- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
atti_2010 #9097 üzenetére
NB órajelet mennyire érdemes rakni 1600-as ramokkal ?
Proci most 4ghz-n van 1,3v nb 2000mhz és 1,3v nb fesz mit érdemes finom hangolnom még ?
aida gyors ram teszt -
ADAM1337
nagyúr
válasz
atti_2010 #9094 üzenetére
Nem akarok , csak teszteltem ahol vagyok egy gépet amit szereltem most 2db fm2-es gépet rakok össze.
Enyém: X4 750k ez húzva lesz.
LAP: kérdéses extreme 4 volt a kiszemelt most extreme 4-m van benne nem tetszik a kialakítás a hűtőmet el kellett forgatni is így felfelé tolja a táphoz a levegőt és m-atx miatt a vga a hűtőtől 5mm-re van, szóval tuti valami full atx-es lap lesz a befutó ahol mind a 2 slot 16x-os, mivel az alsó slotba menjen a vga és jól szellőzzön ahogy a képen volt a régi i7-em.
A másik gép:
A6 5400k
Ez megkapja majd az extreme 4-m lapot hó végén meg 3x1gb 1600ramot, addig az első gépben van ez a lap ami az enyém.
Mind a 2 gép játékra van csak más kategória meg ps-re és weblap szerkesztés is.1,25v-al a 4ghz esélyes beállítás és 4,1ghz turbo ?
Illetve hőfokok kb mi az ami még tartható i7-nél mehetett 90-ig is. -
atti_2010
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
atti_2010 #9062 üzenetére
Nah mindegy szervizes gép volt. (csak 1 tesztre volt időm.)
Az enyém most félig állt össze mert extreme4-m -t kaptam extreme 4 lap helyett összeraktam, de asszonyé lesz ez a lap, nagyon irritál hogy ennyire kicsi és alig van hely a vga és a hűtő között, meg az alsó pci-e csak 4x-es szóval a felsőben kell használnom. régi i7-el így festett: [link]
Nézek 1-2 benchmarkot a lap úgy se fog dobni nagyon, de lehet nem extreme 4 lesz a végleges lapom.
Tolok 1-2 tesztet, kérdésem ram modul fesze zavarhatja a procit vagy nem ? 1,65v-s modul xmp-t jól beolvasta az uefi.
Mi az a 24/7 használható feszek ezeknél ?
cpu fesz
nb fesz
dram fesz
sb-hez nem akarok nyúlni az nem szükséges meg a pcie-hez se.
Valami 4.5 vagy felette ami stabilizálható megfelelne ha a szorzót utána vissza tudja venni ilyen kellemesen 14x100-ra. -
-
TaylorPro
addikt
25-ért vinnék az 5800K procimat. Szerintetek eladjam? Jönne helyette egy 6800K Asus F2A85M alaplapba. Gondnélkül menni fog ha jól sejtem, és az infók alapján kibírja hajtani a 2400-as ramokat.
-
-
bigobert
tag
Sziasztok!
A6 5400K, 4GB 1600-as rammal tapasztalatotok szerint elegendő irodai felhasználásra? Amire használnánk: Win7 64bit alatt egyszerre több office progi és többlapos böngészés.
Elsősorban az ár a meghatározó tényező. Tehát a "picivel jobb" kategória nem játszik, ha ezen is jól elfut. Évekig kell, hogy szolgáljon, fejlesztés nem valószínű, akkor is inkább csere.Azt számolgattam, hogy A6 5400K, 4GB 1600MHz-es ram, Asrock fm2a75m-dgs lap, fsp 350W-os táp kb 50-ből kijön. A többi alkatrész megvan, használható.
2 ilyen gépet raknék össze, viszont tanácsot szeretnék kérni, mivel nincs tapasztalatom az APU-val.
Intel nem érdekel. Drága. Richlandre nem várnék, az új A6 úgyis drágább.
Köszi!
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Rypejakten #9073 üzenetére
Ha a jelenleg 25-ért PH-ról használtan megvehető 5800K-t hasonlítom össze a 37-39-ért boltból újonnan beszerezhető 6800k-val egy átlagos user szeméből vizsgálván a kérdést , akkor egyáltalán nem éri meg. Ha 30-ért lenne már itt eladó a PH-n, akkor azt mondom hogy akár...
Nekem sem az alap 5% plusz ért érte meg amúgy, hanem egyrészt jelenleg teljesíti azt, amire vágytam ( OC, és úgy már viszont jó 15-20% teljesítmény-előnyben van az 5800K-hoz képest, mondjuk ennek egy része a vízhűtés érdeme ), másrészt egy I7-ről downgradeltem vissza, mivel azt meg nem tudom kihasználni időm szűkössége miatt..
-
TaylorPro
addikt
válasz
Rypejakten #9073 üzenetére
Tényleg nem éri meg, lehet nem adom el.
-
TaylorPro
addikt
Itt egy kis összehasonlítás, valóban nem sok a különbség: [link]
-
TaylorPro
addikt
Köszi a választ! Az új apu csak piszkálja a csőröm. Nem melegszik jobban a 6800K?
-
TaylorPro
addikt
Lehet megpróbálom eladni az A10 5800K procit. 2 hónapos. Mennyiért reális? 25?
-
LadaLord
aktív tag
válasz
ADAM1337 #9061 üzenetére
A HDD meg az ODD van egy ágon, molex-->sata átalakítóval mind a kettő. Ezen az ágon van még az egyik Noctua venti, de ez szerintem nem lényeges, mert azelőtt is fagyott, hogy molex csatira került volna a venti.... Az SSD van egyedül a táp SATA ágán. Az előző gépben az SSD-vel nem volt gond, az a gép nem randomolt ilyen töltés közbeni fagyásokat... De tényleg az a vicc, hogy csak akkor fagy, amikor tölt, egyébként meg teljesen stabil a rendszer...
-
ADAM1337
nagyúr
Nah megjött a 750k-m az alaplapom holnap jön meg.
Viszont ma raktam össze egy A8 3870-at hd6670-el és egyből ment a cf vantage-ba igaz csak valami 6800p-t kapott performance módba, nem csináltam shotot de nekem kevésnek tűnt.(#9060) LadaLord: Nálunk is sok random fagyást produkálnak az FM1-esek, fm2-ből csak 2-3 gépet szereltem eddig azok Pöppecül indultak.
SSD-re gyanakszom nálad, elsőre, esetleg az nem lehet hogy minden hdd és odd a tápon egy sata ágon van ? -
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy hova írjak, de talán tudtok segíteni nekem.
Adott a köv konfig:
- Asus F2A80-M LE
- Athlon X4 750K @ 4GHz
- 2*4 GB Kingston Hyperx 1600 MHz
- FSP Hexa 400W
- Sapphire Radeon HD 7770 GHz Edition
- Samsung 830 64 GB SSD + Seagate Barracuda 2 TB HDDA gép azt csinálja, hogy ha töltök valamit, akkor egész sűrűn lefagy. Melegedni nem melegszik meg semmi, csak nem szereti, ha a háttérben töltök. Erre tudna valaki megoldást ajánlani, hogy megszüntessem ezt a jelenséget?
Más:
Gondoltam hogy ezen a meleg délutánon kicsit megizzasztom a procit, és megnézem, hogy hány fokig megy fel.
Toltam is 10 kör High level Intel Burn Test-et, és eközben max 48 fokra ment fel a cpu hőmérséklet. Ez jónak számít?
A hűtőrendszer a következő: Aerocool PGS Qs-200 ház, elöl egy Noctua NF-S12 és egy gyári Aerocool venti szívja befelé a levegőt 800as fordulaton, a procin egy Xigmatek Gaia hűtő, a borda elején szívón a gyári ventije, a borda hátulján a másik gyári Aerocool venti 800-as fordulaton, és a ház hátulján kifelé terelgeti a levegőt egy másik Noctua NF-S12. Így ez a hőmérséklet rendben van szerintetek?Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
jobbab
tag
Sziasztok!
Igazából fogalmam sincs hogy melyik topicba kellene feltennem a kérdésem, de itt leírom...legfeljebb átirányítotok!!
Szóval egy ASROCK FM2A75 PRO4-M és Corsair Vengeance 1866 MHz DDR3 (2x4GB) mellé két alternatíva között őrlődöm.
1. AMD A8-5500 3.20GHz FM2 BOX
2. AMD Athlon II X2 340 3.20GHz + ASUS EAH6670/DIS/1GD5 HD6670 1GB GDDR5
Melyikkel járnék jobban? Fontos a fogyasztás, felhasználási kör 80%-ban HD filmek lejátszása és a maradék 20% játék és kevés böngészés. -
BlueAthlon
senior tag
Ricsi tényleg csak egy újabb stepping. Kb az, aminek a Trinity-nek alapból lennie kellett volna.
5800K-ról 6800K-ra váltani majd csak akkor, ha max 4-5 ezer forintból meg tudod úszni a különbözetet.Az eredményeim tényleg szembeötlőek, viszont azt hozzátenném, hogy itt azért a vízhűtésnek is van némi szerepe, ez azért felnagyítja kissé a különbségeket, a mellett, hogy tényleg javítottak a Richlandben. Én direkt ezekre a javításokra utaztam, hát nagyrészt meg is kaptam őket.
Kaveri egy jóval nagyobb ugrás lesz az alkalmazott technológiát tekintve mindenképpen. Teljesítményben meg meglátjuk...
-
TaylorPro
addikt
IGP terén mennyivel jobb egy A10-6800K az 5800K-tól? Érdemes váltani ha csak az IGP van használatban?
-
TaylorPro
addikt
válasz
BlueAthlon #9044 üzenetére
Vissza is raktam a ramokat 2133-ra mert ismét hibázott játék alatt. Proci 4GHz-en, 1,332V. Eddig még nem halt meg játék alatt.
-
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9046 üzenetére
Szerintem két feszültséggel rendelkezik a rendszer, cpu és uncore, a külön állítható nb és gfx maximum azt eredményezi, hogy mindig a szükséges nagyobb feszültséget alkalmazza. Talán.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Vartanus #9035 üzenetére
Az 1.70-es BIOS-ban már nem állítható külön az NB és az GPU feszültsége, csak együtt ( NB/GFX voltage ).
Amúgy alapból 1,275V-ot mutattak a tesztprogramok , míg nem nyúltam az IGP hez, utána bármilyen beállítás mellett 1,224V-ot mutatnak
Bár ennek nem tulajdonítok nagy jelentőséget..
Bár tény és való, hogy az 5800K-nál egy feszültség vagy hőmérséklet nem volt pontos az AIDA-ban, most legalább a fele már használható.. Csak így tovább, Fiery
Amúgy Auto load line calibration mellett CPU minimálisan droppol, a beállított 1,35V helyett terhelése 1,336-1,48 között ugrál. 1,5V mellett meg 1,47-1,48V volt általában..
Nem így az NB, mert az terhelésre kb 0,1V-ot esik. 1,4-es beállítás melllett 1,31.. ha pl a Furmark kínozza.Ennek megfelelően az 1,3V is elég lehet az NB vonalon az 1169/2400-hoz, csak el kell játszanom az loadline calibration beállításokkal...Egyik ismerősömnek van egy Voltcraft Energy metere, kölcsönkérem, és utána tudok fogyasztási adatokkal is szolgálni...
-
atidadi
csendes tag
válasz
BlueAthlon #9034 üzenetére
meglett a baj forrása .miután vissza állítottam autóra a ram frekit megszűnt a lagolás.elötte 1600 volt xmp 1.2
sajna most nincs keret a párjára -
Vartanus
őstag
Kizárt hogy a 6800K a HD 7750-essel Dualban működjön,hisz teljesen más az architektúrája a két grafikus rendszernek. A 6800K 8670D-je ugyanúgy VLIW4-es mint az 5800K 7660D-je,a 7750 pedig GCN ugyebár...
TaylorPro:
az IGP mennyin megy, 1013Mhz?
Hm egy ideig azt hittem nekem is megy 2400-on a ram..de végül is nem sikerült még sem stabiliználnom még 2400-as NB mellett sem.
-
Def26
félisten
Mennyire igaz ez? 6800k cf hd7750
Egy srác megkérdezte, hogy lehet ez. Ezt a választ kapta: It just works, don't ask!
Nem próbálná ki valaki?
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Rég jártam itt.
Van két játék ami egyszerűen kikapcsolta a gépet játék közben random módon. Dirt 3, Witcher 2.
-Alaplap Asus F2A85-M
-Proci A10 5800K
-Ram Predator 2400MHz.A légyeg, IGP auto vagy extreme, tök mindegy, proci 4GHz-en, fesz csökkentéssel, ram 2400MHz-en. Gép kikapcsolgat. Alap feszültségeken is.
-2133MHz-re téve a ramot nem kapcsolja ki a játék a gépet.
Ezután fogtam és 3,8GHz-re raktam a procit, fesz csökkentés 1,284-re, IGP extreme, ram visszatéve 2400MHz-re.
Erre tudnátok mondani valamit? 4GHz-en a proci hibázott a rammal? Így most stabil a gép és nem melegszik, játék élmény is a lehető legjobb.
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #9034 üzenetére
Hmm..sokkal meggyőzőbb lett ez a Ricsi mint vártam,bár nem mindenkinek fog így menni nyílván. A 2400 NB&RAM+1169 IGP-hez csak az NB feszkót emelted 1,4V-ra vagy az IGP-hez tartozó feszkót is emelted?Esetleg le tudod mérni a 6800K OC vs 6800K alap fogyasztásokat?
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
atidadi #9033 üzenetére
Gyorsan tedd be a párját is annak a modulnak, ha az IGP-t is használni akarod...
Néhány 6800k-8670D :teszteredmény pluszban :
1169 / 2400 Mhz mellett a 8670D egy lehelettel gyorsabb mint a a 6670 GDDR5 (800/1000), de mivel a memória-sávszél megfogja, ezért emez tuningolva ( 925 / 1000 ) picit beelőzi.. Valamint ahol inkább a GPU nyers teljesítménye dominál, ott a 8670D a magasabb órajele miatt kicsit előnyben lesz...
Számszerűsítve :
Unigine Valley Basic :
-8670D (1169 GPU /2400 RAM 11-12-11-30-1T ): 29,3 FPS ( 1225 pont ).
-6770M ( lényegében az asztali 6670 GDDR5 ) alapon ( 725 / 800 ) : 26,1 PS ( 1074 pont )
-6770M OC ( 925 / 1000 ) : 30,6 FPS ( 1280 pont ).3dmark11 :
-8670D (1169 GPU /2400 RAM 11-12-11-30-1T ): 2157
-6770M OC 925 / 1000 ) : 2013 -
ADAM1337
nagyúr
válasz
atti_2010 #9031 üzenetére
Az is igaz most egy 750k-val kibírom, kérdés hogy fogyasztás/teljesítményben mi érné meg nem horror áron.
Vehetnék i7-et is a mostani helyett, de amire használom nem szükséges akkora erő. (webprogramozás, kis ps, meg rendszergazdai dolgok, illetve játszok ott meg fullhdban a vga fogy el hamar.)
Most így fog kinézni az én konfigom:
asrock extreme 4, utána fm2+ (de remélem sokára jön)
750K + xigmatek thor's hammer
3x2gb corsaid xms 1600mhz de 1.65v-os ram
asus 7850 2gb dcu2
corsair hx750 -
BlueAthlon
senior tag
válasz
BlueAthlon #9026 üzenetére
-1,4V NB fesz mellet : 2400 NB / 2400 RAM / 1169 IGP stabil.
Vízzel hűtve egész meggyőző lett a Richland. Javították benne a Tirinity néhány nyűgjét... Ha lemegy az ára, mindenképpen vételre ajánlom..
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
BlueAthlon #9027 üzenetére
FM2+ lefelé kompatibilis lesz ugye jól tudom ?
Egy jó 750K teszt van a neten mert én nem találok. -
BlueAthlon
senior tag
FM2+ os Kaveri esetében remélem az AMD nagyobb szorzókra is felkészíti a northbridge-t, mivel a 2400 mhz már a 1169-en zakatoló 8670D-t is láthatóan fogja itt-ott... 2133-as modulok esetén 1013-as IGP fölé menni nem sok értelme van...
-
BlueAthlon
senior tag
6800k teszt update:
4500-as CPU (1,35V) oldal mellett, vízzel hűtve:
-1,3V NB fesz mellett : 2000 NB / 2400 RAM / 1013 IGP stabil
-1,4V NB fesz mellet : 2400 NB / 2400 RAM / 1169 IGP jól mutat ( tesztelés alatt )Próbaképp az utóbbi beállítás mellett 1266-ra tettem az IGP-t, ment, de lassabb volt mint előtte..
-
Johnie
tag
Köszönöm a választ. Még a gyári hűtővel használom és hál-istennek nincs gond a géppel ,se fagyás ,se semmi. Teljesíti az elvárásaimat.
Csak ugye itt vannak a nyári meleg napokés gondoltam ellenőrzök pár hőfokot terhelve is. (És jobb előbb kérdezni , mint később megijedni)
Csak hűtőcserét még nem tervezek az elkövetkezendő hetekben, hónapokban talán majd ősszel egybesűrítve még egy pár PC tartozékkal. -
korcsi
veterán
Milyen hűtővel használod?
"A kérdés végül is az lenne, hogy bármennyire egybe is van építve ,lehetséges-e ez a 10-15 fok különbség a CPU és GPU hőfok közt?" Lehet, ha gpu-z jókat ír, nekem jónak tűnik, akkor az más jellegű hőfokmérés, mint amit a cpu-ra használsz, az kupak hőmérséklet (jóval lassabban változik fel és le is), míg a "diódás" mérések, amik a szilícium hőmérsékletét mérik, 10-20 fokot is ugorhatnak hirtelen terhelés növekedés hatására.
"Nem árt a 85 és e fölötti hőfok a GPU-nak ha a CPU-nál nem megy 70 fölé?" Az egyik kupakhő (AMD-nél maximum 74 fok) a másik pedig mag hőmérséklet amik ugyan függnek egymástól, de vannak eltérések, mind időben, mind hőfokban. Előbb kezd el hibásan működni az áramkör, mint hogy károsodna, legalábbis rövidtávon.
-
Johnie
tag
Újra hőmérséklet ügyben kérném tanácsotokat, meglátásotokat. Itt vannak a meleg nyári napok és a szoba levegő hőmérséklete is már 30 fok körül jár.
Eddig a számomra megbízható hőmérséklet kijelző programok a : HWInfo és az AXTU programok voltak. Most is ezeket használom, de mivel télen -tavasszal kicsit húztam az IGP-n ( frekit és feszt is) így egy megbízható GPU hőmérséklet jelző sem ártana.
Gondolom mivel a CPU és a GPU egybe van építve, ezért a hőmérsékleteik is nagyon egyformának kellene lenniük.
AXTU nem ír GPU hőfokot.
HWInfo és a GPU-Z ír.
AMD a procira azt írja , hogy max 75-fokig szabadna sütni. IGP-re nem ír semmit.
Szóval ezekben a meleg nyári napokon , CPU: alapórajelen és 1.325 V-on ; GPU :1.300V-on és 950 MHz-en ezeket a hőmérsékleteket produkálja a gépem:
CPU terheletlenül: 38 fok, terhelve 69 fok ( HWInfoval és AXTU-val nézve , adatok egyeznek)
GPU terheletlenül: 48 fok ,terhelve 85 fok ( csak GPU-Z-vel nézve mert a HWInfo terhelve 40, terheletlenül 7 fokot ír ki- ergo ez hülyeség)
A kérdés végül is az lenne, hogy bármennyire egybe is van építve ,lehetséges-e ez a 10-15 fok különbség a CPU és GPU hőfok közt?
Nem árt a 85 és e fölötti hőfok a GPU-nak ha a CPU-nál nem megy 70 fölé? -
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9020 üzenetére
Akkor azért az már elég extrém körülmény hisz majdnem minden adott hozzá, de a halandók úgysem fognak 10 körös IBT-t futtatni rajta.
Tegnap néztem 28 fokos környezetben, prime 95-el terhelve, alpenföhn sella hűtő maximális fordulaton (2200 rpm, nagyon hangos) 48 fokon tartotta.Tesztek: Semmilyen AVX-es cuccot nem tudok futtatni (lynx, prime 95) de még IBT-t se, csak a simák mennek, másnál hasonló tapasztalat?
-
BlueAthlon
senior tag
-Igen, a kupakhőt kell komolyan venni itt is ( pedig AMD anno ígérte, hogy a Trinity gyárilag hibás hőszenzorát javítja... ), legalábbis a legújabb hivatalos Aida is baromságokat ir ki a maghőmérsékletekhez..
-Gyári hűtés , túlfesz és intelburntest tökéletesen elég volt hozzá.. Olyan 70 fokos kupakhő felett csinálta...
(Ha kikapcsoltam a turbo-t, 4100-ra tettem 1,3125V-ra, akkor még épp a gyári hűtővel is bírta a nélkül, hogy elkezdett volna leszabályozni... ) -
korcsi
veterán
válasz
BlueAthlon #9012 üzenetére
Milyen terhelés és milyen hűtés kell, hogy throttling-oljon a proci? Hőfokmérésekből itt is csak a kupakhőt lehet komolyan venni?
Gorkie77: Csak a gpu-tól függ, ki-kivel megy dualba, a gyorsabb memóriás diszkrét kártya nem fog lassabban (órajelét tekintve) menni.
-
Gorkie77
csendes tag
Sziasztok! A10 6800K-t veszek ami 2133 mhz ram-ot támogat, oc ban 2400 mhz kingstone predator ramokkal. A kérdés, hogy dual grafik miatt érdemesebb e ddr5-ös hd 6670 venni, mivel az 4000 mhz fut és csak 2400 mhz-re csökkenne, mig a ddr3-as hd 6670-ok csak 1600-1800 mgz-en futnának, és így gyengébb lenne a teljesítmény dualban? Tehát ddr5 vagy ddr3 hd 6670 karit vegyek hozzá? Előre is köszönöm a választ.
-
Xaels
félisten
Sziasztok. A8-5600K tudtok ajánlani valami jó és olcsó hűtőt? Akár apróról is jöhet. Egyelőre egy Fractal Design Core 1000-be van tervezve.
-
BlueAthlon
senior tag
Nos, az első teszteredményeket közölném (FM2A85 Extreme-4, A10-6800k):
Gyári hűtővel:
Auto BIOS beállítások esetén lehet gyönyörködni abban, hogy szinte megfőzi a lap a procit... BIOS-ban hagyva 65-70 fokig eljut a rendszer, forró a hűtő, a FET-ek, VRM-ek.. Lap iszonytat mód felülfeszel (1.45V CPU, 1,35V NB 2133-as XMP profil beállítása mellett ) auto beállítások esetén, ezért ezt ki kell lőni azonnal.
Throttling ugyanúgy jelen van, hiába kapcsolsz ki minden erre vonatkozó opciót a BIOS-ban, ha gyenge a hűtés, bizony ledadog.. 4300-4100-3800-2000... 5800k 1400-a helyett itt 2000 tán a legkisebb P-state.
NB strapabírása mintha egy fél fokkal jobb lenne, legalábbis 2400-as ramokkal mintha nagyobb barátságban lenne mint az elődje, de egyelőre az IGP teszteknek most kezdek csak neki...
Felkerült a víz is, így mindjárt lenyugodtak a kedélyek... Egyelőre az IBT 10kör standard a nagyjábóli CPU teszt, ezt... 4500 MHZ 1,35V mellett idáig gond nélkül abszolválta a rendszer...
Valószínűsíthetően kétfelé választom a teszteket, egyik oldal lesz az IGP rész, 4400-4500 as procival , másik oldalon viszont csak a CPU-ra megyek majd, hogy az eljövendő 760K-ról is képet lehessen kapni...
-
Nova96
őstag
Üdv, ismerősöm vga.-t akar venni, de nem tudja mit csináljon.
A6 3670 van neki, és tőlem kérdezte, hogy mivel jár jobban a hozzá illő vga (6670? ) vagy egy HD 5770 1 GB?
Előre is köszi. -
válasz
Razermazer #9005 üzenetére
Az 5800 siman veri a 6600-at. Az uj szeria gyakorlatilag csak egy kis frissites, korrektebb lenne mondjuk 6600k helyett 5650K-nak hivni.
-
ilyen_85
senior tag
válasz
Vartanus #9003 üzenetére
nem ez az én hibám lesz, olvastam hogy jönnek az újak, de nem néztem meg milyen név alatt én a 6xxx szériát már az újnak hittem, de akkor ez az én olvasatlanságom műve csak.
Mind1, egyelőre nem is akarok róla tudni, mert mindenben kiszolgál az 5800-as, majd később cserélek egy újabb alaplapra és utána cserélem az apu-t is.
Elég ez addig (reméljük nem szó szerint
)
-
Razermazer
őstag
válasz
Vartanus #9000 üzenetére
Hát tudod én is ebben gondolkodom csak a szépséghiba az az, hogy most van vevőm az intel platformomra 1-2 hónap múlva, meg nem biztos hogy lesz, ugye mikor venném az FM2+. Most jó áron ki tudok lépni belőle, 1-2 hónap múlva lehet ki kéne egészítenem az FM2+ amit nem akarok.
ITX platformom van ami azért olyan vészesen drága nem lesz remélem, bár minél kisebb annál drágább.
Ez itt a baj 2-hónapig én gép nélkül érdekesen lennék meg, nincs helyette másik.Max azt tudom csinálni, hogy majd az asrock lapot elpasszolom, mikor kijön az fm2+-os asrock.
De annyira nem akarok én már fejleszteni egy jó ideig, nekem elég lenne ez is ami most van, bőven.
Majd ha a a kaveri is lemegy 30-alá egyszer, akkor fogok olyat venni.A10-A8, az a helyzet, hogy annyira nekem nem kell ám az A10 képessége bőven megfelel az A8 is. Van apróba használt A10 25-ért de Egerből bár még, így is a bolti áron alul van, postával 27k-ból megvan 26 hó garival, lehet bevállalom.
-
ilyen_85
senior tag
válasz
BlueAthlon #8979 üzenetére
nekem is ugyan ez a lapom van... akkor ebben megy az új apu? Én úgy tudtam hogy nem!
Más, megvan a xigmatek Loki, már majdnem elkezdtem elégedetlenkedni, hogy csak 5 fokkal kevesebb a hőmérséklet full terhelés mellett, erre eszmélek, hogy nem sikít a venti hűtő...
A gyárival max fordulaton volt kb 60 fok az asrock tuning programja szerint
A xigmatek-kel volt 54 fok és ha jól láttam 1200-as fordulaton ment a venti.
Nemsokára hazaérek, s adok neki Skyrimmel
Eddig nagyon király!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest