- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
andree04 #8595 üzenetére
jesszusom még mindig van aki azt hiszi, hogy a nagyobb szám automatikusan jobbat is jelent?
a specifikációkból tisztán látható, hogy nem erősebb, hanem pont hogy gyengébb a 6600 IGP-je, mint az 5700/5800k IGP-je.tök jó lenne ha csak azután állnál neki bőszen tanácsokat osztogatni, ha tisztában is vagy azzal, miről beszélsz.
-
korcsi
veterán
-
andree04
aktív tag
válasz
aladar666 #8591 üzenetére
Amit irtál lapot az itt 22K
ugyan itt ez 17K
És itt már kapható is már vagy egy hete. -
aladar666
csendes tag
Sziasztok.
Most cserélem le a rendszeremet, és az APU procikat néztem ki.
Egy hozzáértő barátom segít a választásban, de gondoltam megkérdezem itt is, mert eddig sem ő, sem pedig a tesztek nem tudtak meggyőzni, melyiket válasszam.
Először A8-ra gondoltam, de azt javasolták, hogy inkább az A10. Abból viszont a 65W-os, vagy a 100 W-os verzió? Ez lenne a fő dilemma.
Tudom, hogy az 5800K tunigbarát, de azt nem, hogy az 5700 teljesen elzárkózik-e tőle.
Ebben kérném a segítségeteket.
Továbbá: egy Asrock FM2A85X Extreme4-es lapot néztem ki mellé. Erről mi a véleményetek?
Egy tulajdonsága mindenképpen érdekelne: 1,5 másodperces rendszerindítási idő van megadva Win8 esetén.
Persze konfigurációtól függően. Ha a csúcs procit rakom bele, jó memóriákkal, SSD-n van a rendszer, akkor mire számíthatok? Vagy ez a 1,5 másodperc csak parasztvakítás?
Megtisztelnétek a véleményetekkel. Előre is köszönöm! -
PanVene
csendes tag
Olvastam itt a Richland-es hírben, hogy UEFI-ban állítható lesz a maximális TDP-je az APU-nak, így pótolják, hogy nincs asztali 65W alatt.
Pontosan erre lenne szükségem, ezért kérdezem, hogy erről bővebb információt tudna adni valaki? Konkrétan azt lenne jó tudni, hogy melyik alaplap támogatja majd és mikortól. -
atti_2010
nagyúr
-
Érdemes várni még kicsit és a trinityk ára esni fog, vagy még később lesz a következő generáció, és inkább vegyem meg most a lapot meg a procit? o.O
1 hónapot még kb tudok várni, vagy picivel többet, de azért fél éveket nem nagyon van kedvem, pár ezresért -
vinibali
őstag
szerintem ha forrasztanak, akkor már mindent. bár akkor a hűtő felhelyezés/csere lehetősége lesz érdekes...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
FireKeeper #8576 üzenetére
Így igaz de ezek szerint lehetséges forrasztás nélkül is, kérdés mekkora frekvenciát bír, ez viszont nem ma fog kiderülni.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
atika88 #8553 üzenetére
Eddig csak Battlefield 3-mal játszottam egyet, de ott nem hangoskodott. Viszont párom telepített egy office-t rá, és aközben állítólag fűnyíró hangja lett... gondolom felpörgött a venti.
Én sajna nem hallottam. Biosban mindent auton hagytam, így gondolom terhelés függvényében emel a fordulaton.
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #8570 üzenetére
Gondolj bele,ok ramok nyilván BGA-ként vannak a deszkához forrasztva ez neked is egyértelmű gondolom,de teszem azt ha jelen esetben az APU nem forrasztva van,ott már a rendszerben keletkezik egy gyenge pont ugyanis az FM2+-nál ugye tűk és aljzat kapcsolat van ami sosem lesz olyan pontos mint a forrasztás.
-
Vartanus
őstag
válasz
FireKeeper #8568 üzenetére
a GDDR5-ös ramok kimagasló sebességének úgy tudom(lehet rosszul),hogy követelménye a forassztott APU(GPU) és ramok.
-
FireKeeper
nagyúr
szvsz várható volt, ha már az egyik irányú kompatibilitás biztos volt (FM2 procik FM2+ lapban), akkor úgy a logikus, ha visszafelé viszont nem jó, különben ugyanarról a foglalatról beszélnénk... az külön jó hogy már hamarabb lehet majd kapni a megfelelő lapokat.
GDDR5 téma: amúgy biztos én vagyok a hülye, de nem igazán értem a proci tokozásának mi köze lenne ahhoz hogy milyen RAM-ot lehet majd mellé pakolni
-
Findzs
addikt
válasz
#24650752 #8563 üzenetére
akkor én meg ezt linkelem:[link]
ahol is kézben fogták a kaveri év végén érkező fm2+ és bga tokozású változatát
[link]
[link]mindenesetre amit fiery mond az nyugtalanító mert egy állítólagos amd doksira hivatkozik és lehet, hogy amit linkeltem bga tokozású kaveri csak gddr3 társaságában fog jönni
egyre több a negatív hír a kaverivel kapcsolatban sajnos
na majd kiderül nemsokára ahogy egyre közelik a megjelenés
-
-
Vartanus
őstag
Hmm na én befürödtem,még sem lesz kompatibilis a mostani deszkám a Kaverivel(pedig szeretem,mert nagyon jó kis lap)így lehet hogy Kaverinél én is BGA+GDDR5-öst választok ha már a mostani deszkám úgy sem jó.
-
LadaLord
aktív tag
Hi!
Felraktam a Xigmatek Gaia hűtőm hátuljára az 1ik Aerocool ventit, ami a házhoz volt, és így ezt a hőmérsékletet produkálja az Athlon 750K 4,0 GHz-en Aida teszt alatt:
Elég hűvösnek tűnik... Holnap jön egy ventiszabályzó, és kicsit lejjebb veszem a fordulatát a második ventinek, mert így maxon kicsit hangos már, és kíváncsi leszek, úgy mit fog mutatni... De most így tetszik a hőmérséklet. Ezt 1,332 v-on produkálja. Kicsi plusz feszültséggel szerintetek meddig lehetne húzni a procit? Érdemes próbálkozni vele, vagy nem nagyon vennék észre különbséget mondjuk gémek alatt?
Üdv,
T. -
korcsi
veterán
IGP-t 800-ról 844-re húzva húzva, terhelés hatására, pl.: unigine valley, 844 és 633 között ugrál az órajel, 800-on szépem megy 800-al, ez mitől van és mit lehet ellene tenni?
Bios-ba apm-et kikapcsoltam, hűtés rendben van (alpenfohn sella) hőmérséklet, ha jól tudom, csak a sima cpu értelmezhető rendben van. -
atika88
senior tag
válasz
TestamentDNR #8548 üzenetére
Nem is a melegedés a gond az 5800K gyári hűtőjénél, hanem a hang (már közepes terhelés alatt is!)
Én váltottam: Xigmatek Loki (5500 magyar pénz csak): de bőven megérte, mivel néha én is játszom és egyébként is húztam a magokat! Így 37-58fok között ingadozik a hőBaráti a hő is, és hűtés is szinte hangtalan! De a döntés a Te kezedben
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
#24650752 #8550 üzenetére
5800K :
FID 0x1A - VID 0x0E - IDD 20 (21.00x - 1.462 V)
FID 0x16 - VID 0x28 - IDD 15 (19.00x - 1.300 V)6800K :
FID 0x1C - VID 0x12 - IDD 19 (22.00x - 1.438 V)
FID 0x1B - VID 0x18 - IDD 21 (21.50x - 1.400 V)
FID 0x1A - VID 0x20 - IDD 19 (21.00x - 1.350 V)
FID 0x19 - VID 0x26 - IDD 16 (20.50x - 1.313 V) -
törölt tag
válasz
TestamentDNR #8548 üzenetére
Ha nem zavar a hangja (mert az van neki), akkor nem muszáj lecserélned. 74 °C a megengedett felső határ, amit a gyár maximalizált ennyiben, de én azt szűröm le, hogy az APU-k többsége játék alatt sem megy 60-65 celsiusnál feljebb.
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok ismét!
A10-5800K-nál játék esetén a proci nagyon melegedik gyári hűtővel? (fogalmam sincs hogyan nézitek ezt játék közben... ALT+TAB-al kinézve AIDA-ra vagy ilyesmi?
)
A kérdésem leginkább az, ha néha játszok is vele, akkor feltétlenül le kéne cserélnem a gyári hűtőt valamire?
Ha igen, tudtok ajánlani valami pénztárca barát megoldást?Nagyon köszönöm!
-
Apollo_21
addikt
Félve is tenném fel a kérdés első felét, ezért offba is teszerm
...Dvga+ ricslend 6800K?
Illetve még annyi volna hogy 1600mhz-s ramokkal el-el vagyogat az igp? vagy érdemesebb gyorsabbat venni? -
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8541 üzenetére
Jó pár embernek van Trinityje a fórumról senkinek sem sikerül ilyesmit produkálnia, így szerintem ez nem is létezik esetleg user error módban.
-
BlueAthlon
senior tag
Anno írtam párszor, hogy a TCI K2-vel sikerült felülbírálnom a gyári power / current limiteket és a hőmérséklet-kezelési metódusát és akkor nem dadogott tovább, de ettől függetlenül még megmaradt az, hogy a 2400-as RAM beállításokkal nem volt stabil IGP használata mellett..
Kevés a VGA memória..
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8539 üzenetére
Ha nem adsz neki elég memóriát akkor is ezt csinálja, ha be van állítva rendesen nincs vele semmi baj, nekem minden energiagazdálkodás be van kapcsolva és stabil FPS ad.
-
BlueAthlon
senior tag
Hmm.. IBT+Furmark tényleg rendkívüli kínzás, de :
Mikor egy Asus F2A85M Pro-ban elkezdte előadni sima CS Global Offensive botmach alatt, akkor én is meglepődtem.. Valamint folytatta egy Crysis 2 alatt és utána még a Cliffs of Doverbe is beledadogott, na ott mondtam azt, hogy köszi AMD, de ez így nem kóser...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8536 üzenetére
Pláne ha olyan alaplapba teszed amelyik tápáramköre gyenge és lekapcsolgat hogy ne főjenek meg a MOSFET tranzisztorok, de hol van az életben olyan szoftver ami úgy használja az IGP-t mint a Furmark, sehol, ez egy mondvacsinált probléma.
-
BlueAthlon
senior tag
Hát, ehhez azért én kipróbálnám... Majd ha IBT és Furmark egyszerre fut és betonstabilan tartja az órajeleit, akkor mondanám azt, hogy ez is kipipálva.
Most nem arra gondolok, hogy gyári órajelken le-ledadog nagyobb terhelésre, hogy így-úgy beleférjen a TDP limitjébe.. Hanem arra hogy erősen túlhajtott állapotban, minden energiagazdálkodási opció kiiktatása mellett a K jelű változat még mindig nyeklik-nyaklik-e mint az elődje...
Láttam, hogy wattonként konfigurálható TDP lesz, remélhetőleg combosabb tápellátással rendelkező lapok esetében felfelé is lehet állítani ezt a limitet, pl. Ha meg nem, akkor szimplán ki lehet kapcsolni. Azért K-s proci, hogy a felhasználó szabadon túlhajtsa a saját felelősségére.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8533 üzenetére
Everyday i'm throttlin' jelenség
Akkor már meg is van szüntetve mert ilyen nincs is.
-
BlueAthlon
senior tag
Ahogy nézem a teszteket, általában 4,8-5 GHZ-ig jutnak vele egy rendesebb léghűtéssel vagy belépő szintű vízzel. Ez így ok.
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy 2400 NB / MEM / 1000+ IGP stabil-e, valamint megszüntethető-e végre az Everyday i'm throttlin' jelenség....
-
Apollo_21
addikt
-
kopidoo
senior tag
6800k listaára 142$ azaz 31e HUF, de tudjuk, hogy nálunk az ár marad csak a $ lecserélik €-ra, de így is meg kellene álljon 41e HUF-nál.
-
varmi2
nagyúr
Az iponba már megjelent pár richland apu. Bár elég magas a nyitó ára.
-
fanfany65
tag
Megjelent végre egy teszt Richland APU
-
Centre
tag
válasz
atti_2010 #8516 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Mondjuk ebben biztosan közrejátszott az is, hogy milyen öreg a Trinity GPUja. Gondolkodom, mert szeretnék egy tartós - 5 évre - egy kaveri, jobban mondva egy GDDR5 rendszer-memóriájú gépet, ami akár laptop is lehet. Emellé lehet, hogy most veszek egy aprócska, frissen levetett trinityt vagy richlandot. Igazából öreg már a laptopom és egyébként sem akarom tovább gyilkolni napi 18 órán keresztül, nem egészséges (=biztonságos) hogy csak egy gép van idehaza, értitek? Azért érdekel az AMD mert 4 natív mag* jár max 30k-ért ami óriási.
Figyelemmel követem az eseményeket 'oszt majd meglátjuk.
@El Kebir, nem igazán játékra kell, de én mindenképpen akarok majd egy kaverit, a kérdés, hogy addig mi legyen.
*Ok, modul, de értjük miről van szó.
-
El Kebir
őstag
válasz
atti_2010 #8518 üzenetére
egyértelmű, csak ha richlandot akar venni, akkor egy nagyon ködös feltételes kaveri támogatásra sem érdemes fókuszálni... (ha meg mégis kellene a jövőben feltételezett kaveri szintű igp, akkor azt most is, szinte richland konfig árért, megveheti, dvga-t olcsóbb lappal és olcsóbb cpuval párosítva...)
-
El Kebir
őstag
sőt kerüld az amd fanok rózsaszín szemüveges jövendöléseit, a drágább lapokban sem biztosan, hogy menni fog a kaveri... ha most vagy a közeljövőben HD7750-es gpu teljesítményre van igényed, akkor igp nélkül cpu + külső vga-t vegyél... a még meg sem jelent, csak a jővőben esedékes termékekre nem érdemes alapozni...
-
atti_2010
nagyúr
Azért azt nem lehet tudni menyire fogja le a GDDR5 hiánya ezen inkább az Inteles kollégák lovagolnak előszeretettel és ez volt a Llano után is mégsem fogta vissza a Trinityt a DDR3, de sokat dob majd rajta a közös memóriahasználat a Steamroller modul a GCNés gondolom a 28nm is.
-
atti_2010
nagyúr
Köszönöm, szerintem az 50%-os felárat nem éri meg
Szerintem sem, dobjál bele egy Trinityt és később egy Kaverit úgy is az lesz az igazi dobás, de ne túl olcsó lapot vegyél mert azokba biztos nem fog belemenni.
Review meg szerintem a napokba jön, ha már lehet kapni az üzletekben gondolom a PH -nak is van, Abu nagyon csendes volt ma.
-
agentJ
tag
Tuti volt már róla szó,de Richland-be nem jött/jön IGP nélküli proci?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Parfüm topik
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest