Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Akkor +1x elmondom: bármilyen flashelésnél fagy a gép, vártam negyed órát, hátha csak dolgozik. Amúgy sem értem, mi ez az automatikus mókolás, X58-as AsRock lapomnál kijelöltem a fájlt, ellenőrizte, és ha rendben volt, flashelte. Most még ilyen lehetőség sincs.
Nem Asmedia
, most néztem a supporton, az AMD USB3 portok nem működnek driver híján. Hogyan bírhatnám működésre őket? All in one drivert telepítettem.
-
katt777
félisten
Win alatt kiírta a bios frissítés, hogy restart kell, restart után lefagyott a betöltőképernyőnél.
Restart is fagyás, C. CMOS, maradt a P1.00 bios. Kifogtam egy flashelhetetlen alaplapot?
Ez a "P" amúgy jelent valamit? Egyébként simán felismeri a lap az A10-6800K-t, szóval gyanús nekem ez a "P" bios, nem találtam azonban pl. rev2-es ilyen lapot. Valakinek van ilyen?
A dobozon egyébként a lap neve után még ennyi áll /A/ASR, ez, nem tudom, mit jelent.AsMédia USB3 vezérlő drivereit nem fogadja el a W7, setuppal sem működik. Ezt hogyan lehet megoldani? Letöltöttem amúgy mindent, meg CD is van, azon ua. meghajtók.
Beállítások egyelőre auto-n, bios szerint a proci 45°C, ventik leszabályozva, csak hűvös jön ki a gépből. Lap 3x°C. Ezek elfogadható értékek alapbeállításokkal?
RAM-oknál beállítottam az XMP profilt + a 2133MHz-et, azokkal nincs gond, pedig egyesek óva intettek a Corsair-től AsRock lapba, és support listán sincs, csak 1333-as.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9589 üzenetére
Persze, OK állt, nem volt vele semmi hiba. Csak a lap nem működött miatta.
Fat32-es az USB format, én is tudom, hogy az kell neki. Remélem, nem gázos más is a lapon. Persze még mindig lehet, hogy a ház kapcsolója szar. Majd megpróbálok lapról resetelni, persze attól a tüskéknél még mindig lehet gond. Mivel viszont resetelni amúgy sem szoktam, ezzel tudok élni, ha más baj nincs. -
katt777
félisten
válasz
katt777 #9587 üzenetére
Bakker! Végre sikerült beüzemelnem a gépet, kurva reset gomb miatt nem indult eddig. Nem tudom, a ház rossz-e, vagy a lapon a csati, de ezért nem fogom visszaküldeni garba. AsRock-tól juttatták eszembe (szedjek szét mindent, vazze), hogy hátha a ház v. a csati rossz (Merc Alphába került a cucc jobb híján). Akárhogy teszem a Reset csatit a lapra, csak nagy pörgés van, se több, mindegy, hogy a barna v. a kék vezeték van erre v. arra. Egyébként az tök jó, hogy mindegyik vezeték más színű, így sosem tudni, melyik a +, melyik a -.
A lap viszont bios flashelési próbálkozásokra fagy. Végignézi az USB-t, és úgy marad, hiába van ott a rom. A W7 mindenesetre gond nélkül felment rá, nem zavarja a cuccot az új proci, megpróbálom a wines flash-t. Ha az sem működik, akkor van bibi.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Ja, Virtus lapokban az AMD VGA lekapcsol, azaz átmegy "Zero Core"-ba, ha a proci/iGPU doplgozik?
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9566 üzenetére
Vinyót sem olvassa.
Holnap (remélem) jön a bele szánt táp, majd azzal tesztelem ismét.
Amúgy hogyan megy ez az auto flashelés? AsRockhoz a DOS-os és a Win-es bios is egy ua. nevű exe fájl,
Kíváncsi vagyok, ha majd elindul a rendszer, mennyi lesz a CPU-hő. Szűk Merc Alphába sikerül pakolni a cuccot, procin Ninja 2, közvetlenül mögötte 1db 12cm, fölötte szintén közvetlenül 2db 12cm venti (+rajta 1db). Majd megnézem, kell-e egyáltalán a blokkra, mert a hátsó és a felső ventik is kb. 2cm-re vannak tőle mind2 irányban. Remélem, jó lesz, max leszabályozom v. kikapcsolom őket. Ha procira nem kell, akkor a Scythe venti megy a ház elejébe, mert oda csak egy régi, zajos 12cm fan jutott a vinyók melegét kifújni. -
korcsi
veterán
válasz
atti_2010 #9574 üzenetére
valami már leldzik:
"
BIOS Recovery FeatureFor AMI BIOS
Rename the desired AMI BIOS file to AMIBOOT.ROM and save it on a floppy disk. e.g. Rename A569MS23.ROM to AMIBOOT.ROM
Insert this floppy disk in the floppy drive. Turn On the system and press and hold Ctrl-Home to force update. It will read the AMIBOOT.ROM file and recover the BIOS from the A drive.
When 4 beeps are heard you may remove the floppy disk and restart the computer.
For Award BIOSMake a bootable floopy disk
Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk
Create an autoexec.bat with "Award_Flash_Utility BiosFilename" in the content (e.g. awdfl823K w6378vms.130) Sample on how to create an autoexec:
a. On Windows, open the notepad
b. On the notepad, write "awdfl823K w6378vms.130" (without the " ")
c. Save the file as autoexec.bat
Boot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out)
Re-flash the BIOS & reboot.
"
forrás
Azért kell a usb meghajtón kívül még némi információ, hogy működjön. -
atti_2010
nagyúr
-
katt777
félisten
Ez a matrica az új bios flashelésével ment rá?
Vazze, 1.0 van rajta!Mióta állt ez a szar a raktárban?
(min. 2012. december, király!)
1.0-val is el kellene indulnia? Vagy most ezért a szarságért küldjem vissza garba, és ki tudja, mennyi ideig nem lesz lapom? A supportnak mindenesetre írok, elég gyorsak szoktak lenni, legalábbis globális oldalról. Magyar support meg nincs, ahogy nézem. -
-
korcsi
veterán
válasz
TaylorPro #9558 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, ugyanaz a szilicium, csak egy stepping váltáson esett át, a tapasztalatok, problémák egybevágnak.
Bezzeg a VGA oldalon azért kapja megy egy kártya a jogot a topikban, mert ugyanaz a száma (Radeon 7850/7870/7870 LE (XT))
A linkelt hozzászólásodat meg nem látjuk...Katt: Azt nem tudod megmondani, most milyen bios van rajta?
-
katt777
félisten
Itt többen is azt mondták, hogy elindul régebbi bios-szal, akár 1.2-essel is, amúgy a 6800K 1.4-től támogatott a support szerint. Holnap jön egy másik táp, megnézem azzal, ha nem OK, akkor megy garba, onnan meg ki tudja, mikor látom viszont, a törvényi szabályozást és a szolgáltatók "fogyasztóbarátságát" ismerve.
-
TaylorPro
addikt
-
Borokafa
őstag
Én is aggódtam kicsit, az A4 4000 miatt, de a Giga az alap biossal is felismerte.
-
TaylorPro
addikt
Látom már a Ricsi is ebben a topicban van. Ki váltott mint én? 5800-ról 6800-ra?
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9545 üzenetére
Nem néztem.
Vsz. garfutár lesz. Mivel bármit veszek és bárhol, az nagy eséllyel hibás, eleve garancia biztosítással rendeltem. Jól indul a visszatérésem AMD-hez. Igaz, az i5-ös konfigom is kapásból halott lappal indult + garcserével.
kopidoo: Te nem olvastad, mit írtam?
-
katt777
félisten
Azt mondtátok, hogy gond nélkül indulnak az FM2 lapok az A10-ekkel is. Erre indításkor minden venti pörög, pittyenés egy szál se, se kép, se hang, benyomva tartott power-re sem kapcsol ki, csak táppal kapcsolható le a rendszer. A konfig:
A10-6800K CPU
AsRock FM2A85X Extreme 4 alaplap
2x4GB Corsair Vengeance 2133MHz CL11 DDR3 RAM
CM 600W ASAB-M2 tápKuka a lap, vagy van más lehetőség? Esetleg a proci rossz? A lapon csak fel kellene villannia legalább valami hibajelzésnek, nem?
Van valaki a közelben, aki segítene tesztelni? (más RAM/lap/CPU)
-
katt777
félisten
válasz
Gézengúz #9515 üzenetére
Nem tudom, kéne, hogy érdekelje?
Én azt nem értem, hogy ha valaki megkérdezi, érdemes-e gyorsabb RAM-okat venni, én meg leírom, hogy miért lehet az, akkor ezt néhányan miért nem képesek felfogni, és magyaráznak bele mást, amitől még kevésbé értik, és még égetik is magukat.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9540 üzenetére
Jó lesz az gyári hűtővel.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
profisher. #9540 üzenetére
Nekem 1,32v-on megy 4gigát stabilan.
Felette meg szívás ezerrel, az asrock tuning programot leszedtem mert a windows-os energia profilokból mindig átvált a sajátjára és a cnq-t kilövi... -
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9538 üzenetére
Nem lehet hogy kevés a feszültség? Az 1,3V az kevesebb mint az alap.
-
profisher.
tag
válasz
atti_2010 #9537 üzenetére
Mármint boot utáni programra gondolsz? Mert nem töltődik be olyasmi. Advanced mode-ban Ai Tweaker-ben tuningoltam. Sajnos 3,8 Ghz-nél már megfagy a windows töltőkép. :/ Szóval valószínűleg vissza lesz véve alapra, aztán a turbo meg majd dolgozik ha nagyon kell.
szerk.: feszemelést nem szívesen csinálok, annyira azért nem kell az a párszáz megahertz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9536 üzenetére
Ja de nem töltődik be az Asus profil ha bejön a Windóz? Igen alap hűtővel nem érdemes tovább erőltetni esetleg azon molyolhatsz ha van kedved hogy még hány volton működik, általában 1,3V körül működik 3,8Ghz -en.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9534 üzenetére
A CPU hány voltot kap? Azt az Asus tuning szoftvert meg nem érdemes használni állandóan csak bekavar, ha gondolod szedd le a Bioszos tuning mindig biztosabb.
-
profisher.
tag
válasz
Gézengúz #9527 üzenetére
Sajnos 1866-al el sem indul a gép... Pörögnek a ventik összevissza, a monitor nem kap jelet. Ilyenkor csak az egyetlen megoldás, hogy lekapcsolom a tápot, (nem a legegészségesebb, tudom) de a power gomb hosszan nyomásával sem kapcsol ki. Sajnos ezek csak az 1600-at tudják. :/
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
The Exiled #9528 üzenetére
Második opció jobban megéri.
-
Johnie
tag
válasz
Nem éri meg. A nem APU-s konfiggal sokkal jobban lehet játszani.
-
profisher.
tag
válasz
"Namármost amennyire én tudom itt a dualgraphics max 7750-es szintjét tudja produkálni" itt a válasz! egyértelmű, hogy a második variáció.
-
Centre
tag
válasz
Semmilyen.
-
The Exiled
tag
nos, csak kötözködés végett, végeztem egy kis ár összehasonlítást fm2-es játékos gépre, és érdekelne, hogy mit gondoltok (pcx-es árak):
a10-5800k
Gigabyte F2a85XM-HD3
Kingston 2x4gb 2400
Sapphire 6670 1gb GDDR5
össz: 87724 FtAthlon II x4 750k
Geil Black Dragon 2x4GB 1333
Gigabyte F2a85XM-HD3
Sapphire 7790 Dual-X OC
össz: 87012 FtNamármost amennyire én tudom itt a dualgraphics max 7750-es szintjét tudja produkálni, ha komolyabban akarjuk húzni oda már kell egy méretes hűtő is, az alsó meg elmegy a gyárival is, nincs nagy szüksége oc-ra, de van rá potenciál. El tudja nekem magyarázni valaki, hogy milyen helyzetben éri meg jobban az apu-s dual graphics?
-
Gézengúz
addikt
válasz
profisher. #9526 üzenetére
Ahha, nekem ez van...[link]
Ne is mondd, épp néztem iponban 2011 decemberében 6500-ért vettem a 2*2-t..
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9524 üzenetére
-
Gézengúz
addikt
válasz
profisher. #9521 üzenetére
Most nézem Kingston-HyperX, 1600Mhz, nekem is az van, Neked is megy 1.5V-on 1866-on????
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9521 üzenetére
Pedig azt a te alaplapod gépkönyvéből másoltam ki, kellene legyen CPB mode, advanced módban nézed a Biost? Amúgy igen az kapcsolja ki a turbót.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9517 üzenetére
-
Bogyi007
veterán
Jön ez a konfigom hétfőn - netezni, filmezni (ebben gépen és Okostévére való megosztás is lesz) talán néha egy kis játék is - jól döntöttem? Na jó súgtak kicsit nekem a konfigösszerakós topicban egy kicsit...
AKyga AK806BG táp nélküli fekete számítógép ház 12 hó gar.
AMD A8 5600K processzor 36 hó gar.
Asrock FM2A75 PRO4-M alaplap 24 hó gar.
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM tápegység 24 hó gar.
Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu Edition KHX1600C9D3B1K2/4GX memória 36 hó gar.
LG GH24NS95RBBB fekete OEM DVD író 24 hó gar.
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez 24 hó gar. -
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9509 üzenetére
Akkor persze adódik a kérdés, hogy korlátozzák-e a szorzózár feloldását is.
Gézengúz: Én azt olvastam, IGP-nek jobb a 2133MHz, még ha a késleltetése rosszabb is. Így hát 2133MHz CL11 kitet vettem 1866MHz CL9 helyett. Árban ugyanott vagyok, és elméletileg sebességben is, csak hát magasabb az órajel. Gyakorlati tapasztalatom sajna nincs, mert i5-ös konfigban 1333MHz-es RAM-ok dolgoztak.
-
Gézengúz
addikt
válasz
atomanti19 #9498 üzenetére
Nekem 1600-os Kingstonok mennek 1866-on, ez a hivatalosan támogatott, ettől gyorsabbat sztem felesleges venni (1866)
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9507 üzenetére
Amennyire én utánanéztem, azért több eltérés is van, pl. a beállíthatóság terén 55-nek mintha kevesebb feature-e lenne, de igazából nem mélyedtem bele, mert nem az FM2A85X Extreme 4 22k-s ára nem vág földhöz annyira, hogy F55-ös lapot vegyek, ráadásul a slot-kiosztás is fontos..
-
katt777
félisten
válasz
Borokafa #9501 üzenetére
Talán mert AMD. 4200+ ugyanazt csinálta. Win szerint 100% volt, tesztek szerint meg -5% (legalább).
profisher.: Jótól kérded, 10 éve Inteles cuccaim voltak.
Lehet, hogy az F55-ben ugyanúgy nem lehet, mint a nem Z-s Intel lapokban?
Mert akkor megértem, hogy az órajel-emeléssel próbálkozol. Kézikönyv mit ír?
-
agentJ
tag
Üdv ismét!
Mostanra meglett a videokártyám az A10-5800K mellé,minden szép és jó.
Viszont eszembe jutott,hogy az eddigi IGP,NB,RAM órajelek nem kellene visszavenni,amiket tuningoltam?
Például a RAM-okat nem lenne célszerű 1600MHz-re állítani?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
profisher. #9502 üzenetére
Pedig a 750K -nak a lényege hogy pont a szorzóból kell húzni, a manuálban CPU multiplier néven vagy hasonló szerepel, a bost meg mehet vissza 100 -ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- E-roller topik
- Kerékpársportok
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest