- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Üdv!
Volna ötlete valakinek egy A6 5400K-ból a Win8 64 bit miért csak 1mag 2 logikait lát?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #10097 üzenetére
Kevesebb, az alap 1,37V, a frekvenciával meg próbálkozni kell 3,8 -tól szépen felfele kisebb tesztek után mindig lehet emelni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #10095 üzenetére
Ki kell kapcsolni a Turbót és manual módban megemelni a frekvenciát, máris jobban fog szólni, olyan 1,35V 4Ghz környékére lehet húzni.
-
GeneraL_XTX
veterán
No ma én is beléptem a klubba egy Asrock FM2A75 Pro4-M lappal ás egy A10 5800K procival
Most raktam össze a gépet, kicsit féltem az Asrock laptól, de felesleges volt, minden ment elsőre, aztán majd meglátjuk. Viszont ami botrányos, az a gyári hűtő
Alapon még nem gázos, de játék közben mondjuk eléggé hangos, és nem is igazán hűt jól (idle 40fok körül van, terhelve bőven van 60 szerintem) van valami beállítás, amivel lehet ezen finomítani?
A kingston HyperX Blu 1600-as memóriáimat ezen táblázat alapján belőttem 1866mhz-re,eddig hiba nélkül mentek.
Teljesítményben nagyjából hozza azt amit vártam, hétköznapi felhasználásban nem láttam eddig hátrányát az i5-el szemben (netezés,filmezás,letöltés stb) játékokba amire kellet az is jó nagyjából, viszi az SC2-őt viszonylag szépen FullHD-ban medium beállításokon.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #10079 üzenetére
Nekem ugyan nem probléma.
Tuningolni ebben is lehet, szolgáltatások is megfelelőek, a többieknél ugyanez jóval drágább, keress csak egy FM2-es lapot VirtuMVP-vel.
Bogyi007: És a teljesítmény? Mert a turbo, ha ON, szart sem ér azon kívül, hogy a Windows gyorsabbnak mutatja a gépet. Nálam lassabb volt, mint fix 4GHz-en, holott az 100MHz-el alatta marad a gyári értéknek.
-
Bogyi007
veterán
Én vagyok akkora láma mint állat!
Múltkorjában kérdeztem hogy a konfigomnak az X-boost opcióját érdemes-e használnom, majd írtam hogy nem aktuális a dolog mert amint az X-et megnyomtam a gép újraindult.Nos ma a bekapcsnál nézem hogy az X-boost opció helyén egy D gomb lenyomást kínál a gép amivel az X-boostot deaktiválni lehet - ergo amikor az X-et lenyomtam akkor azért indult újra gép egy resettel mert az is a része volt az opció bekapcsolásának.
Látszik hogy 7-8 éve a konzol a szakterületem s nem a PC....
Legalább ma is tanultam valamit.
Egyébként a gyári hűtővel is vígan szaladt az X-Boost és a hőmérsékletet sem csavarta meg jobban, szinte maradt ugyanazon érték mind a CPU-nak s az alaplapnak is.
-
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg írni nekem pár személyes IGP oc eredményt?
Mennyit értetek el 5800K-val? -
-
Dzsabba
aktív tag
válasz
BlueAthlon #10083 üzenetére
Bíztam benne,hogy azért ekkora különbség nincs a két memória között.Ezt tudva tényleg nem éri meg GDDR3-ast venni.
Köszönöm a segítséget.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Dzsabba #10080 üzenetére
Szia,
Ebben számszerűsítve megtalálod, amit keresel...
Dióhéjban : 30-50% al gyorsabb a GDDR5-ös változat ( GPU órajel mindkét kártya esetében 800 mhz ) játékmotortól függően....
Bár ez egy szélsőséges eset, mert a tesztben alkalmazott Sapphire 6670-en csak 1600-as effektív órajelen mennek a ramok ( 25,6 GT/s ), általában 1800-asok (28,8 GT/s ) az ezzel szerelt kártyák... a GDDR5-ös változaton 4000-es effektív órajelen mennek a ramok ( 64 GT/s ). Ha nagyon precizen szeretnéd tudni a különbséget, egy +5-8%-ot adj az itt látható GDDR3-as eredményekhez és úgy hasonlítsd a GDDR5-ösökhöz...
-
Rypejakten
addikt
válasz
123sylaar #10081 üzenetére
tápnak minimum egy Chieftec CTG500-at (ez Sirtec beles,a GPS/GPA széria meg CWT, de abból is az alja minőség), háznak, meg amennyid van rá. a legjobb választás a Bitfenix Merc Alpha lenne, ha nincs 11k a projektre, akkor az iponnál van 9k-ért egy "Modecom Gamer" nevű kuckó: az áráért meglepően korrekt.
-
123sylaar
aktív tag
válasz
Rypejakten #10058 üzenetére
Akkor te milyet ajánlanál?
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Elgondolkodtam,hogy veszek egy HD 6670-et az 5800K mellé. Keresgettem,hogy hogy is lenne jó.Addig eljutottam,hogy mindenhol azt írják,hogy GDDR5-öst érdemes venni.(Ami logikus is.)
Viszont próbáltam olyan tesztet keresni ahol a DDR3-as van össze hasonítva a GDDR5-el,de sehol sem találtam.Esetleg tudtok egy linket ahol tesztelték ezeket vagy megtudjátok mondani,hogy körülbelül hány százalék különbség van közöttük?A segítséget előre is köszönöm.
-
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #10072 üzenetére
Asusnál szépen emelkedik melegedéstől függően, és megy vissza, ráadásul már 25°C-tól, tehát nem kell megvárni a 45°C-ot, hogy hűteni kezdjen a gép.
Játékok alatt nem nagyon pörög, mert VGA-limites vagyok a HD7870-nel, tehát nem izzad a proci.
-
FoLey-v
addikt
Nah meglett az első lépésem és rendeltem AMD A6-5400K processzort a többit majd fizetésemkor veszem meg.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #10070 üzenetére
És a valóságban pl. nálam ASUS-nál ez hogy nézne ki?
48 fok Level1 700rpm
49 fok Level2 800rpm
...
55 fok Level8 1400rpm
56 fok Level9 1500rpmNálam gyakorlatilag csak a játékok során használja a maximális fordulatszámon, akkor különösebben nem zavar. Általános használat során pedig minimális fordulatszámon még a ház 2 ventilátora is hangosabb.
-
mtade
aktív tag
Sziasztok.
Találtam az aprón egy ilyen xigmatek praeton coolert, ami abból a szempontból nagyon jónak tűnik, hogy elférne alacsony fekvő házban, és menne vele normál méretű (nem LP) RAM.
A teljesítményre 95W TDP-t ír, de az 5800k 100W. Ez gond, vagy ha nem fogom szénnéhúzni, jó lehet? -
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #10066 üzenetére
ASUS-nál megcsinálja, és AsRock X78-nál is működött. Kissé zavaró, mert sem a hangos, sem a forró gépet nem szeretem. Biosban nézheted, ott csak restart után frissít normálisan.
-
Borokafa
őstag
Nálam a leg egyszerűbb A4 4000 van üzemben, simán el lehet vele lenni ha nem a játék a cél...
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #10065 üzenetére
Nálam 3-5 másodpercenként frissíti le a fordulatszámadatokat, gyakorlatilag átmenetileg van csak köztes állapot a 700-1500 rpm intervallum között. Szerintem ez így rendben van, logikusnak tűnik. Akkor kellene a 9 fokozatot állandóan változtatnia (nálam +-100 rpm-et jelentene), ha egy adott hőfokot kellene folyamatosan biztosítania.
Gyakorlatban ez nálam így néz ki:
Minimális fordulatszám 700 rpm 50 fok alatt
Maximális fordulatra felpörgött 1500 rpm 53 fok (700-ról 1500-ra kb. 20 másodperc alatt ért el, közbe 3-5 mp-s értékfrissítés során voltak köztes értékek)
"53 fok visszahűtése után" 1500 rpm 51.5 fok -
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #10057 üzenetére
Tűréshatár miatt?
Nem értem, miért nem használja ki a többit. Bár mintha valami azért csak lenne, mert fordulatszám nem egyszerre ugrik ide vagy oda. -
LadaLord
aktív tag
Helló!
Egy kérdés: toltam most a gépen egy 2 órán keresztül Very High Intel Burn Test-et. A CPU hőmérséklete max 52 fokra ment fel, tegnap, amikor kicsit melegebb volt, akkor egy másfél óra után max 53. Mennyi ezeknek a prociknak a max hőmérsékletük, amit elviselnek kényelmesen? Nekem ez az 52-53 fok ilyen terhelés mellett jónak tűnik....
Üdv,
T. -
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #10062 üzenetére
Akkor elég lenne egy A8 5600K.
-
Bogyi007
veterán
Lassan kitapasztalom a konfigom erejét. Nincs csillivilli 3D-s tévém de észrevettem hogy a PowerDvD 11-ben lehet 3D-s azonnali konvertálást csinálni hagyományos vörös-kék szemüvegre is. DvD filmeknél tökéletesen működik a konverzió és a konfignak is csak 15-20%-át veszi igénybe terheléskor - ha jól tudom a powerDvD tud iso fájlokat is kezelni és arra gondoltam hogy akár BR filmekkel is kipróbálnám mindezt. Elvileg a konfignak még ezt is el kéne tudni a vinni realtimeban? Azaz egy 1080p-s BR.iso-t ha konvertálok a progival 3D-re akkor nem fog összecsuklani a gép?
Vagy ne álmodozzak ennyire és maradjak csak a dvd konvertálásnál? divx és xvid filmeknél nics valami hasonló cucc amivel lehetne ugyanígy konvertálni filmeket erre a régi 3D technikára vagy esetleg 720p-s vagy 1080p-s mkv-t is nem lehetne-e valamilyen progival ugyanígy konvertálva lejátszani amit elbír a gépem?
Ha offline konvertáló progit tudtok ajánlani az is jó nekem persze.
GeneraL_XTX: Nekem is ilyen lapom van ilyen eredményeket produkál az A8-560-os procival és 2x2 gigás kitben levő ramokkal.
-
stratova
veterán
válasz
GeneraL_XTX #10059 üzenetére
Nézd meg a termék honlapján. Ha nem is tervezed lecserélni a RAM-okat 2000 MHz-nél gyorsabbakra, akkor Richlandnek nem sok előnye van.
-
GeneraL_XTX
veterán
Na úgy néz ki szerdán viszik az i5+7870 kombót, így csütörtökön mennék az új prociért és lapért. Az alaplap Asrock FM2A75 PRO4-M lesz, van erről valami tapasztalata bárkinek?
Prociról még mindig nem jutottam dűlőre, hogy megér-e 5000ft többletet a 6800K az 5800K-val szemben, teljesítményben ha jól látom minimális csak a különbség. A 6800K egyáltalán kompatibilis lenne ezzel az alaplappal? Mert olvastam, hogy egyes lapoknál a BIOS még nem támogatja a Richland-et és kapásból kell egy Trinity proci a bios frissítéshez. Létezik, hogy ez fennálna ezzel a lappal is?
Ram-ból "csak" 2*4GB Kongston Hyperx blu 1600mhz menne bele, ha ez is szempont.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #10056 üzenetére
Állítsd Level 1-re, ne Level 9-re. Azon a megadott Level-en pörgeti addig, amíg el nem éri a megadott 65 fokot, és utána vált át maximumra.
(Igen, 50 fokot állítottam be neki, de valamiért 52 foknál vált át Level 1-ről maximumra. Nem tudom hogy miért 52-n, és miért nem a beállított 50-es pontos értéknél, de különösebben nem is érdekel.)
-
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #10055 üzenetére
"nem a beállított 50 foknál, hanem 52 foknál kezdi el maximumon pörgetni" - ezt írtad.
Ha level 9-re állítom + 65°C-ra, akkor addig lépcsős lesz? Végül is "cél"-t ír a kézikönyv, nem felkapcsolást, de kipróbálom. Nem nyert, rögtön felküldi.Bár, ahogy nézem, inkább a SysFant- küldi zajba, na, ezt még tesztelnem kell, de akkor elég gagyi a Merc Alpha hűtése, ha level 3-on ekkora zaja van.
-
katt777
félisten
válasz
K.ichigo #10045 üzenetére
Kisebb VGA-nak bőven jó az IGP.
hattrickuser: De én nem akarom, hogy rögtön maxon pörögjön.
Gézengúz: De rég láttam ott már 8 magot... (i7-920) Frissítgetni nem nagyon szoktam de kösz.
123sylaar. Tegyél 8GB RAM-ot a gépbe, nem kell lapozófájl, és gyorsabb lesz. Ninja3, nekem a 6800K-t tökéletesen hűti.
-
123sylaar
aktív tag
Hali!
Egy ilyen gamer konfigban gondolkodom:AMD Athlon II X4 750K
Asrock FM2A75M-DGS
Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHz
Toshiba 1TB 32MB SATA3 DT01ACA100
LG GH24NS95RBBB fekete OEM DVD író
Sapphire 7790 1GB GDDR5 DUAL-X OC 11210-01-20G
XDL HAPPY-27R fekete-piros számitógép ház
Chieftec iARENA GPA-500S 500W OEM tápegységSzerintetek jól van összeállítva? Ha nem, akkor mit kellene változtatni?
Milyen proci hűtőt ajánlotok, mert abban nem tudok dűlőre jutni és nem is tudom melyik jó az fm2-es foglalatra.(Ami am3-ra jó az erre is?)Üdv.: Krisz
-
ice mat
csendes tag
válasz
DeckardCain #10049 üzenetére
Nem rossz össze állítás , de egy BF3 ba FullHD-n megizzadna a gépe , persze aki okos az ki tudja csikarni a maxot. Alapjába véve nem rossz vétel , a proci szerintem kihajtja a vga-t + ha húzol rajta akkor jobb is lehet.
FM2-n énis gondolkoztam csak úgye ha integrált vga-s procit veszel ugye akkor crossfire ben tudja nyomni a dolgot érdemesebb teszt után nézni hogy mennyivel nőne a teljesítmény. -
Gézengúz
addikt
válasz
DeckardCain #10049 üzenetére
Abban az Le-s alaplapban nálam minden gond nélkül megy 4.2-t a 750, de csak kerek 4-en használom...Turbót majd ki kell kapcsolni mert ész nélkül feszeli a procit...
Az 1600 kék hűtőbordás Kingstonok, viszik 1.6V-tal az 1866-ot....Videókártyáról nem tudok nyilatkozni Nvidia párti vagyok, egy GT640 muzsikál teljesen némán, üresben szinte szobahőmérsékleten...
-
DeckardCain
senior tag
A következőt tervezzem összerakni full hd-ra, nem vagyok hardcore gamer szóval képes vagyok a kompromisszumra. Erősebb cpu-nak meg nem látom értelmét. Kaveri-ra se akarok várni.. De majd még elválik. Legalább az új lapok jönnének..
ASUS F2A85-M LE/ASUS F2A85-M
750k (3,8 Ghz lenne a cél, alapfeszen vagy alatta, nem tudom mit bírnak)
Sapphire HD 7790 dual-x
CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Low profileVélemény?
-
-
K.ichigo
csendes tag
helló AMD A10-5800K érdeklődöm akinek van megvan vele elégedve beépítet vga elég vagy gyenge hátrányok stb pls segítsetek mert most szeretnék össze rakni új gépet és egy darabig csak az lesz "mocskos anyagiak"
a AMD A10-5800K mellet a beépítet vga miatt gondolkodom vennék melé egy kiseb vgát és úgy elég-e lenne a másik választásnak ez lenne FX-8320 HD6950 és Corsair 2x4GB DDR3 2000Mhz CMX8GX3M2A2000C9 XMS3 memmoriálene
válaszotokat várom -
stratova
veterán
válasz
person #10013 üzenetére
Emitt milangfx kolléga videója a pscheck használatáról. Az elerhető feszültségek peldányonként változhatnak, ezt néked kell kitesztelni. Notebbokok esetében a bios meglehetősen korlátozott az asztali megoldásokhoz képest.
Az egyik külföldi fórumon készít egy igen szakavatott emberke ennél részletesebb/több belállítást is kezelő programot windows alá, de legutóbb még nem volt letölthető verzió csak hsz a folyamat allásáról/kezelőfelületről. -
katt777
félisten
Én már bármit bedugok a gatyámba, ami hideg...
Remélem, azért nem áram alatt és működő ventivel gondoltad.
Munkahelyen van légkondi, én viszont tanulmányi szüneten, a hideg víz a lavorban kb. 5 perc alatt melegszik fel a lábam körül, és még csak nem is panelben lakom.
AsRock sajna szarul kezeli a ventiket, nem fokozza olyan szépen a teljesítményüket, mint az ASUS. Azt kevésbé értem, miért, mert X58-as lapban azért működtek a fokozatok, itt meg hiába állítom alacsonyabbra (pl. level 1), csak elkezdi tekerni, mint a zállat, aztán legföljebb Axtu fogja meg.
-
katt777
félisten
Az szép lenne, ha fáznál a hűtőtől!
Nekem hiába a Ninja 3, kb. 32°C van a szobámban. Bár fáznék tőle!
Na, térfát félre, tégy fel egy aidát v. hwinfo-t, coretempet, és állítsd be, hogy riasszon 80°C-nál.
44-46°C-os a procim és a VGA-m ALAPBÓL, holott kb. 2 hete, amikor vettem, és szintén meleg volt 33-37°C-on pihentek. Szóval nem kimondottan stress-tesztes az idő (a közlekedést leszámítva persze). Ja, és még erősebbre állítottam minden ventit. -
-
katt777
félisten
AMD overdrive-ban találsz egy stressz tesztet, azt nyomasd rá fullban. 50-55p alatt végez (legalábbis nálam annyi volt), és simán kivág, ha más tesztek lemennek is (nálam pl. a működőképes Linx full terhelésen lefutott, Prime is OK volt, OD ST meg 5 p alatt restartolta a gépet. Ha lefut, és 1 lépcsőt ráteszel még a procira, esetleg a RAM-okra, rendben lesz a gép.
Hővédelmet bekapcsolhatod, vagy a legtöbb monitorozó progi képes riasztani a beállított határérték elérésekor. ASUS hűtői drágák és szarok.
Játékok helyett Vantage és Heaven tökéletesen megfelel, ha mindent maximumra teszel, ezek is kivágnak, ha nem OK a beállítás. Előbbi a 2. teszt vége felé, utóbbi pár pár perc alatt.Monitorozást kedvelőknek javaslom a hwinifo monitor gadgetet. Minden infó megy gadgetbe, csak alapból kilóg a képről, ezért célszerű duplán megjeleníteni. Rendes és bar-grafikonok, extra testreszabhatóság. Tesztnek lehet még válogatni a többi közül, mert ez sajna nem képes csoportosítani a hasonló grafikonokat. Ha mégis, csak én nem jöttem rá, feltétlenül szóljatok, de a leírásban nincs, ahogy a normál grafikonoknál sincs rá lehetőség. Semmi sem tökéletes... (ATT persze az volt.
)
-
mtade
aktív tag
Előre is elnézést, ha hülye kérdés lesz...
Megérkezett a lap és a proci. Le kellene teszteljem, de nem tudom, mondjuk egy aida stressz teszt elég-e. Illetve merjem-e stresszelni egy Asus crux K8M2-7MB5S cpu coolerrel, mert ezt kaptam hozzá.
Köszönöm a válaszokat előre is. -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10032 üzenetére
Önmagában nem feltétlenül, ezért írtam, hogy az cache v. RAM kezelési probléma (ha van pagefile, még rosszabb), és nem tagadtam a létezését. Ha nem rossz tuning eredménye a dolog, csak a futó folyamatok számának csökkentésével lehet esetleg kiküszöbölni.
Ha visszavett órajellel is ki van hajtva a VGA, akkor megint kevésbé érződhet a váltás, ehhez viszont tényleg egy erősebb proci kell, bár a HD7870-em alatt még 50%-ban sem megy általában a 4GHz-re leszabályozott CPU (ez megint procifüggő), és még csak 1280x1024-es felbontásról beszélek. -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10030 üzenetére
Nem tapasztalhattad az ellenkezőjét annak, ami a hardverek tulajdonságaiból ténylegesen következik. Minél igényesebb a megjelenítés, annál kevésbé erős CPU elég, mert annál inkább a VGA dolgozik, és a CPU úgyis csak várakozik a következő számításra. Mivel pedig a régi játékok kevésbé igényesek grafikailag, jóval inkább profitálnak a több szálból és a magasabb órajelből. Ezek egyszerű tények.
Ha valaki nem tudja beállítani a gépét, az délibábot fog látni. -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10017 üzenetére
Egyet nem érteni 1xűbb, mint gondolkodni.
Mai alkalmazások rendesen igénybe veszik a VGA-t, ezért elég alájuk viszonylag gyenge proci (az A10 messze nem dolgozik 100%-on egy HD7870XT mellett
). Régebbi játékkal olyan CPU-limited lesz, hogy csak úgy porzik (már persze értelmes szintű grafikával).
(Bár ez kissé képzavaros.
)
El Kebir: HD4-es karikhoz 1 éve nincs már driveres támogatás, DX11-ről nem is beszélve. Ettől függetlenül a GD4850 erősebb, ez tény, de nem sokkal. HD4870-em kb. 40%-kal volt gyorsabb a HD8670D-mnél.
-
Dragon27
senior tag
válasz
diablo1984 #10023 üzenetére
csatit áttevése nemgond csak 2 hdmi kábel kell és kész .. csak a vga lekapcsolása a kérdés
stratova most HD 6850 használok itt nem 3W de lehet jobb lenne vgat cserélni inkább energia spórolás esetén HD 7000 szériára
-
Skodry
aktív tag
Ha valakinek van 3d mark tesztje apu+vga konfiggal azt kérném linkeje be nekem ahhoz tudok....
-
Dragon27
senior tag
válasz
stratova #9991 üzenetére
megvan a táblázat [link] ez így kevésnek látszik játékra ...
+ kérdés ha mégis APU mellett döntenék és pl. HD7850 kártyát választok :játék használat 2 hetente 1-2 alkalommal : azt meglehet oldani BIOS-ba lekapcsolom HD7850 kártyát ha nem használom játékra ekkor az APU-t használnám ... hogy ne manuálisan keljen eltávolítani a vga-t
-
El Kebir
őstag
válasz
Skodry #10018 üzenetére
nem írtad milyen szempontok alapján, ezért nem is lehet megválaszolni a kérdést...
számolási teljesítményben a hd4850-es a jobb. (még a bizonytalan DG-t beleszámítva is, ami azért nem egy tuti megoldás, annál jobb eredményt ad egy olcsóbb cpu + különálló jobb vga)
mindent összegezve, az a jobb, amelyiknek a jobb tulajdonságai nagyobb súllyal szerepelnek a szempontjaid között...
-
Skodry
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy VGA-s kérdésem:
Vettem egy : Gigabyte GA-F2A85XM-HD3 hozzá egy A8 5600K APU-t
Kérdésem az lenne,hogy melyik megoldáa a jobb:
Az adot lap+cpu egy HD 4850 1GB VGA val(jelenleg ezt használom)
vagy egy
AMD Radeon HD 7560D (APU-BAN)+ AMD Radeon HD 6570 CFX páros? -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10015 üzenetére
Szerintem meg pont, hogy az éri be.
Gondolkodj!
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10012 üzenetére
Kihajtási szinttől függ. Ha egy játék alatt pl. 50%-ban dolgozik a proci, ha lelassul sem fogod érzékelni, hiszen több mint a felére kellene leszabályoznia.
person: Javaslom a PH-s topicokat.
-
person
senior tag
válasz
katt777 #10010 üzenetére
Igazából nekem nem tuning hanem alulfeszelés lenne a cél, illetve fan optimálisabb használata.
Lehet bios frissítés marad ha van mire...
Azt hittem amd-t OD nélkül is lehet piszkálni.
(Asztali van, és most látom a neved még a hd3870-em bios modolásához a Te leírásod is segítségül vettem, azóta is hűséges része a gépemnek.)
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #9986 üzenetére
Oké akkor nem droppol
utoljára egy quad 9550-nél ástam bele magam a tuningolás mélylélektanába, egy maximus formula 2-vel, ami elszaladt 1.2volton 4000mhz-en.
Onnantól kezdve én nem foglalkoztam ilyesmivel, vagy csak minimális mértékben. Ivynél nem nagyon érdekelt a dolog, mert ment mint a safhauzen gyors is volt.Lehet hogy megérte volna de kétlem, hogy valaki egy 6800k-t amit most vett pár hete, elcserélte volna egy 5700-as Trinityre. Pénzt nem szándékoztam rákölteni semennyit, a csere adott volt 1 napon belül, ahogy feladtam a hirdetést, így ez nekem tökéletes.
Hát ha ennyit megy az igp akkor hagyom a fenébe, azért a pár fps-ért nem harcolok, és a melegedésről meg ne is beszéljünk, ami mellé jár. Csak egy arctic freezer 13-om van nem egy csodahűtő, de elég derekasan helytál.
Csere lesz egy thermalright axp-100-ra, onnantól kezdve nem érdekes már a hőfok. -
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #10008 üzenetére
Hát én nem nagyon használtam soha az ASUS programjait, meg a többi gyártóét sem, mert biosban mindent finomabban lehet állítani. Én kikapcsoltam a hővédelmet, de így sem melegszik túl a proci. Mondjuk a leszabályozástól nem feltétlenül szaggatnia kéne, az inkább valami ramkezelési vagy cache hibát jelezhet. Megnézhetnéd tisztán.
person: Asztali gép. Van egyébként valami spéci program rá, PH cikkekben nézz utána, kb. fél éve lehetett, de ők is alaposan behűtötték előtte a gépet. Vagy google.
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #9989 üzenetére
kötve hiszem, hogy 60°C-on megolvad a gép, és csöpögni kezd.
A Vdroop és a hővédelem is 2 különböző dolog.
mtade: INkább normális házat vegyél: Merc Alpha. Ilyen van, bevált, 11k körül megkapod (nem konkrétan ezt
).
cehaeries: Ninja 3 nálam szépen ül a lapon, hátlapja párnázott, nyugodtan mehet a lapra. A gyári "dolog"-ról ne beszéljünk, azt nem nevezném hűtőnek.
person: Körülbelül ennyi a lehetőséged.
-
Dadpool
aktív tag
válasz
diablo1984 #10001 üzenetére
-
mtade
aktív tag
-
Dadpool
aktív tag
ezen én is dilemmáztam nem az lett
mindenképpen figyelj a háznál a hűtő magasságára ezekbe a kis házakba nem igazan férnek be olyan hűtők ami 65mm magasak
elozo házamba amit ugy vettem meg hogy tuti elfér még az amd gyári hűtése se ment be pedig az csak 50mm magas kb
az egy thermaltake element q ház volt elpasszoltam és jott a coolermaster
az alpenfon silvretta is csak 45 mmmagas volt az belement a element q házba de 1 mm hely volt a táp és a ház kozott ami viszont nem volt jó mert a táp szívta ki a levegot a procihűtő elolsakk matta gép meg lekapcsolt
-
diablo1984
veterán
válasz
Dadpool #9997 üzenetére
nem is azzal van a gond, hogy melegszik, mert húzva is max 65 fokos volt tegnap egy hülyére zsúfolt házban, az a 65 fok meg nem meleg annyira, csak ez a proci már 60nál bepánikol és próbál menteni, ami laggban és hang szaggatásban jelentkezik..... igaz annyi eszem nem volt, hogy levegyem a ház oldalát, 30 fokos szobában a zsúfolt házban befüllik a húzott proci!
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Részletfizetés. Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest