Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
Deadzone41
üzenetére
Mivel én is "fogpiszkálózok" amióta megvan a nyitott kar (és így sem mindig sikeres sajnos, némi sprica van legtöbbször, de csak ezt használom, mert szeretném megtanulni a tökéletes elosztást-tömörítést), ez a cucc remeknek tűnik. Annyira, hogy én is elkezdtem agyalni, mivel lehet egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni az elosztást :-)
Elsőre nekem ez a "tűpárna" ugrott be, felül csavarral állítható, mennyire jöjjenek ki a tűk, hogy ne érjen le a szűrő aljáig:

Tök jó, hogy linkelted, még így is, hogy az ábra szerint nincs látható eredménye, viszont a videókon úgy tűnik, egyenletesebb a lefolyás az eszköz használatával.
-
adp
őstag
válasz
gubabela
üzenetére
18g vel amugy fullon is van a kosar kb. 82-n sem volt jo de jobb kicsivel, darlon is allitottam 17mp lett, eleg keves igy a crema de meg mindig a nem jo kategoria.
Amugy kapuciner robis blendek nalam 93-95 on voltak jok. De azok nagyon adtak foleg a velencei.
Ez meg kapunak is szar
-
gubabela
senior tag
Szerintem próbáld előbb 84-el, nálam az a robi joker hőfok. (egyeznek a gépeink) Viszont a renekával nem sikerült normálisan lefolyást produkálnom full robival, nem tudtam annyira finomra darálni hozzá, hogy ne 10 mp alatt szaladjon át rajta a víz. A dupla gyári kosár tele rakva viszont pont jó, nem is kell méregetni.
-
adp
őstag
Na igen pont ilyen mocsaras, malatas ize van. Az elso 38mp lett azt azonnal kiontottem, megegett a masok 27 lett mintirtam, annak is a felet. Cukorral talan megszarabb volt, ranezesre nem egett meg. Kinezetre rendben volt.
Megprobalok 87rol lemenni 82 re hatha. Ha nem akkor 92 re gyors lefolyassal.
Gubabela: nekem robinal eddig nem jott be 18g felett -
mert tele van mocsári robusztával. atom keserű, büdös cucc volt, fel voltam háborodva konkrétan. de tény, hogy a robuszta "illatát" eleve nehezen viselem, ahogy az égett, keserű jegyeket is egy kávéban. (vannak persze pazar robusztás blendek, lehet azt is jól csinálni. de általában nem ez a cél, hanem az olcsóság, mint ennél a kávénál is)
-
adp
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Igazabol csak kivancsisagbol vettem mert 1.5 honapos pori. Ami az olasz sotet blendeknel sztem teljesen vallalhato 3,300ert. Ez az egy volt a tobbi mind marciusi volt.
Parci: ez nem jo hir

Hore nem emlekszel? Hatha frissessege miatt jobb lesz mint neked
Amugy krema hegyekben jon le szinte 100% crema az egesz cukor at sem megy rajta megmarad a tetejen. Ilyen kremes kavet meg nem sikerult produkalni, meg hazai extra frissekkel sem amiket eddig vettem.
Ha nagyon nem jon ossze max ledaralom szuleimnek szarvasiba, tegla csibotol csak jobb nekik. Vagy marad vendeg kapucsinonak -
Keresztapper
senior tag
válasz
hifis50
üzenetére
Egy kicsit még várnék a "képmutogatással", míg tisztázom a sokszorosítás kérdését, és főleg azt hogy egyáltalán lehet-e gazdaságosan kis darabszámban előállítani, de amint megleszek ezzel, jönnek majd a részletek.
Pedig eléggé feszít már a vágy, hogy megmutassam, mert sokat gondolkodtam rajta és kísérleteztem vele, mire úgy ahogy összeállt, szóval kicsit büszke is vagyok rá.

Nyilván ti fogtok róla tudni először, ha minden meglesz.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ez jól hangzik. Jó lenne ha te is be tudnád mérni valahol, hogy más módszerekkel összevetve milyen kioldódást produkál így a shot.
-
válasz
Keresztapper
üzenetére
hú, most hirtelen lemaradtam
, mi az az ocd? -
adp
őstag
Valaki ivott mar ilyet: [link] ?? Multkor a mediaban talaltam egy friss csomagot 3e volt a kilo. 87 fokon kezdtem 27mp alatt 1:2,6 aranyban, de nem lett valami tuti. Olyan ize lett amit meg nem ereztem igy nem tudom merre induljak el. A krem szep szinu, lefolyas is sztem aranylag jo. Tuti robis blend de nem tudom mennyi van benne.
-
hifis50
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Ez nagyon érdekes megoldás. Tudsz erről fényképet mutatni, hogy hogyan működik, vagy még nem publikus?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Én dolgozom éppen egy hasonló megoldáson. Sőt igazából mondhatjuk, hogy készen is vagyok vele, amennyiben nekem már van egy darabom, illetve egy másik egy barátomnál.
Mi legalább is úgy érezzük a gyakorlatban, hogy nagyon szép egyenletes lefolyást lehet vele produkálni, és mióta megvan, én a WDT-t is hanyagolom. Egy olyan formáról van ugyanis szó, ami a forgatás irányától függően keveri is a kávét a kosárban, illetve némileg tömöríti és elsimítja, ha ellentétes irányban forgatjuk.
Minden esetre elvittem a Pécsi Kávé egyik baristályához megmutatni, aki nagyon lelkes volt tőle, pontosabban rendelt is egyet. Azt mondta, hogy ha pörgés van, akkor ilyesmire az "iparban" nincs idő, de örült volna, ha két hónapja megyek hozzá, amikor egy versenyre készült, mert oda nagyon jó lett volna elvinni.
Szóval engem a saját tapasztalatom, és az ő véleménye is meggyőz.
Most azon dolgozom éppen, hogy hogyan lehetne kis sorozatban gyártani, mert a barista is mondta, hogy jópár kollégáját és barátját érdekelné a dolog, de sajnos egyelőre olyan árajánlatokat kapok (14.000,- Ft/db.), ami nem tűnik életképesnek még akkor sem, ha az OCD (ami azért egy kicsit más, mint amit én csináltam) sokkal drágább is ennél. Szóval egyelőre csak nagyon kis darabszámban tudom előállítani (1-2 db. hetente), amiben baráti alapon segítenek, és az árképzés is az, legalább is a fentihez képest.
-
soldier2
őstag
válasz
levytee
üzenetére
Ezzel nem lehet vitatkozni. Nyilvánvalóan belépő kategóriára ervényes. Ha nem az ár a fő szempont (de azért szamít) akkor egy használt Cremina (szerintem). Parci szerint a DC Mini, Roninnak a Giotto stb. Árnyaltabb a kép
Ha még semmi nem számít, akkor egy Shot Brewer meg egy habosító, ha szukséges 
-
peppe79
senior tag
válasz
von toth
üzenetére
Szerintem amit Te láttál, az nem tuning lehetett, hanem egy tune up kit cseréjének a bemutatója.
A kis Poemia gépekkel kapcsolatban civilennek vannak tanulságos videói, főleg a második:
https://www.youtube.com/watch?v=RClzqFVW6Zk
https://www.youtube.com/watch?v=jG6NEJYCaSkNem hiszem, hogy erre a gépre megéri pénzt költeni, vagy legfeljebb csak akkor, ha saját magad csinálod meg a rézcső tuningot, és a kar átalakítását (vagy minimum a nyomásfokozó kiiktatását).
-
adp
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
ennek semmi értelme, tetejét az ujjammal is el tudom igazítani

jézzzus 165$ hova gondolnak??? -
Toobee
veterán
válasz
Deadzone41
üzenetére
Nem is értettem már először sem, hogy mi ebben olyan nagy durranás, hisz csak a tetejét simogatja el. A kofí a terelőlapát alatt szerintem csöndben megvárja a pörgetés végét, azt szépen ugyanolyan egyenetlen marad, mint előtte.
-
soldier2
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Mi az "ocd"?
-
Deadzone41
őstag
még mielőtt valaki OCD-t menne venni, egy teszt szerint nem biztos, hogy jó ötlet: [link]
-
soldier2
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Hú az a naked
a végeredmény jó volt?Von toth: többszöri flamet kovetően kb az volt a konklúzió, hogy ha vadi újat akarsz, akkor Lelit, ha nem ragaszkodsz hozzá, és a Fragola "bolti" garija (ami egy Gaggiánál tökéletes) akkor Gaggia piddel, rendesen felújítva. A Gaggia alumínium bojlere egyesek szerint problémás, mások (Pl szerintem) nem. Nézz utána, ha további segítség kell, akkor szívesen.
-
cekkk
veterán
válasz
paljoc
üzenetére
A kezelésije pl nem említi, hogy ha kiveszed a tálcát akkor ott van egy állítási lehetőség és akkor kijönnek a görgői a gépnek és lehet tologatni az asztalon. Vagy csak én nem találkoztam vele?

(#41982) mester6
Szerintem semmi nem megy, mert semmi nem jön ki olyankor a fejnél.
-
verti1
tag
Kaliforniában már a réz se jó:
"This espresso machine contains a brass boiler. Brass is made with lead and so the espresso machine will ship with this warning label: Proposition 65 Warning: Consuming beverages that have been prepared in this espresso machine will expose you to lead, a chemical known to the State of California to cause birth defects and other reproductive harm."

-
-
von toth
tag
Lelitről vegyes kép alakult ki, még a Graef ES-t néztem (azt hiszem az is PID-es) de ott 70mm a szűrő. Az nem szabvány szerintem, mert 58mm-ről olvastam sok helyen.
Amúgy érdemes valamivel tuningolni az általam említett Saeco-t? Van egy seattle-i kávébárnak videói a youtube-on, ott mutatnak valami tuningot, vagy kár ilyenekre költeni?
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó Gaggia Baby PID, újszerű állapotban: [link]
-
looser
addikt
-
von toth
tag
Aham. Akkor dobom a tervet. Viszont véleményetekre lennék kíváncsi egy Lelit gyárilag PID-es géppel kacsolatban 12x ezer újonnan. Jó márka, megbízható, érdemes?
-
von toth
tag
Azt szeretném kérdezni csökönyös alássan , hogy Saeco Philips HD(?) 15 baros acéltartályos karos presszóba be lehet - e szerelni PID-et , van-e értelme és hogy honnan mennyiért, hogyan stb

köszönettel
-
mclord
aktív tag
Igen, a Ferenciek tere 3. -ban szokott lenne Attila és csapata pl akinek a munkájával mindig elégedett voltam (tény a hölgy csapatról ezt nem mondhatom el, remélem az oktatást nem Ők tartják...).
Mantra - itt még nem tapasztaltunk hibát (csak hölgy barista munkáit ismerem)
-
mclord
aktív tag
válasz
vTamas35
üzenetére
Páromnál idáig P&Y - Spec Italy kávéja a nyerő (tej,cukor nélkül, eszpresszónak isszuk)
Kapucziner, pacificaffe , kávéiből amit vettük nem éreztük egy kategóriának, mivel most 3kg kávé van ezért tesztelés csak ha elfogy utána lesz
.Manapság ellenben egyre több barista helyen tapasztaljuk,hogy minőségi hibával futunk össze. pl Madal,ahol nem filteresből készítettek ízetlen filterest (majd a facebookon elismerik, de csak privátba ez hiba volt),vagy a fekete kávé ahol keserű löttyöt kaptunk egy hölgytől (itt újra elkészítette az már jó volt), Budapest Baristas ahol megint túl készült kávét kaptunk. Egyszerűen nem értem, miért nem bírják legalább megkóstolni a filterest mielőtt kiadják...
-
pacuha69
csendes tag
válasz
vTamas35
üzenetére
A korábbi Combat tesztelésemnél én is elmerültem a Paljotz világában. A Guatemala San Miguel és a Black LXR nagy kedvencemmé vált. Sőt, az egyik alkalommal az eddig általam valamiért került Yirga-t is megkóstoltam, és az is nagyon bejött. Ezt még nem is jeleztem vissza Paljotznak, így ezennel megteszem:

-
Bazsee71
őstag
Ma párommal kipróbáltuk az egri Cortado-t. Én egy espressot, ő egy flat white-ot kért, szerény tapasztalatom alapján mindkettő nagyon rendben volt, mint ahogy a személyzet is. Has Bean Sulawesi Toarco Tana Toraja Jaya Kalosi Washed Peaberry kávé volt most a darálóban. Ha már ott jár valaki, erősen javaslom egy hamburger elfogyasztását is.

-
válasz
kukacmolnar
üzenetére
Igen. Ez igy botranyos, szerintem.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
kukacmolnar
üzenetére
Ez az opv + pumpa eredeti, nekem van ilyenem.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Tökéletesen (a latte art tudás nálam is "work in progress")! De espressonak mégjobb. Ezt a pörit sem sikerült elrontanod na...
Alig várom a Barzil Yellow Burbont, azt még nem próbáltam tőled, jövő héten beszámolok... A mostani Tanzania ízvilágban nekem kicsit hasonlít a Yirga-ra alacsony hőfokon, viszont sokkal jobban jön a crema. A múltkori guatemala is nagyon bejött a maga csokismeggyes ízével, nehéz lenne kedvencet választani... -
paljoc
tag
A P&Y kofik előnyeként ezek szerint megemlíthetjük hogy latte art-ra alkalmasak?!:-))
/catler naked kar után szabadon...
/ -
válasz
kukacmolnar
üzenetére
az a vibropompe is érdekes, az enyémben (pontosabban abban, amit toobee-nál láttam tegnap) sima ulka volt.
-
tariattila
veterán
válasz
kukacmolnar
üzenetére
na jahh... a pumpa ott elég szépen rezonál, (ugrál inkább) azok a réz dolgok túl közel vannak a vezetékekhez!
azon variálj ha tudsz -
válasz
kukacmolnar
üzenetére
Ez a szigeteles komoly, vagy csak vicc?
-
zolnagy
őstag
Nem nálam, még Parcinál anno, eredeti állapotában. Ekkor került rá gyors segítségként az EX4, a gyári EX5 helyett. Ez már jobb volt, de nem az igazi. Ezután került rá az említett vízterítő, amire még plusz lyukak is kerültek és így OK volt. De Parci mindig is mondta, hogy szerinte EX5 és szűkítő lenne az igazi, így tegnap, mikor életemben először személyesen voltam az Expolygonban, vettem egy EX5 pumpát és még ugyan szűkítő nélkül, de kipróbáltam. Első teszt sikeres volt, tehát elképzelhető, hogy a vízterítő+felsőszűrő megoldotta a gyári állapotban tapasztalt csatornásítási problémát.
Amennyiben a történet egyes elemeiben hibát vétettem, remélem Parci kijavít.
-
jolti
senior tag
Kaptam tegnap ámerikából ezt a kofit:
Ivott már ilyet valaki?
Egész finom, közepes pörkölés, full csokis, enyhény mogyorós, nugátos ízvilággal.A multkorában meg egy ilyet ittunk aeropressből. Kint abból nyomja a barátom. Aeropressből egész finom volt, eszpresszónak pocsék.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Vsz igen, mert másodpercek alatt forró. De az első shot ha nem is csapnivaló, de nem az igazi. Megtanultunk együttélni vele, aki tejjel issza, az kapja az elsőt
(bár érzi ő is a különbséget). Lehet valami robis blend kéne, de azoknak az íze sehogy sem jött be. Alapjában jó gép, rájöttek a kollégák, hogy ha egy kanállal szintbe hozzák adarált kávét a fejben mielőtt a gép tenné jobb a kávé (a gép az egyik sarkában hagy egy lyukat, akkor is, mikor bőven dob ki kávét (elején mikor magamnak csináltam, csak nézték. A következő a wdt lesz
.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Napelem
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Ace Magician T8 plus Mini PC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, mi az az ocd?

Lehet most is van neki... Azt megveszed oszt joccakát...
Életed végéig nem lesz vele gondod ,max alumérgzesést kapsz ,ugye srácok....

Már dolgoztam nem rég egy ilyen gépen, abban nem volt.