- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trojan64
csendes tag
válasz
Vartanus #7996 üzenetére
Amiről váltottam az egy intel dual core e6500 2,9GHz volt feltuningolva 3 számjeggyel. Sokkal simább minden most, játékoknál pedig még nagyobb a változás. Pedig mint fentebb körmöltem a vga nem egy álom, de majd ahogy írtad nézhetünk előre is a Kaverinek!
Az még jó lenne, ha rendes FM2-be jönne.
-
Vartanus
őstag
Kissé irreleváns vélemény szvsz
Egy többéves vén(mert az IT világban 4-5éves cumó már vén) architektúra ami csak két magon üzemel 2,néhány GHz-en majd hozza ezt a teljesítményt...van családban E szériás C2D és állítom hogy közelében sincsen az én FM2-es gépemnek
Nem tudom próbáltál már-e egyáltalán 5800K-s gépet,ha nem javaslom tedd meg és rakj mellé egy E6750-et és majd nem győzöl pislogni a különbségenAz oda***ósz dolgot meg arra értettem hogy majd a Kavery mit fog tudni IGP-ben
-
Johnie
tag
BIOS frissités megoldotta a gondot, remélem véglegesen. 2.1 -ről frissitetem 2.2-re, most újra látja a BIOS is, az AXTU is, HWinfo is.
Pillanatnyi elmezavara lehetett a 2.1-es BIOS-nak?
Egy darabig használom a ventilátorokat teljes fordulaton, remélem nem fordul elő többé ilyen gond. Aztán ha minden oké, majd később újra beállítom az automatikus fordulatszám emelést. -
Johnie
tag
Hmmm. Érdekes jelenség történt ma. AsRock FM2A75 Pro4 alaplapom egyik percről a másikra ne érzékelné a processzor hőfokot létezik ilyen?
Eddig úgy volt belőve a BIOS (csendesebb gépet akartam) , hogy 45 fok felett szépen emelje a ventilátor fordulatszámát ha kell akár a maximumig. Így netezés közben elvolt 35 fok körül 2100 fordulat mellett szép csendesen, ha pedig játszottam akkor mindig hallottam, hogy egy idő után felpörög, zajosabb lesz 45-50 foknál 3300 as fordulaton. Ugyanezeket a beállításokat nem csak a BIOS-ban hanem az AXTU nevű programmal is el tudtam végezni ha akartam.
Ma játék közben minden csendes maradt. Mikor észrevettem, a proci hőfoka már 70 körül járt 2100 fordulat mellett, majd kilépve a játékból szépen visszahűlt 35 fokig. Valamiért nem emelte meg sem a BIOS , sem az AXTU a fordulatot. Újraindítottam a gépet, és azóta egyik sem látja a proci hőfokot, N/A jelenik meg az érték helyén....
Viszont a HWinfo64 nevű program ezek után is látja, azt is ha terhelésnél emelkedik, azt is ha nyugalmi állapotban visszahűl....
Mi történhetett? Értem én ,hogy az AXTU a BIOS-ból olvasta ki a hőfokot és mikor már nem volt mit kiolvasnia, minek is emelte volna a fordulatot, persze, hogy hagyta alacsonyan....
Azt nem értem , hogy ha a főbb egységek nem tudnak procihőfokot kiolvasni, akkor a HWinfo honnan érzékel? -
atti_2010
nagyúr
Ahha..ennyire még egy régi E6750 is viszi
Hát ezt nagyon erősen kétlem, lehet hogy vannak játékok ahol eldöcög de ha beraksz egy Crysis 2 vagy egy BF3 online szerintem ott el is vérzik az E6750, egyértelműen ott rúghat labdába ahol 1 szálon futnak a játékok de az újak mind több szálon futnak.
-
Trojan64
csendes tag
Más programnál... Növeltem a feszt, 1.281V-ra. Most 60C-ot mutat a Speccy. Írok az asrock-nak vagy a webáruháznak biztos tudnak valami normálisat mondani. Júniusban meg újrapasztázom, mert az alap gyári éppen megfelelő.
Kaveri várós lesz, addig lehet nem is lesz vga vásárlás. Ha a trinity apu-ja jobb egy kicsit mint a GT240 akkor milyen lehet majd az.
-
Vartanus
őstag
-
Borokafa
őstag
Eladóvá válik a gépem, hátha érdekel valakit
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #7972 üzenetére
Ha nem vagyok pofátlan megkérdezhetem a dögösebb gép paramétereit és hogy melyik a kedvenc játékod?
Én is kíváncsi leszek a Kaveryre,ha belemegy majd FM2-be és mellett tudok majd egy 26-2800as DDR3-as 2x4Gb-os KIT-et hajtani amivel már 42-45Gb/s lesz a sávszél máár nagyon elégedett leszek
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #7971 üzenetére
Ez már az egyéni felhasználástól függ, nekem van egy gépem amin lehet játszani dögösebben is, meg a Trinitys amin a legtöbbet lógok a kedvenc játékom is rendesen megy rajta és keveset is fogyaszt, tehetnék mellé VGA-t de akkor a keveset fogyaszt jelző már a múlté lenne ezért várnék egy jó Kaverire amin minden játék elmegy közepes beállításon és még keveset is fogyaszt, majd meglátjuk.
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Vartanus #7962 üzenetére
Ha 1,45V -on nem megy 4,5Ghz akkor szerintem kár erőltetni, lődd be alapfeszen 4-4,2 vagy amennyin megyen és annyi neki, a NB megpróbálgathatod nyugodtan nekem 2,2 Ghz már nem működik de 2Ghz az szépen megy, van olyan játék ami 3,8Ghz -en akadozik de 4,2 már simábban megy, nagyon nehéz megmondani hogy hol lehet előny 5-700 Mhz, rendszerint azok a játékok profitálhatnak a nagyobb frekvenciából amelyek 1 magot használnak.
-
andree04
aktív tag
-
Vartanus
őstag
Nagyjából semmi nincs összefüggésben,egy lapkában vannak annyi az összefüggés de egy jó lapban minden külön és széles skálán módosítható.
Bár a tied csak egy A55 DGS így nem tudom hogy mennyire ad lehetőséget,de a gyengécske VRM miatt a tuningot nem is nagyon erőltetném azzal a deszkával személy szerint -
Def26
félisten
GPU -t és CPU -t is BIOS -ban kell húzni? Külön tudom húzni őket vagy ezek is összefüggésben vannak egymással?
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #7961 üzenetére
atti a tanácsodra lennék kíváncsi
Szerinted CPU részlegnél meddig érdemes menni fesz terén hogy a 4,5Ghz stabil legyen? Ha 1,45V-on nem megy ne is próbáljam? Illetve ha mondjuk 1,285V-on elmegy 4Ghz-en akkor általános használat mellett mennyit nyernék a plusz 500Mhzel?
az NB-ről mintha egy réges régi hszben olvastam volna hogy a Trinity 2Ghz fölötti NB-vel rakoncátlankodik,de többeknek itt vígan megy 2,4-en vagy fölötte,akkor megpróbáljam én is alapfeszen a 2,4 es NB-t? -
TaylorPro
addikt
Tegnap volt időm és sikerült behangolni a rendszert. A Biosban. A winről töröltem minden alkalmazást. Asus Suite, OverDrive.
Szerintetek rendben van?
-Alaplap Asus F2A85-M
-Proci: AMD A10 5800K
-CPU Voltage 1.392
-Órajel: 4GHz
-IGP Extreme
Hőfok:
-Alapon és ha csak netezgetek: 30-34 fok.
-Stresz teszt max 60 fok.
-Intenzív Tomb Raider 2013 High beállítások mellett max 54 fok.
Ventillátorok turbón, úgy is csak akkor pörög ha kell. Gyors, stabil a rendszer.
-
Findzs
addikt
amit linkeltem abban a topikban beszélgetnek erről is és azt mondják az okosok, hogy igazából a windowsnak mindegy milyen memória, tehát ha lesz az alaplapra integrálva 8gb gddr5 az elég lesz a op. rendszernek meg az apu -nak is
Fiery:
"Mivel rendszermemorianak is ezt hasznalja majd a gep, igy minimum 4, de inkabb 8 GByte GDDR5 lesz majd mellekelve a Kaverihez. 1 GB me'g a Windowsnak se igen lenne eleg"
#7915) Vartanus:
megvan a válassz:
Abu85:
"A GDDR5 a DDR3 szabványra épül. Egy jól felépített memóriavezérlővel egyszerre kiszolgálható a DDR3 és a GDDR5. A probléma a GDDR5 fizikai implementációja. A magas sebességet ezek a memóriák nem csak a lapkából szerzik, hanem komolyan kell figyelni a leforrasztásra, illetve a nyomtatott áramköri lap kialakítására." -
Trojan64
csendes tag
Hát én is gondoltam, hogy nem 0 fok, de az az 50 fok 4 magra valós-e? (abból kiindulva, hogy alapból mit mutat bizakodom) CPU hőfokkal nincs gond, a BIOS is ezt írja.
LadaLord Ugyan az mint nekem.Eddig nem mutatta, csak néha-néha..
-
LadaLord
aktív tag
Az mitől lehet, hogy a magonkénti hőmérsékletet nem látom sehol? A CPU hőmérséklet az jó, azt mutatja rendesen az Aida, de magokra lebontva 0-1 fokot ír mindegyikre.... :S
CPU: AMD Athlon X4 750K
Alaplap: Asus F2A85-M LEKöszi előre is a segítséget!
Üdv,
T.Szerk.:most épp 11et mutat....
-
Trojan64
csendes tag
Előző kérdéseimre nem kell már válaszolni, ki lett "tapasztalva". Lényegében maradt bekapcsolva a spread spectrum meg a power saver. (mint a képen látszódni fog a c6 state is vissza lett állítva.)
Erre nem találtam a fórumban választ, csak foszlányt. A cpu magok hőmérsékletét jól írja ez ki? Mert van eltérés azért.. A magokra általában 0-14 fokot mutat, de most bekapcsolás után ez fogadott. Nem érzek semmilyen nagy melegséget a processzor körül és vissza is szokott állni játék után.
Dióda rossz vagy valamit ki kéne kapcsolni? CPU-Z kép más időpontban készült. A cpu1-2 ventije level 3-on van automatic módban. A Chassis fan speed pedig full on.
Asrock Fm2A75-Pro4-MElőre is köszönöm a választ.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Apollo_21 #7941 üzenetére
de még a ddr4es sincs kint se lap alá.
Ezért akar az AMD GDDR5 lapokat is kihozni mert tudják hogy a DDR4 még messze van és 1-2 évig árban is nagyon el lesznek szállva, aztán meglátjuk a teljesítményt év végén, ha megéri én egyből cserélek GDDR5 lapra ha meg nem marad az FM2 DDR3 -Kaveri páros.
-
Apollo_21
addikt
Annyira a jövő sztem ez a gddr5...oké tudom!
De igazából az integráció meg az itx a jövő sztem..mindent egybe nem fejleszthető egybe vacak.Ne keverjem a sima ddr memókat bele mert nem 1 dolog...de még a ddr4es sincs kint se lap alá...kérdés még h a Ricslend is mikor ér ide kishazánkba..elvileg 1hónap a hivatalos..de az csak a debütálás...
-
Findzs
addikt
ajánlott olvasmány a kaveri gddr5 támogatásáról:[link]
a linken szereplő felhasználó az aida egyik fejlesztője és ők már a megjelenés előtt hónapokkal megkapják a közelgő termékek leírását, hogy fel tudják rá készíteni a progijukat, tehát elég hiteles forrás és ő azt mondta, hogy tuti jön gddr5 -el kaveri valamilyen variációban asztali gépekhez
#7937:
persze ismerem a dolgot minél többet gondolkodik az ember annál jobban belehabarodik, hogy mit is kéne venni? elég lesz az nekem? nem kéne kicsit többet szánni rá? stb -
Def26
félisten
Ja, tudom. Visszaolvastam és jónak tűnt ez is.
Amúgy meg már elegem volt az agyalásból. Biztos ismered, jobb lap kicsit gyengébb proci, majd ez fordítva. Filózni, hogy mikor mi jön, miben megy, mit tudsz később jól eladni stb. Mindenképp ki akartam próbálni, hogy mit megy a legerősebb fm2 proci. Ez így 45k volt, cég miatt kell a számla, nem tudtam apróból venni a cuccokat.
-
Def26
félisten
Nah, hát nem szarakodtam tovább, mert már megint fx -ben, aztán meg intelben gondolkodtam. Rendeltem egy a10-5800k -t és egy asrock FM2A55M-DGS lapot. Memória egyenlőre marad (1600Mhz) megnézem tudok e rajta húzni valamit. Konzol mellé jó lesz ez a gép, aztán, ha mégis kevés lesz (remélem megállom, hogy ne költsek többet) akkor meg szokás szerint szarér-hugyért megválok mindentől.
Van egy haverom akinek egy hd 6670 -e van amit lassan tervez lecserélni, megpróbálom gyorsan rádumálni, hogy minél előbb vegyen új cuccokat magának, aztán adja kölcsön a vga -t pár hónapra. Hátha letudjuk 1-2 sörözésbe az árát.Akkor viszont nagyon elégedett leszek a teljesítménnyel is.
-
V1
csendes tag
HD 7850 nem esett be valakinek egy A10 mellé véletlenül? Kíváncsi lennék, hogy tekeri meg
-
-
Def26
félisten
Ez valós lehet szerintetek? a10 5800k + hd 6670 gddr5 erősebb mint egy hd 7750 -el?
-
V1
csendes tag
Ez igaz ?
"That was older configuration, AMD has now support for GCN based card in Dual Graphics configuration.
Since Richland has same Trinity core, Trinity can too achieve Dual Graphics configuration. Do watch the video it does Dual Graphics with 7750" -
atti_2010
nagyúr
válasz
stratova #7921 üzenetére
De szvsz amint Intel ezt meglépné, kb. abban a pillanatban darabolnák fel.
Ez már nem olyan biztos hiszen megvédheti magát azzal hogy más nagy CPU gyártók is vannak rajta kívül és az Amerikaiaknak sem lenne érdekük feldarabolni az Intelt hogy a sok Koreai gyártó még jobban járjon, viszont az AMD megvétele nem egy olcsó mulatság lenne amiről a részvényeseket nagyon nehéz lenne meggyőzni ugyanis nehéz kiszámítani hogy később mekkora profitot hozna a vásár.
Egyébként pár hónappal ezelőtt meg az Nvidiat akarták megvenni.
-
Findzs
addikt
válasz
Rypejakten #7920 üzenetére
vannak ilyen gyöngyszemek
"Nekem nem azért jó az AMD, mert AMD-s chipet akarok venni, hanem azért, mert amíg van AMD, addig az Intel legalább minimálisan motivált kívülről is a fejlesztésben.
Egyébként nem az AMD csinálja az ATI Raedon kártyákat? Úgy tudom, hogy az Intel és az NVidia nagyon összenőtt..."
-
stratova
veterán
válasz
Rypejakten #7920 üzenetére
Fárasztó volt olvasni őket, az már igaz. De szvsz amint Intel ezt meglépné, kb. abban a pillanatban darabolnák fel.
-
Findzs
addikt
válasz
atti_2010 #7917 üzenetére
ha az amd nem tervezi a procik integrálását az csak jó hír bár erre sem lehet mérget venni
az intel felvásárolná az amd-t
persze ez a hír is csak találgatásokon alapul és ugyanakkor nem lehet félvállról venni, hogy az elkövetkező években nem történhet meg, de ha mégis megtörténik akkor már nem feltétlenűl lenne igaz hogy nem lesznek integrálva az apu-kegyébként az intel már lépni akar az integrálás felé:[link]
miért az elmúlt kb. 20 hsz miről szólt ha nem a találgatásokról?
azért van ez a fórum, hogy az emberek eszmét cserélhessenek kötetlenül beszélgessenek
szerintem itt egyikőnk se veszi készpénznek a másik ilyen fajta találgatásait -
Findzs
addikt
válasz
Vartanus #7915 üzenetére
mert nincsenek alaplapi foglalatok amibe belerakhatnád mint a ddr3 -at
még a ddr4 sem jelent meg ilyen formában
meg ettől biztosan bonyolultabb a dolog és majd jön valaki aki felvilágosít minketegyébként az egész számtech biznisz afelé megy sajnos, hogy minden forrasztva lesz az alaplapokra
ha jól tudom az intel is azt tervezi a közeljövőben, hogy megszünteti a cserélhető cpu-s foglalatotés az amd felől szerintem a kaveri is ennek az első lépése
-
Vartanus
őstag
Személy szerint annak örülnék,ha amolyan hybrid ramos deszkák lennének,lenne a lapra forrasztva 2Gb(netán 4Gb) GDDR5 ami az IGP-nek menne és DDR3 a rendszernek,bár így lehet a koherens megosztott memória elve bukna,de akkor mondjuk lenne 8GB GDDR5 forrasztva,mellé lenne 2 DDR3 slot és biosban lehetne választani esetlegesen,mint pl ahogy váltani lehet hogy IGP vagy dVGA és így esetleg a bővíthetőség lehetőségét meghagynák a vásárlók előtt
Lehet hülye kérdés,de nem ismerem a GDDR5-ös memóriák mélylélektanát,így kérdem,miért is kell forrasztani mindenképp
-
varmi2
nagyúr
Kicsit off, de nekem úgy rémlik, hogy a gDDR5-ös memóriának nem csak a memóriát kell forrasztani, hanem a kaverit is így kellene rögzíteni. Mint, ahogy a vga-kon is forrasztva van a gpu, és a memória is. Így viszont a kaverinél az asztali vonalon felejtős a gDDR5. Notebookba adja magát a forrasztás. Javítsatok ki, ha tévedek, de előírás a forrasztott kötés a két alkatrész között. mivel a apu-ba van a memória vezérlő is.
-
egy a10-5800-hoz milyen hűtőt javasoltok?
most egy freezer 64 pro van rajta, de "tüskések" a ramok és csak fordítva tudtam rátenni, így a meleg a HDD és Az SSD felé megy.
kéne egy olcsó, hatékony és halk hűtő. -
XmoD
senior tag
Oke oke. Kulso vga es tarsai. Csak pont az a lenyeg nalam h. azt ki akarom kerulni. + fogyasztas es helyfoglalas miatt. Ezert csak tisztan igp johet szoba. Es a felbontas pedig adott a monitorom miatt.
Koszonom mindenkinek a sok-sok infot.
-
atti_2010
nagyúr
Akkor kell venni különn ddr5 memóriát?
Nem olyat nem lehet kapni, az rá lenne forrasztva az alaplapra és nem más mint a VGA is megtalálható GDDR memória, de szerintem az ára miatt ezt csak a mobil cuccoknál lépik meg, habár az Asusnak volt már Inteles lapja amire forrasztva volt a DDR memória.
-
atti_2010
nagyúr
na meg ahhoz megint alaplapot kell majd cserélni, hogy max kihasználjuk a kaveri lehetőségeit a gddr5 miatt
Ez egyáltalán nem biztos, a GDDR5 csak a mobil platformra érvényes és elég kérdéses hogy megcsinálják asztali változatban is, ha pedig netalán megcsinálja valamelyik gyártó ne tudd meg hány pénz lesz egy olyan alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest