- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Saját Redmi Note 13 Pro+ a világbajnok focicsapatnak (és indiai rajongóiknak)
ma Argentína nemzeti válogatottjának mezével díszítik az új Redmi különkiadást.
-
Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég
it A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.
-
Megjelenési dátumot kapott a Star Wars: Hunters
gp A tervek szerint június elején végre befut a teljes kiadás mobilokra/tabletekre és Nintendo Switch-re.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom unjátok már az ehhez hasonló kérdéseket, de az a helyzet, hogy hiába olvasgatom a fórumokat és a különböző kávés oldalakat, a sok infó hatására csak egyre elveszettebbnek érzem magam. Van egy Graef CM800-as darálóm, és e mellé szeretnék egy kávéfőzőt, amire maximum 100k lenne a keret. Nem kell vérprofi gép, de normális minőségű eszpresszót szeretnék értékelhető crema-val, és jó lenne, ha a napi átlag 2 adag mellett tartós életű lenne. (Jelenleg egy Szarvasi Mini Espresso-val küzdök, jó lenne ennél lényegesen jobb kávékat készíteni.)
Elsősorban új gépet szeretnék, de, ha van valami tuti használt cucc, akkor az is szóba jöhet. Mit tudtok ajánlani?Még egy kérdés: PID-et utólag bármelyik gépbe lehet szereltetni? Nagyon szimpatikus a hőfokszabályozós dolog, de azok a gépek, amikben alapból van kívül esnek a keretemen.
Előre is köszi!
-
dzsolt7
csendes tag
válasz fragola.6035 #42330 üzenetére
Értem, köszi! Van vagy lesz mostanában eladó felújított Gaggia-d?
-
dzsolt7
csendes tag
Hú, nem gondoltam volna, hogy ekkora vitába tenyerelek bele a Lelit említésével. De nem baj, így legalább elég sok pro és kontra érvet olvashattam mindkét márkáról. Viszont most már valaki adjon el nekem egy pid-elt Gaggiát, mert nagyon irigyellek titeket, amikor a az otthon készített eszpresszóitok ízéről meséltek.
Na jó, azért persze én is kutakodtam közben. Erről mi a véleményetek: http://www.ebay.com/itm/Gaggia-Classic-Espresso-Machine-and-Vario-Mahlkonig-Grinder-plus-more-/162164677364?hash=item25c1c49af4:g:qiYAAOSw6n5XqjI5
Ennyiért nekem elég jó vételnek tűnik, de van egy erős gyanúm, hogy ennél jóval feljebb fog menni az ára... szóval jó lenne valami nem aukciós oldalról származó gép.
-
dzsolt7
csendes tag
Jelenleg egy Simi által felújított pides, rézcsöves GB-m valamint egy Graef CM802-esem van itthon, és ugyan nem szeretnék mostanában túl sokat költeni a kávézásra, de egyre jobban foglalkoztat az őrlő cseréje. Gondoltam tanácsot kérek tőletek, mert könnyebb úgy összegyűjteni a pénzt, ha konkrétan megvan, hogy mire gyűjtöm (vagy mit érdemes figyelnem használtan). Eddig elsősorban a Fiorenzato F4 Nano és a Mazzer Mini (esetleg SJ, de az már húzósabb) került képbe, de nem tudom, melyikkel járnék jobban.
A karba őrlési opció és a babtartály mérete számomra nem fontos, úgyis minden alkalommal ki szoktam mérni a duplához szükséges mennyiséget, és csak azt öntöm bele, őrlés után pedig a rögmentesítés a wdt már a "szertartásom" részeivé váltak. Az viszont jó lenne, ha minél kevesebb lenne a pangó őrlemény (vagy legalább gyorsan ki lehetne szedni - a Graefnél néha sokat elszöszölök az ecsettel, mire rendesen kijön), hogy ne keveredjen a friss kávé az előző napival. nem tudom, hogy ez szűkíti-e a kört, de filterre és eszpresszóra is használnám.
Szóval a fentiek közül melyiket ajánlanátok inkább? Vagy inkább valami mást?
-
dzsolt7
csendes tag
válasz fragola.6035 #45907 üzenetére
fragola, írtam tegnap privátot.
(Ha már olvastad, akkor tárgytalan, csak nem akartam, hogy elkerülje a figyelmed) -
dzsolt7
csendes tag
Eladó Graef CM802!
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Ha nem fontos a crema, és, hogy eszpresszóra hajazzon a kapott ital (elég, ha szimplán finom), akkor is a Brikka a leginkább ajánlott kotyogó, vagy ebben az esetben van jobb választás?
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan kb. egy hetet olyan helyen fogok tölteni, ahol nem lesz lehetőségem tűzhelyet használni, és vállalható kávézó sem igazán van a közelben. Ennyi időt akár kibekkelhetnék valami automatás vagy sarki kocsmás kávéval is (korábban ezt tettem), de túlzottan hozzászoktam az otthoni minőséghez, ezért inkább valami utazós szetten gondolkodom. A frissen őrlés alap, szóval a Lido mindenképpen jönni fog velem. A filterezés azért necces, mert ahhoz viszonylag sok vizet kellene vinnem, ami kb. 2 kg-val megdobná a csomagomat, szóval inkább a presszó-szerű megoldások érdekelnek. Elektromos kotyogósok közül van olyan ami ajánlott/vállalható? Illetve a handpresso-t is nézegettem még, de ahhoz kellene egy vízforraló is pluszban. (Azért igyekszem csökkenteni a csomagom súlyát, mert tömegközlekedéssel+gyalog fogok utazni). Valami ötlet?
-
dzsolt7
csendes tag
válasz fragola.6035 #61118 üzenetére
Cukrásztölcsérből eladó darabod is van esetleg? Mert akkor nem állnék neki az átalakítással szórakozni...
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben főleg filtereztem otthon, most viszont ismét megjött a kedvem a presszózáshoz illetve a különböző beállításokkal való kísérletezéshez, és úgy gondoltam, valami olcsóbb kávéból vennék többet, hogy alaposan ki tudjam ismerni, és ne legyen túl drága a "játék". Full arabicát szeretnék, de nem fontos, hogy SO legyen.
Eddig ezeket nézegettem, van valakinek valamelyikkel tapasztalata? (Ha esetleg más tippetek van hasonló árkategóriában, azt is szívesen fogadom.)Kapucziner - Jubileum Blend
AVX - Honduras
AVX - Monsooned Malabar
Pacificaffe - Blasius
Pacificaffe - Mexico (ennek az a hátránya, hogy kilós kiszerelés, 250-es csomagokban pedig jelentősen drágább lenne)
PallYotz - Choco Madness (ez is kicsit drágább, mint a fentiek, viszont nincs szállítási díj) -
dzsolt7
csendes tag
Tegnap megjött a Kapuczinertől a 4 csomag Jubileumi blend, mindegyik nagyon friss, 18-ai pörkölés, szóval pár napot még várok a kísérletezéssel.
Viszont közben beszereztem kb. 380-400 g tárolásához elegendő mézes üvegcsét is. A kiadagolással is várjak, vagy azt jobb minél frissebb kávénál megcsinálni? Azt tervezem, hogy amennyit tudok, annyit adagonként lefagyasztok, és majd csak akkor szedem elő, ha a többi már elfogyott. Ez így okés, vagy jobban járok, ha megbontom az első zacskót, szétporciózom, elhasználom, és utána bontom+adagolom a következőt zacsit?