- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
Dan-szan #18003 üzenetére
Intelnél kb évente van foglalatváltás, szóval az sem tartósabb, pláne hogy mindkét cég a heterogén éra elején valami igen újszerű dolgon munkálkodik. Intel a Skylake és utóda kapcsán tevékenykedik lázasan(Tehát ha most veszel egy Z97-es alaplapot abba már majd nem fogo udni belerakni az év végén, jövő év elején érekző igazi újításokat meglebegtető Skylaket) míg AMD-nél ott a készülő teljes váltást igérő ZEN architektúra és HBM-s IGP.
Rendkívül izgalmas lesz a 2016-os év -
Vartanus
őstag
válasz
qqcqqc #17999 üzenetére
Miért?
Fiji (390/X)teljesen új fejlesztés ütős HBR memóriával.
A Grenada (380/X) GPU-k sem simán átnevezések, hanem teljesítmény/fogyasztás optimalizált Hawaiik.
A Tonga bár tavalyi fejlesztés de XT kiépítésben idén érkezik csak(370X), ezért ez sem átmatricázás.
Az egyedüli igazi matricázás a Tonga Pro alapú 370 (átnevezett 285).
A Trinidad X és Pro is teljes új fejlesztésű GPU.Szerintem valami nagyon félreértettél.
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz
Zsivaagoo #17919 üzenetére
Most jön a DX12, Mantle már van majd jön a sok fejlesztő által érdekelt Vulkan API(ami némileg módosított Mantle API), már végeges a HSA 1.0 és év végére már jönnek azok a játékok és progik amik ezeket ki is használják. Az új apikkal lehetőség lesz a GCN-es IGP-kre a fizikát és kivágási műveleteket áttenni ami erre a modellre optimalizált játékoknál olyan gyorsulásokat hozhat amin lehet majd csak pislogsz/pislogunk.
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17796 üzenetére
Igen,de gondolom ha a mostani i5-ös gépedben sincs SSD a régi A6 6400K mellett sem volt.
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17791 üzenetére
Gondolom neked nincs SSD-d és nem AHCI módban fut a winyód.
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz
Visormail #17620 üzenetére
FM2 esetén nem lehet a PCI-E frekvenciát fixálni,ha húzzuk FSB-t megy fölfelé a PCI-E is, ez az Intel és újabban AMD védekezése az ellen,hogy a nem tuningra tervezett non K-s procikat ne lehessen húzni.
Amúgy neked hogy sikerült az FSB-t úgy felhúzni 116-ra
Nekem a 2x olyan drága külső órajelgenerátoros lapomon nem tudtam 105 fölé menni,mert nem bootolt a rendszer. -
Vartanus
őstag
A hybrid winyón a nand lapkák kvázi egy nagyobb méretű chache szerepét töltik csak be,így valamivel gyorsabb de az értékelhető fejlődés az SSD. Mivel a tervezés során nagy mennyiségű fájlokat mozgathatnak meg így a rendszer/programlemez milyensége sokat számít. Anno kipróbáltam egy modullal is,de játékot leszámítva nem éreztem akkora visszaesést.
-
Vartanus
őstag
válasz
petivalter #17552 üzenetére
A windows élményindex az egyáltalán nem mérvadó,már csak azért sem,mert a leggyengébb hardver értékét figyeli.
Nem ismerem a programjaid,de szerintem ez a 3D-s tervezés tipikusan az a munka ami 1,max 2 programszált használ,de azt brutálisan.Ebből kiindulva neked lehet jobb lenne egy Ivy vagy Haswell(nemsokára Broadwell) alapú kék Core i5 vagy AMD-nél maradva AM3+os FX 83xx széria tuningolva. -
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17506 üzenetére
Csak míg a 6400K és 7400K közt 3000 különbség van, addig a 6400K és 5600K között már 10000 és ez nem mindegy.
-
Vartanus
őstag
válasz
szivacs1987 #17502 üzenetére
Szia!
Az MSI A78M-E45 szerintem jó kis alaplap,tuningnál majd jól jön,hogy van hűtőborda a VRM részen.
A memória esetében érdemesebb a frekvenciát feljebb srófolni,mivel az IGP a rendszermemóriából kapja a videomemóriát,ezért nagyon számít a rendszermemória sebessége. Többet érsz ha inkább 1866-on hajtod CL9 vagy CL10-ben, esetleg ha bírja 2133 CL11-el,mint 1600 CL8-on.
Azt írják itt, hogy a max működési hőmérséklet 70°C. Én 60-65°C-ig engedném.
Az IGP az integrált NB feszültségét kapja és nem a CPU-ét.
Balathruin:
Lehet te nem vennél,de ha az anyagi helyzetük nem engedi... én is vennék szívesen FX 9590-et meg mellé két CF-es R9 290X-et de nem lehet
Fenyő:
Ha nem lesz dVGA csak IGP-vel játszik nem kell erősebb proci.
-
Vartanus
őstag
válasz
eastone1 #17487 üzenetére
Úú...én nem igen akarok 80K-t VGA-ra,főleg ha azt nézem hogy a mostani 5800K-m IGP-jével is tudok 35FPS-sel multizni(én főleg 90%-ban WoT-ozok.,némi Bf3,Bf4 multi) a monitorom 1680x1050-es felbontásban.
Ezekhez képest egy R9 270 is nagy előrelépés lenne,vagy gondolkodok egy jobb állapotú,garis HD 7870(XT)-ben is amit már 30-35K-ért megkapnék 1,5-2év garival. -
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17485 üzenetére
Csak anno mondták hogy Mantle-val jobban kifutna a GPU és lehet ilyenkor kevés lehet a 4giga,de akkor esetleg a 4gbnak csak CF-ben lenne értelme?
-
Vartanus
őstag
válasz
eastone1 #17476 üzenetére
Hú azért ezek igen jó értékek stabil 50 FPS 20-as mikorlaggal..jó tudom hc gamereknek 60min. fps alatt nincs élet,e szvsz 50fpssel is már elég jól ellehet lenni. Én pl a WoT-ot 35FPS-sel is teljese folyamatosnak és folyékonyak érzek.
Akkor az én 5800K-m tuningolva egy R9 270(X)-et simán elbírna nem? -
Vartanus
őstag
Mi a véleményetek erről a jelenségről:
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17319 üzenetére
Ha ezeknek az APU-knak is tudnák a GDDR5 5Ghz-es ramok sávsélességét biztosítani az AMD mérnökai akkor durván nagy helyzetbe kerülnének... a DDR4 az a baj hogy drága és csak 3200Mhz fölött(3200-on már elérhető lenne az 50Gb/s is) hozna érdemi változást a 2400-as DDR4 a 0,3V-os fogyasztáscsökkenésen kívül semmi előnyt nem jelent a DDR3 2400-as ramokhoz viszonyítva.
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17317 üzenetére
Egész pontosan egy GDDR3-as 7750, bár attól picitt jobb mert a GDDR3-as 7750-eseken csak 1600-as ramok voltak így azoknak csak 26Gb/s-os memória sávszélességük volt. Én is a memória sávszélességet tartom fő problémának...ha már egy 60Gb/s-ot meg tudnának oldani akkor már mehetne egy 640 számolós butított 250X is IGP-nek
És a 7850K IGP-jét mennyire húztátok? A ramokat is lehetett volna 2400-on hajtani.
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17313 üzenetére
Én azt megértem.... DE 1680x1050(ez kis hijján majd kétszeres felbontás az 1366x768-as felbontáshoz képest) Highon szerintem magasabb terhelés egy IGP-nek mint az 1366x768 maxon. És a max nálad mit jelent? Szóval még mindig úgy gondolom(pláne hogy láttam már WoT-ot 7850K-val FullHD felbontáson igaz "csak" High/medium szinten de ott sem ment 35 FPS alá),hogy ott valami gebasz lehet és nem az AMD APU a csalódást keltő,jó nyílván ha valaki egy Radeon R7 270X (régi nevén HD 7870 XT) szintjét várná el a 7850K-tól az irreális elvárás és annak nagy csalódás,de 1366/768-at röhögve vinnie kell.
-
Vartanus
őstag
válasz
Joe.36 #17282 üzenetére
Nincs rá esély sajnos,de a 7850K már más topikhoz való,itt off
Egyébként itt és Kaveri topikban is leírtuk már rengetegszer,hogy a DG-re nem szabad hagyatkozni mert 10-ből 8 ember csak szív vele és sok játék nem is támogatja... ha nagy gamer valaki akkor vegyen i5 vagy FX8350 procit és mellé minimum egy 270X,de már egy 750K+ R7 260-nal is sokkal jobban jár az ember fia.
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #17248 üzenetére
Próbáld elérni azt az 1 C/1 T -es teljesítményt 6Ghz-en,aztán meglátod,hogy nem olyan egyszerű az.
Hát az 5,5 Ghz az durva 4/4-nél...de hát a Giga A88X-UP4 kicsit komolyabb lap mint az MSI A88X-G45 Gaming.
-
Vartanus
őstag
Ha már alaplap,akkor kérdem,hogy van-e valakinek tapasztalata Asus A88X-Gamer alaplappal,vagy a ROG Grossblade Rangerrel kapcaolatban?
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #17190 üzenetére
Akkor lenne egy jó ajánlatom:
Indok:
Olcsó,minőségi Asus lap, van rajta 4-4 USB3.0/SATA 3.0 csatlakozó és ha megnézed egy igen jó kis integrált audio rész ami a nyák lapon izolálva le van választva, és Nichicon Fine Gold audio kondenzátorokkal van megtámogatva. Multimédiához ez jó lenne szvsz.
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #17163 üzenetére
Az Asus A88XM-PLUS egy igen jó kis lap,ajánlott kategória.
Én a nagy ATX-es tesóját az A88X-PRO-t használom,baromi jó lap,jó a bios,a hozzá adott szoftverek is igen kellemesek. Ezen az A88XM-Pluson ráadásul VRM hűtőborda is van így később esetleg tuning is menne vele. Nem fognál mellé ezzel a lappal.
Az A8 7600-al még a BF 4 játék sem elvetemült ötlet
-
Vartanus
őstag
válasz
ironman44 #16980 üzenetére
Ja a 7850k IGP nélküli procitesója a 860K. A fHD felbontás azért nem olyan kicsi...elég ritka még az aki 2K-s vagy 4K-s monitoron tolja. A Tomb Raider és Thief is Mantle kompatibilis játék és uti biztos,hogy optimalizálják is őket a 7850K IGP-jre(ha már mindkét cím az AMD Gaming Evolved partnerprogramjában van benne),de én azt mondom ah neked csak játékra kell fullos gamer gép amin fhd-n tudsz high beállításokkal min 60fpst elérni neked minimum a 270X kell.
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #16881 üzenetére
Egy dolgot figyelmen kívül hagysz(ami nem csekély különbség)neki Trinityje van neked Richland..próbáld elérni egy A6 5400K-val..garantálom,hogy örülnél ha a 4400-at tudnád stabilizálni
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #16793 üzenetére
Sebességet és feszt nem lehet külön slotonként állítani.Ha beállítod pl 1600-ra 1,6V-al az akkor mindkét ram modulra igaz lesz.
Amúgy mit jelent az,hogy félholt SGS Advance?
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16728 üzenetére
én hajtotom már kb 1,5éve 1,325-1,35V-on és semmi baja. Az Asus lapokon az csak „hülyebiztos”beállítás,mert van aki életében nem tuningolt,de oo lehet tuningolni jeeaa és húzza a procit és feszkókat ész nélkül. Na ilyen usereknek jelzés,hogy lassan határon van ne nagyon huzogasd tovább.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16713 üzenetére
Mint írtam ha IGP-t szeretnél OC-zni,az APU 1,2V feszültség emelésével tudod,mert az Asus lap Digi+VRM-je képes az IGP és az NB feszt külön szabályozni és akkor NB 2000-hez Ricsinél elég lehet 1,2V a CPU NB feszkó míg IGP-nél 1,25V-re húzd az APU 1,2V-os feszkót.
1085Mhz után mi a következő lépcső nálad IGP esetén?
Érdekes ez a CPU-Z-s screenshot.Hogy lehet az,hogy a ramjaidra ~1072mhzet ír,mikor 1066-on kéne lennie elvileg(mert ugye 2133-on hajtod őket)?
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16710 üzenetére
Mivel neked is Asus deszkád van adott a lehetőséged,hogy az NB és IGP feszt külön állítsad. Van olyan,hogy APU 1.2V-ez az IGP-hez tartozó feszültség,ha IGP tuningnál ezt használod az NB feszt nem kell 1,25V fölé tolni,és NB igy röhögve elvan az ideális 2-2100Mhzen.
Nekem a HyperX Predatorok 2133-on CL 11-en mennek 1,6V-on
-
Vartanus
őstag
válasz
Balathruin #16578 üzenetére
Majd az lesz érdekes,hogy az új Delta Color Compression mennyit gyorsít a 40-50%-al jobb memóriahasználatával.Főleg ennek okán várom Carizzo-t,de ha csak Kaveri refresh lesz bem zavar-ha abba is beépítik majd.
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #16571 üzenetére
Tessék egy újabb ábra:
Ezek alapján az i3 4160 kb.20-22%-al nagyobb teljesítményre képes a PH! teszteken,ha pusztán az X86/X64-es CPU részt nézzük.
Az IGP teljesítmény pedig így alakul:
Látható,hogy ha nem lesz dVGA akkor CPU erőben kb 20%-al lesz lassabb a gép mint egy Haswell i3-al,de grafikában kb. 60%-al erősebb az 5800K az i3-tól.
Findzs:
Az a helyzet,hogy ha azt nézed hogy kb ugyanaz a teljesítményt hozza mint a 6800K csak kisebb órajelen és kevesebb fogyasztással,akkor szerintem,minden csak nem rosszul sikerült(bár ehhez biztos hozzátesz a 32nm>28nm váltás). IGP-ben pedig 17%-ot hoz ha nem csinálsz semmit de ha tuningolod mint Oliverdáék a tesztben,akkor már kb 30%-at ráver.ami már tetetmes fejlődés én úgy gondolom(ez akár már 10-15 minimum FPS-t hozhat,és ez akár épp az élvezhető játékszint különbség pl Tomb Raider esetén.
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #16567 üzenetére
Én simán rádugtam az SSD-t a lapra és ennyi,nem kell már semmit állítgatni.
Ha kevés a kereted jobb az 5800K(főleg ha nem lesz dVGA-és ezen a Sims is röhögve elvan),bár egy Haswell i3 már jócskán ráver(mondjuk árban is).
Fejleszthetőség ma már korlátozott,mert egy foglalat max 2generációt ölel át(és jellemzően egy proci és a refresh kiadás, pl .
M2-nél 5800K és „refresh 5800K” 6800K). Szigorúan véve mostanság 1-1,5évente jön új foglalat.
-
Vartanus
őstag
válasz
Findzs #16555 üzenetére
Olyan sok megkeseredett, hitét vesztett, pesszimista emberalkotja ezt az országot,én próbálom mindig optimistán nézni a dolgokat.
Ricsi is jól sikerült és Kaveri is szvsz én az 5800K-ban sem csalódtam 2év alatt.
Nem értem a kiábrándultságod,a Kaveri is igen jó proci,a teljesítméye is annak pofára esés aki olyan irreális elvárásokba bocsátkozott,hogy na majd most beéri az i5-öket.
Tudom,hogy Fiery min dolgozik,és elismerem a munkáját,de én azért a hivatalos zöld közleményt megvárom.
-
Vartanus
őstag
válasz
Stonerice #16551 üzenetére
Ahham én is tudom hogy ez mobil verzió!
Szerinted a desktop Carizzo mennyiben lesz másabb tudásban?
(ha utánanézel Kaveri asztali és mobil verziók közt is tudásban az eltérés=0,csak a TDP keret más,de ugyan ez igaz a Trinity asztali és mobil verziókra és LIano esetén is.)A dátum pedig AMD roadmapban benne van(ha jól emlékszem),ha valami érdekel és utánaolvasol,vagy utánakersel,nagy valószínűséggel találsz adatot
DE ajánlom figyelmedbe a Carizzo topikot is
(csak hogy ne a Trinity APU topikját offoljuk)
-
Vartanus
őstag
válasz
tamikomac #16542 üzenetére
Jó áron eltudnám adni a PRO-t és érdekel az MSI,ahogy Borokafa is írta.
De más ok is van.
Én a modderek állatfajához tartozom és a készülő modomhoz színben,kialakításban jobban illik az MSI csúcslap-lehet hülyeség de zavart a PRO arany festése.Az integrált audio nekem fontos és azt olvastam,hogy az MSI Audioboost-ja elég jó.
Kaveri helyett kivárom már a Carrizo-t.
-
-
Vartanus
őstag
válasz
zolikaDB #16531 üzenetére
Hát nekem nem sok jó,másnál rendesen megy de nálam két lap is vacakolt,kifagyott a bios,vagy nem tudtam frissiteni..Azt a Home Cloud bigyót sem tudtam használni,a VRM nagyon durván melegszik(az a hűtőborda elég vacak).Asus PRO nagyon fasza,csak nagyon érdekel az MSI G45 Gaming ezért cserélek.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16529 üzenetére
De itt szó sincs proci cseréről,csupán ki szeretném próbálni az A88X-es csúcslapok újabb példányát
(ASrock Extreme6+,Asus PRO megvolt most jön MSi Gaming ha jó visszajelzést kapok)
Amúgy egy 2x4Gb-os 2400-as HyperX ram KIT-em van,így azért elég jó a jó öreg 2éves 5800K-m is,bár most nagyon agyalok egy 7850K vásárláson.
-
Vartanus
őstag
válasz
ittakary #16527 üzenetére
Értékeltem a szándékot
de:
-kb elsők közt voltam 2éve akik 5800K-t vettem és legnagyobb megelégedéssel játszok vele 1680x1050-es felbontáson mediuomon(plusz adatlapomon is ott van,hogy 5800K és Asus A88X-PRO és ki próbálnám az MSi csucslapot,ezért kérdeztem)
-AMD fan vagyok Intelt elvből nem vennék xD
De azért tényleg kpszönpm,hogy segiteni akartál
-
Vartanus
őstag
Halihó!
Valaki használ MSI A88X-G45 Gaming lapot?
-
Vartanus
őstag
Ha rám hallgatsz a DG- úgy elfelejted mintha nem is létezne... Akkor egy occsó 750K+7750/7750 vagy R7 250/250X vagy ha APU akkor A10-7700K vagy ha jobb kell és van rá keret 7850K.
DDR3 vs GDDR5:
Szerinted számít az egy videókarinak hogy a videómemóia elérése DDR3-nál 25Gb/s vagy 70Gb/s?
-
Vartanus
őstag
-
Vartanus
őstag
Tegnap felfigyelem egy hibajelenségre.
Kikapcsolt állapotban a tápegységem nagy búg/cicereg. Mi lehet a gond?
A tápot kipróbáltam egy FM1-es Asrock lapos gépben is ott teljesen csöndben volt,az FM1-es gép tápját beraktam a gépembe próbaképp de az is csöndben volt. Lehet hogy az Asus PRO lapom fél év után összeveszett a Corsair TX550M-es tápommal?
-
Vartanus
őstag
Létrehoztam az Asus FM2(+)-os lapok topikját, minden Asus tulajt várok szeretettel
A topik ezen linken elérhető bárki számára
-
Vartanus
őstag
válasz
solfilo #16258 üzenetére
Tessék a Crossblade Ranger
Anno pl Fiery mondta hogy számíthatunk GDDR5-ös konfigurációban Kaverire,hát semmi sem lett belőle. Bár az igaz, hogy eredetileg Kaverit a refresh Trinty(Richland) helyébe vártuk. Lehet megint lesz egy jobb steppinges Kaveri FM2+ba Carrizo helyett és a Carrizo már csak FM3-ba jön DDR4 támogatással 2016 elején.
Majd meglátjuk úgy is.
Ui kérdem másoktól is hogy esetleg van-e igény egy külön topikra Asus FM2(+)-os alaplapok körében. Ha igen nyitok egyet amiben irnék a mostani A88X-PRO lapról és ha összejön a Crossblade Rangerről is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest