- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
Szabász
#78694
üzenetére
Köszi a tippet, de egyenlőre az is nagy előrelépés lesz, hogy nem a kopott kotyogós által főzött fekete levet issza majd. Szóval kis lépésekben, egyenlőre csak gép lesz, aztán pár hét múlva lehet daráló, meg ésatöbbi is, ha van rá igény. De lehet annyira elégedett lesz majd egy ilyen alap géppel is bolti darálmánnyal, hogy megúszom a többi kiadást, mert azért amit összeírtál durván 3x több, mint amit kezdésnek rászánok erre a kalandra.

-
dethroner
veterán
válasz
azigazimoris
#78686
üzenetére
Oké, akkor ezt a nyomásfokozó izét megcsinálom majd. De azért a két gép között csak van a kinézeté kívül más különbség is, naa

-
Rush77
aktív tag
Spricceléses szenvedéseimmel kapcsolatban egy kis jelentés, illetve technikai kérdésem is lenne.
Most éppen Bean On Colombia Madellin Supremo van illetve egy kis klasszik TT8020.
A Colombia Madellin nagyon bejött. Csokis ugyanakkor enyhén gyümölcsös is (nekem picit citrusosnak tűnik). És 0 spricc
18,5g -> ~30mp -> 30g
Viszont és itt jönnek a technikai jellegű kérdések/felvetések.
1- A GC-nél az normálisnak számít e a kialakításából, illetve abból adódóan, hogy "kisgép", hogy ha két duplát húzok egymás után (kb 3perc különbséggel) akkor a második gyorsabban jön le és vizes marad a teteje a pogácsának.
Az elsőnél megvan a 18,5g -> ~30mp -> 30g arány, viszont a második az eltolódik 18,5g -> ~30mp -> 37g.
Az előkészítés ugyanaz (kis üvegbe darálok, picit összerázom, bele a karba, egy rázás, hogy eloszlassam, wdt, újjal elsimítom, puck perfecter, tömörítés).
Ez apróságnak tűnik de nagyon bosszantó.2- Létezhet e olyan, hogy a darálón "elmászik" a beállítás?
Tudom, hogy minden kávé más de pl a legutóbb is 2 csomag ugyanazon a napon pörkölt TT8020-nál 2 napon belül a major skáláján kb 0,6-ről eljutottam a 0,1-ig úgy, hogy az amelyik a 0,6-nál készült az is jó volt (remélem érthetően írom le).
Azt vettem észre, hogy kávé függő a dolog de most szinte az összes kávé 0,1-0,3 között produkál szép lefolyást.
A fölött ha időben jó is lenne akkor a felénél elkezd rángatózni és spriccelni.A kés csere az meglesz hamarosan csak most más a prioritás.
-
Szabász
csendes tag
válasz
dethroner
#78680
üzenetére
Szia!
Én Gaggia viva prestiget és Iberital darálót használok! Kávé frissen pörkölt általában kávékalmár, kapuczinertől veszem de boltival kezdtem! Robusta kávét szereted ez tökéletes szett, annyira nem érzékeny a hőingadozásra mint az arabika! Én a hő stabilitását úgy tartom kb 25-30 perc bemelegítés és a fej többszöri öblítése csapolás, pogácsa behelyezése előtt! Majd csapolás 16g, kb 25mp, 50ml kávé!
Így arabikával is jó eredményeket lehet elérni sok kisérletezés után nekem 3hónap volt! Most már elfogatható eszpresszót csapolok!
Alapszett kezdőknek!
Kávéfőző: 55.000Ft
Tamper: 6.000Ft
Daráló használt 23.000Ft
Normál főzőfej 7000Ft
_______________________
91.000Ft -
jolti
senior tag
Nincs receptem. Ezt csak úgy ittam. Élvezetből. Kb. 18g / 2x30ml / 89-90 fok. Gyönyű volt a színe viszont! Szép sötétbarna.
Mostanában lusta vagyok ( illetve inkább nincs időm ) feírkálni / mérlegelni. Csak a kávéörlemény mennyiségét szoktam, azt is csak addig, amíg beállítom a darátót.
Aztán nem megyek a falnak, ha 18, vagy 18,5, vagy 19 gramm csusszan a karba.
Általában fél grammon belül van a pontossága a darálónak, az nekem meg bőven elég ( kivéve, ha tesztelek, akkor oda figyelek mindenre ).
Amúgy egyre jobban ízlenek az 1:3 - 1:4-hez arányú kávék. A gyümisebbek inkább 1:3, a csokisabbak 1:4.
Az olasz vonal egyre kevésbé ízlik. A múlt hónaban a Kapucínertől rendeltem , de a négy féle kávéból csak egy ízlett igazán. A Jubileum blend. A többi is finom volt, de mind túl volt pörkölve nekem és ráült az a füstös íz is az egészre.
Ráadásul most egy újfajta vízterítőn dolgozom és ugye így megint belevisz a dolgokba egy bizonytalansági változót. -
SlayerSub
tag
A DeLonghi KG520 ha normális darálónak minősül, és ha tényleg lehet hinni az árúkersőnek, hogy 50k-s az átlagára, akkor gondoltam szólok, hátha vkit érdekel, hogy most a budakalászi metroban 30k-ért árulják. Én már vettem egy graef-et így nekem mindegy.

-
azigazimoris
aktív tag
válasz
dethroner
#78684
üzenetére
A két gép között csak a kinézet és az ár
a különbség.
Belülről koppra ugyanaz mindkettő.
A kiherélt nyomásfokozó pedig azt jelenti, hogy a nyomásfokozót ki kell szedni a szűrőtartó karból és jól elrejteni a spejzban
És onnantól kezdve a bolti tégla felejtős, kellemi fog az őrlő és a tamper...
Mondjuk én soha nem próbáltam téglával és nyomásfokozóval a Gran style-t, egyből kezdtem vele a mélyrepülést kiherélve és egy Graef 702-vel.
Amúgy a végére megszerettem.
Aztán most a Babyt meg nagyon
-
dethroner
veterán
válasz
azigazimoris
#78682
üzenetére
Ha néhány hét használat után pozitív kép alakul ki benne a gépről, akkor természetesen kapna egy darálót is. De mit értesz az alatt, hogy kiherélt nyomásfokozó? Meg mi a különbség a két említett gép között?
-
stereofan
tag
válasz
dethroner
#78680
üzenetére
szia,
igen ez a kategória pont ezeket a kisgépeket jelenti, saeco poemia, delonghi dedica, említett gaggia gépek. elindulni el lehet velük, de itt a fórumon annyira nem ajánlott gépek, töbnyire nyomásfokozós karral vagy kosárral használatosak.
bár együtt lehet élni velük, de pont a lényeg veszik el.még ajánlanám figyelmedbe egy brikka és egy kisebb kézi vagy elektomos daráló párosát, frissen darált kávéval igazán jó élményt lehet vele szerezni!
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
dethroner
#78680
üzenetére
Gran Style, Viva Style kiherélt nyomásfokozóval és darálóval akár vállalható is lenne. Én is azon tanultam az őrleményfinomság-lefolyás egységet.
Bolti téglával lehetetlen küldetés szerintem.
Nem beszélve a téglák minőségéről.
Espresso vonalon alap a minőségi, frissen pörkölt és frissen a megfelelő őrlővel őrölt kávé Pont -
dethroner
veterán
válasz
stereofan
#78674
üzenetére
Köszi a választ!
Tudom hogy a megjelölt összeg nem elegendő arra, hogy profi kávét dobjon össze, de arra gondoltam, hogy esetleg egy karos gép tudna azért némi kapaszkodót adni, akár még bolti, őrölt kávéból is kihozni valamit, ami azért biztató és felkelti a figyelmét. Nem tudom hogy a melóhelyén milyen gép és kapszula van, de a nesperssótól szeretnék távol maradni, munkahelyen elég sok ilyen géphez gyártunk hőkapcsolót, tele vele a hócipőnk
Meg az egységára sem a legjobb a kapszulás kávénak, azt meg hogy milyen kávé van benne, a franc se tudhatja. Lehet valami nagyon gagyi, valami adalékkal feljavítva, úgyse látszik mi van a kapszulában.
De ha mindenképp ezeket javasolnátok, megfontolnám. Meg külső alapján szimpatikus a Gaggia Gran Style és Viva Style modellek. Ezekről mit érdemes tudni? Ugródeszkának jó volna? Vagy valami ilyesmi? Fene tudja, de idegenkedem a kapszulás, podos gépektől, pedig nem is kávézom
-
mdav88
aktív tag
válasz
mdav88
#78513
üzenetére
Megidézve önmagam:
Úgy döntöttem racionalizálás és pénztárca végett, hogy a MAJOR megy. Többen is érdeklődtek rá, mint az SJ-re, így tessékcsak!
Ára továbbra is 125e forint, ami tartalmazza a karbaörlős átalakítást megfejelve egy kartartós villával, grátisztba pedig jár hozzá a gyári hibátlan dózere

-
stereofan
tag
válasz
dethroner
#78668
üzenetére
szia,
nem egyszerű a kérdés, de mivel meghatároztad az összeget, így érdemes lenne az általad is írt munkahelyi kapszulás vonalon elindulni, ha az már bevált, nem tévedhetsz vele. (pl. nespresso).
az unokatestvére más pályázán mozog, arra ennyiből nem tudsz jegyet venni.
karos gép mellé a daráló is szükséges, megint csak kívül esik a láthatáron. -
-
vTamas35
csendes tag
“1 kg citromsav, ami egy életre elég kb., 700 ft”
Köszi, hogy belinkelted a múltkor. Ránéztem a boltra és ha már ott voltam vettem egy kiló keserűsót és szódabikarbónát is hasonlóan “brutális” áron (nem volt 2000 a három kiló cucc). Csak egy kis citromsavat akartam venni most meg már tuningolom a Nordát a HX-hez. Ritkábban kellene fórumot olvasgatnom

-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Némi tippet, javaslatot szeretnék tőletek kérni. É magam nem iszok kávét, csajom az aki szereti eme nedűt. Tehát teljesen analfabéta vagyok ebben a témában. Melóhelyén állítólag valami nagyon finom kapszulás kávét isznak, amúgy ha betévedünk valahová akkor hosszú kávét szokott inni, idehaza meg egy ósdi kotyogós van, ami szerinte már csak fekete löttyöt csinál
és ezt szokta sok tejjel felhígítani. Viszont az unokatesója kimondottan kávénáci, aki nem szégyell több százezret kifizetni használt olasz gépekért, amit még majdnem ugyanennyiért felújíttat, és őnála is imád kávét inni. Szóval teljes képzavar, hogy akkor ő most milyen kévét is szeret
Szeretném meglepni egy készülékkel, de ugye nem is tudom mi legyen az. Elsőre nem adnék érte túl sok pénzt, mert ki tudja, lehet hogy tényleg felesleges és elég lenne egy új kotyogós is a boldogságához. Szóval kb 30-35 ezer körül terveznék valamit venni. Nézegettem az összefoglalót, és nagyjából tisztában vagyok vele hogy bolti előredarált őrlemény, plusz profi gép és tömörítő hiánya miatt nem lesz tökéletes a végeredmény, de majd ezekre is sor kerül, ha tényleg igényli a minőséget. Ilyen podos és kapszulás izékkel nem kísérleteznék. Szóval valami eszpresszó gép kéne a már említett áron. Tudom hogy csodák nincsenek, és azzal is tisztában vagyok hogy az azonos árkategóriájú gépek tökéletesen ugyanabból készülnek, de azért az összeszerelés minősége és a forgalmazó által esetlegesen alkalmazott kis újítások, trükkök jelenthetnek különbséget. Ti mit, miket javasolnátok? Fontos hogy új készülék legyen, nem szeretnék még a felújítással is időt és pénzt vesztegetni, még hát egy külsőre leharcolt gép elég kiábrándító lenne ajándéknak. Köszi előre is. -
-
vicces1
aktív tag
Jó ez a topic, ha nem hülyülök bele a presszóba akkor is olvasgatnám.
Más ha valaki új GC-ot keres, és nem szégyenli a déli szomszéd GDP-t növelni.
-
adp
őstag
Pár hete voltam Rómában és valahogy azok a kávék sokkal jobban bejöttek mint ez, (pl egy valamilyen lavazza kifejezetten ízlett) pedig alapvetően nem is igen iszok klasszik vonalon semmit sem, csak amit tesztelek.
Amúgy van rá valami tuti recepted? Mert valahogy nem áll össze, én kb olyannak érzem mint amikor valami még túl friss és össze van az egész mosódva... pedig már 3 hetes, és hétfő óta fel van bontva. -
-
gyerekek, fölöslegesen feszkózós szolgálati közlemény: mindenki vésse az eszébe, hogy ebben a topikban nem lesz extraktálás. a következő user, aki leírja, hogy extraktált, a véres magyar valóságban találja magát: a nickje fölé tornyosulok, és fenyegetően megkérdezem majd, hogy "extraktálgatunk, extraktálgatunk?".
EXTRAHÁLÁS
így mondják "magyarul". így is írják.
Par "mészárszék" ci
-
sz.zs.
őstag
válasz
jana86
#78648
üzenetére
Én pedig úgy tudom, hogy a gomb megnyomásától mérünk, de nyilván ha előáztatunk, akkor nem 25 mp a cél.
Mukeey: miért lenne híg lötty, ha pl. 50 mp alatt van meg a kb. 1:2 arány? Én símán szoktam úgy csinálni világosabb pöriknél, főleg az etiópoknál, hogy 10-15 mp-ig 2 barral nyomom és utána sem engedem 6-7 bar fölé, így összességében 40-50 mp lesz a lefolyás, az arány pedig még 1:2 sincs. Az eredmény pedig egy iszonyúan testes, édes, gyümölcsös ital lesz.
koxx: már miért ne lenne ok? [link]
vicces1: +1 Ez teljesen rendben van így!

-
vicces1
aktív tag
válasz
*Mukeey*
#78649
üzenetére
Ez annyira se nem híg lötty, se nem felülextraktált, és még presszó gép is, legkevésbé tűnik kukába valónak. Pontosan 43mp telik el a nyomás rá, nyomás le közt.
Nemrég Frogola is írta, kb. 5napja, hogy simán lehet ennyi, pontos időket írt kb. 30-50mp-t, de most nem keresem vissza.
Nyilván ok a tankönyvi 25-30mp, de nincs ez kőbe vésve.
Nálam jobb az eredmény mintha durvára venném a gyorsabb lefolyás miatt.
De majd sokat gyakorlok, aztán talán nekem is jó lesz a 25mp. -
-
horinori2
csendes újonc
A 16g őrleményből ugye 1:2, 1:3 ez 32 ill. 48g kávé. Melyikre ideális a kb.25-30 mp.?
A pogácsám vizes marad. Normális vagy nem. -
-
mdav88
aktív tag
Hozok popcorn-t.

-
vicces1
aktív tag
válasz
72lakiluk
#78642
üzenetére
Nálam pl. ha megfelelő az őrlemény, jól tömörítve, gramm belőve (kevesebb nem lehet) akkor minimum 10-14mp-ig meg sem jelenik a kofi a kifolyón aztán lassan csöpögősen indul, (naked karon is, csak ott látható hamarabb, hogy nem besült csak lassan indul)majd rendben megy a lefolyás. Ekkor az OPV már régen engedi vissza a vizet a tartályba (bár lehet kicsit korábban nyit, majd le ellenőrzöm a 9bar-t). A szűkítő is visszavesz a vízmennyiségből. A nyomásnak fel kell épülnie lehetőleg lassan, a pogácsának át kell áznia, aztán hajrá.
Ezt a 25mp-et elég hamar elengedtem, simán lehet a duplája is néha.
(ezzel együtt még én is tanuló fázisban) -
jana86
csendes tag
válasz
72lakiluk
#78642
üzenetére
Engedd el ezt a ml alapú szemléletet! Azért mérik grammban, mert pontosabban definiálható a "recept". A térfogatot tekintve pl. már csak a crema változó mennyisége miatt is nagyon változó lehet az eredmény. A 25mp sincs kőbe vésve, az is csak iránymutatás. Kávétól és ízléstől függően eltérhetsz tőle mindkét irányban (lefelé azért ne túl sokat!). Ez egy játék, jó szórakozást hozzá!

-
72lakiluk
tag
válasz
horinori2
#78640
üzenetére
Nekem így adja a 25mp lefolyás, de ahogy sz.zs. is írja, én is rövidebbre akarom fogni. Faragni kell a ml-ből, visszább tekerem majd a darálót még picit, és közelebb kúszni az 1:2-höz. Íz rendben van, szemre gyönyörű. ( ez a fórum mintha jobban pörögne, mint a másik )
-
sz.zs.
őstag
válasz
horinori2
#78637
üzenetére
Világosabb pörkölést ne engedj 1:3 arányig, annak nem tesz jót szerintem. A 12/18 IMS-be kevés a 12 g, nem is értem miért ez a neve?! Kávétól függően 16-18 g kell bele ( de van aki 20 g-mal is tölti), mégpedig a sötétebből kevesebb, a világosabból több. Nemtom Lelitnél hogy van, de Gaggia Classicnál az vezet a legjobb eredményhez, ha kb. 12 mm-re van a tömörített kávépogácsa teteje a szűrő tetejétől. Ekkor fog csapolás közben épphogy hozzáérni a kávé a felsőszűrőhöz.
Úgy tudod jól beállítani a mennyiséget, hogy a tömörített pogácsára ráteszel egy 100 forintost, felhelyezed a kart, leveszed és ha éppen hogy csak meglátszik a 100 Ft-os nyoma a pogácsában, tehát szinte nem nyomja bele a felső szűrő, akkor lesz jó a mennyiség. -
72lakiluk
tag
válasz
horinori2
#78637
üzenetére
Én is friss hús vagyok még itt. Kosár és mennyiség tekintetében kaptam jó tanácsokat a másik hasonló témájú fórumon ( a segítőkész tagok nagy része itt is megtalálható
) Én mindig csak az őrlemény gr és a lefőtt anyag ml -re fókuszáltam, és meglepődtem amikor javasolták, hogy a kész kávét grammozzam. Mivel világos kávéba sikerült belenyúlnom elsőre ( eleinte a savanykás íz taszított de most már szinte tetszik ), javasolták az olaszosnál erősebb arányt pl. 1:2. Nekem a GC gyári duplájába 18gr megy, 25mp -es lefolyáshoz nagyon vissza kellett tekernem a darálót ( 11-en ment egy barnább pörkölés, ez kéri a 9-et ), és a lényeg, hogy 26-27g ill másik pohár 28-30g általában és ez egyébként a kb 2x30ml. Szóval lehet ha ténylegesen 18g-ot akarnék a pohárba, az nem lenne több 20ml-nél ? vagy még finomabbra kellene tennem a darálót és akkor a 25mp alatt valószínűleg kevesebb lenne a kávé ml-ben. A zaccpogácsák gyönyörűek mindig, semmi csatorna stb., ennek ellenére van a két oldal között 3-4-5 gr különbség. Otthon ez belefér 
-
weinmaker
őstag
Kávékorzós nyereményjátékok folyamatosan a fészen karácsonyig, ha valakit érdekel. Most éppen kávégépet lehet nyerni, de lesznek kávék is folyamatosan.

-
BlacKSouL
addikt
Tudom, hogy itt nincs automatás szakember, de hátha van valakinek valami tapasztalata: automatában a Gaggia milyen?
Cégnél lenne beszerzés, viszonylag sok (napi 20-40) kávéadagra, és egyelőre Saeco és Gaggia webshopban nézelődött a vezetés, és most én is elbizonytalanodtam. Felső limit nagyjából 300k, de nem muszáj kihasználni, költséghatékony is lehet. Egyébként üzemcsarnokban, lekerített de nyitott helyen lenne a gép, tejes felhasználás szinte nulla, megbízhatóság, strapabírás lenne lényegesebb, esetleg kapacitás (kávé, víz, zacc).
-
sz.zs.
őstag
válasz
horinori2
#78630
üzenetére
Hát ez attól függ, de elvileg nem... mi a probléma, a sav, vagy a koffein? Ha az előbbi, akkor a tej elvileg közömbösíti a csersavat, ha a második, akkor vagy koffeinmentes, vagy valami alacsonyabb koffeintartalmú SO arabika ajánlott. És igen, 1:2 , 1:3 akart lenni!

-
bl4ze
veterán
Nálam most Manuel Velluto van soron, 250 grammos fém dobozos kiszerelés :

Ez is egy igen kellemes tejcsokis, természetesen édes kávé, némi diós, pörkölt mogyorós lecsengéssel.
Aki szereti az ilyen klasszik talján cuccot, csak ajánlani tudom. A Manuel HQ-ban megvásárolható, BP IX.ker.
-
ricsko72
tag
válasz
adriankoooo
#49368
üzenetére
Szia!
Ez mekkora körtefecsi ami rajta van? A legnagyobb, majdnem fél literes?
Van esetleg tapasztalatod a rövidebb garatok kifújásával kapcsolatban? Nekem egy La San Marcom van, annak kb 3 centis garata van. Nem tudom megéri e áldozni erre vagy maradjon a turkálás, ecsetelés.Üdv
_r
-
sz.zs.
őstag
válasz
Piftuka
#78618
üzenetére
A kérdés sem volt sokkal jobb
peace 
(Az, hogy közülünk senkinek sem jutott ( bár nemtom Fragolán kívül érdeklődött-e valaki?!), nem jelenti azt, hogy nem is volt... az már más kérdés, hogy 1 hete még csak nem is válaszolnak a kérdésemre ezzel kapcsolatban.)horinori2:
Ameddig nem tudsz jól duplát készíteni, ne is próbálj szimplázni, főleg ne gyári szűrővel. Bár nem tudom 57-es méretben lehet-e kapni normális szimpla szűrőt?! De ha lehet is, 41-es tamper+segéd nélkül az sem lesz jó, viszont segéd tuti nincs 57-es méretben. Szóval inkább duplázzál
És a kifolyó italt is gramban mérd, próbálj meg az 1.2, 1.3 aránynál maradni ízlésedtől függően. -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Megjött az álmom! Lelitpl41 pid+Graef702. Nagyon be voltam tojva az első próbától. Elötte it sok jó
tanácsot kértem és kaptam. Köszönöm! Ma estére ,így elsőre rengeteg kérdésem lett. Azt se tudom hol
kezdjem, de majd egyesével. Én szimplát innék. Lelit szimpla szűrő nem lett jó. Dupla szűrővel 16g kávé kellett,
hogy az 57.5-es tamper ne szorúljon be. Így tudtam 30 ml 25 sec és nem volt elsőre rossz. Azt kérdezném, hogy a 16g kávéval ez a 30 ml belefér a sima presszó adagba vagy ez inkább egy màsfél ristrettó. Ezeket az infókat is a fórumból lestem, de a lényeg Ti hogy csináljátok, mit tudtok tanácsolni? -
jolti
senior tag
Aki szereti a finom, szinte tejcsokis ízvilágú kávét, a korty végén enyhe gyümölcsösséggel, annak bátran ajánlom a [link] a Pacificafé új blendjét! Nekem eszméletlenül bejött, kár, hogy csak jis zacsit rendeltem belőle.
Fotót elfelejtettem csinálni. -
Piftuka
veterán
válasz
Nibiru
#78479
üzenetére
Én viszont nem értek egyet a tanulmány megállapításával.
A Jóisten adományából egészen kiváló íz és szaglóérzékkel rendelkezem, és bizton állíthatom, hogy az adott gépen lefőzött ugyanazon kávénak az extrém kemény vízzel, majd lágy vízzel lefőzve összehasonlíthatatlanul más íze van.
A legjobb "megfejtésnek" még mindig az itt a fórumon már említett, és pl. Tóth Sándor által is népszerűsített keserű só oldatos lágy vizet tartom én is.
(De továbbra is azt gondolom, hogy a legtöbb felhasználónak az alacsony ásványi anyag tartalmú forrásvíz, ásványvíz is kitűnő a kávéhoz.)
-
Piftuka
veterán
válasz
Csápájev
#78466
üzenetére
Én sajnos nem ittam még a kávéjából, pedig szívesen megkóstolnám!
Szimpatikus volt az "öreg" hozzáállása az élethez és a munkájához. A jelmondata is: "A kávé nem kiváltság, mindenkinek joga van jó kávét inni!"
(Más kérdés, hogy éppen az ő kávéja különlegessége miatt az emberek 99%-ának nincsen, és nem lesz lehetősége megkóstolni azt.)
-
nemethsza
tag
válasz
Keresztapper
#78615
üzenetére
Szimplán lustaság + nekem egyszerűbb a flakont tárolni. Semmi extra nincs mögötte.
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
mivel a Tesco Value vízkőoldót hosszú ideje nem találok (a citromsav-port meg nem szeretem), érdekelne, hogy ez a DM-es vajon jó lehet-e GC-t tisztítani.
Citromsav, tejsav, almasav - sajnos azt nbmn találtam a neten, hogy milyen töménységű az oldat :-( -
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- hege8888: Retro Kocka Kuckó harmadjára Hódmezővásárhelyen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Napelem
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi




Milyen kávé volt az?



Szeretném meglepni egy készülékkel, de ugye nem is tudom mi legyen az. Elsőre nem adnék érte túl sok pénzt, mert ki tudja, lehet hogy tényleg felesleges és elég lenne egy új kotyogós is a boldogságához. Szóval kb 30-35 ezer körül terveznék valamit venni. Nézegettem az összefoglalót, és nagyjából tisztában vagyok vele hogy bolti előredarált őrlemény, plusz profi gép és tömörítő hiánya miatt nem lesz tökéletes a végeredmény, de majd ezekre is sor kerül, ha tényleg igényli a minőséget. Ilyen podos és kapszulás izékkel nem kísérleteznék. Szóval valami eszpresszó gép kéne a már említett áron. Tudom hogy csodák nincsenek, és azzal is tisztában vagyok hogy az azonos árkategóriájú gépek tökéletesen ugyanabból készülnek, de azért az összeszerelés minősége és a forgalmazó által esetlegesen alkalmazott kis újítások, trükkök jelenthetnek különbséget. Ti mit, miket javasolnátok? Fontos hogy új készülék legyen, nem szeretnék még a felújítással is időt és pénzt vesztegetni, még hát egy külsőre leharcolt gép elég kiábrándító lenne ajándéknak. Köszi előre is.





