- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Bluetooth hangszórók
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Célegyenesben a Yettel TV
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
A8-5600K feszültség és órajel csökkentés riport. A fogyasztás töredéke a szokásosnak.
-
Hát 5600K alulfeszelés nem sikeres. Az 1.38as bootot 1.27re állitottam, indult szépen, használtam a gépet majd rebootolt magától. Most 1.30ra raktam de a második újraindítás már nem sikerült.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne 1 6600k cpu.
A program max full-hd-t enged elvileg ez a max felbontás,az még ok is.
De a frissítés is max 60hz.
Ebben nincs semmi felülbírálás,vagy egyéb mód,nagyobb értékeket futtatni?
Köszönöm. -
Bogyi007
veterán
válasz
Sribek #19282 üzenetére
Nekem ez a konfigom van otthon Plexet FullHD felbontásban kódolással együtt, míg Serviio-t encode nélkül hálózaton 4k-ra is ki tud még szolgálni.
-
válasz
Sribek #19282 üzenetére
1080p-ig jó netezni, filmezni, H264-et és 1080p/1440p youtube-ot kitolja magából. H265/HEVC-et nem tud gyorsítani, mikor volt A8-7600-am, úgy rémlik, gondot okozott neki az akadásmentes lejátszás, de nem nagyon tesztelgettem. Anyámnál ma is szolgál az A8-7600, net, yt, filmezés a gépen, de használjuk arra is, hogy filmet kiküldjön Plex-en keresztül a tv-re.
A 7850K topikja amúgy nem ez, hanem ez.
-
Sribek
újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy vennék egy 7850K konfigot, egész olcsón adják, net/filmnézésre kellene.
Mennyire életképes még ez a platform?Köszi
-
válasz
M0ng00se #19275 üzenetére
Milyen formátumú és mekkora felbontású videókat akarsz gyorsítani vele?
H.264 decode elvileg megy, de csak 1080p-ig. H.265/HEVC nem megy neki, ahhoz APU-ban minimum Carrizo kell elvileg.VLC helyett megnézném MPC-HC-vel, az jobb ilyen hardveres gyorsítások terén, UHD lejátszós (régi HD lejátszós) topic is azt ajánlja, lásd összefoglaló, részletes beállításokkal, linkkel a github projekthez, ahol reszelgetik tovább a progit.
YT gyorsítás nincs már benne VP9 átállás óta, hacsak fel nem teszed a h264ify addont (Fireroxra, Chrome-ra tuti van), ami kényszeríti a régi formátumot, 1080p-ig be kéne segítsen az IGP. Kaverinél (A8-7600)nézegettem, sok különbséget nem vettem észre, így végül leszedtem az addont. -
Bogyi007
veterán
válasz
M0ng00se #19272 üzenetére
2013 júliusa óta van meg a konfigom, ami azóta minimálisan változott meg erre kvázi napi használatban van és voltaképpen semmi problémát nem tapasztalok azóta sem. Win 10 van rajta amit azóta használok amióta a win 7 automatikusan átfrissült rá - nem is kellett azóta újratelepítenem a rendszert, csak a kötelező update-ok azok amik lefutottak rajta.
Kiszolgálja az Xbox One X konzolomat és a Philips tévémet is Plex Média Serverként és Serviio szerverként. Több nekem nem kell és nem is tervezek.
-
mmdms
addikt
E-bay-en találtam 9,48 €-ért 760k-t, lecseréltem a 750k-t.
4,7 lett volna a célom vele, mivel a 750k 4,5 tudott, de sajnos 4,4 GHz felett a biosig se jutok el, nem megy le a POST se, pittyegve újraindul. Később lesz kedvem felteszem az 1.7-es biost megnézem avval is, most az 1.6 van fent.
Csalódott vagyok, mindenhol azt írják ezek sokkal jobban mennek a 750k-nál. -
-
Kipróbáltam az integrált grafikát is az 5600k-ban, hát kb azt hozza amire vártam. Egy dolgot, a video gyorsítást (yt,vlc) nem tudtam életre kelteni, van ehhez tippetek?
-
Sikerült életre kelteni a dual channelt, csak dzsuvás volt a foglalat... Teljesítményben túl sokat nem érezni pluszban. A tavalyi terminátor játékot nyomom rajta meglepően jól fut lényegében VGA limit van.
-
simongab
senior tag
Én most turbóztam fel...sokat ment és az ASUS alaplap videokimenete vacakolt...áttettem dual graphics ba 6670-nel...meg az SSD t cserélem, újrahúzom aaW7 et. 4500-zal megy a videokari is picit meg van pörgetve...az alaplap ezeket szépen kezeli. 2133-mal megy a RAM...úgyhogy ki van maxolva a 7 éves gép. Olyan mint paks..most kapott még 1-2 év üzemidő hosszabbítást. WOT megy rajta meg felhasználói programok. Szépen ketyeg.
-
Elég halott a buli errefelé
Hello tagok.
Az élet úgy hozta, hogy újra hozzám került a legelső "nagy" gépem egy FM2 platform formájában. Tegyük hozzá, hogy ez sokat elárul a koromról. ASRock FM2A75,AMD A8 5600K,FSP HEXA 400W, és most jelenleg 2x4GB ram és egy "maradék" RX580 8GB kártya. Kíváncsian raktam össze, és szintén kíváncsi voltam hogy cirka 7 év (baszki még leírni is soknak hangzik) után is használható-e. Sajna mikor összeraktam arra kellett rájönnöm, hogy a dual channel memória sehogyan sem akar életre kelni szóval most csak single-ben nyomom ami azért hagy kis erőtartalékot benne, dehát ez van... Szóval integrált része most pihen egyelőre, a terv, hogy egy HTPC lesz belőle, annak bőven jó lesz mert há sajnos arra kell rájönnöm, hogy gameing-re már édeskevés manapság. Anno 2013-ban ez volt a legelső "nulláról" épített konfig, ami egy Pentium4-gyet váltott, szóval ahhoz képest tényleg egy megváltás volt.
Jelenlegi rendszer egy WIN10, és igazából ha nem akarsz játszani akkor szerintem élhető processzor. Bár tegyük hozzá hogy jelenleg 4,6GHz-n nyúzom, mivel hűtésem az szerencsére van hozzá.Eddig játék terén csak a quake championst próbáltam full lowon az egy 60-70 fps-sel ment szóval az sem túl vészes, de ha nagy buli van akkor jobban beesik.
Egy ideig még használom amíg meg nem épül a nagygép -
bdlackoo
tag
válasz
vonyarc #19269 üzenetére
Szia.
troll on:
barmilyet
troll off:
1050/1050ti - 560 / 470
körülbelül ezek jelentik a maximumot. De igy is "rövid" leszel CPU ugyileg nehany helyen.
Persze ez meg tap keredese is. Milyen videókártyát? -topikot javasolnam. -
vonyarc
tag
Sziasztok.
A10 5700 mellé milyen dedikált videókártyát lehet tenni?
-
válasz
RootRulez #19266 üzenetére
Értem, szerintem nincs olyan, amit szeretnél, csak notiban, de hátha megcáfol valaki.
Notiban van ilyen konfigurálhatóság, hogy pl böngészőhöz hozzárendeled az IGP-t, játékhoz meg a VGA-t, egyébként meg talán az IGP dolgozik default, ha jól rémlik, mikor ismerősnek telepítettem AMD-s notit dVGA-val. -
RootRulez
félisten
válasz
solfilo #19265 üzenetére
Az van tervben, csak bontom a mITX gépemet (is), amiben meg 5600K van és felvetődött, mivel icipicit gyorsabb és ha még terhelés nélkül le is kapcsolódna a VGA, az se lenne rossz egy darabig. Szóval a csara kár adott lenne, csak épp ételme nem.
Nem is a Crossfire érdekelne, hanem, hogy terhelés hiányában a VGA helyett az APU kezd-e dolgozni, ezzel lekapcsolva a VGA-t.
-
válasz
RootRulez #19264 üzenetére
Összedolgozni nem tudnak, ahhoz tán HD6670 kéne.
Olyasmi tudtommal nincs desktopon, mint notiban, hogy egyik alkalmazáshoz ezt, másikhoz azt a GPU-t rendelheted hozzá, de hátha rosszul tudom és valaki kijavít.
Szóval leginkább csak processzorként üzemelne szerintem az A8, nem érné meg a csere, inkább a fent tárgyalt Godavari. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van most egy 750K az alplapomban egy RX560 melett.
A kérdésem, hogy ha beleteszek egy A8-5600K-t, akkor az valamilyen módon együtt dolgozik-e a VGA-val? Lekapcsolja, ha nincs terhelés? Segít a grafikában? Vagy ha van VGA, semmi csak processzorként üzemel?
-
válasz
RootRulez #19261 üzenetére
Nekem volt 880K, szerintem próbálj minél gyorsabb Godavari-t venni.
A Godavari jól skálázódik frekivel, még tuning esetén is, kell neki a freki.
Nekem az volt a tapasztalatom, hogy alig melegszik és gyakran van max órajelen.
A 7870GE esetén volt pár CPU limites játék, de GPU limitesekbe is belefutottam. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most cseréltem a VGA-m HD7770-ről 4GB-os RX560-ra. Jelenleg egy Athlon II X4 750K van a gépben, lenne értelme lecserélni egy 880K-ra. Ahogy nézem 14-20%-kal mutat többet tesztekben. 1680x1050 felbontáson használom, hátha jobban kihajtaná a kártyát. Vagy nincs értelme?
-
ja, akkor szerintem nem kell vele foglalkozni.
Kaverinél még rosszabb, mint írtam, ott alig mutat valami értelmeset.(#19254) veber0937: Elég gyengus a régi fajta AMD gyári hűtő (Wraith széria már bőven jó a többségnek), de egy 65W TDP-re azért gondolom megteszi. Én mondjuk cseréltem az A8-7600 hűtőjét egy ilyen Arctic Alpine 64 Pro Rev 2-re 3k-ért, biztos ami tuti, halkabb valamivel. Amúgy rossz topik, a procid ide tartozik: [link]
-
veber0937
tag
Hi
Az a10 7800 gyári hűtője milyen?
-
iday
aktív tag
ASRock FM2A75 Pro4 lapom van.
A8-5500 APU
Samsung S27A850 2560x1440-es felbontású.
Dual link dvi kábellel van összekötve.
Win8.1
Bármelyik drivert raktam fel, nem tudom a felbontást natívra állítani, nem lesz jó a kép.
Mi lehet a gond? -
válasz
Lesliegold #19249 üzenetére
Igen, ezt írtam én is, hogy a dVGA nagyobb ugrás lenne, mint maga a platformváltás. A hátránya, hogy ezzel vége, nagyobb teljesítményhez mindenképp új platform kell majd a következő fejlesztésnél. Én is RX 560, GTX 1050 vonalon nézelődnék ez esetben. Előbbit olcsóbban meg tudod venni picit, utóbbi kevesebbet eszik kicsit.
-
Lesliegold
tag
válasz
solfilo #19248 üzenetére
Marad a platform, teljes csere a 100k-t súrolná és játékok terén nem nyernék annyit amit szeretnék. Egyértelmű ajánlás volt a másik topikban, hogy egy GeForce GTX 1050 OC 2GB GDDR5-t a 7870 mellé (ezt ki is tudja hajtani) és többet nyerek vele játék terén, mint a teljes platformváltással Ryzen 5 2400-ra.
Ryzen 5 2400 a A10-7870 hez képest + 60% CPU és 2X GPU, míg a 1050-es diszkrét kb 4X GPU növekedés és csak 40K-ba kerül. (Ryzen 5 2400 GPU egy 1030-as diszkrétnek felel meg)
-
válasz
Lesliegold #19245 üzenetére
Ha futja új konfigra, cseréljetek szerintem is platformot, a varmi2 által ajánlott 2200G nagyon jó kis APU, odaver az A10-7870K-nak minden szempontból. Később mehet a gépbe jó erős VGA is.
Ha szűkösebb a keret, akkor RAM csere és egyebek helyett vennék egy RX 560-at 30-40k körül apróról, nagyon sokat gyorsulnának a játékok. (Így érezhetően erősebb lenne a gép játékokban, mint a 2200G önmagában, de elvesztenétek a későbbi bővíthetőséget, amit az AM4-es rendszer biztosítana, ez pedig nem ártana, a gyerek még csak 8. osztályos) -
varmi2
nagyúr
válasz
Platform váltást javaslok. Remek ajánlat az am4 foglalat ryzen 2200G apuval. Hozzá 2x4 vagy 2x8Gb ddr4 ram.
-
Tutu7030
veterán
válasz
Ezzel a ram csere sem tesz csodát. Nekem az A10-5800-on és egy i5-6500-on is ARCTIC Freezer 13 hűtő van. Igaz, nincs rajta led, de attól még hűt rendesen.
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
Adott egy Gigabyte F2A88XM-HD3 lap, A10 7870 APUval, 2X4Giga 1600Mhz-es DDR3-al, win 10-el.
8. osztályos gyerek játszik rajta, de azt mondja már kevés ez a gép. Érdemes Ramot cserélni magasabb frekvenciára váltva 2133 esetleg 2400Mhz(?), vagy inkább már platform váltásban kell gondolkodni, ez meg jó lesz Apának az ős régi helyet? Nyáron fagyogatott is, hűtőcsere esetén mit ajánlotok a gyári helyett? -
Alister71
nagyúr
A8 6600K-nál cpu nb-t meddig lehet általában húzni? 1800 az alap, feszemelés nélkül 2200-on eddig úgy tűnik stabil. Elég jó hatással van rá.
-
válasz
simongab #19242 üzenetére
Továbbra is a HD7770, nyers erőben is jobb, mint egy A10-5800k + HD6670 dual graphics rendszer. Támogatása is jobb, mert már GCN architektúrás.
Tehát néhány ezres felárért tudnál venni egy HD7770-et, ami önmagában erősebb, gyorsabb, mint az A10+HD6670 dual graphicsban, ami ráadásul nem is minden program esetében működik.
-
válasz
simongab #19239 üzenetére
Játékokban, amik támogatják, ott hozhat extrát. De a legtöbben nem megy szerintem. Munkára való szoftverek esetében nem tudom mi a helyzet.
Mondjuk én akkor már lehet nem a dual graphicsot hajkurásznám, hanem keresnék egy HD7770-et. Jóval erősebb, mint a HD6670, s egy működő dual graphics rendszernél is erősebb önmagában. Aprón ez is kifogható 10k körül, minimálisan felette. Ez már GCN, úgyhogy ehhez még folyamatosan jönnek az új driverek is. Minimális felárral érezhetően erősebb rendszered lenne egy HD7770-el.
-
simongab
senior tag
Gyerekek! Adott egy K 6800 és egy 2X4 2133 RAM ....ASUS F2 A85 V alaplap ...a végén van a fejlesztésnek...alkalmazásokban PS Videovágó DXO és játékokban gyorsít e a rendszeren ha egy 6670 et Dual displayben mellérakok?
Köszi
-
válasz
Kreash #19235 üzenetére
Nincs mit!
A lapnak lehet valami gyártó által ismert gyengesége, ami miatt nem támogatja a 100W-os APU-kat, csak azt a két Athlont, ezt innen nehéz megmondani, meg nem is hallottam még ilyet FM2-n.
Igen, az FM2+ lapok fogadják az FM2-es procikat is, mint ahogy te is láttad, írja az A8-6600K-t a támogatási lista. -
Kreash
aktív tag
válasz
solfilo #19234 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Az lehetséges, hogy nem a 100wattal van baja, hanem csak azzal, hogy nem támogatja a procit ?
Mert most néztem másik lapot a konfighoz, fm2+osat( ha jol tudom ezekbe is belemegy a sima fm2 ), és legalábbis az asrock termékeknél ezt láttam: Supports Socket FM2+ 95W / FM2 100W processors
De a support listbe benne van a 6600k .
Pl.: http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M%20Extreme4+%20R2.0/#CPU -
válasz
Kreash #19233 üzenetére
A linkelt alaplap procitámogatási listáján nincs is rajta az A8-6600K. Két 100W-os Athlon kivételével max 65W-os procikat támogat csak.
Ha nem a legújabb van rajta, egy bios frissítést mindenképp megcsinálnék, akár a régi procit visszarakva, ha azzal nem fagy a bios. De esélyes hogy procit is kell cserélni, ami hivatalosan is támogatott, A8-5500/6500, A10-5700/6700 pl.
Biosban amúgy azért megy fel a hőmérséklet, mert maxon tekeri a procit, nincs energiagazdálkodás olyankor, ha jól tudom.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy kis gond öcsémék gépével.
A konfig a következő volt még egy hete:
- Asrock fm2 a55m dgs
- a4 5300
-8 gb 1600os kingston ram
És ez volt ez nem túl szerencsés hp házikóba tuszkolva egy hp táppal.
Lassú volt már nekik, fagyogatott, alig indult el valami is.
Kapott egy uj windowst, de kozbe is sokszor fagyott.. Megnéztem a vinyot 4% hdd sentinel szerint.
Kapott egy uj vinyot, windows fent ,de kesobb megint fagyogatott,gyanakodtam a tápra is, beleraktam az én BQT-met azzal minden jó lett, kozbe vettunk egy a8 6600k procit beleraktam, minden jo, majd masnap szinte se kép se hang, volt mikor már biosba kifagyott ,de volt mikor játék is ment vele.Biosba is felment a hőmérséklete 60 fok korulre, 2szer is volt pasztázva.
Bocsi ha hosszu lett,szoval.
Biost esetleg kellhet hozzá frissiteni ,egyáltalán elbirja az alaplap ? Alaplaphoz 100 watt van irva, illetve ha jol tudom a 6600k is 100watt.
Vagy mással lehet gond ?
A procit használtan vettem nyilván,mert ujonnan nem kapni... -
Lenne egy kérdésem amivel még nem találkoztam:
adott az fm2-s lap asus F2A85-M (legújabb bios) cpu A6-5400K ram corsair value 1333 2*2gb op win 10 32bitWin 10 azt írja ki hogy 4gb-ből 2,71gb szabad , úgy hogy biosba beállítottam hogy csak 256mb használjon a vga
Nah most amit megnéztem.. mind két rammal egyesével , mind a kettőnél ha egy volt bent 1,71 et ír szabadnak
szvl egyesével jó! megnéztem párba úgy , hogy átraktam a másik slotba de úgy is 2,71 gb-t ír szabadnak...
Nah most mi lehet a gáz? mit baszok el?
-
stratova
veterán
Borzasztóak a DDR4 árak, ha most még megvagy vele, akkor várnék s ha az mérséklődik a memóriaár érdekes lehet egy Ryzen refresh (2000-es sorozat). Ha sürgősebb akkor Haswell támogatja még a DDR3 RAM-okat és minőségi ugrás CPU teljesítményben. Cserébe érinti ez a csodás Spectre Meltdown nyavaja, bár én ezt home user szinten ignorálnám az érintett frissítések hanyagolásával egyetemben (amikor még Intel is olyan állásfoglalásnál tart hogy ne tedd fel a frissítést...).
-
stratova
veterán
Szia!
Kollegámnál alapjáraton néha már egy GTX 750Ti is CPU limites helyzetbe tud futni A10-5800K mellett. De ez erősen játékfüggő.
Lenne egy apró kérdésem a topikhoz nekem is. Adott egy A10-7850K és a ház szerény illetve a magas bordás RAM-ok miatt egyelőre gyári hűtő, amit ha sikerülne 1:1-ben elcserélni ua. tudású de alacsony profilúra a RAM-okat ID Cooling IS 60-ra váltanék (ez a max ami befér).
Mivel 2 modullal hamar hőmérséklet limitbe futnék, érdekelne van-e olyan program (PScheck, K15TK) ami nem csak p-state szabályozásra, de modul letiltásra is képes (sajnos Asrockom BIOS-a ilyet nem tud) úgy bátrabban keresném meg a proci végét 1-2 szálon. KTK15-tel csak a turbo boost értékeket néztem meg de 4,3-4,4 GHz-en már helikopter módban is elfogy a hűtő s bár kerültek hűtőbordák az Asrock VRM részére, de nem szívesen engedném őket 100%C fölé.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni. Adott egy A10 5800K processzor és egy GTX770 4GB vga. Érdemes-e emellé a processzor mellé cserélni egy nagyobb kártyát vagy már ezzel is cpu limites az összeállítás?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
-
Szia!
De igen, kellene. Mivel a HD7850 GCN, az A10-5800K-ban lévő IGP még Terascale, ezért az új driverek nem jók az APU-hoz már. Ha jól rémlik, a 15.7.1 az utolsó Catalyst, valamint az első Crimson béta (16.2.1) az, ami még támogatja a procidat. Ha nem megy vissza a HD7850, akkor tedd fel ezek közül valamelyiket. Ha Win10-es a rendszer, akkor a driver eltávolítása után tippre felteszi a megfelelőt Catalystot, de biztosan nem tudom, nem volt még ilyen szitu nálam.
-
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott ez a lap Gigabyte F2A88XM-DS2 benne A10 5800K apu. Ha kiveszem a PCI-E slotban lévő vga-t ( HD 7850 ) és az alaplapra dugom a D-subbal összekötött TV-t ( Hyundai HLH32860DVBT ) a WIN10 valami egész kicsi felbontásban hajlandó menni, ha jól emlékszem 1280x768 és nem is enged nagyobb beállítást. Nem kellene az APU-ban lévő GPU-nak dolgoznia ilyenkor?
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola
-
Hm, nálam is ír furcsaságokat, fogalmam sincs mi lehet. Itt 1GB az IGP-nek adott RAM, ez látszik is rajta. Szerintem a többi az csak felhasználható, előfordul, hogy az elérhető 7GB-ból 5-6GB is használatban van, szóval biztos nincs lefoglalva az a rész az IGP-nek, csak az 1GB.
(#19219) Dan-szan: teljesen mindegy, hogy Athlon, A8 vagy A10, amelyik olcsóbb (az IGP-sek vélhetően drágábbak, ezért indulnék a 760K irányába). A lényeg, hogy minél magasabb legyen az órajel, s hogy tuningolható legyen, tehát K-s végű kell. Meg ajánlottabb a Richland, azok valamivel jobban húzhatóak tán, Ax-6xxxK, illetve Athlon X4 760K.
Biost frissíts a lapon, ha nem a legújabb van fent. -
Dan-szan
senior tag
válasz
solfilo #19216 üzenetére
Szia!
Egy Asus F2A85-V lapom van és a listán ott van az X4 760K is. Miután úgyis külön vga a terv ( jelenleg egy Ati Radeon HD 5830 Extrem van ) gondolom akkor ezt érdemes inkább keresnem az APU procikkal szemben ?
-
Biosban hogy van beállítva?
Amúgy ez milyen menü, ahol nézted? Rálesnék én is Kaverinél.
(#19215) Dan-szan: Milyen lapod van? Belemegy FM2+ proci is? Én fejlesztenék egy Athlon X4 760K-ra vagy A8-6600K-ra. A VGA miatt minél magasabb órajelre kell törekedni (hogy Athlon, A8 vagy A10, az tök mindegy, mind 4 magos), a te procid pont ebben gyengébb a visszafogott fogyasztása miatt, ezért ha nem lenne túl nagy a ráfizetés, akkor én meglépném az upgrade-t.
De ha az IGP-t váltod le, első körben nem vennék új procit, hatalmas ugrás lesz így is.
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy AMD A8-5500 proci van a gépben érdemes lenne helyette egy A8-6600K vagy A10-6800K procit beletenni? VGA csere lenne (GTX 960 vagy GTX 1050 Ti lenne a cél) és gyengének találtatik a proci, nem tudom a cserével mennyit javulna a helyzet,vagy milyen alternatíva lehetne még?
-
-
HaZsolt
őstag
Richland processzorok hőmérsékletét milyen programmal érdemes monitorozni? Mi a legjobb hozzá?
-
-
HaZsolt
őstag
Erre valaki?
-
TitiRii
senior tag
Sziasztok!
2 éve nyúzok egy A10-6800K egy Gigabyte F2A88XM-D3H. lapban.Eddig nem is volt gond vele.
ellenben nem olyan rég egyszer egyszer kikapcsolt. A megfejtés a hővédelem volt. ugyanis képes volt 80-90 fok között menni valamitől.
A hűtő régről jött velem, egy Artic Freezer 64 Pro. először pasztáztam, nem segített, majd cseréltem egy másik szintén nem új de kevesebbet használt ugyan ilyen hűtőre. Ez se segített. Most vettem rá újat,és pár hétig kordában volt tartva, 50-60 fok körül.
Ám most megint 80 fölé megy, látszólag semmi ok nélkül. hisz terhelés nincs.
Hosszas monitorozgatás után feltűnt egy összefüggés:A Proci feszültség 0.8-0.9 körül van akkor a hőmérséklet is 40-50 fok között van. Ám teljesen random időközönként a proci fesz felugrik 1.2-1.3 voltra, van mikor 1.4 re. ilyenkor a hőmérséklet azonnal meredeken felugrik előbbi esetnél 60 fok körülire, utóbbinál 80 fok fölé.
és ha egyszer felugrik ritkán jön le a fesz.
nem tudom mi okozza, Turbo mod meg minden féle ficsör már ki van kapcsolva a lapon, minden más feszültség teljesen stabil.
A táp amúgy egy nálunk kevésbé ismert 500w táp, ami elég régi, de ez szerverekhez lett kitalálva, teli van panelekkel, és hűtőbordákkal, kb 4 kg lehet. szóval nem olyan mint pl egy codegen de még egy Antec is elbújhat mögötte. 2 ilyen tápom van. egy idősek, de az egyik kevesebbet ment, de a gép mind a 2 vel ezt csinálja.
Nekem kezd gyanús lenni hogy az alaplap vacakol valamit.
valakinek volt már hasonló tapasztalata? -
Túl nagy difi nincs a két IGP között. Ami eltérés lehet (mintha olvastam volna valamikor), hogy a Richland mintha jobban komálná a gyorsabb RAM-ot, Trinity előbb feladja, s ez már számíthat jobban. De egyikkel sincs tapasztalatom.
Gondolom tuninggal sem változna nagyon az eltérés.
-
Sziasztok!
Adott egy gép, amiben 5800K proci van. Régi játékok futtatására is akarom használni a gépet XP alatt.
Van pár régi játék, ami szaggat W7/w8 alatt, de XP-n gyors.
Van egy másik proci is, egy 6800K.
Előbbihez van XP driver, utóbbihoz nincs.
Az a kérdésem, hogy a 6800K mennyivel gyorsabb IGP téren, ha az átlagos tuning képességeket is figyelembe vesszük?
Érdemes a gyorsabb IGP miatt XP drivert hekkelnem Richland procihoz, vagy az 5800K-ból is kihozható ugyanaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest