- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
BlueAthlon #8899 üzenetére
Vagy egy Asrock FM2 A75 Pro 4+ Athlon X4 750K(bőven kihajtja a 7770-est és jobba a fogyasztás mint az FX-nek)
-
BlueAthlon
senior tag
Amennyiben ilyen "erős" diszkrét VGA-s rendszerben gondolkodsz, az APU-t azonnal el kell felejteni.
Az A8 5600K-ban lévő 7560D kb a bő harmadát teljesítni a 7770-nek.... Még ha technikailag lehetséges lenne is őket crossfire-ban működtetni ( nem az ), nagyon kiegyensúlyozatlan lenne ez a setup, a vezérlőprogramnak sokszor vissza kellene fogni a nagy kártyát a megfelelő szinkronizáció miatt...
Ha ragaszkodsz a 7770-hez, akkor inkább egy jó árú AMD 970-es lapot keress egy FX6300-assal.. Árban nagyjából ugyanitt fogsz tartani...
-
Vartanus
őstag
válasz
TestamentDNR #8896 üzenetére
azért egy gyilkolós fps multiban szerintem jó a minimum 25fps,nekem a régi gépen a WoT-ban(ami soiokkal lassabb játékmenettel bír zavaró volt a néha jelentkező 20alatti fps)
-
Johnie
tag
válasz
spety87 #8893 üzenetére
Nos az általad választott processzor ( A8 5600K) már "tartalmaz videokártyát" Pontosabban egy HD7560D van benne. Tehát ha ezzel a procival (APU-val) szereled össze a géped, akkor nem is kell külön videokártya.
Mindezeket gondolom már tudod te is. Viszont ha ezzel a APU-val Dual Graphics-ban gondolkodsz, akkor tudtommal csak a Radeon HD 6570 -es kártyájával lehetséges. Legalább is az alábbi linken ezt írják: [link]A 7770-el sajnos nem menne az ebben a prociban integrált vga Dual Graphics módban. Ha betennéd a 7770-et gyönyörűen muzsikálna, de egymagában. Tehát lenne egy olyan APU-d amiben feleslegesen van ott a videokártya.
Ha számít a játékbeli teljesítmény (mostani és jövőbeli játékoknál), akkor nem veszel APU-t, viszont veszel egy olcsóbb de erős sima procit, mellé egy erős videokarit.
-
satee76
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Asrock FM2A85X Extreme4-et. Szeretnék bele venni egy AMD A10-5800K-t. Annyi a problémám hogy Corsair Vengeance 1600-as ramjaim vannak (2x2GB). Mennyire fogják vissza fogni az IGP-t?
Van egy diszkrét HD4670-esem, annak nem jobb a teljesítménye, mint egy ilyen IGP-nek?
Bár azt nem szeretném ebbe a konfigba belerakni.
A játékok MW3, TDU2, NFSW. Vélemények?NEM játékgépet akarok. csak heti 2-3 órában akarom az IGP-t használni, de legalább akkor a lehető legerősebb grafikán.
satee76
-
spety87
csendes tag
Hello!
Gépvásárlás miatt fordulok hozzátok. A konfig a következő amire gondoltam:
Asus F2A85-V alaplap
AMD A8 5600K
Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
Sapphire 7770 1GB DDR5 Vapor-X GHz Edition
Western Digital 1TB 64MB
Cooler Master GX550W
Cooler Master RC-350-KWN2-EN Elite Knight 350 számítógép házA kérdésem az lenne hogy ezt a 7770-es videokártyát lehetne-e ezzel a procival dual graphics módba üzemeltetni. ha igen akkor mennyire számíthatok + teljesítmény növekedést? Vagy egyáltalán érdemes megvegyem hozzá ezt a kártyát mert ez ugyebár +33 ezerbe fájna nekem!
-
andree04
aktív tag
ASUS
Huhh, ez nagyon durva! 8 GHz-es órajel egy AMD A10-6800K processzortól folyékony nitrogénes hűtés és ASUS F2A85-V Pro alaplap használatának köszönhetően. Nem semmi... -
ilyen_85
senior tag
válasz
alexy92 #8877 üzenetére
Köszönöm a segítséget, nagyon szimpatikus hűtő, de mégis egy Xigmatek Loki-t vettem.
A postaköltség miatt sajna pár száz forintra apadt a különbség. A merlinclub oldalán található teszt alapján pedig megéri a felárat.
Mindenesetre nagy up a merlinclub-nak, mert kb. az összes hűtőre amire rákerestem a legjobb áron adja a cég.
Sajnos nálam a szállítás költsége miatt jobb ötletnek tűnt helyi boltot választani.
Köszi még1x a segítséget!
-
Vartanus
őstag
válasz
TestamentDNR #8879 üzenetére
Kíváncsi lennék én arra..nekem 4,1Ghz-es proci,1013Mhz IGP és 2400 as rammal sem megy 1280x800ban highon elfagdható fps és ms szint mellett.
-
Arkar
aktív tag
válasz
alexy92 #8846 üzenetére
GPU vagy Cpu tuning, a kettő együtt nem lesz egyszerű!
1083-rom IGP-elég jó eredmény.
Ha CPU-tuning akkor első kép AI overclock tuner -manual, Nb-fereq.: 1800, GPU-boost auto, vagy fixáld 800-ra.
2.képen szvsz egyenlőre cpu power phase control - optimized.
Elsőre szerintem ennyi. -
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék
a10-5800k-s procim van, 8 giga patriot 1866 mhz-es rammal. Ultra beállítások mellett, 2x-es élsimítással elég szépen megy a skyrim. De melegszik a gépezet mint állat.
Az előbb léptem ki a játékból és 60 fok volt a proci a gyári asrock tuning progi szerint (nem tuningolok, csak a ventit szoktam leszabályoztatni vele, hogy ne fújja le a hajamat filmezés közben)
Nos a kérdésem tehát, érdemes lenne proci hűtőbe fektetni? S ha igen mit érdemes venni?
A lényeg, hogy leginkább filmre és munkára használom a gépet, játékra nem sűrűn, tehát az elsődleges, hogy alapból csendes legyen, de ha kell akkor mindegy milyen áron(hangos is lehet, a gyári hűtő is süvít szépen teljes fordulaton), de hűtse szegény apu-t xD
Van valakinek valamilyen bevált hűtője?
(ui.: nem sok az a 60 fok? attól tartok, hogy rosszul raktam rá a gyári hűtőt vagy valami)
-
Centre
tag
válasz
SupportLmg84 #8872 üzenetére
jól tippeltem, 12000 + 14,400+9200= 34,6k
Nem akarok hülyeséget mondani, de a Celeron D-s processzorod alatt dolgozó alaplapod megtartható mert van rajta sata 3., ilyenkor:
9k-s ramot használtan
10k körül veszel valami ilyesfélét, szigorúan használtan: http://hardverapro.hu/apro/elado_intel_e7300_socket_775_budapest/friss.htmlés 17-ből pedig egy DDR3-as 6670-est ami sacc per kb kis ráhagyással az A10-es teljesítményét hozza. http://www.argep.hu/product_1640084.html Használtan, ha találsz.
De mielőtt vennél bármit is, mindenképpen nézz be a gépépítős topicba is
amit mindjárt belinkel valaki.Megtaláltam, tessék: Milyen asztali gépet vegyek? -
válasz
SupportLmg84 #8868 üzenetére
Ha nem tanacsot kerni jottel, hanem megerositest varsz, akkor nem jo helyen vagy.
Sajnos az 5400k nem az igazi. Volt a kezemben, jobb nincs az araban, de eleg sovany szegenyke. Minimum 5600K kell ujabb jatekokhoz, de az is erosen kompromisszumos. Abbol az osszegbol, amid van es cel a jatek erdemes hasznaltban gondolkozni.
Ez nem ertelmezheto: "intel c d 3466", igy nem lehet tudni, hogy lehet-e tuningolni a jelenlegi gepedet.
-
SupportLmg84
csendes tag
De ezeket akarom kb:alaplap:http://www.pcx.hu/termek/asrock-fm2a55m-dgs-alaplap-115524
proci:http://www.pcx.hu/termek/amd-a6-5400k-processzor-111582
ram:2x2 gigahttp://www.pcx.hu/termek/kingmax-2gb-ddr3-1600mhz-flge-memoria-50694
nagyjábol ennyi -
Centre
tag
válasz
SupportLmg84 #8839 üzenetére
alaplap a55m-dgs 12000
processor a6-5400k 14000
memoria 2x2 10000
szóval a költségvetésed 36k jól értjük? ebből jobbat is tudsz venni -
atti_2010
nagyúr
válasz
SupportLmg84 #8868 üzenetére
A GT 210 megeszi vagy 3x az biztos de inkább kevesebbet várj el tőle és később derüljön ki hogy többet kaptál.
-
SupportLmg84
csendes tag
Lehet igazatok van de azokat fogom megvenni mivel csak arra fogja futni amim most van annál 1000-szer jobak lesznek azok mivel jelenlegi gépem fujitsu siemens d2151-a2 intel c d 3466 proci 1.5gigs ddr2-es ram és egy nvidia geforce gt210-es 64-bites sáv szélele.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
SupportLmg84 #8863 üzenetére
Amúgy ha utánanézel a PH-s múltamnak nem nagyon szoktam rosszat irkálni az AMD termékeiről de ami hülyeség azon nem lehet változtatni, többen próbálták már ezt az A4-A6 játékra dolgot innen a fórumról de leginkább csalódás lett a vége.
-
SupportLmg84
csendes tag
válasz
kopidoo #8864 üzenetére
Meg fogom mivel azokra az alkatrészekre fútja csak ugye az amd a4-nek csak 64-bit a sáv szél mig az amd a6-nak 128bit ugyhogy amd a6 az jo lesznekem a bf3-rom nem az a fö szempont nekem csak azon is fogok régebi játékok a fö szempontok konvertálás meg ijen teszt hülyeségek engem nem igen izgatnak
-
kopidoo
senior tag
válasz
SupportLmg84 #8863 üzenetére
A te döntésed. Vedd meg az 5400k és még amit kinéztél magadnak.
-
SupportLmg84
csendes tag
-
atti_2010
nagyúr
-
kopidoo
senior tag
válasz
atti_2010 #8844 üzenetére
Mint mondtam referencia. Egy 5800k ennyit tud.
@(#8858)SupportLmg84: leírásban: AMD RADEON HD 7540D + HD6570 Dual graphics
Mellesleg az 5400k 2 magját szerintem 100%-on járatja a BF3, nem beszélve a 192 gpu magról...
Szóval kizárt, hogy 40fps-t hozzon ilyen felbontás mellett. Legfeljebbb max fps-ben. -
válasz
SupportLmg84 #8859 üzenetére
Legtobb helyen 30 alatt van. Nincsenek robbanasok, fust. Multiban akkora hendikeppel indulsz, mint hintaloval az Ausztral derbin. A nagyobb baj az, hogy a mikrolagot nem mutatja a video, az pedig ilyenkor mar eleg nagy.
-
SupportLmg84
csendes tag
Ja és amd a4- 5300 k apu is visszi a bf3-at igaz lowon meg médiumon ugyhogy hülyeséget nem kell irni hogy az amd a6-5400k-s apu nem visszi a bf3-at médiumon link:http://www.youtube.com/watch?v=f5fjFUoXHVI
-
korcsi
veterán
Amit még nagyon nem értek, az a feszültségek kérdése, bios-ba van cpu, nb/gfx meg valami "apu pcie vddp" aida meg simán mutat 4-et cpu vcore, vdd, vddnb, gpu? nah, most akkor hogy van ez, ráadásul a lapon fizikailag sem találni ennyit.
Amire még gondoltam, hogy a tápkapuzás miatt hiába megy ugyanarról a tápról két egység a mérés fals értéket mutat, ami kevesebbnek látszik, talán. Brazosnál tapasztaltam már ilyet, C6-ot bekapcsolva 0.6V-ot mutat magfeszültségnek, ami nyílvánvalóan nem valós. -
BlueAthlon
senior tag
válasz
alexy92 #8852 üzenetére
GPU boost : Auto. Ez Asusnál és 5800K-nál annyit tesz, hogy 800on megy az IGP és kész. Turbo módban emel 954-re tán, Extreme-nél meg 1013-ra. Valamint ott a manual mód, ahol saját magad is beállíthatod a kívánt értékeket.
Ha a procival jól vagy 4ghz-en, akkor az IGP tuninghoz tedd manuálisan a VNDDB feszt 1,3V-ra és a GPU -t pedig manuálisan 1013-re. 1083-már nekem sem volt stabil léggel anno... Egyébként 1600-as ramok mellett nincs sok túl sok értelme emelned a GPU órajelét, mivel gyorsan memsávszél hiányba futsz bele...
-
alexy92
aktív tag
Itt vannak a képek amiket ígértem, remélem ti rájöttök miért nem tudok 4,2GHz@1,4-t illetve 1083-as IGP-t produkálni...Igen olyat használok, de a feszkót nekem nem méri jól: bármit állítasz bárhová 1,9V-nak írja terhelés alatt. Bios+Aida jól mutatja nekem!
1
2
3Gézengúz: Nem járnál jól vele, mert kb bolti áron adnám el, mert azért nem akarok minden áron cserélni, inkább várok őszig és akkor lépek feljebb!
-
kopidoo
senior tag
válasz
Vartanus #8840 üzenetére
@ SupportLmg84:
Referencia -
atti_2010
nagyúr
válasz
Az A6 biztos hogy nem viszi médium beállításon a BF3, még kis felbontáson sem, a multiról meg ne is beszéljünk.
-
Vartanus
őstag
válasz
Mennyi az a kicsi költségvetés?
Milyen felbontáson viszi a bf3-at simán? Multiban szerintem 1280x720 médium a max.
-
SupportLmg84
csendes tag
Üdv én egy asrock fm2 a55m-dgs-alaplapot mellé egy amd a6-5400k apu-és 2x2 giga ddr3-as kingmax 1600-as ramokat szeretnék kisköltség vetésböl a bf3-at médiumon simán visszi mivel videokat is néztem rola akor nekem nem kel semit sem huzni elvileg ugye?
-
-
Borokafa
őstag
A jelenség nálam is érdekes volt, 4,4GHz volt a stabil vége a procinak, ha a vga-t nem húztam (4,7GHz volt a max oc, de itt persze stabilitás nem volt)
Amint a vga-t is kezdtem húzni, a cpu-t visszább kellett vennem.
Az NB 2400 felett nem volt stabilizálható. A hőmérséklet nálam sem volt magas.
Tehát nem olyan sima itt a tuning. -
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8830 üzenetére
Azért az érdekes hogy másnak nem droppol, ezen azért el kellene gondolkodni.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
atti_2010 #8820 üzenetére
De véded ezt a Trinity-t..
1. TCI K2 használatával megszűnt a jelenség, ez nem lehet a hiba.. Ellenkező esetben még mindig beszabályozna a védelem.
2. Simán 4000 Mhz-en is előadta 1,3V CPU fesz mellett is, ha az IGP-t és NB/Memóriát túráztattam. A NB túl magas feszt kapott (1,4-1,5V, mikor próbálkoztam a 2400 stabilizálásával ) már bizonyos esetekben, ez előhozhatta. Bár az asus saját progijával mérve is 50-55 fokos volt, mikor már dadogott ( Freezer 13 Pro hűtőtte ).
De ha ennyire véded szerencsétlent, ha gondolod, meghívhatlak a 6800K tesztjére. Veszük neki csillió fázisos alaplapot , kap szépen vizet , alaposan seggberúgjuk tuningilag és együtt nézhetjük, hogy mit művel éppen.
-
alexy92
aktív tag
4, 2-n fut ennyivel de 4, 1 es 4, 0 is ennyi kb..
-
Arkar
aktív tag
válasz
alexy92 #8817 üzenetére
Pedig menni kéne tuningban is annak a lapnak 4876MHz-F2A85-M LE
(#8822) alexy92 : Igen ez igaz!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
BlueAthlon #8816 üzenetére
2 dolog miatt szabályozgat le
1.Gyenge az alaplap és visszaveszi mert leszabályoz a FET védelem.
2.Túl nagy feszt állít be a Bios és leszabályoz a hővédelem.
Mindkét dolgot lehet orvosolni és egyikért sem az APU a hibás, nem kell olyan dolgot terjesztgetni ami nem létezik.
alexy92 Egy ugyanilyen Giga lapot vettem a haver részére és már abban is +200Mhz volt ugyanazon APU-val, az alaplap többet számít mint azt egyesek gondolnák, a másik nagyon fontos a tápegység.
-
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8806 üzenetére
Már megelőztek
Még a DDR4-es ramok sem fognak asztali vonalon debütálni 2014-ben,a DDR5 meg még csak a tervezőasztalon van a konzorcium mérnökeinél...
Mi a GDDR5-ről beszélünk ami manapság a dVGA-akon van és alapjaiban egy módosított DDR3-as ram
Stratova:
Néztem hogy most egy E2 2000(2x1,75Ghz+HD 7340) 54.000Huf+2x4Gb 1866 20000Huf....na már most a Kaveri sokkal drágább proci lesz mint a kis E2-es plusz a 8gb GDDR5 sem olcsó szerintem...így ha lesz is GDDR5-ös variáns szerintem minimum 110.000-ért de lehet fölötte...
-
Vartanus
őstag
válasz
alexy92 #8800 üzenetére
DE..viszont a Kaveri lesz a nagy durranás a Ricsi "csak" ráncfelvarrott Trinity...
BlueAthlon:
Ha nem LN2-zöl akkor szerintem lehetne Pro 4-M, spórolnál és gyakorlatilag ugyanaz mint az Extreme 4-M(PCB,tápellátás teljesen megegyezik mindkettőnél) igazából csak az A75-höz képesti plusz 2 Sata csatlakozóval és Raid 10-essel több az Ext. a Pro-hoz képest de ezek tuningnál nem számítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged