- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roBEEsz
csendes tag
válasz
Melorin
#116096
üzenetére
Szia!
Én alapvetően ezt merem ajánlani Gaggiához, saját márkával nagyon nem lehet tévedni:
Vakszűrőzés az zsírtalanítást jelent, szerintem nem kell vele túlzásba esni, ha pár hetente csinálod, bőven jó.
Ehhez a következő cuccokra lesz szükséged:
+ szabadon választott vakszűrő - itt pedig magát a folyamatot láthatod: [link]
Persze tudsz keverni is vizet, vagy palackosan megveszed (ez drágább, környezetszennyezőbb, de valamivel kényelmesebb megoldás)
-
Melorin
addikt
[link] Egy ilyen vízszűrőt vettem a GC-vel egyszerre, hogy ezzel majd biztos nem lesz vízkövem. Hát de
2 hét alatt csupa vízkő már a víztartály is, ki tudja belül mi alakult ki.
Ezért gondoltam én is DM-es vizet fogok keverni magamnak, elvileg attól tuti nem lesz vízkövem, ugye?
Alubojleres GC-hez milyen vízkőtisztítás javasolt? Szeretném átmosni a gépet mielőtt váltok a jó vízre. Meg láttam videókban vakszűrős tisztítást. Ilyet hol tudok itthon venni és mi a neve?
-
icm
tag
válasz
#85578752
#116093
üzenetére
Semmi gond. Akkor eddig bevált, örülök.
Lehet a fejtömítéssel van valami, én amikor meglett a single kosaram egyidőben cseréltem a gyári kb 1 hónapos fejtömítést szilikonra. Lehet emiatt nem találkoztam hasonlóval.
Rugót meg tudsz cserélni a portafilterben egy combosabbra. -
verti1
tag
válasz
Zen42
#116081
üzenetére
Nem távozik annyira könnyen ha direkt nem erőszakolod ki. A levegővel keveredő CO2 még mindig jobb közeg a tárolásra mint a kinyomkodott zacskó amit levegő tölt ki a szemek között. A tárolás nagyon sok módját kipróbáltam én is, de ennél hatékonyabb és egyszerű módot nem találtam. A nagy részük nekem nyűg volt. Persze az hozzá tartozik, hogy két-három zacskónál nincsen több itthon és folyamatos a rendelés. A kávés pályafutásom elején azt hittem, hogy azért rosszabbak egy-két nap után a kávék, mert nem jól tárolom és ledöglik, hát nem azért. Másodlagos tényező. Nápolyis vödör, szekrény, és egy kis gyengédség…
-
válasz
Zen42
#116081
üzenetére
Ezt már firtattam, most ismét: Tényleg a CO2 tartósít?? Többen hivatkoztunk itt egy cikket:
A Science Guide To Coffee Freshness (Samo Smrke). Ebből nekem pl. nem jön le ilyesmi. ("Best packaging is such that prevents loss of aroma outside of the package and doesn’t let oxygen to penetrate inside the package (a high barrier material) at the same time it should let the carbon dioxide out of the bag through a one-way valve. Ideally, the best protection of the aroma from oxidation is when the beans are packaged under inert atmosphere (nitrogen), or packed under vacuum.")
Az egy dolog, hogy a prörkölés hatására egy rakat CO2 keletkezik, ami aztán távozik még egy ideig. A nyitogatással a fő baj az, hogy a kávébabokból távozott aromák is kiszellőznek, és így könnyebben távoznak ismét a babokból, a másik meg az, hogy O2 kerül a zacsiba - erről szól a cikk 2. pontja.
De ha valaki CO2 hívő, javaslom, hogy a zacsi visszazárása előtt eresszen egy slukkot szódagéppel a zacsiba, az biztos visszapópojla a CO2-t.A szelepekkel kapcsolatban biztosan tudnak a pörkölőmester fórumtársak érdemben reagálni. Engem azért nagyon meglepne, ha egy drága zacsin is csak apró lyukacskák volnának marketingszöveggel drágítva.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Cathfaern
#116066
üzenetére
IMS "The Single" 7.5g/H19.5mm - Három főzés után vagyok, egész jó, a nagyobb kosárnak megfelelő őrleményfinomságot igényli és meghálája a Makk Károlynál olvasható középre tömörítést.
Az 58.5-ös tamper precízen illeszkedik, nincs feltapadva őrlemény a kosár falára.Simán belefér lapítgatás nélkül a 8.5g, nem szorul annyira a karban a kosár, talán a rugóval lehetne játszani, de így legalább kvázi kapszulaként működik. Akár lehetne belőle kettő.

A kart nem kell 90 fokig tekerni, csak 75-80. Szerintem nem fogom lapítgatni, talán csak csiszolni kéne a perem aljából, de így is jó.
Elraktam az automatát, innentől lehet egy fokkal jobb szimplákat inni. -
roBEEsz
csendes tag
Ma húztam az első Choco Madnessem, amivel szemben azért látatlanba is voltak elvárásaim..
Hát úgy, hogy az őrlő beállítás nem volt jó (+40 sec volt a lefolyás) egy olyan brutál jó pressot kaptam, hogy magam is meglepődtem.
PY által ajánlott 87 fok ment az Omronon és szerintem ezen nem is igazán fogok variálni.
17,5g-ből készült, 35g jött le, kicsit durvábbra veszem az őrleményt aztán meglátjuk lehet-e még fokozni

-
Zen42
tag
válasz
Metatron123
#116063
üzenetére
Azt mondják, hogy egyirányú, ehhez képest simán bemegy a levegő rajta. Nem a kávé enged ki magából annyi CO2-t hogy az éppen használt zacsi "visszahízzon" kicsit a kialakítása miatt, ha nincs legumizva. Az hogy egyirányú a szelep, szerintem egy marketing fogás. Nem bontottam szét és vizsgáltam meg mikroszkóppal, de szerintem az nem egyéb mint egy nagyon pici lyuk ami meggátolja, hogy a még dolgozó frissen pörkölt kávé a zacskót egy kemény párnává duzassza vagy akár szét is durrantsa.
Amíg belül termelődik a gáz, tényleg egyirányú az áramlás a nyomás miatt. Mikor viszont már nem dolgozik a kávé akkor pusztán egy pici lyuk ami nagyon kicsi ahhoz, hogy úgy alapból oxidációs problémát okozzon, de akkor is csak egy lyuk.
verti1
Szerintem lehetsz akármilyen óvatos, a zacskó kinyitásakor a beráamló levegő miatt kimegy belőle a gáz, a tetejéről egészen biztosan. A CO2 fejlődés csak az elején intenzív, egy idő után már nem pótolja ezt. Próbáld ki, hogy egyszer nem "óvatosan" jársz el.
sz.zs.
Egyszer tegyél egy kísérletet, hogy pl. veszel 2 zacsi negyed kilós kávét (valami általad jól ismert etiópot pl.) Az egyik zacsit szétadagolod, a másikat nem, és hogy időben milyen eltérést érzel. Biz' Isten kifizetem a negyed kiló kávédat (no Blue Mountain és hasonlók, please
) akkor is ha bejön, de akkor is ha nem. Sőt, akkor csak igazán!
Csak kíváncsiságból. -
#85578752
törölt tag
válasz
WarLock07222
#116079
üzenetére
Mondani könnyű, csinálni nehezebb, kiiktatva a nyomásfokozót, olyan őrlésfinomságú kávéval ami majdnem befullasztja, elvileg tudsz rendes espressot csinálni. Ha a nyomásfokozós presszó is presszónak számít, akkor csak a nyomásfokozót kell beállítani hogy tényleg legyen 6-9 bar nyomás, mert saccra az automaták 3-4 barnál nem állítanak elő nagyobb nyomást. Ha komolyan kérdezed.
-
#85578752
törölt tag
válasz
Peti...(16v)
#116077
üzenetére
Zárjuk ezt rövidre. Ha a gyártó/forgalmazó tehát "A" "CATLER" azt írja a két termoblokkos gépéről hogy két bojler van benne, nem hinném hogy nekem kéne minden hozzászólásomban tisztázni, hogy ez a Catler nem az a Sage amire Peti...(16v) gondol duálbojleres Catler alatt.
Sage <---> Catler
Alma <---> Körte -
#85578752
törölt tag
válasz
Peti...(16v)
#116075
üzenetére
-
#85578752
törölt tag
válasz
Peti...(16v)
#116073
üzenetére
A gyártónál tessék reklamálni, nem én tehetek róla hogy a Graef/Krups/Sunbeam néven futott kínai WPM termékeit árulja Catler név alatt, semmi köze a Sage vonalhoz.
Ha valakinek van kedve a moderátorok között, törölje a Catleres hozzászólásaimat.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
#85578752
#116061
üzenetére
Csak hogy ne terjesszünk téves infót: a nagy számban elterjedt Catler/Sage/Gastroback gépek kosarai nem ilyenek, azok peremezése azonos a szabvány ipari kosarakéval, így a tuning kosarak is használhatók bennük (legalábbis az 58-asok jók a DB-be).
Már többször úgy említetted a te sokkal kevésbé elterjedt gépedet, mintha ez lenne "A" kétbojleres Catler, és ezzel esetleg félrevezethetsz más fórumozókat. Nekem semmi bajom ezzel, csak szeretném elkerülni, hogy egy gépvásárlás előtt álló tag a te rossz tapasztalatod alapján döntsön rosszul.
-
-
HSM
félisten
válasz
Zen42
#116062
üzenetére
"és kiérezném ahogy az ízvilág sorvadni kezd"
Annyiból van összehasonlítási alapom, hogy barátnő kevésbé figyel ezekre, így ha az ő kávéjából iszom a vége felé, akkor feltűnő, hogy mennyivel gyorsabban öregszik, mint az enyémek, pedig ott van mellette a polcon.
De már rájöttem a megoldásra, csak 150g-ot porciózok ki neki egy kis zacskóba, így neki sem öregszik el a végére.
Fél kilós Belardi szokott lenni az alany, amit elporciózunk többfelé bontás után.
Persze, nem labor szintű igazolt eredmény, csak tökéletesen nem azonos körülmények melletti észrevétel.
-
Metatron123
újonc
Ha már itt vagyok. Van valakinek tapasztalata roto pumpákkal? Adott egy Procon roto pumpa. ha kezzel tekerem akkor eleg nehezen megy, de nem akadozik, nem érzek - hallok semmi durvát a forgásban. hallottam (olvastam..) hogy nagyon szabadon kéne fordulni a pumpának ellenállás nélkül. Esetleg lehet ezt vízkőteleníteni ? vagy tévedek es minden oké? Működés közben picit hallani pici "hullámzást" a hangab amit ki ad... A bojler a gépbenn igen vizkoves volt. Köszönöm előre a válaszokat.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
verti1
#116065
üzenetére
Szerintem az első (két) nyitás után nem jön már annyi CO2 ki a kávéból, hogy az érdemben tartósítson. Legalábbis nálam frissen pörkölt kávét ha berakom dupla zacsiba, akkor a külső zacsi felpufisodik először, de ha kinyitom a kávés zacskót, akkor utána már többet soha.
-
verti1
tag
válasz
Zen42
#116062
üzenetére
Én nem nyomogatom a zacskót. A friss kávéból folyamatosan távozik a CO2 ami kitölti a zacskót és kiszorítja a könnyebb levegőt. Így elzárja az oxidációtól a babokat. Óvatosan nyitom és zárom a zacskót, hogy minél tovább megmaradjon az értékes közeg. Ezen felül egy lezárt műanyag vödörben van az a két három zacskó kávé, hogy a változó páratartalom hatását csökkentsem. Minimális minőségromlást érzek amíg elfogy.
-
icm
tag
válasz
#85578752
#116061
üzenetére
Láttam itt régebbről épp képet, nem mondom meg ki csinálta de a megoldás az volt, hogy gépsatuval szépen kilapította az íves visszaperemezést. Amit még tudsz csinálni, hogy a fejtömítést megnézed milyen és hátha van belőle pl 1mm-el vékonyabb / alacsonyabb és akkor fel is tudod rakni a kart rendesen.
Azért előre szólok a single kosár más lesz
jó kísérletezést. -
Zen42
tag
Kinyitom a zacskót - kimérem az adagot - kinyomom a levegőt - lezárom a zacskót - kinyomom a maradék levegőt is belőle - postásgumit teszek a zacskóra, hogy a szelepen keresztül a zacskó ne szívja be újra a levegőt a saját rugalmasságából kifolyólag.
Ez nálam a sorrend.
A kinyitások száma konstans 16 egy 250g-ios zacsinál, ami ha több zacskó is fel van bontva, időben elhúzódhat, de ahogy leírtam még az sem jelent problémát.
Ha valakinél túlontúl magas a relatív páratartalom a lakásban az necces lehet talán, de 50% körül biztosan semmi gond.
Azért azt hozzá kell tegyem, hogy lehet, hogy mást mondanék ha valami szuper őrlőm lenne ami szétszálazza az ízeket és kiérezném ahogy az ízvilág sorvadni kezd, de egyelőre sajnos nem ez a helyzet. Kíváncsi lennék sz.zs. véleményére pl. ebben a témában. -
Bazsee71
őstag
válasz
public NMY
#115976
üzenetére
Még valahol úton, bízok egy e heti beérkezésben.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Gravity1234
#116048
üzenetére
Az utolsó két szóban leírtad a választ.
-
MPowerPH
félisten
Helo. Quamar M80 mennyire ajanlott megvetelre a topiklakok szerint?

-
WarLock07222
tag
válasz
Zen42
#116049
üzenetére
Arra viszont figyelj, hogy fagyasztott kávét többnyire durvábbra szokás őrölni, illetve a hőviszonyok is máshogy alakulnak a kosárban a hidegebb kiindulási pont miatt. Emiatt nyilván lesz differencia. Mindenesetre nálam egyetlen csomag kávé van a fagyasztóban, az pedig a filter pörkölésű robuszta, de ez nem is mindennapi fogyasztásra lett szánva.
-
brumi1024
veterán
válasz
Gravity1234
#116048
üzenetére
[gonosz on]: Őrlő bejáratásra teljesen alkalmasak.
-
Zen42
tag
válasz
WarLock07222
#115960
üzenetére
Csatlakozom. Nem akartam ezzel a témával elsőként előjönni, mert még lehülyéznek, gondoltam.
De ugyanerre jutottam. A dolog úgy kezdődött, hogy én is mindent lefagyasztottam anno orrba-szájba, meg porciózgattam lelkesen. Aztán erről szoktam le először mert csak a kifejezetten világos pörikkel volt gond, véletlenül jöttem rá. Ha nagy mennyiségű friss kávé esik be mert szülinap vagy karácsony, akkor hűteni azért szoktam őket még, de ezen a télen a 10-12 fokos spájzban várták a sorukat és nem volt gond velük. A vége pedig az volt, hogy nyitás után lusta voltam szétporciózni, meg hogy úgyis elfogy 1 héten belül. (Annyival már volt tapsztalatom, hogy semmi probléma.) Nem fogyott el mert még felbontottam mellette 3 fajta kávét.
Az biztos, hogy több mint 2 hét volt mire kiürült az a zacskó - nem számoltam napra pontosan mert nem ennek a tesztelése volt a cél eredetileg - és nem mentek el az ízei. Meg a többié sem. Azt vettem, észre, hogy a végére már kicsit finomítani kellett a szemcsenagyságon, vékonyabb is lett a crema és csak a zacskó legalján lévő kb 40-50g körül kezdtem érezni, hogy múlik a dicsőség, de korántsem annyira, hogy megérte volna a parázást meg a porciózással töltött időt.
Legközelebb most már széndékoasan azt fogom kipróbálni, hogy egy friss zacsit felbontok és egy porciót elteszek. Szépen megiszogatom a zacsi tartalmát és amikor kezd kiürülni és észreveszem, hogy már nem teljesen olyan, akkor húzok egyet az eltett porcióból is. Mert az is lehet, hogy napról napra esetleg nem annyira tűnik fel a dolog. Meglátjuk. -
Gravity1234
tag
LIDL-ben levo kilos szemes kavekbol van ami hasznalhato vagy teljesen felejtosek?
-
JózsefK
csendes tag
válasz
Toobee
#115990
üzenetére
Mindegy milyen élelmiszeripari szilikonzsírt veszünk, kinek mi a szimpatikus, de a lényeg, hogy az NSF H1 jelölés legyen rajta, az érintkezhet élelmiszerrel
A kenőanyag nehezen jön ki, és iszonyat kevés kell belőle, egy 20 g szerintem 100 évre elég, bár ha jól tudom nyitás után talán 2-3 évig használható, de ezt csak emlékezetből mondom.
Az e61es fej működését és részeit itt tisztán, érthetően elmagyarázzák, és be is mutatja az egész működését, illetve az itt tárgyalt a zsírzás menete is látható.
Amikor nem szeded szét az egész fejet, csak a kalapácsot veszed ki, ott ez nagy segítség lehet
Amikor nem szeded szét teljesen, jobb ha kb. 45 fokban áll a kar és nagyobb odafigyelést igényel a kalapács visszahelyezése. Ahogy nekem könnyebb volt, kizárólag a kalapácsot, a fogató karral tettem a helyére, mert láttam hogyan és hol fér el a kalapács feje (a kart nem rögzítettem természetesen), utána a kart levettem, majd a kalapács szárát tartva az egész szerkezetet húztam rá a kalapács szárára. Azután simán kézzel vissza tudtam tekerni, majd kulccsal kicsit húztam rajta, de tényleg óvatosan.
Vak szűrővel nyomást próbáltam.
Vigyáztam nagyon, hogy ne üssem oda a szerszámot a gépnek, mert aránylag szűk a hely, de nem kell nagy erő a szétszedéshez, összerakáshoz.
-
icm
tag
válasz
ribarszki
#116044
üzenetére
Autós polír paszta simán jó, én a nagy nevű mannol-t használtam, 35 mikronos. Egy pólóra kened és egy akkus fúróval meghajtod (a tamper talpát polírozod, minden újabb paszta kenéskor friss nem használt rongydarabra nyomod ki, a tamper falát is polírozhatod ha nagyon kéne).
-
ribarszki
őstag
Srácok!
Ha a tamper és a disztribútor alját szeretném kicsit felpolírozni, akkor milyen pasztát vagy papírt vegyek?
Köszönöm! -
verti1
tag
Köszönöm..
-
gyerekek, mi lenne, ha ez a céla téma itt nem lenne most már?
-
mabandi1
tag
Nem igaz, nem értesz hozzá, 18g-os kosárba 21g kell, a 14bar nembaj, ha átömlik a pogácsán a víz nembaj, amúgy is a bérencei megmondták hogy az úgy jó, na meg had tudja már jobban mert az ő cuccai 8x annyiba kerültek.
Amúgy is kapcsolatba vannak Májküllel na meg az ő kínai cuccai spécibbek mert oda van írva hogy: more power.
szóval mindenki elmehet a pics*ba. -
mabandi1
tag
válasz
#85578752
#116029
üzenetére
a vezír itt van, és idegesíti magát ki is tiltott a csoportjából, mert nem vagy neki szimpatikus. Nem baj, ne zavarja hogy én védtem azt a szerencsétlen őrlőjét amit ezek szerint hol jól hol rosszul raknak össze a kicsi kínaiak.
Pedig meg szakértette hogy az ő vásárlóinak az kell, de lehet hogy mégsem.
lehet nem tetszett neki a hasonlatom, de szerintem a használhatatlan kosarára rágott be.
Mindegy rendelni akartam a csészéből ami majd lesz, de majd veszek Olaszországban. Amúgy sem nagyon rendeltem már onnan semmit, pont a hozzá állása végett.
Mondjuk azt nem tudtam, hogy csak akkor lehetsz a csoportban ha az ő malmára hajtod a vizet.
Megkeseredett vénember… -
Uyuarasy
tag
válasz
Cathfaern
#116020
üzenetére
Hetvegen vettem at par kiegeszitot apros bernyomtatasbol, olcson es szepen dolgozik a srac. Hamarosan rendelek tole talcat is, ha gondolod megirom majd milyen lett.
(PETG-bol kertem mindent, ez erosebb es kevesbe toxikus a sima PLA-hoz kepest, viszont macerasabb az utomunka is - csiszolhato, polirozhato vagy ha nem egybefuggo a felulet, pl. felirat van rajta akkor epoxi alapu festekekkel is ki lehet simitani, persze csak ha zavar hogy kicsit "vonalas" nehol)
-
icm
tag
válasz
mabandi1
#116027
üzenetére
Impresso-s kérdés még lehetett is volna értelmes, de ott is elment abba az irányba, hogy véletlenül se gondolkodunk el rajta vajon mit és miért. Senkim se az impresso, ittam a kávéjukat, most is épp van belőle meg vagyok elégedve Velük - classic vonal. Korrekt szerintem. Na ez meg egy barista recept. Amit ők kikísérleteztek, próbáld meg ha van hozzá eszközöd, ha nincs akkor nem kell. De az, hogy egyszerűen az nem jó... alul van töltve biztosan, elírás, stb... az megint nem jó hozzáállás.
Amúgy bármikor rendeltem relatív gyorsan meg is kaptam, amikor egy kávé nem volt felhívtak, egyeztettünk, 250g helyett 500g-ot küldtek. Nincs rossz tapasztalatom ilyen szempontból velük, de a hozzáállása, hogy Ő a legokosabb és Ő minden tudás tudója és a végfelhasználó aki pénzt hagy nála az pedig hülye. -
válasz
bigmasterg
#116026
üzenetére
Ez megy a hifizésnél-audióeszközöknél is, tele van minden "tesztekkel", "tesztelőkkel", sőt "fórumozókkal", akik fizetett bértollnokok.
-
bigmasterg
addikt
válasz
JackFeryll
#116028
üzenetére
Ha ezek tényleg jó gőzt tudnak, akkor egy ECM Puristika, mellé egy ilyen gép és kész a dual boiler masina.

szerk.: Oh most látom a 700 euros árat.
-
#85578752
törölt tag
válasz
JackFeryll
#116028
üzenetére
Lengyel van, vagyis múltkor még volt. Viszont annyiért (700€!) már duál termoblokkos gép is van, talán jobban is gőzöl, igaz manuális, de állítható a hőfok, vizesség. Ugyanaz a kínai gyártó, Catler ES8014 néven fut.
-
#85578752
törölt tag
válasz
mabandi1
#116027
üzenetére
Egyszer rendeltünk tőle zöld kávét de annyira semmilyen volt a visszajelzés a megrendeléskor hogy inkább elálltunk a vásárlástól. Lehet nincs benne rossz szándék, de valahogy... Mint egy vadember. Nem így kéne a vásárlóhoz viszonyulni. Vagy csak túl érzékenyek vagyunk.
-
JackFeryll
őstag
válasz
bigmasterg
#116016
üzenetére
Én két értelmesebb tejhabosítóról tudok az egyik a Dualit (manuális) a másik a Welhome pro (WPM) MS-130T (automata). Csak nincs EU-s forgalmazó.
-
mabandi1
tag
Azt már észre vettem, hogy a cenzúra működik, sok poszt eltűnt már.
A cg5 nálam speciel elég jól működött… Nem volt vele baj, nem is értem hogy a tesztben mi volt az a nagy ugrás lefolyásban, az nem normális dolog hogy akkorát ugorjon egy kattanásnyi állítással.
A “pápahíveket” én csak magamban tanítványoknak hívom, tisztán látszik hogy eszik a “vezér” szavait, szívatják magukat a pro-x kosárral, szétcsatornásodik az egesz meg a lefolyás is egy borzalom, és beléd áll hogy akkor mutasd meg hogy kell azzal a kosárral. Megmutatnám csak nem vagyok ott hogy kidobjam a kukába.
Mintsem venne egy normális kosarat, és azonnal rendbe jönne a lefolyás, azt meg senki ne mondja hogy annyival finomabb az alulextratált kávé a csatornásodás miatt. Meg bele állnak az impresso-ba is, különben is Béla őrlője drágább meg spécibb, fontos volt kiemelni… Attól hogy veszel egy Ferrarit nem leszel profi sofőr is.
jó hosszúra fogtam.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Cathfaern
#116025
üzenetére
Igazából az a baj, hogy a kedves olvasók fizetett
reklámokatteszteket olvashatnak.
Elég aljas dolog, mert egy hivatalos reklámot a helyén tud kezelni mindenki, de a kamu tesztekkel simán megtéveszthet nem egy érdeklődőt.
Nyilván mindig az a legjobb amit ő árul, a többi pedig hulladék, vagy túlárazott. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
bbuffy
#116023
üzenetére
Én csak azt sajnálom, hogy nyilvánvalóan érdekli a téma és nyilvánvalóan csomó energiát bele is fektet. Akár ezeket a teszteket nézem, akár azt hogy gyártókkal / beszállítókkal láthatóan jól megérti magát.
Csak mindez rendre negatívan csapódik le, alapvetően a stílus és megfogalmazás miatt. -
rastacsz
tag
ennyire beleszálltak szegénybe? Pedig tökre normális, hogy eggyel durvábbra állítva a befulladás helyett átömlik a víz a pogácsán.
Nekem is hasonló van a 151F késsel. A különbség az, hogy sem a Mazzer, sem a forgalmazók nem állítják, hogy espressora képes ez a késprofil, ez filterre való.Apropó, aki a ZM késeket használta, az az "espresso" tartománytól mennyit állított durva irányba, hogy filterre alkalmas lett? Harmad fordulat, fél fordulat környéke? Mert espresso esetén van visszajelzés, hogy befullad, vagy átömlik, de V60 esetén nekem, kezdőnek, nem tudom jó helyen vagyok-e.
-
bbuffy
senior tag
-
icm
tag
válasz
mabandi1
#116019
üzenetére
Bélával mindig ez van. Ha jön egy kevésbé neki tetsző válasz akkor törli a bejegyzést, téged meg elküld kb a f***ba. Meg béna vagy - miközben Tőle vásárolnál.
Ha Ő megveszi a Niche örlőt és leírja milyen szar az rendben. Valahol szíve joga. Oké.
Ha megveszed a cg1/cg5-öt majd leírod, hogy hát nem igazán lehet vele pontosan belőni a mennyiséget akkor béna vagy. Te ne írjad már le, mert Ő tesztelte többször is és NÁLA jó volt. Mindig. Amit tesztelt az mindig jó. Bezzeg most is a szar Sage Bambino... nincs rajta nyomásmérő óra.
Egyébként most a teszttel is be tudta, hogy nem olyan jó a cucc mint amennyire ő mondja.
Mindenki - pár pápahívet leszámítva - le tudja vonni, csak nem írja le: SZAR az örlő. A másik amivel még ezt is sikerült felülmúlnia: Ő nem szereti a sűrű kávét. Hát ezen azért jót mosolyogtam. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
roBEEsz
#115993
üzenetére
Ha már 3D nyomtatás, van valami ajánlott hely akik vállalnak bérnyomtatást (+ postázást)? Google kidob párat, de azért szívesebben próbálkoznék olyannal akivel van pozitív tapasztalat.
Nekem helyben senki ismerősöm nincs akinek lenne gépe, pár kütyüért meg nincs értelme beleinvesztálni. -
#85578752
törölt tag
válasz
bigmasterg
#116016
üzenetére
Karos gépek azért tudnak. Bár öt perc elteltével ugyanúgy döglött, löttyedt borotvahab a legselymesebb tejkrém is. Kéne valami trükk hogy megmaradjon az állaga.
-
bigmasterg
addikt
válasz
JackFeryll
#116010
üzenetére
Erről nekem a Bezerra Strega és a Rocket epica jutott eszembe.
De teljesen jogos allatta a kérdés, hogy
"Why would you buy a flair 58 if you wanted a dual boiler?"Egy frenchpresst most én is fogok venni Robot mellé tejhabosításra, mert jelenleg kávégépet kell hozzá kapcsolni, vagy tejhabosító bödön, ami meg borotvahabot csinál... Amikor kiiszod a hab alól a kávét, de a Taft még midnig tart.
Rendes gőzölőgéppel meg még nem találkoztam. Gondolom nem lehet nagy piaca.
-
-
JackFeryll
őstag
-
Warloo93
tag
Ezt a gyöngyszemet most találtam
Különösen ajánlom figyelmetekbe, azt a mesés víztéríttést
[link]
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kötelező darab a karifa alá! Asus Tuf Lap!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! Csere-Beszámítás! Sony PS VR 2 Headset. Gari-2027-05-05
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
2 hét alatt csupa vízkő már a víztartály is, ki tudja belül mi alakult ki.
omlás


A Chocot is érdemes megpróbálni 25g-mal.
Csak kíváncsiságból.


Pedig meg szakértette hogy az ő vásárlóinak az kell, de lehet hogy mégsem.


