Új hozzászólás Aktív témák
-
Xanaxtasy
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, hátha...
Mai napig megoldatlan maradt ez a probléma nálam, remélem ti tudtok segíteni nekem.
Töltöm le egy moddolt biost az alaplapomhoz. Belépek BIOS-ba akkor rendesen 32*110 van vagy amennyit beállítok de windows és a CPU-Z (minden más) 108.53-at lát. KépEzt valahogy nem lehetne megoldani, hogy annyi legyen amennyit beállítok?
-
LadaLord
aktív tag
válasz
atti_2010 #8194 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy bármelyik gyártónál lehet ilyen szériahiba... Eddig csak Asus lapjaim voltak, azokkal is meg voltam elégedve, most meg már ezzel is, csak az a másfél hónap agyb@szó cicergés nem kellett volna, de így már nincs vele gondom, működik rendesen az új gép.... Meg gondolom ennek az energiatakarékossági cuccnak a kikapcsolása sem fogja megduplázni a villanyszámlát....
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #8194 üzenetére
Én tudom Atti,már régóta nyúzzuk ezt a topikot és alaplaptémában is egyetértünk FM2-ben két igazán jó lap van a te Giga A85X UP4-esed meg az én MSI A85X G65-ösöm
LadaLord:
a cicergés tipikus Asus szériahiba
Az hogy nem használhatod egy funkcióját a deszkádnak az azt jelenti egy funkciót a nem megfelelő vrm miatt már elvettek tőled,és én erre már nem mondanám szvsz hogy tökéletesen megy. -
LadaLord
aktív tag
válasz
atika88 #8165 üzenetére
Kilőttem én is a C6-ot, és megváltás....
Már majdnem pár deka C4-et adtam a gépnek, annyira idegesített a ciripelés.... De most a C6 meg az EPU nélkül nincs cicergés. Lehet, hogy még valamit hallok nagyon halkan, de azt sztem már csak a fülem flesseli be.
Most végre már teljesen meg vok elégedve az új géppel. -
kjani18
őstag
Sziasztok!
Az A85 és az A75 chipkészlet között mi a különbség? -
Arkar
aktív tag
válasz
atti_2010 #8187 üzenetére
Turbó alapból kikapcsolva, jelenleg 1,32 voltot kap az apu(vid) LLC-kikapcsolva, így terhelés alat 1,28-1,29 CPU-Z-vel mért fesz. Hűtő AC Freezer pro rev2, akkor maghőfokokat elfelejtem.
THX!
4,1Ghz-is megvolt tegnap, igaz ott a drop miatt már nem bírta stabilan. LLC-vel viszont jónak tűnt, na mindegy még csak ismerkedünk. -
Arkar
aktív tag
Helló !
Csatlakoznék a klubhoz egy A8-5600k-val, alaplap Asrock FM2A85X-Extrem4, ram Kingstone HyperX Beast 1600 C9@1866C10.
A stabil 4.0Ghz már megvan az APU-val vid-en, de AIDA64-szerint a maghőfokok 1-87oC-ig lévő skálán mozognak, cpu-hő pedig terhelve max.: 45oc, ez normális, vagy felejtsem el a maghőfokokat, esetleg az AIDA-t?
Monitorozó programot tudtok ajálani? -
atti_2010
nagyúr
-
Bcchris
csendes tag
Valki hozzáértő válaszolhatna, hogy megéri-e beruházni az 1866-os ramokra 1600-as ramok ellénében 5600k-s apu mellé vagy felesleges pénzkidobás.
Köszönöm
-
RootRulez
félisten
válasz
kopidoo #8177 üzenetére
Értem...
Egy olyan gépről van szó, ami ritkán van játékra használva, ezért is vettem bele egy 5300-át, azonban néhány játék már meg-meg fogja... Még benne vagyok a 8 napba, így vissza vihetem az A4-5300-át. Egy A8-5600K hozna annyi gyorsulást, amennyivel többe kerül, ha továbbra is VGA nélkül szeretném használni?
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #8169 üzenetére
Van rajta: FM2A85X-ITX
Közbe kiderítettem, hogy az A4-5300 még nem is képes a CFX-re, melyik FM2 proci tudja már és az együtt tud működni az alaplapom integráltjával?
?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy ASRock FM2A85X-ITX alaplap integrált VGA-ja és egy A4-5300-ás proci tudnak "dualban" vagy crossfire-ben menni?
Köszi: RR
-
Bcchris
csendes tag
A kérdésem az lenne, hogy A8-5600k-nál 2x4 giga 1600-as ramot érdemes lecserélni 1866-osra?
Vagy nem dob rajta annyit (apu) amennyivel többe kerül? -
nnandi
csendes tag
Akinek Asus alaplapja van és A10-5800K procija és nem ciripel hangosan a tápja megtudná mondani hogy melyiket használja?
Most raktam össze a gépet, de ekem hihetetlen hangosan ciripel, lehet nem fogom idegekkel bírni
küszsünöm
( Az én alaplapom F2A85-V, és a táp: Chieftec-CTG 80P 400W, csak APU) -
LadaLord
aktív tag
válasz
LadaLord #8160 üzenetére
Nah, a Turbo Core kikapcsolva,és nem is kap másfél voltokat terhelés alatt a proci.... De azért a fene sem gondolta volna, hogy a CPB-t kell kikapcsolni, hogy kikapcsolódjon a Turbo Core....
EPU Power saving is off, de nem segített a bajomon, szal kell próbálni az új tápot is....Üdv,
T. -
LadaLord
aktív tag
Hi!
2 làma kérdés fog következni, de muszàj feltennem öket, mert nem jövök rà egyértelmüen a megoldàsokra:
- Asus F2A85-M LE lapnàl a turbo-t hol kapcsolom ki?
- Ugyan ezen lap esetében hol talàlom a CPU energiatakarékossàgi beàllítàsokat?Köszi elöre is a segítséget!
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Jól tudom, ha húzom a procimat (A10 5800K), akkor a Turbo módnak nincs sok értelme, hogy bekapcsolva legyen? -
spkkill
tag
Megizzasztottam a vasat: GTA IV maximum grafikán.
-
kisza25
félisten
válasz
atti_2010 #8145 üzenetére
azért kérdeztem, mert én meg ezt találtam a10 5800k+ hd7750
-
Def26
félisten
5800k + hd7750. Ennek van valóság alapja? [link]
-
atti_2010
nagyúr
válasz
kisza25 #8140 üzenetére
Nem nagyon latom értelmét egy DG rendszernek, ha takarékos konfigot akarsz akkor ott van az APU egymaga ha pedig a teljesítményre hajazol akkor egy CPU és egy HD 7770 sokkal jobb választás, a DG azért még vannak problémák egyes játékok nagyon gyengén vagy egyáltalán nem támogatják, a másik dolog a Kaveri érkezése ami egymaga egy HD 7750 teljesítményét hozza valószínűleg jóval takarékosabban.
-
kisza25
félisten
ha már DG-nél tartunk HD7750-el együttműködne az A10-5800K DG-ben?
-
Bcchris
csendes tag
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy A8-5600k mellé duálban elég a hd6570 vagy van értelme a 6670-nek?
-
Def26
félisten
Sztetek van érdemi gyorsulás ha 6670 ddr5 -öt (hd6670 ddr3 helyett) 5800k mellé? Ha pl, az alaplapi integrált úgy is csak ddr3 -as attól még kihasználja a discrate vga dd5 ramját?
-
nnandi
csendes tag
sziasztok
az APU-nak hol/hogyan tudom leválasztani a memóriát?
2x4 gb ból elég 1gb?Asus F2A85-V alaplap
A10-5800K proci
2x4gb Patriot 1866 Mhz memóriaköszönöm
-
Heavyrain
őstag
Valaki tudna mondani egy tapasztalatot,hogy az A10 5800k gyári processzorhűtője hogy teljesít?
Zaj,és hűtés hatékonyság tekintetében? -
korcsi
veterán
Tudja valaki biztosra, hogy az FM2 foglalatba hogy vannak a tápfeszültségek elosztva, tehát teljes kiépítettségű alaplap esetén hány processzort érintő feszültség változtatására van mód.
Eddig nem találtam semmi hivatalos infót erről, amd technikai doksija erről nem található.
Az eddigi fórumos információk pedig ellentmondóak, valahol cpu+igp és nb-t írnak valahol pedig cpu és igp+nb-t említenek. A fő táp áramkörök (pl: 4+2 fázis) elvileg vinnék a cpu magokat a kisebb számú meg az igp-t az nb-vel vagy anélkül.
De biztosat nem tudok, és érdekelne. -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
atti_2010 #8103 üzenetére
de mondjuk egy adott lapon megnézzük, hogy mit támogat ott már ott van pl. 6800K az én általam kiszemelt MSI lapnál
ja, hogy ti már Kaveri-ről beszéltek, ezt benéztem -
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #8106 üzenetére
"Nekem megért ennyit a támogatás" Milyen támogatás?
(#8103) atti_2010: Nehéz olyan dolgokra odafigyelni, amiről nem tudod hogy mi az.
Szerény véleményem szerint nem a fázisok száma fogja eldönteni, hogy kaveri kompatibilis lesz e az adott lap, ez inkább a vezérlőtől függ.
Hiszen kaveri-hez is lesznek olcsó lapok, néhány fázissal. -
Vartanus
őstag
válasz
andree04 #8108 üzenetére
"Azt egyelőre nem tudni, hogy foglalat végső neve mi lesz, de az FM3 a valószínűbb, lényeges dolog azonban, hogy megmarad a kompatibilitás az aktuálisan elérhető Trinity és az érkező Richland APU-kkal is."
Ez már szerintem azt jelenti hogy 80-90%-hogy bele megy majd az FM2-es csúcslapokba a Kaveri..
Mivel a Kaveri FX proci lesz nagy valószínűség szerint lehet karcsú alá a 4+2,mert minél több fázis annál stabilabb a feszkó szabályozás. -
andree04
aktív tag
válasz
Vartanus #8106 üzenetére
Persze egyértelmű,csak jól belegondolva megéri jobb lapot venni is meg nem is,ha jobb a lap sokáig hasznát veszed,később fejlesztésre,lásd Kaveri.
Persze az is lehet hogy nem lesz jó bele bármennyire is jó a tápellátása,nem biztos hogy ez alapján fog működni.
Az is meglehet a 4+2 is megfelelő lesz a Kaveri-nek,ezt igy előre nem lehet tudni.
És mindenki olyan lapot vesz magának ami éppen kell,ha fejleszteni akarja érdemes kicsit többet rákölteni. -
andree04
aktív tag
Csak hát mondjuk a
ASUS F2A85-M 4 +2 fázisú digitális tápellátás 24K
ASUS F2A85-V PRO 6 +2 fázisú digitális tápellátás 34K
Csak azért hogy majd TALÁN a Kaveri belemegy adjunk ki most 10K többet,hát azért ez meggondolandó.
Asrock-nál is ugyan az a helyzet 10K
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Gombászkönyvek egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest