- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen egeret válasszak?
- Célegyenesben a Yettel TV
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Te a Nordát akarod kipróbálni, én a csapvizet. Majd egyeztetünk mi volt a tapasztalat.
A feneketlen karról tudom mit gondolsz, nem is azt mondtam, hogy használd, de emlékeim szerint amikor próbáltad nem CM-el volt, Paljoc kávéval meg saját pörivel meg nincs ízbéli gond sem. Kicsit olyan mint a viccben, miszerint kezdetben vala a semmi, aztán Isten mondá "legyen világosság", és még mindig vala a semmi, de már látni is lehetett azt
. A problémádat nem oldaná meg, de láthatóvá tenné jó eséllyel. Aztán kivágnád, mert egy nap 3x kellene pultot tisztítani.Casto: egy közepes pörkölésű kávéban mindig lesz savasság, ez a lényege, ezért állítják le a pörkölést korábban. Van persze minden más is a savakon túl, de a klasszikus ízekhez szokott szájnak a savanyúság fog feltűnni. Próbálkozz a Palyoc get-up, Locavore (ezek robusztásak), vagy a CM-el. Egy sötétebbre húzott Monsooned Malabar is tömény csokibomba (Kávékalmár, AVX, vsz a Kapuczinernél is van). Lehet nincs gond a géppel, csak nem az ízlésednek való kávét választottad.
-
Casto
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére

A maroktamper forgatást barista vb-n láttam és azóta használom

Sötét pöriből csak a már sokszor említett Belardit használtam/használom, de ott nem volt gondom az előáztatással. Most közepes pörikkel szenvedek, de akkor ezek szerint ott jót tesz az előáztatás, ha most minden infót jól raktam össze.

Igen, azt elfelejtettem venni, 8,5-9 baron indul és szép lassan visszaépül.
-
Rush77
aktív tag
Lehet, hogy már volt de régóta foglalkoztat a kérdés ami jó pár oldal átnyálazása után sem tiszta nekem.
A kúpos és a sík késes daráló között mi az alapvető különbség (mármint végtermék tekintetében)?
És itt most nem a kis kúposokra gondolok hanem pl kony vs sj.
Vagy ez ilyen ki mire esküszik dolog?
Vagy esetleg van tényleges minőségi eltérés az örlemények tekintetében? -
válasz
Bazsee71
üzenetére
bármi lehet, de mondom, használtam már gagyibb gépnél, palmtamp nélkül, évekkel ezelőtt(i tudásszintemmel) és képes voltam a jó shotra. ha már nem hibát keresel vele, tök fölösleges, ráadásul kényelmetlen. ha most az derülne ki, hogy még szitálni és habverőzni kell a tökéletes lefolyáshoz, akkor sem tenném meg, inkább kávét váltanék -- ennyit akartam írni. a norda-téma is billeg nálam egyébként, de azt azért kipróbálom majd.
-
Bazsee71
őstag
A lefolyás szerintem is gyors. Ha finomítani nem szeretnél az őrleményen, és még elbírja a kosár, akkor lehet próbálkozni +0.5...1g töltettel. Apró észrevételek, de nem hiszem, hogy ezen múlna: az egyengetőt a leütés után még meg szoktam forgatni, a tampert viszont nem szükséges a végén, legfeljebb elemeléskor, hogy ne keletkezzen vákuum.
A kávékkal kapcsolatban soldier2 leírta a lényeget, azonban az egészséges vita keretein belül eltérő tippet adnék: próbáld meg előáztatás nélkül. Azt tapasztaltam, hogy a sötétebb blendeknek (nem a szén kategória) nem tesz jót az előáztatás, illetve alkalmazása esetén finomabbra kell venni az őrleményt.
A videón nem láttam: hány bar-on dolgozik a Catler?
Parci: A Palmtamp sem old meg minden problémát, lehet ott más egyéb gubanc, szerintem sem hülyeség a nyitott kar. Szándékosan nem naked-ezek, nekem az már full off.

-
válasz
soldier2
üzenetére
"Nyitott kar: lehet megmutatná, miért savanyú a CM
"hát arra beneveznék. gyk: volt nyitott karom, használtam egy ideig, aztán eladtam, mert minek, nem tudom kétfelé osztani a kofit stb. a fragola-féle palmtamppel aztán igazán nincs félretamperelés, szóval duplán volna fölösleges. azt meg inkább nem is gondolom végig, hogy ha esőtáncot kéne járni a tökéletes lefolyáshoz (persze nem kellett anno sem, pedig se palmtamp, se nyáked-mánia nem volt még), akkor az mit jelent (azt, hogy nem innék több casmót, mert esőtáncolni nem fogok).
-
Casto
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom mindet és holnap már ki is próbálom őket!

Az előáztatást használom, jelenleg 7mp, akkor ezt is felviszem 10-re.Amit viszont nem értek abból, amit írtál:
"Egy olasz blendet ez még nem tesz savanyúvá, de egy mérsékelten sötétre pörkölt kávéval már előfordulhat."Úgy érted, hogy a világosabb kávéknál, mint pl. egy közepesen pörkölt Kapucziner (amivel jelenleg a problémám van) okozhat savanyúbb ízeket és egy sötétebb pörkölésnél (mint a Belardi, ami jól működött nálam) ott még elmegy?

-
soldier2
őstag
Kicsit finomabb darálás első körben. A lefolyás nem drámaian rossz, de apró buzgárok azért látszanak, és helyenként vakfoltok is vannak az elején. Egy olasz blendet ez még nem tesz savanyúvá, de egy mérsékelten sötétre pörkölt kávéval már előfordulhat. A darálás utáni wdt nekem még egy darálóval sem volt elhagyható, és ez a kis catler is megfordult egy rövid időre (yoghurtos pohár alját levágod, hogy épp találjon a szűrőbe, utána fogpiszálóval elkevered, majd mehet az egyengető. Egy sokkal egyenletesebb lefolyás a cél, és lassúbb is. Ez a gép ha jól tudom tud előáztatni, érdemes egy 10s körüli előáztatást beállítani.
-
Casto
csendes tag
Elkészült a videó

Nehezebb volt elkészíteni, mint gondoltam!

A kis spriccelést a csapolásnál is ennek kell betudni, mert amúgy ez egyáltalán nem szokott jelentkezni!
-
adp
őstag
ez milyen jószág? Ez HX vagy mi? nem nagyon tudom értelmezni a bojlerét
-
Keresztapper
senior tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
A Gaggiánál annyit csinál a rézcső, hogy a csapolás teljes ideje alatt b. 1 fokon belül tartja a fej hőmérsékletet. Rézcső nélkül ez úgy néz ki, hogy az első néhány másodpercben kb. 4 fokot esik a fejhő.
Egy fejbojleres gépnél ez úgy néz ki, hogy csapolás alatt némileg emelkedik a fejhőmérséklet. Rézcsővel és anélkül is. Ott a rézcső azért lehet jó, hogy a fejbojlerben lévő nagy tömegű víz kevésbé hűl meg, hamarabb lesz ismét stabil.
A Silvia abban különbözik a többi fejbojleres géptől, hogy a fejbojlerhez képest kissé eltolt feje van, így ez kompenzálja a csapolás közbeni hőmérséklet emelkedést.
A Silvia hőmérséklet viselkedéséről az általam igen becses Meander fórumtárs tud pontosabb információval szolgálni, akinek fulltuningos Silviája van és mindenféle fejhőmérséklet méréseket is végzett. -
8nemesis8
veterán
Ezen jót dőltem

A nyitottat honnan vetted? Néztem, hogy van expolygonon, talán kipróbálom, ha nem nagy befektetés, talán nem!
lagoon79: Akkor abszolút kezdőknek talán nem is igazán javasolt, ugye?
Bazsee71: Még jó, hogy bekérdeztem, eddig csak videón vagy élőben néztem és mondom mekkora királyság, ezzel tanulni is könnyebb, de most valahogyan mégsem érzem azt a "must have" érzést, pláne, amit a feleségemtől kapnék utána, így is kivan kicsit ezen a kávéőrületemen!

Egyébként tegnap én is hivatalos taggá váltam és beszálltam egy Gaggia Classic-al

-
Pé
senior tag
Látom többek olcsó(bb) darálót keresnek. Nekem van egy eladó Graef800-as, ha valakit érdekel, privátban.

-
soldier2
őstag
Persze, mert amíg a Gaggia a bojlert melegíti, addig a Silvia a vizet, így gyorsabban reagál a fűtés bekapcsolására. Ha megoldható, hogy ne kapcsoljon fűtés.... de hiába is filózok (filózunk) rajta, maj Fragola ha benéz, megmondja a tutit, ha valakinek, akkor neki van ezzel tapasztalata.
Nyitott kar: lehet megmutatná, miért savanyú a CM
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
mdav88
üzenetére
Én is "ócó jó" sonoff s20-ast vettem, 3 db volt 6600 huf. Nagyon beváltak, a silvia óracsörgés előtt 50 percel kapcsol be. A silviának kell >40 perc, hogy hőstabil legyen. Igazán remek cucc.
Parci: tudtommal a silvia bojlere bruttó 3,5 dl, nettóban 3 dl (és ez a lényeg a mi szempontunkból). A többi a belső fűtőszál.
-
válasz
soldier2
üzenetére
a gaggiánál a pici bojler hamar kifogyna a szuflából, remek kiegészítés a rézcső. a silvia eleve nem fogy ki annyira, ha kap még egy csomó meleg vizet, jó esetben nem lesz nagy változás, rossz esetben akár még ronthat is (ha abból indulok ki, hogy a silvanónál a saját szememmel láttam emelkedő kilépő vízhőfokot, pedig ott csak egy opv varia volt).
-
freaghill
őstag
Lenne egy újabb kérdésem. Honnan érdemes Bialetti Brikka Elite-t venni, van különbség egy-egy webshop között, vagy ahol olcsóbb?

Csak mert ez elég jó áron van. -
8nemesis8
veterán
válasz
John3:16
üzenetére
Igen akkor ez tényleg a nyomásfokozós.
Rendeset nem kaptam mellé (használtan vettem), vagyis ami rendes az szerintem egy személyes és van egy vakszűrő is.nemethsza: Csatoltam! De gondolom azért 1 lyuk, mert ezzel fokozza a nyomást

Köszi a linket mindjárt ránézek.
Agyalok, hogy kellene esetleg egy nyitott szűrőkar is. Te melyiket használjátok általában? Gyári vagy másik kar vagy nyitott? -
csendes tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Gyárilag kapsz hozzá elvileg nyomásfokozósat (amelyiknek összesen egy kis lyuk van a közepén) és rendeset is (ezen rengeteg miniatűr lyuk van).
Szerintem ebbe érdemes lenne beruháznod:
http://expolygon.hu/webshop/ims-szurok/1460106-i-m-s-2-cs-szuro-12-18grh24-5-gaA fórumon nagyon sokan használjuk megelégedéssel.
-
8nemesis8
veterán
Az lehetséges, hogy a gyári Gaggia Classic 2 személyes szűrője egy hülye nyomásfokozós szűrő?
Ha igen, milyen nem túl drága értelmes két személyes szűrőt tudnátok ajánlani? -
csendes tag
válasz
mdav88
üzenetére
Nekem is egy egyszerű mechanikus van a GC-hez:
https://www.somogyi.hu/product/mechanikus-belteri-idozito-ora-24h-15min-tg-3-3268Évek óta teszi a dolgát.

-
válasz
soldier2
üzenetére
biztos lehet azt is rézcsövezni, de nem tudom, hogy ott mennyire van értelme. a gaggia bojlere kicsi, és dupla külső fűtőszálas, ráadásul alu (gyorsan reagál). a rézcső oda tökéletes. a silvia 3,5 decis bojlerénél azt tippelném, hogy máshogy mennek a dolgok, már abban sem vagyok biztos, hogy nem lenne-e emelkedő karakterisztikája a kilépő vízhőfoknak (rézcsővel).
a rézcsöves fulltuningra szerintem az amúgy is olcsóbb gaggia jobb alapanyag. ha nincs rézcső, akkor abszolút a silviát választanám. persze lehet, hogy rézcsővel is azt kéne, passz.
-
soldier2
őstag
válasz
mtgabor007
üzenetére
2015-ben volt változás a Gaggiában. Azóta nem ajánlott.
-
-
gpbenedek
csendes tag
Okos konnektor hazai forrásból. (s200) Jópár napja van tesztüzemben, és jól teszi a dolgát, főleg 4600 jmfért. Időzítést tud, fogyasztást nem mér. Hátha valakinek hasznára lesz a reggeli rituáléban (:
-
válasz
mtgabor007
üzenetére
ha új, akkor silvia. ha használt, és legalább 2 éves, akkor gaggia
-
mtgabor007
csendes tag
válasz
mtgabor007
üzenetére
eddig találtam egy ilyet, GC felé hajlok, nem csak az ár miatt: főleg két presszó jönne le, esetenként barátok (akik majd várnak...
) -
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
kezdőként az espresso élmény elérése, karbantarthatóság és későbbi tuning szempontjából melyiket ajánlanátok a két gép közü?
1. GC
2. Rancilio Silvia -
sz.zs.
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Frissen pörköltből amit én már próbáltam és bejött Brikkába:
Kapuczíner Brazil Santos
Kapuczíner Kolumbia Supremo
Csészényi Columbia Supremo
Pacificaffe Monsooned MalabarAz a tapasztalatom, hogy csak 100% arabicából csinál finom kávét, robusztás blendből egyik sem ízlett vele. De ez csak az én szubjektív véleményem...

-
Bazsee71
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Szerintem nem nyúlsz mellé a 4-essel sem. Általánosságban le szoktuk írni, hogy a 2 adagos 1-nek megfelelőt ad, a 4-es pedig 2 személyre szokott elég lenni. Azt tudnod kell, hogy ha a nagyobbat veszed, akkor fél adagot nem fogsz tudni készíteni vele.
Ha van továbblépési szándék, akkor egy sima Moka Express is kiszolgálhat az átmeneti időszakra. A 4-es Brikka 24-25g körüli őrleményt benyel, ha jól emlékszem. 1,5 hete kényszerkotyogózok egy Top Moka Teflon 3 személyessel, ebbe 18g őrlemény fér, két személyre tökéletes.
-
Bazsee71
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Egyedül kávézol? Mert ha már ketten vagytok, akkor kell a 4-es Brikka. KávéKalmárnál 2-es, AVX-nél pedig 4-es kapható, utóbbinál ha jól tudom IMS felsőszűrő is elérhető hozzá, bár nem tudom úgy mivel ad többet.
A kotyogós azért nehéz ügy, még a Brikka is, mert más a kávé, mint egy espresso géppel, számomra kicsit nehezebben körülírható. Nem tudom helyes elképzelés-e, de én pl. kipróbálnék egy robis blendet Paljoctól (Get Up 50/50, Locavore 80/20), mellé meg egy világosabb arabika blendet, vagy egy olcsóbb SO-t. Hogy melyik most a világosabb blend, azt nem tudom, de nyugodtan lehet érdeklődni telefonon, nagyon korrekt fazon.

Casto: Nekem épp ellenkező tapasztalatom volt a Kapucziner kávékkal. Dobj fel egy videót a folyamatról, kivesézzük.
Nem kell, hogy profi legyen, de abból sok minden leszűrhető. Nyitott karod van a géphez? Csatornásodás is okozat problémákat a kioldódásban. -
Casto
csendes tag
válasz
titusz248
üzenetére
Én voltam, aláírom, így történt

Most minden csapolásom tökéletes szemre, rendben van a nyomás, a mennyiség, a crema úgy tartja a cukrot, hogy sosem akar eltűnni, tigriscsíkok is ott vannak, viszont azzal szenvedek, hogy a Kapuczineres kávékból minden csapolásom borzalmasan savanyú. Hívhatjuk citrusosnak, de akár fel, akár leviszem a hőt, ugyanúgy megmarad ez a savanyú íz. A gép sose látott citromsavat, tehát ez nem okozhatja a hibát.
Eddig egy elvileg csokis SO-t próbáltam sikertelenül, ma pedig vagy 3 Top Blendet csapoltam, hasonló eredménnyel. Előtte a Belardiból Isteni csokis-meggyes italokat húztam, tehát talán én én se vagyok szűk keresztmetszet a dologban.
Járt valaki hasonlóan Kapuczineres kávékkal, vagy én rontok el valamit?

-
Bazsee71
őstag
válasz
eddhunter
üzenetére
Nálunk sajnos csak a lejárati dátum van rajta, de ha abból levonsz két évet, akkor meg is van. Tehát most 2019-07 körüli/utáni kávékat érdemes keresni.
freaghill:Összefoglalóban van egy jó kis leírás, abból érdemes szemezgetni. 5-6e/kg környékén is vannak már érdemes kávék.
-
freaghill
őstag
Úgy tűnik hamarabb lesz kézi darálóm, mint gondoltam.
Milyen kávét lenne érdemes beszereznem kezdésnek?
-
jack B.
csendes tag
Nagyon kávé-függő a dolog. Én helikopteresből is csináltam vastag cremát, igaz Paljoc-félével, nem Aldissal. A Mülleres Lavazza most elgondolkodtatott, pedig nem akartam már boltból venni.

-
eddhunter
tag
A kosár nem eredeti, ez is az expolygonból van. Ugyanitt mérleget is vettem, tehát van. 😊 15kg az tuti megvan, ha több az baj? Melyik kávét ajánlanátok kezdő kísérletekhez? Egyenlőre nyilván a készítést szeretném nagyjából megismerni, az ízekkel később kiserletezgetnék. Eddig a nespresso géphez a fekete, ristretto nevű kapszula jött be leginkább.
-
titusz248
csendes tag
válasz
eddhunter
üzenetére
Szerintem amig nincs "normális" kávéd ne is éld bele magad semmibe abból amit itt látsz/hallasz. Ha egy iható valami jön ki akkor az már jó. Nem bántásból irom ezt de kb 1 hónapja volt itt, nem emlékszem rá ki akinek ugyanez volt a gond, hogy a bolti kávéval nem igazán ért el sikereket, aztán amikor megérkezett hozzá a friss kávé, egyből eredményesebb lett

-
sz.zs.
őstag
válasz
eddhunter
üzenetére
Azzal a kávéval én nem tudtam normális italt készíteni, sem kinézetre, sem ízre. Mindenképpen kellene frissen pörkölt kávé, vagy legalább 1-2 hónapnál nem régebbi Lavazza pl. Müllerben szokott lenni ilyesmi frissességű, ha van a közeledben.
Aztán ha le tudod fényképezni azt a dupla szűrőt, az sem ártana, hogy megnézzük milyen?! -
jack B.
csendes tag
válasz
eddhunter
üzenetére
hasonló volt nekem is azzal, de az Aldissal sok csodát azért ne várj, ahhoz frissen pörkölt kávé kell, hogy rendes cremát kapj. a Baby-nek is kell szerintem 15-20 perc, míg 'bemelegszik'. 15 kg-val tamperálj nagyjából. nekem ezek hasznosak voltak az elején. ja, meg lehetőleg babokat mérd azért le az elején.
-
eddhunter
tag
Nos pénteken megvettem a Gaggia Babyt, meg a cm 702-t. Gyors megoldásként a fentebb nevezett aldis kávéval kezdtem a kiserletezgetest. Egyelőre nagyon messze vagyok a jó kávé készítéstől😆 Szóval az a gondom, hogy túl hamar megy át 60ml a pogácsán (kb 20-22mp, a gomb nyomástól mérve, egyátalán onnan kell mérni?) Dupla szűrőt hasznnálok 14g kávét őrlők és a graef a legfinomabb állásban van, van benne 1 alátét a háromból. A víz hőmérsékletet nem igazán tudom rendesen ellenőrizni, vettem az expolygonnál egy csiptetos hőmérőt, de vagy én vagyok a béna, vagy tényleg vacak szerkezet. Az eredmény elég híg ital, gyenge, kicsit világos cérna. Milyen irányban kezdjek változtatni?
-
Toobee
veterán
válasz
von toth
üzenetére
Itt találod őket. Szabadon állítható a Tatabányától mért távolság.
-
von toth
tag
Van valakinek Tatabánya vonzáskörzetében eladó cucca? Mármint karos gép.
-
Bazsee71
őstag
Egy ilyen összekóstolásra beneveznék a HeyCafé-val is, hajt a kíváncsiság.

A picihez pedig sok boldogságot!

-
meander
tag
A majornál emlékeim szerint a legnagyobb gond a bakapja a babot vagy sem ügy volt. A royal ugyanolyan erős, ugyanaz a fordulat, mint a ZM. Olyan gond sosem volt, hogy ne őrölné le a babot, akadna, szenvedne, stb. Egy dologban azonban valóban elmarad a ZM-től és az az állítás finomsága. Most kb. 4mp egy nyekkentés a meneten, de azzal még kísérletezni fogok, hogy zsírozással, hosszabb csavarral, stb lehet-e ezt finomítani (nyilván sosem lesz ZM). Az viszont, hogy nem tudom 1mp, 0,1mp, 0,01mp finomsággal állítani a lefolyást nem nagyon érdekel, mert kiérezni sem tudom. Jelenleg annyit tudok mondani, hogy ha beállítok egy kv-t, azt finomabbnak sejtem, mint az eddigi darálóimmal. Persze ez is hülyeség, mert pl. ezt a Casmo Kenyát még sosem ittam másik darálóval.
Ha majd úgy gondolom, hogy bejárattam a konyt, akkor azzal összehasonlítani érdekes lesz (nekem). Ha meg elkezdem árulni a majort, úgyis az lesz a legjobb daráló, amim valaha volt és csak gyerekvállalás és anyagi gondok miatt adom el
-
Bazsee71
őstag
válasz
meander
üzenetére
Még megvan, elvileg a héten érkezik vissza hozzám fragolától, aztán megy egy fórumtárshoz próbára. Espresso tartomány gond nélkül állítható a Royalon?
Parci: Szerintem itt a pontosság lesz a kulcsszó, amit már a ZM-nél is nagyon hangsúlyoztak az olaszok. Nálam - mint utólag kiderült - ez nem volt meg, elég szépen ütött a kés. Most a forgórésszel együtt lett belőve, többet a késtartót le nem veszem róla. Az már mellékes, hogy egyúttal új csapágyakat is kapott.
adp azt mondta, hogy az SM-nél 6 másodperc körül alakul egy fokozat, remélhetőleg meandertől is hamarosan megtudjuk, hogy miként muzsikál.
A Royal és a Major menetemelkedése egyébként ugyanaz.
Újrapróbálni nem lesz alkalmam, mert ugyan a frekvenciaváltóval még lógok pacuha69-nek, de a ZM késeket átvette adp. -
BlacKSouL
addikt
Két eset van, vagy sikerül pont eltalálni azt a mennyiséget, amikor a dugattyú lenyomva már a kávén fekszik fel, és ekkor ugye jól kinyomom belőle az összes folyadékot, majd hagyom megszáradni kicsit, utána egy zacskóba kipottyantom. A másik, hogy keveset teszek bele, így marad kis rés a dugattyú és a zacc között, ekkor is leöntöm róla amennyire lehet, de így sokkal ndevesebb marad, ezért utána kikanalazom egy hosszú kanállal.
A dugattyúról a finomszűrőjéről viszont azonnal lemosom, kipöckölgetem, mert ha bennemarad, utána hajlamos belepenészedni, és nem jön ki később semmivel. -
meander
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
csöbörből vödörbe... narancs megvan, piros grapefruit nincs
komolyra fordítva a szót, nem igazán érdekel a vérnarancs, egy kis édességet szeretnék még a pohárba és rendben is vagyunk. A Royal - ZM kombó eddig nagyon jól muzsikál, de szeretem a kony-t is. A kony azonban még bejáratós, ezért óvatosan fogalmaznék meg véleményt. Jelen állapotában minden esetre a ZM jobb Casmora, kony jobb palyotzra. Térjünk vissza rá pár hónap múlva. Ezt a két darálót viszont most nem tervezem eladni egy darabig. A majort azonban el kellene. Neked még megvan? -
Rush77
aktív tag
válasz
8nemesis8
üzenetére
Mondjuk nem tudom az Iconanak mekkora a szűrője de lehet, hogy (amennyiben a karban magában nincs semmiféle szelep vagy hasonló műanyag tenger mint a Poemianál - csak a két kifolyó nyílás van -) érdemes lenne keresni valami relatív olcsó kosarat ami méretben passzol és nem nyomásfokozós és esetleg úgy próbálni nyilván ügyelve arra, hogy ne legyen feleslegesen drága a végén.
Pár ezernél többet semmiféleképpen nem költenék rá (utólag könnyű okosnak lenni miután 60$-ért megvettem a kart a Poemiahoz
)@ dzsolt7
Én a Choco Madness-t szoktam venni és nekem nagyon bejön. -
jack B.
csendes tag
köszi a válaszokat mindenkinek, maradok a szemesnél addig is a gagyibb őrlővel.
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben főleg filtereztem otthon, most viszont ismét megjött a kedvem a presszózáshoz illetve a különböző beállításokkal való kísérletezéshez, és úgy gondoltam, valami olcsóbb kávéból vennék többet, hogy alaposan ki tudjam ismerni, és ne legyen túl drága a "játék". Full arabicát szeretnék, de nem fontos, hogy SO legyen.
Eddig ezeket nézegettem, van valakinek valamelyikkel tapasztalata? (Ha esetleg más tippetek van hasonló árkategóriában, azt is szívesen fogadom.)Kapucziner - Jubileum Blend
AVX - Honduras
AVX - Monsooned Malabar
Pacificaffe - Blasius
Pacificaffe - Mexico (ennek az a hátránya, hogy kilós kiszerelés, 250-es csomagokban pedig jelentősen drágább lenne)
PallYotz - Choco Madness (ez is kicsit drágább, mint a fentiek, viszont nincs szállítási díj) -
meander
tag
...csak egy rövid ajánlás a Casmo Gachata-ra. Egyet ittam belőle ma reggel, tehát semmit sem jelent, de az azért látszott belőle, hogy a "pezsgő savasság" jellemzőt szépen hozza. Már ez is nagyon tiszta, izgalmas ízeket hozott, szerintem emelni fogom a hőt 92-93 fokra és lassítok rajta, hátha előjön a vérnarancs is.
Csak tudnám milyen íze van a vérnarancsnak, utoljára kb. 20 éve ettem Szicilián. -
bluesfan
tag
-
jack B.
csendes tag
amíg nincs meg a darálóm, szerintetek érdemes a Kapuczinertől olyan kávét venni, amit karos presszógéphez ledarálnak neked, ha kéred? nyilván ez elég specifikus, mert gondolom, nem egy gépre specializálódik a darálás (pl. GC).
-
Symbio
senior tag
https://rauwolf-coffee.at/index.php/rostkaffee/criollo-gratus-391.html?
Ebből fogy a többedik negyedkilós. Közel lakom a határhoz és a fiam Bécsben egyetemista, így nem gond a beszerzése.Frissek és az ár sem vészes.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gyúrósok ide!
- World of Tanks - MMO
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Dji Goggles 3 garanciával/ Neo2, Neo, Avata2, Mini 4 Pro, Air3 / Dji Beszámitás lehetséges
- Atlas + Vostok 55mm rudak + 245kg tárcsa
- DJI MINI 4 PRO FPV COMBO ELADÓ/ GARANCIA, CARE BIZTOSÍTÁS
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo tökéletes hibátlan álapotban eladó
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. A problémádat nem oldaná meg, de láthatóvá tenné jó eséllyel. Aztán kivágnád, mert egy nap 3x kellene pultot tisztítani.