Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Delonghi Dedica (lehetőleg EC685) tulajdonosok segítségére lenne szükségem.
Pár hete karácsonyi ajándékként megleptük a rokonságot egy ilyen kávéfőzővel.Olyan problémát produkál, hogy 1 vagy 2 személyes szűrővel 10 alkalomból kb. 2-3x sikerül kávét főzni, hol több, hol kevesebb sikerrel.
Legtöbbször azonban csak zúg a szivattyú (egyre halkuló hangon), de nem jön le kávé. Miután megáll a szivattyú, a szűrőtartót valamivel nehezebb letekerni (nem vészes), érezhetően nyomás alatt van.
Letekerés után a szűrőben van valamennyi víz, de ennyi. Próbáltam jobban illetve kevésbé tömöritett kávéval, nem fedeztem fel összefüggést. (Többféle bolti őrölt kávéval próbálva, szűrők tiszták.)Kényszermegoldásként most kávépárnával és annak a szűrőjével van használva, azzal hibátlanul megy.
Mi okozza a fenti problémát?
Járt már valaki így, esetleg a gép nem üzemel 100%-osan?
(Olyan, mintha nem lenne elég nyomás...)Vagy a kávéadagolásban van a probléma?
(Ebben az esetben eléggé vékonynak tűnik a "megfelelő" működési tartomány...)Előre is köszönöm a segitséget!
-
72lakiluk
tag
Ezek szerint külön edényben lágyítod a vizet és öntöd a gép tartályába ? Ez eszembe sem jutott. Én alapból betettem az oscart a víztartályba és töltök rá esténként. Újonc vagyok még a témában
de gondolom így is jó, ha kb kéthetente kiveszem és átöblítem a tartályt, meg a párnát is ? Kösz.
-
WiZARD
addikt
Ma többek közt a Budapest Baristas-ba szaladtunk be egy kávéra. Bátran mondom hogy életem eddigi legjobb duplája volt, ilyen édes, gyümölcsös kávét még talán sose ittam.
Sajnos tényleg rohantunk, és rossz szokásomhoz híven meg se kérdeztem mit ittam... (remélem FB-on válaszolnak a kérdésre) -
adp
őstag
válasz
evilskati #79384 üzenetére
Itt legtöbben oscar párnát használnak, amellett a vízkő egyenlő a 0-ával, így a vízkőtelenítő tabletta használata szükségtelen, évente egyszer egy lájtos citromsavas átmosás max ami ajánlott.
Egyébként érdemes külön edényben/befőttesüvegben sötétebb helyen tárolni a párnás vizet, mert tud algásodni -
nemethsza
tag
Sziasztok,
Biletti Mukka Express használók (vagy aki tudja), működik a cucc indukciós tűzhelyen, vagy rábírható vmi okossággal?
Előre is köszi :-) -
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra sikerült beszerezni egy Jura Impressa F90-es kávégépet. Szeretnék hozzá venni vízszűrő patront és tisztító tablettát. Patronból van többféle is, sajnos nem egyértelmű, hogy melyik való a gépbe. Van esetleg valakinek ilyen gépe, vagy tudnátok segíteni a kérdésben?
Tisztító tablettából csak egy félét látok az oldalon, az gondolom jó lesz. Érdemes beszerezni vízkőoldó tablettát is? Bár gondolom előbb-utóbb úgyis kelleni fog.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
BÚÉK!
már akinek, a gyerek éjfélkor beleborította a gyümölcslevét a munkanotimba, meg is deglett. eléggé dráma van most, a kávé sem olyan finom.
-
Deer76
aktív tag
válasz
sz.zs. #79346 üzenetére
Megoldódott a rejtély. Szóval az a helyes ennél a típusnál, hogy amikor felteszem a beállítógyűrűt, arra rakom rögtön a tartályt is és helyére forgatom. Eddig azért nem jött kávé így, mert túl sok volt az alátét neki, így 2-re csökkentve a számukat már a kávé is kijön és finomra őrli.
-
72lakiluk
tag
Ha 2 hónappal hamarabb jut eszedbe, akkor már hoznám is
ilyen darálóm van, teljesen elégedett vagyok vele. Szerintem egyben nehezebb lesz eladni. De hátha találsz olyasfajta kezdőt, mint én. Az állványra megalkudnék, ha a külön értékesítés mellett döntesz. Sok sikert! ( az árakra vonatkozóan biztos lesz itt olyan, aki konkrétat tud mondani)
-
Z0mbi
senior tag
BUEK urak!
Szomoru hirem van. Eladom a konyhapult fel negyzetmeteret. Es mielott berakom a hirdetesbe megkerdem hogy ne legyek nagyon elhajtva a francba hogy mennyit kerhetek ezert? Probalkozzak e egyutt vagy kulon aruljam?
Kis hatter info:
Abi tol vettem a gepet amit Temesvari ur PIDelt meg anno. Multhonapban nagyszerviz volt a Momenti nel (tomitesek csereje tortent ill gozkar tomitesek csereje) Az orlo 2 eves, en vasaroltam. Mivel minden heti 4 kv ra volt hasznalva igy bitang jo allapotban vannak a cuccok. A gepben csak Norda/Vera viz ment ezt meg is jegyeztek a Momentinel - ilyen allapotu Steel uno meg nem jart naluk ami hasznalt volt
Tokkal vonoval 350 a cucc ujonan (a gep 150 el volt szamolva) Kerdes hogy 150 et er e vagy esetleg tobbet/kevesebbet?
Ja es ha siet az illeto ket zacsi PallYotz is jar hozza(csak az jart benne)
roviden a lista
Ascaso Steel uno professional + PID mitomen mennyi most
Catler CG 8030 - orlo - 85000ft (ez most a SAGE BCG820 net felel meg)
Clean Grind Őrlőtisztító - 3700ft (ket adag hianyzik belole)
Felso feb tisztito kefe - 1300ft
Vakszuro - 1000ft
18.5g kosar - 3000ft
7,5g kosar - 1500ft
Joe Frex - knock box - 7500ft
Latte art eszkoz - 3200ft
Tamper 58mm - 5000ft
Cafelat tamper allvany - 13500ft
+Felso szuro -
törölt tag
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Szüleimnek van egy Bosch Tassimo kapszulás gépe. Amikor apu rendszeresen járt Németországba kb 1300ft-ert tudta venni hozzá a csomag kapszulát.
Itthon jelentősen drágább. Utángyártott kapszulát nem találtam,létezik hozzá? Akinek van ilyen gépe hol vesz kapszulát? Esetleg valamilyen külföldi webshop ami szállit Magyarországra? -
Deer76
aktív tag
-
Noroo
tag
BUÉK mindenkinek!
-
thomasrc
tag
BÚÉK mindenkinek, s egyúttal szeretném megköszönni a tagoknak az idei évben nyújtott segítségét és hogy jó tanácsaitokkal bevezettetek a kávézás birodalmába!
Aztán tartsátok ám meg a jó szokásotokat jövőre is!
Találkozunk 2019-ben!
-
Rush77
aktív tag
Boldog újévet kívánok minden fórumtársnak.
-
jolti
senior tag
Boldog új évet kívánok minden kávészeretőnek itt a fórumon!
-
PpenoO
őstag
válasz
WiZARD #79361 üzenetére
Nagyon újonc a presszó kávézás területén és lehet a nyersanyag + munkadíj árával sem biztos, hogy tisztában vagyok, de nem érné meg acélból legyártatni az eloszlatót és krómozni? Arra nem nagyon tapadna semmi szerintem.
U.I.: Éna brikkába Iberital örleményt úgy tudok legjobban eloszlatni, ha kis adagokban kézzel oszlatom körkörösen forgatva. Jobban működik mint a fogpiszkáló.
-
Toobee
veterán
Flair gépet használt/használ valaki? Kézi mellé érdemes beszerezni? Utazós + szegény ember karosa.
-
norkov84
tag
Ez a mosogatószer tuning tényleg faja az őrlemény-oszlatón
Köszi Sic.Transit és sz. zs!
-
Szabász
csendes tag
Köszi a válaszokat!
BUÉK!
-
Bazsee71
őstag
válasz
Szabász #79349 üzenetére
A karosból jóval többet lehet kihozni, persze jóval több munkával és odafigyeléssel. Ezt pedig nemrég írtam le egy másik fórumon, idézem:
"Jura Impressával van tapasztalatom (S70), helyén kezelve meglepően jó kávét lehet belőle kicsikarni. Jól be kell lőni az őrlemény és a víz mennyiségét, vízhőfokot maxra tolni, őrleményt pedig a legfinomabbra.
Az fontos, hogy minden kávé után egy öblítést kell nyomni rajta (én a biztonság kedvéért kettőt is), mert a dugattyún lévő szűrőt könnyen eltömíti. Egyébként az is könnyen orvosolható, csepptálca kihúz, és a lapát mögött felnyúlva egy papírral könnyen le lehet törölni. Ezt a macerát sajnos vállalni kell a finom őrlemény miatt."Mondjuk száraz etióppal toltam, azt még nem nagyon sikerült elrontani.
72lakiluk: Én inkább a jól belőtt, friss automatásra szavazok, mint az állott presszóra.
-
72lakiluk
tag
válasz
Szabász #79349 üzenetére
Nem tenném. Mióta itthon GC van, a melóhelyi drága automatást nem is iszom. Bár abba átlagos kilós szemest töltünk, nem pedig frissen pörköltet, annak 3-4 szeres áron. De nem hiszem, hogy akkora javulást hozna, meg nem lenne szívem beletölteni sem egy automatába. Elveszik a feeling, ahogy látod kijönni a darálóból, meg érzed az illatát.. stb.
Sőt már azon is gondolkodtam, hogy egy duplát viszek be és megiszom hidegen napközben. Az asszonynak szoktam előre főzni és amikor kihűlt még akkor is nagyon jó illata van.Más: Eddig is tudtam - köszönhetően a fórumtársak tanácsainak - hogy a világos pörkölést finomabbra kell darálni és próbáljak meg az 1:2 arány felé közelíteni. Egy korábi világosnál már le kellett tekernem a darálómat ( espresso 0-20-ig ) 6-7 környékére, akkor adta szépen a 25-30mp alatt az 1:2-2,5 arányt. Tegnap bontottam egy Nicaraguait és nagy meglepetésemre a 6-os fokozaton szinte átszaladt a víz. 4-esen 55g, majd 3-ason adott a 18g őrlemény 25mp alatt 44g italt.
Üdv mindenkinek, kívánom, hogy jó kávéval induljon 2019 ! (meg persze a többi szokásos jókívánság )
-
stereofan
tag
a Tizen1 kávézó új helyszínen Veszprémben!
-
Szabász
csendes tag
válasz
Xabi78 #79337 üzenetére
Szia! Sziasztok!
Gondolom már tesztelted, teszteltétek a karos és automatában lefőzött kávék ízbeli különbségét?! Bizonyos automata kávéfőzőknél is már lehet állítani a hőfokot, vízmennyiséget! Kérdésem egy jól beállított automata és karos pl: (Gaggia Classic normálisabb darálóval) között nagyon kiérezhető lenne a különbség? Gondolkozom egy automata vásárlásán (Saceo Pico Baristo) https://www.philips.hu/c-p/HD8927_09/picobaristo-automata-eszpresszo-kavefoezoeKöszi!
-
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Deer76 #79326 üzenetére
A szemléltető videó: Graef CM 70 / 702 babtartály, felső késtartó szétszedés-összerakás.
-
leslie76
újonc
válasz
ussseal #79327 üzenetére
Az legalább szemes
Én a szegedi Latin Negyed angol karamell ízesítésű izéjét kaptam előre őrölve. Nem tudom ismeritek-e a céget, én most találkoztam először (remélem utoljára) a portékájukkal. Viszont az ízesítés elengedhetetlen. Így egy laikus számára nem jön le, hogy dohos....
Bárcsak zoknit kaptam volna, vagy frei-t. Azt bevihetném a a kollégáknak -
Rush77
aktív tag
Én csak egy csomag Frei brazilt kaptam ami szerintem szénné van kozmálva (legalábbis az van rá írva, hogy 8 sötét pörkölés a 9-es skálán). Nem hiszem, hogy még fogom kóstolni.
Mindezt úgy, hogy a feleségemet kérdezték meg, hogy jó lesz e a kávé a freiből és ahelyett, hogy odébb küldte volna 500 méterrel egy normális kávézóba, ahelyett rávágta, hogy jó mert az milyen már, hogy elküldi máshová -
pubos
tag
Helló sziasztok.Egy ismerősöm kint van németbe.Érdemes onnan szemes kávét hozatni?Ha igen esetleg valami konkrét fajtát ami valakinek itt bevált.
-
convar
csendes tag
Sziasztok! Tegnap végre megjött a Brikkám is
Viszont az normális, hogy ennek teljesen lyukas a teteje? (-> románok mostmár azt is lespórolják róla?
)
Mármint úgy értem tudom hogy mindegyik olyan dizájnú hogy felülről bele lehessen látni a kotyogóba, de az enyém tetején még egy átlátszó plexi/üveg sincs.
???
Nameg mire kinyomoztam hogy egyáltalán mennyi víz kell bele...... mert a magyar nyelvű, kemény 1 db A6-os nagyságú használati papír úgy kezdi hogy "Töltse fel a tartályt hideg vízzel, a jelölésig". Mondom OK, de hol a 'csába van a jelölés? Persze, mert az enyémen már nincs ott H2O feliratozás se, mint ahogy pl. [itt] még igen. Mert az enyémen ez a rész már sokkal puritánabb, [ilyen].
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
SG3rg0 #79323 üzenetére
"Milyen kapszulás kávéfőző javasoltok megvásárlásra?"
Én már több mint 5 éve használok egy ilyen [link] Tchibo Classic kapszulásat bármi hiba nélkül.
-De van egy ilyen [link] is 3 éve az kifogástalanul végzi a dolgát.
-Gondolom ehhez hozzá tesz az is,hogy Made in Germany és nem Made in csájna.-Persze van más márka is csak azokkal még nem volt dolgom.
-Én ezeket használom már több éve maximális megelégedéssel,eddig semmi gond nem volt egyikkel sem ,ezért merem ajánlani őket. -
bl4ze
veterán
válasz
Kávé Kálmán #79318 üzenetére
A banner dologba nem mennék bele, mert torznak tűnnek az emlékeid, de sajnos a stílusod, az alakoskodó vonal, és a ferdítés azóta is megmaradt.
"Csak" erre céloztam. A vádaskodás vs magamba nézés meg egy másik dolog.
Mindegy, fátylat rá, de 2013 óta sem sokat változtál ilyen vonalon, nagyon remélem, hogy a pörkölésed minősége viszont igen, mert az említett filmek tényleg világszinvonalúak, remélem párhuzamosan a termékeid szinvonala is változott a jobb irányba, hamár a stílus nem.
Örülök, hogy jól meg és elvagy, tényleg. További sikereket kívánok. -
ussseal
tag
válasz
Peti...(16v) #79321 üzenetére
Ne is mondd, idén három csomag Café Freies ízesített “csodablendet” kaptam...
-
Deer76
aktív tag
válasz
sz.zs. #79313 üzenetére
Ja és itt nincs felső késtartó, pontosabban össze van csavarozva a babtartállyal.
(Kipróbáltam, hogy UNLOCK állásban lévő beállítógyűrűre már ekkor rápattintom a tartályt (ami együtt van a felső késsel), majd szépen helyre forgatom. Ez működött is, szépen behúzta a gyűrű a tartályt is, erre ha darálni próbáltam csak forgatta a kávé szemeket, de nem jött ki belőle semmi. Most 6 alátéttel ad a kotyogóshoz jó őrleményt, de ez így nem ok.Egy kép ebből a topikból:
-
paljoc
tag
Szerintem a karra szerelhető nyomásmérőm /évek óta/ még mindig a valakinél van, csak már nem tudom ki az a valaki, de ha esetleg valaki tudja akkor visszakérném, mert valaki pont megint el akarta kérni, innen jutott az eszembe.
-
weinmaker
őstag
válasz
Kávé Kálmán #79322 üzenetére
Nézd részemről semmi harag nincs, és nem volt, csak azt nem szeretem, ha kitalált dolgokkal vádolnak, bár manapság már azt is lesz@rom, mert sem időm, sem kedvem sincs senkivel vitázni. A régi dolgok meg elmúltak, bárhogy is történt, azokon már nem lehet változtatni. Mindenki tegye a dolgát, és ne a másikat b@szogassa, mert az sehova sem vezet. Akárcsak az elmúlt napok itteni vitái.
-
SG3rg0
őstag
Milyen kapszulás kávéfőző javasoltok megvásárlásra?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
weinmaker #79320 üzenetére
Mint már említettem, nem haragszom. Hálás vagyok. Komolyan mondom.
A két ajánlatot egyidejűleg (közvetlenül cégalapítás után) kaptam. Nem mondtam, hogy köze lett volna az ajánlatoknak egymáshoz. Ezt te hoztad most szóba. Igyekeztem pontosan fogalmazni. Visszaolvasva is úgy érzem, hogy sikerült. Azt, hogy nem fogadtam el a banner ajánlatot, ez tény. Ha mást állít valaki, akkor igazolhatóan hazudik, mert hogy nem volt megjelenés soha. Az, hogy a kávém 2012-ben nem került tesztelésre szintén tény. Az hogy egy évvel később hívást kaptam, hogy most szívesen tesztelnénk a kávédat megitcsak tény, mert lett eredménye. Meg lehet kérdőjelezni, hogy kaptam-e egyidejűleg ajánlatot. Egyáltalán bármilyen ajánlatot. Azt is meg lehet kérdőjelezni, hogy én az elutasított bannerajánlat után, mondtam-e azt, hogy szívesen küldök tesztelésre kávét vagy sem. Vagy esetleg azt mondtam volna, több kávés ismerősöm javaslatára, hogy nem küldök. Az viszont, ha ez a párbeszéd lezajlott, mi volt a válasz a felajánló részéről szintén egyértelmű, hiszen 2012-ben nem jelent meg teszt.
A fenti egy sokismeretlenes egyenlet, amibe ki-ki beillesztheti a hiányzó elemeket saját logikája, érzései, tapasztalatai szerint. Mindenkinek meghagyom ezt, és nem kommentálom az esetet a továbbiakban. Azt is lehet állítani (ad absurdum), hogy az egészet kitaláltam.
Nem volt szándékomban ilyen régi dolgokat felhánytorgatni. A dolog Blaze oldaláról került terítékre... Mert úgy érezte, hogy most törleszthet valamit... Részemről ennyi.
-
weinmaker
őstag
válasz
Kávé Kálmán #79318 üzenetére
Megbocsáss, de az emlékeid igen torzak, már ne is haragudj. A bannernek és a tesztnek soha nem volt köze egymáshoz, ezt bárki megmondhatja. Számtalan cég termékét teszteltük, mindenféle banner és egyéb hirdetés nélkül. Eddig nem akartam belefolyni, de utálom ha valaki hazudozik, ez pedig keményen valótlan állítás. Mellesleg hiába próbálod intellektuális stílusban megfogalmazni a mondanivalódat, de sajnos az általában inkább sunyi bunkózás, mint érdemi hozzászólás.
-
Deer76
aktív tag
válasz
SlayerSub #79317 üzenetére
Én is ráteszem a beállítógyűrűt, majd eltekerem 25-ig, (nem nyomom le a reteszelőgombot), ráteszem a babtartályt, ahogy lehet, majd ha már eltekerem a beállítógyűrűt, a tartály beugrik a helyére, utána egyenletesen durvára darál 1 fokozaton.
(Nem értem, hogy ha ennyire nehézkes jól összerakni, miért nem írnak erről a kézikönyvben?)
-
Kávé Kálmán
tag
Kedves Blaze.
Tartózkodtam az általad használt jelzőktől mindeddig. Most sem fogok másként tenni.
A tisztánlátás végett fontos tudni viszont azt, hogy az általad említett "teszt"-re egy évvel azután került sor, hogy a Kávékalmár alapítása után (2012 tavasza) közvetlenül egy marketing (banner) ajánlatot kaptam, valamint lehetőséget kávétesztelésre. A banner-csomagot megköszöntem és nem kértem belőle, ugyanakkor felajánlottam a kávénkat tesztelésre. A válasz az volt, hogy akkor nem aktuális a tesztelés sem. Erre pünkt egy évvel később került sor.
Mindenki, akit a mostani hozzászólásodon túl érdekel ez a téma, rákereshet, hogy mi történt, ki mit állított. Aztán mérlegelheti a tapasztalatai alapján, hogy kinek ad igazat.
Az más kérdés, hogy a kávétesztelés mint olyan, vajon miért ismeretlen téma más országokban/piacokon.
Azóta számtalan embernek említettem már, hogy visszatekintve mennyire hálás vagyok , hogy ez a "teszt" úgy és akkor megszületett. Például, hogy eszembe sem jutott volna, hogy kávés filmezésre adjam a fejem, aminek történetesen nagyobb a visszhangja külföldön, mint itthon. Mindig is nagyobb volt. Az hogy ebből kiindulva nőtt ki a com-os oldalunk és mindeközben annyi kávét kelljen pörkölnünk, ami már jócskán meghaladja jelenlegi kapacitásainkat.
Mostani hozzászólásodért is hálás vagyok. Őszintén. Ugyanis válaszul leírhattam a fentieket. Bár a 2013-as teszt után néhányan publikusan temettetek, köszönöm szépen jól vagyunk. Köszönöm!
-
SlayerSub
tag
válasz
Deer76 #79314 üzenetére
Én ott rontottam el a dolgot, hogy amikor rárakom a felső gyűrűt a gépre, úgy hogy hátul a két nyíl összepasszoljon, nyomva tartottam a gombot, és úgy fordítottam egészen a középső fokig kb.(Gondoltam ezzel óvom az őrlőt) Ezzel azt eredményeztem, hogy a legdurvább fokozott kb. közepétől indult, és nem tudtam elég finomra állítani.
Ezzel szemben a 25-s fokozatot amikor eléri a nyíl már nem szabad nyomva tartani a kioldó gombot.
Remélem érhetően írtam le a dolgot.. -
adp
őstag
Urak, kezd uncsi lenni ez a sok off igy az ev vegere
-
válasz
paljoc #79310 üzenetére
én a témában reagáltam két részletre.
a két kolléga kapásból rólam kezdett hosszan - legyünk diplomatikusak - lamentálni.az egyik személyeskedés, a másik nem (akkor sem, ha pikírt stílusú lett volna, amit írtam, de még csak az sem volt).
mint a fórum alapítója, aki ráadásul nem először viseli ezt el egyikőjüktől sem, most húzok szépen egy vonalat.a jövőben az ilyen kommenteket kérdés és válasz nélkül törlöm. a két usert még mindig nem akarom kitiltani, mert amikor nem velem foglalkoznak
, hasznosakat is írnak. viszont ezt a valamit, amit itt az elmúlt napokban csináltak, többet nem hagyom, akkor mégis banán lesz.
ez itten tehát egy moderátori figyelmeztetés részemről Kávé Kálmán és SoundON részére, amit az adatlapra vésve moderációs indokként megjelölök a következő körnél, ha mégis lesz.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Deer76 #79312 üzenetére
Az, hogy CM70 és nem 702, szinte semmit nem jelent. Fontos, hogy amikor berakod a felső késtartót az állítógyűrűbe akkor ott figyelni kell az összejölést, mert különben nem kerül a helyére. Megpróbálok róla mai napon csinálni egy videót és feltöltöm valahová, ha nem tiszta miről írok?!
-
bl4ze
veterán
nem nagyon akartam tovább vinni, de tényleg a sunyi, alantas stílus az ami jellemzi.
a mai napig élénken él az, hogy mekkora hisztit rendezett és mindenkit (!) megvádolt amikor egy pörkölési hibás anyagot küldött tesztelésre. a befotózott kávé szemeket is képes volt letagadni, megvádolva XY-t azzal, hogy kicserélte (!) a kávé szemeket valami hibás (túlpörköltre) , hogy Ő rossz színben tűnjön fel, és "lejárassuk".
Az sem volt gyanús neki, hogy több száz KM-re élő tesztelők teljesen egyféle dolgot észleltek, és jelentettek a tesztben : minden ellene szólt. Nem akarta elismerni, hogy hibázott, inkább sunyi módon elkezdett összeesküvés elméleteket gyártani, vádaskodni és támadni. Én akkor próbáltam vele besztélni erről, de az érvek, tények lepattantak róla, és csak hajtotta a saját kis (torz) világában megszült sztoriját..... -
paljoc
tag
válasz
SoundON #79304 üzenetére
Na, tök jó hogy kiidézted, mert így már én is megvilágosodtam, legalábbis azt hiszem!
A "probléma" ugyanis szerintem nem az idézett két hozzászólással van, ott én megmondom őszintén semmi extrát nem látok, mondtál valamit, a másik meg nem értette igazán és visszakérdezett. Ami szerintem a "feszültséget" okozta, azt ezt követő, de már ki nem idézett komment kezdete:
"Először arra gondoltam megírom hogy ünnepek alatt nem leszek partner felesleges kötözködésben.
Ha jóindulattal olvasgatnád mások posztjait akkor nem tudnád azokat félreérteni így nem kellene mindent pontokba szedve megmagyarázni."Ezt még érdemes hozzáolvasni, mert azt gondolom így teljes a kép....szerintem Csapajev topictárs is erre gondolhatott, mikor reagált, de ez nem biztos csak gondolom...
De érdemes a lényegre koncentrálni, a kérdés megoldódott, Parci megértette hogy miként értetted amit írtál!
Nincs itt más igazi probléma....max a kigyulladó BMW-k.
/pont azt olvastam a PH előtt/
-
válasz
Kávé Kálmán #79307 üzenetére
ez kezd röhejes lenni, ne haragudj.
nem tudom, hogy van-e annál szánalmasabb, mint valami régi sérelmet így melegen tartani, hogy isten tudja mennyi idő után előhozakodhass vele. egy olyan témában, amiben velem ellentétben erősen érintett vagy ráadásul. szerinted, ha valaki beírja a keresőbe, hogy kávé kálmán, mit fog gondolni?
azt írtad, hogy megérted, ha eltanácsollak. hát, most van az a pont.
a jópofáskodó, de közben sunyi bomlasztás egészen méltatlan dolog bárkitől. a moderáció lazaságát mutatja, hogy ebben a topikban mégis megteheted, megtehetted (és inkább én kapcsoltam ki a kommentjeid láthatóságát magamnak). de legyen akkor itt a határa ennek.
-
válasz
Kávé Kálmán #79305 üzenetére
mondjak pár statisztikát, csak hogy kontextusba helyezzem az ilyen-olyan fórumos élményeid?
15+ éve élő fórum, 770 ezer regisztráció, több millió indított topik, 52 millió hozzászólás, 70 millió privát üzenet. az ország egyik legrégebbi és talán legnagyobb fóruma. ezekből egy darab topik ez a kávés topik, ahol pár tucat ember fórumozgat a kedvére alapvetően. kezeljük már a helyén, a világon semmi köze a kaffee-netz és társaihoz.
igen, a ph fórumain szigor van és aktív a moderáció. tessék elfáradni egy index, xy kommentszekcióba (már ahol van még) és megnézni, hogy milyen a színvonal. de érted, itt azért van egy nagyon komoly rendszer, moderátorok, szabályzat, működés, ami több mint egy évtizeden át csiszolódott (nem hülye emberek segítségével, és bár nem, nem hibátlan és sokkal kevésbé megengedő, mint anno volt, de okkal) és amiről fogalmad sincs, ehhez képest már vetted magadnak a bátorságot, hogy a témában "tükröt tarts", kritizálj és javasolj. ehhez jogod van, de legalább tájékozódnál előtte, mert értelme viszont kevés.
-
válasz
SoundON #79304 üzenetére
hát, nem, n-edszerre sem.
ugyanezt a kommentet írnám most is, megmondom őszintén. a grammos része nem volt érthető, amíg nem tisztáztad, a második fele meg az a típusú általánosító meghökkentés, aminek sok értelme nincs, de legalább félrevezető. látom, hogy a reakcióm b.szakodásnak éled meg, de ez azért van, mert rosszul látod az egészet és valamiért extrém módon sértődsz meg, ha bárki kétségbevon bármit abból, amit írsz. nem tudom és nem is akarom most már diplomatikusabban fogalmazni. sőt, még tovább is tolom: a jövőben hanyagold ezt az attitűdöt légyszi.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Xabi78 #79303 üzenetére
Lehet, hogy görbébb lett a tükör egy kicsit annál, amit a moderátori stílus felé fordítottam, mint amit egy órás témáról való töprengés után tettem volna. A görbe tükör torzít. Legtöbbször azért, hogy felhívja a figyelmet valamire, ami szubjektíve (!!!) jobban is működhetne, mint a jelenlegi.
Kávés fórumokat összehasonlítani bizonyos szempontból (ezt tettem), szerintem nem hülyeség, mert tanulni lehet belőle (nap mint nap tanulok). Sokan nem szeretnének tanulni, mert azt hiszik, mindent tudnak. Alapigazságként, megkérdőjelezhetetlenül kinyilatkoztatni dolgokat nem szokásom. De gyakran olvasni ilyen stílusban megírt véleményeket itt, amivel "új kávésokat elég könnyű megvezetni" (idézet Tőled). A legkönnyebb ezzel megvezetni. Magyarországon (több kávés fórumba is bele-beleolvasok időnként) a moderátorok gyakran csattogtatják az ostort, amit (csak a német és angol nyelvű fórumok stílusáról nyilatkozhatok elsőkézből) máshol hírből sem ismernek. A moderáció szerintem másról szól. Nem görbe tükörként, de ezt erősítette meg 2 erdélyi kávéfanatikus fórumozó ismerősöm/vásárlóm is, akik inkább a román fórumon mocorognak az itthon gyakorolt stílus miatt.
Amúgy 15-16 éve a legnagyobb német filpperfórumon ismertem meg, mire jó egy internetes fórum, és hogyan működik. Ez a sablon/stílus (működés) megfelelt a kaffee-netz.de, a home-barista.com vagy a coffeesnobs.com.au működésének. Annak meg kevésbé, amit itthon tapasztalni azokon a fórumokon, ahol én is megfordulok.
-
SoundON
tag
válasz
Csápájev #79285 üzenetére
Kedves Csápájev és Peti...(16V)
Először is Parcival ezt a kérdést már lezártam, tehát őt nem kívánom a kérdésbe újból belekeverni, de ha Ti megszólítottatok a témában akkor válaszolok.
Hozzáteszem én sohasem lesek mások kijelentéseire célpontként. De ha valaki engem annak tekintve betalál és mindezt teljesen értelmetlenül, akkor arra válaszolok. Még az is lehet hogy határozottan, de ez nem meglepő ha valaki a semmiből egy "miaf@szról beszélsz te hülye gyerek tockossal" kapcsolódik be egy beszélgetésbe.
Szerintem egy ilyen fórumon nem leszólni, meg egózni, meg okítani kell egymást! Főleg nem házigazdaként flegmán kijelentve kérdezni ha valamilyen okból nem tetszik egy adott ember szubjektív hozzászólása. Ha már minden képen hozzá akar valaki szólni, akkor értelmesen cáfolja meg a másik kijelentését konkrét dolgokkal, jelen esetben más ugyan ilyen tudású és ennél olcsóbb őrlő nevével. Ne pedig azzal kapcsolódjon be egy beszélgetésbe hogy amit mond valaki az hülyeség, vagy túlzó, vagy megalapozatlan.
Rég nem az őrlőről szól ez az egész, hanem a stílusról. És sajnálatos ha ezt a pikírt stílust pont egy házigazda
tolja.Amúgy meg nyelvtanilag teljesen helyesen, vesszőkkel elválasztva és érthetően fogalmaztam meg amit írtam, szóval igen is nagy adag rosszindulat és kötekedésre való hajlam kell ahhoz hogy félreértse valaki. Akinek írtam az nem értette félre. Vagy ha igen, akkor azt kulturáltan magában tartotta.
Ha egymás után olvassátok érezhetitek hogy míg az egyik egy kávézásba teljesen belecsavarodott újonc topiktag lelkes, szubjektív élmény leírása egy kávéról és egy őrlőről, addig a másik egy egyszerű, kijelentő kérdésbe bújtatott szimpla b@szakodás!
Na innen indult ki az egész. Ezt nem én vittem el rossz irányba... a többi meg jött magától.Remélem ezzel már tényleg abbamarad ez a szánalmas lelkizés. Tök unalmas.
AMÚGY MEG BOLDOG ÚJÉVET ÉS MÉG TÖBB JÓ KÁVÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!
-
Xabi78
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán #79296 üzenetére
Egyrészt kicsit nehéz párhuzamokat vonni. Ez nem egy nagy kávés fórum millió topikkal, hanem egy bazi nagy, főként IT fórum egy, hazai viszonyok között a legkomolyabb leginkább espressora súlyozott topikkal. Ez azért elég nagy különbség. Kicsit az alma van a körtéhez hasonlítva. Egyébként azokhoz itthon legközelebb az mordori fórum áll, és tessék, ott milyen csudajó a moderálás.
Másrészt azért itt szerencsére elég hatékonyan van szűrve Parci által a bullshit, valószínű emiatt nem szól még ez a topic arról, hogy melyik PID milyen ízbeli különbséget hoz, az aranyozott hálózati kábelekről meg a gyémántporral megszórt csepptálcáról nem beszélve. Szerintem ha valaki valamit kijelent, azt tudja már kifejteni, meg megindokolni, és azon ne sértődjön már meg, ha valaki párbeszédet kezdeményez vele, esetleg neadjisten ellenvéleménye van. Ízlésbeli kérdésekről nyilván nehéz vitatkozni, ami az egyiknek finom gyümölcsös, az a másiknak ihatatlanul savanyú, és még lehetne ragozni. Én szinte mindig kevés cukorral iszom a kávét, pláne a gyümölcsöseket, és tudom, hogy ez "szakmailag" maga a patásszarvas sátán, de nekem így ízlik, de készségel elhiszem, hogy valaki cukor nélkül szereti (vagy tejjel, tejhabbal. Meg jópáran persze tejszínhabbal, karamellel és gumicukorral. Szíve joga). De azért vannak itt páran (igen, te is), aki azért viszi a szakmai vonalat is, akár pörkölős, akár barista, akár műszaki szemléletben, ami azért nekünk, a lelkes homebaristáknak elég komoly segítség. Az új kávésokat elég könnyű megvezetni, azt gondolom, a moderálás abban is segít, hogy ne tomboljon a hülyeség.
Kávékálmán, én alapvetően bírom a vonalat, amit képviselsz, a technokrata kotyeszes meg kávés-pörkölős videóitok kib*tt jók (akár nemzetközi mércével is), de ez a személyeskedés elég kisstílű, nem értem, ez hol éri meg naked bármilyen formában. Innen nézve nekem nem az jön le, hogy a Parcit veri otthon a felesége. Tudom, téged sem. Ja, engem sem
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Battlefield 6
- Könyvajánló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Bontatlan LEGO Star Wars 75211 - Birodalmi TIE Vadász (Imperial TIE Fighter)
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- DJI Mavic 3 Classic RC - drón szett - 2 akku, garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest