- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sic.Transit
csendes tag
Bakker, jobbulást! Úgy emlékszem, kávés arcok közül Simi szenvedett ilyen nagyon hosszabban és nagyon megváltozott ízérzékeléssel.
Nálunk a covidban a kölyök elég korán kapta meg, és neki konkrétan sok előre feldolgozott cuccnak volt okádék íze, azt mondta. Lassan múlt el, de elmúlt.
-
dcsosz
újonc
Kitartást! Én néhány napja jöttem ki a harmadik teljes szaglásvesztésemből, az első 1 hónapig, a második 5 napig, a mostani pedig 10 napig tartott. Nekem helyrejött magától, és hála Istennek teljes mértékben, de azért próbáltam segíteni a dolgot azzal, hogy illatszereket meg fűszereket szagolgattam. Ha másra nem is, placebonak jó volt. Nálam a kávé jött vissza legkésőbb (nyilván a legfontosabb...), és nem tudtam különbéget tenni kávé és kávé között, amíg tartott. Az ízek (taste) megvoltak, azért ugyebár a nyelv felel, de az nagyjából a teljes érzéklet (flavour) ~5%-a szvsz.
-
Orvosok se nagyon értik ennek a működését még. Csak leírni lehet a jelenséget. Nagyon sokáig elhúzódhat és sajnos lehet maradandó is, szerencsére ritkán. Próbálkoznak "szagtréninggel" - illóolajok segítségével. Így kvázi újrakalibrálja a rendszer magát. Szóval nagyon bonyolult a hatásmechanizmus,
On: CM Frinsával nem boldogultam. Hagyományos és kicsit hosszabb lefutású presszó érdektelen és van egy furcsa jellegű kesernye benne. A turbót nem annyira szeretem, megúszom, ha lehet. Aztán most toltam egy lassan etetett őrlést, 93fok bemenő az ezalkalommal melegített kar+kosár robotba, 18\60g: 50mp bloom, majd kb. 15mp ami csövön kijön, ejtve a nyomást, hogy ne fröcsköljön annyira - összesen tán 65mp alatt. És végre előugrott belőle a gyümölcslé :)
On2.0: Hoffmann Zerno Z1 tesztje egyrészt szokásosan jó, meg szeretem a csávó száraz, angol humorát; másrészt elmélkedős, táblázatos a slow-fast grindingról, különféle előetetőkről (pre breaker, auger) és van a végén egy kifejezetten érdekes rész arról, hogy összeeresztette az ötöd árú Ode2-vel, a Z1 kését rakta át bele, ha jól értettem. Ugyanolyan jó lett az ital. Miközben a Z1 sokkal minőségibb darab, tele parádés megoldásokkall, isteni workflow, anyám tyúkja, de a varázslat mégis a késben rejlik, ez a lényeg.
-
Ludovicus
aktív tag
Engem ez a látvány várt másfél év után.
-
icm
tag
Mert a vízkőtelenítés során leszedi a bojler faláról a nagyobb darabokat amiket - belső szecskázó híján - darabosan nyom tovább a háromjáratú felé, ahol szépen el is tömíti. Közben ázik még a vízkőoldóban és egyszer csak szét tud esni és átesik a furaton.
Ne emiatt cserélj gépet.
Vagy gyakrabban vizkőteleníts vagy szedd szét és takarítsd ki rendesen. Utána ajánlom a mindenki biztosítékát lecsapó drága deszt víz vagy RO szűrő beépítését és visszasózását a víznek. -
MPowerPH
félisten
Kostolasra gondoltam. La Cristalina mindenkeppen jon, mert abbol tenyleg csak kostolasra jutott, amig sikerult vegre jol beallitanom a cuccot, es jot is huztam belole. Szeretnek tartani itthon valami testesebb kv -t is, mert most csak az ujhullamos gyumolcsos, savas izvilagbol van.
Bombe Ethiopia finom, Kainamui Kenya -bol csak kostolonak van 200g, es akkor az emlitett LaC. E melle kell majd valami testes izvilagu. -
Abrakad786
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy merre induljak.Most ugrok bele a kicsit komolyabban érdekel a kávézás, eszpresszózás világába (karos Sencor + gyárilag darált Bravos kombóról lépnék előre).
Daráló, presszóképes masina beszerzése, kiegészítők folyamatban.
Viszont, milyen kávéval kezdjek.
Alapvetően a klasszikus olaszos (nem újhullámos, nem specality) ízvilágot kedvelem és első körben ezt keresném.Tudtok ajánlani ehhez egy kiinduló márkát, ízt?
-
-
lszlfrng
csendes tag
Nekem annyi látszik, hogy mielőtt esik a nyomás a pumpa nem (vagy alig) dolgozik. Jó lenne látni a pidet is, hogy mikor kapcsol be.
Nálam amikor dolgozik a pid (fűt) leesik a nyomás (hullámzik a pumpa), de nem ennyire látványosan. A szakember azt mondta, hogy ennél a pid-es megoldásnál a kábel keresztmetszete miatt van (vastagabb kellene). Talán valamelyik kábeled nem csatlakozik jól vagy zárlatos (testkábel?).
Ha a nyomásszabályzót (PWM) kiiktatod (rövidre zárod), akkor ki lehet szűrni annak a hibáját.
És ezek csak tippek.
-
Krajcsi
csendes tag
-
mentic18
aktív tag
Igen, mindig leszedem, de pont hogy a gumicső pattan le a nyomás következtében. Teljesen jó érzés kiszedni a forró tejhabból a gumit, úgyhogy még kész sincs a tejhab. Meg fogom próbálni
Azért kértem efféle segítséget mert nincs se időm se flexem ehhez. Néztem alin is dolgokat de rendes portafiltert természetesen nem találtam csak naked kart. Az meg nekem nem opció. Örlőm van, teljesen jól működik, márcsak a kávégépen kellene módosításokat eszközölni. -
bencefica13
csendes tag
Amazon-ról lenne a gép, ahol pl a jelenlegi akcióban inkább ~175-180k HUF-nak mondanám, de bármilyen más gépet is nagyon szívesen megnéznék, ha szerintetek az jobb árkategória, csak elsőre jókat hallottam róla és ezért gondoltam erre.
Jelenleg sajátnak csak egy sima ikea-s kéziörlő van, azzal kóstoltam bele a világba, illetve kölcsönbe kaptam egy Timemore-t kipróbálásra és nem apró a különbség, ezért is szeretnék felfele váltani. Espresso gép jelenleg egy örökölt Delonghi EC 685 van. -
mjxb90
csendes újonc
Minden tiszteletem, hozzánk a napokban ugrott be haver egy olyan sötét pörkölésű Starbucks szemes veszedelemmel, hogy azt hittem ilyen nincs is.
Aztán amikor elkezdtük őrölni arra lettünk figyelmesek, hogy tele van világos barna foltokkal.
Azért adtunk neki egy esélyt, próbálkoztunk becsületettel, de valami borzalom lett a végeredmény.. eggyel több indok arra hogy miért kerüljem továbbra is őket -
paljoc
tag
-
vicces1
aktív tag
Pár hete volt erről szó. Nekem egymás után 2 x dugult el, de mindkétszer valami szemetet kapott fel a pumpa ami bele is állt a szűkítőbe.
Elegem is lett, leszedegetni az opv-t a rézcsőről! és 1mm-re felfúrtam a szűkítőt, ami persze tényleg hülyeség, mert akkor minek van benne, ugyan még így is csökkent valamennyit a vízhozamon, meg a pumpa szabályzással, de pl. azóta néha kráteresedik a kosár szélén 1 ponton.
Hát nem erről híres a GC...
Most én is felteszem az ipari felsőszűrőt, hogy ott mit csinál.
Szóval valószínűleg a szűkítőnél csökkent az átfolyás. -
zolnagy
őstag
Csak azért kérdem, mert ha fent van a vízterítő, szűrő a vízkőoldásnál, akkor ugye nincs szabad útja annak a vízkődarabnak, ami adott esetben kijönne. Így lehet, hogy kijön, de ott marad a vízterítőn, ami egy csapolás végén visszajuthat a háromjáratúhoz, és ott problémát okozhat. Bár ekkor valószínű nem állna fel a nyomás, és csapolás alatt jönne víz a lefúvató csőnél is.
Van a gépben szűkítő? Ha van, hova van beépítve?
Én egyébként szétkapnám a gépet, ha ez többször előfordul, csak akkor látod, hogy mi lehet a gond. -
Rison77
senior tag
Közben sikerült beszélnem velük, a Veritas fogja forgalmazni a nordát, egyetlen probléma, hogy csak 10k felett vállalnak házhoz szállítást,személyes átvétel meg csak bp 3.ker. Találtam még egy italnagyker24-et, ahol van még készleten norda, igaz groby árhoz képest a duplája, illetve 10k alatt itt sincs szállítás, és ha meg is van a 10k, 50%-os felárral szállítják
Szóval én azt hiszem egy ideig lemondok a nordáról és marad a vera.
-
Rison77
senior tag
Pont tegnap próbáltam elérni őket, telefonon már nem tudtam , se weboldal semmi már, viszont írtam a régi email címükre egy levelet. Körülbelül 10 percen belül írt is valaki borkereskedes.hu email címről, hogy van még nekik norda mindhárom kiszerelésben, kérdeztem, hogyan lehetne átvenni nagyobb mennyiséget, milyen áron, de arra már azóta se jött válasz
. Találtam hozzájuk weboldalt is, lehet eladták a céget, vagy nem tudom, de az ottani kínálatban nem szerepel norda.
-
n.gab
aktív tag
Most néztem az ikeást de sajnos nem szállítanak házhoz.
"Házhozszállítási kapacitásunk az általad megadott irányítószámra elérte maximumát. Kapacitásaink bővítésén folyamatosan dolgozunk, kérjük próbálkozz később."
Köszi ikea!
Próbának pedig jó lett volna.Nutra:
Nagyon jó!
Köszönöm! -
kisati748
csendes tag
Én árultam, kettő darab volt belőle, jó áron jutottam hozzájuk. Szeretek a daralókkal bütykölni, minimális haszon volt rajtuk. Otthonra nagyon nagyok voltak. Egy pörkölős srác vette meg mind a kettőt, üzletbe rakják, aki őrölt kávét akar hazavinni. Szerintem oda tökéletes. Elég masszív darabok voltak.
-
-
72lakiluk
tag
'de legalább iható és nem szén'
Azért igen sok szén lehet nemcsak iható, hanem kifejezetten finom, csokis, étcsokis
Ittam már néhány igen délit, olajosan csillogó fekete szemek és kifejezetten finom volt. Ezekben csak egyvalami zavar, hogy jobban szemetel és ragad, macerásabb a darálás. Mint pl. amit mostanában ittam reggelente, a Vicci Gold.
Most viszont megyek és iszok egy jó Seashell duplátbírom ezt a brazilt IS.
-
kurtuzov
senior tag
Én is jól eljátszom minden reggel az asszony reggeli kávéjához a gőzöléssel az én GC-m silviásított gőzcsőjével. Kicsit más indítást igényel ,mint a légbeszipkázó lyukkal ellátott csövek, de napi egyszeri próbálkozással is lehet javulgatni. Még növényi alapú italokkal is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Temu
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged