Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TripleB
senior tag
Sziasztok !
Találkoztatok már olyannal, hogy egy adott programhang használatánál nagyon halk? Konkrétan a Waze nekem max hangerőn vállalhatalanul halk, míg a térkép app női hang szinte ordít torkaszakadtából?
Illetve a telefonos beszélgetésnél kihangosítva tegnaptól ugyanez van. Szinte semmit sem hallani a másik félből."Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"
-
DarkByte
addikt
válasz direwolf #7469 üzenetére
A különbség az hogy a Samsung-nál a termék a hardver és a szoftver együtt, még a Microsoft csak a szoftvert árulja és hogy az fut-e egy vason az már legyen az OEM partner vagy a végfelhasználó problémája.
Nem tehetik meg hogy kilöknek egy firmware-t milliónyi eszközre minőség ellenőrzés nélkül, ha valami félremegy, annak igen komoly költségvonzata is lehet.Illetve a Samsung nem vegytiszta Android-ot használ, hanem a OneUI-al jócskán meglocsolva. Ez is csak növeli a tesztelési mátrix méretét (melyik OS verzió melyik OneUI-al kombinálva).
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz DarkByte #7467 üzenetére
Nem kell ezt misztifikálni. A windowst sem tesztelik minden hardverre. Ha működik a driver, akkor egy buildelés az egész és fut az oprendszer. A UI működését meg csak egyszer kell egy adott oprendszerre összekalapálni, nem fog máshogy működni különböző hardvereken. Lásd LineageOS.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
DarkByte
addikt
válasz direwolf #7466 üzenetére
Lehet hogy a két verzió között nincs nagy eltérés tudásban szoftver tekintetében, de attól még egy firmware rollout költsége ugyanúgy megvan, végig kell újra tesztelésni, validálni, support-ot biztosítani rá, ráadásul mindegyik modellre ami megkapja külön-külön.
Ez mentén dől el alapvetően még mit fognak megcsinálni és mit nem. -
direwolf
őstag
És ha tudná, és értené az egyszeri user, hogy ez az egész mennyire rohadtul mesterségesen generált marketing maszlag... mert hogy a háttérben csak hardverek és driverek vannak. És ne mondja nekem a Samsung, hogy az android15-ön működő hardverei nem mennek az android 16-on, mert menten röhögő görcsöt kapok.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
heinci
tag
válasz DarkByte #7464 üzenetére
Ezek a garantált vállalások a telefon kiadásának pillanatában keletkeznek.
Nyilván időközben kiderült, hogy mostantól évi 2 android release lesz, 2025Q2 Android 16, 2025Q4 Android 16.1Mivel az S21FE Android 15ig garantált és az már eleve csúszik, én nem számítanék nagyon rá, hogy még megkapná az Android 16ot, vagy 16.1et, az nagyon nagy ajándék lenne, ha akár csak ez utóbbit kiadnák rá.
Mindenestre a sec patch valóban fontosabb, évek óta nincs igazi nélkülözhetetlen innováció.
Itt azt kell eldönteni szerintem, hogy az AI őrület az érdekes lehet-e annak, aki most telefon vásárlásban gondolkodik. Mert ha igen, akkor hiába is kap meg ez a telefon még egy Android 15-öt, vagy csodák csodájára Android 16-ot, a sokéves proci miatt úgyis ki lesz herélve, és korlátozott funkciókat kaphat meg csak. Nyilván felhős AI-t kaphatna, de azt meg azért nem fog, hogy megvedd az új telefonokat.Alapvetően szerintem ezt kell mérlegelni, aki ebben a telefonban gondolkodik még most.
-
DarkByte
addikt
Köszi! Ezt mondjuk így infónak nem láttam leírva eddig.
Mindenesetre a Google '25 júniusra ki akarja adni az Android 16-ot, és onnan még van 1.5 év támogatás a telefonra.Azért nem könnyű jósolni mert a Samsung a Android 15 + OneUI 7 erősen megcsúszott, átnyúlik 2025-re. Tippre az S21 FE-re késő tavasz / kora nyári időszakban érkezik majd.
De talán jövő év végén még lesz egy utolsó OS frissítés, OneUI 7.1 + Android 16 kombóként, és a fennmaradó egy évben már csak secu update-ek. De majd elválik, ha nem hát nem.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz citizen05 #7458 üzenetére
5 év támogatás van rá, 2027 januárig kap secu update-eket: [link]
Még az Android 15 és 16-ot biztosan megkapja.De még az se kizárt továbbiakat is, mert a Google átáll jövőre évente két release kiadására, nem tudni a Samsung ezt hogyan reagálja le.
Igaz, magunk közt szólva az utóbbi jó pár Android verzió lehetett volna point release-e valamelyik korábbinak, mert már nincsenek olyan őrült nagy újdonságok bennük.
A secu update-ek szerintem fontosabbak mint az OS frissítés.[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
válasz bollokcs80 #7457 üzenetére
Most ránéztem én is az enyémre (1-2 havonta szoktam leszedni, mikor áttisztítom a tokot és a telefont), halványan a hátlapba "ivódott" a tok belső mintázata. Nedves papírtörlővel, körkörös mozdulatokkal majdhogynem teljesen el is tűnt. Viszont szabadfénynél nézegettem, és volt néhány helyen 1-1 tűnyomnyi sérülés/karc. Valószínű por okozhatta, mert sosem volt szabadon és amúgy is vigyázok a telefonjaimra.
Egyszer esett le a telefon az irodában a földre, amikor a lábammal lerántottam a töltőkábellel együtt. Természetesen a méteres magasságból pont képernyőre esett. A tok tökéletesen megvédte a kis peremével.
-
citizen05
tag
Szeretném megkérdezni,hogy ez a telefon meddig kap fő verzió és meddig biztonsági frissítést?
Illetve szerintetek ha már biztonsági frissítés sem lesz mennyire veszélyes ezen a készüléken pl számlát befizetni? Ha a play áruházban még frissítek az elég e ?
Válaszokat előre is köszönöm. -
bollokcs80
Korrektor
válasz Rigormortiis #7454 üzenetére
Nekem is ilyen, bár nem annyira feltűnő. Maga a tok kívülről viszont jól védi a telefont és nem kopik látványosan.
B.Cs.
-
hematoma1
aktív tag
Nálam is Spigen Rugged tok a bűnös ,le is cseréltem de már késő. Oldalát azt nem bántotta. legközelebb csak olyat veszek amelyiknek ilyen apró szörös a belseje.
[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
válasz patex1983 #7453 üzenetére
Nálam Spigen Rugged Armor van és nagyon szépen összecseszte a hátulját (van a tok belsejében egy mintázat, na az szépen "ráég" a műanyagra egy idő után. Mondjuk nem zavar, mert egy ideje fiókban pihen a teló, de létezik ilyen.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
hematoma1
aktív tag
Sziasztok.Csak egy érdekesség,persze nekem nem az. Kemény tokban van a teló,néha leszedem és kitakaritom. Most egy kicsit elmaradt. Amikor levettem rögtön hülyét kaptam. Úgy össze ba...ta a hátlapot a por hogy az döbbenetes.Tele van horzsolással és kopással az egész.
Csak egy jó tanács. soha ne vegyetek kemény műanyag tokot. -
ricsmoka
tag
Megoldódott
[ Szerkesztve ]
-
ricsmoka
tag
Sziasztok! A zárolt képernyőről eltűnt az óra! Nem tudom vissza állítani! Hol tudom? Köszi😀
[ Szerkesztve ]
-
arpivw81
tag
Köszönöm szépen a válaszokat! Meglett.
-
Vitaqo
senior tag
Mindenkinél októberi a Google-Play rendszerfrissítés?
-
sinick
senior tag
válasz csabi98 #7437 üzenetére
Ha ugyanaz az alkalmazás az egyik gyártóén működik a másik gyártóén meg nem, akkor lehet facebook/telefon/mindkettő hibája. Ha a facebook egyik művelete telefon függő és hibás, akkor az facebook oldali hiba. Ha a facebook a telefon egy saját műveletét használja és az hibás, akkor meg telefon oldali hiba. Ezt nem tudjuk!
-
csabi98
tag
Sinick: De akkor ha azt nézzük ez nem a telefon/os hibája és ezért nem is hulladék én szerintem. (De persze mindenkinek más a véleménye ami nem is lenne gond.)
A csodásan elkészített Facebook app na az valóban hulladék. Telefonmárkától függetlenül nézve is, évek óta. De azért a sok felesleges sz*r funkciót pakolják belefelé a stabilitás megoldása helyett.
Szerintem jól tudjuk itt páran,hogy mekkora egy bughalmaz app.Egyébként az este még jól működött egy ideig a gyorsítótár törlést követően,de most reggel megint elkezdte!
Kezdem elengedni ezt a dolgot és reménykedem,hogy majd a következő frissítés orvosolja és remélhetőleg rosszabb ettől már nem lesz.Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
sinick
senior tag
válasz SztiviVander #7434 üzenetére
Eredetileg a 7414-es S21FE-n jelentkező problémára reagáltam, ami nálam a hiperszuper S24U-n is megvan, ezért is tettem off topikba.
-
joci86
senior tag
válasz SztiviVander #7434 üzenetére
+1
-
csabi98
tag
Köszönöm nektek a segítséget!
Nálam is a 491.0.0.58.78-as verzió fut és nincs is hozzá az áruház szerint újabb frissítés!
Reklámblokkoló appokat én telefonon nem használok!
ZetecR javasoltad,hogy töröljem az App cache-t,úgy néz ki többszöri app megnyitás és próbálgatás után,hogy ez megoldotta a gondot mivel megszűnt az említett jelenség!
Mégegyszer köszönöm!Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
Vitaqo
senior tag
Az éjszakai mód nálatok is elromlott?
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Eddig minden király a telefonnal,teljesen megvagyok elégedve vele!(gyorsaság,kamera,akkuidő,stb..)
kivéve egy nem gyári alkalmazással (Facebook) ami egy nagyon zavaró/idegesítő hibát produkál kb. 1 hete
Megnyitom az appot és az első posztot betölti,görgetnék lefelé,hogy megnézzem a többit és csak tölt-tölt kb. 2 percig utána nagy nehezen csak sikerül neki betölteni.
Zavaró és idegesítő hiba ez!
Legújabb verzió van fent belőle!
Nálatok nem produkál hasonló hibát?
Párommal itthon 1 Wifin vagyunk (Vodafone 250mbit-es net.)
Mobilnetről is néztem,ugyanezt produkálja! (Mindketten Vodafone-nál vagyunk!)
És neki Huawei P30-nál szintén legújabbra frissített Facebook verzióval nem csinálja ezt. (Se Wifin,se mobilneten!)Tudom sajnos,hogy évek óta bughalmaz app ez a messengerrel együtt.
Köszönöm,ha valaki tud erre bármit javasolni megoldásképp!
(app törlése nem opció!)
Végső esetben várom tőlük a következő app. frissítéssel érkező javítást,hátha![ Szerkesztve ]
Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)
-
Vitaqo
senior tag
Sziasztok!
Érdemes az akksit újra "kalibrálni"? Vagy ez marhaság?
-
sinick
senior tag
Nejemnek ilyen van. Szereti. Ha napközben néha nyomkodja (telózik, néha net, néha fb), akkor kb. 14 óra az üzemidő (reggel 7-kor töltőről le, este 9-10 körül fel kell rakni). Ha kirándulás van és közben térképezik meg fotóz, akkor kb. 8 óra (reggel 8 körül indulunk, délután 4-kor már kell a töltő vagy pótakku).
-
őstag
A feleségemnek S21FE van, nekem a legkisebb S23.
Ugyanúgy használjuk a telefont. Többnyire böngészés, youtube, feleségemnél még van facse is, fotózgatunk. Nagyjából ennyi a felhasználásunk, játék nincs.
Az S21 FE-t azért vettem neki mert az S9-et már napi 3x töltötte. Kezdetben jó volt az FE üzemideje, simán birta neki az 1 napot. Aztán jött egy csodás frissités (droid13/oneui akárhány) és 5-6 óra képernyőidőből lett 4. Nem csak nálunk lett ennyi, vissza lehet keresni, sokan panaszkodtak. Azután már nem birta ki az egy napot neki.
Az S23 konkrétan KÉTSZER annyi képernyőidőt tud mint az S21FE. Én rengeteget bazirgálom a telefont, napi 8+ órákat és sose kellett napközben töltenem. Nincs energiatakarékos mód, nincs facse, nem játszom, többnyire mobilnet. Eszméletlenül jól bírja. ismétlem, ez a legkisebb S23 (128-as) [kép][ Szerkesztve ]
-
RockCNC
senior tag
-
Lite
őstag
válasz RockCNC #7401 üzenetére
Nos, ez közelebb áll a jelenlegi valósághoz. Ugye a Family Link miatt megy a mobilnet, a helymeghatározás, a saját felhasználás meg messengeren történő csacsogás, videók nézése és küldözgetése a szünetekben, stb. Szóval azért van egy határozott képernyőidő.
Az S23-hoz képes, aki esetleg találkozott vele, hogy bírja?
-
RockCNC
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADVA! Samsung Galaxy S21 FE 5G 256GB 8GB RAM Dual (SM-G990B) Mobiltelefon Olívazöld, GARANCIA!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest