- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvaro
senior tag
Nem semmit találtam, csak semmi összevethetőt - viszont volt, ahol írták, hogy igen, gyönge DosBox alatt, sőt, elemezték is, hogy miért. De hogy mennyire gyönge, arra vonatkozó infót nem sikerült összebugásznom. Ezért lenne jó, ha valaki tudná tesztelni, főleg, ha egy más jellegű processzorral is össze lehetne vetni.
Sajnos az általános egyszálú tesztek sem mondanak sokat, mert elég speciális a kód jellege, JIT fordító, értelmező, emulált 80 bites FPU, mindez összevissza... és sajnos nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy clock-to-clock gyengébb legyen, hiába újabb. Bár az osztott FPU itt semmit nem számít, kicsit hasonló a helyzet, mint régen a P4-gyel (bár ezt itt most csúnya káromkodásnak érzem
), kapott egy hosszú pipeline-t, és egyéb furcsaságokat. A P4 konkrétan siralmas volt akkoriban DosBox alatt egy korabeli Athlonhoz képest.
Két teljesen külön helyen találtam egyébként két Quake1 tesztet egy-egy processzorral, sajnos a körülményeikről semmit nem tudok, de az alapján az Ivy i7 hasonló órajelen kb. a dupláját hozta a Trinitynek. Ez nem túl biztató
-
Dany007
veterán
Köszi srácok!
Akkor lehet mégiscsak "megtartom", mármint megrendelem.
Egyébként tényleg dög nagy! Ahogy kimértem még ez is ráfog lógni az első memória slotra. A másik, hőcsöves hűtő "csak" egy slottal volt nagyobb...Plusz jelenleg van egy Hyper TX3-as hűtőm, ami jó szolgálatot tesz a c2d-n. És nektek köszönhetően
már azt is tudom hogy kompatibilis az fm2-vel is. Ergo ha valami csoda folytán ez a TX3 beférne, akkor biztosan azt használnám. De szerintem nem fog. Úgyhogy majd eladó lesz.
-
-
Dany007
veterán
Néztem egy ilyen olcsó Arctic Alpine 64 Plus hűtőt. Sokat nem akarok rá költeni, ezért nem veszek most komolyabbat. Viszont nem tudom ennek meg egyáltalán van-e értelme?
Van valakinek tapasztalata ezzel?
Olvastam az ehhez kapcsolódó PH!-s topikot, de ott az egyik fele azt mondja teljesen fölösleges mert kb annyit ér, mint a gyári. A másik fele meg azt mondja, hogy nem nagy cucc ugyan, de legalább halkabb és picit hatásosabb mint a gyári... Most akkor melyiknek higgyek?Mert ha tényleg csak picit halkabb meg picit hűt jobban mint a gyári akkor az a ~ 4 ezer forint is sok érte. De ha tényleg számít és valamivel jobban hűt ráadásul halkabb is, akkor egye-fene megér 4k-t.
-
El Kebir
őstag
válasz
InterFox #6471 üzenetére
"Amúgy most derült ki az is, hogy a 6670-em nek nincs fent a drivere, tehát driver nélkül hozott olyan szép eredményeket"
mennyé' má' az ekkora hülyeséggel... driver nélkül nincs eredménye a kártyának, mert driver nélkül nem működik. (egyébként ugyanaz a catalyst kell hozzá, mint az igp-hez, ha ahhoz feltelepítetted a drivert, akkor az a dvga-hoz is jó...)
-
True
aktív tag
Üdv All.
Most tettem be egy 6670-es karit az A10 5700 mellé...
Hová kell ilyenkor kötni a monitort? Mert képet csak az alaplapi csatlakozó ad, a VGA nem...
Sosem CrossFireX-eztem még...Lol most néztem a TombRaider benchmark-ját, és még kevesebb az FPS...
Mi lehet a hiba? Driver fent van, Dual mód engedve, Win7-en van ez a gondom...
Vagy van külön driver a 2VGA-s kártyás módhoz? -
-
InterFox
senior tag
válasz
kopidoo #6468 üzenetére
Még szerencse, hogy egy kicsit sem bonyolították túl a dolgot!
Kösz, majd ha lesz lélekjelenlétem megpróbálom megint.Más:
Amúgy ez a dVGA driver érdekes dolog, mert leszedtem a gyártó oldaláról (ASUS) a win8 64-bit-hez készített drivert, de telepítéskor közölte, hogy már van fent frissebb AMD vision engine és ezt nem fogja telepíteni.
Tehát akkor ezekben a vision engin-ekben van az összes AMD CPU-GPU Driver? -
kopidoo
senior tag
válasz
InterFox #6466 üzenetére
User manual 19. oldal / 2.5 pont:
Step 1. Please keep the default UEFI setting of “Dual Graphics“ option on [Auto].
Step 2. Install one AMD RADEON PCI Express graphics card to PCIE1 slot.
Step 3. Connect the monitor cable to the onboard VGA port. Please be noted that
the current VGA driver / VBIOS can allow Dual Graphics output from onboard
display only. For any future update, please refer to our website for
further information.
Step 4. Boot into OS. Please remove the AMD driver if you have any VGA driver
installed in your system.
Step 5. Install the onboard VGA driver from our support CD to your system for
both the onboard VGA and the discrete graphics card. (ide mehet a legújabb driver az AMD oldaláról)
Step 6. Restart your computer. Right-click the desktop. Click “AMD VISION
Engine Control Center” to enter AMD VISION Engine Control Center.
Step 7. You can also click “AMD VISION Engine Control Center” on your
Windows® taskbar to enter AMD VISION Engine Control Center.
Step 8. In AMD VISION Engine Control Center, please choose “Performance”.
Click “AMD CrossFireTM”.
Step 9. Click “Enable CrossFireTM” and click “Apply“ to save your change.
Step 10. Reboot your system. Then you can freely enjoy the benefit of Dual
Graphics feature.[ -
stratova
veterán
válasz
InterFox #6461 üzenetére
Mikroszaggatás-gyanús szitu. Legutóbb mobil Llanonál voltak ilyen tapasztalatok, ha jól tudom ott driver verziótól is függött.
Mondjuk ez is érdekes megjegyzés:
Well, Updating the drivers didn't seem to help all that much, but oddly enough switching from VGA to HDMI cleared it right up. The TV I'm using as a monitor had a weird resolution when using VGA and I think that that's what was causing the stuttering. After switching to HDMI and 1600 x 900, WoW is stutter free! -
InterFox
senior tag
Kipróbáltam simán az új 6670-el és minden sokkal jobban megy, tehát valami gebasz van a dual grafikával nálam.
-
Dany007
veterán
Az én konfigomat is véleményeznétek?
Ez a tervezet:
Alaplap: Asus F2A85-M
CPU: AMD A10 5800K
RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9RA többi cucc adott. Még kap egy egyszerűbb Arctic hűtést, meg a meglévő Seasonic SS 500HT-s tápegység fogja hajtani.
Amúgy brutálisan felmentek az árak a PCX-nél. Ugyanez a konfig tegnap előtt még 5.000 forinttal volt olcsóbb, mint ma. Gondolom a szép euró árfolyam miatt. =/
-
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok ez az Asrock FM2A75M-DGS elég lenne egy A8 5600K hoz? Esetleg egy kis húzáshoz? Nem tervezem szénné tuningolni, max egy picit meghúzni. Meg az 1600-as ramokat is meg húznám 1866-ig ha bírja a deszka.
-
lee56
őstag
Akkor mégis miből gondolod hogy nem fekszik neki, ha nem találtál semmit ezzel kapcsolatban a neten?
Amúgymeg Dosbox 1 magot használ, és bár a core2 széria igen jól sikerül anno, azért már eljárt felette az idő, clock2clock kb hasonlót nyujthat mint a Triny, és akkor még ott plusz frekvencia 3GHz fölöt, nem lesz lassabb nála, szerintem.
-
InterFox
senior tag
válasz
greenmeister #6429 üzenetére
Nem tudom milyen márkájú ramokal van felszerelve, de ez egy DDR3-om ramos kártya és úgy tudom nem számít a DDR típusa, mehet DDR5-el is.
Más:
Skírimnél mikor betölti a játékot, az első körbefordulásnál szaggat a játék, de utána már fut folyamatosan.
Olyan mintha be kéne tölteni a tájat a ramokba, nem tudjátok ez mitől lehet? (Low-on is ez a helyzet) -
alvaro
senior tag
Emberek! Van itt olyan, akinek van itt trinitys gépe, és használ DosBox-ot? Le tudna valaki ilyen futtatni mondjuk egy Quake timedemo1 tesztet kimaxolt dynamic CPU-val, 320*200-ban? Vagy bármi reprodukálhatót, amit össze tudnék vetni a mostani gépemmel?
Lehet, hogy hamarosan gépet kell cserélnem, és bár nagyon érdekel a Trinity (bár a Kaverit szívesen megvárnám, de ha mégis meghal, muszáj lesz másik), csak épp aggódom, hogy ebben a - számomra fontos - műsorszámban gyengébb lehet nem csak a mostani konkurrenciánál, hanem a régi Core2-mnél (Conroe, 3.1GHz) is. Merthogy úgy tűnik, hogy a DosBox nagyon nem fekszik neki... csak épp egy pár óra guglizással nem sikerült sehol összevetést találni, csak néha külön-külön, egy-egy ismeretlen körülmények közt mért benchmarkot
-
Smithy87
senior tag
Volt itt valaki aki el akarta adni az A8 5600k ját. Ha komoly a dolog és aktuális mennyi lenne az annyi?
-
x_o_n
veterán
válasz
rendesadam #6425 üzenetére
sejtettem én hogy ez lesz,juniust tippeltem richland asztalira.
majd ha újra asztaliba ruházok az már kaveri lesz,bár ugy tünik a kaveri böl inkább 2014 lesz -
andree04
aktív tag
válasz
greenmeister #6433 üzenetére
Asrock FM2A75 Pro4 alaplappal lesz egy AMD Athlon II X4 750K 3.4GHz FM2 Processzorom
Köszi. -
andree04
aktív tag
válasz
greenmeister #6431 üzenetére
Amiket leirtál pont ezekre fogom használni,de úgy vagyok vele hogyha később bármibe is belevágok akkor ne izzadjon vért mind a processzor mind az alaplap.
-
andree04
aktív tag
Üdv.
Melyik processzort ajánlnátok?
AMD Athlon II X4 740 3.2GHz FM2 Processzor 18K
én ezt néztem ki magamnak.
Szerintetek?
Köszönöm.
Asrock FM2A75 Pro4 alaplap mellé. -
Vartanus
őstag
válasz
rendesadam #6425 üzenetére
Nem említettek viszont sehol hivatalos 2133mhz-es támogatást
-
rendesadam
tag
Richland-start:
AMD Richland: ismerős lapka új köntösben
Elrajtoltak a mobil Richland APU egységekA számozást kicsit egységesíthetné az AMD.
-
Attix82
addikt
válasz
diablo1984 #6422 üzenetére
Memória sávszéllel is lehet gyorsítani. 8 GB 1866 Mhz egész jó már hozzá.
-
diablo1984
veterán
Tomb Raider A8-5600k normál beállítások mellett is szép grafikával, 1440x900-ban min 18 max 26, átlag 22fps! teljes mértékben játszható semmi lag, én is meglepődtem mikor toltam 2 órája, hogy "csak" 22fps-el ment, mert nem érződött, folytonos volt végig a játék!
tetszik nagyon ez az APU, ha meglesz a gépbe a 8gb ram, valszeg lesz ez még jobb is!
-
Steve Jr.
tag
UP, mert nekem is ilyenem van.
-
tick
aktív tag
Egy budget lap+1600-as 2x2gb (vagy inkább 2x4gb?) ramot tudtok ajánlani? vagy ilyen méretben/frekvencián nem kell a kompatibilitási listát bújnom, hogy működni fog-e?
-
Dany007
veterán
válasz
diablo1984 #6398 üzenetére
Asszem egy sima Alpine 64 PLUS mellett döntök. Ez elég olcsó és még itt is v.színű rálóg picit a legközelebb eső slotra. Ha egy picit is halkabb mint a gyári az már jó lesz nekem.
Vagy megtartom a jelenlegi Hyper TX3-at. Köszönhetően nektek, rájöttem hogy a mostani hűtőm is kompatibilis lesz.
Ez meg azért elég kellemesen teszi a dolgát. Viszont ez se pici. Szerintem ez is ráérzne a tarajos ramokra. A ramokból meg nem engedek... : )
-
Hurkaleves
őstag
válasz
diablo1984 #6416 üzenetére
nemcsoda.. kisebb csíkszélesség kevesebb fogyasztás kisebb tdp-k... a hűtő teljesítménye pedig állandó.
nekem egy amd gyári hőcsöves hűtő tesz szolgálatot hibátlanul! -
InterFox
senior tag
Path of Exile, brutál stabil 60 FPS!
-
G@ß!
őstag
Srácok,
egy A4-5300at lehet tuningolni egy egyszerű a55 chipes lappal? -
janika77
csendes tag
válasz
diablo1984 #6407 üzenetére
Én is erre gondoltam.
Köszönöm a megerősítést.(FX-es fórumon még reménykednek über procikban én nem hiszek abban,hogy arra jelentősebb procik jönnének.De ez csak az én véleményem).Nem szívesen váltok évente platformot. -
-
janika77
csendes tag
válasz
diablo1984 #6401 üzenetére
A 750k nézegetem már egy ideje de riogatnak állandóan ezzel a kihajtja nem hajtja dologgal.Az ember már nem tudja mit csináljon.néztem a fx-eket is de egy 8320 már lehet sok lenne nekem.
Ennek a virtu mvpnek gyakorlati haszna nem sok van?Az alaplapok oldalán főleg az asrocknál szépeket írnak róla.Csak hát tapasztalatom szerint az egy dolog mit írnak ők és egy másik amit a felhasználók tapasztalnak.Igen én is a késöbb érkező izmosabb procik miatt hezitálok az FM2 és az m3+ között
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest