Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Mostanság nem jártam itt a topikban. De lenne is egy pár kérdésem.
Én még One ui 7.0-val tolom a mindennapokban. Viszont mostanság a telefonom egyre többször feldobálja az értesítést,hogy elérhető a 8.0 is.
Amikor a 7.0 megjelent elsiettem a dolgot ezzel a frissítéssel és a kezdeti bugokkal eléggé szívtam is. Ezért a 8.0 nál azt terveztem,hogy kivárok a frissítéssel legalább Január-Februárig,hogy kicsit fejlődjön.
Most jelenleg milyen egyébként a 8.0? Vannak benne bugok? Érdemes 7.0-ről frissíteni vagy inkább még maradjak? Hozott valami nagy látványos újdonságot az új verzió? Akku idő itt hogyan alakul normál napi használattal? Jobb vagy rosszabb mint 7.0 alatt?
Köszönöm a segítséget!
-
Evo50
tag
válasz
FrankMonzano
üzenetére
Nem.
-
shapphire
aktív tag
Én is elköszönök a topiktól. Valószínűleg egy darabig nem kerül használatba nálam Samsung telefon.
Igyekszem hasznosítani családban amíg van rá támogatás.
Gúdbáj -
Degeczi
nagyúr
Igen, a link is írja rögtön az elején: "if your device has been Factory Reset in any other way than Settings > General Management > Reset > Factory Data Reset, the FRP Lock will be enabled"
Logikus, mert ha a menüben ki tudod választani a visszaállítást, akkor előzőleg fel tudtad oldani a telefont, vélhetően a jogos tulajdonos vagy. Aki viszont ellopja, az nem tud belépni csak a recoverybe, onnan indítva ezért jogos a blokkolás.
-
Dr.NX
addikt
-
resist
tag
Fura, a gyári visszaállítás elvileg mindent is töröl. Én mikor vettem új telefont, az S21FE a gyereké lett, csak gyári visszaállítást nyomtam rá, az ő fiókjával megy a telefon azóta is. De most olvasom, hogy van ilyen FRP védelem, hogy bárki ne tudja visszaállítani. Na gondolom ezt "kerülte" meg, mikor a Samsung jelszót kérte.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Ha eladom a telefont akkor elég a gyári beállítások visszaállítása vagy mást is kell még hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
csonkadavid
tag
Sziasztok, valószínűleg alaplaphibás lett a telefonom. Folyamaatosan újraindul. Újra lett húzva Odinnal úgy is ugyanaz. Ha valakinek van törött, egyéb hardverhibás készüléke, az írjon rám privátban, valami jutányos áron átvenném.
-
zetecR
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
S9+-om volt az első Samsungom és amennyire fanyalogtam elsőre, annyira imádtam.
Aztán 2022. februárjában utazunk a feleségemmel az eskövőnkre, mindenképpen új telefont szerettem volna; a szolgáltatónál S21 már nem volt, S22 még nem - így lett a 21FE.
Működött rendben, mostanra érett meg a csere: nagyon jó árban vettem meg az S25U-t. -
TaRka94
senior tag
Búcsúzom a topiktól. Már kétszer kellett töltenem a telót egy nap. Maradni akartam nagyon a samsungnál, de Honor 400 Pro lett.

-
zetecR
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Más világ.
Villámgyors ujjlenyomatolvasó, villámgyors, röccenésmentes rendszer, nagyon jó akkuidő.
Természetesen sokkal jobb kamera, gyönyörű kijelző, friss UI - nagyon szeretem.
Mondjuk lehetne egy picit kisebb, de legalább súlyban nem olyan durva, mint egy Pro vagy Max iPhone.
3mk Just20g tokkal használom, ami annyira minimál, hogy szemből szinte nem látszik; a titán keretet fogom, mégis van MagSafe töltés és csak 20g-mal több a súlya.
-
direwolf
őstag
Nektek szokott olyant művelni a teló, hogy a wifi kapcsolat tetű lassú lesz, és egy wifi on-off javítja csak meg? Páromnál elég sűrűn csinálja. Nem tudom, hogy AP vagy mobil hiba, ezért kérdem.
-
shapphire
aktív tag
Dec. security update elérhető. ~320 MB
-
kress
aktív tag
valaki esetleg váltott s25 edgere? milyen? néztem ki mit írt itt újnak eddig, de a oneplusok valami irdatlan drágák 😃 xiaominál meg gondok lehetnek a mobil fizetésekkel ha xiaomi eu romot dobnék fel, szal nem sok opciót látok sajnos
-
SztiviVander
addikt
válasz
Balázs Z.
üzenetére
"ezért szándékosan évről évre tartósabb termékeket készítenek"
na így ebben a fromában azért ez sem igaz. egyáltalán nem cél már a fogyasztói társadalomban 5-10-15 évig működő eszközöket készíteni és az ehhez szükséges jobb minőségű anyagok felárának költségét meg a profitból elajándékozni.
DE. Az sem igaz hogy szándékosan csinálnának olyat ami majd csak 1-2 évig működik.
A konteókat gyártók általában látják az eredményt (elpukkant a telefon) de mivel fingjuk sincs miért lehet ezért gyártanak hozzá saját kútfőből valami számukra hihetően hangzó hülyeséget. A fenti példánál maradva: a zöldítés meg a környezetvédelem (azt most hagyjuk hogy ez mennyire bullshit vagy sem) miatt jó ideje le kellett cserélnie minden gyártónak (aki az eu-ban vagy az usa-ban is akar forgalmazni) a régi, tartós, rugalmas forraszanyagot egy rugalmatlan, merev, hőtágulást szarul tűrő szar anyagra. Persze próbálnak azért különféle anyagokkal kísérletezni, van akinek ez jobban sikerül van akinek kevésbé. De ezért van az hogy nem átlagos használatban (pl játéktól nagyon sokáig forró, majd hirtelen lehülő) a telefon sokkal előbb megadja magát mint annál aki nem így használja. Egyszerűen arra lőnek a gyártók hogy "normál" használat mellett viszonylag tartós legyen a termék, nem arra hogy a nyúzást is bírja úgy mint régen.
Ugyanakkor a gyártók maguktól is keresik az olcsóbb megoldásokat minden téren, minden alapanyagnál (ami persze sokszor a minőség/tartósság rovására megy, autóknál pláne) , de ez sem olyan hogy akkor minden 10. telefont/autót szarabb anyagból csinálnak, vagy hogy van "magyaroknak gyártó gyártósor". Szóval az igazság az valahol középen van, nem cél a muszájnál nagyobb tartósság (a profit a fő cél) de nincs is szándékos avultatás, amúgyis elavul minden magától is. Nekem minden telefonom a mai napig kkifogástalanul működik, nokia 3210,6110, n8, 5800, lg g2, lg leon, xiaomi mix 2s, samsing s8, meg a mostaniak is 3-4 évesek az s21 meg az s21 fe. Egy telefonom döglött meg, az lg g2 amit odaadtam a gyereknek aki egész nap játszott vele. Előtte 3-4 évig semmi baja nem volt, nála fél év alatt megdöglött, alaplap hiba - bootloop - kuka. -
Balázs Z.
aktív tag
Egy nagyvállalatnak soha nem jut eszébe olyasmi, hogy szándékosan gyengébb terméket gyártson, hiszen fő szempontja, hogy a
fogyasztóknakvásárlóknak jó legyen.Nem akarják cserére kényszeríteni a termékeik használóit, ezért szándékosan évről évre tartósabb termékeket készítenek. A tervezett elavulás csak az őrült konteóhívők hablatyolása, egyetlen józan ember sem gondolhat olyat, hogy egy nagyvállalat mérnöke ilyesmit képes lenne megalkotni, egy mérnök sosem tenne ilyet.
A Windows 10-es gépeket azért kell lecserélni és kidobni, mert már elavultak, nincs mit tenni, nem jók már semmire. Nem szándékos avultatás ez sem, aki ezt állítja, nem ismeri a biztonságos kompjúterek világát.
Az autógyártók sem trükköznek, hát aki látott már autófejlesztést, az tudja, hogy legfeljebb a költségeket akarják csökkenteni, azért kell csalni szegény mérnököknek.
-
direwolf
őstag
válasz
SztiviVander
üzenetére
Attól függetlenül, hogy nagyrészt egyetértünk, a Samsungot valóban beperelték, és meg is nyerték a pert egy szoftveres lassítás ügyében.
-
FrankMonzano
őstag
Szia! Nekem lassan 4.5 éves. Céges telefon, egész nap megy a waze, telefonálok, netezek, ezt használom mindig. Az akksi a kezdetekhez képest gyengébb, meg kicsit lassabb talán az újabb és újabb frissítések után, de ezen kívül működik. Eddig ez a legidőtállóbb telefonom.
-
SztiviVander
addikt
Hol olvastad ezeket, hircsardan?
Lebuktak meg hasonlo konteok... De a lassito kod a legjobb. Ennyi hulyeseget egy posztban ritkan latni, de olyat hogy a konteomilliomos kerdezi fel a masikat hogy minek a kozelebe jart, na olyat meg ritkabban
Ertem en hogy teged (meg rengeteg mas embert is) aki tok laikus hozza, kb barki aki jol eloadja magat vmi uberszakembernek megetet utana barmivel, szoval ez foleg azoknak a sara akik az ilyen f@ssagokat kitalaljak. -
Ben-Ce
kezdő
Szia!
Nem jártam soha a gyártás közelében. Te igen? Mert akkor küldj légyszi egy új alaplapot!
Nincs időm kiszakadva a városi legendák megbízhatatlan köréből forrásmegjelöléssel ellátott bizonyítékokat hozni. Meg veszélyes is lehet (perek miatt) konkrétumokat a neten osztani. De én is úgy és onnan kaptam infókat, akik szintén nem jártak a gyártás közelében, viszont szerelik, javítják az adott eszközöket. Van egy mintavételi gyakoriság, melyet látnak, észlelnek. Az elmúlt években látható, hogy van szoftveresen programozott és anyagminőségbe "programozott" elévülés. Időnként lehet olvasni egy-egy "lebukásról". Pl mosógép, TV, ... Voltak HI-FI és audiofil eszközeim, melyekben a garancia lejártát követően tönkrement a motor, vagy lassan megvakult az olvasófej. De volt botrány már az egyik legnagyobb mobilcégnél a kiküldött lassító kódok miatt. Tapasztaltuk azt is, nem a pletykákat sokasítottuk. Az én esetemben a forrasztóanyag oldószerei, az anyagfáradás jelenti a problémát, hiszen használattól (melegedési gyakoriságtól) függően következik be a mikroforrasztásoknál, hogy egy-egy láb elenged. Csak a míg a szervizben voltam jelentkeztek egy másik konkurens márkájú telefon miatt, ugyanezzel a problémával. Azért hiszek a szerviznek, mert sok ilyennel találkoznak, és tudtak segíteni, de megoldani végleg nem. -
patex1983
őstag
Hát nézd.... Lehet ezeket a dolgokat így is, úgy is látni.
Ha van egy jól működő folyamat és abban a nagyobb profit reményében változtatásokat eszközölnek, az az én szememben tervezett minőségrontás.
A kisebb márkák esetében még meg is érthető ez valamilyen szinten, de egy Samsung szintű terméknél már nem. Az ember éppen azért veszi meg az elvben jobb minőségű, megbízhatónak titulált márka drágább termékeit, mert megbízik bennük.
A költségcsökkentés viszont megbízhatatlanabbá teszi őket. Nyilván ezzel számolnak és a határon billegtetik a cég hírneve és a profit közötti határt.... -
válasz
patex1983
üzenetére
Egyrészt nem minden költségcsökkentés eredményez rövidebb élettartamot. Másrészt az esetleg bekövetkező csökkenő élettartam nem tervezett cél, hanem az elqrt, nem kellően átgondolt költségcsökkentés előre nem látott negatív következménye. Azt meg már ne nevezzük tervezettnek, mégha csábulnak is rá sokan
-
Balázs Z.
aktív tag
Erre gondolt szerintem: https://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence
-
Aki olyat állít, hogy "betervezett hiba", az soha életében nem járt gyártás közelében. Valamint ezzel azt is állitja, hogy vannak olyan meetingek ahol a részlegvezető ordibálva osztja ki a mérnökgárdát mert az a rohadt termék amit gyártanak már ötödik éve működik. És elzavarja őket, hogy két nap múlva hozzanak egy olyan módositott terméket ami csak 2 évig birja. Azt majd olyan országokba küldik ahol csak 2 év a garancia. És csináljanak olyan verziót ami 3 évig bírja, azt azokba az országokba küldik ahol 3 év garanciát kell vállalniuk.
Ha létezne betervezett hiba, akkor létezne örökéletű termék is. A gyártóiparban (terméktől függetlenül) nem a hibát tervezik be, hanem nagyon is létezik olyan, hogy PROFIT és ennek növelésére kitalálták az ipar legnagyobb stresszforrását: a folyamatos költségcsökkentést. Elkezdenek gyártani valamit meghatározott minőségű alapanyagokból és időközönként jön az ukáz felülről, hogy a gyártási költségeket x%-al csökkenteni kell. Picit olcsóbb technológia, picit olcsóbb alapanyagok (=költségcsökkentés=több profit)... gyártanak abból is és nézik, hogy meddig bírja. Birja? Akkor lehet még kicsit kevesebbet, olcsóbbat, egyszerűbbet (=további költségcsökkentés=még több profit). Aztán amikor becsúsznak a minőségi tűréshatár alá, akkor vissszateszik a gyártási folyamatba azt ami még megfelelő volt. Lehet, hogy a tömeges forrasztási hibának az egyik alapanyag már nem megfelelő minősége vagy túlcsökkentett mennyisége az oka, vagy csak rövidítettek a forrasztási időn 5-10%-ot, hogy egységnyi idő alatt többet tudjanak gyártani. Nem az volt a cél, hogy rövidebb élettartamot érjenek el, hanem, hogy olcsóbbá tegyék a gyártást. -
-
Ben-Ce
kezdő
A telefon tönkrement, nincs 3 éves. Egyik pillanatról a másikra leállt, megpróbált újra-bekapcsolni, majd újra és újra... A töltést se vette fel. Elvittem (magán)szervizbe, hiszen már nincs jótállás. Érdekes dolgokat hallottam, hogy mi okozza az alaplapi problémát. Le sem merem írni... Sikerült életet lehelni bele, még egy hétig működött. Le tudtam menteni majdnem mindent, és egy A56-os lett az utód. Sajnáltam a pénzt s25-re ezek után. Ha annak is korlátozzák a műsoridejét, nincs értelme.Azóta meg se nyikkan.
Lehet, hogy a felhőbe mentés jobb, mert a Smart Switch Nem állított vissza minden jelszót és alkalmazást. Arról nem is beszélve, hogy több játéknál minden elszállt, amit építgettem az elmúlt években. -
Vitaqo
senior tag
Nálatok is júliuisi a Google Play rendszerfrissítés?
-
shapphire
aktív tag
Nov. security update elérhető. Bár elvileg negyedévesre álltunk át.
-
Degeczi
nagyúr
Részemről amúgy megtörtént a váltás, Xiaomi 15T Pro lett az utóda, már csak tartalék maradt az S21FE
Fura mód egy testreszabhatóságban volt jobb a Samu: azon lehet témától, háttérképtől független színpalettát választani, ez hiányzik picit, de majd belövök vmi olyan hátteret, aminek nem zavar a színe ha átkerül a felületre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Call of Duty: Warzone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 FE - 128 GB - lila (210) Újszerű, 10000 Ft kiegészítő ajándék, Garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB Dual, 6 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Fujitsu Esprimo D7011 Intel i7-11700 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gúdbáj

Ertem en hogy teged (meg rengeteg mas embert is) aki tok laikus hozza, kb barki aki jol eloadja magat vmi uberszakembernek megetet utana barmivel, szoval ez foleg azoknak a sara akik az ilyen f@ssagokat kitalaljak.