- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Hurkaleves #7298 üzenetére
Figyelembe véve hogy nem melegszik az AOD írja helyesen, 1,4V már elég meleg kellene legyen az APU.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Hurkaleves #7294 üzenetére
Nem kell félreérteni szívesen segítek mindenkinek de ez pár oldallal előrébb annyira részletesen ki volt vesézve hogy kár lenne elölről kezdeni.
Vartanus Valójában nem tudom miért döntöttek így vannak esetek amikor a gyengébb tápoknál vékonyabb kábelt használnak és észrevettem hogy full terhelésen eléggé melegszik a 2 x12V kábel viszont ezekhez is átalakító kell mert 8x csati egyiken sincs, de láttam olyan 1150 alaplapot amin 2 darab 8x csatlakozó van na az abszolút felesleges de egyre több minden kerül be az APU-ba, lassan üres marad az alaplap valamiért el kell kérni a pénzt.
-
deminos
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Az alábbi konfig problémájáról kérdeznék:
alaplap: ASROCK FM2A85X Extreme6
proci:AMD A10-5800K 3.80GHz FM2
procihűtő: ARCTIC COOLING Freezer A30
memória: GEIL 8GB Black Dragon DDR3 2133MHz CL10 KIT
vga: ASUS EAH6670/DIS/1GD5 HD6670 1GB GDDR5 PCIEA probléma pedig a következő lenne:
Kivétel nélkül az összes játékban (win7 és win8 alatt is) csak az apu-t használva, de bekapcsolva a dual módot is bőven elmarad a neten látott eredményektől a fentebb felsorolt konfiggal. 13.1-es legújabb nem béta catalyst van fenn, de próbáltunk korábbi kiadásokat is sikertelenül.
Példák:
1. Dirt 2: min. 35 fps, átlag 45 fps full grafikán (dual módban) és mégis láthatóan szaggat a játék (ilyen furcsa mikro lagok vannak).
2. Legújabb Tomb Raider: dual módban 1440*900-as felbontáson mediumon szaggat, pedig a netes videók szerint csak apuval már nem kéne akadnia egy picit sem.Várom az ötleteket és tippeket a megoldásra. Előre is köszönöm a helpet.
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #7292 üzenetére
Valóban
Kérdésem lenne hozzád kolléga
Mégpedig,hogy miért raknak 8pin-es tápcsatit a komolyabb FM2-es(és FM1-es) lapokra,ha a "nagy" 5800K is max 100W-os TDP-vel bír és tudomásom szerint 8pin 125W-fölé kell?
Esetlegesen tuninggal átléphető a 125W mondjuk egy CPU,NB,IGP,RAM feszkó emeléssel? -
atti_2010
nagyúr
válasz
Hurkaleves #7291 üzenetére
Ebben a topikban ki volt tárgyalva bőven ez a téma csak vissza kell olvasni nem is olyan sokat még képek is vannak ráadásul olyan lappal mint a tied.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
atti_2010 #7290 üzenetére
az uccsó sorokban írtam, hogy kikapcsoltam ezeket a fícsöröket... és igen, kézzel állítottam mindent. (
)
csak a lapom nem támogat még finomabb beállítást vagy nemtom... mert uefi-ben 1.26V körül állítottam és loadnál a cpuz 1.4V körüli értéket tol ami hihető. ha lentebb veszem az uefi-ben az 1.26V-ot akkor meg nem kapcsol be mert valszeg 4.2Ghz-n bootol és akkor az elején csak 1.26v-ot ad neki ami arra éppen elég, hogy feláljon a rendszer aztán stabilizálódnak az állapotok. gondolom én. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Hurkaleves #7289 üzenetére
Ahhoz hogy ne 1,4V menjen ki kell kapcsolni a turbót és kézzel állítani a szorzót 4,1 Ghz körül 1,3V -al is elvan.
-
Hurkaleves
őstag
szívesen állítanám én is még pontosabban a feszt, hogy ha nem muszáj ne adjon 1.4V körül neki loadnál, de a jelenlegi mITX alaplapom nem kifejezetten tuningra született és így csak egy értéket tudok állítani a többit ő szabályozza még kikapcsolt póver menedzsmentel és TC -vel is..
-
Vartanus
őstag
Ez itt elég off.
Van FM1-es topik is
Hűtő hát pl Xigmatek Gaia,Arctic 64 Freezer Pro,CM TX3,de hardver aprón szoktam látni jóféle Alpenföhnöket jóáron pl Brocken 4-5K...
A proci húzásra meg saját topikjában kérdezz rá bár ahogy olvastam kb 3,5Ghz a CPU rész vége az IGP-t nem tudom a többiek az FM1-es topikban biztos jobban tudják -
erik22
tag
Hellosztok!Segítség kellene egy Fm1 es, a8 3870k black edition processzoromhoz hűtőt keresek és hogy meddig érdemes húzni?(8eft-13eft ig jöhet szóba)főbb alkatrészeim::::Alaplap: Asus F1a75-v, Ram: Corsair vengeance 8gb 1866mhz,Táp:Thermaltake Berlin 630watt!
-
Dany007
veterán
Hm hát jó, kipróbálom majd. Nem akartam kockáztatni, azért kap 1,4-et. : ) De ez csak amolyan "játék profil".
A hétköznapinál csak 1,35-öt kap és 4,0-n megy.A ramokkal lehet valamit ügyködni? Mert ha az alap 1866-ot csakúgy felteszem 2133-ra akkor kicsit kifagy még Win előtt. Ram feszt kéne növelni? Vagy a szorzóval próbálkozni?
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7264 üzenetére
Köszi a segítséget, de megoldottam. A füles dugója helyett bedugtam a hangszóró dugóját a gépbe, és már szólt is.
Mindenesetre, okoztam magamnak pár kellemetlen órát. így jár az, aki szó szerint lázasan szereli össze a gépet. -
aero.
veterán
Gyári hűtő maradna, nem költök, más projectre kell.
Ha 4-4,2 fölé tudok menni vele, akkor örülök majd. Bár a turbója alapból 4, amit a gyárinak is tudnia kell. A házzal nincs baj, 690 II, friss levegő megoldott.
Köszi a kommenteket. -
aero.
veterán
Sziasztok
750K-soktól kérdezném, hogy mennyin használják a procit, mennyit bír a gyári hűtő?
-
Findzs
addikt
valaki nem próbálta esetleg a bioshock új részét?
érdekelne, hogy teljesít egy 5800k -n
-
TaylorPro
addikt
Megrendeltem a ramot, őket ismerem, korrektek: http://www.grando.hu/kingston-memoria-hyperx-ddr3-8gb-2400mhz-cl11-dimm-kit-of-2-xmp-predator-series-145594-1534275861
Bocsi a linkért, telóval vagyok.
-
HeavyToys
senior tag
Összességében a Richland (ami egy új steppinges Trinity) A10 6700 65W-ból pár %-al többet tud GPU-ban és a nagyobb turbo órajelnek köszönhetően szintén 1-2%-al többet tud CPU-ban mint a 100W-os 5800K. (szimplán csak az órajeleket nézve)
Plusz még volt arról szó, hogy jobban elosztja a feladatokat a modulban lévő "magok" között, ezért bizonyos feladatokban lényeges gyorsulás várható, illetve jobban kihasználja a turbo adta lehetőségeket. Illetve könnyű terhelésnél, pl netezés vagy full hd videók sokkal energiatakarékosabb.
Árban váltani fogják a mostaniakat (Trinity kifut), szóval elméletben nem nagyon lehet különbség.
-
ftc
nagyúr
Jövő héten ha lesz időm megnézem mit is tud a CPU-m az alaplappal...
-
-
HeavyToys
senior tag
Persze, az jó. De PSCheck-el tudod igazán alulfeszelni, amivel az összes Power State-t eléred. Bios-ból csak a full load és a turbo fesz. értéke állítható. Szóval Ubi alatt nagyjából buknád az alulfesz lehetőségét, az én tudomásom szerint.
Én várnék még, 2 hónap és itt a Richland meg a Kabini is.
-
dobost
senior tag
válasz
HeavyToys #7266 üzenetére
Igazából én is ezen morfondírozok, hogy most egy FM2es rendszer alulfeszelve, visszavéve vagy várjam meg a Kabinit.
Tény, hogy NAS funkcióra Ubuntu lenne visszavett procival, viszont Ha néha játékra adnám a fejem, akkor Windows alól fel tudnám tekerni a procit és nem lenne gond egy Battlefield 3al sem.
1.4Ghz-en mire elég a proci? Gyors netezés garantált? -
HeavyToys
senior tag
Nálam, 1,4Ghz-en full alul feszelve, igaz 4 ventivel és 1 ssd-vel valamint HDD-vel, Aurum 400 Gold táppal 28-30W között ugrál idle az 5800K.
Nyáron jön a Kabini APU na meg a Richland is, ha nem sürgős a dolog én megvárnám, mivel nálad a játék annyira nem lenne fontos tényező, így az akár totál nyerő is lehetne a te esetedben.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Olyan ötletem támadt, hogy a jelenlegi Dlink NAS-omat szeretném helyettesíteni egy kicsit általánosabb megoldással, így összeépítenék egy FM2es konfigot, melyet netezésre és adattárolásra használnék.
Fontos lenne számomra nagyon a fogyasztás is.
A jelenlegi Brazos rendszerek elvannak 20W alatt (persze winyó nélkül), az lenne a kérdésem, hogy kacérkodott valaki alulfeszeléssel FM2 procikkal?
Az lenne az ötletem, hogy megvenném a legkisebb K jelzésű procit és BIOS-ból levenném a szorzót, hogy kb 1.5-2 Ghz körül menjen, így kevesebbet fogyasztana... az alulfeszelés persze így is bejátszana.Amiért jobb az FM2 megoldás a brazostól, hogy azért lényegesebben erősebb és nagyobb tartalék van benne, ha esetleg szükség lenne rá. (pl asszony BF3at akarna játszani rajta.
)
Alaphelyzetben pedig, amikor csak a NAS funkcióját használnánk, akkor pedig a szabályzás és alulfeszelés miatt keveset fogyasztana...Csinált már valaki ilyet? Hány W-ból lehet kijönni minimális esetben?
Köszi!
Üdv,
Tamás -
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7262 üzenetére
Ott már megvolt minden.
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7259 üzenetére
Akkor még hangeszköz sincs.
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7257 üzenetére
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7255 üzenetére
Gondolom, mert akkor az ubi nem látná:
tutu@tutu:~$ cat /proc/asound/card0/codec* | grep Codec
Codec: ATI R6xx HDMI
tutu@tutu:~$ cat /proc/asound/card1/codec* | grep Codec
Codec: Realtek ALC892
tutu@tutu:~$ cat /proc/asound/cards
0 [HDMI ]: HDA-Intel - HDA ATI HDMI
HDA ATI HDMI at 0xfeb44000 irq 54
1 [Generic ]: HDA-Intel - HD-Audio Generic
HD-Audio Generic at 0xfeb40000 irq 16
tutu@tutu:~$ -
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7253 üzenetére
A hdmi tiltás nem változtat semmin.
-
Tutu7030
veterán
válasz
diablo1984 #7251 üzenetére
Nekem pont az analóg sztereó kellene!
Utoljára ~8 éve szívtam ennyit az asus lap+ mandriva párossal
-
jeni
félisten
válasz
TaylorPro #7241 üzenetére
én azt mondom,hogy az Iponba lenne jobb megvenni még ha 5000 Ft-tal drágább is.
mivel az InterStore bolt az szlovák és nem tudni mennyi garis,főleg ha javíttatni kell majd később akkor macera a dolog. bár a listában meg van adva az itthoni szervizek,melyet hogy IS LEHET LEADNI.
A szállítási költség az kb.3500 Ft még rá. -
válasz
diablo1984 #7234 üzenetére
De az, de az ujabb generacioknal egyre jobban a szamitasi kapacitasra gyurnak. Ebben az AMD elhuzott, amit jol mutat, hogy a legutolso Dirt uj megvilagitasi modelljenel mekkora elonyben vannak.
-
TaylorPro
addikt
Apukához ez elég?
Azért is akarnék ilyet mert jó intelhez is. Ott ha jól tudom csak ezek a jók. Van értelme nagyobb órajelűt venni?
-
Johnie
tag
Nos megvannak az eredmények.
Röviden összefoglalva ez egy magánteszt. A számítógép fő alapegységeit megtartva futtattam le pár tesztet két különböző videokártya teljesítménye miatt.
A két kártya: az AMD A 10 5800K processzorba integrált Radeon HD 7660 D , ellenfele pedig egy PCI-e Inno 3 D GeForce 9600 GT 512 Mb memóriával.
Mivel nekem még egy régi 17 colos , 4:3-as Samsung SyncMaster 796MB monitorom van , amin 1024 x 768 x 100 Hz-es felbontáson tevékenykedek, a tesztek zöme ezen és az 1280 x 960 -as felbontáson futottak.
A számítógép adatai melyen a tesztek futottak: A10 5800 K alapórajelen 3.8 MHz, Alaplap: AsRock FM2A75 Pro4 , 2X2 GB 1600MHz RAM, 500 GB Samsung HDD
Futtatott programok: 3D mark Vantage Performance módban, F1 2012 benchmark legmagasabb minőségen, Unigine Valley High beállítással.(Mivel a 3 D Mark Vantage a tesztek végén nem összesítette és 0-án hagyta a Score eredményjelzőt ezért engedelmetekkel a GPU és CPU értéket összeadva írtam ki a végösszeget. Természetesen a GPU és CPU által kapott eredményeket feltüntetem.)
Nagyjából ennyi lett volna, itt vannak az eredmények:
-
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Tudom hogy ram ram ajánló topic, de itt hátha nagyobb a tapasztalat. A10-5800K-hoz milyen ramot ajánlotok? Ár-érték arány figyelembe vételével. Köszi!
-
Midway
senior tag
Hello
Gigabyte F2A85X-D3H lap 750k proci 2*4Gb 1600mhz gskill sniper ram.
Összeraktam, de nem meggyőző a teljesítménye az fm3 X4 925 után.
De legalább a ramok mennek 1600-on, mert az előző asus lap fagyott tőle csak 1333-on kezelte.Egyből frissitettem a BIOS-t .Nem látok különbséget.
Röviden ennyi.A 750k gyári hűtőjé olyan mint valami játék,de legalább nem hangos.
-
Tutu7030
veterán
Help! Ga f2a85x d3h lapon a 8-as "ATx 12v" csatlakozót is be kellene kötni? A tápomon nincs 8-as csatlakozó.
-
Trojan64
csendes tag
-
Tutu7030
veterán
Hali! Jól láttam, hogy az a10 5800 hűtője gyárilag pasztázva van?
-
krisz073
tag
Sziasztok,
Melyik progival tesztelitek Win alatt a memóriát?
-
Johnie
tag
Szia! Ugyanígy jártam a Kingston HyperxBlu 2x2Gb 1600 Mhz Kit cl9 memóriáimmal az AsRock lapomban.
1600-asoknak vettem őket, a BIOS-ban Auto beállításon hagyva a frekvenciát csak 1333-on működtek.
Kézzel lefixáltam 1600-ra , azóta 1600-on is működik.
Próbálj memória írás-olvasás tesztet csinálni 1333 és 1600 MHz-re állítva a frekvenciát. Meglátod a különbséget. Az Aida nálam jól írja ki a éppen aktuális RAM frekvenciát, de csak a Számítógép / Túlhajtás fülön látható ,mintha tuning lenne.
Szintén megpróbáltam 1866 MHz-n használni ezeket az 1600-as RAM-okat , de nem sikerült. Ugyanúgy jártam mint te, a két modulból, csak az egyik modul működött 1866-on , a másik eltűnt valahová. Se Windows, se BIOS nem látta. Visszaállítva 1600-ra újra működött mindkettő.
Próbáltam fesz emeléssel (1.65V) a frekvencia emelést társítani, de akkor meg el sem indult a lap, BIOS reset-et (CMOS Clear-t) kellett csinálnom, hogy újra feléledjen az alaplapom.... -
Findzs
addikt
most 1db 2gb-os 1333 -as ram van a gépembe és valami szörnyű
még egy quake live is szaggat még 1600mhz -en 512mb gpu rammal iskedd körül jön meg a 2x4gb 2400 predator addig kibírom
tudtam, hogy visszafogja az egy csatorna de, hogy ennyire
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel i7 9700K
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest