Hirdetés
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
paljoc
üzenetére
Köszi!
Ebben is ugyan így működik.
Közben szetszedtem és tüzetesebben megnéztem. A csúszósaru volt a bűnös.
A műanyag alatt nem látszott, hogy a saruk fellazultak..Igazából lötyögött a mágnesen.
Összenyomtam egy kicsit a kombináltfogóval és jó lett. Illetve mégegyszer szét kellett szedni, mert olyan nehezen ment rá, hogy valamit megnyomhatott és a fejből nem jött víz. Viszont az opv engedte a tartályba.
Kicsit hajtottam a sarun és jó lett. Remélem a mágnes nem lesz érintkezési hibás...
Na majd kiderül. Legfeljebb berendelek egy tartalékot.
Megyek nyomok is egy jó Columbiat..
Kéne már egy jó spicy itali... -
jolti
senior tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Nem emlékszem, hogy mi kapcsolja. Csúszósaruval, de azok jól vannak rögzülve. Majd megnézem, ha otthon leszek, hogy nincs e szakadás benne.
Azt tudom, hogy ki lehet próbálni, de nem szívesen szednem ki, ha nem muszáj.
Igaz a héten szabadságon vagyok, de nem erre terveztem elcseszni..
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Mostanában kiestem a szerelésből, mert minden a helyén' van kávéügyileg itthon. De most megakadtam.
Tavaly kicseréltem a háromjáratút a gépben, mert 15 év után megadta magát. Ezzel nincs is baj, viszont az új egy / másfél év után tegnap el kezdett bohóckodni...
Kávékészítés közben behúz, elenged, behúz, elenged a mágnes folyamatosan. Mondhatni recseg', olyan gyorsan teszi.
Megnéztem a kábelek jól vannak rajta, nem rázódtak le róla.
Mi túró baja lehet, nem tudja valaki? -
jolti
senior tag
válasz
modorosk
üzenetére
Sajnos nem ismerem annyira Egert. Kb általános iskolás osztálykiránduláson voltam ott utoljára. Most is gyereket vittük el a várba, meg a dínóparka, (elég csalódás volt mind a kettő.) meg ide-oda.
Ezt tudtam, hogy ott van, mert láttam a Kávésdobozban, meg ott mentünk el előtte.
Szerintem Debrecenben, meg Szolnokon, ahova sűrűbben jarunk, ott is itt körül vannak az árak.
Két presszó, egy cappuccino, és naked 2300 volt amúgy
Legközelebb majd megnézem amit mondtál. -
jolti
senior tag
Sziasztok!
Tegnap voltunk Egerben.
Beugrottunk a Depresso-ba a Dobó téren.
Ittam egy nagyon finom ruandai presszót. Finom, enyhe savak, jó kis gyümis ízek. Meg ittam egy naked-et is. Ez nem ízlett annyira mint a presso, de jó volt ez is. Szerintem kicsit öreg volt a kávé.
A gyerek capuja is fincsi volt.
Az árak nem voltak elrugaszkodva, főleg ahhoz képest, hogy a Dobó téren van...
590 egy presszó. A barista is kedves volt, beszélgettünk kicsit, pedig volt dolga.
Ajánlom, nézzetek be, ha arra jártok. -
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz
kisati748
üzenetére
Köszönöm szépen!
Kedves vagy, ez jól esett!
Sajnos nem igazán van időm mostanában fórumozni. Sok a meló. Eü. dolgozóként amúgy is bolondok háza van mostanában, meg kell vagy két mellékállás is, hogy meg is éljünk rendesen...
Így aztán néha csak átolvasom a hozzászólásokat.
Amire meg mondjuk szívesen válaszolnék, az 50 hozzászólással visszább van, így már nem akarom felborítani' a rendet. -
jolti
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nem vagy kivételezett!
Én is rendszeresen rendelek a Pacifictől, Malabart is sűrűn szoktam, mert valamiért nagyon bejött nekem ez a kávé, de még mindig csak jókat kaptam.
A kapuczinerrel jártunk úgy most, hogy megint túl van pörkölve. Mondjuk ez mindig is jellemző volt, hogy sötétebbre pörköl az öreg. -
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
Igen.
Az esetleges zsíroldó nyomokat a citromsavas víz lemossa.
Inkább egy kis citromsav jusson a szervezetedbe, mint zsíroldó...
(Nyilván, ha jól visszaöblítesz, akkor meg egyik sem fog...)(#94623) bl4ze
Kb.!
Ugyan ez!
5.30-kor a gép bekapcsol magától, mire 6-kor lejövünk az emeletről mehet is a csészébe egy kis meleg víz, hogy melegek legyenek azok is, aztán 0,5 liter víz + vitaminok leküld', hogy induljon a szervet is és lehet is az első kör duplát inni a zasszonnyal.
Aztán később még egy kör dupla, plusz 1 perc takarítás, visszaöblítéssel együtt... -
jolti
senior tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Akkor ugorj be gy kávéra, ha erre jársz!
-
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Aki Orvibo S20-at használ, azt kérdezném ( vagy olyat aki nem használ, de tudja a választ
).
Telefont cseréltem és a play áruházban nem találom a wiwo alkalmazást, ami kezeli a konnektort.
Nem tudja valaki, hogy mi lett vele? Vagy hogy honnan lehetne letölteni?
Persze a régi telómat már rezeteltem.... -
jolti
senior tag
Tényleg, ha már ennyire megy a kézi téma.
Akarok majd a brikkához venni egy kézi hajtányt, mert ha nyaralni vagyunk a 3.ik naptól már erősen érződik a brikkával is, hogy hanyatlik' az előre ledarált mennyiség minősége, amit el szoktunk vinni magunkkal. ( Tudom, tudom, ne menjünk 3 napnál tovább...
)
Arra gondoltam, hogy veszek majd egy olcsóbbat. Legalább is gondolom, hogy egy olcsóbb kézi is csak jobb , mint előre ledarálva vinni magunkkal. Arra, hogy egy évben egyszer elővegyük tökéletes.
Szóval néztem a Pacificafe honlapján, hogy van a Bialettinek is már kézi hajtányosa, a Harionak is van már több féle. Az a Smart G nevű még elég pofás is. Árban meg ugyan ott körül van mindegyik.
Ismeritek ezeket? Jobbak már, mint a snassz hariok? Vagy a brikkához mindegy? -
jolti
senior tag
Hiába, révbe értem...
Mivel komolyabbra nincs pénzem, így ezzel kell beérnem'.
De viccet félre téve szerintem simán jó otthonra az Ecm. Ja és a Macap M9p.
Aki használta már, az gondolom meg tud erősíteni ebben. Így (rongyá)tuningolva szerintem sokat kéne áldozni, hogy erezhető/élvezhető minőségjavulást érjek el. Meg nem is biztos, hogy megérne nekem annyit.
Még egy tágulási híja az ecm-nek. Jövőre jobban lesz időm elvileg és bele lövöm. -
jolti
senior tag
válasz
jana86
üzenetére
Nem tudom fejből a méreteket.
Egyedül a hézagot. Az 0,5 mm.
Még azt akarom majd lejjebb vetetni egyébként.
A furatok vagy 1 mm, vagy 2 mm-esek, nem emlékszem tényleg. Egy éve csináltam. A rajzom meg az esztergályosnál maradt.
De majd leszedem és megmérem.
Rancilio felsőszűrőhöz csinaltattam, mert azon vannak a legjobb lyukak'.
Úgy értem, hogy a csavar helyét leszámítva mindenhol van rajta lyuk. Egészen kiér a pogácsa legszéle fölé.
Nekem az az elvem, hogy lehetőleg minél nagyobb felületét fedje le a pogácsának a vízterítő és a felsőszűrő, meg annak a furatai. Itt gyakorlatilag szinte 58mm, a középső csavart kivéve. -
-
jolti
senior tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, -bár ez így nem igaz, mert olvasgattalak benneteket amikor volt időm, ami sajnos mostanában nem nagyon volt,- de gondoltam, hogy egy év használat után megosztom veletek a tapasztalataimat egy saját találmányú vízterítőről, hogy aki érez magában affinitást az csináltassa meg és próbálja ki.
Ez már a 3.0-ás verzió, még lehetne egy picit finomítani, de nem volt még mostanában időm vele foglalkozni. Meg lehet nem is érné már meg a belefeccölt energiát, annyi pluszt nem adna már.
A lényege az lenne, hogy nem egy furaton be és mondjuk 4 furaton ki jönne belőle a víz, hanem 4-en be és körben 360 fokban ki.
Azon elv alapján gondolkodtam, hogy mindig az a baj, hogy egy-két-három-négy furaton jön ki belőle a víz, ami, ha szemben van a felszőszűrő furataival/rácsaival, akkor lehet csak átpriccol' rajtuk, vagy, nem egyenlően tölti fel a felsőszűrőt és nem egyenlően jön át rajta a víz, hanem ahol kilép belőle ott erősebben, máshol meg esetleg gyengébben.
Arra gondoltam, ha egy "kör furat" van, akkor ezzel ki tudjuk ezt a hibát küszöbölni, ezzel még jobbá tenni a kioldódást.
Végül is nagyon sok agyalás után sikerült is kitalálnom a kivitelezését.
Nem volt egyszerű lerajzolni és megértetni magam az esztergályossal, de mivel az öreg drehás' vérprofi, így hamar dűlőre jutottunk.
Szerintem egész jó lett, van benne potenciál.
Én egy kör alakú függőleges vízoszlopot képzeltem el, aztán rájöttem, hogy mivel le van szűkítőzve a rendszer, így ehhez nem elég a vízhozam. De így is van általában 8-10 kilépési pont. Ráadásul úgymond ez képlékeny.
Kerekebbnek', testesebbnek, teltebbnek érzem vele az ízeket.
Két fórumos is próbálta/próbálja innen.
Ez lett belőle: -
jolti
senior tag
Boldog új évet kívánok minden kávészeretőnek itt a fórumon!
-
jolti
senior tag
Nincs receptem. Ezt csak úgy ittam. Élvezetből. Kb. 18g / 2x30ml / 89-90 fok. Gyönyű volt a színe viszont! Szép sötétbarna.
Mostanában lusta vagyok ( illetve inkább nincs időm ) feírkálni / mérlegelni. Csak a kávéörlemény mennyiségét szoktam, azt is csak addig, amíg beállítom a darátót.
Aztán nem megyek a falnak, ha 18, vagy 18,5, vagy 19 gramm csusszan a karba.
Általában fél grammon belül van a pontossága a darálónak, az nekem meg bőven elég ( kivéve, ha tesztelek, akkor oda figyelek mindenre ).
Amúgy egyre jobban ízlenek az 1:3 - 1:4-hez arányú kávék. A gyümisebbek inkább 1:3, a csokisabbak 1:4.
Az olasz vonal egyre kevésbé ízlik. A múlt hónaban a Kapucínertől rendeltem , de a négy féle kávéból csak egy ízlett igazán. A Jubileum blend. A többi is finom volt, de mind túl volt pörkölve nekem és ráült az a füstös íz is az egészre.
Ráadásul most egy újfajta vízterítőn dolgozom és ugye így megint belevisz a dolgokba egy bizonytalansági változót. -
jolti
senior tag
Aki szereti a finom, szinte tejcsokis ízvilágú kávét, a korty végén enyhe gyümölcsösséggel, annak bátran ajánlom a [link] a Pacificafé új blendjét! Nekem eszméletlenül bejött, kár, hogy csak jis zacsit rendeltem belőle.
Fotót elfelejtettem csinálni. -
jolti
senior tag
Bemész egy asztalos üzembe és vágatsz le ugyan ilyen konyhai munkalapot, mint a mi most van a konyhában, 550X550-mm-es méretben, meg vágatsz alá 50x50-mm-es gyalult rigli ( vagy stafni, vagy nem tudom felétek hogy nevezik ) fát, lábnak, meg középen összekötőnek/merevítőnek, amire esetleg tehetsz egy polcot. Kívülről, elölről meg felraksz egy f@sza kávés zsákot.
Ha szépen összeilleszted, olyan majdnem, mintha egy egység, a másik folytatása lenne. -
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ezzel nem értek egyet, meg nem is mértem semmi ilyesmit.
Ha beállítom mondjuk 86 fokra a víz hőmérsékletét ( mint pl. most is van a malabarnál ) a kazánban, -mivel nekem belül van a víztérben a hőelem és pont a felső harmadban- ha beáll a hőstabil állapot, akkor a kazán körüli rézcsőben a víz a hőleadás miatt még a 86 fokot sem éri el. Bár egy jó hőszigeteléssel javítható.
A víztér fölső részben meg biztos (legalább is nálam) nincs 125 fokos víz -feltételezve a hőstabil állapotot és a kiegyenlítődést-, mert akkor azt jelezné pid,-főleg ekkora jelentős eltérést- mivel az is a felső harmadban van, plusz az ecm-ben középen a pipacsőn a furat.
Ha veszek új hőmérőt -mert a régit megszerelte' a gyerek- akkor rámérek, hogy van-e változás azóta. -
jolti
senior tag
Bocs de nem volt időm. Még most olvasgattam vissza.
Teljesen átvariálhatod az egészet, ahogy szeretnéd.
Pid az szerintem mindenképpen kell rá. Igazság szerint alapnak kellene lennie szerintem minden kis' gépen.
A 4 dl. az alapból elég stabil egy duplához azért.
Szerintem nem árt a rézcső sem. Én semmi olyan emelkedést nem mértem anno, mint fraggola. Bár ő silvián nézte, ha jól emlékszem, ott meg el van tolva a fej a bojlerhez képes és lehet azért van az emelkedő karakterisztika.(#75521) Bazsee71
Vesét cserébe?

-
jolti
senior tag
Rendeltem a lányomnak a szülinapjára egy Bialetti Express Mini-t.
Nagy sokára tegnap megérkezett. Ők vették át Debrecenben - tehát nem én próbáltam ki, hanem ők, így lehet ők is hibáztak- de azt mondják, hogy mikor tiszta vízzel átfőzték', aztán amikor kávéval is, olyan jelenséget produkált, hogy a két hozzáadott pohárból az egyik aljára csak egy nagyon pici jutott, a másik pohár pedig háromnegyedig lett.
Akiknek ilyen van, azok tapasztaltak ilyet? Tehát ez előfordul, ha rosszul van előkészítve a kávé, vagy csak sikerült kifogni egy hibás darabot?
Sajnos megnézni nem tudom, mert én itthon vagyok, ők meg Debrecenben. De , ha véletlenül sz@r, azt mondjátok, akkor még gyorsan vissza vitetem velük, míg áll az elállás joga... -
jolti
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Miért nem raksz 220 voltos ledet?
Akkor nem kell trafó, meg a vele járó küszködés. Csak veszel le áramot valahonnan és kész. Én a pid tápkábeléről vettem le, igy, ha bekapcsol a gép, akkor a világítás is kapcsol azonnal.
Mondjuk én a víztartály megvilágítására raktam bele tavaly nyáron egy 220 voltos ledes izzót, mert elég sötét van ott és sosem láttam rendesen a vízszintet és ha nem figyeltem már csak azt hallottam, hogy kifogyott...
Olyan erős a kis genya led, hogy simán megvilágítja a kifolyó kávét is, a víztartályon keresztül is.
Sőt még le is kellett ragasztani kicsit, mert túl erős volt a fénye és nagyon vakított. -
jolti
senior tag
Vedd le a fedelét, ha kiszáradt és újra működőképes, akkor csinálj egy pár vakszűrőzést és erősen figyeld, hogy hol könnyezik, esetleg spriccel.
Lehet a háromjáratúról lecsúszott picit a cső, kirepedt, vagy esetleg egy másik cső stb..Más:
Siófokon hol érdemes kávét inni?
Vettem egy brikkát, azt visszük magunkkal, meg darálok le reggel, előre friss Malabart, (mert még nincs kézi darálóm hozzá), de szerintem még az is jobb lesz, mint a bolti tégla.
Amúgy bitang jó ez a brikka! Feltéve, ha a helyén kezeljük. Nem egy sűrű espresso, de én még kotyogóból ilyen jó kávét nem ittam! Simán érezni a kávé ízjegyeit! Az itteni leírásokból kicsit tartottam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam. -
jolti
senior tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Na bakker!
Későn olvastam el!
Reggel rendeltem egy 4 személyes brikkat...
De azért köszi!
Gondolom nem fogom megbánni.
Legfeljebb veszek majd egy ilyet is és össze hasonlítom. Ez már nem olyan nagy befektetés... -
jolti
senior tag
Sziasztok!
Utazósra a brikka a jobb vagy ez a bialetti mini mokka express is megteszi? Ez a kis mikkamakka nagyon tetszik, főleg, hogy egyből a csészében landol a kávé.
Elég sokszor olvasom, hogy brikka talán nem is ad annyival többet....
Ha nem muszáj, akkor nem fizetném ki a kétszeresét egy brikkáért, azért, hogy egy évben egyszer elővegyem. Persze, ha egyértelműen jobb, akkor oké. -
jolti
senior tag
Bocs, hogy csak még most írok, de alig van időm. A visszaolvasással is még csak itt itt tartok, ezért is írok..
Ez egy kicsit sértő volt.

Matt is az enyémet koppintotta le... Még valamikor volt is téma. Azt hiszem Adp írta.
Itt az én rögölőm'
Alumínium, acél tüskékkel. Pont szűrő mélységű, hogy mindenhol kavarjon.#72330) Parci "azért ebből a sünis verzióból itthon senki sem csinált kész terméket"
Én azóta is napi szinten használom nagy megelégedéssel. A próba darabot.
(#72324) hogyaza
Fölösleges szerintem a 30 tű, ha jól vannak elhelyezve benne a fele is elég. De persze egy próbát megér az is.Hifis nagy pacsi! Betyár szekérnek ígérkezik az a motorizált szkandermasina!
-
jolti
senior tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Akkor adna valós eredményt, ha mind a kettőn ugyan azok a tuningok lennének elvégezve.
De akkor még mindig ott az a fránya alumizéria... -
jolti
senior tag
A kis rézbojlereket is lehet ugyanúgy tuningolni...
Én például biztos oda nem adnám az enyémet egyetlen egy űrgaggiáért sem....
Ráadásul megszűnt azóta az alubojleres' szívás ( ez a víz nem jó hozzá, azzal nem szabad vízkőteleníteni, most levált egy aludarab a kazánról és eldugult a rendszer, na vazze akkor cseréljünk kazánt, mert csak háromezer stb... )
Mindemellett nagyon szerettem a gaggiát, mert egy piszok jó gép, de hálát adok az égnek, hogy lecseréltem. -
jolti
senior tag
Bocs, de mostanában el vagyok havazva, nincs időm nagyon fórumozni, csak néha gyorsan átolvasom.
Szóval, ha még nem kaptál akkor én adok kölcsön egy eredeti Vst 20g-s szűrőt. Fikációja certi! 😀
Csak kicsit messze vagyok a fővárostól, de ha van ismerősöd, aki járkál a 4 sz. főúton errefelé, akkor szívesen oda adom neki.
De így ennyi használat után, (kb 1,5-2 éve vettük itt.) tuti, hogy Ims-t vennék.
De ez csak az én véleményem. Az a jó, ha mindenki maga győződik meg róla, hogy neki mi ízlik jobban. -
jolti
senior tag
válasz
brolika
üzenetére
Tipikus Gb. betegség.
A gőzcsapon van egy pici imbuszcsavar, azt fellazítod, majd a zárnak a pöckét' egy nagyon picit vissza fordítod, meghúzod az imbusz csavart és kész. Végül is annyit csinálsz, hogy egy pár fokkal eltolod a zárásnak a szögét, így újra erősebben lehet zárni a csapot. Ez egy időre megoldja a csepegést.(#69993) John3:16
Ja, engem is csak a kíváncsiság hajt a reneka felé, csak mindig elb..zom az árát másra... -
jolti
senior tag
Nekem az eredeti 20g-os Vst van, meg a 18g-os Ims.
Ming a kettő nagyon patent minőségű. Szemre nincs benne hiba. Mikroszkóp alatt még nem volt, meg nem is lesz...
De nekem is ugyan az a tapasztalatom, mint Adp-nek. 10-ből 7x-8x inkább az Ims-el készítek kávét, mert azzal finomabb a végeredmény! De ezt már leírtam én is.
Mindig minden kávét lepróbálok mind a kettővel és amelyikkel jobban ízlik, akkor azzal készítem az adott kávét.
De sokkal többször jobban bejön az ims. Még egy renekán gondolkodok. ( Már vagy két éve...
) -
jolti
senior tag
válasz
gubabela
üzenetére
Én ebből vettem anno még a babyhez, mert fele annyiba került, mint az eredeti szöveterősített szilikoncső. Akkor még 2000/m volt az ára. Azóta változott, úgy látom. De tökéletesen tette a dolgát, sőt, ha jól tudom még mindig az van benne. A bondex kft-nél is szokott lenni néha.
-
jolti
senior tag
Karácsonykor akartam beírni, de azután valahogy kiment a fejemből.
Voltunk Debrecenben és ha már ott voltunk, akkor nem hagytuk ki a Black Sheepet.
Én egy száraz yirgát ittam. Qurva finom és hibátlan volt. Mondjuk szerintem csak ristretto volt, nem eszpresszó, de az íze nagyon ott volt... Cukor nélkül is olyan édes volt, hogy azt hittem titokban valaki megcukrozta. Ittam egy cappuccino-t is. Az is finom volt.
Nejem az egy snassz eszpresszót ivott, az ottani blendből. Belekóstoltam. Nem volt rossz, de semmi különös. Kicsit túl volt pörkölve az én ízlésemnek. Ezt kaptam a lányomtól karácsonyra is, itthon sem sikerült semmi érdekeset kicsikarni belőle. Sima csokis/étcsokis blend. Állítólag ebben a hónapban már más kávéból van ez az eszpresszó blend ( azt hiszem ez a neve is ).
A hely nagyon hangulatos volt! Simán el bírtam volna még ott ücsörögni egy órácskát, ha nem lett volna dolgunk.
A sütik eszméletlen jól néztek ki, de elég húzós volt az áruk. ( 600 ft körül/fölött / db.)
Ha ott jártok ne hagyjátok ki!Más.
Mostanában vonatozom hetente és a szolnoki állomáson ez a retro-resti van kiállítva. Van retro sörcsapoló, utasellátós korsóval, tányérok, meg minden... Qurvajó!
-
jolti
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Az tuti jó! Én is így vagyok az ecm-el. A 4 decis kis, illetve rézüsti tolja a gőzt rendesen. :-)
De ezzel sincs baj, csak meg kell tanulni vele együtt élni. Olyan, mint a háklis feleség. Ha kicsit odafigyelsz rá, jelentősen tudod csökkenteni a pre-menstruációs szindrómákat... 😂 😁 😁 -
jolti
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
Bocs, de mentünk egész éjszaka, így nem tudtam válaszolni, ma meg most érek már rá.
Közben látom, hogy megoldódni látszik.
Simán lehet vele jó tejhabot csinálni, csak ki kell tapasztalni. Ne add fel.
Ja és egy-két helyen azt olvastam, hogy gőzöléskor ki kell nyitni a gőzcsapot teljesen, de ezt ne tedd! Max. félig nyisd ki és marad erőtartalék' a gépben bőven a gőzölés végéig. Így is bőven pörgeti a tejet. Lehet egy jó pár másodperccel később készül el a tejhab, de sosem lesz gőzhiányod.
Ja és kondenzvíz kiengedéséhez is csak picit nyisd ki a csapot és azt is csak addig, amíg víz jön belőle, ha már tiszta gőz, akkor zárd el. Bár ezt is leírtam.
(#66990) sz.zs.
Már hogyne lehetne a kis pöccsel' jó gőzhabot csinálni! Csak gyakorolni kell.
Sőt még két adagnyi tejet is lehet simán gőzölni vele. -
jolti
senior tag
válasz
Rush77
üzenetére
Mi a gond a gőzöléssel? Írd körül, hátha tudunk segíteni.
A piden beállított hőmérséklet érték és kilépő víz hőmérsékletét teljesen felesleges méricskélni! Csak még jobban elvisz a málnásba.
Igazából teljesen mindegy, hogy hány fok különbség van közöttük, a pid hőértékét állítsd a kávéhoz. Ha nagyon magas a hő, akkor megég a kávé, sötétbarna színű és bebőrösödik' a crema, az ital nagyon keserű lesz.
Ha hőhiányos, akkor meg nagyon világos színű lesz, - már a lefolyáson is látszik- és savanyú lesz.
Ez alapján be bírod lőni nagyjából a hőmérséklet. Onnantól kezdve, meg egyéni ízlés dolga alapján lehet egy-két fokot ugrálni. -
jolti
senior tag
Sziasztok!
Boldog karácsonyt kívánok nektek, meg minden kávé barátnak!
Remélem jó sok fini kávét hozott nektek a Jézuska!
-
jolti
senior tag
válasz
Sinisi
üzenetére
Azt nem mondtam. Próbálgani kell, hogy mihez mi a jó.
Én úgy szoktam amúgy, hogy nem hagyom rajta sokáig, hanem inkább többször befújom, kevesebb ideig 5-10 mp. és fogok egy rézszivacsot, vagy réz-súrolót, vagy mi a t.k.mnek hívják, - ami ilyen esztergapad melléktermékeknek tűnik- és azzal jól átdörzsölöm. Max.2-3 ilyen dörzsizés és makulátlan minden. Mivel én ezt két hetente szoktam, igy egy is elég.
A felsőszűrőt csak puha szivaccsal + zsíroldóval szoktam. Az kenyesebb.
Ezt a módszert alkalmazom évek óta és még nem színeződött el, vagy ment tönkre semmim. -
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem telefonáltál ma a Rádió1-be?
Ballószögről volt Laci. Gondoltam hátha te vagy az.Mindig mosolyogtam, mikor itt írták, hogy hidegzsíroldó?! Jujj azt nem szabad...
Semmivel nem veszélyesebb, mint a tersonet és társai. Csak úgy terjedt el, mintha a hidegzsíroldó egy gonosz szörny lenne, a tersonet és társai meg ártatlanul mosolygó, finom törlőkendő lenne.
Pedig ugyanolyan zsíroldó az is, mint a többi, csak jó marketing mögé csomagolva. Biztos azért oldja olyan jól a kávés zsírokat, dzsuvákat a terzonet is, mert valami ártatlan szer...
Ettől függetlenül most Bélától vettem azt is mert nagyon jó áron van a 900 g-os. És a Puly-val nekem nincsenek rossz tapasztalataim. De a hidegzsíroldóval természetesen könnyebb kicsit dolgozni, mert nem kell feloldani meleg vízben, csak beleöntöm a vakszűrőbe és kész. ( Legalább is én úgy szoktam, hogy kis forró vizet csapolok és feloldok benne kis kávés kanál Puly-t, aztán rakom fel a kart.) -
jolti
senior tag
válasz
Kazasi
üzenetére
Bakker én meg kettőt vette Bélától.
Mindegy, vettem kávét is egyúttal és az aránylag jó volt, legalább az vigasztal.
De gondolom ez még most jelenhetett meg a danettinél, mert eddig nem láttam.
Azért a vízlágyítást nem hagynám ki, mert qurva hazamar el tud vízkövesedni mifelénk a cuccos.
No meg a kávé ízét is befolyásolja. ( Bár én az eszpresszónál olyan túlzott nagy különbségeket nem vélek felfedezni. De nyilván filternél ez más.)
Bár úgy vagyok ezzel - az eszpresszónál-, mint az öreglány a tévé előtt mikor szegény Gyurcsók rátetette vele a kezét a képernyőre és küldte az energiát.
-Érzi már Klári néni?
-Háááát mintha már valamit éreznék kedveském...
-
-
jolti
senior tag
-
jolti
senior tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Tegnap csereltem egy Baby bojlerét a Céla féle új bojlerre. Tökéletes lett.Passzol minden. Szóval egy ötöst simán megér,!
(#64177) Csápájev
Azert minőségi kávézás lehet adagonkénti tárolás - fagyasztás nélkül is...Ja és az S20 mar régen földelt!
Rosszra nyomtam, bocs. 😂
-
jolti
senior tag
Nagyon szeretem én is az Orvibot. Évek óta működik hibátlanul.
Csak picit félre érthető az írásod, mert pl. nem csak 59,59 percre tud kikapcsolni, hanem amennyire állítod.
Nekem pl. úgy van beállítva, hogy minden bekapcsolás -akár távoli, akár otthoni nyomógombos, vagy wifis, vagy időzített bekapcsolás- után 75 perccel kapcsoljon ki magától.
Régen nekem is 60 percre volt állítva, mint neked, de mindig a 62.- percben esett be valaki! Így átállítottam.
Tehát annyira állítod az időt, amennyire akarod. -
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi!
Írtam is nekik egy emailt. -
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Leírhatnád a menetét, (akár privátban is), mert nekem is lassan kell a Macapban cserélni a késeket és érdekelne. Vagy, ha legközelebb rendelsz és emberi áron lesz akkor betársulnék, a postát meg elosztva. Feltéve, ha jók lesznek a tapasztalatok.
Néztem a honlapot én is Djboriska írása után, de értelmezhetetlen katyvasz volt az egész honlap a számomra. Bár csak mobilról néztem de mindig elküldött mindenfelé, bármire kattintottam, aztán meg el is felejtettem. -
jolti
senior tag
Ceado E37 Z - zero retention - Az új darálója.
0%vizeletpangó visszatartással. Elég komolynak néz ki, gondolom az ára is. Nem is mondta meg a csaj, hogy mennyi, ha jól értettem szerény tudásommal. -
jolti
senior tag
válasz
vtechun
üzenetére
Ne szívass!
Veszel frissen pörkölt kávét, veszel kézi darálót, rászánod a töltögetésre, a darálásra az időt és mindezt bele teszed egy kapszulásba?
Jájj more...
Ha már ennyi energiát belefeccölsz a kávékészítésbe, akkor már miért nem egy rendes kávéfőzőben készíted?
Ezt sosem fogom megérteni.Mondjuk azt az egy előnyét talán elfogadom, ha már kapszulásként nézzük a dolgot, hogy ebben legalább kávé van, mindenféle ízfokozó, meg adalékanyag nélkül
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- Hálózati / IP kamera
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

"