- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Socket AM4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
én se várok sokat a richlandtől
egy ránc felvarrott dolog lesz pár % gyorsulással amit egy 5800k simán tudni fog tuningba a 6800 -ast meg már nem lehet lesz nagyon tuningolni mert eleve egy tunigos 5800k lesz
persze szeretném, hogy ne legyen igazam és így majd kellemeset csalódhatoka kaverival az lesz a gond hogy persze erősebb lesz de mondjuk míg a bf3 jól fog futni addig a bf4 nagyobb hardverigénye miatt az már kevésbé fog rajta brillirozni, kb. úgy mint most a bf3 az 5800k -n
na meg ahhoz megint alaplapot kell majd cserélni, hogy max kihasználjuk a kaveri lehetőségeit a gddr5 miatt
de ismétlem magam: ne legyen igazam és én alapból egy pesszimista ember vagyok
-
TaylorPro
addikt
Nálam a 2400-as Predatorra az alaplap, és az Everest is 2400MHz-et ír. Az alaplap ennyit támogat max. Asus FM2 A85-M, A10 5800K, 2x4GB Kingston Predator 2400MHz. Szerintem a ram is megérte az árát. Jobb ha van tartalék.
-
juve600
nagyúr
asrock fm2a85extreme4m + amd athlon II x4 750k ,a proci 4,0 ghz-re húzva ez az én konfigom,cod black ops multi vigan fut rajta,de ami meglepett hogy a fiam asus m4a78l + amd athlon II x3 450 proci ami unlockolal phenom x4 b50 lett simán leveri az én konfigom,csak ugye nem egy árkategoria a kettő
ja és nekem hd 6850 1gb 256 bit ,gyereknek hd 7770 1gb 128 bit
nekem 8gb 1600 ram,gyereknek 8gb 1333 ram
felbontás ua,monitor ua -
-
Def26
félisten
Még azt szeretném kérdezni, hogy mennyire kényesek ezekhez a 2400Mhz -es ramokhoz a lapok? Egy Asrock fm2a85x lapot javasoltatok a múltkor. Nos ebbe bátran belerakhatok akármilyen márkájú ddr3 2400Mhz -et?
Csak azért kérdezem, mert ugye a kompatibilitási listánál jóval több ramot is el szoktak fogadni. Ha viszont az asrock kényes erre akkor tudtok mondani olyan lapot ami kevésbé érzékeny a ramokra? -
El Kebir
őstag
-
Def26
félisten
válasz
El Kebir #7879 üzenetére
Jah ismerem, párszor már a pi**aba küldtem de most jól jön a rajongása mert nagyon szimpatizálok ezekkel a procikkal. Úgy érzem teljesen felesleges ennél erősebb gép. Mostanában már csak konzolon játszok és a nextgent is tervezem megvenni. Ezekkel a procikkal meg azért lehet kompromisszumokkal játszani.
5800k -t terveztem de eszembe jutott mi lenne ha megvárnám a 6800k -t.
-
TaylorPro
addikt
Mivel finom hangoltátok a rendszert? AMD OverDrive, vagy bios? A CPU feszültséget csak az OverDrive-ban tudtam szépen belőni.
-
atti_2010
nagyúr
Nagyjából, kisebb csíkszelességen jön valószínűleg nő a frekvencia csökken a fogyasztás, GCN IGP -vel és Steamroller CPU -val érkezik megnövelt sebességű memória vezérlővel (2133 vagy 2400 Mhz) de ami még ennél is jobb hogy közös memória címzést használ az IGP-CPU így nem kell ide oda tologatni az adatokat, de lehet ezen kívül még lesznek finomságok.
-
kopidoo
senior tag
válasz
atti_2010 #7870 üzenetére
Bizony a Kaveri már odacsaphatna!
FRAPS Bench Viewer -
123sylaar
aktív tag
Szerintetek A8-5600k-hoz dg-hez elég egy 6570-es vagy jobb teljesítmény lesz 6670-el?
-
XmoD
senior tag
válasz
frescho #7861 üzenetére
Koszonom a sok infot. Istenigazabol ami jatekokhoz szamomra kell az a bf3 multi es a cod2.
A celom egy minel kisebb,olcso es eros pc epitese ami befer egy 20*20*10 cm nagysagu dobozba. Termeszetesen paneltappal. Ezert nezelodom fm2 vonalon.
Esetleg a gyari hutorol valaki tud homerseklet eredmenyeket ?
-
Trojan64
csendes tag
Spead Spectrumot érdemes kikapcsolni tuning esetén? Power Saver be van, de a c6 nincsen. :/ Utóbbival igaz kevesebbet fogyasztana, de eléggé ugrált a fesz.
A cpu offset 0-ra van állítva, CPU VID 1.275. Ezen beállítások mellett "droppol" 1.288-ról 1.296-ig. Lehet Asrock bibi. -
-
XmoD
senior tag
Sziasztok!
Itx pc-ben gondolkodom fm2 vonalon.
Nagyjabol tudom mit szeretnek. Annyi kerdesem lenne h. ez a video fake lenne ? Letezik h. ilyen teljesitmenyt tud maga az igp? Persze szemely szerint nem full hd-ban hasznalnam. Velemeny rola? Esetleg ajanlat igp teren jatekra? 1280*1024 felbontasrol beszelunk. -
TaylorPro
addikt
Újabb teszt, utolsó két kép: [link]
Remélem maradhat így.
-
Vartanus
őstag
viszont ez a Corsair szinte biztos hogy megy 2400at...ano nekem az 1866Mhz-es Vengeance vitte a 2133-at röhögve
Amúgy az mit jelent egy deszkánál, ha az újabb UEFI CPU ID upddate-ot kínál? Bocsi ha túl alapszintű a kérdés
-
Def26
félisten
válasz
Vartanus #7833 üzenetére
ok. Köszi-müszi.
No még egy kérdés. Ha a hűtésem felmegy az am3/am3+ foglalatra akkor az jó lesz fm2 -höz is? Azért kérdezem, mert van otthon egy corsair h60 hűtőm ami jó am3 -hoz. Ha ez felmegy fm2 -re akkor elég vennem innen az apróról egy oem 5800k procit, mivel a hűtés adott.
-
Def26
félisten
Sziasztok!
5800k alá amihez később 6670 is jön, tudtok ajánlani egy lapot amiben bátran használhatom? Tuningolni nem tudom akarom e, vagyis érdemes e egyáltalán.
-
TaylorPro
addikt
válasz
Rypejakten #7825 üzenetére
Hiába állítom egy fix értékre tovább húzza? Mit állítsak? Asus lapom van. F2A58-M
-
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Már egy másik topic-ban bekérdeztem, de igazából itt a helye: egy A10 5800-as APU-val felszerelt mini-ITX konfigot tervezek, 8 giga memóriával. Számít, hogy 2x4-es KIT, vagy pedig egy 8 gigás modul? Melyiket érdemes venni?
-
TaylorPro
addikt
Itt az én stressztesztem, utolsó két kép. Előttük a módosított hűtésem. Ház hűtés Arctic Pro PWM 9CM. CPU hűtő Termalthake Silent Boost, rajta egy kifelé fordított Arctic PWM 8cm. A proci paszta sem mezei: Coolink chillaramid
-
GG888
senior tag
Kicsit megkésve, de itt az első szösszenet.
Tuning nélkül, tehát abszolút gyári beállításokon, 1440*900-as felbontáson, 4*-es anizotropikus szűrés melett, minden más maxon/highon/bekapcsolva átlag 40fps, ha felrobban mellettem valami, vagy bele az arcomba, akkor kicsit beszaggat (mikrolag) valamint a füstöt meg szívleli ha sok van belőle, akkor 30 alá is beesik.
Ezek gyári alapbeállításon, alapfeszen, gyári frekin, turboval., IGP-t se bántottam, Vision contor center a legújabbnál egyel régebbi, ma felrakom a legfrissebb bétát, az szerintem még hoz majd 10%-ot.
-
TaylorPro
addikt
válasz
Hurkaleves #7810 üzenetére
Most nézem hogy túlhajtott hőfok. Úgy nem rossz. Én meg kipróbálom ezt az AMD tesztet.
-
juve600
nagyúr
válasz
Hurkaleves #7812 üzenetére
nekem 1.25v- 4.0 ghz stabilan max 48fok terhelés alatt
-
TaylorPro
addikt
válasz
Hurkaleves #7810 üzenetére
Nekem 4GHz-en kicsit fentebb láthatod az eredményt. A tiéd nem kevés.
-
123sylaar
aktív tag
Most szinte ingyen hozzá tudnék jutni 4 giga ddr3 1333mhz-es ramhoz.
De a gépembe 4 giga 1600mhz-es van.
A kérdés az, hogy gáz lenne, ha két különböz mhz-es ram lenne benne duálba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Légies iPhone halvány színei
- Kuponkunyeráló
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napirajz könyv
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest