- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
konci79
őstag
válasz
Johnie #13998 üzenetére
Kinek mi az igénye.
Nekem a8 5600,hd-ban eddig tökéletes.,bf3 multi-ra , gta 4-re is,fc3 -ra is ,többi az régebbi ,úgyhogy nem is írom. Mindez egy 22-23 ezres procival.
Memória meg mindegyikbe kell,mert valaki azzal jön hogy drágább.
1866-os van,alig drágább mint az 1600-as,és bőven jó.
Bár én is nézegetem a vga-kat,de ha valaki nem fhd-ban gondolkodik simán megéri,úgyhogy átlag felhasználóként azt mondom akinek olcsón kell használható gép az simán vehet apu-t.
Aki meg gamer gépet rak össze az nem sza..ozik az áron,az vegyen 200ezerért vga-t,egészségére -
Bogyi007
veterán
válasz
Johnie #13400 üzenetére
Egy Ps3-am van a konfigom mellett és ha az IGP-vel ezt tudom mindenféle hókuszpókuszok nélkül kihozni a konfigomból (aláírásomban a link), akkor költ a franc videókarira 30e forintot csak azért hogy a játékok többsége FullHD-n mediumot vagy 1600x900-on high grafikát hozzon....
Egyébként sokat dob a DC a konfigon annyi biztos - nekem is 2x2 giga ramom van amit először úgy sikerült a deszkába pakolnom hogy Singleben adódtak össze 4 gigának és úgy játszottam vele. Miután szóltak hogy a fényképeken látták hogy a ramok nem jó helyen vannak átpakoltam őket és a Tomb Raider köszönte szépen az extra löketet és nagyobb felbontással és magasabb Fps értékekkel hálálta azt meg.
-
-
-
AgFRjkUZT_3
tag
Johnie: Köszi szépen a javaslatodat!
Ezek szerint Te is, meg atti_2010 is azt javasoljátok, hogy ne vegyem figyelembe az MSI előírást, hogy magát a frissítést Trinity procival kell végezni?
Sőt egy másik fórumon arty megoldása az, hogy tegyek be egy önálló videókártyát, hogy ne az IGP menjen, és úgy frissítsem a biost. Meséli, hogy Ő még a llano idejében járt úgy, hogy az alaplapja biosa még nem ismerte, és ezzel a trükkel tudott biost frissíteni. Miután az MSI által javasolt Trinity-k között IGP nélküliek is vannak, talán ez is ez mellett szól...
Jelenleg most ott tartok, hogy betettem egy videó kártyát, s arról megy. Működik a Windows is.
Kicsit el vagyok bátortalanodva, hogy merjem-e a 2.1-es frissítést meglépni a biosban, vagy inkább vegyek egy legolcsóbb Trinity-t a frissítéshez, amit aztán majd eladok...
Ha sikertelen a frissítés, lehet, hogy vissza tudok térni egy mentett biosra? Lehet, hogy semmit sem kockáztatok?
-
katt777
félisten
Hát, én is flasheltem már pár lapot életem során, de ez az első, amelyik szívat.
Volt drága és szar AMD-s lapom (MSI 580X), minden biosban el volt baszva valami, de a flasheléssel még annak sem volt gondja.
A gép amúgy működne rendben, most a VGA driver tett keresztbe, nem tudom, mi az isten baja lehet egy régi monitorral. A másik gépen a HD4650-nek semmi baja vele.Bios ügyben is írtam a supportnak, hátha tudnak vmi megoldást.
Asszem megnézem a reset switchet is csavarhúzóval, az hibás-e, vagy a ház. Lehet, hogy a lap, és nem csak ez akkor a baja.
-
Apollo_21
addikt
Köszönöm szépen!
Este énis ránézek ezen a felbontáson.Kezd valóra válni az a variáció amit ÉN vártam az FM2-től.
Legalábbis pár játék teszt alapján hoz egy 965BE-t alapórajeleset persze
Mondjuk itt pedig az merül fel hogy van értelme csak vérfrissítés miatt cserélni? vagy csak egy csöppnyi plussz miatt.. -
korcsi
veterán
Milyen hűtővel használod?
"A kérdés végül is az lenne, hogy bármennyire egybe is van építve ,lehetséges-e ez a 10-15 fok különbség a CPU és GPU hőfok közt?" Lehet, ha gpu-z jókat ír, nekem jónak tűnik, akkor az más jellegű hőfokmérés, mint amit a cpu-ra használsz, az kupak hőmérséklet (jóval lassabban változik fel és le is), míg a "diódás" mérések, amik a szilícium hőmérsékletét mérik, 10-20 fokot is ugorhatnak hirtelen terhelés növekedés hatására.
"Nem árt a 85 és e fölötti hőfok a GPU-nak ha a CPU-nál nem megy 70 fölé?" Az egyik kupakhő (AMD-nél maximum 74 fok) a másik pedig mag hőmérséklet amik ugyan függnek egymástól, de vannak eltérések, mind időben, mind hőfokban. Előbb kezd el hibásan működni az áramkör, mint hogy károsodna, legalábbis rövidtávon.
-
BlueAthlon
senior tag
Amennyiben ilyen "erős" diszkrét VGA-s rendszerben gondolkodsz, az APU-t azonnal el kell felejteni.
Az A8 5600K-ban lévő 7560D kb a bő harmadát teljesítni a 7770-nek.... Még ha technikailag lehetséges lenne is őket crossfire-ban működtetni ( nem az ), nagyon kiegyensúlyozatlan lenne ez a setup, a vezérlőprogramnak sokszor vissza kellene fogni a nagy kártyát a megfelelő szinkronizáció miatt...
Ha ragaszkodsz a 7770-hez, akkor inkább egy jó árú AMD 970-es lapot keress egy FX6300-assal.. Árban nagyjából ugyanitt fogsz tartani...
-
Johnie
tag
BIOS frissités megoldotta a gondot, remélem véglegesen. 2.1 -ről frissitetem 2.2-re, most újra látja a BIOS is, az AXTU is, HWinfo is.
Pillanatnyi elmezavara lehetett a 2.1-es BIOS-nak?
Egy darabig használom a ventilátorokat teljes fordulaton, remélem nem fordul elő többé ilyen gond. Aztán ha minden oké, majd később újra beállítom az automatikus fordulatszám emelést. -
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
Nyomatok fel én is egy képet.
És ezt a redvás hűtőt bizony nehéz volt felrakni... Főleg a hozzáférhetőség miatt. De amúgyis... Hiába engedtem ki a rögzítő karmok csavarjait úgy kellett ráfeszegetni a helyére... Ha egy picit is tovább engedtem, akkor meg már kiesett a rögzítő a helyéből... Úgyhogy egy fél fordulatnyit csavartam rá, így tudtam csak nagy nehezen ráerőszakolni a helyére. Nem értem mért nem lehet ezt egyszerű szemből 4 helyen csavarozós rögzítéssel megoldani. Ami mondjuk nekimegy egy gumi merevítésnek (alátétnek) ami nem engedné túlhúzni a csavarokat. Aztán kész. Nem értem minek kell mindig kampókkal, meg rögzítőfülekkel cseszeklődni.
Az intel dettó ilyen.
-
-
atti_2010
nagyúr
600-ról feljebb vinni nem tudom mivel a következő lépés az 1866 MHz. Mennyivel egyszerűbb lenne ha úgy csinálták volna meg, hogy minekünk kellene az értékeket beírni és akkor egyesével lépkedhetnénk fölfele
Ez a memóriák esetében nagyon sok problémát okozna a többi meg működik de csak drágább alaplapokon, nem akár miért mondjuk hogy aki tuningot akar az a felső kategóriás lapokat nézegesse.
-
atti_2010
nagyúr
1,6 v körül csak a tuningosok dolgoznak akik rettenetesen hűtik és nagyon keveset megy ennyin a CPU, ha meg megdöglik az se a világvége de egy felhasználó semmilyen körülmények között nem szabad átlépje az 1,5V -ot de már az is nagyon sok, nem értem a Bios hogy állíthatott be ilyen marhaságot.
-
daredar562
tag
-
-
Johnie
tag
Saját régebbi hozzászólásomhoz kell reagáljak.
Úgy néz ki hogy az alaplapom UEFI-jében az AHCI BIOS ROM - Enabled-re állításával kikerülöm a Sata eszközök ellenőrzését.
Ha Disabledre állítom akkor A2-es üzenettel POST-ol néha a gép , igaz elindul a win , de lassan mert pár másodperc erejéig csak ezt az A2 üzenetet látom.
Ma betettem a dvd író-olvasómba egy dvd lemezt és nem akarta beolvasni. Betettem egy cd-t és azt sem. Újraindítottam a gépet és próbáltam egy win7-es dvd-ről bebootolni de nem indult el, nem olvasta a lemezt.
Firmware-t frissítettem a dvd íróban. Semmi.
Nosza szétkaptam a gépet és kicseréltem az író sata kábelét.
A2-es üzenet megszűnt, gép nem áll másodpercekig a POST-nál, lemezeket olvassa az optikai meghajtó boot-nál is, win alatt is. -
InterFox
senior tag
[link]
Még nem rendeltem tőlük ezelőtt, de mikor írtam nekik, hogy Gigabyte helyett, erre az ASUS-ra szeretném cserélni a rendelésemet, minden problémázás nélkül kicserélték.
Amúgy utánvételes futárra lesz megoldva a dolog.frescho: Megfontolandó, de ahhoz idő kell, ami nekem sajna egyre kevesebb van.
Maradjunk annyiban, hogy megvárom a 6670-emet és akkor lesz összehasonlítási alap is. -
MZperX75
addikt
időzítés auto-n hagyd!
1866-ra állítod adsz neki feszt ,és el sem indul?Ha nem hát nem cseréltesd 1866-ra dobj rá még egy kis lóvét,ha ez fontos,bár 1600 1866 közt nincs VGA teljesítményben 5% különbség. Sajna memóriák nem bírják a strapát nekem a legolcsóbb Kingmax 1600-as rammok mennek 1866-on hiba nélkül.
És egy szaros 23.000Ft-os FM1-es mini ITX-es (17x17) lapban...
-
atti_2010
nagyúr
Ez nem kimondottan neked szólt, te vagy itt a leg "ártatlanabb" mert ha beleolvasol a fórumba rengetegen ajánlgatják az 1600 ramot 1866-ra és még ráadásul a legolcsóbb lapokba, erre még jön a "máz" hogy az olcsóbb Asrock lapok a gyenge VRM miatt még alapon is elfüstölnek, ha valaki tuningot akar az közép de inkább felső lapban gondolkodjon, én eddig 4 gyártó memóriáját próbáltam és mind a 4 működött 2133 Mhz -en.
-
MZperX75
addikt
1.5V-ról érdemes 1.65V-ra emelni a ramok feszültségét auto-n hagyva az időzítést ,nálam így stabil
1600@1866-on.(bár én alapon is emelt fesszel használtam) Kingmax DDR3-1600@1866
Asrock deszkám van igaz FM1-es miniITX-es.(de már itt van talonban egy A10-5800K ingyé kaptam) -
atti_2010
nagyúr
Ha az 1600 ramok nem mennek 1866 -on duálban azért nem az alaplap a felelős és csodálkozni sem kellene, viszont mi fórumozók is hibásak vagyunk ebben hiszen mindenki (kivétel tisztelet) bőszen írogatja itt hogy vedd a legolcsóbb Asrock lapot 1600 ramot aztán meg megspékelik egy 4000 Ft-os táppal és ha nem megy valami akkor mindenki ki van akadva, gyerekek azért ez nem így működik. az AMD olcsó megoldás nem azt jelenti hogy minden sz@rt belegórálunk egy házba meghúzzuk +30% és ha nem megy akkor már megint nem jó az AJEMDE, ezért sokan nem fognak szeretni tudom de ez nem sokat változtat a dolgokon engem meg kevésbé érdekel ettől az én konfigom 130% -an megy.
-
azért egy jó kis asrock ócsárolást indítottál el, mert egy nem biztos tuning nem sikerült.
én sem viccből vettem meg a 1866-as ramokat, annak tudnia kell ezt a sebességet, ha próbálnám 2xxx fölé húzni és nem menne, akkor sem a lap a hibás, hanem lehet, hogy a ram nem bírja. 1600Mhz van ráírva azon működik dualba, ha igen, akkor nincs okod panaszra. -
törölt tag
Ha arra gondolsz, hogy összeadódna-e a két VGA és az IGP teljesítménye, akkor nem. Azért Dual Graphics a technológia neve, mert két eszköz teljesítményét vonja össze, ez pedig történetesen egy integrált grafikus processzor (7660D) és egy külső videokártya (6670).
A RAM-ok kérdése úgy látom, egy kényes pontja az ASRocknak. Memóriavásárlás és buherálás előtt ajánlott frissíteni UEFI-t. Nem hiába jönnek ki újabbak olyan szöveggel, hogy Improve memory compatibility, Improve system compatibility, ...
Javaslom ezt Neked is (1.90), illetve pakold át a DDR3_A2 és DDR3_B2 DIMM-ekbe a modulokat.
"If you adopt DDR3 2600/2400/2133/1866/1600 memory modules on this motherboard, it is recommended to install them on DDR3_A2 and DDR3_B2 slots."Így próbáld meg 1866-on járatni őket és tesztelni, ha mindenképp szeretnél tuningolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Android szakmai topik
- Netfone
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest