Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- VR topik
- Androidos tablet topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- RAM topik
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
válasz
hogyaza
üzenetére
Ezzel vitatkoznék, nekem van pár db Berme és nem a buta verzió ( 10 csatis, 0-1300 fokig mér ). Van RKC is és az pedig a buta verzió ( 8 csatis, 0-400 fokig mér, nincs ofset ). Szerintem mindegyikből létezik buta és nem buta verzió is. Én azt szoktam nézni, hogy 10 csatlakozós legyen, továbbá ne 400, hanem 1300 fokig mérjen.
-
freaghill
őstag
válasz
Tomi_Sci
üzenetére
Találtam itthon is, egész vállalható áron, 5 ezer a szett.
Viszont K típusú hőelemet akkor is kell vegyek.
Szer.: Ugyanúgy külföldről jön.
A szállítási idő: 7-14 munkanap, de a postától függően előfordul a 25-35 munkanap is! A posta szállítási idejéért cégünk nem tud felelősséget vállalni, az említett szállítási idő tájékoztató jellegű!A termékeket ázsiai raktárainkból küldjük.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Max elolvad

Mivel a hamis cuccokra nem jellemző a quality control, gondolom a 95%-uk egész jól működik. Ezekben a Fotek másolatokban egy 16A névleges ST triac szokott lenni, de néztem pár képet ahol valami általam nem ismert gyártó cucca kapcsolgatott. Ha a triac eredeti ST akkor olyan nagy baj nem lehet, viszont erre látok kisebb esélyt. Persze jó taktika minden kínai cuccot 10* túlméretezni, de egy eredeti SSR is olcsó szóval nem látom értelmét.
Hestore árul 40-es Foteket, nem tudom az milyen, de ha hamis ott legalább lehet reklamálni. -
freaghill
őstag
Köszi nektek!

(#80090) Tomi_Sci: Tudsz esetleg olyan szettet linkelni amiben a hőelem is jó, meg az SSR is?
-
-
stereofan
tag
válasz
freaghill
üzenetére
amit szoktak ajánlani: pid, réz vízterítő, ipari felsőszűrő, bojler szigetelés, kartömítés ha szükséges
magad szeretnél mindent szerelni?
ha nem akkor inkább bízd egy szakemberre, ott minden alkatrész rendelkezésre áll.
ha már ennyire hozzá lesz nyúlva akkor érdemes (állapottól függően) bojler felsőrészt és pumpát is cserélni, nem egy nagy összeg.
az alkatrészek beszerezhetőek a nagyobb alkatrész kereskedőktől (pl. expolygon, danetti,
avx)szűrőkosár: ims, vst, reneka, stb...
-
sz.zs.
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Ami a csomagban van hőelem, azt inkább nem szabad beépíteni mert eléggé balesetveszélyes. Ilyen kell hozzá. Ezenkívül arra kell figyelni, hogy maga a PID szabályozó ne a butábbik verzió legyen, ez talán jó de nem vagyok benne biztos. A butábbiknak 8, annak ami jó 10 csatlakozója van hátul.
-
freaghill
őstag
Köszi srácok!

Akkor kérdeznék is, milyen tuninggal érdemes kezdeni?
Akitől tegnap vásároltam a gépet, azt mondta, hogy PID-eljem meg legelőször, meg is adta az emailcímét, hogy írjak neki, de vagy rosszul emlékszem, vagy nem tudom mi lehet, mert nem válaszol, de ahogy olvastam fragola írását , és ezt találtam, mintha ez egy teljes szett lenne. Érdemes lenne megvennem? Vagy itthon is lehet kapni ilyen csomagot nem sokkal drágábbért?Másik az, amit fragola ír, hogy érdemes akkor a bojlert is felújítani, viszont ide nem tudom honnan lehet kapni tőmítésszettet, csavarokat?
Harmadik kérdés pedig az lenne, hogy milyen szűrőt/szűrőket érdemes beszerezni?
Köszi előre is!

-
freaghill
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Meg is vettem a picikét.
Ahogy írtátok, nagyon rendes volt az eladó, tartott is egy gyors kis talpalót, mit érdemes megcsinálni rajta, és még húzott egy finom eszpresszót is a saját gépén.Csinált saját kávépörkölőt is egy grillből, adott is egy negyed kilós zacsival.
Innen is köszönöm neki, és nektek is az ajánlást, úgy érzem nem bántam meg.

-
sz.zs.
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Attól függ... itthon ahol fejmagasságban van a gép, itt nem, melóhelyen ahol le kéne hozzá hajolni, ott igen

Más: Cm800 20e Ft-ért.
-
mdav88
aktív tag
Nincs valakinek elfekvőben egy 57-57,5-58mm tampere? Elkezdtem visszaállni az aeropress papírra, valamivel jó lenne helyreigazítani pontosabban.
-
soldier2
őstag
A legtöbb kávézóban olyan is a kávé
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocs, nem tudtam kihagyni a magas labdát. Én is sok spec helyet találtam, ahol megoldják egyengető nélkül, de ottnem karba őrölnek, hanem kis edénykébe. A lehetőségek száma bár nem végtelen, de elég sok, az egyengető csak egy ezek közül. Sok fölösleges kávés cuccom van, de mivel nincs 49 mm-es egyengető, így az kimaradt a repertoárból, elvagyok a rögrém+tű kombóval.
-
válasz
Keresztapper
üzenetére
Tudok 4-5 olyan helyet ahol mindig használják
de ennél jóval több spec. kávézó van Bp-en. -
-
soldier2
őstag
-
törölt tag
-
yazoo1
tag
Amatőrként belenéznék a gc - m kazánjába, hogy mennyire vízköves.
Hogy érdemes neki kezdeni,esetleg mire figyeljek.
Ha kivettem mehet a citromsavas áztatás? -
SlayerSub
tag
Ha a lefolyás idő után megindul szép egérfarokban, aztán 18 sec körül elkezd szaggatni az mire utal, hogy lehet javítani a dolgon?
-
freaghill
őstag
Míg meg nem jön a kézműves kávé, addig milyen bolti szemest tudnátok ajánlani?

Kezdhetem is rendelni én is már a Norda vizet

-
freaghill
őstag
Köszi srácok, felhívtam, ma megyek érte!

-
vicces1
aktív tag
Sziasztok, van ettől jobb áron Brikka esetleg, mert én még nem találtam?!
Ahogy látom amúgy is igyekeznek kell vele:
Warning: Last items in stock! -
emiki6
veterán
Valakinek egy Latte Mákkiáltót esetleg?

-
freaghill
őstag
Srácok, ez tőlem 60km-re van. Ma megvenném, ha többen is rábolintotok.
2015 előtti Classicot szerettem volna, de jövőben nem lesz annyi pénzem kávéfőzőre, és olvastam, hogy a Gaggia Baby sem egy rossz választás, főleg a régebbi darabok.
Ami még rémlik, hogy az opv gyengébb mint a Classicé, de 3 ezer forintért lehet cserélni.
Van még bármi hátrány, vagy akármi ami miatt nem ajánlott, ne vegyem meg?Köszi!

-
weinmaker
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Igen ez super jolly, de nagy eséllyel jó lehet a minihez is. Ha a babtartály méret megegyezik, akkor ez is jó kell, hogy legyen. Árak egyelőre nincsenek, mert addig nem kínlódtam vele, amíg nem derül ki, hogy, mennyi kellene kb. Elvileg kell csak, hogy mekkora darabszám, és miből.
Amúgy baromi jó, megszűnt a sepregetés teljesen, minden szépen megy a garatba.
-
cotagg
tag
Én is kiprobálnám a Nordát, de a groby.hu-nál a futáros szállításba már két karton sem fér bele a súlya miatt. Tud esetleg valaki vidéken beszerzési helyet, hol érdemes megnéznem?
-
freaghill
őstag
-
-
-
-
törölt tag
Elsősorban pidelt fejbojleres géptulajdonosokat kérdezném, vagy hozzáértő szakikat.
Ha a Pid beállítva 92 fokra, akkor a fej hány fokos lehet? Szándékosan nem a kilépő víz hőfokát kérdezem. Azért, mert én most hűtőcsapolással állítom be jelenleg a fejhőt. És ez alapján szeretnék valami következtetést levonni, a továbblépést illetően. -
SoundON
tag
Ahogy már írtam, kicsit jobban is belemegyek ebbe a VÍZ kérdésbe, hátha azért másokat is érdekel, de kiindulásnak felteszem a többek által is használt vizek alap értékeit kiindulópontnak.
Nem vennék mérget hogy labor minőségben teljesen pontos a "műszer", de viszonyításnak biztosan jó.
Persze ott vannak a visszasózások, meg vegyészkedések, de már ott tartok, hogy nem elég hogy mit töltünk be a víztartályba, mert az nem ugyan az mint ami végigmegy a gép alkatrászein és végül kijön a vízterítőn, de ezt majd később
Ha mást nem is nézünk meg elsőre csak a pH szinteket látjuk az eltéréseket.
A közömbös víz a 7,0pH. A savas ennél kevesebb, a lúgos ennél több.
A pH logaritmikus tehát pl a 6,0pH 10x savasabb mint a közömbös 7pH és 100x mint a már lúgos 8,0pH.
A képek sorrenben: 1. Budapest II.ker csapvíz, 2. BWT Mg+ kancsó az előbbi csapvízzel, 3. Norda, 4. Vera2. BWT Mg+ kancsó Bp IIkeres csapvízzel feltöltve

Persze mindenki azt használ amit csak akar

folyt. köv.
-
-
sz.zs.
őstag
válasz
Zotmund001
üzenetére
Persze... csak annyit szabad érte adni, hogy egy átvizsgálás, szervízelés ( esetleges kazán és pumpa csere ) ne fájjon.
Ez max 130 GBP postával együtt. -
Zotmund001
csendes tag
Köszi! A fagyprobléma eszembe sem jutott! Az eredeti dobozra figyelek, a többi a legjobb fényképek mellett is lutri.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Zotmund001
üzenetére
eBay-es Gaggia Classic tapasztalataim:
- ami szép és hibátlan, elég magas áron megy el általában (persze ki lehet fogni)
- érdemes olyat kivárni, aminek megvan a gyári doboza, mert ebben szállítható a legbiztonságosabban, ugyanis egyes eladóknak elég érdekes fogalma van a biztonságos csomagolásról, a futár cégek pedig dobálják, nehéz csomagokat pakolnak rá, stb... szerencsére én még mindig megkaptam a visszatérítést sérült gép esetén, de jobb elkerülni ezeket a vitás dolgokat.
- ilyenkor könnyen szétfagy a kazán útközben, ugyanis ebből, ha csak nem szedi szét a gépet, lehetetlen a vizet kiengedni. -
AXisBOLD
addikt
válasz
Szabász
üzenetére
köszi, bár nem értek hozzá, de tetszik a gép, esélyes.
(#79992) baker_: nem ez a vonal nem jönne be, túl erős lenne a végeredmény, de a kapszulásnak is mennie kell a rengeteg szemét miatt. azért köszi a tippet, talonban marad.
(#79993) Csápájev: Chemex-et próbáltam már, az pl nagyon nem jött be. elismerésem, aki ennyi gondot fordít egy kávé elkészítésére, de bennem nincs ennyi indíttatás.
(#79994) soldier2: ha azt mondjátok a Gaggia jobb, akkor meg fogon nézni a lehetőségeket és azt veszem, de hol lehet kapni Gaggia Baby-t? Gyártják még egyáltalán? Illetve a Baby és a szintén ajánlott Viva Style közül melyik jobb vagy miben mások?
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
Zotmund001
üzenetére
Ha első utad egy jó szervizbe vezet vele, nem lehet nagyon nagy baj....
Persze illik jobb állapotút vadászni, ami nincs lefingva kívülről, részletes képek vannak róla, igényes a cucc, valószínűleg egész életében úgy kezelték.Vigyázni azért nem árt a szállítás miatti minuszok tehetnek némi plusz kárt a ketyerékben...
-
Csápájev
őstag
válasz
Zotmund001
üzenetére
Angolok különösen nehéz esetek,nem akarnak postázni. Plusz ott figyelj arra ,hogy ne vegyél 110 voltos gépet

-
Csápájev
őstag
válasz
Zotmund001
üzenetére
Elég nagy lutri, de lebeszélni sem szeretnélek.
Én három gépet vettem ott, ebből az első sokkal szrabb volt,mint a képeken, hibás volt belül is.
A másik kettő jó volt.
Sokan rendelnek, hát vannak nagy csodák , sok a szr gép.
Mondjuk ebay elég jól védi a vásárlókat,mindenesetre kockázat az van benne. Posta is tud meglepetéseket okozni
pl rottyra összetört gépet hozni. -
Zotmund001
csendes tag
Mit gondoltok az e-bayes használt gépvásárlásról? Egész használható áron lehet unión belül gépeket találni...Vagy volt már aki befürdött vele?
-
johnnyti
újonc
Sziasztok!
Gaggia Classic-ot (2015. előttit) vennék, kifogástalan állapotban.
Akinek van eladó, privátban keressen. Tuningos gépek előnyben!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- VR topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Arc Raiders
- Okos Otthon / Smart Home
- Óvodások homokozója
- Bittorrent topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet, hogy el kéne kezdenem nyomkodni a cuccot?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)