-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Amit gpbenedek írt azt csak megerősíteni tudom. Ha számít a hely akkor darálónak valamelyik Kinu (itthon a KVX forgalmazza), vagy a kis Graef (702). Kéziben a Kinu motorosban a Graef alatt nem éri meg nézelődni, ha kávézóihoz hasonló filterkávét szeretne. Amit szintén nem szabad elfelejteni, hogy Omniából nem lesz jó filterkávé, de Sárga Tchiboból sem. Amiket kávézóban használnak azoknak a kávéknak az ára 10000 ft fölött van többnyire kilónként.
-
Joe63
tag
Sziasztok!
Eladnám Saeco Via Venezia gépemet + Nemox Lux kávédarálómat.
Kávéfőzőről: link
A daráló fokozatmentessé alakítva.
Nagyon keveset használtak, podos gépre váltás miatt lettek eladók.
Ár egyben 40 ezer Ft.
Érdeklődni PÜ-ben.
-
Jackx
tag
Sziasztok.
Olvasgattam a fórumot, és láttam hogy milyen ajánlások voltak abba az irányba, hogy milyen a minőségi kávé.
Ennek ellenére, én szeretnék ajándékba venni egy kapszulás kávégépet!
A barátnőm főként tejes kávét iszik, de nem kell hogy tudja a gép gőzölni, habosítani, vagy bármi.
Azt olvastam, hogy a Dolce Gusto kapszulás kávégépek pont ideális lenne az ő igényeire, de szeretném megkérdezni, hogy szerintetek ezek a Krups gépek jó választás volna-e? Esetleg másik gép/márka 15-30 ezer között?Tudom hosszútávon a kapszulák miatt drága, és sokan az eszpresszó esküsznek, de itt most mást szempontok vannak

-
gpbenedek
csendes tag
Nekem a hario mini mill filterben nem hozta az átütő tiszta ízt. Zavarosabb volt, kicsit kesernyés olykor. AP-ben és V60-nál is ezt tapsztaltam. (és a kettő azért elég más ízvilág, állag) A graef cm802 sokkal jobb. (és a 702-is, ami egyébként meglepően kicsi élőben)
Én kézi darálóból mindenképpen KINU m47-et vennék, ha most kezdeném.Az M38 olcsóbb, de arról nem tudok semmit. Kancsóra még nem szántam el magam, mert van egy tejkiöntőm, aminek jobban visszahajlik a csőre, és tejhabot nem, de vizet kiválóan tudok vele önteni. Viszont szülinapomra lehet, hogy meglepem magam eggyel

Ár/érték arányban ezt látom a legjobbnak
Kicsit spórolósabb edisön egy ikeás húshőmérővel párosítva.
Vagy közepesen spórolós megoldás, húshőmérővel
V60-at nagyon szeretem.
Szóval én ha most kezdeném, és lenne otthon sima vízforralóm:
- vennék egy kinu darálót
- egy 2500 Ft-os 0.35 ös tejeskancsót visszahajtott csőrrel
-ikeás (vagy hasonló) hőmérőt
- egy v60-at -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
Bazsee71
#61187
üzenetére
Persze, igen, de arra gondoltam offsettel újraindítom. Próba cseresznye.
bajnokpityu@ Reggel 113-on hőhiányos volt a kávé, most 118-on meg majdnem mint régen. Én ebből arra gondolok, hogy ha nem is 5 fokot, de 2-3-at jelentett az eltérés. Megpróbálom az offsetet és újra auto tuning.
-
dni
őstag
Szasiztok,
páromnak megtetszettek a filter kávé italok, melyeket kávézókban fogyasztott, így otthon szeretne heti egy két alkalommal saját részre készíteni.
Ahogy utána nézegettünk egy V60 vagy Kalita wave filterezőre, őrlőre, mérlegre és hattyú nyakú kiöntőre lesz szükségünk első körben a friss kávé mellé. Leginkább az őrlő kiválasztásával küzdünk ezek közül. Első körben azt gondoltam, hogy egy Hario SKerton/mini mill is elegendő lesz, de ahogy utánanéztem azt olvastam, hogy belépő szintnek, utazó őrlőnek jó, de sokan tovább léptek valamilyen komolyabb kézire, vagy a gépi őrlőre.
Mit tudnátok ajánlani kézi őrlő kategóriában? Olyasmit keresnék, ami már egy jó kompromisszum, nem gond ha külföldről kell beszerezni, csak ne egy hónapot kelljen rá várni. (Egy nagy elektromos őrlőt nem szeretnék kirakni viszonylag kis méretű konyhánk pultjára, amit hetente egyszer használnánk, így maradnánk a kézinél)Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
gpbenedek
csendes tag
válasz
Bazsee71
#61174
üzenetére
Az espresso embassynak van/volt egy bérelhető tanterme a belvárosban, ahol voltak gépek is (Lm, de typusra nem emlékszem). És biztos vannak még más oktató helyek is, akik bérbe adnák. Pénzbe kerül, de egy kérdést megérhet, és lehet, hogy a CasMo beszerzésben is tudnak segíteni.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Oké, igen egyszer kell. És mikor érdemes? Hideg indításkor, vagy ha már bemelegedett gép, kvázi hőstabil?
Közben hazaszaladtam, mert nem hagyott nyugodni ez 113/118 probléma, 118-on húztam is egyet, visszakaptam amit vártam kinézetre, nagyjából ízre is, bár mintha enyhén sok lett volna a hő, hangyányit mintha keseredett volna.
De az is lehet, hogy ez már az izgalom miatt volt. Majd délután higgadtan.... most legalább lenyugodtam kicsit
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
bajnokpityu
#61176
üzenetére
Aha. És hogy érdemes mérni a kijövő vízhőfokot? Be kellene áldozni egy szűrőt hozzá? Esetleg gagyi gumi vakszűrőre applikálni a szondát? Vagy elég ha ráfogatom a szűrő aljára? Érdekelne.
Biztosan nem lineáris (egy ideig tuti), iszonyat nagy a hőtehetetlensége a fejnek is és a kazánnak is. -
bajnokpityu
félisten
válasz
GAgyiXyXy
#61175
üzenetére
Nincs értelme silvián offsetet állítani, két okból: egyik, hogy pár nap alatt kitapasztalod, milyen számot mutat a kedvenc KVidal, amikor izlik. Másik meg, hogy nálam a silvia valami ritka furcsán reagált a hőfokállításra, és mai fejjel elég valószinűnek tartom, hogy nem lineáris a dolog. Hogy tutibiztos legyek ebben, mérnem kellett volna a kilépő vizhőfokot, de hamarabb eladtam, mint, hogy megérkezett a műszer.
Tehát, hiába veszel le mondjuk 10fokot a piden, nem 10fokkal lesz hidegebb a kijövő viz. ezért kb hőfokonként kéne offsetet állítani. Anno nagyon furcsálltam, hogy cirka 25 fokos intervallumot használtam, miközben az emberek maximum 8 fokos kilépő vizhőfokokat mondtak. És most is kb 6-8 fokot használok a Vibiemmén, ezzel el tudom érni kb a végleteket.
Amikor elmondtam ezt a tapasztalatot a Mesternek, helyeselt, hogy igen, a silvia ilyen, tehát nem egyedi eset voltam.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Megérkezett Fragolától a rommá tuningolt szilviám. Köszönet a gyors és szakszerű munkáért! Nagyon pöpec lett.
És mindjárt telis-tele vagyok kérdéssel. Kezdem is az elsővel. Laci 118 fokra állította a pid-et, ekkor mért 92 fokos vizet, ami +26 fok. Van-e valakinek tapasztalata az xtm7100 pid-el, érdemes-e beállítani az offsetet, hogy 92 fokot mutasson? És ha beállítom, valakinek tapasztalata 1 fok a piden mennyi a pogácsára kerülő vízen? Kevesebb, esetleg több mint 1 fok?Mindjárt első reggel álmosan 113-ra lett állítva, jól előfűtve, a kedvenc kávém nem volt nyerő, lapos lett. Persze ez a mínusz 5 fok miatt is lehet. Mivel kapott szűkítést is, a lefolyás is dadogott mint günter vizelete mielőtt elkezdte használni a prostamol unot. Szóval lehet az örleményt durvábbra kell venni csupán a szűkítés miatt?
Délután kivallatom a kiscsajt, koffein mérgezés közeli állapotba kerülök az tutti.Milyen időnként kell, egyáltalán kell-e futtatni a pid-en az auto tuning-ot?
Még gyorsan rendelek egy okos konnektort, hogy teljes legyen az örömöm és reggel már felfűtve várjon silvia...
-
Bazsee71
őstag
válasz
soldier2
#61171
üzenetére
Támogatom, hogy jó előre legyen időpont, mert én meg párommal mennék Budapestre, neki pár héten belül már a novemberi beosztást is le kell adni.
Nem tudom ki mennyire mozgatná a masinát, de meandernél a késsel nem lenne gond, az már most is majdnem bejáratott, és ha jól látom, akkor Parcinál is pörögnek bele a kilók.
Szívesen mozgatom GC-t, a nyomásszabályozással is tudunk játszani, szerintem ez is fontos lenne. Kérdés, hogy mennyire alkalmas folyamatos tesztelésre, de szerintem 5-10 perces körökkel nem lehet gond.
A tesztkávé pedig lehetne most CasMo, hogy igazán megizzadjon vele a társaság.
vTamas35: Nálam igen küzdelmes volt az espresso beállítása, de mint kiderült, a forgórészben igen nagy volt a játék, így inkább meander tapasztalataira adnék, nála eddig jónak bizonyult. Ami tanulságos lehet, hogy ehhez bizony baromi pontos gép kell, szóval fragola a kulcs tényező.
Nem tudom még, hogy lesz-e alkalmam a szabályozott Majorral újra nekifutni a tesztelésnek, illetve őszintén szólva már csak kávézni szeretnék, kedv sem sok van hozzá.
Nem tudom a Majorod járt-e már a ballószögi klinikán, de azt a gyári késsel is érdemes megejteni, utána meg már egy próbát szerintem megér a ZM kés. Ha sikerült elkapni, akkor nagyon jó kávé volt az eredmény.
Parci: Ha ez megnyugtat, munkaügyben megyek, lófrálásra talán fél nap jut, és pont úgy szervezték, hogy az olasz nyaralásunk tervezett indulása előtt 4 órával landol Ferihegyen a gép, szóval egy élmény lesz összeszervezni. Lehet sajnálni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ronin s8
senior tag
Tudom, kicsit bulváros, de talán valakinek újat is mond: [link]
-
soldier2
őstag
válasz
Bazsee71
#61159
üzenetére
Ki nem hagynám, csak legyen időpont jó előre, hogy tudjam úgy szervezni a beosztásom. Azért jó lenne, ha ezeken az új ipari dögökön addig lemenne legalább 10kg, arra az esetre, ha tényleg valós dolog lenne ez a bejáratós dolog. És szintén szükség lenne egy stabil pides gépre is (a HX legutóbb nem muzsikált szépen). Nem mondom, hogy a Cremina alkalmatlan lenne a feladatra, de digitális fejhőmérő hiányában akadhatnak nüansznyi eltérések (ha nem akad más, megpróbálok szerezni egyet, de összehasonlításra szvsz pides gép kellene).
-
vTamas35
csendes tag
Ja én is ezt gondoltam és mégis... Ráadásul az őrlemény finomságának beállítása mellett (mert nem volt elég változó) a fordulatszám is befolyásolta a kivonatolás hosszát
Mondjuk azt a mai napig nem értem, hogy mitől csatornásodott folyamatosan egy hónapig, azóta pedig tökéletes annak ellenére, hogy ugyanaz a rutin. Vagy ennyit számít az az 1-2 kiló bejáratás az új késeknek, vagy tényleg rá kell hangolódni. De ahogy látom itt azért sokan szívnak azzal, hogy megevesszük az elvileg sokkal jobb darálót aztán egy-két hónapig rosszabb az eredmény mint előtte...Bazsee71: Kicsit lemaradtam, mi lett a végeredmény a ZM kések csapatpróbájának Majorral? Ott is túl kicsi az espresso tartomány a menetemelkedés miatt?
-
Lefty
addikt
A CM702 daralo most 27990 az edigitalnal ha valaki most szeretne venni (mint en).
-
Bazsee71
őstag
Félve kérdem, hogy van-e információtok Reykjavikban ajánlott kávézóról, amit kár lenne kihagyni?
-
-
-
meander
tag
válasz
bajnokpityu
#61152
üzenetére
olvass vissza, nem ez a helyzet
-
Bazsee71
őstag
Nem is nyomok a válasz gombra, annyi minden felreppent itt.

Ha a Royal működik ZM késsel, akkor a Major is fog, ugyanaz a menetemelkedés. De kell hozzá fragola, hogy atompontos legyen, különben megette a fene. Valószínűleg nálam is ez volt. A késtartó fel lett szabályozva, de a tengely vitt bele játékot, nem is kicsit.
Fragola többször leírta, hogy a kúpos őrlők elviselnek egy kis játékot - ezt amúgy a kialakítása is magában hordozza -, a síktárcsás darabok a rendkívül háklisak. Engem pacuha69 teljesen meggyőzött, egy Koppi kávét ittam nála, bődületesen jó volt.
Toobee, szerintem az kimondottan érdekes lenne, főleg ha soldier2 is megjelenne a HG1-nal. A Macskakőben nem éreztem érdemi difit a K10 és az M47 között, bár ott benne lehetett, hogy nekem a PY LXR még nem villantott.
Azt hiszem alakulgat a következő Kávérandi, meg a téma.

Szerk.: A Warqee-nak egyértelműen jót tett a 93 °C, sokkal hátrébb szorult a fekete tea, és jobban jött a barack. Lehet reggel még 92 °C-ot is kipróbálok. Mandarin eddig nekem sehol, de hát ezen nem csodálkozom, a 2/3 is rekord.

-
válasz
bajnokpityu
#61152
üzenetére
most írta meander, hogy ennél sokkal jobb a helyzet. a leírása alapján kb. olyan, mintha ricninként fokozatos lenne a normál mazzer. azzal azért együtt lehet élni, ha amúgy a kés annyira frankó.
-
válasz
Bazsee71
#61147
üzenetére
erre az szokott lenni a home-baristás megfejtés, hogy ezeket nagy forgalomra csinálták, hanyagul, szénné pörkölt olasz kávékhoz, ahol nem számítanak a nüanszok, a lényeg, hogy gyors legyen. és hogy nézd meg, hogy a kést is tudod mozgatni a késtartón, mielőtt meghúzod a csavarokat, ergo az egész pontatlan, ergo kuka, és valami monolith nevű csodaszer a gyógyír mindenre. frankón olvastam, hogy a mazzer egy pontatlan szar.
-
válasz
meander
#61146
üzenetére
SiD ugyanezt mondta, hogy valamelyik helyen, ahol konstans mindig zseniális a kávé, roburok vannak. én nem nagyon hittem eddig ebben a bejáratós marhaságban, dacára az atomtudós home-barista fórumereknek, de ezúttal lehet, hogy lesz benne valami. legalábbis remélem, semmi kedvem darálót cserélni, erre ráment minden tűzerő.
amúgy, csak kíváncsiságból: vajon teljesen azonos a royal és a robur, garatra, mindenre? magyarán, elég volna késtartót cserélni és jöhetne a zm kés?
-
Bazsee71
őstag
válasz
meander
#61146
üzenetére
Józan paraszti ésszel is baj lenne, ha ezek a dögök nem tudnának valamit. Én annyit olvastam róluk még anno, hogy filterre nem igazán váltak be, de presszóra bajnok mindegyik. Tuti, hogy idő kérdése, mire a kések magukra találnak, illetve mire ráálltok, hogy mit kérnek magától a kávégéptől.
Az időpont kapcsán önző érdektől vezérelve, de valamikor novemberben jó lenne összefutni, felvinném a HeyCafét is. Lenne egy olyan sor őrlőkből, amit érdemes lenne végigkóstolni, talán még egy EK-val lehetne megfejelni (jveres?). Arra a konklúzióra tippelek, hogy itt már ízlés dönt, mert mindegyik jó lesz. Még kicsit nálam is korai messzemenő következtetést levonni, de eddig nagyon úgy tűnik, hogy nem mozdulok a Royal irányába.
-
meander
tag
nem emlékeztem, de most őszintén nagyon megnyugtattál. Jók lesznek egyébként biztos vagyok benne, amióta megláttam, hogy a Bonanzában is kony van.
-
meander
tag
csak presszóra próbáltam és ott jól. De igazából csak presszó esetében érdemes morfondírozni, mert szerintem filterre nem lesz ennyire érdekes a finom állítás. Ott szerintem közel zm minőséget kéne adnia (nem próbáltam, csak okoskodok) leszámítva a bentmaradót, meg a többi baromságot
már csak emiatt is meg fogom tartani.
presszóra be lehet állítani, de ott azért van különbség az eredeti meg e között. Lényegében itt a nem mp-ként tudod állítani a lefolyás hosszát, hanem mondjuk 3mp-es egységekben. Magyarán akármilyen kicsit mozdítasz, annak kb. ez a hatása. Na persze ez kinek probléma. Én például nem is tudok olyan konzisztensen főzni, hogy sorozatban mp ugyanazt főzzem. De ha tudnék, akkor meg érezni nem tudok ennyire. Aztán lehet van olyan senzory bajnok (hoppá, szakszó), akit ez zavar. Azt meg nyugtassa meg, hogy nem 1m HUF az ára.
Ízekről majd írok 2-3 hét múlva. Egyelőre annyit tudok mondani, hogy ez a legfinomabb, amim volt. De még nem volt EK-m, K30-m, monolithom, roburom, lyn weberem stb... -
Kowi84
aktív tag
Sziasztok,
Tudom, hogy az automata kávéfőzők inkább a "nem ajánlott" kategória, de a párom már halálra szekál, hogy neki kell egy ilyen, mert már elege van a kotyogóból. Sajnos, nem tudom lebeszélni róla...
Tudnátok olyan típust ajánlani, amire estleg rá lehetne sütni az "elfogadható" jelzőt?
-
meander
tag
nekem egyből új késekkel kezdett a felújítás után, de az első zacsi valami isteni volt és utána jött a meredek hanyatlás. Egyelőre semmi pénzért nem adnám el (digitális ZM-re elcserélem), de szarok a lefolyások. Be fog járatódni szerintem, csak a hogyan a kérdés, mert most a Royal ZM egyértelműen jobb. Sebaj ráérek

-
Bazsee71
őstag
De akkor egyensúlyba kellene hozni a túlvégen egy EK-val vagy ZM-mel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pár perce megvolt a Warqee főpróba, csak még oda-vissza zsíroldóztam a gépet, nehogy azon múljék.
94 °C, 22s előáztatás (picit későn kapcsoltam), 44s csapolás 5 baron, 18g->36g. Döbbenet kávé, az első aminél én is kiérzem a zacskóra írt ízjegyek egyikét. Ami picit csalódás, hogy nem a mandarin és az őszibarack tombolt, hanem a fekete tea, de az keményen. Vagy 10-20 másodpercig csak forgattam a csészét és illatoltam a kávét, már ott meggyőző volt, de ott még jobban jött az őszibarack (persze ezt csak puskázás után tudtam ráérteni).
Kicsit bajban is vagyok, hogy merre tovább, mert most így tisztán fekete tea íz maradt a számban, semmi mellékes (még "kávés" sem). 93 °C-on próbálok még egyet, illetve próbálom egy percen belül tartani, mert már szőkült kicsit, hátha picit lehet fokozni az őszibarackot, meg egy kis édességet hozzátenni.
Egyébként ilyen csúnya kávészemeket régen láttam. Nem hibás, nincs vele semmi minőségi probléma, egyszerűen formára, méretre rendkívül inhomogén és ronda. Még az illata sem az igazi, a zacskó nyitásakor már mormogtam, hogy b@szki Balázs ez cumi, ebből nem lesz finom kávé.
-
150 ezer forintért mai árakon egy e61-hx nem rossz vétel igazából. és ha sokat tervezel gőzölni, akkor még jó választás is lehet. ha viszont nem, akkor én biztos, hogy pid-es gépet akarnék. bár nem olyan "menő", de egy pid-es, rézcsövezett gaggia minimum nem rosszabb kávét ad.
-
mufi
senior tag
-
adp
őstag
válasz
meander
#61132
üzenetére
és nálad, hogy teljesít a zm kés? főleg presszó érdekel, mármint rendesen lehet fokozatokat váltani? Mert ugye Balázs írta, hogy nála vagy 15mp vagy 40mp alatt jött le két idézőjeles fokozat között.
Fragolát már párszor kérdeztem neki mi a tapasztalata a ZM késes SM-ekkel, de nem igazán jött még rá válasz...
-
válasz
meander
#61132
üzenetére
talán romlottak a shotok, amióta cseréltem
, de azért közben meg mintha szép lassan javulna. igazából onnantól kezdve, hogy SiD azt mesélte, hogy az egyik kedvenc titkos favoritja a robur, végtelen esélyt adok neki. viszont én még nem is láttam zm kést, így fogalmam sincs, hogy az hogy hasít. -
mester6
tag
Vásárolnék egy használt 58mm-es tampert, M8-as nyéllel , vagy anélkül.
Személyes átvétel lenne jó Budapesten. Csak egy egyszerű tamperre lenne szükségem.
Ajánlatot pü-ben kérem. Köszönöm. -
meander
tag
válasz
fragola.6035
#61109
üzenetére
Az a tölcsér sajnos még 20-25e körül is érdekel. Royalra elég kicsi a cukrász tölcsér, plusz az eredeti forma szerintem egy kicsit többet ad esztétikailag. A Royal pedig megérdemli, legalábbis 1,5 hét tapasztalatai alapján. Le leszek hurrogva a szakmaiatlanságom miatt, de egyelőre nagyon jókat iszom vele. Világos The Barn, 5 Elephant, Bonanza kávék voltak a kísérleti alanyok. Furcsa módon nem nagyon lett égett ízük, még 20mp előáztatás 50mp főzés mellett sem és szintén furcsa módon még "átlagos" 20+30mp lefolyás mellett is sokkal édesebbek, mint pl. a Konyval.
Elég is a kontárkodásból, játszom még vele kicsit aztán igyekszem írni valami precízebb észrevételezést. Majd elfelejtettem Royal + ZM késről van szó. -
Symbio
senior tag
Sziasztok! Új vagyok itt, bár 3 hete próbálom átrágni magam ezen a bő 60e h.sz-on, de csak azt értem el, hogy még hülyébbnek érzem magam a témában. Amatőr kávészerető ember vagyok, szeretem a jó presszót. De annyit hamar levettem, hogy ez otthon drága hobbi, így eddig csak a kávéházakat látogattam (olcsóbb és jobb az eredmény). Eddig. Mert szert tettem egy Catler 8013-asra és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban.

Mivel tudom tisztítani, vízkőtleníteni úgy, hogy ne tegyek kárt a készülékben? Hol szerezhetők be ezek?
A darálót kell valamivel tisztítani? Vagy elég egy ecset néha?
Tanácsot kérnék szemes kávé ügyben. Hol kezdjem, mivel? A Kapuczínersek Győrben praktikus hely lennének, mert majdnem helyben van. Vagy csak menjek be hozzájuk és segítenek ... oké
Ha jól vettem ki, akkor itt néhányan foglalkoznak értékesítéssel is, az hogy működik (mászkálok BP-en is)?
Kaptam szimpla és dupla szűrőt. Erről megtudhatnék többet? Mikor, melyiket, hogyan?
Bocs a sok kérdésért és köszi, ha valamiben segítetek
-
John3:16
csendes tag
válasz
fragola.6035
#61109
üzenetére
Tölcsérügyben esetleg vedd fel a kapcsolatot velük:
http://femnyomasfot.hu/hu_HU/base/ -
celf
őstag
Filternél ez a blooming dolog nekem nem stimmel.
A CO2-vel mi a baj a kávé ízét tekintve? Túl savas? Keserű? Vagyis inkább mi az, ami majd visszatartja a CO2-t, hogy elillanjon, amikor ki van öntve a pohárba a kávé. -
prandris
tag
válasz
fragola.6035
#61109
üzenetére
A villák nekem tetszenek. A tölcsérnél nem tudom milyen a gyári, de olyan megoldás nem lenne egyszerűbb vagy olcsóbb mint ahogy a dózer van megoldva? Egy szép erős lemez tölcsér alakúra formálva, esetleg az illesztésnél vékony forrasztással, hogy ne hulljon ki az őrlemény (max egy húzás ecsettel rajta, ha megakadna rajta, a garat miatt úgy is muszáj). Motortakaró lemezzel árulnád egy csomagban amúgy?


-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
#61118
üzenetére
Ezért gondoltam rá, hogy már az előállítás helyén kérni lehetne módosításokat.
Én vékonynak nem gondolom, kézzel nem lehet hajtogatni, leginkább hasonlít a gyári megoldásra,elég olcsó.
(persze mindenkinek más az ízlése)Láttam valahol még valami shaker-ből fabrikált megoldást, az is jópofa volt, de túl sok igényes megoldással nem találkozni.
-
ronin s8
senior tag
válasz
mdav88
#61110
üzenetére
"Tölcsér: Miért nem veszed fel kínával a kapcsolatot? Ha megtalálod a cukrásztölcsér gyártóját, akkor biztosan hajlandóak a kar és dugasz ponthegesztése előtti állapotban elküldeni, vagy igény szerint lyuggatni."
Ennek azért nem futnék neki. Kínában sok mindent gyártanak, de innen a netről Te csak kereskedőt találsz...
-
dzsolt7
csendes tag
válasz
fragola.6035
#61118
üzenetére
Cukrásztölcsérből eladó darabod is van esetleg? Mert akkor nem állnék neki az átalakítással szórakozni...
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
#61117
üzenetére
Akkor a gyári stabilabb. Nekem elkezdett oldalra lemászni róla. Sima kart nyilván a kifolyó miatt megtartja.
-
mdav88
aktív tag
válasz
Sic.Transit
#61115
üzenetére
A daráló lerezgeti, mert nincs mibe megkapaszkodjon. Bár nekem csak házi barkács megoldásról van tapasztalatom... Pár hozzászólással feljebb látható az én megoldásom, azt kombinálva a hosszabb villával tökéletes lenne.
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
fragola.6035
#61109
üzenetére
A nagyobb megtartja a naked kart is a helyén? Akkor mindenképpen kellene!
-
válasz
Bazsee71
#61098
üzenetére
annyira nem meglepő, hiszen a k30 kávézóba szánt daráló. a
jolly-nakheycafénak meg gondolom magas a fordulatszáma is. na, de azért a roburban ott egy 900 wattos, hűtött motor is. egyébként ne menőzz a kínai darálóddal, örülj neki, hogy nem volt pofám elsőre lecsapni rá a robur mellé...
-
válasz
fragola.6035
#61109
üzenetére
egy ilyen kartartós (tehát a nagyobbik) villára beneveznék, ha felmegy a roburra

-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
#61109
üzenetére
A villák faszák, a gyári 8-10e forintos árat nem nagyon értem.
Esetleg lehetne gondolni a naked kar tartására, mint egyedi ötlet.Tölcsér: Miért nem veszed fel kínával a kapcsolatot? Ha megtalálod a cukrásztölcsér gyártóját, akkor biztosan hajlandóak a kar és dugasz ponthegesztése előtti állapotban elküldeni, vagy igény szerint lyuggatni.
-
fragola.6035
aktív tag
Hónapok óta nem lehet kapni Mazzer Electronic kartartó villákat, ezért most pár hete próbálok keresni valakit, aki legyártja. Kellett találnom egy lézervágót és egy cnc élhajlítót, aki nem hajt el ilyen 1-200 darabos tétellel. Most végre sikerült és már gyártás alatt van. Remélhetőleg olyan minőség lesz, amilyet elgondoltam.
Lesz felesleg is, ha valaki kér majd. A pontos árát még nem tudom, de ilyen 3500-4500 körül lesz.
A Mazzer tölcsér gyártatással viszont nem nagyon haladok. Gyári minőségben nem találok olyan gyártót, aki 20-30 darabos tételben vállalná, hogy rozsdamentes lemezből legyártja. Komoly gép kell hozzá, cnc fémnyomással lehetne megcsinálni.
Most ott tartok, hogy találtam olyan szakit, aki sima tradicionális fémnyomással megcsinálná 1 mm-es vörösréz lemezből és ez lenne krómozva. Árban kb. 20-25e. lenne. Ezt mindenképpen kipróbálom, a Royalokhoz kell tölcsér.
Futok azért még egy-két kört, de lassan el kell ezt engednem, sok száz km-t elautózgattam már ez ügyben.Vélemény?
-
sector99
újonc
Sziasztok !
Automata kávégép vásárlás ügyben szeretném a véleményeteket kérni. Elöljáróban annyit, hogy volt már egy Saeco Vienna gépem, most jelenleg egy Jura Imressa E70 gépem van. Mindkettőt használtan vettem, de meg voltam velük elégedve. A cél kellemes krémes presszókávé fogyasztása - mi olyan 70-80 ml mennyiségű adagokat szoktunk meg.
Most egy új gépet néztem ki: Gaggia Velasca típust. A kérdésem, hogy érdemes-e megvenni ?
A szempontok: finom krémes kávé - esetenként capuccino készítése szemes, esetleg őrölt kávéból(de ez utóbbi nem olyan fontos). Tartós, megbízható gép legyen, állítható, programozható eltárolható kávémennyiség opciókkal. Nekem a kivehető főzőegység szimpatikusabbnak tűnik ,de ez is másodlagos.
Nos ezekről szeretnék tanácsot kérni, de mindenféle más javaslatot véleményt szívesen fogadok !
Előre is nagyon köszönöm ! -
Rush77
aktív tag
válasz
Bazsee71
#61105
üzenetére
@ Bazsee71 & And06
Köszi, kipróbálom.
Jut eszembe filter pöriről.
Most éppen PY Yirga van és hát huhh. Nem vagyok egy nagy eper rajongó de ez nagyon betalált.
Szó szerint pofán b...ott az eper íz.
Eddig ez nálam a nyerő a nem túl nagy merítésből. Még a feleségem is azt mondta, hogy nagyon jó pedig ő általában úgy van vele, hogy kávé kávé és az eddigi filteresek sem igazán jöttek be neki. -
Bazsee71
őstag
válasz
Rush77
#61104
üzenetére
Tim Wendelboe mutatja a tutit.
Állítólag elég bolondbiztos módszer, én csak nagy ritkán, de adp rendszeresen készít így italt/cuppingol. Szerintem ehhez illik igazán a filter pörkölés. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy FP-t és lenne pár kérdésem.
1- Milyen kávé ajánlott hozzá? Filter pörkölés játszik?
2- milyenre kell darálni? A filternél finomabbra?
3- Néztem a neten és többféle arányt olvastam a kávé/vízre. az 1/17 az jó lehet?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Python programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / RTX 3060 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi


![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk azt a mai napig nem értem, hogy mitől csatornásodott folyamatosan egy hónapig, azóta pedig tökéletes annak ellenére, hogy ugyanaz a rutin. Vagy ennyit számít az az 1-2 kiló bejáratás az új késeknek, vagy tényleg rá kell hangolódni. De ahogy látom itt azért sokan szívnak azzal, hogy megevesszük az elvileg sokkal jobb darálót aztán egy-két hónapig rosszabb az eredmény mint előtte...

, csak kíváncsiskodtam

már csak emiatt is meg fogom tartani.







