-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Azzal mindenki egyetért, hogy az előre darált kávé rossz ötlet, ahogy azzal is, hogy a késes daráló is az. Viszont Egykorinak átmenetileg e két szar ötlet közül kell választani (én sem bírnám ki csak nézegetéssel 2 hónapig). Én a helyében kipróbálnám mindkettőt (Pl Tchibo boltokban vehet 125g kávét, felét ledaráltatja, felére marad a mákdaráló). Utána főznék kotyogóval, míg lesz daráló, vagy használnám amelyik jobban ízlik.
Esetleg visszaváltanék jó erős fekete teára. 4-5 g-tól fél napot pörögsz

-
hunspikey
őstag
válasz
vendingo
#20094
üzenetére
Ezt adom!
Nem erről vitázom, csak ezek szerint nem megy "át"
mindegy - hagyjuk
Viszont azt leírhatnátok ó nagy kávé istenek, hogy milyen módszert használtok arra, hogy a frissen darált kávérögöket eloszlassátok - magyarul hogyan sikerül a teljesen egységes szemcseméretű, de csomósodott kávé darálékot olyan pogácsává formálni, hogy az 100%-os legyen.
Segítségetek előre is megköszönöm!
-
hunspikey
őstag
válasz
egykori
#20092
üzenetére
"alapból valóban nem gondolkodtam a mákdarálóban, hanem finomabbra őrölt bolti kávéban az átmeneti időre."
Na ezt tényleg ne - szerintem ennél rosszabbat nem tehetsz - ugyanis a darált kávé kb 15 percig őrzi meg az aromáját - tök mindegy milyen vákuumzárt csoda csomagolás. Inkább a mákdaráló
arról nem is beszélve, hogy otthon a mákdarálóval legalább az őrlési finomság felett van kontrollod - a bolti előredarált cucc 100%, hogy nem fog stimmelni... -
válasz
-HajTömeg-
#20090
üzenetére
Oké, nem szeretném, ha ezen összevesznétek. A tudatlanságom az oka, hogy ezt megkérdeztem, de alapból valóban nem gondolkodtam a mákdarálóban, hanem finomabbra őrölt bolti kávéban az átmeneti időre.
Köszi, köszi a segítséget mindenkinek! Írok majd a fejlődésről és a kávédarálóról, ha meglesz.

Jó éjt! (Úgy látszik tényleg gyenge kávét főzök, mert már álmos vagyok.)

-
hunspikey
őstag
válasz
BlacKSouL
#20088
üzenetére
Oké, de hol van a másik logikai bukfenc - mégpedig az, hogy a profi darálók mivel teljesen homogén szemcseméretet készítenek, hajlamosak kupacolni - rögöket csinálnak - még véletlen sem egységes az a rohadt darálmány. Ezért nekem azt szépen szét kell nyomkodnom- pont azért hogy ne legyen olyan helyzet, hogy egy ilyen tömörebb darab tamperelés után gócot képez.
Meztelen seggű karral jól látszik, hogy mennyire egységesen jelenik meg a kávé a szűrő alján. Azt kell mondjam, hogy a "homogén" darálmány utómunka nélkül botrányosan szar lefolyást ad.
Olasom a fórumokat -nem csak ezt - sajnos ez a kupacolás jellemző mindegyik darálóra.
Ma pl a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben tanulmányoztam egy Mahlkönig K30-ast - és lám lám, az is kupacol és csomókat ad ki magából. Ugyan ezt leírták sokan a Mazzerokra is- szóval nem egyedi Quamar betegség.
Én pont ezért mondom a kérdezőnek, hogy szerintem - egy bizonyos inger szintig igen is lehet élet a profi daráló előtt egy késes szarral!
-
válasz
-HajTömeg-
#20085
üzenetére
Nem volt tervben a mákdaráló használata, csak kedves fórumtársunk emlékeztetett erre, és meg is köszöntem neki.
Emlékszem, mennyit szenvedtél vele...

-
BlacKSouL
addikt
válasz
hunspikey
#20080
üzenetére
"...a szaros kis kávédaráló pont amiatt, hogy képtelen egységes szemcseméretet darálni végül is segít abban, hogy a víz egy homogénebb pogácsával találkozzon..."
A homogén szó jelentése: egységes, azonos elemekből felépülő, stb. Esetünkben: egységes szemcseméret.
A homogén, megfelelően tömörített pogácsával való találkozás lenne az ideális, azonban ha nem egységes a szemcseméret, akkor az nem homogén; lesz a nagy szemcse, amiből kevés anyag oldódik ki, és lesz a por, amit a víz magával visz egy darabig. Vagy beleáll az egészbe, és befullad, vagy viszi a csészébe. Utóbbi esetben a kimosott por helyén - na most kapaszkodjunk - csatorna alakul ki.
Tehát logikai bukfencet vélek felfedezni. -
hunspikey
őstag
válasz
egykori
#20082
üzenetére
Szerintem meg nem égeti. Nekem 24 gramm kávét 27.5 sec alatt őrölt olyanra (100% arabica - kézzel mosott Yirga, francia pörköléssel), hogy tökéletes lett a lefolyásom. És finom volt. Nem annyira mint a Quamarral, de elég derekasan finom volt. Amíg nincs lovetta addig jobb mint a semmi. A kávé szinte alig lett langyos a 27.5 másodperc alatt....
-
válasz
vendingo
#20083
üzenetére
Én tényleg nem értek ehhez, örülök minden segítő szándékú tanácsnak. Az okosok tapasztalatait szoktam olvasgatni, és a késes darálótól mindig elriasztanak, ezért akarok egy drágább örlőgépbe beruházni. Csak most az ünnepi kiköltekezés miatt halasztani kell, és finomabban őrölt kávét szeretnék használni, inni pár hónapig.
-
hunspikey
őstag
válasz
vendingo
#20081
üzenetére
Szerintem inkább csak az van, hogy mások a fogalmaink az ég és földről. Ugyan ezen a fórumon a plazma TV topikban is rendesen nyomulok - teljesen átérzem a felháborodásod - mi ott ölünk ha valaki a 0.03-as LCD feketét össze meri mérni a 0.002-es plazma feketével. Persze azért tudjuk, hogy az átlag ember valószínűleg alig látja a különbséget.
Amit írtam azt úgy írtam, hogy effektív szerintem a különbség, mely jól érezhető nem eget verő - legalábbis az én fogalmaim szerint - ugyanis mind a kettővel el lehet érni az áhított 25-30 másodperces lefolyást, mindkettő ki tudja hozni a kávé alap ízeit, simán a mákdaráló is hoz crémát - a profi daráló mindent jobban és precízebben csinál - de hogy ezt a különbséget mennyinek nevezi valaki - na ez teljesen szubjektív. Szerintem.
Én azt gondolom, hogy a főzési hőfok pl ötször annyit kóstál a dologban, vagy pl az, hogy mennyire a kávénak megfelelően sikerül eltalálni az őrlési finomságot. Ezért pl mindig mosolygok amikor valaki egy zuhanyvíz hőfok állításra képtelen kávéfőzővel rendelkezik, de azért rendesen osztja az észt arról, hogy milyen egyéb hardware dukál egy jó kávéhoz. Itt most nem rád gondolok, fingom sincs milyen főződ van - csak általánosságban írtam.
-
válasz
dugesz77
#20078
üzenetére
Hú, egész jókat írtál! Talán az a Lavazza lehetett, de sajna tényleg nem ugrik be melyik volt. A Segafredók közt nincs ilyen apróbbra őrölt fajta.
Mivel két-három hónap múlva tudok darálóra szánni pénzt, lehet, megpróbálom addig a rendelést is.
Kicsit belelkesültem, mert nagy tetszik ez a krémes, habos kávé, ami ebből kijön.hunspikey: köszi a tippet! Van itthon olyan egyszerű daráló, amivel mákot darál időnként feleségem, meg néha porcukrot is csinál vele, de azt olvastam itt valahol a fórumon, hogy elégeti a kávét a kés, ha túl finomra őröl.
Te nem tapasztaltál ilyent?
Ezzel a durva kávéval tiszta pancs a zacc, szerencsére már nem sok van belőle.(HajTömeg: én félév után megváltam tőle, de sajnálom, mikor a barátom kezében látom néha.)
-
vendingo
veterán
válasz
hunspikey
#20080
üzenetére
Ezt most komolyan írod?
Most neked vagy az őrlöd szar, vagy ízlésed nincsen, de egy fos késes darálót ne hasonlíts egy presszóképes darálóhoz. Hogy nem sokkal jobb a késestől? Én a műanyag ascaso és a mazzer között is fényév különbségeket érzek ki.
Szerintem ne biztass senkit a késes használatára, mert az csak arra jó, hogy szétégesse a kávét és rossz szemcseméretet kapj. Én csak mákot darálok vele, de sokszor azt is szétégeti.
-
hunspikey
őstag
válasz
egykori
#20071
üzenetére
Én szerintem tudok neked némi támpontot adni, mert én nekem elsőre megjött a tutti kis kávéfőző gépem, ami szerintem az otthonra kategóriából már nem annyira rossz (ECM Rocket Giotto V3 - PID) - viszont a kávédarálóm meg rendesen késett így egy klasszik mákdarálóval kungfuztam két hétig.
És azt kell mondjam, hogy a mákdaráló ha tized másodpercre méred a darálási időt, akkor úgy kb 80%-os eredményt ad. Mindezt ugye kvázi ingyen a "tutti" darálóhoz képest. Nálam egyébként most egy 63 mm-es körkéses Quamar M80E szolgál, amivel valóban jobbak az ízek, valóban sokkal kényelmesebb az élet, valóban nincs akkora kupi, és kb 5x gyorsabb a folyamat - de nem lesz tőle kétszer jobb a kávé.
Érezhetően szebb ízek vannak, de nem kell arra gondolni, hogy ég és föld a differencia.
Még lefolyásban egyébként csúnyább is, mert a szaros kis kávédaráló pont amiatt, hogy képtelen egységes szemcseméretet darálni végül is segít abban, hogy a víz egy homogénebb pogácsával találkozzon.
A Quamar teljesen szabályosan egységesre őröl ezért a kávé kupacolva érkezik, ami viszont gócokat képez, ami viszont zárványokat okoz(hat) a szűrödben.
Ezért a quamarral, pl sokkal hosszabban kell fogpiszkálnom az őrleményt, hogy valóban 100%-osan homogén legyen - a víz ne találjon magának egy csatornát amit faszán 2 másodperc alatt kimoshat és jól az egész adagod ott jön le - anélkül hogy az ízek kioldódtak volna.
Szóval egyrészt könnyebb - másrészt sokkal nehezebb a jó kávé egy profi őrlővel.
Cserébe ott van a lehetőség egy jelentős javulásra ízben.
Szóval van élet a profi daráló előtt - más kérdés, hogy ha "ott" akarsz lenni akkor meg kell egyet venned.
-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
#20077
üzenetére
Azért vettem,mert sokat utazok.
Lesz bőven alkalmam használni
-
dugesz77
őstag
válasz
egykori
#20071
üzenetére
Presszó géphez bajos lesz előre daráltat találni. Én még nem próbálta. Annyi tanácsot tudok talán adni,hogy brikkának mi volt túl finom őrlésű. Tshibo Sicilia/Milano, Lavazza Esspresso Famiglia, fém dobozos Illy Esspresso.
Talán működhetnek de jobban jársz ha kávé pörkölő cégektől, manufaktúráktól rendelsz inkább 100-250 g általuk darált kávét. Meg kell csak mondani/ki kell csak választani , hogy presszóhoz lesz. -
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
#20074
üzenetére
Egyszer használtam saját őrleménnyel, azzal finom volt.
Többet nem főztem vele. -
válasz
-HajTömeg-
#20072
üzenetére
Ariete Minuetto Professional - ez nem tudom, milyen szintet képvisel, de nekem nagyon megtetszett, mert ugyanabból a kávéból sokkal kellemesebb ízű kávét főz, mint a kotyogó, de sajnos gyengébbet is. Ezért szeretnék finoman őrölt kávét venni.
Egyébként, régebben vettem valamilyen bolti kávét, de sajnos egyáltalán nem emlékszem a nevére, az olyan finomra őrölt volt, hogy a kotyogóm majdnem felrobbant, ezért kevernem kellett hozzá más fajtát.
Egy igazi off: megvan még a Ray neked?

-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
#20072
üzenetére
Én megkaptam

Valóban olasz. -
-HajTömeg-
őstag
A múltkori csoportos brikka rendelés bevált?
Jók?Egykori!
Szerintem előre daráltból nincs olyan ami annyira finomra lenne őrölve, hogy jó legyen a gépedbe.
Apropó, milyen gép? -
Sziasztok, kaptam egy karos eszpresszó gépet nejemtől karácsonyra, de megegyeztünk, hogy már most használhatom. Eddig csak kotyogós kávéfőzőnk volt, és az eddig használt Gold, Omnia stb. őrölt kávék abból normálisan kifőttek, de ebből a 15 bar nyomású gépből szinte egy pillanat alatt kijön. Úgy gondolom azért, mert nagyon durva szemcséjű lehet.
Olvasgatva a topikban, egyértelmű lett számomra, hogy apróbb szemcséjű kávé elérésére örlőgépet kellene venni. Egy Graef szintűt vennék, de most ez nem megy. Addig is, amíg sikerül megvenni, jó lenne olyan finoman őrölt kávét használni, ami ezekbe a nagynyomású gépekbe valók.
Milyen márkájú, nevű kávét ajánlanátok? Egy minimum és egy közepes kategóriájút kipróbálnék.Köszönöm, ha segítetek.

-
hunspikey
őstag
Hmm, értem, akkor ezek szerint a kézzel mosott Yirga - aminek kifejezetten kellemes meggy íze van az az. Köszönöm a válaszokat!
-
bl4ze
veterán
The Third Wave of Coffee refers to a current movement to produce high-quality coffee, and consider coffee as an artisanal foodstuff, like wine, rather than a commodity. This involves improvements at all stages of production, from improving coffee plant growing, harvesting, and processing, to stronger relationships between coffee growers, traders, and roasters, to higher quality and fresh roasting, at times called "microroasting" (by analogy with microbrew beer), to skilled brewing.
Third Wave Coffee aspires to the highest form of culinary appreciation of coffee, so that one may appreciate subtleties of flavor, varietal, and growing region – similar to other complex culinary products such as wine, tea, and chocolate. Distinctive features of Third Wave Coffee include direct trade coffee, high-quality beans (see specialty coffee for scale), single-origin coffee (as opposed to blends), lighter roasts, and latte art. It also includes revivals of alternative methods of coffee preparation, such as vacuum coffee and pour-over brewing devices such as the Chemex and Hario V60.
The term "Third Wave" was coined in 2002, and refers chiefly to the American phenomenon, particularly from the 1990s and continuing today, but with some roots in the 1980s, 1970s, and 1960s. Similar movements exist in Canada, Australia, New Zealand, and Scandinavia. More broadly, Third Wave Coffee can be seen as part of the specialty coffee movement.
--
-
mutyi
senior tag
válasz
hunspikey
#20065
üzenetére
Az én szótáramban ez egy összetett fogalom, hogy újhullámos,de a pörkölés típusa végett részben más karakterek jelennek meg a kávé ízében és tudomásom szerint ez a gyümölcsösebb jegyeket felvonultató kávékat hívjuk újhullámos kávéknak.
Nyugodtan ki lehet javítani, várom a pontos megfogalmazást, tanuljunk belőle.
-
And06
aktív tag
válasz
hunspikey
#20065
üzenetére
világos pörkölésü, nagyrészt SO (single origin), azaz egy termőterületről származó kávé. Jellemzője, hogy általában gyümölcsös ize van, és eléggé savas. A csokis/mogyorós komponens általában minimális, vagy visszafogott.
aztán az SOt lehet tovább bontani, vannak pl kimondottan egy farmról származó kávék. olyan ez mint a bor. -
hunspikey
őstag
Most lesz mindenkinek hasfájása a röhögéstől - én nem tudom mit jelent az, hogy új-hullámos kávé

Segítsetek, hogy megértsem ezt a fogalmat! -
mutyi
senior tag
válasz
hunspikey
#20057
üzenetére
Próbáld ki a Brasil Natural Aguas Frias kávét vagy a Stradivary nevűt.
Mind a kettő az AVX-nél kapható, van belőle friss,én most rendeltem meg 1-1-et belőlük.
Árban kiváló és számomra fontos a frissen pörkölés is.Kérdés a többiekhez: A Kenya kávék is újhullámosnak számítanak? Kinéztem egyet, amire a zöldalma és a málna jegyek jellemzőek,csak félek tőle,mert volt nekem egy Panama Geisha kávém,ami számomra nagyon gyümölcsös volt és annyira nem vált a kedvencemmé.
-
bl4ze
veterán
-
jolti
senior tag
válasz
Spirit
#20052
üzenetére
60 van az egész cuccvájlingra, vagy csak a főzőre?
Lentebb hirdetnek egy GB Twint. Sőt ennyiért van valahol visszább egy ilyen, csak pidelve, ha jól emlékszem!
Ezekkel nem lőnél mellé a főzőnek, csak egy jó daráló kéne, oszt' a nagyja költségen túl vagy. Jöhetnek az apróságok. -
And06
aktív tag
válasz
hunspikey
#20057
üzenetére
ilyen nagyon sokféle van, lucaffe szinte összes, moak, sok más olasz(os) cucc. a kérdés inkább az, mennyire tolerálod a robusztát mellé.
ami nem ilyen, az a panama amit a napokban bontottam, szinte 0 csokis komponens, viszont "jó" savas, kb kenya -1
nekem izlik, ma voltak vendégeink, kiváncsi voltak mit "tudok" húzni a sok mese után. húztam egyet a panamából. csodálkoztak, hogy ilyen is lehet a kávé. lehet nem ezzel kellett volna kezdeni az újhullámmal való ismerkedést, de hát ez volt nyitva 
-
dugesz77
őstag
válasz
soldier2
#20058
üzenetére
Erről sajnos nem tudtam
. Akkor elnézést... A világért sem szeretnék senkit rábeszélni egy ezek szerint "nemlétező" gépre. 
Kicsit utána nézve a hirdetőnek ezt dobta ki: kávégépszervíz -
hunspikey
őstag
Sziasztok, érdekelne, hogy ki mit iszik amikor kifejezetten csokis/mogyorós kávét szeretne inni.
-
sanzi89
addikt
válasz
dugesz77
#20055
üzenetére
Köszönöm, de automata gépet keresek, és lehetőleg Saeco-t.
Mondjuk innen ez: Saeco Incanto Digital SBS 55.000Ft -
sanzi89
addikt
Tudtok ajánlani megbízható boltot, ahonnan érdemes lenne használt, felújított automata kávéfőzőt venni? Továbbá 50-60k-ért érdemes nézelődni, találni jó gépet?
-
Spirit
őstag
válasz
Polarstar
#20051
üzenetére
Csak példának mondtam, persze,hogy van.
Fórumtársnak próbáltam a tudtára adni, hogy az ihatatlan moslék(átlagember szerint) és a kifinomult ízlésű hobbista szerint is kiváló között is van élet.Viszont, ha azt mondjátok, hogy nincs okos választás 60 környékén, lejjebb mi lenne ideális?(20-40 között mondjuk)
-
cekkk
veterán
Úgy néz ki, közben a mosógép szerelő ismerős megcsinálta a gépet.
A 10-es kondi jó lett, teljesen más a hangja. Az mondja az egész rosszul volt bekötve, kb én is csinálhattam volna, éppen működött

Ennyit ezekről a kedves kávégépboltosokról.

-
5381
aktív tag
válasz
Spirit
#20045
üzenetére
"Nincsenek barista ambícióim, de gondoltam egy alap örlő(Graef CM70) egy közepes minőségű kávé(Pacificaffe Rome) és egy "alap" főző talán szebben indítaná a napot itthon mindenkinek."
Jó ilyen gondolatokat olvasni! Nem sokkal drágábban(+50%
) be lehet szerezni a classicot, ha sürgős és van rá keret, vágj bele abba. -
Spirit
őstag
válasz
dugesz77
#20044
üzenetére
Hívtam őket, nem tudják, hogy van-e.
negyed óra múlva hívnak. Újabb telefonomra egy óra múlva azt mondták,hogy még ma megmondják.Azóta is hívnak...Egyébként az előre roncsolt kávén és Szarvasin nevelkedett az egész család. Nincsenek barista ambícióim, de gondoltam egy alap örlő(Graef CM70) egy közepes minőségű kávé(Pacificaffe Rome) és egy "alap" főző talán szebben indítaná a napot itthon mindenkinek.
-
Spirit
őstag
Tudnátok ajánlani olyan eszpresszóképes gépet 60e-ig újonnan, amit be is lehet szerezni?(boltból elhozom vagy megrendelem és 2-3 nap alatt itt van) Gaggia Evolution gyakorlatilag sehol sincs.
Használt nem játszik
-
mester6
tag
Ha valakit érdekel:[link]
-
hanolfe
tag
És nincs fura szaga a motornak? Megy most is, csak nincs benne erő?
Amúgy lehet rosszul írtam, deltába kötik általában ha 1 fázisról üzemeltetnek 3f-ú motort. Van nekem is egy esztergám, de nincs a műhelyben 3 fázis, ezért átkötöttem, de harmat gyenge lett. Nem vesződtem vele, inkább frekvenciaváltóról üzemeltetem, ezzel a megoldással tulajdonképpen nyomatékveszteség nélkül lehet működtetni.Azt nézd már meg, hogy hány db vezeték jön ki a motorból.
Miért nem viszed vissza a boltba a darálót? Ha van bennük becsület, akkor visszaveszik. A pénzből pedig megveszed lali fekete darálóját.
-
-
dugesz77
őstag
Ez ennyiért ajándék.
-
DNReNTi
őstag
Hola,
Van egy Szarvasi (igen tudom, tudom...) karos kávégépünk, melynek érik a takarítása. Van esetleg valami szuper bevált módszer, vagy mehet bele az ecet, aztán had tegye a dolgát? -
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
#20031
üzenetére
Asszony elhajt ekkora böszme állattal hazaállítok (főleg most, hogy kemény 2000 ft-bol fokozatmentesitettem a kis Lux-ot), de azért izgat a kérdés. Mennyi? Előbb utóbb kelleni fog egy ilyen.

-
hanolfe
tag
Szia!
Az lehet amit Lali is mond, ez egy 3 fázisú motor amit átkötöttek 1 fázisra. Ehhez csillagba kell kötni a tekercseket és egy kondit kell bekötni, ökölszabály szerint 60-70 uF kW-onként. Működik így is a motor, de kb csak 2/3 teljesítményen és jóval kisebb indító nyomatékkal.
Nálad eleinte jól működött? -
cekkk
veterán
válasz
BlacKSouL
#20018
üzenetére
Villamossághoz sajnos nem értek, így nem értem célzásod

(#20019) digiteye
http://kavegepbolt.hu/
De van nekik vagy 3 webshopjuk és valami pesti bolt is.
Amikor meg jött a gép akkor sem volt összerakva rendesen
Persze akkor is én voltam a marha mert, nem tudtam a menetek közül kicsiszolni a festéket, de ez az jelenti, hogy ki sem probálták rendesen a gépet, mert a kések nem voltak betekerve rendesen.Számlát sem kaptam...

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
#20016
üzenetére
Elméletileg lehet 220Von üzemeltetni a motort és 380al is, az egyiknél delta bekötés kell a másiknál meg nem emlékszem

-
cekkk
veterán
válasz
fragola.6035
#20014
üzenetére
De azzal megy gyenge a motor.
Ezek szerint valami nagyon vackot adhattak el nekem
-
Agostino
addikt
ezek a cuccok akkor jól gondolom, hogy nem esznek meg semmit a gép belső rendszeréből? eddig csak citromsavat voltam hajlandó átnyomatni rajta - az ecetről meg igyekszem lebeszélni a környezetemben élőket, de nehezen megy.
BlacKSouL - hehh már most laggol az árverős oldal : )))
-
BlacKSouL
addikt
-
_MrB_
csendes tag
POD-Kapszula téren már ésszerűen csökkentett a kínálat.

Szemesből most épp Rubino-t iszunk otthon. Nekem már szinte túl édes. Gaidát jövő év elején valamikor próbálom majd ki. De szerintem maradok Prestigenél. Párom meg nagyon az Orocrema-t is szeretné szemesben is próbálni. POD-ban jelenleg kedvence.
-
_MrB_
csendes tag
Covim kávék és összetételük:
Korábban a neten senki nem tudja, milyen forrásból kerültek megadásra összetételek.
Jelenlegi importőr mikor megkapta végre a gyártól az összetételt, megosztotta én pedig itt is megosztottam. Az új csomagoláson már szerepel.Valóban a Prestige jóval magasabb robuszta tartalmú, mint írták korábban, és mint érezni rajta.
További érdekesség, hogy a Granbar és az Orocrema változó arányú szemesként illetve PODként.
COVIM Szemes Kávé
Covim Orocrema 100% robusta
Covim Granbar 15% arabica 85% robusta
Covim Prestige 35% arabica 65% robusta
Covim Miscela Bar 50% arabica 50% robusta
Covim Giada 75% arabica 25% robusta
Covim Rubino 90% arabica 10% robusta
Covim Gold Arabica 100% arabica
Covim Koffeinmentes 50% arabica 50% robustKávépárna (E.S.E. POD)
Covim Orocrame 25%arabica 75% robusta
Covim Granbar 50% arabica 50% robusta
Covim Gold Arabica 100% arabica
Covim koffeinmentes 50% arabica 50% robusta -
hunspikey
őstag
Bocsánat, egy gyors kérdés, én ezt kaptam mint vízkőleszedő ügynök - ismeritek, ajánljátok, vagy ismerünk jobbat, gépkímélőbbet?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ilyeneket mindig visszakóstolva döntünk el, tehát visszakóstoljuk a bort, whiskyt, kávét, visszaülünk a rosszabb autóba, stb... 





. Akkor elnézést... A világért sem szeretnék senkit rábeszélni egy ezek szerint "nemlétező" gépre.
) be lehet szerezni a classicot, ha sürgős és van rá keret, vágj bele abba.
negyed óra múlva hívnak. Újabb telefonomra egy óra múlva azt mondták,hogy még ma megmondják.Azóta is hívnak...
De ma megkérdezem.




