- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicoo
senior tag
Nos,mivel tele van modokkal a GTA nálam, így a benchmark nem fut végig, de amíg fut addig kb úgy alakult hogy : 7660D:kb 23-25 FPS , 7660D+5570: 44-45. A beállítások azonosak: FHD, árnyék ki, részletesség magas , 50 a látótáv, Vsync ki, definiton be.
Ami viszont lement( hátha valakinek újdonság )
Johnie: Nem nagyon, ezek mind csak számok, a gyakorlat nagyobb eltérést mutathat, vagy kisebbet, fene tudja.
Közben idézet az azonnali kérdésekből a kérdésemre: "9600GT jóval erősebb, és ha főleg játszik a gépen, akkor semmiképp se cserélje.
" Na most akkor mi van ? -
Johnie
tag
Nem tudom ér-e valamit így összehasonlítani a két kártyát? :
-
Vicoo
senior tag
-
Dany007
veterán
A GTA4 az érdekes kérdés. Itt korábban már írtam róla az "csak" dual graphics-ban ment jól ahogy olvasom. Vagyis 5800K + 6670 vga. De youtube-on nézz meg videókat.
A GTA4 egyébként megette a 9800GTX+-t is reggelire. =/ Nekem C2D volt 2,4Ghz-en 9800GTX+ és olyan 20-25 fps-t kaptam médium beállítások mellett. Szóval necces. De azt én még nem próbáltam.
A 2010 novemberi NFS Hot Prushit-et próbáltam. Aminél a 9800GTX+ a játszhatatlanság határait súrolta 720p-ben.
Most viszont csak az 5800K-val 1080p-ben árnyékok nélkül, de minden maxon 8x anti + 8x aniso 45-55fps megvan! -
Vicoo
senior tag
válasz
Dany007 #7094 üzenetére
Erre, szóval a 7660D, erősebb. Hát a 9800GTX+ jóval erősebb mint a 9600GT, ha annál is erősebb akkkor bőven jó. Eddig GTA4-re volt "használva" a 9600GT (elég szar is volt,főleg egy e2160 mellett) így akkor egy APU önmagában is kiváltaná. Gondolod erre egy kisebb APU is elég lenne?
-
Vicoo
senior tag
Üdv!
Hogyan viszonyul teljesítmény alapján egy 9600Gt mondjuk az 5800K GPUjához? Csak mert felmerült hogy testvérem gépét ha cseréli, akkor érdemes-e a 960gt-t megtartani és csak CPU+RAM cserét csinálni(pl 750k) vagy inkább APU és a 9600gt is "kuka"
-
Johnie
tag
válasz
kopidoo #7071 üzenetére
Ugyanez a procim, ugyanez a lapom van csak nem mATX-es és 1600 asok a RAM-jaim. Nekem CPU-Z , AIDA, AXTU, szerint 0-ás Offsettel , nem kapja meg a proci sem automatában sem a kézzel a BIOS-ban beállított 1.325 ös feszültséget. Offset emeléssel már igen.
CPU NB/GFX Voltage-nak nem sok az 1.35? Én átállítottam 1800-ról 2000-re ,hagytam 1.265-ön és jól megy.Frescho Látom nálad nincs Offset állítási lehetőség. Milyen lapod van?
-
juve600
nagyúr
válasz
FireKeeper #7086 üzenetére
sniper elite v2
sniper elite ghost warrior 2mindegyik fhd-ban,ultra felbontás és 100 fps körül
-
krisz073
tag
Köszi a válaszokat.
Akkor most marad a felbontás lejebb vétele.
Sajnos a 7850 még úgy is igen drága, hogy nagykerbe dolgozom -
stratova
veterán
válasz
FireKeeper #7083 üzenetére
Egyetértek, FHD szvsz HD 7850 2 GB-nál kezdődik.
-
krisz073
tag
Sziasztok,
A következő Konfigurációval kapcsolatba lenne kérdésem:Asrock FM2A85X EXTREME4
AMD Quad-Core A10 5800K
8GB 2133MHz DDR3 RAM Kingston HyperX (2X4GB) (KHX21C11T3K2/8X) CL11 XMP Beast SeriesMonitoromat 1920x1080-s felbontásba használom.
A rendszer mellé elég egy 6670-s VGA kártya (Dual G-be) vagy inkább vegyek egy erősebb VGA-t és azzal jobban járok játékok alatt? -
Dzsabba
aktív tag
-
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #7078 üzenetére
Mivel neked A55-ös a lapod lehet, hogy a 2200-at már nem fogja szeretni. Ugyan a memoria vezérlés és az NB a prociban van ettől függetlenül másként reagál az ilyen chipes lap valamiért. Az alapértelmezett NB freki is 1500Mhz nála, míg az A78-85-nél nincs különbség. 1800-ra teszi alapból.
-
stratova
veterán
válasz
Dzsabba #7078 üzenetére
Kíváncsi vagyok meddig lesz stabil. Ez nem saját, de ha már kikerestem:
With our A10 5800K sample we were able to maintain a rock steady 2400MHz NorthBridge clock. In fact a tiny bit higher then the 2380MHz RAM speed we could do on air ( 2133MHz RAM Divider and HT OC). With the setup running at stock speeds/settings, the NB speed is set at 1800MHz. By selecting a higher ratio we tested 2200MHz at 1.275NB voltage and 2400 at 1.35 CPU NB voltage.
Madshrimps.be -
kopidoo
senior tag
Nekem jól műlödik auto-n. NB-t próbáltam alacsonyabb feszültségeken, de fagy a rendszer. Mellesleg nem has érték, mert az XMP profil tornázza fel.
DRAM Freq. XMP profilból (felesleges manuálisan beállítani)
DRAM fesz. XMP profilból (szintén felesleges manuálisan átrakni 1,6V-ra)
PCIE fesz. 1,208V elég alacsony érték, asszem default.
SB fesz. szintén alacsony, ha nem a legalacsonyabb.
GFX engine fesz. ez is jó auto-n (1,28V), próbáltam lejjebb de nem szerette. -
Müszi
senior tag
válasz
Dzsabba #7075 üzenetére
Szerintem nincs gond azokkal a hőmérsékletekkel. Ezek köztudottan hamis értékeket írnak. Nem árt egy húzósabb teszt után kézzel is megtapogatni a melegedős helyeket.
Az NB freki emelése igen jó hatással van a memória kezelésre. Egy lépcső émelésével kb annyi plusszt hoz, mintha alacsonyabb időzítésen járnának a ramok. Érdemes letesztelni Aidával. Nálam pl. ezt hozza NB:2200 MHZ-es beállítással 1866-MHz-n járatva. 2400-as Kingston Beast ramokat használok, de a magasabb időzítések miatt nem láttam értelmét feljebb állítani. -
Dzsabba
aktív tag
[Erre] van valakinek valami ötlete?
Csak hogy még telhetetlenebb legyek.Miért jó az NB frequency-t 2000MHz-re húzni?A segítséget előre is köszönöm.
-
fanfany65
tag
válasz
atti_2010 #7067 üzenetére
Végül is letöröltem mert nem szeretnék vitázni senkivel ,de az igaz ,hogy voltak gondok a gyártó lapjaival viszont a hibáin kivül biztos ,hogy a felhasználókon is sok múlik mert ha nem tud tuningolni ne tegye kérjen tanácsot és fogadja meg mert ezen is sok múlik!Ha valaki tudás vagy csöpnyi angol tudás nélkül belefog egy Bios átrendezésbe abból túl sok jó nem származik gondolom ebben egyet értünk!!
-
Trojan64
csendes tag
válasz
frescho #6771 üzenetére
Ki fogom kapcsolni a Turbo Core-t. Inkább felviszem 3,6GHz-ra a szorzót. Annyit csak elbír a gyári hűtő fesz emelés nélkül. ASRock XFast RAM-ra kíváncsi leszek jobb-e mint a RamDisk.
A 750k+ 7750 eléri az 5800k szintjét? Visszaolvasva nem egyértelmű válaszok voltak olvashatóak. (száraz adatokat néztem, de teljesítmény szempontjából)
-
Findzs
addikt
válasz
atti_2010 #7061 üzenetére
az 85x -esekkel nem nagyon irkálnak problémákat
az olcsóbb 55 -ösökkel inkább meg a mini itx -esel volt még baj
én mostanában 3db FM2A85X Extreme4-M lappal szerelt gépet is eladtam de egyikkel sem volt probléma
nem vagyok egyik gyártó pártján sem mert nekem édes mindegy milyen lap csak jó legyen
-
ftc
nagyúr
FM2A85X Extreme4-M
vagy GIGABYTE GA-F2A85X-D3H árilag egyformák A8 -5600K megy bele majd
Szerintetek? MSI-t alig lehet kapni
Biostart nézegettem, de külföldön elég sok negativot kapott...
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Kíváncsiságból lenne egy kérdésem.
Mostanában elég sokan írták itt,hogy nem nagyon van olyan progi amivel normálisan lehet mérni a proci hőfokát.
Egy [GA-F2A55M-HD2] alaplapban van egy 5800K procim ami 4.2GHz-en 1000Mhz-es IGP-vel [Hyper TX3] hűtővel van hűtve és van mellette egy Kingston Hyperx 1600MHz-es memória 1866Mhz-re húzva.
Így az ET6 amit most frissítettem 14 fokosnak írja a procit és 30 fokosnak a rendszert.
Ez így rendben van? Vagy ez is számítási hiba?TaylorPro: Ezzel az OC-vel ilyen beállítások mellet átlag 25fps-el megy a Tomb Raider.
Valamiért nem menti ki az fps értéket a képpel együtt,de remélem elhiszed nekem. -
TaylorPro
addikt
válasz
Rypejakten #7054 üzenetére
A mostani régi gépembe majdnem a két utóbbi VGA közül az egyik lett megvéve. Aztán rájöttem hogy az egész régi gépemet kukázni kell. Most azt érzem hogy egy A10 hosszabb távú megoldás lenne.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #7050 üzenetére
Kezd körvonalazódni a gép. VGA később kerül bele, addig az IGP dolgozik egyedül. Később mehet duálban egy Radeonnal.
Ezt ő írta, tehát duálban szerette volna az APU-val de a 7870 nem működik így.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #7048 üzenetére
Kezd körvonalazódni a gép. VGA később kerül bele, addig az IGP dolgozik egyedül. Később mehet duálban egy Radeonnal.
A 7870 nem megy duálban jelenleg semmilyen APU-val.
-
Rypejakten
addikt
válasz
atti_2010 #7047 üzenetére
Azért a 7870 és a Titan sli nem egy kategória. Annyit írt, hogy majd megy mellé VGA.
A majd az lehet 1 év múlva is, addig lehet összegyűjt 50-60k-t, abból tud venni egy 7870-et, ami szerintem nem túlzás, a cpu-t húzva még éppen hogy kihajtható.
Más kérdés, hogy arra a felbontásra a A10+6670 is elég - de ezt is írtam, mint alternatívát. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #7043 üzenetére
Ilyen alapon ajánlhattál volna neki egy Titanos tri SLI -s rendszert is, az álltala kiválasztott rendszerhez árban minél közelebbit kell ajánlani nem egy 3x annyiba kerülőt amihez még kell egy minimum FX 6300 CPU ami már teljesen más kategória.
Tutu7030 Megnyugtatlak nincs vele gond, én a nagytesót használom de eddig 100% vizsgázott ami nálam ritka jelenség.
-
TaylorPro
addikt
Köszi mindenkinek a segítséget!
Valószínű hogy A10 lesz. microATX-et akarok. Ehez az alaplaphoz mit szóltok?: Asus F2A85-M: [link]
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #7019 üzenetére
-
Johnie
tag
-
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Ez a proci jó lesz így?
Kezd körvonalazódni a gép. VGA később kerül bele, addig az IGP dolgozik egyedül. Később mehet duálban egy Radeonnal. mikroATX a cél. Sata3 és USB3 kell. Jöhet a kritika.
Alaplap: Asus F2A85-M LE
Ram: 2x2GB, később még kaphat: Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu Edition
Processzor: AMD A6 5400K
Táp Chieftec: [link]
-
Johnie
tag
válasz
daredar562 #7009 üzenetére
Pont így vagyok vele én is, BIOS-ból manuálisan adok neki 1,325-öt , offset 0-án és mégis 1.25-ös feszt mér minden progi.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7019 üzenetére
Az már mindegy ha eddig nem javították ki a Betában se fogják esetleg majd később, hagy ahogy van és ha stabilnak mutatkozik és van kedved meg finomíthatod, vagy feljebb tekergeted a frekvenciát vagy lejjebb a feszültséget attól függően hogy neked mi a fontos, de mindig egy dolgot állíts aztán 1-2 nap használod másképpen belekeveredsz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7017 üzenetére
Hagyd 1,37V -on és nézd meg hogy stabil vagy nem, amúgy bios frissítéssel hogy állsz a legújabb van fent?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7015 üzenetére
Nincs ilyen a Biosban?
-
daredar562
tag
válasz
daredar562 #7012 üzenetére
megemeltem a processzor órajelet 3800Mhz-re, a Cpu Voltage-t 1.375 V-ra ...és így CPU-Z állítása szerint Prime 95 FFT teszt alatt 1.304-1.312 V között mozog teszt alatt
Bekapcsolt turbóval teszt alatt eléggé ingadozott a feszültség, szóval kikapcsoltam.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7012 üzenetére
Próbáld a turbóval és nézd meg úgy a feszültséget ha ki van kapcsolva, ha működik azután növelheted az órajelet is.
Amúgy kell legyen valami voltage mutiplier szerűség is, azt nézd meg hogy van beállítva.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7010 üzenetére
CPU Voltage Offset hogy van beállítva.
-
daredar562
tag
válasz
daredar562 #7009 üzenetére
jah nem, elnézést 1.325 V-ot adtam neki, úgy ment 1.26on stabilan teszt közben, most emeltem meg 1.35re, és így 1.28V-on ment teszt alatt, akkor ezt addig folytassam , amíg 1.31V-on nem megy teszt alatt?
-
daredar562
tag
válasz
atti_2010 #7008 üzenetére
Nem értem ezt a procit, hiszen manuálisan adtam meg neki h 1.35V feszt kapjon ( és 0.9-1.26 között mozgott)
Esetleg lehet olyat h Asrock Extreme Tuning utility-ben állítom be windows alól a feszültséget, miközben futtatom a primet...( persze két teszt indítás között állítani)
Szerk: Adtam neki AXT-ben windows alól, és most ahogy nézem 1.313 V-on megy
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7007 üzenetére
Ha 1,26V ment a teszt alatt az nem jó mert kevés neki és nem csoda ha lefagy néha vagy összeomlik, úgy kell beállítani hogy 1,3-1,32V legyen a teszt alatt.
-
daredar562
tag
válasz
atti_2010 #7004 üzenetére
lefuttattam egy tesztet, meg is osztom a képet:
Prime95 tesztsemmi fagyás semmit nem tapasztaltam, a cpu Voltage stabil 1.26 volt ... de mikor kikapcsoltam a tesztet mint látszik lentebb is ment ...
-
Dany007
veterán
Az 5800k nem kifejezetten gamer cpu / apu ha arra gondolsz.
Ha komoly játékra kell gép akkor fx8350 meg 7790, esetleg valami gyengébb is elég.A Trinity arra jó, hogy a régebbi játékokkal lehessen frankón játszani, plusz alacsonyabb felbontásban, low grafikán a jelenlegieket is ki lehessen próbálni. -> és ami a lényeg, hogy mindezt mocskosul alacsony fogyasztás mellett. Ez az egész architektúra lényege szvsz! Hogy kapsz egy alapvetően gyors, pörgős gépet ami kb ló...rt se fogyaszt, viszont ha kell azért van benne kakó. De nem szabad összetéveszteni egy direkt gamer szempontok alapján összeállított géppel.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
daredar562 #7001 üzenetére
Futtas le egy Prime 95 tesztet az In place large FFTs opcióval bejelölve, legalább 15 percig hagyd.
-
daredar562
tag
válasz
atti_2010 #6999 üzenetére
Konfig: Asrock Fm2A75 Pro4 , 2x4 Gb Kingston HyperX Beast 2133Mhz, Amd Athlon II X4 750K( 3.4Ghz-4Ghz) , Geforce 9800GT 256bit 1Gb DDR3
A procinak alapból 1.25V feszültséget adott a bios, azt bátorkodtam felvenni 1.35re most Manuális beállítással.
A memória 1600Mhz-n megy cl9-ben (A1-B1 Slotban Dual channel-ben), a legfurább az hogy játékok alatt nem fagy ki, akár meddig játszom.
Viszont ha csak simán gépezek, vagy böngészek , csak úgy hirtelen megfagy, és várok, de kék halált nem lök ki.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest