- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég
it A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.
-
Dragon Ball: Sparking! Zero - Mester és tanítvány
gp Egyelőre még mindig nem kaptunk megjelenési dátumot a játékhoz.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Sziasztok!
Én is a kv szerelmese vagyok, az ízéért iszom elsősorban. Kezd kialakulni az ízlésem is, egyre jobban tolódom az igazi minőségi kvzás felé. Így eljött az idő egy jobb gép beszerzésére. Mint mindenben, ebben is vannak számomra lélektani határok, amelyeket nem vagyok hajlandó átlépni. Jelen esetben ez a 200kHUF. Nézegetve, olvasgatva rájöttem, hogy ez (is) nehéz választás lesz. Nem 2-3 évre venném, jóval hosszabb távra és ragaszkodom az új géphez. Volt elképzelésem, ami közben annyiban módosult, hogy most már ragaszkodom a PID-es készülékhez. Ugyan még sosem ittam ilyennel készült kv-t, de ismerve magam... Így a régi álmom, hogy egy rendes gőzkaros gépem legyen itthon nem jön össze, mert ha jól tévedek az europiccola gépek nem PID-esek, a többi meg jóval drágább (pl. QM). Írjátok, hogy az 58mm-es szűrős gépek több lehetőséget kínálnak a továbbiakban, így az ettől eltérő gépek is kiestek. Amiket jelenleg kapni lehet újonnan, az a La Pavoni dolceguosto és a Lelit gilda. Ha tudtok mást is, írjatok bátran, mert nem sürgős, ráérek akár jövőre is, de valami jó akcióra egyből lecsapnék most is. Az europiccola is érdekelne, ha valakinek van vele tapasztalata, de eddig embert nem láttam írni róla...Érdekes, ez idáig azt sem tudtam van-e PID, most meg már (elmondásotok alapján) látom benne a fantáziát és ez olyan extra, ami nekem kell, mert a lehetőségek tárháza bővül.
Azt jól értelmezem, hogy az olasz pörkölésnek jó a 94 fok, a bécsinek meg az alacsonyabb, akár 86? Vagy ez így nem általánosítható? Vagy a pörköléstől eltelt idő is befolyásolhatja? És azt jól értelmezem, hogy ha a crema tökéletesre sikerül, akkor hoztuk ki a kv-ból a legtöbbet, ami kihozható?
Várom konstruktív válaszaitokat. Előre is köszi."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Köszi fiúk!
Sikerült jól összezavarni, elbizonytalanítani. Persze így jár az, aki nem is tudja pontosan mit akar.
Itt találtam egyet ez tényleg nagyon baráti ár...de egyből tuninggal kezdeni??....nem tudom. Ha nem lesz PID alapból, akkor sohasem, de legalább évekig, de érzem, hogy kelleni fog. Tulképp. emiatt akarok lépni.
[link]
Ezen az oldalon ez a rancilio a legalja, a gépek dácsiája (a többihez képest)....mik vannak itt!!! Horror...Amit még akartam írni. Nálunk én vagyok a fő kv-s, így kb. fele-fele arányban 1-es 2-es főzetet eresztenék.
Olyan gép kellene, amivel az 1-es is tűrhető eredményt ad. Igaz, hogy valamelyik géppel nagy kihívás az 1-es? Feleségem kirúgna ha reggeli kv-ját nem tudná elkészíteni rendesen egyedülEgyébként már emlékszem, hogy Milánó kis kávézóiban láttam piros cimkés gépet lehet, hogy lelit volt? 3 kiló kv-val jöttem haza, sok kis 10 dekás csomaggal. Amelyik ízlett, abból kértem. Hogy ott mennyi kis kávézó van.
Lehet jegelem ezt a dolgot, túl sokat olvastam, had ülepedjen....tavasszal úgy is megyek Milánóba, majd jól körülnézek. Addig meg keresek valami pid-es helyet.
Update: Kedvesnek mutattam, mondtam mennyi, meg hogy tuningolni kellene, azóta mantrázza, hogy meg ne vegyem Hogy lehet kikapcsolni??
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #45756 üzenetére
Bárcsak döntöttem volna... De látom, ez tényleg egy tuning topik Igazad van, nagy macerát nem szeretnék. Ahogyan vettem, abból kihozni a maximumot. Mert ha már átalakítom, az már nem az. Mivel nem is értek hozzá, gari ugrik.. és amilyen mákom van...
Nincs más hátra, mint várok egy akciót és megveszem az első PID-est amelyik szembejön...majd...addig meg most már céltudatosan tájékozódom. Tényleg elkapkodtam az ideírást..
Az 58 mitől több, jobb mint az 57-es szűrő?"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Sok hezitálás, ingadozás, elcsábulás de sikertelen vételi kísérlet után ma végre én is boldog tulaja lettem egy egy vatta új Silviának. Még csak átöblíteni volt időm, na meg egy ratyi szimplát húzni. Majd holnap ismerkedünk.
Mire a család felébred, már lesz bennem egy pár kv az tuti Remélem lesz közte legalább "egy szódával elmegy" kategória is. Először így szűzen szeretném kitapasztalni, így kihozni belőle amit lehet. Tetszetős, ámde komoly darab."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz SierraFox #48137 üzenetére
Nagyon baba a cucc, semmi sallang, a háttérben dolgozik, ha akarod nézed tableten, ha akarod nem. A nyomásprofil lehetősége különösen jó lehet, bár azt nem egészen értem hogyan csinálja, nem lévén nyomásszenzor benne. Vagy csak a pumpát szakaszosan üzemelteti? Na mind1 is, tetszik, nem rondítja el Silvia elejét mint a többi. Mondjuk nekem a relés megoldás bombabiztosabb mint a teljesítmény FET-es kapcsolgatás. Gondolom előbb-utóbb kikerül az arduino firmware is a netre a kapcsolással együtt Mert ez így borsosnak tűnik, a plusz szenzor 10 ájró, íbéjen meg kb. 20db annyi Enyhén túlárazott, bár a hw/ sw fejlesztést kétségtelen meg kell fizetni.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Segítséget kérek!
http://www.coffeeitalia.co.uk/proddetail.php?prod=nemox_lux_coffee_grinder
Ez a nemox jó áron van, vállalható, ajánlott daráló? 702 és fred-hez viszonyítva ár/értékben.
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Silvia ismerők! Az normális, hogy a szürőkarra gyárilag felapplikált kettős kifolyó nem merőleges a karra/nyélre? Igaz duplánál jól rá lehet húzni, szimpla kosárnál meg nem.
Valakinek elfekvőben szimpla kifolyós kar esetleg? Picipézé?"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Mano66 #48269 üzenetére
Még egy kérdés. A bal oldali kifolyón mindig gyengébb a folyás, ott néha csak csöpög, a jobb oldalin egyenletes. Tömörítésre gondoltam, sőt most is arra gondolok, de állatira figyelve sincs semmi változás.
A pogi jól néz ki, szét vágva is egyenletes, bár a tetején mindig csillog a víz. Lehet nagyon megtömöm? Picit kevesebbet de finomabbra? Elvileg 7g teszek bele, jelenleg még hulladék kávéból.
A szimplánál a 7g túllóg a szűkülésen."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Surda- #48279 üzenetére
Vízszintes. Most már teljesen Egy csempével arrébb került, mert ott jobban mutat és a bal oldala tényleg lógott hangyányit, mert a fugához estek a lábak. Sosem jövök rá, ha nem írjátok le, mert ugye vízszintes volt...volt..így még 1cm-el jobbra került. Basszuskulcs.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #48486 üzenetére
A Silviánál mennyire vannak beállítva a gyári értékek? Hőfok, opv? 93fok és 9,5 bar?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #48491 üzenetére
Köszi.
Múlt héten tőled vettem át a silviát Ballószögön?"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Azon a belinkelt videón is jól látszik, hogy az összes tömörítése jobbra hordott a srácnak, pedig neki minden eszköze megvolt hozzá... és a nyittot szűrőn még sem volt gond egyiknél sem.
Tényleg, mit hablatyolt srác? Nem igazán értettem."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Ez nagyon jó, hogy így tudtok tesztelni. És hogy egyből kiszúrtátok/szűrtétek az előre csomagolt tömegkávékat.
Ezt az avx szervezte? Lehet, hogy arra kiváncsiak, hogy a 30%os rb tartalom hogyan bír a 10-15-20%-al?
Ahogy nézem egész jól. Aminek örülök, mert lőtávolban van jó kávé. A többi, tiszta arabica kávéjuk is megállja a helyét?
Nekem most majd kell decaf, mert két ünnep között akarom elkezdeni nyúzni silviát és félek, hogy koffeinmérgezést kapok. Engem úgy szocializáltak, hogy ami nem mérgező, azt nem dobjuk ki"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Most végeztem egy 125g-os Tanzania AA Top Ngila -t az AVX-től.
Első friss pörkölésű tapasztalatom. Annyit írhatok, nagyon finom, egyelőre a kellemes savasságát éreztem(tudtam azonosítani), meg hogy úgy ahogyan van nagyon ízletes, egyben van.
Jó hosszú hűtőcsapolás kellett az általam legjobbnak ítélt eredményhez. A szimpláim még nem az igaziak, de a duplák (az én igényemhez képest) csodásak.Kérdés: A silvia gyári szimpla szűrőt érdemes lecserélni, hogy ne kelljen a darálót állítgatni? Mert egyik szűrőnél ezt állították, azt hiszem ims, vagy lm..
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Szintén Silvia, de Fred daráló. Kicsi, takaros(fontos) kis készülék, fokozatmentes. A szimplák nagyon hullámzóak, de írták, hogy ahhoz másik kosár kell. Nem is értem miért nem lehet egy ilyen kaliberű géphez normális kosarakat adni.
Na mind1 is.Fragola: Ez jó hozzá? [link]
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Bazsee71 #49098 üzenetére
Csak vennem kellett egyet...tényleg csúszkál, de nem vészes, mert az RS gyári szimpla kosara is csúszkálós.
Nekem eddig bejött, lényegesen jobb mint a gyári. 7,5g vettem, mert sokat iszom. Szóval nekem jó."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz enterlaci #50213 üzenetére
Én ugyan Rómában még nem voltam, de Milánóban igen és ott rengeteg kis kávézó van, a legtöbb saját blenddel, amit megvehetsz és hazaviheted. Van olyan hely, ahol automatából veheted a helyi blendet. Szerintem Rómában is lesz ilyen.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Helytálló az a megfigyelésem, hoghy a világosabb pöriket finomabbra kell őrölni? Vagy ez csak véletlen lehet?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Aha...én most még csak ott tartok, hogy normál lefolyást érjek el, aránylag szép cremával. Ennél vettem észre ezt így, ahogyan írtam. De ezek szerint a normál kivonatolás is kávé függő. Nekem még túl sok a változó
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz weinmaker #51851 üzenetére
A silvia esetében több helyen olvastam, hogy a fejlesztés (v1...v5) tényleg jó irányban haladt, semmi minőségi romlás, inkább javulás. Apróságok de hasznára vált. Bár ez a kikapcsolósdi lehet zavaró, viszont könnyebb bekapcsolni távolról. Nekem a v5 van, robusztus, strapabíró, van belül hely, nem is csúnya. Minden extrával fel lehet szerelni ha van rá igény.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz bajnokpityu #53644 üzenetére
Ez nem semmi! 2000 hsz-t visszanéztél?
Azt írtam " hasznára vált", nem azt, hogy jobb, vagy a V1 rosszabb. Sőt inkább azt akartam írni, hogy nem vált a kárára mint a GC-nél a fejlesztés.V5 bojler szigetelés, automata kikapcsolás (ez utóbbi egyrészről hasznos, másrészről akár bosszantó is lehet, hogy kikapcsol).
Fűtőszálat jellemzően kell cserélni ? Ha nem, akkor nem igazán releváns.
Igazad van, a szűrőtakaró lehet aggályos. Majd kiderül meddig bírja. De az csupán esztétikai.Sok jó kávét az új géphez. Már azzal tesztelsz?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz bajnokpityu #53647 üzenetére
Az a lényeg, hogy a pszichédben legyen rendben, a többi nem számít. Én még szenvedek a multikávékkal, már csak alig több mint 1 kiló van...szisztematikusan gyűröm, amikor nagyon elkeseredek a produktum látványán, akkor előveszek egy üvegcsét a frigóból és helyreáll a pszihém nekem is. És újra meg újra megállapítom, hogy a döglött kávénak sosem lesz cremája csak max. nyomásfokozós karral. Én meg crema fetisiszta vagyok, így szenvedek...még... de már nem sokáig. Tudom, ki is dobhatnám, de engem nem úgy szocializáltak.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #53650 üzenetére
Huhhh...némi előítéletet vélek felfedezni. Én úgy tudom, hogy a Béla a győriekkel pörköltet (valaki erősítsen, vagy cáfoljon) de az biztos, hogy nem Szegeden. Az AVX gold szerintem egy egészen vállalható kávé. Büdösnek és gabonaízűnek sem mondanám. Egyáltalán nem. Pedig ittam jópárat. Nem lehet, hogy egy jóakarótól kaptad?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz mdav88 #55026 üzenetére
Jajj ne is mondd!! Ez már mindennek a teteje. És ez az asszonyság a helyi termelőtől olyan nyomott áron veszi át a fokhagymát, hogy attól félek ezután már csak ilyen magyar trikolóros kínai fokhagymát vehetünk..
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Elvileg e hónapban (végén) indul a pörkölés Szegeden, legalábbis júniusban ezt mondta Béla, addig győripöri lesz. Gépe, embere már van rá. Hogy a multikhoz törne be? Ha ilyet tervezne is (lehet), először beindítja saját célra, utána látja érdemes-e venni még gépeket. Nem tudom, ez már csak gondolat.
Viszont azt tudom, mert mondta, hogy megspórolt költségeket nem teszi zsebre, hanem változatlan áron, de nagyobb kiszerelésben adja a kávét, 1000g helyett 1270g-t. Ha jó lesz a pörkölés, egyenletes a minőség, én maradok nála, mert ez kényelmes. Mire végig kóstolom az egészet nyugdíjba megyek. Mivel ez a pörkölő már modern, profilozható, az egyenletes minőség jobban tartható, az már tényleg csak az adott bab sajátságai miatt tér el.Egyébként ez az eleve rosszindulat, gúnyolódás irányába részetekről itt a fórumon nagyon szánalmas. Béla elérte amit akart, tényezővé vált, számoltok vele, tudjátok mit csinál. Még lehet a kávéit is isszátok
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
De most már tényleg utoljára.....Béla vett fel embert, aki ért majd hozzá, mármint a pörköléshez. Miért neki kellene? Megadja az irányt és pörkölnek neki ami kell. A másik " talált egy lepukkant probatot valahol.." Ezen jót röhögtem, ha jól tudom a kiállítási darabot hozza el, mi a baj ebben? Itt mindenki esküszik a használtra mindenben, szinte ez az alaphang. A Béla is így olcsóbban jut hozzá, ennyi.
jveres: azért ne feledd, van egy jól menő kávé shopja, amit hobbiként űz, mert megteheti.
Az a baj, hogy itt senki nem engedheti meg magának, hogy válogasson a tulajdonában lévő sok száz gép közül, hogy melyiken főzze le a reggeli kávéját és melyik darálóval darálja. Ez sokakban ellenérzést vált(hat) ki. Ti/mi barkácsolunk, tunningolunk, mert nem engedhetjük meg magunknak az esetleges rossz választást a hozzánemértésből, Ő meg megengedheti, megveszi ami kell és kész. Sőt ami megtetszik, azt is megveszi, mert gyűjti. De ezzel gyűlik a tapasztalat is. Én részemről várom a saját pörköléseket. Itt meg rajtam kívül úgy sem fogja senki (dehogynem) megkóstolni, mert csakazértsemjólkib@bélávalA fórumról kitiltás más vélemény miatt (csak emiatt) nálam is kiverné a biztosítékot. Volt ott valami más is nem?
Én kb. 3-4-szer találkoztam Bélával személyesen, nagyon segítőkész és önzetlen. Na nem fényezem tovább, mert még kihúzom a gyufát itt
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Bazsee71 #61061 üzenetére
Most, hogy a gépem Fragolánál tuningolódik, én is nyakamba vettem a várost presszóért, na meg előkerült a kis brikka is. Jól visszalazítottam a darálót és hajrá. Azért hiányzik már a szilviám nagyon....
Pénteken még brazil volt a kék elefántban. Én csak presszót iszom, próbálom felfogni a világos pörikből készült presszók ízvilágát. Eddig nem győztek meg, azaz az említett brazilból már iható volt, a savanyú mellett már látszott valami. A héten már másodszor voltam ott, az első az nagyon savanyú volt nekem, mindent elnyomott.
Így tettem a 7kávézóval is. Teszt a lelke mindennek. Ott egy whitelabelcoffee etióp ambela volt csapon. Féltem tőle, de kellemes meglepés ért. Illata, íze gyümölcsös, nekem a meggy jutott eszembe róla (majd meg is nézem, mit kellett volna éreznem ). De a savanyú íz nekem itt is jelen volt, bár korántsem annyira bántóan, mindent elnyomóan mint a brazilnál. Kérdeztem is csajt hány fokon jött le, azt mondta 92,5.
Egyre jobban meg vagyok győződve róla, hogy hibás az ízlelésem, túl érzékeny vagyok a savanyúra (a keserére is), így nekem valahol a világos és a közepes között félúton pörkölt kávékra kell hajtanom, azokból is az alacsony savtartalmú kávékra.Próbálom majd a kedvencemet kimaxolni ha kész a full tuning, a hőfokkal is játszani kicsit. Kb. 5-6 kilónál tartok az indiai monsooned malabar kávéból. Minden színéből tettem félre, várom.
Még korábban az A2-ben próbáltam ugyanezt kávét és prökölést, ott 88 fokot mondtak és ez a savmentes kávé olyan citromlé volt (nekem), hogy csuda. Nekem itthon a pid nélküli szilviámon fantasztikus jó volt, ismeretlen hőfokon.
Egyébként ez is jó brikkába, de vigyázni kell vele, mert a cremacunami megviccelheti az embert Főleg ha nagyon friss a pöri és pcit több a víz."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Megérkezett Fragolától a rommá tuningolt szilviám. Köszönet a gyors és szakszerű munkáért! Nagyon pöpec lett.
És mindjárt telis-tele vagyok kérdéssel. Kezdem is az elsővel. Laci 118 fokra állította a pid-et, ekkor mért 92 fokos vizet, ami +26 fok. Van-e valakinek tapasztalata az xtm7100 pid-el, érdemes-e beállítani az offsetet, hogy 92 fokot mutasson? És ha beállítom, valakinek tapasztalata 1 fok a piden mennyi a pogácsára kerülő vízen? Kevesebb, esetleg több mint 1 fok?Mindjárt első reggel álmosan 113-ra lett állítva, jól előfűtve, a kedvenc kávém nem volt nyerő, lapos lett. Persze ez a mínusz 5 fok miatt is lehet. Mivel kapott szűkítést is, a lefolyás is dadogott mint günter vizelete mielőtt elkezdte használni a prostamol unot. Szóval lehet az örleményt durvábbra kell venni csupán a szűkítés miatt?
Délután kivallatom a kiscsajt, koffein mérgezés közeli állapotba kerülök az tutti.Milyen időnként kell, egyáltalán kell-e futtatni a pid-en az auto tuning-ot?
Még gyorsan rendelek egy okos konnektort, hogy teljes legyen az örömöm és reggel már felfűtve várjon silvia...
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz bajnokpityu #61176 üzenetére
Aha. És hogy érdemes mérni a kijövő vízhőfokot? Be kellene áldozni egy szűrőt hozzá? Esetleg gagyi gumi vakszűrőre applikálni a szondát? Vagy elég ha ráfogatom a szűrő aljára? Érdekelne.
Biztosan nem lineáris (egy ideig tuti), iszonyat nagy a hőtehetetlensége a fejnek is és a kazánnak is.[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"