- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- 3DMark Vantage eredmények
- Teclast Tablet Topic
- Everest / AIDA64 topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz
juve600 #6910 üzenetére
most néztem több progival is ,mindegyik ua-t a hőfokot mutatja,illetve most néztem hogy a speed fan progi azt mutatja hogy a videokártyám HD 7770 meg fixen van hűtőventi sebessége,terhelésre se változik,de a speed fan-nal tudom emelni a hűtőventi fordulatszámát,a proci 99 % osan hatja ki a kártyát,terhelés alatt 60-65 fok de a hűtőventi fordulatszám nem emelkedik,ezt be lehet valahol állitani hogy magától emelkedjen a fordulatszám ???
valami nem jó nálam
-
Johnie
tag
válasz
juve600 #6866 üzenetére
Hello juve 600!
Sajnos annyira még nem ismerem ki a BIOS-át ennek a lapnak. Én az 5800K-mat a hozzáadott gyári hűtővel és ventivel használom.
Az alaplapom BIOS -ában található egy H/W Monitor fő menüpont. Itt lehet kiolvasni a hőmérsékleteket és a ventilátor fordulatokat.
Cpu Temp: 34 C belépékor és 48 C-ig felmegy míg a BIOS-t böngészem. ( állítólag a bios-ba belépve teljes terhelésen megy a proci)
M/B Temp: 31 C és ennyi is marad ( ez mi?)
CPU Fan1 Speed: 3206 rpm
Chassis Fan Speed: 1100 rpmÁllítási lehetőségeim:
CPU Fan1 és 2 : Full On vagy Automatic Mode -------- Jelenleg Full On-on van
Chassis Fan 1 , 2, 3, Settings: Full On vagy Manual Mode ---------Most Full On-on van
Over Temperature Protection: Enabled vagy Disabled ----------Enabled-en vanVan itt még valami páramentesítő funkcióbeállítás, de szerintem ezt senki nem használja....
Szóval nem tudom mik lennének az ajánlott beállítások, de míg gyári hűtővel rendelkezem addig minden marad szerintem maxon. Azért a te Artic freezer 64 hűtőd nem semmi. Jó halk lehet és a teljesítménye se lehet gagyi....
-
diablo1984
veterán
válasz
juve600 #6862 üzenetére
nekem így húzáskor 60%-on indul, 100%-ot meg 70 foknál érné el, bár annyira nem melegszik sosem, így a procihűtő sem fordul annyit! alapon 50%-ról indult és 80fok volt maxnak belőve, gyakorlatban szerintem nem növelte a fordulatát, vagyis nem hallottam, hogy kapcsolt volna! jó ez a freezer!
-
válasz
juve600 #5162 üzenetére
Pontosan ugly, ahogy leirtam.
A turbo core (tc) tul Nagy feszultseget ad. Maga a proci is tul van for szelve altalaban, ugyanazon a feszultsegen vidaman elfut minimum a etc orajelen.
5400k-NAL beallitasok:
Turbo core off
Power management off
CPU volt/multiplier manual
Max szorzo 40 (eredetileg 36, tcvel 38)
A fesz maradt as alap 1.4VIgy a fogyasztas nem not a tc-hez kepest es kicsit gyorsult.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged