Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Szimplát hány (g)-ból célszerű főzni, szűrő Spaziale 7g? Duplának főzve sokkal finomabb Kapucziner Blend 2018. Eddig csak duplával próbálkoztam.
Köszi! -
Nibiru
tag
válasz
stereofan
üzenetére
Erről jut eszembe, ivott már valaki valaha jó ízű bio/fairtrade kávét? Mert én eddig bárkivel beszéltem, mindenki fanyalgott. Az okát ne kérdezzétek. Hallottam én is már olyanról aki hallott már olyanról akinek az anyósa barátnője ivott már igazán jóízű fairtrade kávét, de nekem pl. még ez sosem jött össze, egy idő után pedig megunja az ember a próbálkozást.
-
*Mukeey*
addikt
Ma voltam omv-n tankolni, a kasszánál ki van rakva valami saját kávéjuk, single origin guatemala. Na az mi lehet...

-
Krav85
újonc
Sziasztok!
Segitseget kernek. Mennyire normalis dolog h lyukak vannak a kavebabban? Én rossz tarolasra, feldolgozasra, kartevokre gyanakodom. Varok barmi erdemi valaszt
https://photos.app.goo.gl/F8nTxzfndZ2eHHJv5 -
Rush77
aktív tag
A Beanlight és a Beyond Within kávékkal van valakinek tapasztalata?
-
mdav88
aktív tag
válasz
Szabász
üzenetére
Nem okvetlen a gép alapfelállását és képességeit bántom, csak az összeszerelést és annak minőségét... Bojler csavarjai nem nagyon voltak megtépve állított imbuszkulccsal sem kellett erőt kifejteni hogy elinduljanak kifelé.
Szilvikének ismerni kell a gyengéit, és ahogy norkov is mondja, törölgetni kell... Csak ez igazán kényelmetlenné teszi az egészet.
S, ha nem ott, hanem egy laza belső csatlakozás van valahol, éppen csak csöpögő vízzel, némán falja fel a gépet belül...
-
Szabász
csendes tag
válasz
mdav88
üzenetére
Azt gondolom ebben az árkategóriában, bármilyen gép is legyen G.C, R Silvia, Lelit olvasgatva a fórumot megéri egy, két változtatást elvégezni. Én pár napja vettem egy R Silviat V5 remélem annyira rossz vétel nem volt. Egyenlőre az ízek tekintetében jó tapasztalataim vannak, és még tuning mentes!
A kapcsoló tényleg gond mert eddig időzítőt használtam, és a csavart is furcsállom de majd pidelésnél ezt is orvosoltatom. -
freaghill
őstag
Tegnap átvettem az új termosztát, a pitchert, meg a Rancilio gőzcsapot. Ma pedig jött egy Locavore Blend meg Choco Madness.
Graef CM800-as örlő beállításával még szenvedek, kevés az ami simán tekeréssel állítható, kísérletezés marad.
-
Rush77
aktív tag
Jut eszembe.
Ma figyelmes lettem arra, hogy a fej és tömítések cseréje után mintha jobban csöpögne a gőzcsőből a víz (belül sehol nem ereszt meg semmi) csak mintha több csepp jönne ki a csövön.
A másik amit észrevettem, hogy eddig amikor elkezdtem gőzölni a tejet akkor azt csinálta, hogy felment 165-170-ig (mire végzek a gőzöléssel) a piden kijelzett érték és utána visszamászott szépen. Most viszont max 158-160-ig megy fel mikor kész vagyok.
Kb mindig ugyanakkor kezdek gőzölni.
Ez mitől lehet? -
bluesfan
tag
válasz
mdav88
üzenetére
Rozsdamentes az, csak, mint a kolléga írta, látszik hátul a hegesztés. Ez egyébként csupán a kivett csepptálca hátsó élein látható. Nem tökéletes persze, de szerintem abszolút nem zavaró. Az enyém két és fél éves és teljesen rozsdamentes.

Egyébként egy elpukkant gőz szilikoncsövön kívül eddig egyéb javításra nem szorult. Van ugyan néhány tömítésem tarcsiban, de egyenlőre a dobozban pihennek. Még a kartömítése is eredeti.
-
mdav88
aktív tag
Volt nálam egy Silvia v5e pidelésen, de egy picit csalódtam benne.
Szerelhetősége rendkívül jó, felépítése robosztus, de...
-két éves gép már alul rozsdásodik, persze, ez gondolom gazda kérdése, de az sem megoldás, hogy minden egyes csapolás után töröljük teljesen szárazra.
-Belső csavarok szintén nem rozsdamentesek, még a fej csavarjai sem! Ezek is elkezdtek már barnulni.
-Eco kikapcs (persze ez gondolom eu előírás, nem a rancilio hibája)Szóval tetten érhető az olcsójánoskodás, ami egy 150-200e forintos géptől szerintem nem fer.
-
vicces1
aktív tag
Ez nem igazság!

Mikor csak 2 adag dupla maradt a PY Rwanda-ból, eddig nem volt rendkívüli, erre most olyat kortyoltam belőle, hogy kikerekedtek a szemeim. Nem hasonlítgatom gyümölcsökhöz, de ez a lágy savas-édes telített íz.... kár, hogy egyedül kóstoltam. De hogy eddig miért nem volt ilyen?!
Bámulatos, mennyi összetevője van, hogy milyen lesz az ital. -
-
*Mukeey*
addikt
P&Y-tól melyik blendet ajánljátok, ha inkább a krémesebb, csokisabb ízt szeretem cappuban?
Mennyi a min rendelés náluk? Csak tesztelgetnék... -
yazoo1
tag
Innen rendelt már valaki?
http://www.coffeein.hu -
72lakiluk
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Illatban mindenképpen jobb az őrlemény, meg az állaga is teljesen más. Porhanyósabb és szinte nulla rög. Furcsa, hogy ebben az őrleményben látható sok világos 'törek', amit a régi darálóm nem adott ki. Íz még erősen teszt alatt, mivel még friss a darálóm meg a pid is gyerekcipőben jár. Egyszerre csak egy kávét bontok egyenlőre, az egy hétre elég. De alakul.
-
adp
őstag
válasz
Bazsee71
üzenetére
En voltam nem reg Balieses cuppingon, voltak kiemelkedo tetelek, de volt olyan fa etiop hogy nekem azt nem lett volna pofam kiadni.
Az afrikaiak nekem eleg kozepszeruek voltak akkor, ket kiemelkedo volt egy coataricai, az konkretan fahejas alma volt, (ilyet meg kaveban nem ereztem, es senki sem aki ott volt) a masik pedig egy brazil, az azert izlett mert rum-puncs ize volt, ha ez a pia mond valamit
-
-
-
vrob2
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsotokat szeretném kikérni daráló váltással kapcsolatban.
Jelenleg régebbi Gaggia Baby és Graef CM70 kombót használok.
Inkább közepes olaszosabb vonalat kedveljük. Szempont, hogy kompakt legyen, minimális pangó őrlemény.
Jelenleg Eureka Mignon Specialitan gondolkodom, és természetesen a kalapban van a Mazzer SJ. Ezen kívül más?
A keret kb 100 e körül.Előre is köszi a segítséget.
-
Rush77
aktív tag
válasz
freaghill
üzenetére
Simán lehet, hogy közelebb kerülnék hozzá.
Viszont szerintem a számoknál fontosabb az élmény és abban nem volt jó a 0.6.
Annyira finomra kellett darálni, hogy el uralkodott egy rossz keserű íz az egészen.
Most kipróbáltam a Black pearlt és kettőt csináltam egymás után mert annyira jó lett. A mérést elfelejtettem de ígérem holnap reggel megcsinálom. -
troszti
aktív tag
-
PpenoO
őstag
Omron E5CCből sokféle van, melyik kell pontosan nektek/nekünk?
-
SoundON
tag
válasz
üzenetére
Én Elgato EVE Energyt használok évek óta. Telefonról bárhonnan bekapcsolhatom, tud időzítő programokat, beállíthatod hogy bekapcsoljon ha x kilométerre megközelíted, fogyasztást mér stb stb. Nekem bevált.
...és mielőtt elmenne az infó... nem a presszó fogyasztást, meg a betöltött kávét méri, hanem az áramfogyasztási adatokat is mutatja akit érdekel

-
törölt tag
Az időzítés kapcsán merült fel bennem a kérdés. Van aki használ WiFi-s hálózati aljzatot? Ha igen milyet érdemes venni és honnan? Ami jó az 1300-1400 Wattos fűtőszálhoz.
Eddig csak a manuális beállításúval kísérleteztem. Az reggel teszi a dolgát, de ha azt szeretném, hogy napközben is üzem meleg gép várjon, ha hazaérek, akkor már nem működik a dolog. Mert sohasem sikerül mindig azonos időben hazaérnem.
-
Szabász
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Köszi!
Jó ötlet, ez nem jutott eszembe a beszerzésnél!
_________________________________________A Rancilio Silviat V5 reggel bemelegedve szeretném használni, rácsatlakoztattam egy időkapcsolóra de ezek szerint nem marad bekapcsolva, mert hidegen fogadott! (: Van valakinek ötlete, azon kívül, hogy keljek 40 perccel előbb.
Köszi! -
SoundON
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Őket nem ismerem

Sajnos nagyon sokat nem ismerek. Sőt, alig ismerek csak néhányat.
Biztos vannak nagyon jók! Ez nem is kérdés.
Én csak azt mondom, hogy kávés szempontból is nagy reményekkel indultam a tavalyi körutazásra.
Ráadásul olyan országokban jártunk, ahol szinte mindenhol La Marzocco meg Kees Van Der Westen gépekből folynak a feketék. Persze ittam azért jót, de mégsem estem hasra se a The Barn-tól, se a Five Elphant-tól, sem a Caffenation-től, sem a Cuperus-tól, Bocca Coffee-től, Sweet Cup-tól stb stb stb. Talán Nürnbergben a Machhörndl Kaffe-ban ittam a legjobbat.
De amikor hazaértem, igazán jól esett az itthoni felhozatal.
Egyszerre felértékelődött bennem az összes általam ismert hazai pörkölő és kávézó.
Ennyi. -
mdav88
aktív tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Igen, erre a külföldi forrásra gondoltam, meg van még másik kettő.
Az utsó oldalakon van képekkel illusztrálva mi a helyzet, bár azt hogy mit mire csatlakoztat nincs, de valószínűleg egy kis gondolkodással kitalálható
-
SoundON
tag
válasz
SoundON
üzenetére
Kezdésnek...
Gondolom ez az olcsóbb a kamu...
...és ez a drágább az eredeti.

Látni hogy ezen a második, tapasztalatom szerinti eredetin, az lcd kijelző képernyő átlátszó műanyag anyagában van a négy sarkában 1-1 kicsi kis kidomborodó pötty, kb a fehér csík alatt, valamint a gombsor alatti részen egy konkrét bemélyedés.
Legalább is itthon a jófogáson és az ebayen is az összes olcsó, szerintem kamu úgy nézett ki mint a fenti,
a H-Ron Kftnék és az OMRON Magyarországnál pedig mindegyik úgy mint az alsó.Akiket érdekelnek a nyáklapok összehasonlító fotói is azok írjanak privátban, küldöm a linket.
-
simi.esp.28
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
hahah, igen, megrázó élmény volt.

de tényleg, félreértés ne essék, senkit sem buzdítok arra, hogy védőföld nélkül használja a gépét, a te caraveledre is kötöttem földet, meg minden gépre ami nálam járt és földeletlen volt. Gyakori az olaszországból jött gépeken, hogy az olasz dugvilla közepéből kitörik a földelést, így eu kompatibilis lesz, olyan szempontból, hogy be lehet dugni a konnektorba, viszont a földelés lóg a levegőben, erre érdemes másoknak is figyelni. -
Bazsee71
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Ha már külföldi pörkölők: a Bailies Coffee-t nagyon ajánlom, ha valaki próbálna valami újat kintről. WoC-on is vitték a pálmát - legalábbis nálam -, és azóta is csak olyan kávéjukkal találkoztam, hogy győztem pislogni.

-
SoundON
tag
Azért nem értettem, mert ahogy írtam nekem is ilyen van.
Ráadásul van egy eredetim is meg egy kamum is
Ahogy írtam Neked összeszedem a fotókat és felrakom.
A H-Ron az valóban eredeti és nem csak a kép alapján mondom (mert ezek a kis képen amúgy sem látszik) hanem azért mert tavaly ott jártam náluk és a kezemben is fogtam az E5CCjüket. -
SoundON
tag
Köszi. Hát igen. Azt talán el tudom képzelni hogy flat whiteként jó, nem tudom...
Sajnos se tejet, se cukrot nem szoktam tenni a presszókba ami elfedné ha valami nincs rendben.
És szerintem ezzel valami nincs rendben, legalább is az én ízlésembe nem fér bele.
De lehet hogy csak annyi, hogy ezeknek a Per Nordby kávéknak nem én vagyok a célcsoportja.
Nekem kicsit túl is vannak pörkölve ezek a presszónak szánt babok. Ez a rwanda is, a mostani kenya is, meg az a díjnyertes El Gambalache névre keresztelt kávéjuk is lapos volt. Majdnem hogy mindegyik sav nélküli, kesernyés és fás volt. Semmi igazán extra finom aromával nem találkoztam ezekben.
Persze mindez szuper szubjektív!!!
Ja és tényleg, ráadásul még drágák is!Szerintem a hazai pörkölők között bőven akad olyan, akik ezeknél a kávéknál sokkal jobb babokat zacskóznak és sok haza kávézó is finomabb kávét csinál mint egy-egy kinti! Mondom én ezt az alapján, hogy tavaly nyáron több belga, holland, német, és lengyel speciality pörkölőben és kávézóban is megfordultam. Nagy ritkán ittam finom presszót, meg hoztam haza közepesen jó kávékat, de igazán sehol sem dobtam hátast!
Én azt gondolom hogy ebben is jó a hazai felhozatal! Sőt, nagyon jó!
Innen is gratulálok a hazai pörkölőknek és kávézóknak! -
CB
senior tag
válasz
SoundON
üzenetére
Te kérdezted, hogy miért vesz mindenki ilyet?
Hát mert ilyen jól néz ki.
Egyébként ha ez kamu OMRON, akkor nagyon jól másolják, mert itt van a magyar kezelési, és a menü teljesen megegyezik a kezelési utasításban szereplővel. Vagy a kezelési is kamu.
Mutas már egy eredeti, nem kamut, az hogy néz ki? -
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
...jaaaaaaa
)) így már mindent értek 
Ez nem csak úgy kamu hogy kamu, hanem úgy kamu, hogy még csak nem is akar úgy kinézni mintha nem lenne kamu
Parádés!Amúgy meg annó szétszedtem az eredetimet, meg ezt a hibás kamut és összehasonlítottam nyáklapról nyáklapra... szerintem sincs semmi extra különbség az eredeti meg a kamu között. Talán egyes menüpontok hiányoznak a kamuból, ennyi. Meg gondolom megbízhatóbb az eredeti, de amíg jó, talán a kamu is teszi a dolgát.
Ha valakit érdekelnek a fotók írjon és elküldöm azt a 30-40fotót amin látszik az eredeti vs kamu OMRON E5CC. -
sz.zs.
őstag
Nem az a baj, hogy nem találok, hanem az, hogy nem olyat küldenek ami a képen van!
Már másodszor kaptam ilyet helyette:

Szóval olyan linket várnék, ami már bevált valakinek, azt a típust küldik ami a képen van.SoundON: köszi, inkább hibátlant vennék

Zotmund001: tisztában vagyok vele, hogy nem eredeti, de ~60-80e-t nem ér, hogy az legyen

-
Zotmund001
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Próbáltam párszor Omron frekvenciaváltókat beszerezni netről, de sajnos nincsenek jó tapasztalataim. Eddig egyetlen alkalommal sem kaptam valódi példányt. Ha Ormon terméket szeretnél akkor sajnos csak a Müller automatikát vagy H-Ron elektronikát tudom javasolni. Csak drága. Mint minden, ami Omron.

-
SoundON
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nekem van egy ilyen felesleges, de nincs teljesen rendben.
Ha jól emlékszem pont az OUT kimenetén nem ad ki feszültséget, vagy valami ilyesmi.
Ha mégis érdekel írj majd.
Amúgy ez a képen szereplő miért is speciális?
Szinte mindenki ezt a kamu OMRON E5CC pidet árulja az ebayen. Az előlapján látszik hogy ez is kamu.
Az eredeti az ami sokkal ritkább.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Sorozatok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Formula-1
- Interactive Brokers társalgó
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Vostok Europe Energia Rocket GMT karóra
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kicsit merges vagyok mert 10 rongyert rendeltem, es raadasul tulporkoltek egett ize van

,
mindenkinek

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)