- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
Vagy egy asztali számítógép és van egy HONOR Pad 8 Tablet.
Meglehet valahogyan oldani, hogy pl. az asztali gépemen mennyen a játék és a Tableten meg tudjam vezérelni a OBS Studio-t?
A Tablet segítségével szeretném pl.: a jeleneteket használni vagy tudjam nézni a chat-et, stb.. stb..
OBS Studio-ból a 30.2.3 (64 bit) használom.„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
bobalazs
nagyúr
válasz klimokrisz #303 üzenetére
Ezt az elképzelést nem tudom elképzelni hogy lehetne megvalósítani.
Eleve az OBS a PCden fut nem a Tableten.
De ha tudsz távirányításra jó módszert akkor esetleg használható. -
klimokrisz
tag
válasz bobalazs #304 üzenetére
A Streamlabs -ban volt ilyen lehetőség ott a telefonra tudtam kitenni a vezérlőt.
Csak már nem szeretném használni a Streamlabs-t hanem inkább a OBS Studio-t.
És mivel van egy HONOR Pad 8 Tabletem arra gondoltam hátha a OBS Studio-nak is van egy hasonló "távirányitó" funkciója. Én azt hittem ez a funkció már benne van a OBS Studio-ban, de ezek szerint ilyen nincsen.„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
-
bobalazs
nagyúr
válasz klimokrisz #305 üzenetére
Figyelj, lehet hogy van, nézz utána, ehhez én nem értek.
-
addikt
Elgato Stream Deck Mobile
Ezzel tudod iranyitani Android-rol a Stream Deck-et. A PC-s Stream Deck app-hoz kell egy OBS plugin es elvileg menni fog.
Az ingyenes verzioban csak 6 gomb es 10 oldal van. -
tylerddd
veterán
Üdv! Ti hogyan oldjátok meg az asztal elérését Windowsban ablak felvétele mellett? Ugye ha leteszem tálcára az adott ablakot, akkor nem veszi tovább. Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Gameplay felvételt csinálnék, de valami nem jól működik. OBS-sel és amd adrenalin programmal is próbáltam a felvételt. Kari 6650xt, win10x64, 32gb ram, vga progi 24.9.1. Eddig 23.9.1-et használtam, azzal és az újjal is ugyan az a probléma, szóval frissítés után sem változott. Az OBS is frissítve lett a mostanira 30.2.3 a régebbiről, ami 30.0.2. volt. Itt is azért frissítettem, hogy hátha, de szintén nem változott tőle semmi. A programban állítgattam pár dolgot, amit interneten javasoltak, de az sem változtatott semmin.
Az lenne a probléma, hogy amikor obs-sel (de adrenalinnal is) készítek gameplay videót, akkor a felvett videóban kb. 6 és 10 másodpercenként vannak apró sűrű laggolások, ami kb. 1 másodperces, mintha droppolna az fps, de a játék és felvétel közben nincs ilyen. Több game-el is kipróbáltam, olyannal is ami régebbi vagy kis igényű. Például játék és felvétel alatt teljesítményfigyelővel is ellenőriztem, fps fixálva 60fps-re és nem esik le, micro stutter 0.0, cpu használat 7-8% és gpu használat 10-12%, nem terhelt és nem laggol. De a kimentett videón mégis megjelennek? Valaki tudna esetleg segíteni mi lehet a probléma? -
Ice&Lime
veterán
válasz bobalazs #318 üzenetére
A vlc-ben és a win media playerben is ugyan úgy laggolgat, és mindig ugyanott mindkettő egyformán.
A "HAGS"-ot nem tudom kapcsolni, nincsen. Olyasmit találtam, hogy az újabb radeon kártyáknál nem lehet ezt tiltani, mert már nem használják, (nem régi kártya, legújabb driver) talán ezért vagy nem tudom akkor miért.
Az instant replay ki volt kapcsolva.
Már annyi mindent próbálgattam obs-ben, hogy szerintem többet nem is tudnák ott állítani már.
A registry-ben sincs benne a GraphicsDrivers-nél a HwSchMode.
Még mindig ugyanaz van sajnos.[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
-
biker
nagyúr
Tegnap viccesen jártam, mert ugye nem használok obs feedback monitort (tudom hiba)
Van több forrás beállítva, de a nagy monitoor képe a fő kép az egyik
Igen, maga a kijelző van kijelölve.Stream elements nem akarta felvenni a chat fonalát, és ezért kiléptem asztalra, addig visszaraktam az intro képernyőt, majd visszaléptem a játékba amit streameltem, visszaléptem a fő képernyőre, és míg a kijelzőn ment a fullscreen játék, és ezt kellett volna felvennie az OBS-nek, a desktopot vette fel.
Valami tipp erre van? azon kívül hogy "kell egy feedback monitor"Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz bobalazs #325 üzenetére
De én is, konkréten az LG xyz eszköz van kijelölve, nem az app, ezért furcsállom
a többi kis elem az második kijelző, meg egyéb források. ÉS mikor visszaváltottam az introra, majd onnan stream layoutra, akkor nem a képernyőt vette fel, amin fut a játék, hanem a desktopotElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz bobalazs #327 üzenetére
de pont azért a kijelző van kijelölve, nem egy egy app, mert az problémás lehet
Azért a használj egy forrást problémás
[link]
Fent nagyban az LG képernyő, alul sorban egy URL forrás (widget), egy futó szöveg, mellette egy kamera, mellette a második kijelző, mellette egy url forrás overlay, jobb fent overlay, bal fent itt nem látszik overlay
1:04:30-nál visszaváltottam introra, hogy ha állítom a stream elementset, akkor ne lássák a kulcsokat, 1:08:09-nél visszaváltok a stream layoutra, ekkor is veszi a képernyőt, de nem a játékot ami futott, hanem maradt a desktopon. Vagyis nem ez a tartalom volt a képernyőn, amit felvett! és kifejezetten az LG képernyő van forrásnak beállítva
annyi látszik, hogy visszaléptem leállítani a yt lejátszást, és onnan úgy maradt.Ilyet akkor tudna csinálni ha egy alkalmazást vennék fel, és nem egy fizikai képernyőt. alul a kamerás képen látszik, hogy a nagy képernyőn megy a játék.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz bobalazs #329 üzenetére
igen, mindig ugyanazok futnak, ami a szimulátorhoz kell. racelab, simhub, háttérben afterburner rivatunerrel, az adja a sysinfo panelt.
Lehet valamelyik frissült és onnan jön a hiba...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
zodo
nagyúr
Macbook Air M1-en hogyan kellene beállítani hogy Safari böngészőben nézett online videó (youtube, twich) teljesképernyős megjelenítéskor is tudjak videófelvételt készíteni?
Legfrissebb OBS Studió van a laptopon. -
zodo
nagyúr
válasz bobalazs #332 üzenetére
Youtube pl. koncertfelvételek vagy Twitch játékmenet videók.
Időközben eljutottam odáig hogy macOS képernyőfelvétel és előnézeti képen jobb klikk, átalakítás - képernyőhöz igazítás.Működik a felvétel teljes képernyős módban is.
Viszont a hotkey rész nem.
Próbáltam Shift + . vagy F ugyanezeket Control + . és F de kizárólag az alkalmazás felvétel indítás gombbal tudom el és megállítani a felvételt.
Ok előtt az alkalmazás gombot is nyomtam a hotkey megadás után, kiléptem és vissza de az sem segített.
Erre van ötlet miért nem működnek ezek vagy szabály hogy milyen billentyű kombinációt lehet megadni?Szerk: Rendszerbeállítás, Adatvédelem és biztonság, bemenet figyelés alatt is adtam jogot az OBS-nek de semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Elnézést a szerk rész csak teljes képernyőn nem működik.
OBS ablaka van felül akkor megy a hotkey vezérlés de ha előtérbe hozom a böngészőt ahol fut a videó, teljes képernyőre teszem akkor már nem indul a felvétel.Azt szeretném elérni hogy háttérben fut az alkalmazás és csak hotkey-el használom mint pl. Win alatt a Radeon ága driver ReLive funkcióját.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz bobalazs #337 üzenetére
"hogy az fn gomb alatti kombókat nem engedi"
Nem, nem engedi mert ki sem próbáltam mert alapesetben ha OBS ablaka van felül akkor működik bármilyen kombinációval a felvétel és leállítás.
Amint előtérbe kerül a böngésző ablak már inaktív a gyorsbillentyű még mielőtt teljes képernyőre váltanék.
Kutattam a neten mi lehet a probléma Mac-en pl. több jogosultságot is meg kell adni, nem csak az OBS-nek hogy használhatók legyenek a gyorsbillentyűk.
Megtettem de a helyzet változatlan.
Apple Notebook topikban kaptam videós segítséget a beállításokról is ami nálam is ugyanaz csak a segítőnél külső monitoron készült a felvétel.
Igaz ő nem használ gyorsbillentyűt sem de működik a teljes képernyős felvétel.Kíváncsiságból leszedtem Win-re is az OBS-t és probléma nélkül működik a gyorsbillentyű vezérelt, teljes képernyős felvétel és leállítás.
Ezek szerint a valami egyéb Mac vs OBS probléma az én gépemen.
Alkalomadtán megnézem külső monitor is hátha összejön. -
Abrion
senior tag
Hali
Van egy kis problémám, lássuk megoldja ezt valakiWizardry 8 egy igen régi játék 2001, tudom window modeba váltani vagy fullscreenbe, de sehogy nem akarja elkapni az OBS próbáltam game capture ott látom a listában a játékot, próbáltam window captureben ott nem látom, valaki a neten azt írta hogy window capturet kell választani de abban nem látom a listában
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Üdv! Totál leszívatott a cucc. 2 órában tanultam tanárral, megengedte, hogy felvegyem az egészet, ő AnyDesk-kel osztotta meg, a saját gépét, néha nekem is bele kellett nyúlnom. Kb. 1 óra 15 perc után kifagyott, persze nem jelzett, csak amikor teljesen véletlenül átkattintottam az OBS-be. Ekkor új rögzítést indítottam és elvileg vette is. Ezután úgy befagyott, hogy nem tudtam megállítani a felvételt és csak feladatkezelőből tudtam bezárni. Persze a maradék idő elveszett. Ilyen erőforrásos hibaüzenetet korábban is írt, de nem okozott ilyen jellegű problémát.
Tudnátok valami beállítási javaslatot tenni? Vegyem le 720p-re és 30fps-re vagy??? Nagyon ráfáztam most és akkor finoman fogalmaztam.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Abrion
senior tag
mármint display capture?, angolra állítottam be
-
Abrion
senior tag
miért nem tudja game capture-ben? mi a baj? directx túl alacsony? a játékot tudom vulcan modeban rakni
-
mrots
kezdő
A honor nem tudom milyen tablet, en leragadtam 2013-ban a nexus tabletnel. De ha androidos ez is, akkor a playstore-bol en letoltottem a streamctrl alkalmazast, ami tcp/ip -n csatlakozik az obs altal nyitott sockethez es taviranyitani tudja. Nem ez az egy van, tobb ilyen is van, ez eleg fapados de ingyenes. Ertelemszeruen a tabletnek es az OBS-t futtato gepnek ugyanazon halozatban (vagy legalabbis egymast elero halozatokban) kell lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest