lap,nekem eddig semmiben nem kelett komprumisszomot kötnöm,nem bántam meg.
Ezek után is MSI-t fogok venni az biztos
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8748 üzenetére
Lehet az alaplap miatt van még is csak egy LE-s alaplap nekem meg az MSI FM2-es csúcslapja van nem mindegy ám szerintem,de még ugyanazon lap különböző biosai közt is jelentős különbség lehet..arról nem beszélve hogy a tuning jókora mázli is ha kifogtál egy anti tuningosabb procit nem fog úgy működni mint nekem vagy másnak.
Egyébként nem Asusom van(hál'istennek) szóval nem tudom mit merre hogyan lehet azokon állítani. A többiektől több tanácsot nem tudok adni -
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8741 üzenetére
de hát nekem miért nem jó a 4200
Amúgy most azt próbálom
-
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8737 üzenetére
1,4+4200 kifagyott
-
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8737 üzenetére
próba cseresznye!
-
-
atika88
senior tag
A CPU kupak hő nálam is melegebb, mint a magok! Mivel a magok hő érzékelői az A10 5800K nál nem éppen adnak valós információkat, így a CPU kupak hőt kell figyel (tudtommal!)
User error pedig simán lehet: pl sz@rul ment fel a gyári paszta (levegős maradhatott) első felrakásnál stb...
Valóban a felrakás nem gond, a lekvár kenése már annál inkább lehet problémás -
alexy92
aktív tag
Nah jó. Szétszedtem, leszedtem a gyári pasztát, nyomtam rá egy kis mx4-et-> fél óra prime+silent fan üzemmód=52fok
-
atti_2010
nagyúr
cpu q fan control hogy van belőve?
-
korcsi
veterán
2133Mhz-es memória órajelhez általában mekkora NB feszültség kell? Más paramétert kell a módosítani processzor oldalról? És 2400MHz-hez?
-
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8705 üzenetére
már 0,02500nál járok és még mindig pörgésnél felmegy 1.416ra...Meg ingadozik.. esküszöm kukába rakom az asust..
-
alexy92
aktív tag
válasz
diablo1984 #8703 üzenetére
és akkor a GPU-t mennyire lőjjem be?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Bittorrent topik
- Konteó topic
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest