Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Ha valaki kihasználja a Bluetooth-t és a Wifi-t akkor MSI (+1év gari)
DE más szemszögből az Asrock jobb:
4+2 VRM-hűtőbordával, A85X, nagyobb ram OC támogatás, jobb integrált hang és videókimenetek, bár csak 2 év garancia,de ha tuningolni akarnék inkább Asrock lenne, így összességében +1 az Asrocknakmondom én ezt, aki most MSI-s lett
XD
-
törölt tag
Tápból jön, az egyértelmű. Most lesz majd 5 éves, de semmi baja nem volt egészen addig, amíg nem frissítettem a biost. Tehát még a mostani konfiggal is csendben volt, egészen a bios frissítésig. Közben megnéztem ezzel a PSckeck-kel is, 3.8 GHz-en, az is 1.45 voltot ír, stabilan.
atti: ilyen beállítási lehetőséget nem találtam.
SZERK: Közben megnéztem coretemppel is, az 1.35 voltot ír terhelés közben, szóval már teljes a káosz. -.- Amúgy a ciripelés érdekes, mert prime terhelés közben pl. kuss van. viszont bootoláskor, meg netezéskor egy-egy weblap betöltésénél igen.
Na ez már uri geller paranormális képességeit is meghaladja, azt hiszem. O.O -
HolyFire
aktív tag
Végülis az érvek a dedikált elhagyása mellett szólnak. Nem vagyok nagyon képben a mostani trendekkel... de amit olvasgattam aszerint igazából ez a jövő útja. Egy tokban a procc+vga...elegendő teljesítmény mindenre... Csak a nagyon hi-end grafikához kell dedikált... amire meg dolgozó embernek nem sok ideje marad ha nem non stop kockul
Akkor végeredményében grafikai és processzor erőt tekintve abszolút nem lenne visszalépés a C2D + hd6670-hez képest. Ez a lényegi kérdés.
-
HolyFire
aktív tag
Plussz ahogy nézegettem...nem is drága konfig... Az eladott core2 alkatrészekhez nem is kell sokat hozzá raknom...plussz ha a videokarit is eladom akkor szinte semmit sem... De azt lehet megtartom dualgraphics-ba... főleg hogy passzivizálva van egy baromi nagy Accelero S1 Plus hűtővel...de ez még nem 100%
Egyedül az A10 proci felé halad a döntés 100%-ban, a dual graphics megoldása még kérdés. CSak ha már eleve van egy videokarim, akkor miért ne? -
Lacces
őstag
CSak észrevétel nálam, hogy a "TurboCore-t" biztosan lehet állandó szinten tartani az ASUS alaplapom stabilan belőtte 3713mhz-re mint állandóra.
Lehet ha tovább játszanék vele, akkor stabilan tartaná akár a 4.0Ghz-et is. Bár az alaplap egész jól bírja a tuningokat a Win7 az ami nálam kék halált hal
Bár nálam van az alaplap biosában 3 beállítási lehetőség "energiatakarékos, normál, turbó", bár ahogy külön még az EPU-t (energia takarékosság valósidőben) is bekapcsoltan, akkor tényleg nem nyúlt a TurboCore-hoz. -
szacsee
nagyúr
Kellene látni egy FM2 aljzat bekötési rajzot, vagy legalábbis ami az áramellátásért felelős láb, azoknak a kiosztását.
Itt a teljes Asrock választék.
Én biszarintottam el sajnos. megfeledkeztem az IGP-ről, ami igaz, hogy APU-nál jóval összetetteb.
Régi lapok jelölésekor 3+1, vagy 4+2, amikor még az integrált grafika nem a prociban volt, akkor a ram áramellátásáért felelt a + áramkör. No meg Intelnél is azt hiszem így van még most is.
Most már leesett a tantusz, sőt ahogy az Asrock táblázatát nézem és a többi deszkát vizslatom a + áramkör a GPU áramellátásáért felelhet. Persze ez csak feltevés, lehet hogy még a memvezérlőt is arra kötik. Ezt nézve viszont van pár fekete listás alaplap az Asrocknál, ha így hullanak tovább.
Esetleg mintha Goose írta volna, hogy Turbo Core kikapcsolásakor csökkent a teljesítményfelvétele a lapnak, így bios/uefi baki is lehet.
Szóval táblázat szerint 3+1 fázisúnak mondanám az alábbi lapokat:
FM2A75M-DGS (viszont ezen a lapon a tekercs mellett 4 mosfet alkatrész van, így lehet strapabíróbb)
FM2A55M-VG3 (tekercs mellett 3 mosfet alkatrésszel)
FM2A55M-DGS (tekercs mellett 4 mosfet alkatrész)
FM2A75M-ITX (másképp épül fel, mivel nem látok túl sok kondit a mosfet közelében)
Lehet valami baki a Turbo Core miatt is, amit Uefi frissítéssel orvosolhatnak akár.
4+1:
FM2A85X Pro
FM2A55 Pro
Ezután jönnek azok a lapok, amin 4+2 és 8+2 (extreme6) fázis van.kopidoo: Egerérrel kijelölöd mit ír ki jobb oldalt a leírásnál?
-
=HG=
addikt
Passz..Én soha nem nézegettem..Gondolom 1-2 szálat használó progiknál, ahol kell a kakaó...Videó szerkesztés, renderelés, tömörítés stb....( de majd nálam okosabbak talán tudnak konkrét példát)
De miért akarod mindenáron működésre bírni ? Ha nem használod ki a proci teljesítményét, és takarékoskodni akarsz, lekapcsolsz annyi magot amennyi nem kell, Turbó off, és húzod a procit, ameddig csak tudod...Ha meg kell a több szálas teljesítmény, (akkor úgysem fog bekapcsolni) akkor is turbo off, és húzod a procit..Persze akkor már bűvészkedhetsz mással is, mert valószínüleg TDP limited lesz... Ha így nézzük akkor tényleg a userek nagy része sosem használná a turbót tehát lehet szemfényvesztésnek nevezni.. De intelnél is megvan ugyan ez.... -
=HG=
addikt
Ha az összes mag megy, abból kapcsol le automatikusan, és a maradék magoknak emeli az órajelét. Ha te nem engeded, hogy mindegyik magot kezelje a bios, az életben nem megy majd a Turbo... Abban igazad van, hogy részben azért, hogy ne menjen fölé a TDP keretnek, viszont részben azért, hogy a kevesebb szálat használó progiknál egy magasabb órajellel jobban kihasználja a proci erejét. Egy több magot használó proginál, mint Pl: BF3 soha nem fog menni Turbó, mert semmi értelme, ugyanis minden magot terhel a játék...
Ha jó vagy angolból : link Bár régi, de egy kis olvasmány -
szacsee
nagyúr
Amúgy valamelyik felső kategóriás lapot épp összehasonlítottam egy közép kategóriással és ha jól emlékszem ott is 4+2 fázis volt emlegetve. Maradék 2 pedig ha jól tudom a ramok tápellátásáért felelősek.
Ha tévedek, akkor valaki igazítson ki, hogy én se "hülyén" halljak meg. -
-
szacsee
nagyúr
Ezt a hsz-od most veszem csak észre.
Itt valami más gond lehet, vagy tervezési probléma, vagy silány anyagminőség.
Van pár olyan deszka, ami anno a kőkorszaki VRM-ekkel 3 fázissal lazán vitt OC-ban egy B3-as Q6600-at és hiába volt rajta borda sokat nem segített. Asusnál P5K , Gigánál P35 DS3 pl. A proci TDP-je 95W volt, ami alapon emlékeim szerint 2,4Ghz-en ment, pár ismerősöm hajtotta őket 3,2-3,4Ghz-en és felette, ahol már a 150W-os TDP-t is átlépte. Volt olyan esset, hogy a 4 pines EATX csati olvaldt le a lapról fórumtársnál úgy is bírta. Igaz cicergett kegyetlenül nálam is OC alatt de bírta és azóta is megy egyik ismerősömnél
Ha ezt figyelembe vesszük és azt is, hogy azóta a VRM áramkörök nem kicsit fejlődtek ez lehet nem a 4 fázis hibája, hanem valami tervezési baki, vagy rossz alkatrészt szórtak a lapra. Tippem az, hogy az FM2-es tokozású AMD mivel újabb energiagazdálkodást használ a hirtelen feszültség és frekikülönbség miatti áramlökést idézhet elő emiatt 4 fázis lehet FM1-en bírta, de Asrock-ék bevállalták és beszívtak vele a megnőtt áramfelvétel miatt. Elég lenne a 4 fázis gondolom megfelelő alkatrészekkel, csak ugye az többe kerül a 4 fázisú lapok meg azért olcsók mert olcsóbb cuccokat szórnak rá. Giga és MSI is spórol ahogy látom, de ők meghagyták a leggagyibb lapot is 5 fázisosnak, vagy legalábbis 5 tekercset látni a proci körül ami erre utal. -
HeavyToys
senior tag
Itt nem márkákról van szó. Én is szeretem az Asrockot, de ezt itt elcseszték. Figyelj, oldalon az szerepel hogy up to 100W, most lehet csűrni csavarni, hogy alulfeszelve jó stb, alapon nem. Egy ember ha összerak egy gépet, akkor nem fog nekiállni alulfeszelni, főleg egy átlag ember nem. Alap állapotban pedig nagy rá az esély hogy behaljon. Ha csak 10-ből 1 hal be, az is túl sok.
-
HeavyToys
senior tag
Ezt én a kezdetektől fogva értem. Csak felhoztam mint példát. De most egy kép alapján ezt nem tudod megítélni. Általában elmondható, hogy az MSI jobb minőségű alaktrészekből épít, mint az Asrock. Ezt be kell látni. Nyilván funkcionalitásban bagatel dolgokon meg spórolnak (pl venti szabályzás pontosabb megvalósítása). Az FM2-es ITX-es Asrockok esetében nagy az esély a hibára. Ezt az MSI-t nem ismerjük még, de úgy általában az is elmondható, hogy valószínűleg kevesebb lesz a hibára az esély, mint az előbb említett márka esetén (mivel az egy sz*r szériája a gyártónak)
-
-vitya-
őstag
Jó ötletnek tűnik hűteni, de ha valaki ITXes lapot keres, amin több VRM van, úgysem talál...
Magyarhonban még lehet ezt kapni: MSI FM2-A75IA-E53 , ezen ugyanaz van a betápnál, mint az Asrock-nál - lehet csak azért nem hallunk elhalálozásokról, mert kevesebb lett ebből eladva?Bár lehetséges, hogy a beépített alkatrészek minősége jobb...
(most nézem a képeket közelről, lehet az MSI-n mégis más van?
)
-
szacsee
nagyúr
Nem biztos, hogy szerencsés oda bordát tenni.
Legjobb esetben 3M-es hővezető ragasztó, vagy valami jobb anyag az apróból.
Gond az, ha rossz minőségű, akkor nem biztos, hogy átadja a hőt normálisan és egy fentről fújó ventilátoros hűtő többet ér ebben az esetben. Anno GAP-pad + borda volt elterjedt, de ezen a lapon nincs semmilyen furat a közelben, így mindenképp valami ragasztós megoldás kellhet. Arra viszont ügyelni kell, hogy ha mégis lehalna valamiért a deszka gar idő alatt, akkor semmi nyoma ne maradjon. Nagyítóval se láss rajta nyomot, hogy buherálva volt a VRM áramkör, mert lazán lepattintanak. -
bakter24
őstag
Scythe Grand Kama Cross Rev. B
Az még semmi, de egyedi házat is építek a rendszernek fából. Többek közt ezért is vettem APUs CPUt, mert ez a hűtő nem ijed meg, ha melegszik alatta a cucc
Addig nem veszek dedikált VGA-t, amíg ez is elég.
-
bakter24
őstag
A hűtés elég lesz, remélem. A képen látható elrendezésben lesz beépítve, a nagy venti éppen oda fúj. De inkább alulfeszelem, azon nem múlik.
update.: Ha találok olyan bordát, ami a hosszt kiadja, akkor vágok rá egy csíkot pluszban. Köszi az infót.
-
maxmanus
tag
Szerinted gariba be kell hogy cseréljék? gondolom ez az a hiba amit nehéz reprodukálni náluk! mi van ha belerakják egy másik lapba ami náluk meg jó lesz?!
Még azon gondolkodtam hogy megcserélném a ramokat a foglalatban egymással! lehet hogy butaság de sok minden néha megoldást hoz anélkül hogy tudnánk mi miért történik!
-
bakter24
őstag
Direkt vettem APU-s procit, mert egyrészt ritkán játszom, lehet elég is lenne az int.VGA is, másrészt viszont ha megoldható lenne, amit szeretnék, akkor egy csapásra megoldódna az a gondom is, hogy: HTPC üzemmód = kép a TV-n, játék üzemmód = kép a Monitoron.
Az a baj, hogy BIOSban nem tudom letiltani a dedikált VGA-t, csak az integráltat. Van olyan opció, hogy melyik az elsődleges VGA, de az szerintem nem tiltja le a dedikáltat.
Ez a ZeroCore a 7-es sorozatnál mindnél működik?
Van itt olyan, akinek A8-5500 van és mellé egy 7770-körüli VGA? Pár fogyasztás-mérést kérnék tőle, mielőtt vennék potyára egy VGA-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged