- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Valójában itt kiderült hogy elővigyázatosságból csökkentették szoftveresen mennyire töltődhet fel az akku maximum (valószínűleg mert volt egy olyan kiadott sorozata a Pixel 4A-nak amiben az akku képes felrobbanni), csak ezt nem igazán híresztel és úgy kivitelezték hogy a rendszer az új kapacitást jelzi 100%-nak.
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz
citizen05 #7649 üzenetére
Nem is olyan régen volt egy Pixel 4A-s történet, a frissítés hazavágta az akksit.
Mondjuk itt csak benézhettek valamit, mert a Google ingyenes akkucserét / 100 USD utalványt adott a károsultaknak.
[link]
Hasonló kimenettel járó galibát tőlem csinálhat a Samsung is az S21 FE-vel -
citizen05
tag
válasz
mindhunter #7648 üzenetére
Köszi az infót ,akkor nagy csodát akksi csere után sem lehet várni.
Régen az almás telókkal volt olyan ha jól emlékszem,hogy a frissítésekkel egyre jobban lelassították a régi készülékeket. Rákényszeritsenek a cserére . Reméljük a Samu nem tesz ilyet . -
mindhunter
tag
Valamivel jobban tartja magát, nem esik le olyan hamar 90 százalékra feltöltődés után. Azért csodát nem vártam.
-
DarkByte
addikt
válasz
mindhunter #7646 üzenetére
Pont a lényeget nem írod. Változott érdemében az akku idő?
(nem bírom ezt a feszültséget máuni')
-
mindhunter
tag
válasz
citizen05 #7645 üzenetére
Közel 3 év után gondoltam egyet, hogy kicserélem az akkut az S21Fe-ben. Úgy láttam én is, hogy jobban merül már mint kéne. De akkor már hátlapot is cserélek, mert meg volt kopva. Ha elviszem valahova kicseréltetni ezeket, biztos otthagynék vagy 30-40 ezret kb, ezt így elvetettem, inkább megcsináltam magam
Rendeltem új akksit, meg hátlapot, B-7000-es ragasztót, meg kézi mini hőlégfúvót, ezek kijöttek 10 ezerből (persze Kínából), aztán youtubeon megnéztem a műveletet, mit kell csinálni. Végül is nem kellett paráznom, otthon is meg lehet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz
arpivw81 #7643 üzenetére
Mostanra azon kívül hogy egy mobil app ami kijelenthetjük hogy fut az S21FE-n, a világon semmi
Nem nagyon van miről beszélgetni ezen telefon kapcsán, az is igaz. Nálam szépen teszi a dolgát, az akku olyan amilyen, bár nekem ezzel sincs bajom végülis.
Én most a Pixel 9a-ra lettem kíváncsi, talán már márciusban kapható is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
arpivw81
tag
De ennek tulajdonképpen mi köze az S21FE-hez amiről hadováltok itt?
-
SztiviVander
őstag
válasz
citizen05 #7641 üzenetére
Nem sok = semmi. Vagy mondjál konkretat. Azt nem tudsz. De jovobe latni es mar a jelenben amiatt aggodni azt igen. Remek...
Perpillanat a velemenyed pont olyan mint azoke akik szerint a fold lapos. Egyikre se tud epeszu ember igazat adni. Az a lista meg teljesen relevans erv valoban.
[ Szerkesztve ]
-
citizen05
tag
válasz
SztiviVander #7640 üzenetére
Egyenlőre még nem sok de,hogy később mi lesz az ki tudja? Kínában is egyszerűbb dolgokkal kezdtek mondta egy ismerősöm aki ott él azután most mar szinte mindent is tudnak.
Szerinted hülyeség én meg azt írtam ,hogy ez az én véleményem.. Nem kell elfogadni és igazat adni! De.a miniszterelnök hívei már most is azt mondják,hogy :- " Nem igaza van hanem igaza lesz!"-
s ,hogy mit hoz a jövő az nagyon több esélyes.
De már gondolom Te is hallottál pl.bizonyos Kubatov listáról. -
SztiviVander
őstag
válasz
citizen05 #7638 üzenetére
Mennyivel egyszerubb a hulyeseget kantalni korusban mint kicsit gondolkodni...
Milyen erzekeny adat van a dap-ban amit a kormany (vagyis inkabb az allam) anelkul nem latna? Tudsz ilyet mondani? Ugye hogy nem.
-
Na meg a masik. Hogy fogja egy dap appon keresztul latni barki ha veszel egy uj tv-t?Tenyleg ne menjunk mar le ennyire amoba szintre.
[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz
bollokcs80 #7636 üzenetére
Őszintén meglepne, ha korlátozás nélkül minden piaci szereplő hozzáférhetne minden felhasználói adathoz.
Minimum nyilatkozni kell majd, hogy mit engedsz, de a számlázáshoz szükséges név + címen kívül nem valószínű, hogy rálátnának majd bármire.
Ez inkább az államnak lesz jó, hogy látja ha új tv-t, bármit vett a delikvens, amit össze lehet nézni pl a jövedelmével. De lehet, hogy még ez is erős összeesküvés-elmélet lenne :)
Amúgy semmi hasznom nincs belőle, hogy védem a DÁP-ot, mindenki azt csinál, amit akar. Én letöltöttem, mert kényelmesebb vele, az engedélyekre meg figyelek. :)
-
citizen05
tag
Szerintem itt Magyarországon minden megtörténhet/ pl.Pegazus ügy/ meg persze az ellenjezője is. Mindenkinek el kell döntenie,hogy érzékeny adatait rá meri e bízni a kormányra.
Én még a hírek elolvasásakor megnézem,hogy milyen engedélyeket kérnek. Persze ilyenTik- Tok,Meta, X ,Insta ....platformokat meg messze elkerülöm.
Természetesen mindent nem tudok kizárni / pl.Google/ de amit tudok azt szűröm. -
DarkByte
addikt
válasz
bollokcs80 #7636 üzenetére
Az emberek most is kinyitják bármilyen jött ment könyvelőnek az Ügyfélkapujukat önként és dalolva, csak ne nekik kelljen foglalkozni a bürökráciával. Tkp. ott is elérhető minden, EESZT-be is be lehet lépni vele meg minden, amihez semmi köze egy könyvelőnek mondjuk.
A másik, hogy attól hogy DÁP-on ott lesz minden adat, szinte biztos hogy neked kell majd hozzájárulni kivel akarod ezeket megosztani és nem lesz automatikusan. Csak úgy egy szolgáltató elég gáz lenne ha bármilyen személyes adathoz hozzáférne, ez sehol se megy át a lécen.
[ Szerkesztve ]
-
bollokcs80
Korrektor
Nem (csak) az állammal van a baj, hanem azzal hogy itt tényleg minden adatod bennel lesz (pl.) egészségügyi dokumentumok. A a jövőben a DÁP-ot szélesebb körben is elérhetővé akarják tenni üzleti szereplők részére és mindenki kénye-kedve szerint profilozhat téged és döntheti el, hogy mit és hogyan szolgáltat neked. Arról meg nem is beszélve, hogy ha országunk egyes kényes rendszereibe (ld. külügy) ki-be járnak az orosz meg kínai meg mittudomén milyen hekkerek.....nem vagyok nyugodt a rendszer biztonságossága kapcsán (sem).
-
direwolf
őstag
válasz
SztiviVander #7631 üzenetére
"Nekem is van DÁP-om. Ha netán a segítségével elvisznek majd a gyíkemberek a laposföld szélére hogy egy soros által támogatott érzékenyítő karóbahúzásban részesüljek, eskü utolsó kívánságként még megírom mekkora hiba volt regisztrálni rá
"
Oh, my man!
És az a vicc, hogy két darab engedély kell neki: értesítések és kamera. De lehet, hogy a digitális aláíráshoz kér majd még file hozzáférést is.
-
SztiviVander
őstag
válasz
DarkByte #7629 üzenetére
Ja oké úgy már értem. De azért egy fórumot csak könnyebb lezülleszteni mint egy appot
Én ilyeneken nem tudok aggódni, nincs rá energiám. És ha eddig nem züllött szerintem ezután se fog.
@direwolf
Alap kéne legyen persze. De inkább mindentől is félnek egyesek ami mögé valami titokzatos dolgot bele lehet látni, ugyanakkor meg a wolt által is használt mobilszámról jövő sms hatására (hogy a netflix befizetesedet elutasitották) simán megadják a kártya adataikat a szuperhiteles elofizetes-profil.com és hasonló oldalakon. Egészséges paranoia az oké, de ami terjed az az egészségtelen paranoia egyre nagyobb adag ostobasággal párosulva. Nekem is van DÁP-om. Ha netán a segítségével elvisznek majd a gyíkemberek a laposföld szélére hogy egy soros által támogatott érzékenyítő karóbahúzásban részesüljek, eskü utolsó kívánságként még megírom mekkora hiba volt regisztrálni rá[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz
SztiviVander #7627 üzenetére
A Reddit is azóta züllik hogy elkezdték bezárni és egy csomó admin tolt egy exodus-t.
Csak így értettem.Én is Nova-zok, egyelőre nem tapasztalok vele problémát. Amíg így van, nincs gond. De sajnos általában nem így szokott folytatódni a történet..
direwolf: mondjuk nekem már van DÁP-om
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz
SztiviVander #7627 üzenetére
Látod, ezért nem fog itt elterjedni a DÁP sem... jajjúristen, mindent (is) lát a zállam a mobilomon
Egyébiránt azért egy egészséges paranoia nem árt olyankor, ha az ember a teljes életét a mobiljáról intézi. Screenlock, erős pin, titkosítás, felesleges engedélyek nem megadása/visszavonása stb-stb. De hát ez alap, nem? -
SztiviVander
őstag
válasz
DarkByte #7625 üzenetére
Hogy lenne egy launcherből reddit? Amúgy ha megnézed ez egy 3 éves sztori, azóta lett volna már ideje lezülleni nem? Mellesleg ezt mindig is csak kb 2-3 évente frissítették (most legutóbb 2024. májusban) és mégis a folyamatosan frissülő OS-ekkel is mindig szuperul ment, sose volt semmi lagja/baja. Akkor se amikor a samsung saját csodalaunchere (ami nyilván nem gyűjt be semmit, nyilván hahaha) összevissza laggolt/bugolt. És egyáltalán nem kötelező neki deviceadmint adni vagy értesítések olvasása jogot, anélkül is teljesen jól működik, nyilván akkor kevesebb látványfunkcióval. De azon nevetek a legjobbakat amikor olyanok kapkodják a levegőt egy ilyen hír -pár szavának elolvasása- után akik amugy boldogan nyomkodják a tiktokot/fészbúkot meg minden hasonló sziriszarit amik végülis csak ezer éve gyűjtögetnek be mindent is mindenkiről. Végletország... Vagy mindent odaadni önként és mosolyogva vagy a lepkefingtól is rettegni. Ez a kettő megy, a kettő közt meg a nagy üresség van. De hát mindenkinek a saját dolga hogy éli az életét
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
2025-ben amúgy indokolt még az Opera Mini, főleg egy ilyen erős telefonon, 4G-s hálózatok mellett?
Mindenféle trollkodás nélkül kérdezem, szerintem a T-Mobile Pulse-on használtam utoljára, akkor is memóriát spórolandó.
kress: ezzel most nekem is újdonságot mondtál. Fantasztikus. Akkor idővel ezt is lehet kukázni mert lezüllik mint a Reddit. Örülök hogy minden jót tönkre kell tenni a profit okán.
[ Szerkesztve ]
-
kress
aktív tag
válasz
SztiviVander #7623 üzenetére
sajnálom
-
kress
aktív tag
válasz
SztiviVander #7620 üzenetére
a nova amit felvásároltak, és mindenhol az ömlött a neten, hogy milyen shady cég került mögé? 😃
-
joci86
senior tag
válasz
direwolf #7619 üzenetére
A kinézet a legkevesebb. Faék egyszerűre szoktam állítani a kezdőképernyőt is, az gyorsan megvan költözés után.
Inkább az zavar, hogy pl. böngészőben (Opera Mini) nem ott folytatom, ahol az előző telefonon abbahagytam. A szinkronizálás bekapcsolásával sem. Ami jó volna, ha minden egyes alkalmazásban átvinné a bejelentkezéseket és adatokat is. Ezt sajnos nem tudja, és ezért tart elég sokáig újra belakni a készüléket.Mondjuk legutóbb szerviz után a Samsung saját felhős mentése után is több alkalmazásnál újra be kellett jelentkeznem úgy, hogy ugyanarra a készülékre tettem vissza a mentést, amiről készült. Nem tudom, hogy az alaplapcsere miatt lehetett-e, és esetleg másik készüléknek érzékelte...
-
SztiviVander
őstag
válasz
direwolf #7619 üzenetére
A szó amit keresnek: nova
Még mindig körbehugyozza bármelyik gyári launchert és egy db fájl a backupja. De engem a sok app újra beállítgatása meg mindenbe újra belépni (bár erre is van 3rd party megoldás) jobban szokott frusztrálni mint maga a launcher. Sose értettem meg hogy mi volt az indok amiért megszüntette gugli az app adatok menthetőségét.
-
joci86
senior tag
válasz
DarkByte #7616 üzenetére
Be van kapcsolva a Google backup, de nekem sajnos nem volt túl meggyőző (bollokcs80 által említett vissza nem állítások). Ezt a "bizonyos mértékig" helyreállítás zavar, akkor lennék igazán boldog, ha ugyanott folytathatnám az új telefonon, ahol a régin abbahagytam.
Bár, ez lehet, hogy Androidon /eltérő márkák között/ sosem lesz megvalósítható.Ja igen, a névjegyeket jó ideje én is ott kezelem. A Google anélkül mis ismeri az összeset, hogy náluk tárolnám, de így legalább nincs az a régi para, ami telefonváltásnál volt... Nagyon régen azért tűntek el névjegyeim.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Egyébként ha Google fiók be van lépve a telefon és engedve van neki hogy biztonsági mentést is csinálhasson a cloud-ba, akkor az új telefonnál mikor belépsz a Google fiókba felkínálja hogy helyreállítsa a legutóbbi backup-ot a másik telefonról, és ehhez össze se kell dugni semmit. App-okat is újra telepíti és helyre is állítja bizonyos mértékig.
Már jó pár telefon váltásnál így költöztem.
Plusz ha véletlen elhagynám vagy megsemmisül a telefon se kell túlzottan aggódni.
(Illetve én személy szerint jobban szeretem a contacts.google.com-on kezelni a névjegyeimet mint a telefon menüjében.)[ Szerkesztve ]
-
joci86
senior tag
válasz
hubber19 #7613 üzenetére
Hát... Szerintem sanszos, hogy nem fog kommunikálni egy nem Samsunggal ilyen formában.
Le kell tölteni a Realme-re Playről, és wifi-n átviszi, amit kell.Vagy... Teljesen friss / reset utáni telefont a kezdeti beállítások során össze tudsz kötni másik telefonnal, akár kábellel is az Android saját költöztetője segítségével.
Mivel eltérő márkákról van szó, szerintem ugyanolyan fapados lesz mindkettő, de legalább a fiókok, névjegyzék, híváslista átkerülnek. Illetve a régi telefonon használt alkalmazásokat frissen leszedi majd Playről.
Ezen a téren még van hová fejlődni az Androidnak.
-
-
hubber19
junior tag
Segítsetek kérlek: van egy Realme régebbi (8) telefon a családban, amit most egy Samsung-ra kéne költöztetni. Idősebb emberé a telefon, így egy egyszerű és gyors telefon klónozás-költöztetés lenne az ideális, appokkal+lehetőleg jelszavakkal.
Van ilyen megoldás Realme-ről ? PC vagy Android app?
Sajnos a Samsung "saját" Switch PC app-ja nem ismeri fel a Realme-t, az nem akar működni.
Megköszönöm a segítséget. -
FrankMonzano
őstag
Köszönöm a tippeket és a segítséget!
-
Dr.NX
addikt
válasz
FrankMonzano #7601 üzenetére
Ha jársz IKEÁban, ennél jobbat olcsóbban nem találsz:
SJÖSS USB töltő 1 bemenettel, 30 W, gyorstöltés 2 290Ft -
bollokcs80
Korrektor
válasz
FrankMonzano #7599 üzenetére
Tessék: [link]
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
SztiviVander #7596 üzenetére
Franc se tudja, én néztem több programmal is, most vettem egy ilyet, de mindegyik mást ír.
-
TaRka94
senior tag
válasz
FrankMonzano #7601 üzenetére
Lidlibe van 4000ért 35Wos PD töltő.
-
direwolf
őstag
-
Criminal017
őstag
válasz
FrankMonzano #7599 üzenetére
A 67 Wattos Xiaomi egy nagyon profi töltő, évek óta használom. Laptopot simán tölt, 3 eszközt is egyszerre. Nem mellesleg jár hozzá egy 6 Amperes másfél méteres kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Rajongói mobil helyett megkésett különkiadás, de nem ezzel van a gond.
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB ÚJ 12hó jótállás/számla
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Szuper állapotú Samsung S21 Ultra 5G 256GB