- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
hattrickuser #9896 üzenetére
Film akadozással kapcsolatban csak annyit, hogy egy ivy i5 + 7870-essel ellátott gépben is tapasztaltunk hasonló jelenséget ( egyszer csak darabos lett a lejátszás egy jó időre ), win 8 alatt, 2 kijelzővel ( elsődleges a gépre kötött monitor volt, másodlagos pedig egy HD projektor amin éppen a falra vetítve filmeztünk ).
A jelenség oka a háttérben futó firefox volt... bezárva hirtelen megjavult a lejátszás. Újra megnyitva pár oldalt egy idő múlva elkezdett a film alig érezhetően, finoman, de akadni.. CPU terheltség szinte 0% volt a GPU gyorsította filmlejátszás miatt, és a róka sem evett sokat. Többször is sikerült előidézni...
Rókában amúgy ki lehet kapcsolni a GPU gyorsítást, lehet hogy az segített volna amúgy, mert a kártyának+drivernek nem két kijelzőre kellett volna különféle GPU gyorsított tartalmat számolnia... Valszeg vmi szoftveres nyűg lehet, mert a hardvernek meg sem kellene éreznie ezt...
-
katt777
félisten
válasz
Feltöltődik a memória, nem ürít rendesen, én ezért tippelek valamilyen cache-beállításra, valami szinkronhiba lehet a proci és a RAM-ok között. Szoftveres v. hardveres módban megy a lejátszás? Ha csak egyikben nézted, nézd meg a másikat.
-
Borokafa
őstag
válasz
Szerintem a memória feszt emeld fel kicsit az 1,5V-ról.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
atti_2010 #9893 üzenetére
A túlmelegedés teljesen kizárható. Kénytelen voltam a gyári hűtőt lecserélni egy Alpenföhn Matterhorn Pure-re, azóta semmivel nem tudtam felvinni a hőfokot 60C közelébe se (pedig mindennel erősen próbálkoztam).
Az a furcsa, hogy semmilyen alkalmazással, semmilyen játékkal nincs problémám, kizárólag filmlejátszásnál fordul elő ez a néhány másodpercig tartó, alig érzékelhető, de mégis zavaró akadás.
-
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #9894 üzenetére
Időzítésen lazítani, feszt emelni (CPU/RAM), ez nehéz játék.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #9892 üzenetére
Talán 6-8 filmet néztem meg vele, és a jelenség mindegyiknél előfordult. Az időzítésnél a memóriára gondolsz? Ezek a memória modulok vannak, elvileg ez a gyári tesztelt érték. [link]
A cache alatt mit értesz, vagy mit kellene azzal kapcsolatban állítanom?atti_2010
Arra már én is gondoltam, de teljes film alatt 90%-ban visszaveszi, tehát a film lejátszása során 2000MHz-en megy a cpu, és ritkán felugrik 4400MHz-re. -
atti_2010
nagyúr
válasz
hattrickuser #9891 üzenetére
Úgy próbáld megnézni hogy közben megy a CPU-z és figyeld hogy nem e veszi vissza a CPU órajelet amikor beakad a videó, meglehet hogy túlmelegszik és a Thermal Throtling visszaveszi az órajelet, én a Turbót kikapcsolnám és a szorzóból vinném feljebb.
-
hattrickuser
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásait!
A fent említett beállítások mellett (CPU: 1.35 V, 4.4 GHz * GFX: 1.3 V, 1086 MHz Share Memory: 2048 MB * RAM: 1.5 V, 2133 MHz 11-11-11-27) játszottam a Crysis 3-al kb. 35-40 percet, semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltam.
Visszavettem a Share Memory-t 1 GB-ra, és megpróbálkoztam a GOMPlayer-el, de az említett film lejátszási hiba sajnos megmaradt.
Lefényképeztem a BIOS fontosabb oldalait:
1
2
3
4
Számtalan funkció van amiről azt sem tudom hogy mit állít, így alapértelmezett értéken hagytam. Itt van egy stabil beállítás egy hasonló összetételhez, ahol számos érték Disabled-en van: [link]
Ha valaki van valami hasznos ötletete a BIOS állítással kapcsolatban, vagy a film lejátszási problémával kapcsolatban, az kérem jelezze. (A következő filmet DXVA nélkül próbálom majd lejátszani, most ez az egyetlen ötletem).BlueAthlon az említett LLC-t nem tudom hogy micsoda.
-
Bogyi007
veterán
Üdv a Klubban! Nem is olyan rossz "eleresztés" az a Ram ám!
Nálam 2x2 giga 1600-as Kingston van a te procid tesojával (A8 5600K) ugyanebben a lapban és bőven mosolyt csalt az arcomra. Arra figyelj amivel én is megjártam, hogy a Ramokat ne tedd egymás mellé mert akkor nem Dualban fognak menni (pl az első és harmadik slotba tegyed majd)
Használd te is sok örömmel a Trinity-t.
-
Éppenséggel munkára használom, de eddig is vígan elvoltam a cerkával, pedig főleg 3D-zek és Androidra, fejlesztek, meg néha flash/php/js/css/html.
Viszont nincs konkrét szükségem nagyobb erőre, csak jobb érzés lenne úgy dolgozni.
Meg az is jól jönne, ha lenne hardveres virtualizáció, hogy Win8 alatt fusson a Mac Os VMWare-ben, vagy VirtualBox-ban. -
korcsi
veterán
-
iday
aktív tag
Beléptem a klubba egy AMD A8-5500 procival.
Asrock FM2A75 Pro4 deszkával.
Ramokkal nem vagyok eleresztve csak 2x 4Gb 1333Mhz-es Kingston. -
BlueAthlon
senior tag
hattrickuser:
Látom, értő fülekre találtak a javaslatok ( többek közt az enyéim is ). 1169-es IGP-hez kicsit több fesz kell: ha nincs LLC beállítva, akkor 1,4V, ebből terhelés hatására 1,315-1,325 lesz kb. LLC-vel értelem szerűen kevesebb, annyi a lényeg, hogy a terhelt feszültség értéknek a fenti tartományba kell esnie...
Viszont mivel 2133-as ramjaid vannak és nem is akarsz feljebb menni, ezért az 1086-os GPU bőven elég lesz mellé... 2GB megosztott memória fölösleges, 1G bőven elég neki...
Stabilitás tesztre IGP oldalról erősen ajánlom a Cryengine 3 (Crysis 2-3) vagy Frostbite 2 ( BF3, NFS, etc.. ) motoros játékokat. Szintetikus 3dmarkok vígan futkorásznak sok esetben, mikor a fenti játékok 1 perc után már rég kifagyasztották a gépet... Ha ezekkel stabil egy órán át, nagy eséllyel rendben vannak a beállítások / APU is bírja a hajszolást...
-
Sziasztok!
AMD procik mennyi idő alatt szoktak jelentősen olcsóbbak lenni Itthon az induló árnál?
Most 35+ ezer Ft körül van a 6700 és a 6800K is, és az érdekelne, hogy mikor várható kb, hogy ez 30 alá megy.
Érdemes erre várni?Köszi!
-
katt777
félisten
válasz
Vartanus #9864 üzenetére
Mert nem az AMD gyártja a chipsetet, vagy miért? Az a sok extra fesz és vezérlés pont a lényeg, azokkal lehetett pöccre tuningolni az Intelt. Csak az állításodat kívántam cáfolni, hogy Intelnél is ilyen 1xű a tuning, mint AMD-nél.
hattrickuser: 1.225V lett a megoldás, ez gyakorlatban max 1.176V-ot jelent. 4.8-at is feljebb kellett vinnem 1,55-re, gyakorlatban ez néha 1.475-re felugró, ált. max. 1.445V-ot jelent. Tesztprogramra megtaláltam a megfelelőt: AMD Overdrive Stability Test, csak ajánlani tudom (persze mindent on-ra tenni). Minden másban stabil tuningot úgy kivág, mint a sz.r, ha valami nem százas. Max. 55 perc alatt lefut.
LinX-et hagytam a fenébe, mert az lefut (ha egyáltalán), de az AMD-s verzió nem terheli a procit, akármit állítok be, a 32-bites nem ér szart sem, amúgy is Intel teszt, Prime meg megy a végtelenségig.
IGP-t tesztelni Vantage vagy Heaven jó maxibeállításokkal, ha valami nem OK, garantált a fagyás, játékok ezek után menni fognak (nálam legalábbis semmi nem akadt el azóta).
GFX-nek nálam elég volt 1.215V, VGA mem-et én hagytam auto-n, jó az neki, nem visz fölöslegesem RAM-ot.
Próbáld a GOM Playert: kicsi, gyos, saját codec.El Kebir: Azt olvastam, A10 már 7670-nel is együttműködik.
atti_2010: Inkább cache-elési problémára gyanakszom.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
hattrickuser #9870 üzenetére
Próbáld meg ha 1GB osztasz meg a GFX beállításoknál akkor is előjön a lag, amúgy teljesen felesleges 2GB adni annak az IGP-nek.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
atti_2010 #9866 üzenetére
Nem nagyon foglalkoztam soha a tesztekkel, nem különösebben érdekelnek a pontszámok. Sajnos az új gép összeszerelését követően viszont túlmelegedési problémák adódtak terhelés alatt, és ezért voltam kénytelen monitorozni a dolgokat. Szóval nem vagyok egy nagy tunninggurú, sem pontvadász, csak egy "dilettáns" átlagos felhasználó.
A Vantage-t 2x végigfuttattam (nem tudom erre gondoltál-e), hiba nélkül lement. Prime95-öt meddig kell futtatni? (8 tesztet vártam ki vele, hibát nem talált)
Jelenleg így használom (A10-6800K):
CPU: 1.35 V, 4.4 GHz
GFX: 1.3 V, 1086 MHz Share Memory: 2048 MB
RAM: 1.5 V, 2133 MHz 11-11-11-27Viszont van egy valós spontán jelenség, amit nem tudok előidézni, és nem tudom a megoldást sem:
720p/1080p filmek lejátszásánál meghatározatlan időben 15-30 perc után (1 film alatt 1, maximum 2 alkalommal), néhány másodpercig mintha akadna a lejátszás. Éppen észrevehető, de már pont zavaró mértékben. Próbálkoztam MPC HC lejátszóval és KMPlayer-el is.Ha valaki találkozott már ezzel a jelenséggel, vagy van valami ötlete a megoldással kapcsolatban, az kérem jelezze!
-
Heavyrain
őstag
Az AMD A8-5600k képes egy Radeon HD6770-el dual (
chanelben) graphics-ban működni? -
atti_2010
nagyúr
válasz
hattrickuser #9865 üzenetére
Nem jó az Aida mert csak részlegesen terheli, a Prime95 nagyon jó és utána egy Vantage ha végigfut kihozza az APU összes hibáit.
-
hattrickuser
aktív tag
válasz
katt777 #9856 üzenetére
Én 1.250V-n napokig használtam, stabil volt. Azon már biztos, hogy OK.
Stress tesztel kapcsolatban:
Nem tudom melyik programot használod, én az Aida64-et használtam (Stress GPU is pipa). Nem sokat ért, mert ~30 perc teszt után 1169MHz GFX Engine Clock úgy tűnt, hogy rendben van de gyakorlatilag voltak gondok. Konkrétan játék indítása után menüből kilépett/lefagyott (NFS World). Visszaraktam 1086MHz-re így viszont hibátlan. -
-
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9857 üzenetére
De ha még lenne hatása, akkor érteném, csak így minek? Hogy elmondhassák, nekik is van turbó, mint az Intelnél? Ott tényleg értelmes és hasznos, ráadásul a fogyasztást sem növeli szükségtelen mértékben, igaz, jóval több az állítási lehetőség. Lényegében az a tapasztalatom AMD-vel, hogy a bios OC beállításainak zöme teljesen fölöslegesen van ott.
Szorzó, fesz, RAM időzítések, kb. ennyinek van értelme (3db
); mondjuk nyilván elég hülyén nézne ki egy bios ennyi beállítási lehetőséggel.
Amúgy pedig elégedett vagyok az A10-zel (főleg, hogy az i5 hetekig tartó "játékához" képest lényegében egy majom is tud tuningolni vele), tényleg szemétség, hogy ilyen f.szságokkal keserítik meg az ember szája ízét.
-
katt777
félisten
válasz
martonx #9855 üzenetére
És ez mennyiben üti az általam elmondottakat?
Ne magyarázd már meg, légyszí!
Amúgy mekkora parasztvakítás ez a turbó! Leszabályoztam a procit 4GHz-re, és gyorsabb, mint az alap, turbós 4.4GHz-en!
Nem egy tesztet lefuttattam (anno néztem is, miért nem kapcsol fel, és ha igen, akkor is csak 4.3-ra). (Az energiagazdálkodást engedélyeztem, ahogy turbón meg auto.) Amúgy mennyivel érheti be a proci "idelent"? 1.1V-on nem bootolt a rendszer, 1.2-n megy most, bár stress teszt még nem volt. VGA alá bőven OK, még 3DMark06-ban is maxibeállítással.
-
stratova
veterán
A10-6700 - üresjárat 41 W Prime95 121 W
A10-6800K - üresjárat 41 W Prime95 138 W
A10-6800K (UV -0,15 V) - üresjárat ? W Prime95 125 W - itt az órajeleket nem csökkentették!Svsz ha a feszültségen sikerül ennél jobban faragnod, be lehet lőni A10-6700-as szintre.
-
martonx
veterán
válasz
Vartanus #9845 üzenetére
Egy benchmarkot megköszönnék, érdekelne a dolog. 5700 vs 5800K tuningolva.
Egyébként GPU-ilag az 5700-as nincs lockolva, szóval csak egy CPU rész érdekel. 3700 Mhz vs. 4300 Mhz 1866-os memóriákkal valamilyen alap időzítésen, vajon valóban jelent majdnem 20% pluszt teljesítményben?
Másrészt egy i3-al összevetve, van-e ennek értelme, úgy értem, ha ugyanezért a pénzért nagyobb CPU teljesítmény lenne a cél, akkor azt választottam volna. -
katt777
félisten
válasz
martonx #9842 üzenetére
Vegyünk egy pl-t, hátha megérted. Volt 2500K-m. Alulfeszeltem, leszabályoztam, alig evett áramot, és minden játékot megfelelően meghajtott egy GTX560-nal. Ha videó kódolásról volt szó (vagy ismerősöknek CAD v. 3Studio renderelést kellett végezni), elengedtem 4.6GHz-re, és 30-35 perc alatt végzett egy 55-60 perces feladattal (nem benchmark). Kíváncsi vagyok, hogy ha esetedben pl. vettem volna egy Celeron procit, akkor szükség esetén miképp érhettem volna el a megfelelő sebességet.
Másik kérdés: Ha Celeront veszek, és idővel egy erősebb VGA-t szerzek be, mennyivel lett volna olcsóbb alaplapot és procit is cserélni, mint kifizetni az i5 árát?
Ennyit a problémáról.
Esetleg nem kéne reklámoznod, mennyire nem vagy tisztában a tuning mibenlétével, még csak fogalmilag sem (hiszen azt hiszed, a leszabályozás nem az).
-
Bcchris
csendes tag
Hali.
Egy A10 vagy A8-as proci elmarad teljesítményben egy fx 4100-tól például az L3 cash miatt(illetve hiánya miatt)? -
Vartanus
őstag
válasz
martonx #9836 üzenetére
Én azért vettem K-s procit mert nem vagyok korlátozva,nekem egy gépnél igen fontos tényező a minél nagyobb szabadság és későbbi bővíthetőség/fejleszthetőség
A mindenből drágább dolgommal tovább is fogom bírni,a konfig fogyasztása is jobb lesz,nem kell félnem mikor durran el valami. Tuning nem túl lihegős szerintem,ha alap feszültségeken is jócskán tudok emelni a ferkvenciákon,akkor az ingyen teljesítmény, és nem 10%-ot nyertem a tuninggal 30fpsből lett stabil 47fps....és eléggé érezhető mondjuk a játékok alatt de mondjuk a handbrake videó dekódolásnál vagy mikor zenéket tömörítek,mert én dolgozom is a géppel,persze most nyáron főleg játékKb 2-3óra alatt belőttem a gépet,én is szeretem csinálni,de a kedvedért ha gondolod lemérek neked pár banch-et a 6700-asod szintjén meg az én 5800K tuningnál,és még azt sem mondhatod hogy a non K-s procid olcsóbb mint a K-s mert néha még drágább is,szóval én nem értelek téged,de részemről is lezártam csak mégy egy reakciót azért mindenképp kívántam tenni.
-
Bogyi007
veterán
Beszéltem cimbivel - ő rakta össze a gépet egyébként nem én. Ramok esete, azt hitte ha úgy pakolja be a romokat egymás mellé akkor is dualban fognak menni - akkor ez nem így volt megoldottam most már dualban pörög.
Biosban turkáltam most a ramok elvileg 1600-on mennek (Windows aeroteszt alatt a Videokari értékelések ugrottak 1 tizedet azaz most már 6.8 az értékük.
Ugyanitt megnéztem a ventiket is és itt is lehetett állítani rajtuk a sebességükön amit a win7 bebootolása után be is állított a gép arra az értékre - automatikusra van állítva és 45 fokra most éppen Level 8-as fokozaton vannak.Egyébként a ház ventije hagyományos csatlakozós és az is a lapra van kötve köszöni szépen működik mint ahogyan a proci gyári ventije is haver azt mondja ő arra a helyre vélte ildomosnak kötni - és mivel mind a Biosban és mind az AxTu-ban is állítható és a művelet elvégezte után hallhatóan le vagy fölkapcsolnak a ventik a fokozatban így az is jó helyre lehet kötve.
Proci tuningolást szerintem egyenlőre kihagyom amíg a gyári hűtés van a gépben, nem szeretnék semmit sem elrontani és egyébként is még amikor a ramok (mint kiderült) Single módban voltak akkor is tetszett a sebesség amit a gép adott és a játékok minőségével is elégedett voltam. Most hogy érezhetően még jobb az egész rendszer teljesítménye a Dual módnak köszönhetően így aztán főleg maradok a popómon veszteg, esetleg még a ramot kipróbálom 1866-on (közben ki is próbáltam nem indul el 1866-nál nem tudott bebootolni a gép) és esetleg az X-Boost módot kapcsolom majd még be,
Van az Uefi-ban egy ilyen: Load XMP Setting - Auto vagy XMP 1.2 Profile 1 itt eddig Auto-ra volt téve
Alatta van a DRAM frequency eddig ez Auto-n volt most az előbb átraktam 1600 akkor dobott az aerotesztnél 6.7-ről 6.8-at a videokarikra 1866-nál már a gép nem indul el. -
Centre
tag
ezek a ram árak nagyon aggasztóak.
-
martonx
veterán
válasz
IreN!CuS #9840 üzenetére
Figyi, ha azt nézzük szinte egyik tuningos gép sem nagyrészt tuningra (értsd bios állítgatás, benchmark futtatás, napi 8-12 órában, éveken keresztül) van használva, hanem azokon is jellemzően neteznek, filmeznek, játszanak.
Rosszul fogalmaztál, próbáltam segíteni a rossz megfogalmazásod alapján, végül pontosítottál a saját megfogalmazásodon, semmi gond. Peace. -
atti_2010
nagyúr
válasz
martonx #9839 üzenetére
Felesleges vita ez így, ha van pénze arra költi amire akarja, van aki elsöröz 10k egy nap alatt és kipisili, ha olyan lapot vagy konfigot akar amin lehet szöszmötölni akkor miért ne tenné, és már kezd offba menni a vita is, az olcsó dolgok meg sohasem jönnek be a számítástechnikában, azért van olyan áruk mert kispóroltak valamit vagy rendesen lebutították esetleg mindkettő számtalanszor szívtam már én is ilyesmivel.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
martonx #9839 üzenetére
Mert nagyon nagy százalékban arra lesz használva a gép , ez egy tény nem körítés.
c2d példa van ,hogy lásd elszarakodok a dolgokkal mert érdekel, szeretem.
Egyik általam kinézett elem sem a legdrágább csak megpróbálom a legolcsóbb elemeket elkerülni hátha jobban fogja bírni hosszútávon. -
martonx
veterán
válasz
IreN!CuS #9837 üzenetére
Oké, az 1-es pontod meggyőzött, de akkor minek ment a nagy körítés a netezős, filmezős, régi játékozós cuccokkal?
Mondd azt, hogy tuning buzi vagyok, mondjátok milyen kombót lehet itt a legjobban tuningolgatni, melyik bios-t lehet a legmélyebben bújni, moddolni.
2. Az adatlapodon egy C2-es van, amik közismerten jól tuningolható, az órajellel együtt teljesítményben jól skálázódó procik voltak. Az AMD apu-kra egyik sem igaz.
3. Attól, hogy valami nem a létező legdrágább, közel sem jelenti azt, hogy hamarabb elöregszik, vagy hogy rosszabb minőségű lenne. -
martonx
veterán
válasz
Vartanus #9822 üzenetére
Itt vannak az eredeti igényei:
"Netezős,filmezős gép. Néha napján kis játék főleg régebbi játékokkal.Tuning az íze kedvéért lenne.
AMD A10-6800K 4.10GHz FM2 BOX
ASUS F2A85-M PRO
CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 2133MHz CL9 KIT
THERMALRIGHT TRUE Spirit 140"És ehhez jött hozzá a későbbiekben, hogy halk is legyen.
Ez alapján az én tanácsom, hogy butaságot csinál, persze ha szeret pénzt kidobni az ablakon, meg a gépével pepecselni, akkor miért ne tehetné? Aztán meg ő problémázik azon, hogy jaj, de hangos lesz a gép. A tuning abszolút kakukktojás az igények között, ráadásul teljesen értelmetlen.
Most komolyan, nem lett volna sokkal értelmesebb tanács, hogy felejtsd el a tuningot, vegyél egy 5700/6700-as procit gyári hűtővel, plusz a fellelhető legolcsóbb lapot, meg legolcsóbb 1866-os ram-ot? És máris kész a bios-ban matatás nélkül is játékra alkalmas, ám mégis halk, és olcsó gép.Te meg ugrottál a tuning szóra, mert gondolom imádsz tuningolni, nincs ezzel baj.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
martonx #9836 üzenetére
Vicces amit írsz.
1 : szeretek pöcsölni a BIOS-ban kipróbálni mi merre hogyan. Ez az indok már önmagában elég nekem .
2 : Az adatlapomon lévő gép 2007-es , szerinted mennyit hozott 2.66 helyet a 3.6 nem 10 százalékot segítek , de menne 3.8 körül is de nem teljesen okés már a dolog ott . Vga-n is volt egy időben játékok alatt tuning -elég sok otthonról megtudom mondani -de arra már nem emlékszem fejből , de nem! 10 százalékot hozott fpsben
3 Mivel ez is min. 3-4 évre lesz nem fogom a legolcsóbb dolgokat megvenni , inkább veszek egy fokkal -jobb esetben- minőségibb alkatrészeket.Anno ha hallgattam volna a srácokra biztos 800-as ramokat vettem volna és járattam volna 1000+ on , biztos élne még maiÚgyhogy igen megértettem neked jó mindenből a kisebb/gyengébb meg jó úgy ahogy van , másnak is biztos tök jó nekem nem és mivel én veszem az én dolgom ennyi
(#9838) martonx Már a legelején ott volt a halkság téma.
-
martonx
veterán
válasz
Vartanus #9825 üzenetére
szorzót lefelé a nem K-soknál is lehet állítani. Te most tényleg azért vettél K-s procit, hogy downclock-old
Szerintem sokan ezt a tuning dolgot totál túllihegik, mint pl. a kolléga. Mert az miért jó, hogy mindenből drágább alkatrészt vesz (nagy hűtő, tuning ram, tuning alaplap), aztán két napig pepecsel valaki a biossal, hogy cserébe egy jó esetben maximum 10%-os teljesítmény többletet fel tudjon mutatni? Ami benchmarkokon kívül sehol, semmilyen érezhető hatással nem jár (na jó, a magamnak csináltam, mennyivel jobban hasít placebo effektus is fontos lehet, de ez önbecsapás).
Nem sokkal egyszerűbb venni egy 5700/6700-at gyári hűtővel, alap 1866-os ramokkal, legolcsóbb lappal, és úgy használni ahogy van?
Ha meg ez nem elég a játékokhoz, akkor a tuningolt 6800K se lesz elég (az édesmindegy, hogy 13FPS-t felhúzod akár 15-re
).
-
harcos22
csendes tag
Üdv van egy nagy gond az alaplapommal resetelnem kellet a biost mert nem volt hajlandó egy rossz beáálítás miatt elindúlni azóta szinte minden bootolásnál kék halál nagyon ritkán nem fagy ki..
biost frissítettem de nem oldotta meg,ha valami picit változtatok a bios-ba azonnal fagy
mi lehet a gond? -
Razermazer
őstag
válasz
Vartanus #9829 üzenetére
Kérlekszépen 20k-alatt megkapható, de beszámítással veszem, így csak 7k-t kell rádobnom másképp nem is nagyon vennék most.
Azt tudom, hogy nem fog menni, de a 2133-is tökéletes több mint elég.
G.skill van még ilyen áron, kicsit jobb időzítésekkel, ha nem válnak be a teamek(amit nem hiszek az egyik legjobb gyártó) akkor azokra cserélem, szerintem mint a cukrot elviszik, csak a neve miatt és a stabilitása miatt. De ez legyen a végső, nem lesz itt probléma, hiszek benne, hiszek benne -
katt777
félisten
-
Vartanus
őstag
válasz
Razermazer #9827 üzenetére
Milyen áron mérik mostanság ezt a ram kitet?
2400-on 98% hogy nem fog menni de 2133-on szinte biztos
-
Razermazer
őstag
válasz
Vartanus #9809 üzenetére
Aha értem, egyébként ma megyek egy 2x4-gigás team rampárért amit alapból tudja a 2400 xmp 1.3.
Kíváncsi leszek rá, a mostani corsair vengeance helyett lesznek, mert valahogy az asrock és a corsair nem nagyon szeretik egymást.
Ha a team csak 1866-on fog menni nekem az is elég, a corsairt nem tudom stabilizálni sehogy se.ez jóféle finomárú
Ezzel elleszek egy ideig +adsl modemet finomhangolok így nem unatkozom.
-
El Kebir
őstag
válasz
atidadi #9824 üzenetére
a "Heaven Benchmark" az igp-t teszteli, ha hibákat dob, inkább azzal lehet akkor a gond. (főleg, hogy a memtest szerint jók a ramjaid), lehet túlmelegedés is vagy az igp-nek, nb-nek (memóriavezérlő) is növelni kellene a feszültséget, általában az igp-t használó programok izzasztják meg jobban a memóriavezérlőt is.
-
atidadi
csendes tag
válasz
El Kebir #9821 üzenetére
a ram beállításokba még kezdő vagyok mert most váltottam egy intel 775 ös konfigrol át erre és idáig bárkit kérdeztem nemigen válaszoltak vagy segítetek de azért kösz a válaszokat a gyártó honlapján néztem hogy az asrock a75 pro4-m alaplaphoz milyen ramokat ajánl és közte volt az enyém is kingmax teszteltem a ramot amemtest86+ al de nem volt hiba.
-
Vartanus
őstag
Igen,köszi a pontosítást
IreN!CuS:
Akkor szerintem alaplap gyanánt az Asrock Extreme 4-M, akkor lesz 6800K,de akkor már illene egy minimum 2x2 Gb 1866 vagy inkább 2133-as ram.
Martonx:
Azért mert szeretne tuningolni is....ha visszaolvasod majd látod a kolléga igényeit,én azok alapján adok tanácsokat,ötleteket neki
Egyébként pedig az én 5800K-m is jól alul van feszelve,gyanítom nem sokkal fogyaszt többet a te 5700-asodnál,viszont ha kell bármikor 4,3Ghz fölé nyomom ha nafta kell... -
El Kebir
őstag
válasz
atidadi #9820 üzenetére
"aida is 1333 nak látja."
szerintem nem tudod mit kell nézni... szokás szerint.
minden modulnak van egy szabványos alapbeállítása, amivel szinte minden alaplappal menni fog, és ugye van a tesztelt beállítása (ami lehet XMP is), amit a gyártó kitesztel különböző alaplapokkal, na azokkal fog tutira működni, vagy mehet garanciába... és ez minden ramnál így működik. (ezért van a ramgyártók oldalán ajánlott alaplapok listája, az alaplapgyártók oldalán meg ajánlott ramok listája)
ezen kívül minden egyéni tesztelést és beállítást igényel.
-
atidadi
csendes tag
válasz
El Kebir #9818 üzenetére
próbáltam már emelni a feszt 1.65 re fel toltam és ugyan azt csinálta az időzítéséknél is próbáltam állattani de az sem jött be igy maradtam 1333 mhz mert ot nem hibázik de azt végkép nem értem hogy lehet eladni ramot így hogy a ramon 1600 as matrica van a dobozon amiben volt azon meg 1333 nak van megjelölve .az aida is 1333 nak látja.
-
korcsi
veterán
válasz
Vartanus #9809 üzenetére
"Én a NB frekit alapórajelen tudtam 2400mhzre húzni" Gondolom alapfeszültségen
(#9813) atidadi: De miért alatt, ez csak egy beállítás, nem egy üzemmód, ha szorgos vagy kézzel is bekalapálhatod ugyanazokat a késleltetéseket, ha nincs az xmp-be megfelelő órajelű beállítás erre szükség is lehet.
-
El Kebir
őstag
válasz
atidadi #9813 üzenetére
az xmp csak egy letárolt biosbeállítás, nem amiatt tud a ram xy órajelet vagy időzítést.
pl esetedben lehet az adott alaplap az adott xmp beállításokkal se tudja elérni azt az órajelet, na meg a cl11 az elég pocsék időzítés, ha a ram 1333-an tudja a cl9-et hiba nélkül, akkor inkább használd úgy, sok értelme nincs 1600@cl11-et erőltetni. (ha mégis akarod, akkor először próbáld még emelni a ramoknak adott feszültséget, 1,7V-ig mehetsz, annyit bírnia kell, talán annyi elég is lesz a hibamentesen működéshez)
-
Bogyi007
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #9805 üzenetére
Azért kössem majd át amoda vagy maradhat így is?
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
AgFRjkUZT_3 #9805 üzenetére
Azt tudom szabályozni a Utility progival.
-
Vartanus
őstag
válasz
Razermazer #9808 üzenetére
Én a NB frekit alapórajelen tudtam 2400mhzre húzni és így nincs fogyasztástöbblet,de a memória olvasás és írás sokkal ütősebb a ramok pedig 2133-on üzemelnek.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Ismét egy kérdés, a memória tuningnál kell valamit buherálni a memória beállításokon kívül is+ a memória feszültségeken, vagy nem?
Értem ezalatt nb gfx feszültség, cpu feszültség mivel a memória vezérlő a prociban van.
Vagy esetleg az északi híd szorzóján fel le? 1866-esetén vagy 2133-esetén. -
Vartanus
őstag
-
Bogyi007
veterán
válasz
Vartanus #9800 üzenetére
Nálam pontosan ez a konfig, ha már ennyire jártas vagy a közös procinkban nem tudnál majd pár beállítást nekem átküldeni hogy esetleg mik lennének az optimális setupok a konfignak?
Pár képet lőttem a konfig adatairól egyébként.
Plusz magáról a gépről is van pár képem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest