- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
AMD FX 6100-rol fogok valtani...
Milyen alaplapot illetve A8-as vagy A10-es CPU-t? jatek alig alig...inkabb iylen mindenes kozpontnak szanom...full HD-t ha viszi gond nelkul az plussz pont... vagy FM1-es-t?
-
r3dsnake
nagyúr
Köszönöm szépen mindhármótoknak a válaszokat!
A lap MSI lesz, a ram az 1866-os King, a táp pedig az FSP 350Wattosa.
Házzal együtt 67ből megvan a config A8-as procival. Szerintem nem rossz.
Köszi mégegyszer!
-
rendesadam
tag
-
törölt tag
válasz
r3dsnake #6590 üzenetére
Én egy ilyen lapot tettem nemrég egy 5800K alá és lekopogom, ezidáig a tulaj nem panaszkodott. De az az MSI is jó ilyen árkategóriában, amit atti_2010 írt.
Ha a haverod pénztárcája megengedi, én inkább ezt ajánlanám, nem sokkal drágább és ha nem is rengeteget, de tud dobni az IGP-n a nagyobb sávszél. Tápból egy ilyen konfigurációnak elég egy FSP350-60APN, a ház meg ízlés kérdése.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
atti_2010 #6591 üzenetére
Köszi, szerintem ez még belefér.
Remélem nem off túlságosan, de ramból ezt néztem neki: [link]
Ez jónak számítana hozzá?
A ház+táp viszont abszolút kérdőjel, viszonylag olcsón kéne megúszni a dolgot, nincsenek nagy elvárások ezekkel kapcsolatban, de ne legyen megbízhatatlanok.
Köszi szépen!
-
-
r3dsnake
nagyúr
Haveromnak segítenék összerakni egy gépet, ami netezésre és valamennyi játékra lenne használva (régi COD részek, CS 1.6, Grid). Erre úgy gondolom a Trinity integráltja elégnek kellene lennie. Viszont létezik valahol olyan teszt, ahol az A4, A6, A8 és A10 integráltjai is tesztelve vannak egymáshoz képest? Prohardveren, csak A8-tól találtam. Egyelőre az A8-5500 van kinézve (nem hiszem, hogy az A10 lényeges pluszt hozna ehhez képest), de az is elképzelhető, hogy lentebb is lehetne menni egy kategóriával.
Előre is köszi a segítséget!
-
krisz073
tag
Sziasztok.
Próbálgatnám a Dual G.-s rendszert.
ASRock FM2A85X Extreme4 + A10 5800K + Asus 6670.
A lentebb leírtak alapján beállítva a Dual G., van valami progi amivel tesztelni tudom, hogy tényleg üzemel e a 2 VGA?
Nem nagyon veszek észre FPS növekedést -
Johnie
tag
Sziasztok! Még a jó múltkor említettem, hogy a memóriáimból, (amik 1600-asok) - 1866-os sebességet próbáltam kicsikarni. Természetesen eredménytelenül. Próbálkozásaimat közzétettem ( fesz. emelés , BIOS frissités, stb.)
Aztán a állandó állítgatás eredményeképp a POST-nál kaptam egy A2-es hibaüzenetet és lassan indult el a windows. Ezeddig mindig a POST után a 99-es üzenet (minden rendben) után indult azonnal a windows . Utánaolvasva SATA hibának tűnt. Elkezdtem átállítani a sata beállításokat , volt hogy A3 üzenettel állt pár percig a POST , vagy A2-vel ,majd idővel indult a windows.
Átállítottam az AHCI BIOS ROM-ot - Enabledre, (fogalmam sincs mit jelent) de így már hibaüzenet nem fogadott. Egy darabig elvoltam így is, de nem hagyott nyugodni a dolog. Ismét turkálni kezdtem a BIOS-ban. Beállítottam mindent gyári alapértelmezettre. Induláskor hibaüzenet nem fogadott. Procit lefixáltam 3.8-on. Még semmi. VGA RAM-nak adtam 1 GB-ot. Semmi hiba. Aztán az 1600 as RAM-okat lefixáltam Auto-ról - 1600-ra.
...Megjelent az A2-es üzenet. Visszaállítom Auto-ra, - Post, majd -99-es üzenet és Win indul egyből. Ha lefixálom 1600-ra - Post, - A2-es hiba üzenet, - 20-30 mp. várakozás majd indul a win. Ha hagyom lefixálva, de beállítom az AMD AHCI BIOS ROM-ot Enabled-re , - Post, -99-es üzenet, azonnal indul a win.Ki érti ezt? :-)
-
lee56
őstag
válasz
atti_2010 #6577 üzenetére
Most hogy mondod keresgéltem egy kicsit, és tényleg más is ír gondokról, de igen valószínű hogy ezek tényleg gyárihibás / "marketing beindul míg a mérnökök alszanak" esetek voltak, mer pl azt a Corsair tápot már nem is találod meg a gyártó honlapján, egyszerűen felszívódott.
http://forums.tweaktown.com/asrock/49649-erp-eup-asrock-corsair-problem.html
De amit hunter315 írt tomshardweres fórumban itt lent, abban is lehet valami, egyáltalán nem mindegy mivel méred, meg milyen körülmények között ezt a fajta fogyasztást. Lehet hogy USB töltés funkció be van kapcsolva vagy a Wake on LAN, ezek mind kilőhetik az ErP-t mivel kikapcsolt állapotban is működtetnie kell a lapnak ezeket a részegységeket.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/314888-28-power-supplies-sick-joke#2951929
Bocs a sok off-ért, de hátha mást is érdekel a téma itt. Részemről vége is, remélem hogy egyedi esetek voltak ezek csupán, és nem tömegjeleségről van szó, végülis 2011/12es bejegyzések ezek..
-
atti_2010
nagyúr
Igen be volt de szerintem a táp volt a hibás mert később egy másik de nagyon drága táppal már működött viszont ott az árkülönbözet úgy 1000 év alatt terülne meg, ez a paneltápommal viszonylag olcsón megoldódott, 0,4W kikapcsolva és 2W ha a táp működik és csak a gépet állítom le.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #6573 üzenetére
Az arámtalanítás persze hogy jó megoldás elvégre a távirányítós konnektor is azt csinálja csak kihuzigálni naponta nem egy kényelmes dolog ha a táp kapcsolót használja az ember akkor az meg hamar tönkremegy és cserénél ugrik a gari.
-
Dany007
veterán
válasz
kopidoo #6569 üzenetére
Nekem jelenleg is C2D-m van és 4Watt a standby fogyasztása kikapcsolva de nem áramtalanítva.
Viszont a wifi-s routerem 7wattot fogyaszt önmagában.Egyébként szerintem nem tesz jót a tápegységeknek ha minden nap áramtalanítva vannak... Bár a fene tudja én nem szoktam áramtalanítani. Az a 4watt pluszban még elmegy.
-
kopidoo
senior tag
Miért fogyaszt a gépem kikapcsolt!
állapotban 11W-ot?
A korábbi C2D nem evett semmit. (Igaz, hogy azóta tápcsere is lett) -
Smithy87
senior tag
válasz
diablo1984 #6566 üzenetére
Nem kell feltétlenül hibásnak lennie. Lehet, hogy csak nem ment át valami teszten.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
diablo1984 #6566 üzenetére
Hogy hogy lehagytak, mindent ráraknak és ha nem sikerül a grafikai mag elvágják lézerrel a csatlakozást és kész, a grafikai mag egyben van a CPU részével nem lehet csak úgy lehagyni.
-
Smithy87
senior tag
A 750K ról le is vágták az IGP-t vagy csak tiltva lett? Puszka kíváncsiság, kicsit királyság lenne ha fel lehetne éleszteni benne
-
spkkill
tag
Nekem is bejön!
-
spkkill
tag
-
Dany007
veterán
No, cuccok megrendelve.
Amik a következőek:APU: A10-5800k
Alaplap: Asus F2A85-M
RAM: Corsair 2x4GB 1866 CL9
Hűtő: óccsó Arctic 64 plusKíváncsian várom... Remélem nem lesz gubanc amiért majd ide kell jönnöm segítségért.
Mivel Win7-et USB-ről fogom telepíteni ezért úgy gondoltam, hogy az alaplap esetében se fogom használni a mellékelt DvD-t. Így nem kell bekötnöm a meghajtót se.
Szóval most szépen letöltöttem minden drivert és programot a honlapjukról. Jó sok mondhatni. A PC diagnostyc tool-on kívül mindent leszedtem és tömörítve 1,1GB. Bios-t is szedtem le. Azt mondtátok érdemes frissítéssel kezdeni.Hát ennyi. Köszönöm a segítséget a választásban.
-
Simid
senior tag
válasz
Smithy87 #6552 üzenetére
Új gép vásárlásánál szerintem felejtsd el a DG-t. Ugyanannyi pénzből összeraksz egy gyorsabb, kevesebbet fogyasztó és stabilabb rendszert CPU+dVGA párossal. Az APU jó dolog de jelenleg leginkább csak annak (az egyébként nagyon is széles) rétegnek akinek elég az IGP teljesítménye.
Ha belefér a költségvetésbe én mindenképp 4 magos verziót vennék, ma már elég jól kihasználható.
-
Smithy87
senior tag
Az a6 5700k val van valakinek bármi tapasztalata? vagy nem éri meg meg spórolni azt a pár ezrest az a8 hoz képest? Mindenképp menne mellé egy 6670. Vagy el lehet lébecolni vele 2-3 évig?
-
Centre
tag
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Neil Watts #6549 üzenetére
Az Asrock legyen rev.2 mert az rev.1 -el lehetnek gondok a memória 1600 legalább mert az 1333 erősen limitálja az IGP teljesítményét és mindenképpen duál chanel, a fogyasztásról sokat nem tudok írni de szerintem 35W IDLE és 90-100W LOAD körül lehet, hamarosan jönnek a Richland APU-k csak FM2 -be valamivel kisebb fogyasztással ha nem sürgős várd meg.
-
Sziasztok!
Szeretném leváltani korosodó ASUS O!Play HDP-R3 médialejátszómat, így nézegettem lehetőségeimet erre irányulóan:
Először a Brazos platformra gondoltam olcsósága miatt, de láttam hogy az nem jó számomra az 1.4-es HDMI hiánya miatt (így nem lehetséges 3D Bluray állományok lejátszása)
Ekkor kezdtem el gondolkodni FM2-ben, s kötöttem ki ebben a topikban.
Most bemásolnám az egész tervezett gépet ha nem gond:ASROCK FM2A75M-ITX
AMD A4-5300 3.40GHz FM2 BOX
KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz
ANTLER MI-105 250W feketeEz a fent említett BD3D filmekkel megbízkózna gigabites hálón áthúzva is?
Fogyasztásban mire számíthatok?
Esetleg van itt olyan kedves fórumtárs akinek hasonló gépe van? Meghallgatnék pár véleményt szívesen.Üdv. core2
-
atti_2010
nagyúr
válasz
greenmeister #6547 üzenetére
Az AIDA bénázik már vagy egy fél éve nem sikerült megcsinálni.
-
greenmeister
tag
válasz
greenmeister #6546 üzenetére
Megválaszolom magamnak. 42 fok a difi nálam. GPU-Z valóban helyesebben, illetve hihetőbben hozza.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #6544 üzenetére
Olyanok mondták akik OEM gyártónál melóznak és előre megkapják a specifikációkat, ha ők hazudtak akkor én is.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #6542 üzenetére
Szerintem 60% hogy igen, de ez szigorúan személyes később nem az én fényképemet kell köpködni.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Rypejakten #6539 üzenetére
Itt a csipkészlet nem játszik mert az északi híd úgyis az APU-ban van a déli hídnak meg más funkciói vannak amik nem érintik az APU cserét, hogy belemegy e az FM2 -be a Kaveri az legkésőbb a nyár folyamán ki fog derülni.
-
Rypejakten
addikt
Sziasztok,
Lapot nézek a leendőbeli A10 mellé.
A kérdésem, hogy a Kaveri elvileg ugye FM2+-os / FM3-as lesz, és a 85X chipsetű lapokba bios-frissítéssel még beleültethető?
Ha igen, akkor ráköltök most inkább többet, hogy ne kelljen lapot cserélnem később.Köszi,
Ryp! -
törölt tag
A legfrissebb Everest sem mai gyerek, 2010-ben jött ki utoljára új verzió...
Másrészről, volt már arról szó, hogy a Trinity hődiódája kissé gagyira sikeredett, ezért nem lehet kiolvastatni az esetek döntő többségében a magok hőmérsékletét. Viszont ez nem is fontos mindaddig, amíg magát a CPU hőmérsékletet dobja a gép. -
Hgovi
aktív tag
Én a legfrissebb everestet használom és nem írja ki a proci hűjét!
-
fanfany65
tag
Esetleg az Argus Monitor nevü progit próbáljátok meg!Több állítási lehetőség van honnan olvassa ki az adatokat!
-
Johnie
tag
Nálam is hülyeségeket ír az AIDA.
0 és -3 fokokat. Megnéztem, nem jégbordás a procim -
matyiroli
tag
Sziasztok!
Milyen progival lehet legkönnyebben csekkolni 750k hőmérséklet értékeit?
CoreTemp, Everest 0 fok körüli értékeket ír ki...Köszi!
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
A tanácsotokat szeretném kérni.
Pár perccel ezelőtt kaptam egy századmásodperces áramszünetet (és persze,hogy pont a Tomb Raider új részével játszottam).Még a digitális óra sem nullázódott le.
Szóval a gép leállt és nem akart beindulni többszöri próbálkozásra sem.Ezután lehúztam róla mindent,kivettem a helyéről,levettem az oldalát és egyértelműen éget szagot éreztem egy pármásodpercig.Néztem a nyákot,de így nem látok rajta sehol égési sérülést.Visszadugtam a tápkábelt és egyből beindult és most is arról írok, úgy néz ki,hogy semmi baja.
Ti mit néznétek még meg rajta vagy milyen tesztet futtatnátok le? -
-
DzsedalY
tag
Hibátlan ez a Dual Graphics, azt kell, hogy mondjam
-
andree04
aktív tag
DSziasztok! Amd A8 X4 5600K hűtője mennyire jó?Extra igénybe vétel nem lesz rajta. Ha tudtok akkor képet is linkeljetek be. Köszönöm
-
-
atti_2010
nagyúr
2013-ban lassan felejteni kellene mar azt az 1 szálas teljesítményt, remélem a HSA és az hogy AMD gyártja a konzolokba az alkatrészeket kicsit meglódítja a többszálusitást mert elhiszem hogy Intelnek ez így jó meg kényelmes de a vásárlók szemszögéből ez szívás, megvetetik a sokmagos csodákat velünk aztán sz@rakodunk 1 szálas szoftverekkel mert a programozóknak így kényelmes.
-
alvaro
senior tag
válasz
atti_2010 #6500 üzenetére
Csak mivel szigarúan egyszálú teljesítményt nézünk, nem számít annyira, hogy i mennyiről van szó.
Dany007: Pont ez az, nekem is szimpatikus a Trinity más szempontból, mindenben vagy gyorsabb lenne, mint a mostani gépem, vagy nem is érdekel. De inkább gyorsabb. Viszont ez a terület nekem fontos, és nem örülök, ha most csak ezen bukik.
Na mindegy, tegnap meg ma elindult rendesen a gépem, remélem, ad még némi haladékot
-
Dany007
veterán
Már mért ne lenne biztató? Ha neked az a cucc kell, annak a teljesítménye a megfelelő akkor azt kell venni!
Hol itt a gond? Nem muszáj Trinity-t venni.Főleg ha az nem fele meg neked. Ez egyértelmű.
Inkább annak kéne örülni, hogy van olyan ami megfelel és akkor azt kell venni.Én is évek óta nézek takarékos, de egyben magas teljesítményű PC alkatrészeket amik ráadásul olcsók is.
I7-I5-tel kezdtem én is valamikor 1-2 éve a kutakodást. Csak olyan brutálisan drága volt, hogy a megspórolt villanyszámlával 4-5 év alatt hozta volna vissza az árát, ráadásul a grafikai teljesítménye vetekedett egy netbookéval...(asszem i5 2500k volt a neve? Az energiatakarékos változat, de valami 50-60k volt csak a cpu)
Aztán két héttel ezelőtt csak poénból körbenéztem mi a helyzet. Rátaláltam a Trinity-re és meglepődtem, nem kicsit. Egy Trinity-s konfig ami nem alsó kategóriás cuccokból áll, kb 1-1,5 év alatt visszahozná az árát a villanyszámlában! Ráadásul olcsó is. És teljesítményben is bőven megfelel. Szóval na... én asszem megtaláltam ami nekem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Synology NAS
- Asustor NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 Pro - mobilportré
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Asztalos klub
- Robot fűnyírók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest