- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Autós kamerák
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
A CnQ még mindig nem tud 100%-ot, vagy már igen? Anno X2 6000+ konfigom volt, de CnQ-val kizárt volt 95%-nál nagyobb valós teljesítmény CnQ OFF-fal szemben.
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Konfigom: - AMD Athlon II X4 750K
- Asus F2A55-M LK-2 PLUS
- Asus HD 7770 1GD5A kérdésem az lenne hogy mindehez milyen RAM lenne a legjobb?Főleg órajel tekintetében! Én 4-8GB ra gondoltam, de az órajelről nem tudok dönteni. A VGA helyett érdemes lenne esetleg egy Sapphire? Vagy jo ez az asus a procihoz? Ha valaki nagyon ráér adhatna tépegység ötleteket is!!
Köszönöm szépen!
-
Bcchris
csendes tag
Hello!
Nem olyan régen vettem egy A8-5600k-s procit MSI A55-E33-as lappal. De nem figyeltem eléggé és az alaplap dobozára az van írva, hogy A4-A6 -hoz ajánlott az 55-ös chipset.
Most jó áron el tudnám passzolni a deszkát és a kérdés az, hogy van-e értelme lecserélni 75/x85 -ös chipsettel rendelkező lapra ill. ha igen akkor melyikre?Ezeket néztem ki:
http://www.pcx.hu/termek/gigabyte-f2a85xm-hd3-alaplap-37999
vagy
http://www.pcx.hu/termek/asrock-fm2a75-pro4-m-alaplap-116168
Üdv:: Krisztián
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #9482 üzenetére
Az a baj hogy nincs feltüntetve konkrétan hogy melyiken van, én amit próbáltam 2 Giga, 1 Asus, 1 Asrock egyik sem ment 105 -nél többet de már ott is vacakolt.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
atti_2010 #9475 üzenetére
Asus FM2A85-M / V -n is van külső, mivel saját szememmel láttam 150-es host clockon szaladgálni, azt meg nehezen érte volna el úgy, hogy a APU órajelgenerátorát használja, mivel az 136-ot tud max a régebbi modellekhez hasonlóan...
Egyébként a APU belső órajelgenerátorát használó seggkő is bírja rendesen a 125-öt... Sőt, még a behelyezett PCIE eszközök se , valamint a SATA vezérlő sem tiltakozott...
-
kopidoo
senior tag
-
Findzs
addikt
válasz
atti_2010 #9478 üzenetére
állítólag a 750k nem eszik csak 65w körül a 7770 meg 80w, na meg ha nem használja játékra csak néha akkor nem is fogyaszt maxon a vga, ugye
meg hát jövőt állóbb erősebb konfigot kap ami nem kerül sokkal többede ezt döntse el ő, ne mi
idejött tanácsot kérni informálódni és ahány ember annyi féle megoldásjavaslat
egyébként meg azt írta érzi a jelenlegi konfigja végét, és ugye a mostani vga -ja erősebb mint a 5800 -as apuja
-
Findzs
addikt
ezt a tesztet elnézve lehet nem éreznéd akkora ugrásnak a jelenlegi apu -s vonalat
az is biztosnak látszik, hogy megjelenéskor drágább lesz a kaveri mint a lenti megoldás:
vegyél egy 750k -t meg egy 7770 -et ezekhez elég egy olcsóbb 1600 -as ram 2x4 GB is
ez tuti előre lépés lenne
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #9473 üzenetére
A host clock -ot csak az MSI csúcslapja bírja normálisan mert van külső órajel generátor, az összes többivel kár kínlódni.
maláj Azért Novemberig csak kibírod valahogy és akkor normálisan el tudod dönteni.
-
BlueAthlon
senior tag
Egyébként a nemrég kölcsönkért minőségi DDR3-as modulokkal 2400-as osztó használata mellett már 105-ös host clockon sem volt stabil a rendszer , emelt fesszel + azított időzítésekkel sem. 125-ös host clock 2133-mal sem hozott eredményt
Tehát egyelőre a DDR3-2666-ot még nem értem el. Egyelőre nézek másik ram modulokat a feladatra....
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
ADAM1337 #9466 üzenetére
Fix memória órajel mellett az elméleti elérhető memória adatátviteli teljesítmény állandó, az időzítésekkel és a NB clock emelésével a tényleges kihasználási hatékonyságot növeled. De lényegében azt látod. hogy gyorsul a rendszer.
Trinity / Richland esetében IGP sebességére egy kis közvetett hatással van. Nagyobb léptékű emelés esetén pár százalékot gyorsul az IGP is lényegében... ( a CPU modulokkal egyetemben ).
-
ADAM1337
nagyúr
Ha húzom a procit és kikapcsolom a turbot akkor a C-state-ek nem mennek és állandóan az adott órajelen megy a proci ?
Mert az tetszik hogy 1,4ghz-ra lehúzta magát, most viszont maradt 4gigán most már végre stabil 1,35v terhelt 1,32vcore-al. -
ADAM1337
nagyúr
Tudom hogy egyed függő, de itt szenvedek egy 750k tuningal, most már feladtam a 4.5ghz-t.
Próbálom stabilizálni 4ghz-n, aztán majd lépcsönként megyek feljebb.
Mennyi a max 24/7 hőfok és vcore ?
Nb-nél a memória sávszél is nő vagy az csak az igp-nek a sávszélét szabályozza ? -
tamikomac
aktív tag
válasz
atti_2010 #9441 üzenetére
Első körben nem derült ki, lesz-e tuning, ezért is írtam, hogy tuning nélkül a 6700, de ha tuning akkor valóban valamelyik K-s modell. Én mindezek ellenére megvárnám a Kaverit, vagy addig egy átmeneti valamit vennék / szereznék. Ha pedig most kéne venni akkor a 6800K árából kijön egy 5800K + HD6450, én ezt a kombót venném. Na persze ez én vagyok.
-
satee76
aktív tag
Akkor ezek szerint egy új monitor ami hdmi képes?
-
satee76
aktív tag
válasz
BlueAthlon #9458 üzenetére
1.nincs
2. Csak d-subot tud a monitor -
satee76
aktív tag
sziasztok !
Ma üzemeltem be egy Asrock FM2A85X Extr.4 alaplapon nyugvó rendszert A6 5400 K APU-val, 4 GB 1600-os Corsair Vengeance rammal.
Az a baj hogy bármilyen driverrel, turbo core ki be kapcsolásával és a Cpu core fix beállításával is előjön ugyanaz a hiba. Néhány percenként elsötétül a képernyő kb. 3 másodpercre. Nincs hiba üzenet, a proci az Aida szerint nem lépi túl a 40 fokot. A monitor D-Subon keresztül van bekötve.
Tudna valaki segíteni ?
satee76
-
maláj
addikt
a gép mindennapi használatra lesz (irodai, netes, PS max. 10Mpx-es anyagokkal, ritkán játék [leginkább FM 2013], FPS, szimulátoros mókák csak kipróbálásra), FF igen sok ablakkal (50-100), film (ha 1x lesz rá 1 kis időm
), távoli gép eléréssel ránézni pár gépre, ilyesmik amik beugranak először
-
Findzs
addikt
mire kell a gép?
ha csak net, meg film kis játék régebbi játékkal vagy valami állandó kedvenccel akkor nem is biztos, hogy megéri neked a kaverit várni
1. lehet akkor neked egy 5800-6800 is bőségesen elég lenne, sőt
2. megjelenéskor a kaveri úgyis drága lesz még, érdemes várni olyankor 1-2 hónapot, tehát év vége felé talán már barátibb ára lesz, ha egyáltalán nem csúszik a megjelenéssel az amd
-
katt777
félisten
Csúszík a gépítés, ipontól nem a megrendelt tápot küldték, hanem egy vacakabbat. Pedig nagyon kipróbálnám már a 6800K-t, még ha az AMD-s tapasztalataim miatt tartok is a visszaváltástól.
-
maláj
addikt
válasz
Rypejakten #9445 üzenetére
ha kijönne pl.szept. közepéig (teljesen biztosra) akkor azt még talán kibírom (ámbátor nagyon nehezen)
új lenne minden (lap, cpu, ram, stb.) ergo ez a dolog nem izgatna, hogy mindenből új kell ...
de ha még októberben sincs kaveri akkor az agyhalál már nekem -
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #9445 üzenetére
Most írta le hogy nem akarja megvárni.
-
atti_2010
nagyúr
Ha hosszú távra tervezed akkor vedd meg a 6800K -t mert tudod hogy megvan a legnagyobb ami elérhető és nem fog állandóan motoszkálni hogy "mi lenne ha..", viszont rövidtávon nem érdemes mert új alaplap is kell a következő APU -hoz.
Alaplapban pedig ez:MSI FM2-A85XA-G65 a legjobb mint minőség mint tuning szempontból.
-
maláj
addikt
persze a teszt +volt, a különbözettel is tisztában vagyok, a sört nem szeretem
viszont "újabb" technológia, kaverire várni nem tudok/szeretnék, inkább bolti cuccban gondolkodom mint használtban ...
a K-s dolog lenne bármelyiket is választom mert ha később szükség lenne a szorzózár mentes motyóra akkor gondban lennék
az a + 6-7k pont az a küszöb amikor nem tudok dönteni
-
tamikomac
aktív tag
Én tuning nélkül a 6700-at venném. 65W és alaphelyzetben lenyomja az 5800K-t.
Desktop PCs with AMD Accelerated Processors
Ha tuning is van akkor sztem 5800K, a különbözeti 7000 Ft-ből meg egy jobb lapot vagy RAM-ot, vagy
2 rekesz sört. -
-
katt777
félisten
Dehogynem. Az i5-öm is 95W-ot fogyasztott fullos LinX terhelésen 95W TDP-vel. Ha nem fogyaszt annyit, nincs 100%-ban terhelve. Nem véletlenül sorolják adott osztályba a procikat. 4.6-on felment 128W-ra, ha ilyen maxra lenne kitalálva a TDP, nyilván már rég meghalt volna. De tutira megnézem, ha meglesz a konfigom.
Bár addig is megnézhetné valaki egy maximált LinX-teszttel azon az alap 4.4GHz turbós beállításon. -
oliba
őstag
FM2+, vagy FM3-as lapok mikorra várhatóak, ha lehet ezt tudni?% Szeptember első hetében asszonynak oda terveztem adni a mostanit és akkor egy Kaveribe gondoltam a fektetést, ha már tudom CF-be kötni a 7770-esemmel.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Apollo_21 #9420 üzenetére
Szerintem nincs off
Csak tényleg furcsálom, hogy egy 5800K a beépített IGP-vel "hozza" a HD7870-et, ami nyilván így nem igaz, és még csak nem is régi játékról beszéltünk. Szerintem is vagy vsync (de akkor a minimumnak is 60 körül kellene lennie) vagy nálad pl. 16-os AA van, amott meg 2-es vagy 4-es vagy nincs is.
De a lényeg hogy csábító a fogyasztás a Trinity/Richland-nál, szerintem maradok a mostani konfigomnál, és szerintem Te is maradj. Van egy érzésem, hogy meg kell várnunk a Kaverit. -
Apollo_21
addikt
-
tamikomac
aktív tag
-
katt777
félisten
válasz
TDeusEx #9406 üzenetére
Persze, hogy érdekel, megnézem, kösz. Szeretnék látni egy olyan tesztet, ahol nem kvázi a gyári órajeleket érték el "tuning" címén. Az 1.4V fölötti CPU-fesz nekem egyelőre még riasztó azok után, hogy az i5 1.3 alatt vitte a 4.6-ot... Azt viszont nem igazán hiszem le, hogy azz alapból 100W-os proci beérné 106W-tal 1.5V-on és 5GHz-en, azt tutira nem Lynx teszttel nézték meg.
-
TaylorPro
addikt
Csináltam Ricsi topicot: http://prohardver.hu/tema/amd_a10_a8_a6_a4_richland_apu_socket_fm2/hsz_1-50.html
-
tamikomac
aktív tag
válasz
TestamentDNR #9402 üzenetére
Szia!
En csak alaplap+procit cserelnek, ha cserelnek egyenlore. Lap+procit adnam min. 25-ert, es meglatnam mi lenne helyette. 750K+HD7790, 100W (65W)+85W nagyon tetszik.
De koszi a tippetbocsanat telorol vagyok es ugy mutatta nekem jott
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
bmwfan199410 #9278 üzenetére
Szia!
Én az A10-5800K-t 4 giga rammal, 500as táppal, dvd-vel, házzal, zsír új 500as vinyóval, tokkal-vonóval hoztam össze 64.000-ből úgy, hogy a legkevesebb gari a ramra volt, fél év, a procira és lapra 23 hónap gari, stb.
A lényeg, hardverapróról szépen összeszedegetsz magadnak cuccokat és otthon összerakod!
Én ezt csináltam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Óvodások homokozója
- Reklámblokkolók topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Háztartási gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest