-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ha Lance szerint elő kell melegíteni, akkor csak azért sem fogom.
Nehéz úgy hitelt adni neki, hogy életem legrosszabb filterét nyomta a kezembe WoC-n...fincsi vizes szén volt. -
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Én ilyen akkurátusan nem teszteltem, de mikor megjött tavaly a Robot, akkor próbálgattam ígyis-úgyis, és pont azt szerettem meg benne, hogy nem kötök azzal kompromisszumot, ha elhagyom az előmelegítést.
Flair classicnál ez nagyon hangsúlyos volt, de itt - hála az égnek - ez a lépés szerintem is elhagyható. -
Bazsee71
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Filterre még nem próbáltam, ahhoz RO vizet kevergetek Lotus cseppekkel, itthon meg csak presszó megy - nem abban az életszakaszban vagyok, hogy itthon 2-3 dl italt nyugodtan szürcsölgethessek.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Igen, ivóvíznek is az megy, nekem teljesen jó. Persze mindig ott a mihez képest, a kaposvári víz borzasztóan kemény, és tele van vassal, szűrő nélkül sárgul minden pár nap alatt.
Nálunk a Premium először a pörkölőben nyírta ki a Lineát, aztán kipróbáltam otthon is, ugyanaz a fehér lerakódás látszott a mosogatótálcában is. Azóta hanyagolom. -
Bazsee71
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Én úgy tudom a Bestdrink csak fizikai szűrést végez. Volt nekem otthon, ugyanúgy vízkövesedett minden. Legutóbb Bestmaxot raktam be (nem a Premium-ot!), ez egy jó kompromisszumnak tűnik eddig.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Jó kis mérleg a Bookoo, de nem egy Acaia. Nekem az első fél éven belül megadta magát, de küldtek helyette újat. A pörkölőben Lunart használok, ahhoz képest feltűnik, hogy lassabb.
Illetve, nálam a Lunar már 6, de talán 7 éves is megvan, 2x leejtettem, nameg számtalanszor felejtettem ott shot alatt (percekig folyt rá a forró "kávé" a Lineából), és mai napig hibátlanul teszi a dolgát. -
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Szerintem ezt valahol az újabban egyreinkább elterjedő, "agresszívebb" fermentációs eljárások hívták életre. Másképp viselkednek a kávék, legtöbb esetben ultra finomra kell őrölni presszóhoz is ezeket a tételeket, ezeken sokat segíthet egy ilyen kosár. Gondolkodom is erősen, hogy most már csak ki kellene próbálni...
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Úgy emlékszem minden kávé a Timemore-ral készült. Inkább a különböző filteres eljárásokon volt a hangsúly. Csak feltűnt, hogy milyen finom, tiszta minden ital, azért vettem kézbe meg kezdtem el nézegetni. Persze ehhez kellettek a remek Rose kávék is.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Volt a kezemben egy Matt Winton workshopon, egy tesztpéldány volt nála. A filterek különböző eszközökkel készültek, nagyon finomak, tiszták voltak. Megvárom, míg lesz Kofion és veszek egyet, egyedül a mérete és súlya amivel barátkozni kell, nem egy utazós őrlő.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Lemaradtam, miért dőlt be a Timemore kése? Brutál jó filterek készültek vele egy workshopon, gondolkodom is a beszerzésén.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Kijött pl. a Bookoo Motto80 is, bár én biztos kivárnám az első tapasztalatokat, mivel a gyártó első őrlője.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Uyuarasy
üzenetére
Arra gondolok, hogy túlfűti a tejet, a hideghabot leszámítva bármelyik üzemmódban. Talán facsén volt erről diskurzus, hogy nem egyedüli eset, a többi tulajdonos is ezt tapasztalta.
Nekem a tejhab akkor jó, ha kiöntöm csészébe, és fogyasztható. A Dreo a gyári programokkal nem tudja ezt. Amiért nagy kár, mert amúgy egy jó készülék, nálam is szempont volt, hogy bedobható a mosogatógépbe. -
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Hát hogy mindenki hazaviheti a Roastinoját.

-
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Csak nem ez lesz a fődíj a pörkölőversenyen?
-
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Elég hosszadalmas az EU cert. Tippre egy évet elvisz majd nekik. Még a Röest is izzad a P3000-rel, pedig a mintapörkölőikkel megvan a rutin.
Alabástrom:
Nekem sincs gondom az Aiden-nel, így hogy az appot nem kell napi szinten használni. Nekem a legjobb akkor lenne, ha kapna pár gombot, és soha nem kellene az appot használni.
Az Espresso-nál esélyes, hogy néha kapni fog az a tekerő, de legalább a gombok felülre kerültek. Otthonra szerintem telitalálat lesz, csak valami jó tapadós lábakat kapjon, hogy ne vigye magával a kar. -
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
A legaggasztóbb rész talán ez:
"We have also spent a significant amount of time understanding the constantly evolving tariff situation. If you are a global trade lawyer with experience in consumer technology and software, we would love to hear from you."
Alabástrom:
Hát igen, és az Aiden sem egy ergonómiai bajnok az egy gombjával és a pici kijelzővel, de élhető, ha egyszer beállítom az appban. Nem vagyok az appok híve, szerencsére az Aiden áthúzza a beállításokat, így nem kell egy filterhez még telefont is nyomkodni. -
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Esetleg, ha egy nagyon erős mágnessel átkavarod, az még lehet egy utolsó szűrő (a Stawert/Mahlkönig W401-ben pl. van is a babtartályban).
A kezdetek óta használunk destonert, és az a tapasztalaom, hogy amelyik kárt tud tenni az őrlőben, az a kő általában mágnesezhető. Ami ilyen porózus, finom szerkezetű, azt kvázi szét lehet roppantani, szerintem azt gond nélkül bezúzza bármelyik őrlő. -
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szintén magánvélemény, hogy az idei World of Coffee egyik "tanulsága" számomra az volt, hogy bizony igen erős a magyar specialty kínálat, ha még az ár-érték arányt is belevesszük, akkor meg top.
Vadasz03.24: szintén erősen magánvélemény, hogy konkrét receptet megadni egy kávéra az nekem legfeljebb eyecandy. Ha már más az őrlő, akkor az adott őrleményeloszlással borul minden. Iránymutatásban inkább hiszek: célozz egy adott lefolyási idő tartományra, forró vagy langyyosabb vízzel locsold, mehet finomabbra az őrlemény vagy inkább szecskára, agitáld/ne maceráld, kávé-víz arány, víz recept, stb. A felsoroltak 80-90%-a is inkább ízlés függvénye, tehát nehéz objektíven közelíteni.
Azt a véleményt osztom, hogy a saját tapasztalatot nem pótolja semmi, kísérletezni kell, és idővel már jó eséllyel nyúlsz bele a számodra tuti receptbe.
Ahogy Matt Winton készíti a filtereket, az nekem nagyon bejön, pont az én világom. Lance Hedrick meg....szenes vizet locsolgatott a La Esmeralda Panama standon. Közös videójukban egyébként el is mondjuk, hogy eléggé eltérő az ízlésük. -
Bazsee71
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem a tesztpöri a helytálló megnevezés, amire gondolsz az a mintapörkölés az Ikawával.
Zen42: jó móka az otthoni pörkölés, meg már sok jó eszköz létezik hozzá. A totál közvetlen élmény szerintem a Roastino, mondjuk egy hajtást el tudnék rá képzelni.
Szerintem nyugodtan bele lehet vágni, profilozástól sem kell félni, a jó zöldkávé beszerzése inkább a kemény feladat. -
Bazsee71
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Szerintem nyugodtan engedd el a lefolyási időt, ezt a paramétert megadni célértékként...hát, a szivatás a legkedvesebb szó, ami eszembe jut.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, hogy reszeltek-e rajta bármit, az egykezes állítást leginkább a kézméret akadályozza szerintem. Legközelebb talán a Fiorenzato AllGround állítómechanikája áll hozzá.
Most éppen a pörkölőben filterezek vele, de otthon is volt már pár hetet, ahol szűkösebb helye van, de egyetlen alkalommal sem éreztem, hogy "hátul matatok". Nagyon könnyen olvashatók a számok bárhonnan. Ha meg annyira fölélóg valami, hogy nem látod, akkor már kb. babot sem tudsz bele tölteni.
Az egyetlen negatív ami eszembe jut, hogy nem tökéletesen passzos az SSP brew kés, elég körülményes volt belejátszani. Viszont még ezzel a késsel is tud púdert őrölni, az nagy szó.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az az állítógyűrű eddig a legjobb amivel dolgom volt, ez ne tartson vissza.

-
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Nem jön rá sarc, legalábbis nekem nem jött. Beanconqueror app nekem nagyon bevált - köszi Toobee a tippet -, nyomás növekedésre magától indul a profil rögzítése, a mérleg pedig amint nem érzékel további folyást, automatikusan leállítja.
Osztom azt a véleményt, hogy a Robot körül közel sincs akkora hype, mint amekkorát érdemelne. Kb. bármit meg lehet vele csinálni, és hogy előmelegítés nélkül is azonnal használható, az külön erény. -
Bazsee71
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Én pont ezen gondolkodtam a tavalyi/idei zöldkávéár cunami láttán, hogy igazából nem lett nagyobb luxus még így sem, mint mondjuk 6-7 éve, amikor elkezdtem kávézni. Anno csak átlag 2 kis csomagot rendeltem egyszerre, több már eléggé terhelte a költségvetést.
Tavaly még azt mondtam, hogy vannak zöldek ugyanannyiért, mint 2 éve, csak éppen a minőséget már nem ott kell keresni. Idén már sajnos ez sem igaz, a rossz is drága. És akkor pörkölőként jön(ne) a dilemma, hogy veszed a takarmányt, hogy tudd tartani az árat, vagy inkább emelsz, és tartod magad ahhoz, amiért ezt az egészet elkezdted. Ráadásul visszanézve az elmúlt 2-3 évet, kb 2-3x annyi tételt kell kóstolni, hogy megtaláld a jobbakat. Ez arányosan több idő és több energia.
A hazai támogató környezet, a csökkenő adminisztrációs terhek, csökkenő és ritkuló adóterhek, valamint a repülőrajtot vett JMF is hozzájárul a sikerhez, természetesen.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Szerintem ez kb fedi, a puffert fele-fele arányban felosztva (szódabikarbóna/kálium-bikarbonát) meg is van a Bright and Juicy. Amit viszont nem értek, hogy miért szalad el Chloride.

-
Bazsee71
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Rao/Perger receptet próbáltam, az nem igazán jött be, másodjára volt a Bright and Juicy, és ott le is ragadtam, annyira betalált. Illetve, kísérletezgettem több saját recepttel korábban, de valahogy ez jobban passzol ahhoz, amit filterben keresek.
Hogy ad-e hozzá valamit a kétféle buffer, azt nem tudom, de tervben van egy cupping mátrix felrakása a Rao ajánlás szerint: nagy adag batch brew, szétosztva csészékbe, és azokba mennek a cseppek utólag. -
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Mi Bazáron filterre a Bright and Juicy vízzel mentünk, szerintem telitalálat az a recept. Otthon ezzel is presszózok, az általad is képviselt vékony de aromás italok készülnek.
Presszóra a Light and Bright-ot kevertem, azt már nem a cseppekkel, ennek oka prózai: kifogytak volna az üvegcsék, az utánpótlás pedig nem érkezett meg. Viszont David Seng excel táblázata zseniális, mélyebb vízkémiai ismeretek nélkül is össze lehet rakni az oldatokat.
Kálium-bikarbonátot gyógyszertárban vettem, de ahogy látom borászok nagyobb mennyiségben használják, szaküzletben elég olcsón hozzáférhető. -
Bazsee71
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ugyan Gábor, átlátszó mellébeszélés a specialtyben? Nem is értem miről beszélsz.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha több hónapig tervezed pörkölni, vagy már fél éves kora körül jár, akkor érdemes akár hűtőbe is tenni. Nagy általánosságban: egy száraz etióp igen gyorsan hanyatlásnak tud indulni szobahőn, de pl. egyes mosott kolumbiák igen jól birják.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Szerintem a garanciális hibákkal megbicsaklott a cashflow, és most pörgetik a kasszát, különben nem adtak volna 1 hónapt a régi áron rendelni.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Bigsy
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Közben több irányból is kaptam ajánlást, lényegében minden a Krausen 400 felé vitt, így meg is rendeltem.
Kijelző álal automata az öblítés, TDS-t csekkolni is lehet, illetve ebben 1 db 400-as membrán van, éves cseréje 2/3-a összeg, mintha 2 x 200-as lenne. -
Bazsee71
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Vajon mennyire biztató, ha kiemelik, hogy a felhasznált alkatrészek nem prémium minőségűek?
Krausen New Line A++ 400 LCD: beépített aquastop, illetve jópofa extra a TDS-mérő, kérdés a pontossága (leírás alapján hőmérséklet függvényében korrigál, ami viszont korrekt). -
Bazsee71
őstag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Köszi a választ! Nekem így elsőre a direkt átfolyósok lennének a szimpatikusak, szakmai becsípődés a frissvizes rendszerek preferálása.
Ez az EconomyWater RO jónak tűnik. Valós körülmények között mennyire hatékony egy UV lámpa? Direkt átfolyósnál mekkora jelentősége lehet?
Nem otthonra lenne, vízkeveréshez minden másnap húznék le kb 15-20 liter vizet. -
Bazsee71
őstag
RO szűrőből van ajánlott típus? Van egy használaton kívüli csaptelepem, így fölé/alá/bárhova tudom tenni, a lényeg hogy megbízható legyen.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A kőmentesítő nem tördeli szét a szemeket. Legalábbis nem kellene, bár Loringgal még nem dolgoztam.
-
Bazsee71
őstag
válasz
verti1
üzenetére
Szemeztem ezzel a tétellel Kofioról, de az ízjegyek alapján nekem cheat gyanús volt. Aztán a DAK oldalán utánanézve felbukkant Diego Bermudez neve, és a leírás ugyan nem említ hozzáadott egyéb anyagot, de így már különösen gyanús.
Én azt tapasztaltam ezekkel a kávékkal, hogy az a plusz íz - ami szerintem már nem a kávé - az bárhogy kijön. Emiatt persze elég népszerűek is.
Mi a véleményed, létezik, hogy nem adtak hozzá semmit, és a zöldkávéból sikerült előcsalogatni a kardamomot? Túl vagy pár kávén, érdekelne a benyomásod.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Nem mértem, de közel sem zéró. Illetve az állítómechanika ott sem az igazi. Csendes, jó cucc, ízekben is elég erős, emlékeztetett a Fortera. Erősen szubjektív vélemény, elég sok idő telt el köztük.
Kék Elefántban most az van koffeinmentesre és filterre. Utóbbit próbáltam, eléggé bejött.
-
Bazsee71
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
DF64V-t végigjátszottam elég masszívan SSP Brew v1 késsel filterre, ott nem jött ki hozadéka a fordulatszám szabályozásnak. Gyári késsel nem próbáltam
Anno Mazzer Major gyári késsel presszóra amúgy sokat hozott a csökkentés. De az alapból elég gyenge volt, volt mit javítani. DF64V DLC kés viszont nem rossz, presszóra próbáltam, kicsit vékony testben, de jól hozza az ízeket.
-
Bazsee71
őstag
válasz
korpas15
üzenetére
2 hét azért már elég jó, az első pár napban még úgyis gyorsan fog változni, le kell követni az őrlővel.
koxx: Persze, bontani bármikor lehet, de ha az idő nem sürget, semmilyen kávét nem bontok 2-3 hetes kora előtt, és akkor nincs a frisspöris szenvedés. Azt nem mondom, hogy párszor nem voltam türelmetlen.

-
Bazsee71
őstag
Szerintem minden azon múlik, hogy egy ilyen felfutóban lévő céget mennyire vág földhöz pénzügyileg ez a helyzet. Nálam még mindig ott van a listán, otthonra jó ár/érték arányú holmi.
Addig is most a Robot mellé egy Philos állt csatasorba otthon. Nem kérdez, mint úgy a Mazzerek általában. Nincs kijelző, nincs app, öröm és bódottá. Nagyon jó élmény használni. Csak otthonra már kicsit ezt is soknak érzem.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Pár éve nagyot ment WoC-n a lowcaf kávé, hogy milyen jó, mert nem kémiai úton koffeinmentesített. Aztán hozzátették, hogy igen, csak így meg masszívan permetezni kell, mert nincs védelem a kártevők ellen.
Érdekes ez a sötétre húzás, most hallom először. Bár tény, hogy nem túl sok fórumot követek. Barn részéről pedig aranyos ez az eltartott kisujjas kinyilatkoztatás, várandósok ne kávézzanak egy adott szint alatt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
Az a tapasztalat, hogy a fém dobozban is lezaljik a folyamat - legalábbis egy jó része -, meg is nő a nyomás. Utóbbi miatt pedig egy idő után be is lassul, így hosszabb az eltarthatósági ideje is. A tesztidőszakban nyitottunk 2-3 éve lezárt dobozokat is, azok azért már erősen fáradtak voltak, de nem ihatatlanok.
-
Bazsee71
őstag
Kihasználatlanság miatt eladnám mini Gaggiámat, PID box-szal együtt.
Hirdetés és infók ITT.
Ha esetleg ma estig jelentkezne valaki, akkor a hétvégén budapesti átvétel is megoldható.
-
Bazsee71
őstag
válasz
brumi1024
üzenetére
Szerintem erre volt kíváncsi, legalábbis én erre vagyok
: "Egyebkent kiderult a dolog, hibas az adott peldany/szeria, csereli az Option-O oket."
Követem Discordon az eseményeket, de ezt nem láttam leírva így az Option-O részéről. Gondolkodtam egy Casa-n otthonra, de most inkább figyelem ez hova fut ki. Az eléggé visszavetette nálam a megítélésüket, hogy akik elsőként szponzorálták meg őket, azoknak küldik ki utoljára a 65-ös késeket. Értem én a cash-flowt, csak ez finoman szólva sem elegáns. -
Bazsee71
őstag
válasz
Mano66
üzenetére
Pont a hétvégén rendeltem meg a Robotot. Kíváncsi leszek, tartani tervezem vele az otthoni lezser presszózást. Van egy Brewista PID-es kancsóm, de az a terv, hogy forralok vele aztán zutty. Egyéb felhasználásra használjuk rajta a hőfokszabályozást, de itt egy változót tervezek ezzel kivenni a rendszerből. Nem túl csinos darab, de Stagg-nél a nem hattyúnyakú elég borsos áron megy sajnos.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ahogy betöltött az oldal, elsőre azt hittem megint egy sor AI által generált kacat.
-
Bazsee71
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Ez a videója megragadt, elég sok otthoni kezdő ismerősömnek ajánlottam.
-
Bazsee71
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Fellow Ode-ban próbáltam, alapvetően filter alkalmazásra, és ott - szigorúan szubjektív értelemben - nekem jobban tetszett a gyári 1.1-es kés. Érezhetően több testet adott a Lab Sweet a filternek, de nálam inkább a tisztaság a preferencia.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Én a kezdeti videóit nagyon kedvelem, hasznosak, és jól felépítettek. Aztán elkezdtek jönni ezek a bajuszos weirdo (ő nevezte így magát) videók, nekem az már túl sok volt. Ez most szerencsére egy visszafogottabb alkotás lett, csak most meg a tartalom hibádzik.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Nem tudom mivel léphetett a tyúkszemére az Acaia, de amiket felsorol pro-kontra a Bookoo javára, az elég nevetséges. Mondjuk ez legalább egy nézhető videója volt, évekkel ezelőtt produkált hasonlót utoljára.
-
Bazsee71
őstag
Ha csak filter, akkor az első verziós brew kést érdemes vadászni. SSP jelölésekben jártasak kérem segítsenek ebben, én pár éve elvesztettem a fonalat az átnevezések között.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
És akkor ott a kérdés, hogy kinek mi esik a divathullám kategóriába. Nekem a filteres eszközök ilyenek most, félévente jön egy mindentverő műanyag henger. A Lagom meg éppen nem, minőségi - és most már elérhető árú - cuccokat készítenek otthoni felhasználóknak. Ide sorolnám még a Fellow-t is, náluk van még olcsóbb kúpos, meg filterre best buy síktárcsás.
A Mazzer meg egy tank, örök élet, de azért csak kell bele egy tuning kés, fel is kell szabályozni, fényezni, stb. Én addig vacakoltam ilyenekkel, amíg nem volt gyerek. Most már inkább - Parcinak kedvezve - plug 'n play megoldások felé húzok.És akkor a nagy kérdés, hogy hány olyan kávés fórumtárs van, aki a következők egyikét sem műveli otthon a kávén kívül: hifi, nápolyi pizza,, BBQ, bringa.
-
Bazsee71
őstag
válasz
zolnagy
üzenetére
Nagyon régen volt Mazzerem, de annyira emlékszem, hogy ha egyszer is eltekertem filter tartományba, akkor onnan elég nehéz volt visszatekerni. Ha csak egy szűk tartományban mozogtam, akkor nem volt ilyen gond. Ha szétszedtem, és kitakarítottam a menetes résznél, utána megint jó volt.
Szóval inkább nem tekergettem oda-vissza, presszó vonalon stabil volt. -
Bazsee71
őstag
Néztem én is a hasonló dobozos megoldásokat, de a műanyag jelenléte már nem fért bele. Szerintem a fenntartható megoldás az, ha nem a végfelhasználón a felelősség, hogy atomjaira szed-e egy tejesdobozt, hogy mindegyik komponense-e a megfelelő kukába kerüljön - kvázi bolondbiztosnak kell lennie.
Illetve, számomra a műanyag semmilyen formában nem tud környezettudatos lenni - a sokszor műanyagnak hívott, kukoricakeményító alapú megoldásokat most ne vegyük ide. Ellenben, ez az aludoboz már önmagában 70%-ban újrahasznosított alapanyagból készül, könnyű szelektíven kezelni, újrafeldolgozni. Érdekesség, hogy egyes országokban már a címkés aludobozt sem engedélyezik, mert növeli az újrahasznosítás energiaigényét/melléktermékek mennyiségét. -
Bazsee71
őstag
válasz
kchris78
üzenetére
Rendelési mennyiséghez igazodik a doboz ára, sajnos valamivel drágább, mint egy normál tasak. A csomagolási eljárás viszonylag egyszerű, nem tart tovább lezárni, mint egy tasakot, illetve az egyedi adatok nyomtatása talán még gyorsabb is - van egy kis futószalagunk hozzá -, mint a címkézés.
koxx: az aludoboz ára miatt nem tud arányosan változni a 250 g-oshoz képest.
3-4 éve dolgozunk egy valóban fenntarthatóbb megoldáson, idén februárra állt össze minden komponens. Jobbat nem találtam az aludobozos megoldásnál, ami egy mikropörkölő esetében is kezelhető, de ha bárkinek van egyéb ötlete, abszolút nyitott vagyok rá.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Nehéz úgy hitelt adni neki, hogy életem legrosszabb filterét nyomta a kezembe WoC-n...fincsi vizes szén volt.