- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #7595 üzenetére
Talán, ha elolvastad volna, mi van az általad belinkelt képre írva, nem próbáltad volna az almáról bebizonyítani, hogy körte.
Mellesleg az én gépeimben soha nem a gyári feszültségen mentek a procik, hanem jóval az alatt, tehát még akkor sem érne semmit a belinkelt grafikon, ha teljes rendszerről beszéltem volna.
Vartanus: Az az egyik jelölt, de még nem zártam ki az Intelt sem.
stratova: Kösz a konstruktív hozzáállást.
No, látni, mi a gixer (0 core pow.), de akkor mégis működik...
-
aero.
veterán
Higitoval is le lehet tisztitani a procit, nem szedi le a feliratot? Elfogyott az aceton.
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #7585 üzenetére
Én érzek inkább AMD-fanatizmust, vagy megfelelőbb szó a szervilizmus.
Érdekes egyébként, hogy ha bármilyen AMD topicban érdeklődik az ember, észérvek helyett mindig az "nV + Intel fanatizmus" jön elő, nV v. Intel topicokban ez legföljebb elvétve fordul elő. Mást sem hallok pl, hogy miért nem kell a Virtu, miközben 5x legalább leírtam, hogy nekem kell, és a működésére voltam kíváncsi.
Leírtam miért gondolkozom AMD-ben is (ill. miért nem kell a hátam közepére sem AMD VGA), nem tudom, azon mi nem érthető. Ha bűn, hogy továbbra sem zárom ki az Intelt, akkor mea culpa, én igyekszem objektív maradni.Azt is tudom, hogy nem lesz már olyan konfig, amilyenek régen voltak, amikor még a vásárló érdeke volt az első, nem a gyártóé, fölösleges megjegyezni.
A továbbiakban azt kérném, hogy vagy válaszoljatok a kérdéseimre, vagy ne, de mellőzzétek annak megvitatását, szerintetek miért kérdeztem éppen azt (főleg, mert az nem a topic-hoz tartozik). -
El Kebir
őstag
válasz
TaylorPro #7592 üzenetére
Igen, nálam a hdd-ket hűtő ventillátor csak egy sima 3 pines és tudja az alaplap változtatni a fordulatszámát, csak a cpu hőfok alapján szabályoz mindent az alaplap. (a cpu hűtőn 4 pines ventilátor van)
itt egy kép is, a kék "pontokat" oda állítom ahova tetszik (min fordulat 29% az alatt nem indul a ventilátor)... a cpu hőfok alaján mozog a sárga "pont", vagyis az az aktuális fordulatszám. -
TaylorPro
addikt
válasz
diablo1984 #7588 üzenetére
Köszi az infót. Csak nem olyan rossz ez a Silent Boost. Csak sajna nem 4 pines így folyamatosan maxon pörög, ezért szerdán megkapja ezt a ventit.
-
TaylorPro
addikt
44 fok totál terhelve az A10. Az szerintem jó. 4,3GHz. GPU Boost bekapcsolva.
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #7585 üzenetére
Egyetértünk, én sem értem mit keres itt
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #7582 üzenetére
itt már nincs c&q!
úgy hiszem, hogy te valami módon elkeveredtél nv és intel istenítést érzek a szavaid mögött, akkor miért akarsz amd-t? még ha meg is veszed, akkor is intelre vágysz majd, mert virtu meg fudejó, de akkor mi értelme? az intel alá az amd nem fog alaplapot és procikat gyártani, és az nv-vel sem lesz közös koprodukció! akinek fm2-ese van az itt a topicban azért vette, mert elég neki, nem az i5, i7-es atomerőművekkel akar hadakozni, szóval nem értem a hozzáállásod.....
-
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #7576 üzenetére
Hát, az Intelnek mindenhez kevesebb fesz kell, és a fogyasztás is kevesebb (kvázi idle 5-7W-ot zabált a 2500k-m), főleg teljesítményhez képest. Én anno 6000+-ról váltottam C2D-re, és ugyanazon a frekin kb. 2x olyan gyors volt az Intel (de érzésre mindenképpen).
Jut eszembe, CnQ-val még mindig csak max 97%-on képes teljesíteni a gép? Mert ez minden AMD-s konfigomon megvolt. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
diablo1984 #7578 üzenetére
Nagyszerű, köszönöm szépen a gyors választ!
Trinity APU árcsökkentés mikor esedékes? Olvastam valahol, hogy a Richland előtt mérséklik az árukat.
-
-
Ric4m0nd
aktív tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni egy döntésben.
Az alábbi két Trinity APU egy árban van, és mini-itx rendszerben tervezem használni tuning nélkül az egyiket őszig. AMD A10-5700 3.40GHz vs AMD A10-5800K 3.80GHz
Célom a kevés fogyasztás, ezért választanám az 5700-at, viszont érték/teljesítmény illetve eladás szempontjából előnyösebb lenne az 5800K. Van olyan beállítás a Catalyst-ban amivel csökkenthetem a CPU sebességet (és remélem ezzel a fogyasztást is) az 5700 szintjére, de az IGP-je változatlan marad? Esetleg BIOS-ban próbálkozzak?
Konfiguráció:
SPIRE PowerCube 300W
AMD A10-5800K 3.80GHz vagy 5700
KINGSTON 120GB V300
CORSAIR 8GB Vengeance 2133Mhz CL11 KIT
ASROCK FM2A85X-ITXKöszönöm a segítséget!
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #7575 üzenetére
ez a felfogás is valami, de én nem ez miatt vagyok az amd mellett már vagy 10 éve! legfőbb szempont persze az ár, mert az verhetetlen, mindig is az volt, manapság a vga-k hidegen hagynak, kinőttem már a játékos korszakból, ha véletlen kijön valami megkapó játék, akkor kipróbálom, de az esetek többségében csak net, film, ilyesmire használom a gépet, így az igp elég is nekem!
jah, meg persze a fogyasztás sem utolsó.....épp azon gondolkozom, hogy lehet az 550-es chieftekemet ki kellene kapni a gépből és a 250-es fsp-t betolni a helyére, de akkor szerintem a fejleszthetőségről kellene lemondanom.....de a franc tudja, a fullos atx-es házamat is microatx-re cseréltem, az is már megkötés kissé......
-
katt777
félisten
válasz
diablo1984 #7571 üzenetére
Nem vagyok nV fan, majd' 10 évig ATI/AMD kártyáim voltak. Az AMD elég szépen ledolgozta magát nálam közben, nV meg föl, és amíg nem látok változást a két cég hozzáállásában és támogatásában, így is marad.
Én (majdnem) tökéletesen elégedett voltam az Intel+nV kombóval, A10-ben azért gondolkodom, mert gyakorlati tesztekben (értsd: nem kihegyezett pályán) egész szépen megközelíti az i5-öket, miközben az ára feleannyi, illetve az IGP erősebb az Intelénél, ergo VGA-vásárlásig v. csere idejére sem kellene lemondanom a játékokról.
Nem szeretem, ha bármilyen lehetőségtől megfosztanak, de biztosan túl öreg vagyok.
Én anno ahhoz szoktam, hogy egy alaplapba AMD, Intel, meg még vagy 3-féle procit tehettek, és legalább 5-féle VGA tökéletesen működik benne (no, nem egyszerre). Mindehhez még Windows sem kellett.
El Kebir: És mit teszel, ha éppen nincs VGA-d? Bámulod a gépet?
-
El Kebir
őstag
válasz
diablo1984 #7571 üzenetére
meg alapból nem sok értelme van amd APU-hoz erősebb külön vga-t venni, akkor már inkább a sokkal olcsóbb letiltott igp-s, vagy igp nélküli cpu-t érdemes venni.
-
diablo1984
veterán
válasz
katt777 #7569 üzenetére
ja, de mi motiválná a két vga gyártó céget, hogy összedolgozzanak a kártyáik egymással? épp az a lényeg, ha 2 kártyát, vagy igp-t+kártyát akarsz, akkor adott a lehetőség! aki meg ennyire nv fan, az várja meg, míg az nvidiáék is csinálnak ilyen szinten gépeket, vagy mondjon le erről a fícsörről!
-
katt777
félisten
Erről beszéltem: mint mindenben, az igénytelenségben van a pénz.
Sajna a driverek és a CUDA (illetve a video kódolóm) mind az nV mellett szólnak. A 2 különböző VGA lehetőség éppen arra lenne jó, hogy ha valamelyik progi nem menne rendben az egyiken, azt vigye a másik, ált. úgyis régebbi játékokról van szó, amire az IGP is elég, abban meg sajna az AMD jobb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #7567 üzenetére
Nem értem miért baj, hogy az AMD gyárilag kínál olyat, amihez másnál Virtu kell. Ettől engedik a Virtu-t, csak az alaplapgyártó felteszi a kérdést, hogy megéri-e a lincenc, ha az AMD-től megkapják ugyanazokat a funkciókat teljesen hardveres átkapcsolás működés mellett. Az Intelnél megéri, mert oda a Virtu az egyetlen alternatíva, de az AMD-nél igazuk van a gyártóknak, hogy nem éri meg.
Az a baj, hogy a külön összeállított PC-kben gondolkodsz. Ezek piaca kicsi. Alig 10-15% a teljes piacból. Erre építeni ma már nem érdemes. Az előre összerakott PC-kben van a nagy pénz.
Nincs virtual vsync. De az AMD is dolgozik egy hasonlón, csak olyat akar, amit a fejlesztők szeretni is fognak, és a saját motorjukba építenek. A Virtu megoldását egységesen rühellik, mert belebabrál a motor szinkronizációjába. -
katt777
félisten
Szóval megint maguk felé hajlik a kezük.
nV kártyát fogok használni, ez eleve eldöntött tény, és az AMD döntötte el.
A végén még arról is sikerül meggyőzniük, hogy inkább spóroljak még, és maradjak az Intelnél. Szimpatikus a hozzáállásuk, mert ebből a szempontból tényleg nem akarják rám erőltetni a saját elképzeléseiket.
Pedig SLI-támogatást nem is várok.
De jól fogalmazol: az alaplapgyártóknak nem fontosak a Virtu képességei (a felhasználó továbbra is le van szarva). Úgy fest, az ASRocknak viszont fontosabbak az igényes felhasználók.
És ha nem DG-s a konfig, hanem pl. HD6870 van a gépben?
Virtual VSync-et is? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #7565 üzenetére
A Virtu az AMD-nek eleve nem kell, mert a Catalyst tartalmazza a kínált funkciókat. Az OEM-ek pedig nem pakolnak AMD APU mellé GeForce-ot. Mindenki Dual Graphics-os Radeon konfigot szállít, ha dGPU is kerül a gépbe. Innentől kezdve felesleges a Virtu licenc a legtöbb alaplapgyártónak, mert az AMD gyárilag szállítja a Virtu képességeit.
-
katt777
félisten
válasz
MiklosSaS #7551 üzenetére
Nem állítottam, hogy lenne. De ha nem a monitorod lekapcsolásával van problémád, akkor biztosan félreértettem valamit.
Vartanus: Intelnél soha nem probléma 4 RAM-mal tuningolni.
Sajna az ASUS V lapjához nincs Virtu, csak a +10k Pro-hoz, ami kicsit gáz ahhoz képest, hogy Intel fronton viszont van. Úgy fest, ASRock X4 marad a jelölt.
-
GG888
senior tag
válasz
TaylorPro #7042 üzenetére
Nekem is A10-5800k van jelenleg, hozzá pedig Asus F2A85-M-LE lap.
(de valószínű ugyanolyan driverleezt fogsz kapni hozzá, mint nekem is van
Lehet, hogy egyedi probléma, lehet, hogy szériahiba, a D-Sub kimenetem a lapon az biza kontaktos.
ha bikán be van tekerve a kábel, akkor nincsen vele semmi gond, de ha laza, akkor billegteti a kábelt és néha kék színekebn tarkállik a monitorom képe.Tuning terén se sokat tudok róla mondani, egy ilyen hűtőt szereztem rá, bár specifikációba még csak FM1 szerepel, de probléma nélkül rámegy FM2-re is.
Utoljára Core2Duo-t tuningoltam, ott még kicsit egyszerűbb volt kiigazoldni a beállításokon (meg kevesebb is volt)
A bios nagyon sokrétű, ahogy az a mostani uEFI biosos vackonál el is várható.Mellé van 16GB memóriám, amiből 4GB-t lecsíptem ramdrivenak, összességében nekem minden igényemet kielégíti.
Kérés/kérdés esetén én is szívesen segítek. -
Vartanus
őstag
válasz
katt777 #7549 üzenetére
Igen..bamba voltam,bocsi
Szóval azt hogy 4ram mellett már nem megy az OC ne rójjuk az AMD-re hibaként hisz a hivatalos értéket garantálják ami 4 ram mellett megy is.
Csak egy MSI füstölt el...valószínű azért ami fentebb Toyone és Borokafa kolléga írt,nem azért mert vacak minőségű.
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #7547 üzenetére
Azért füstölnek el az MSI-k is, nyilván. Én inkább arra gyanakodnék, hogy tisztában vannak azzal, mit építenek a lapjaikra.
Vartanus: RAM-okra gondoltam, arról volt szó. Abból meg bármi mellett lehet 4 modul.
Hát, ASUS fölött tényleg elsiklottam. Jó kis betűkkel írhatták, másutt meg logóval ki van emelve. Megnézem, van-e sima V-shez, mert árban az szimpibb, és mivel Z68-ban is olyan volt, bízom benne.
MSI-s hibákról itt volt szó nemrég.
miklosss2012: Alaplapnál kellene nézni en. tak. (IGP-re tekintettel) módokat, illetve VGA driver is bejátszhat. Mintha alacsony lenne valamelyik fesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
Jol jone nemi segitseg nekem is. A gond a kovetkezo, pici netezos gepem csinalja az eszet (A4-5300 + MSI FM2-A85XMA-E35+ 4 GB DDR3 1600 MHZ + SSD + HDD + DVD-RW + 600W OCZ).
Bekapcsolva hagyon (mivel allandoen nyitva a torrent), reggel amikor hasznalnam nem ad jelet a kijelzonek. Vagyis a kijelzon van jel (mivel a kek led jelzi a jelet, a sarga pedig amikor nincs jel es a kek van aktivalva) de semmit nem jelez ki. Barmit csinalok, kepet nem kuld a kijelzonek. Aztan megy a RESET gond, ujraindul kuld jelet de akkor mar nem latja a wi-fi-t. Stick-rol megyen az USB-be, stick-et csreltem es vegigprobaltam minden gepeemen (FX, laptop, a szomszed phenom-ja) es tokeletesen mukodik.
A baj az hogy a kicsi APU-n nem akar menni , 10 probalkozasbol csak 2-3 tudom elinditani az internetet.
Hofokok rendben vannak, sohasem megy fel 50 fole, update megvolt (bios, programok), le sincs terhelve soha, max 40-45 % cpu hasznalat van.
Mi lehet a gond es hol kellene keressem? Ennyire xar a MiSI vagy ez APU-s problema ? -
Vartanus
őstag
válasz
katt777 #7544 üzenetére
ja...az hogy az Asrock beismeri hogy az AMD-s lapjait kevésbé pátyolgatja mint az inteles lapjait...
A Trinity az csak 2 modulos..és semmi gáz nincs vele,csak amikor a sok hülye a netes fórumokon a z i7 3770K-hoz hasonlítgatja vagy az i5 3570K-hoz,na azok ellen az AMD az FX 83xx szériát szánja...
Asusokhoz is van Virtu egyébként
Átsiklottál fölötte vagy nem alaposan nézted,de pl az F2A85-V Pro Műszaki adatai közt találtam:
Több GPU-s támogatás:
Háromkártyás AMD CrossFireX™ technológia támogatása
LucidLogix® Virtu™ MVP technológia támogatása *2(*2 A LucidLogix® Virtu™ Windows® 7 operációs rendszeren támogatott)Az MSI-ről annyit sok ismerősömnek raktam össze már msi deszkás gépet van amelyik még 6-7év után is tökéletesen működik,ja és ne felejtsd el hatalmasat fejlődött azóta a cég...
Az hogy az egész neten össz-vissz csak egy hibás lapról találtam képet és az hogy külföldi szakfórumokon sem nagyon panaszkodnak róla mutatja hogy igen jó lap
Ramos ügyre: Nyugodtan vehetsz 1.65V-os ramokat az AMD-nél ebből sosem volt gond.
-
katt777
félisten
Ó, hát kész gépet nem szabad venni! Honnan tudod, mit tettek vele összeszerelés előtt?
atti_2010: Net híján csak most tudtam bekapcsolódni. Jobb híján remélem, hogy már javították a hibát, ha odáig jutok. A "ki tudja, milyen körülmény" bármely elfüstölt lapra vonatkozik. Egyelőre amíg Inteles lapok hasonló árban (vagy olcsóbban, hiszen VMVP-s Z77 lap már 20k alatt is van, az X6 meg 30k fölött) kaphatóak, inkább a procik ára fog vissza a költekezésben.
Hát ez a négy modulos probléma azért nem kicsit gáz!
Egyelőre számomra kicsit kiforratlannak tűnik az FM2-es összeállítás (noha nyilván a problémák kerülnek a topicba).
Tényleg, AMD-nek is van megkötése RAM-feszültségre, vagy vehetek 1.65V-os RAM-okat is?
TaylorPro & ASUS-osok: Van valamelyik FM85 lapjukhoz Virtu MVP? A honlapjukon még mindig nem írják, de csodálkoznék, ha egyikhez sem lenne, hiszen anno a 25k-s Z68-V-mhez is adták (a sima Virtut).
A szénné égett MSI valóban nem rossz lap, mert megfelel az értékének.
Nekem a csúcs 580X volt tőlük, jót nem tudok mondani róla.
Vartanus: Ha az Intelre 3 év a gar, az AMD-re meg 2, akkor elég nyilvánvaló az ok, nem?
-
Vartanus
őstag
válasz
HeavyToys #7542 üzenetére
Szerintem is pl az Extreme 6-os egy nagyon jó kis deszka,sok nemzetközi tuning eredmény ilyen lappal született( mondjuk részben mert az oc csoportok jó része kínai volt ,ahol az msi még nem oly népszerű) csak azt nem értem egy ilyen komoly deszkára asrockék miért csak 2 év garit adnak
, főleg hogy az inteles Z77 Extreme 4-re is már 3 év gari van...:ha 3-at adnának rá lehet én is igen elgondolkodtam volna,de azért plusz egy év gari jól jöhet.
Toyone:
A 3800mhz-es NB frekit azt a 750K+A85XA-G65-ös duóval vitted véghez?Milyen CPU_NB fesz mellett sikerült és ekkor a vrm hűtőbordáit is nitrogénhűtés váltottavagy hogy?
-
HeavyToys
senior tag
válasz
atti_2010 #7529 üzenetére
Nem elvitatva a Giga és az MSI csúcs lapjának minőségét, de mindenhol lehetnek hibák. Itt is hosszasan elemezték, hogy melyik Asrock modellek a problémásak.
Legtöbből kijött már a rev 2.0, aminél orvosolták a gondokat.A leégett lapok pedig sajnálatosak, gondolom remélhetőleg levonják a konzekvenciákat a tervező részlegen, de ettől még nem kell leírni az egész FM2 kínálatot.Csúcs lapok tekintetében pedig a kezdetektől fogva jó az Asrock is. Ezt tanúsíthatom én is, illetve már rajtam kívül 2 ember is, akinek Extreme 4-es lapra építettem rendszert.
Egyáltalán nem mondom, hogy bármiben is jobb lenne mint az említett két márka csúcs terméke. Viszont azt, hogy érezhetően nem is rosszabb és megbízhatatlanabb azt is merem állítani.
-
TaylorPro
addikt
Az alaplap mizériára annyit reagálnék hogy én is nézegettem az Asrockot, de pár helyen olyat olvastam hogy inkább Asus. Picit drágább, de minőségibb. ASUS F2A85-M nagyon jó lap. Kollégám ajánlotta még a Gigabytot, az MSI-t nem.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Cthulhu Dawn #7534 üzenetére
4 modult csak nagyon megalapozott esetben szabad használni mert általában nem megy csak alapon, probáld feszültség emeléssel.
-
djculture
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #7534 üzenetére
Amd-nél mindig is az volt hogy ha 4 modult raktál be akkor a memória vezérlő túlterhelődött és nem lehetett csak az alap frekvencián hajtani a ramokat, újabban már azért megoldották de csak a supportált ramok esetén.
Megvan az adott chipszám amit max tud kezelni a vezérlő túlterhelés nélkül. -
toyone
őstag
válasz
Vartanus #7523 üzenetére
Ez egy teszt oldal, teszt lapot is kaptak. Ez azt jelenti hogy előttük megjárt 8-10 tesztet, meg vagy 2 országot, szétszedték, összerakták és nem biztos hogy jól.
Én ma már minden, (ami nem elsőként kerül hozzám), lapot leellenőrzők, ugyanis jellemzően nem húzzák vissza rendesen a csavarokat a korábbi tesztelők. Ha ez is egy ilyen volt, rendes hűtés miatt elpukkanhat. De ez minden lapnál így van.
Hajtottam ilyen lapban 3800Mhz-s NB vel is, folyékony nitrogénes hűtéssel cpu-t. És ma is ezt a lapot használom. -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #7486 üzenetére
Erre valaki
?
-
SRII
őstag
válasz
katt777 #7526 üzenetére
semmit sajna, ez volt a gond? :d , én is és a szomszéd is gyári kész gépet vettünk (szinte egyszerre))anno mind kettőben asrock lapka volt az asszony p5 gépében is ez volt, és mind tönkrement, nekem szerencsém volt mert garanciában kicserélték dobtam rá és asus lett benne azóta több mint 7 éve semmi gond!
a szomszéd és az asszony gépe gari után ment el((miért is ne)) azóta mind kettőben asus van! igaz régi gépek de még mennek.
ezért is ockodom a 25 + - !ezres extrém asrock deszkáktól. de persze attól még másnak nem volt vele gond akkor még jó lehet számára. -
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #7520 üzenetére
Ha nem hinnék a tapasztalatoknak, miért jöttem volna ide?
GB-ot egyelőre túl drágának találom, 30 alatt szeretnék VMVP-s lapot.
MSI-nek utánanézek (árgép nem találja, és már nincs hozzá VMVP), de attól még zsigerből tartok tőle, sajnálom.Intelligencs? Az tapasztalja, aki nem pucolja a gépét rendszeresen, meg minden letöltött vacak programot minden szeméttel együtt (toolbarok és társaik) gondolkodás nélkül feltelepít. Ismerős már netezni sem tudott tőlük. Szemétpucolás segít. CCleaner a minimum, de annál sokkal jobb programok is vannak.
SRII: Kérdés, mit tettél az ASRock lapjaiddal. Nekem és sok ismerősömnek is volt vagy van, gond nélkül hasaználható és tuningolható mindegyik.
diablo1984: ASUS-nál melyik lap virtus? Mert a honlapjukon egynél sem jelzik.
-
diablo1984
veterán
Nekem az am2+-os asrosk kiemelkedően jó volt, nem volt vele gondom, anno asus lapom volt még 939 idején az is tökéletesen tette a dolgát, utána kezdtek kurvulni az alsó árszegmensben! most fm2 alatt is asus van, nem a legolcsóbb, de nem is drága és hibátlanul teszi a dolgát, csak dícsérni tudom(örülök, hogy nem bugos, mint itt említett sok egyéb asrock, meg hasonlók)
-
SRII
őstag
válasz
atti_2010 #7520 üzenetére
Csatlakozom, nagyon jó giga alaplapok vannak és minőségiek, kiemelném még az asust is ha esetleg a váltanál.
fm2 re a giga lapja amit előttem író említett, kiemelkedően nagy tudású a proci és a win 8 ra is.ellenben tudom hogy nem ide tartozik de néha elnézelődöm hogy az asrock alaplapok után írnak egy extrém- pro -predátor-meg űrlények meg isten tudja milyen nevet, és az user egyből rákap, nekem volt 2 asrock alaplapos gépem, siralmasan tönkre is ment....semmit nem bírt, és le is égtek
-
Vartanus
őstag
Az eddig dicsért MSI lapom sem tökéletes...
Részletesebben a probléma itt.
Hogyan kerülhetném el ezt az égést? (elvileg az NB feszt 1,5V-ig lehet emelni - alap 1,216 - de akkor má tudom 1,4 fölé menni nem érdemes vagy ez lesz,bár nem tudom hogy a linkelt tesztben milyen beállítások produkálták a spontán égést.... Ezek szerint a 2fázisos NB/IMC vrm lett ezen a deszkán alulméretezve...maradt egyedüliként hibátlan lap a Giga A85X UP4:S:S
-
Vartanus
őstag
kérdésem lenne
:
Ha az NB-feszt felemelem 1,475-1,5V-ra és mellé 2400-2600Mhzre úgy van esély a 2400as ramok működésére?vaagy ilyen feszültségérték tuti kinyírná a lapot
-
Múlt héten apáméknál voltam és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a pár hónappal ezelőtt összerakott és felinstallált konfig nagyon belassult! Tök lassan indul el a Windows7, és lassan is reagál.
Konfig: Asus F2A85-M, AMD A10 5800K, 2 x 4GB 1866MHz RAM, 64 GB Kingston SSD, 2 x 500GB WD HDD RAID1-ben. Megnéztem, az SSD félig van, tehát nem is az van, hogy az SSD lett tele és azért lassult be. Tanácstalan vagyok, nincs kedvem újrahúzni a rendszert. Más is tapasztalt ilyet?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #7519 üzenetére
FM2 ben 2 nagyon jó lap létezik 1:GA-F2A85X-UP4 2
M2-A85XA-G65, nem muszáj hinned nekünk de innen a topikból ezt sokan használják és meg is tudják erősíteni a többivel valamilyen szinten voltak problémák, a Giganak a Biosa nagyon jó valamint az áramellátó áramkörei, az MSI meg külső órajel generátorral és mérőpontokkal viszonylag nagy FET hűtőbordával van szerelve, de mindkettő hibátlan, megteheted hogy nem hallgatsz meg mert a te pénzed de magaddal szúrsz ki.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #7518 üzenetére
Bakker, a VGA-ról beszéltem, az FM2 platform igenis érdekel, és nem szóltam róla egyetlen rossz szót sem.
Haver HD6850-nel szívott (150-ről az új driver feltornázta az alap órajelet 300MHz-re, és csak trükkel lehetett visszavenni), de az én kényszerűen használt HD4650-em órajelei most is úgy ugrálnak véletlenszerűen, mint évekkel ezelőtt a HD4870-é (böngészés közben pl. 3D módba gyorsít), pedig ennek már végleges drivere van, és még az ATT sem működik vele (Afterburner sem). Ennyit az AMD VGA-drivereiről hirtelenjében, és nem offolok tovább.
De pl. anno méregdrága MSI 580X csúcslapom volt CF-rel, és amikor kijött végre az a meghajtó a 3870-hez, amelytől 20%-ot gyorsult, az eggyel azelőttitől kezdve (mármint a SB-től) az alaplap elfelejtette a CF módot, és többé soha nem találta meg. Hát, ez meg az AMD alaplapi drivere, amitől tartok. Az58k-s MSI lapba ráadásul olyan kicsi bios modult raktak, hogy nem lehetett Phenomra upgrade-elni.
Vajon mi aggódni valóm lehetett ezek után?De tényleg térjünk vissza a topic témájához, OK?
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #7500 üzenetére
Mert már volt több is régebben. Nem kockáztatok.
ASRocknál ugyanúgy megvannak a longlife alkatrészek, mint a többi lapnál, egyébként több ismerősöm is hajt ASRock lapot évek óta gond nélkül, bár a legtöbb Inteles.
SB topicba vissza-visszatérve éppen a minap olvastam, hogy MSI-n nincs offset beállítás. Nem tudom, AMD-nél ez mennyire működik (van-e egyáltalán), de Intelnél ennél pöpecebbül semmivel nem lehetett belőni a tuningot. 4.6GHz-en még -0,1V-ról indult a proci, és minden energiatakarékos funkció működött.
Épp az imént láttam, hogy megy az X4 is.AMD VGA-t akkor veszek legközelebb, ha majd az nV csinálja a drivert hozzá.
Ráadásul jobb az nV-k ár/érték aránya (tuning, PX, stb). Ma pl. nincs a piacont GTX650ti boost-nál jobb kari ilyen szempontból. Az AMD sokkal jobban tenné, ha a drivereivel foglalkozna, nem az "agresszív játéktámogatással". Még mindig mindenki a csodadrivert várja hóanpról hónapra, hol itt, hol ott bugzanak a meghajtói (nincs egy hete, hogy egy ismerősöm fonta be a haját a legfrissebb miatt, és győztem helyrerakni a cuccot), nV topicok meg kb. kihaltak, főleg ezen a téren.
Azok a programok, amelyeknek kell a CUDA, nem mennek OpenCL-lel, OCL-t viszont tud az nV is.frescho: XIII, Republic Commando (azt lehet trükközni, szar grafikával fut), amelyek most kapásból eszembe jutnak, de volt még néhány, amely pl. elindult, egy darabig ment is, aztán egyszer csak elszállt.
Hát nagy kérdés, hogy milyen beállításokkal játszik az ember. Ha maximálissal és full HD-ben, elég a C2D. A GTC560-amat kihajtottam egy E5800-zal 3,7GHz-en (tesztek a honlapomon), ergo a 7770 alá sem kell komolyabb vas. Az tény, hogy a 4 magot támogató játékok sok esetben jobban futnak 4 magos procival, de olyat sem tapasztaltam C2D-n, hogy azok ne lettek volna 2 maggal is játszhatóak. Persze, nyilván nem tudtam minden létező játékot kipróbálni, de inkább a grafikai szegényesség az oka annak, ha CPU-limitet találsz, amin az AMD drivereibe épített "optimalizációkat" ismerve nem lehet csodálkozni (akad elég képmentés a neten).
-
SRII
őstag
válasz
andree04 #7512 üzenetére
egyetértek veled , azóta én is rengeteget szórakoztam de nem lett egyről a kettőre jutás, de most elhatároztam magam, és azért veszem elsőnek a táp ház egyéb cuccokat mert még nem tiszta hogy milyen procit is vegyek, vagy lehet szerencsém lesz és mire meglesz a cullang addigra már lehet ki is jön egy két frissebb apu.
de ha most akarsz akkor a10 5800k ra szavazok. 1+ -
SRII
őstag
-
aero.: Pech. Igy mar en is jartam, mindenkinek ketmagosithato Sempron jutott, csak az enyem nem volt hajlando 2.6GHz folott futni, mig masoknak vigan ment 3.5GHz-en.
katt777: mivel jatszol ami nem megy? Mert nekem sok regi jatekom van es eddig nagyjabol mindent eletre tudtam lehelni, bar igaz az Xwing-et csak VMware alatt. A C2D szeria mar nem hajt ki meg egy 7770-et sem, meg ha felhuzod koppig akkor sem egy mai modernebb AAA jatek alatt. Kell a negy mag es abbol is valami modernebb (i szeria, vagy minimum Phenom II)
atti_2010: Ma egyre kevesbe igaz, hogy csak VGA kell full HD melle. Az uj cimekhez kell egy legalabb 4 magos eleg eros processzor is az ujabb jatekokhoz es ez a trend erosodni fog a sok magos x86 alapu konzolokkal.
-
andree04
aktív tag
Ez az "ha pedig a jövőre is gondolsz",ha minden esetben a jövőre gondolnák akkor minden évben újabb és újabb vásárlást kéne tennem,de NEM,eldöntöttem,amint meglesz rá a pénz,megveszem azt ami épp van.
Közel 8 éves gépem van,és már ez is nagy ugrás lesz,ha nem is mai,de egy 2011/12 évben kiadott konfigurációt állítok össze.És teljesen egyetértek veled. -
SRII
őstag
válasz
andree04 #7507 üzenetére
szia! szerintem te is úgy vagy ahogy én, vacillálsz, itteni segítségek alapján és a sok fórumozás során az a segítségem hogy már nem sok kell és ha nem sürgős várd meg a 6800k-t vagy vedd a a10 5800k, ha pedig a jövőre is gondolsz és játékra kell egy erősebb karival vagy netán kettővel akkor pedig fx 6300 jó vétel.
de ez mind attól függ mire használnád. -
andree04
aktív tag
Üdv:
Richland
Néhány hét múlva venném meg az A8 5600K ,érdemes lenne megvárnom az új RICHLAND processzort? -
SRII
őstag
válasz
TaylorPro #7502 üzenetére
És valami info hogy mégis mit bír, mivel játszol mik a határai felbontást illetően.
Gondolom gyors és meg is vagy vele elégedve?
Én mire megjön minden addigra kijön a a6800k vagy még nem tudom milyen procit vegyek, ha megszánnál egy kis infóval akkor nagyon megköszönném, köszi a képeket is. -
aero.
veterán
Na, tuti 4.2-n van vége az enyémnek. Verettem telibe oldalról szobaventivel, a lap már szoba-hőmérsékletű volt, 24 fok, kapta a levegőt rendesen és így is failed. Rejtély megoldva.
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Végre üzemel a gép.
Este Tomb Raider parti.
Nincs húzva, és alapból 4.3GHz-en megy ami nem kevés.
Alaplap: ASUS F2A85-MProci AMD A10 5800K
Ram: 2x4GB Kingston Hypex Predator 2400MHz.
-Táp: Chieftek 500W
-DVD író: Pioneer 216D Labelflash.
-Ház: Sharkoon MS140
Köszönöm mindenkinek a hardver segítséget!
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Armagedown #7494 üzenetére
Minden közös CPU-GPU címteres és hasonló fejlesztés ellenére igencsak memóriasávszél függő lesz a Kaveri GPU oldala. Ezt nagyon jól tudja az AMD is, ezért is mozdultak el a GDDR5 használata felé (is).
Jelenlegi Intel megoldások még nem annyira erősek, hogy a dual DDR3-1600 ( 25,6 GB / sec ) feletti memória alrendszerből érdemben profitáljanak ( agyonhúzva egy HD4000-et, nekem kb 3-5%-ot ha fel tudott mutatni DDR3-2133 esetén ) , ez nagyjából majd a HD4000-nél kétszer erősebb Intel IGP-k esetében lesz majd érzékeny kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest