- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
colossal89
tag
válasz
Borokafa #16126 üzenetére
Hmm nagyon jó ötlet. Amit bejelöltem a képen pirossal arra tegyek bordákat ? A házban 5db 12cm venti van. Van huzat rendesen, ha bekapcsolom mindet, lehet így borda nélkül nem tudnak elég hőt leadni. Amin a gyári borda van a proci mellet, az alatt mosfet-ek vannak és ők állítják elő a megfelelő feszültséget amit majd a borda nélküli "kis kockák" próbálnak stabilizálni fixen tartani vagy csak szimpla zavar szűrők? Okosodni akarok
Kép -
colossal89
tag
válasz
Borokafa #16112 üzenetére
Újra indítottam és beállítottam, kikapcsoltam a thermal throttling-ot és az APM is ki van kapcsolva 4,4Ghz van belőve 1,475V van neki adva ebből teszt közben 100% terheléssel 1,4V ad neki ezt írja, és most megfigyeltem hogy 18X szorzóra veszi le és az annak megfelelő feszt is adja neki de van hogy 24X ad neki majd vissza 44X-re .
-
colossal89
tag
válasz
Borokafa #16110 üzenetére
Újra indítottam a gépet gyorsan megnéztem a Thermal throttling beállításokat és Auton van alapból.
Beállítási lehetőségek: Disable /// Auto /// 12,5% /// től 87,5% ig lehet állítani még. Milyen hatást gyakorol ez a Thermal throttling a gépre ha magas a hőfok vissza vesz a teljesítményből?? Vagy valami más?
Mert a proci hő szenzora egy kalap kaki legalábbis ami a 4 magban van mert 10C tól 70C fölé ugrál állandóan csak a központi hőmérő pontos hozzávetőlegesen az mutatja a fix hőfokot.
-
kop8
őstag
válasz
Borokafa #15775 üzenetére
Szerintem is valami ilyen gond lessz, a 32bites win7-nél nem lassult be a 3dmark06, most rakom fel az újabb catalystot, remélem jo lessz....
Nem lett jó!
Most már tanácstalan vagyok.Kezdem megbánni hogy hissza váltottam amd-re...
Csak a gond van vele, lassú is meg még egy filmet sem tudok megnézni vele -
válasz
Borokafa #15589 üzenetére
De, az előző A85X-es deszka is engedett így belépni a 3D BIOS-felületre, itt viszont nincs ilyen.
(#15590) atti_2010
Jah, a Windows alapból jobban kezeli az AHCI-t, úgyhogy ezt ki fogom hagyni.(#15591) konci79
És tényleg! Basszus, hogy ezen eddig mennyit bosszankodtam! Köszi!Viszont az IGP órajelét nem engedi belőni, a CPU és a NB feszültsége pedig mindig visszaugrik AUTO-ra, bármit is írok be, pedig a legújabb F6D BIOS van fenn.
Mondjuk a korábbi A85X-es lapomon is csak emelni engedte a feszültséget, csökkenteni nem...
Asszem' ebből levél lesz a support-nak, ha jól emlékszem, másnak is küldtek már javított BIOS-t. Ha én is kapok, akkor nem cserélem a lapot Asrock-ra.
Most pedig megyek AMD driver-t telepíteni...
-
Shamy
tag
válasz
Borokafa #15168 üzenetére
Igen, a tesztek szerint, mert elvileg a gpunak fogy el a craftja, de húzott gpu esetén elvileg több a craft.
800 mhz- mellett 1600-1866 kb 11%
1866-2133 kb 10%
2133-2400 kb 2%A kérdés, hogy 1013mhz-n mennyi az uccsó gap, és pl ha 2133 cl11 vs 2400 cl11-et nézel, úgy mi a szitu....
-
sz.j
nagyúr
válasz
Borokafa #15115 üzenetére
Akkor megnyugodtam ...., már azt hittem, hogy rossz procit adtak.
(Remélem, hogy nem a PCX-ben dolgozol, mert ott adták a procit ...., mert ha igen akkor várok mások véleményére is)
Csak azt nem értem, hogy futhat egyszerre két típusszám alatt ugyanaz a proci .....?
Köszönöm a válaszodat.
-
katt777
félisten
válasz
Borokafa #14753 üzenetére
Én is nagyjából ezt tapasztaltam.
Nyilván egy procit illetően annak a teljesítménye számít (+72%), nem az overall performance. Memória-terhelő és hasonló tesztek kizárólag a valós különbség elfedésére szolgálnak, hogy meg lehessen állapítani az előre meghatározott célt: azaz, hogy az AMD nem olyan gyenge, mint amennyire olcsó.
patomi: SSD aztán végképp pénzkidobás.
Miért is nem lehet kihajtani egy komolyabb VGA-t egy 6800K-val? Csak mert R280X-ig tutira jó.
Na, akkor meg az igénytelenségről van szó. De akkor se mondjunk ellen a tényeknek. Ha az ember alaposan utánanéz, az esetek nagy részében, mindent egybevetve az Intel a jobb választás, egy kisebben mindegy, egy sokkal kisebben meg, kb. 5%, az AMD jobb, és ez a 6800K kategória. Ez az a szint, ahol amellett hogy relatíve olcsóbban építhetünk jó gépet, ez még meg is éri. -
katt777
félisten
válasz
Borokafa #14750 üzenetére
Elárulom neked, hogy egy 30%-kal drágább proci nem 15%-kal fog csak többet tudni. A 4670K első tesztjeim szerint kb. 51-55%-kal gyorsabb a 6800Knál úgy, hogy az AMD-t 4.8GHz-en mértem, Intelt meg alapon, azaz 1GHz-cel lassabban (még nem volt időm finomítatni a beállításokon, nemhogy túlhajtással kísérletezni). Alapjáratú 6800K-hoz képest az Intel +71%.
Mindemellett a 4670K 60%-kal drágább a 6800K-nál, arról nem is beszélve, hogy olcsóbb a 7850K-nál.
Egyébként, mivel az Intel úgy árazza a termékeit, hogy azok mindig kicsit alacsonyabbak legyenek árban, mint a hasonló tudású AMD-k (persze nyilván függ ez a felhasználástól, én csak az "izomról" beszélek), az, hogy mennyire megéri egy AMD proci, csak belemagyarázás. Volt szerencsém többféléhez mindkét oldalról, és bizony nem 1x láttam, hogy az olcsó AMD elfogyott ott, ahol a nem sokkal drágább Intel nem, és az egyébként pöpec 6800K-nak is megvannak a maga AMD-s árnyoldalai. Lehet, hogy AMD az alsó szegmensben kicsitt jobb IGP-ben, de az a gyakorlatban semmit nem jelent. Raktam én össze A4 és Celeron/Pentium konfigokat is.
Nem arról van szó, hogy szar vagy király, hanem hogy mit tudnak a gyakorlatban, ahogy te is írod. Ilyen esetben hiába a kvázi 4 mag, vagy éppen az IGP, alapra mindegyik platform megfelel, normális játékhoz viszont nagyon nem árt egy húzósabb összeállítás, főleg, ha éppen multizni akar az ember. Azért annyira nem rosszak a mai fizetések, hogy pár hónap alatt ne lehetne összespórolni egy közepesen izmos PC-re, csak hát nem cigire + sörre kell elverni a lóvét.stratova: És még többel lassabb is, mint a 6800K.
Én annyira várok a Kaverivel, hogy már visszatértem Intelre.
Ki tudja, hova fog romlani még a Ft...
(Még megvan a 6800K a lappal együtt, betesztelve 4.9GHz-re.
)
-
Razermazer
őstag
válasz
Borokafa #14681 üzenetére
Hát a te lapoddal nem is probléma
nálam azért az extreme 4+-nál voltak anomáliák. 5000-en is toltad az a8-nak
fsb emelésnek, egyáltalán van értelme? itt ebben a platformban én max 105-t értem el nem is foglalkoztam vele tovább.
Ez igaz amit írtok csak régi beidegződés.
Viszont én ha ingyen adnák akkor se kéne a55 chipsetes lap. Gyenge az mind, htpc-be ideális lehet, csak akkor szoktam jót nevetni, amikor a csúcs aput beleteszik és szétakarják hajtani aztán füstöl a lap.
Mindent a helyén kéne kezelni. Nem rátok vonatkozik csak mondtam. -
Razermazer
őstag
válasz
Borokafa #14677 üzenetére
Ja nekem is az volt, bolond is voltam hogy eladtam, csak ugye az x85-ös verzió. Azért adtam el mert majd a kaverire szeretnék váltani és ahhoz x88-kell sajna.
A 30k-s lapot sikerült is 16k-ért eladniígy csak extreme 4+ lett belőle( az is igaz, hogy nekem az extreme 6 csak 20k-ba került így nem buktam rajta akkorát) Ez az extreme 4+ sem rossz. Egy valamit azért megállapíthatok az asrock lapok elég érzékenyek a ramok időzítéseire.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Borokafa #14575 üzenetére
Nem rossz, már észrevettem hogy ebben a lapban jobban megy az A10-5800K kisebb fogyasztás és feszültség mellet, persze eltelt 1 év a Giga megjelenésétől és én ezekre a +1-2% gyorsulásokra nem sokat adok, stabil legyen és a Biosban mindent lehessen állítani amire szükség van, azért sokat fejlődött az Asrock de itt is szabály mint bármelyik gyártónál hogy a legolcsóbb a legdrágább.
-
MZperX75
addikt
válasz
Borokafa #14559 üzenetére
Levegővel az szép 4.9Ghz-en stabilan ahogy nézem 9 perc volt a stabilitás tesztben 48 fokig megy fel
A10-5800K@vizezve 3.8Ghz@4.8Ghz stabilan (barátomnak "tettem" javasoltam össze,ezek szerint akkor hát az A10-6800K akár mehet 5-5.2Ghz-en is vízzel.
".néha át kell mennem szigorú apukába" Miért is? ne netezzenek inkább tanuljanak?
Amúgy én még mindig A8-3870K@alapórajelen 1.2V nyúzom HD6670-1G GDDR5-el.És nincs szándékomban húzni vagy cserélni...még egy jó évig biztos....
#14558) atti_2010
-
Razermazer
őstag
válasz
Borokafa #14124 üzenetére
+1 oda
Ezt a topikot, meg a megjelent mostani írás topikját nézve, mindenki azon motorozik és vitatkozik, hogy milyen lesz játékban. Őszintén én teszek rá egy nagyadag kását. Itt tényleg mindenki csak játékra használja? Nézzük meg már más erényeit is programokban! mert az vitathatatlan az intelel szemben.
Nálam eddig is bizonyított még cad progikban is és még sorolhatnám a többit is. Nagyon remélem a lista még bővül is. Nekem ez a 10-15% megfelel nem is vártam többet, majd a carrizotól de attól sem várok sokat. A csalódás legalább kizárva. Lepjenek meg az sokkal jobb
De nem is veszek majd csak akkor ha 30k-35k lesz az ára, ennyit vagyok hajlandó érte adni. -
válasz
Borokafa #13583 üzenetére
Nagy nyereseghanyadot a felso kategorian tudsz realizalni.
A nagyobb gond az, hogy a kozepben levo cuccaik sem nyujtanak ar/ertek aranyban es funkcionalitasban olyan elonyt, amiert a felhasznalok leternenek a jol bevallt utrol. Azert van es kapcsolat a ketto kozott, mert vagy olcsobbak, de nem jobbak, vagy jobbak, de erezhetoen dragabbak is az intelhez kepest.
-
Gainka
őstag
válasz
Borokafa #13491 üzenetére
Igen igen nem sokkal erösebb de erösebb és ha rászánod magad egy erösebb vga-ra akkor is van lehetöség erösebb procira. én csak ezt probálom elmagyarázni. hozzá teszem 7850 ig böven jo bármelyik 2 modulos ricsi vagy trinity mert hát ugye egy kutya mind. szoval 750k-760k
kicsit átláthatóbak:
[link] [link] -
Gainka
őstag
válasz
Borokafa #13484 üzenetére
Jó béna kifejezés volt, de erösebb ez nem kérdéses, kevesebbet fogyaszt, ez nem kérdéses, késöbb lehet cserélni erösebb cpura nem kérdéses. Akinek elég a 2 modulos ricsi vegyen azt, akinek nem kell vga szintén
Én ezzel igy vagyok, persze ez csak az én véleményem mindenki ugy csinálja ahogy akarja
[link] -
MZperX75
addikt
-
katt777
félisten
válasz
Borokafa #10236 üzenetére
Ahogy nézem, inkább a háttérfolyamatokban, és a nem látható beállítások sem feltétlenül ugyanazok.
Mindenesetre akkor sem tudom megnézni a rég eladott konfigomat új Aida teszttel. Ha valaki küld egy eredményt 1333MHz CL9 8GB RAM-mal és 4.6GHz-en járó i5-2500K-val, akkor össze tudjuk hasonlítani, így csak annyit tudok mondani, hogy érzésre nem lassabb a mostani konfigom.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Borokafa #10202 üzenetére
Persze. Pasztát letakarítottam, újat raktam fel, hűtőt jól meghúztam, mindkét karom be van jól akadva, szóval nem tudom. Lehet, hogy a gyári hűtő izomból lenyomja(elvégre mégis csak 4000+ rpm-en pörög) most meg megnéztem a hűtő weboldalát, ott max 90W TDP-jű procihoz ajánlják.
Itt olvastam, hogy jó rá ez a hűtő, szóval utána se néztem. Aztán most látom, hogy a többségnek PLUS verziója van, nem a PRO
-
Stonerice
őstag
válasz
Borokafa #10170 üzenetére
Az IGP mellé természetesen simán elég amit tud. De például a nemtúl régi játékokban már egy HD7770 is jó szemmel nézi ha nem i3 szolgálja ki, hanem i5, vagy valamelyik FX. Pedig volt olyan játék ahol az i3 is csak 40-50%-on pörgött, de azért i5-el még rákerült 10fps.
Ügye nemrég említette Vartanus kolléga, hogy az "A10-esek az i3 szintjén vannak". És ebben sajnos teljesen igaza van. Ez a 10 fps-es differencia a Most wanted 2012-ben volt tapasztalható. Persze nem mindenhol. Én pont ott néztem meg (olyan pályarészen) ahol a legalacsonyabb volt az fps. Lényeg, hogy sokkal jobban futott, pedig se az i3 se azi5 nem pörgött 50% felett.
Crysis 3 -ban pedig helyenként 15 fps különbség is simán jelentkezett. Ott bizony a HD7770-el, volt szakasz ahol még az i5-is 80%-on pörgött. High grafikai beállításon, többnyire simítás nélkül. ezek szerint egy HD 7850-et már alapórajelen nem tudna minden pályaszakaszon teljesen kihajtani.
Vagy ottvan a GTA 4 is. Azis szereti, ha kicsit erősebb proci van alatta. Ott is volt különbség Upgrade után, pedig csak egy középkategóriás vga-ról van szó.
Most már elég gyakoriak lesznek az ilyen cpu igényes játékok. -
katt777
félisten
válasz
Borokafa #9501 üzenetére
Talán mert AMD. 4200+ ugyanazt csinálta. Win szerint 100% volt, tesztek szerint meg -5% (legalább).
profisher.: Jótól kérded, 10 éve Inteles cuccaim voltak.
Lehet, hogy az F55-ben ugyanúgy nem lehet, mint a nem Z-s Intel lapokban?
Mert akkor megértem, hogy az órajel-emeléssel próbálkozol. Kézikönyv mit ír?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 9 9900X 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged