Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Huuu, de részletes teszt! Nagyon tetszik!
Főleg ez a két mondat:Radeon HD 7970-nel párosítva, játékok alatt az előzetes elvárásainknak megfelelően szerepelt a Trinity
Ennek ellenére Full HD-ban, nagy részletesség mellett mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni, azaz most is elmondhatjuk, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges.
Tudom lerágott csont, meg spanyol viasz, de így nagyon nagy valószínűséggel egy olcsó Lliano rendszert rakok egy 7870 alá..... (nem veszi be a gyomrom az 50k-s 4magos inteleket
)
-
dezz
nagyúr
Ph!-s Trinity teszt
(Ha esetleg valaki figyelmét elkerülte volna.) -
kisza25
félisten
húzva egy komolyabb memóriával azért már beérheti, de azt ne felejtsük el, hogy ez egy IGP a CPU melletti kis helyen
itt pl. 31eFt+ lap + ram +HDD és van egy géped mindenre
-
kircipeti
senior tag
válasz
#24650752 #72 üzenetére
Hoppácska Asrock FM2A85X Extreme6
-
kisza25
félisten
na én is végigolvastam a tesztet, nem semmi az IGP HD6670 szintű teljesítménye
nemrég még olyan volt a gépemben játékra, na és, hogy ebből veszünk egyet IGP mellé máris megvan a HD6670CF teljesítménye -
toyone
őstag
-
kisza25
félisten
-
Konfigos
őstag
Párat néztem csak,4400mhz körül volt,ami 10%,szerintem nem mondható soknak.Én reméltem egy 5ghz-et léggel emberi fesszel titokba.Egy másik magyar oldalon látható teszt szerint pedig az igp 1ghz-re történő emelése "szinte" semmit többletet nem biztosít,több értelme van egy jó ramot venni hozzájuk és a memóriára koncentrálni.Bár gondolom itt is lesz szórás,lesz ami jobban megy lesz ami kevésbé.Minden esetre számomra jelenleg ezek jöttek le.
-
Konfigos
őstag
-
Hofeher
aktív tag
erről az Asrock FM2A75 Pro4 alaplapról mi a véleményetek 5800k lenne
-
gógyi
aktív tag
Ha nem tévedek, ma október másodika van és sehol semmi?
-
törölt tag
Nem olvastam el, mert nincs időm most, de linkelem, hátha érdekes. KitGuru
-
Hisztogram
tag
Pedig az A55-ös és A75-ös chipsetek még a Llanóhoz jelentek meg. Ez van, lehet, hogy küldöldön jobbak az árak, ez esetben talán érdemes a hardverapró-szürkeimportot figyelgetni de ha őszinte akarok lenni, nem igazán van mit tenni, mint kivárni azt a másfél hónapot, hogy kiegyenlítődjék a piac.
Ez van.
-
törölt tag
válasz
FireKeeper #73 üzenetére
Ha még csak a microATX lenne drága... A V PRO sem kezd valami fényesen ár tekintetében, a Mini-ITX-ről meg ne is beszéljünk (nincs is miről beszélni), ahogy eggyel feljebb mondja a kolléga.
Szegényes és drága az FM2 lapok startja. Ugye érzed a paradoxont? -
martonx
veterán
Az hagyján, de miért nincs sehol egy szál mini-ITX-es lap sem?
Pedig ez az APU tökéletes HTPC alap tudna lenni. -
törölt tag
-
mrbig25
őstag
Csol-T: +1
Szerintem csak marketing, hogy A10-es procihoz A85X-es alaplapot vegyél. Annyit tud az A75-höz képest pluszban, hogy kettővel több Sata3 port van rajta és ketté tudja osztani 2x8 sávra a PCI-e csatornát. /meg támogatja a raid5-öt/
Tehát teljesítményben nem hinném, hogy többet tud mutatni, bár ezt majd a tesztek fogják letisztázni.Ha nincs szükséged sata3-ra / usb3-ra, akkor az A55 is megfelel véleményem szerint.
-
Valdez
őstag
-
Hofeher
aktív tag
Szerintetek az a10 5800k alá a75 vagy a85x alaplap kell
-
x_o_n
veterán
Most már jó lenne tudni hányadikán hol,mennyi,mikor...
Lapilag is elnéztem asus csak 55/85 chip készlet de a többi 75 össel is kijött -
miresz
veterán
Hát ennek nem nagyon örülnék.
5800K 4Ghz-n nem is rossz eredmények,egy alapórajeles Fx6100 szintjét hozza Cinebench-ben is.
-
TomiLi
addikt
Alaplap árak: ha igaz, ez sem túl jó hír, és nem az árcsökkenést segítené elő!
-
dezz
nagyúr
válasz
FireKeeper #55 üzenetére
Amit én kinéztem az ASUS-ok közül, 44k-ra volt kitéve... Pfff... Mint valami FX-es Sabertooth lap...
Apropó, jelenleg le vannak véve az Iponnál. [link]
-
dezz
nagyúr
Muris... Kicsit el vannak szállva az alaplapárak... Mintha valami csúcsproci lenne... Meg mintha pl. a CF-képes lapok HD7970-esek alá lennének szánva (de persze nem igazán)...
Lehet, hogy azt is beleszámolják az alaplap árába, hogy a legnagyobb Trinity milyen diszkrét videokártyát válthat ki?
Remélem, eszükhöz kapnak...
-
Konfigos
őstag
válasz
Hisztogram #48 üzenetére
Ezek szerint akkor egy nagyon low lappal 50 alatt is megvan az apu+lap konfig,ráadásul induló áron.Annak aki nem tuningolja még jó megoldás is lehet.
Jó lesz ez kérem szépen,jó lesz
-
Hisztogram
tag
Egyáltalán nem rosszak. Ha az árgép árdiagrammjának hinni lehet, akkor a top Llano is ezen az áron nyitott.
Én majd csak akkor döntök ha kiderül, hogy húzva mekkora teljesítményt tudnak leadni és ez mennyibe kerül (=mekkora a prémium ram, alaplap felára).
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Hisztogram #48 üzenetére
bemutatkozó árnak abszolút korrekt.
-
kisza25
félisten
válasz
Hisztogram #48 üzenetére
na a proci olcsóbb lesz, mint a lap alá
szerintem ezek nem rossz induló árak -
toyone
őstag
válasz
Hisztogram #48 üzenetére
Az i3 alá van pozicionálva árban. Szerintem nem rossz. 5600K 27k ért nekem megtenné. De ez a 12 nap szállításra...
Alaplapot meg még csak Ipon-on láttam, ott is csak Asus van fent. -
Hisztogram
tag
-
Thrawn
félisten
October 2, 2012
Better not miss. -
Hakuoro
aktív tag
Killer Trinity - top A10-5800k - confirmed 5.1GHz on air and 7.3GHz on LN2
5,1Ghz-hez 1,62V kell. -
matepalfi
aktív tag
ez is mehet 1. hsz-be
[Trinity review -XBitlabs]
meg ezt : -
kisza25
félisten
válasz
FireKeeper #38 üzenetére
na igen, de megy ez még lejjebb is, ezek tegnap jelentek meg, bár ennyi pénzért intelbe mini-ITX-et vettem....
-
kisza25
félisten
-
Konfigos
őstag
Hamarosan kiderül,bár láttam már én is hogy 38k körüli árat jósolnak neki bruttó,ami érdekes mert itt ez áll: Az árazással kapcsolatban az AMD csak ennyit enged közölni, hogy az A10-es APU-k nagyjából az Intel Core i3-2120 és i3-3220 jelzésű termékek árszintjére érkeznek
Az i3-3220 pedig bruttó 31k körül kapható,erre jön még mondjuk az újdonság varázsa "áfa" és talán igaz is lehet,hamarosan kiderül mi a valóság,de szerintem a kezdő ár is mérséklődni fog majd november végére amikor én tervezem a vásárlását.
#33: AMD Quad-Core A8-5500 gyorsított processzor < Ezek szerint elég harmatos lett ha még nekik is be kellett speedezniük
#35: Hát,remélem akkor lemegy 60 nap alatt pár Mátyást
-
xAttilax
őstag
-
Konfigos
őstag
Ha tényleg kijön majd lappal együtt 50ből akkor én biztosan beruházok novemberbe rá, bull kimaradt,kis athlon 2 meg már megszolgálta az idejét.Tényleg lesz PH teszt hétfő körül?Vagy csak álmodtam
-
Hisztogram
tag
Most már tényleg nem sokat kell aludni a definit válaszhoz, a POV-ról pedig nem tudok mit mondani mert bármily hihetetlen, laikus vagyok a témában, google eredményeket felböfögni pedig a kelleténél többet nem fogok.
-
x_o_n
veterán
-
dezz
nagyúr
válasz
Hisztogram #25 üzenetére
Teljesen hibás az a POV-Ray eredmény - akkor CineBenchben is hasonló eredmény született volna... (Ezek után a többi hitelessége is kérdéses.)
-
Hisztogram
tag
ha már úgy is az összehasonlítgatásnál tartunk, azt mondták ezt inkább ide posztoljam:
Tanácsot nem akarok/tudok adni, csak annyi a biztos, hogy a pincében kerülgetek egy p4-es és egy p3-as félkonfigot amihez nemsokára csatlakozik egy második p4-es, úgy hogy ebből kettőt az Office+Böngésző nőtte ki s rajtuk játék max a passziánsz futott.
-
TomiLi
addikt
Engem már nagyon érdekel az új jövevény!
Remélem a tesztben nem csak a gpu része lesz kivesézve, hanem esetleg a cpu is egy dVGA-val. (erősebb, mint 7660, hanem valami komolyabb: pl 7850)
Persze tudom nem erre szánják, de valahogy nekem szimpatikusabb az AMD árazása, és valószínűnek tartom, hogy egy ilyen apu is kiszolgál egy 7850/70 dvga-t cpu fronton. Szóval nem mindenképpen kell majd i5 4mag..... ami 50k....
Legalábbis nagyon reménykedem...... -
mrbig25
őstag
válasz
FireKeeper #13 üzenetére
Igen-igen...de én próbáltam a legfőbb különbségre koncentrálni.
Valdez
Itt lehet olvasni a Kaveri -ről, de gondolom ez még nem szentírás.
Főbb változások lesznek:
Új, steamroller architektúra - PCI-e 3.0 - DDR3-2133 - GCN architektúrára épülő IGP, szóval ez már nagyon ígéretesnek hangzik. -
x_o_n
veterán
válasz
Hisztogram #20 üzenetére
nos igen,bár én eleve jó árban vettem igy az is lehet megtartom másod gépnek,vagy a gyereknek ez tökéletes lesz,de attól tartok nem érné meg a csere,és ez a modulos dolog sem tudom milyen...illetve élesben hogy tetszene a dolgoknak.
-
Valdez
őstag
válasz
FireKeeper #13 üzenetére
Remélem a kaveri minimum 3 modulos és legalább 512 stream processzoros kiépítésben fog érkezni.
-
margithid
veterán
válasz
FireKeeper #15 üzenetére
Nekem az igp nem is fontos, ha intel platformot veszek, ott is az integrált menne.
-
mrbig25
őstag
-
margithid
veterán
Azt valaki elmagyarázná, hogy mi a fő különbség a trinity és az új FX szériás processzorok között?
-
Hisztogram
tag
Reméljük a teszt kiterjed majd a RAM sebességének a GPU-ra gyakorolt hatásának vizsgálatára is.
-
x_o_n
veterán
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
Nem temetem csak tiprodom hogy érdemes e váltani vagy sem?
-
Dxx
tag
Valószínűleg most én is váltani fogok, mivel adott a 6670 ezért szerintem megérni számomra, ha működik a Dual Graphics , vagy ha nem az sem annyira nagy probléma. CPU teljesítményben meg szerintem jobb mint egy Ph II. 2500 Mhz-n.
Még egy megfelelő deszka árára leszek kíváncsi. -
mrbig25
őstag
válasz
FireKeeper #5 üzenetére
Én még nem temetem.
A linkelt tesztnél szerintem egyértelműen driveres hiányosságok vannak, mert nem hiszem, hogy a Trinity-s dual graphic visszalépés lenne a Llano-hoz képest.Nagy az esélye, hogy beruházok egy Trinity-s konfigba, amennyit játszok, ahhoz bőven jó lenne, akár még dual graphic nélkül is.
Ha pedig hihetünk a híreknek, akkor a következő generációs Kaveri APU is FM2-es lesz, ami elméletileg még nagyobb ugrás lesz. -
Valdez
őstag
Hát elég szegényes. Jobb esetben is a8-3870k szintü cucc (már ahol működik a dual graphics). Persze ez csak 3 benchmark, nem lehet sokmindent levonni belőle.
-
x_o_n
veterán
Mindenesetre várom a tesztet hogy érdemes e a8-ról a10-re váltani.
Ez idáig úgy tünik nem. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
FireKeeper #1 üzenetére
Kíváncsi lennék majd tapasztalatokra, mert azt tervezem a jövőben, hogy erre cserélem a konfigom.
-
FireKeeper
nagyúr
AMD A10, A8, A6, A4 5xxx "Trinity" APU (Socket FM2) topik
A mobil változatok megjelenése után elstartoltak az AMD Trinity kódnevű APU (=Accelerated Processing Unit) családjának desktop változatai is.
Llano kódnevű APU-khoz képest a legfőbb változás a K10 alapú processzormagok Piledriver-modulokra való lecserélése, valamint a VLIW5 alapú IGP VLIW4-re történő cseréje volt. Az új processzor modulok az FX processzorokban megismert Bulldozer architektúra továbbfejlesztett változatait képviselik, azonos órajelen magasabb teljesítményt nyújtva, míg a grafikus részlegen a HD6900 sorozat Cayman GPU-jánál alkalmazott felépítés köszön vissza. A rendszer további változtatásairól, részleteiről illetve szolgáltatásairól kimerítő cikket olvashattok itt:
AMD Trinity: szintet lép a vállalat fúziójaAz újdonság új foglalatot is kapott FM2 néven, ami sajnálatos módon inkompatibilis a Llano FM1-es foglalatával.
Frissítés: a várhatóan 2013 végén debütáló Kaveri APU már FM2+ foglalató alaplapot igényel, és nem lesz használható az FM2-es alaplapokkal. A kompatibilitás azonban a másik irányba megoldott lesz, vagyis a Trinity/Richland kódnevű APU-k használhatóak lesznek az új alaplapokkal.Első körben hivatalosan hat modell rajtol, ezek adatait a következő táblázat foglalja össze:
Előzetes tesztek:
Tom's Hardware
Guru3D
TechPowerUp
Legit Reviews
XBitLabs
HardwareHeaven
...a lista természetesen bővülni fog
[ Módosította: mukibuci ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest