Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Androidos fejegységek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
Óva intenék mindenkit, aki a Lidl (Lidi ugye) szórólap alapján kinézte magának a sárga Segafredo-t.....
-
von toth
tag
Cagliari szemessel van valakinek tapasztalata? Aranyszínű csomagolás.
UI. Az Auchan nekem sem jött be....
-
von toth
tag
Kutyafuttában, mivel nem volt amit szoktam venni, bevásároltam ebből az Omnia Home baristából, hát megérdemeltem. Mindenkit óva intek. Ez még rosszabb, mint amikor a dreher újra feltalálja a kukoricamentes sört.
-
von toth
tag
-
von toth
tag
Ezeknél az ulka pumpaknal hogy lehet állítani a nyomást?
-
von toth
tag
Egyszer már (párszor...) kicsit kiveséztük a tejszín témát ma vettem soya (alpro) tejet, hogy azzal iszom. Nem rosszak a benyomások, de valamennyi cukor abban is van.
Kérdésem, hogy a mandulatej áttolja valamilyen irányba, érdemes -e kipróbálni, láttam még rizstejet arról mi a véleményetek?
-
von toth
tag
válasz
Zotmund001
üzenetére
Graef őrlő igen, pivalla nem, helyette a Gaggia. Érdemes tuningoltat venni, mert akkor nem neked kell szarakodni vele.
-
von toth
tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Kínai cég. Mármint a kávéfőzőinek a beszállítói. Ahhoz képest hongkongi dollárban néztem az árukat és ennyi pénzért jóval értelmesebb darabokat lehet venni. Már amikor a klinikán volt 2 éve javításon egy ilyen pivalla, akkor is nagyon illúzióromboló hatása volt. Pedig amúgy ha nem spórolnák ki az anyagot belőle nem feltétlen lenne rossz. Én hat év alatt a második darálójukat használom, harminc körüli magasságot megér, de több pénzt nem adnék értük.
-
von toth
tag
Tuningolt (2005-ös) Gaggia Classicom továbbra is eladó....

-
von toth
tag
válasz
Piftuka
üzenetére
Felújítás utáni állapot, tehát relatíve 0 km. Ez nem olyan összetett, mint egy autó, hogy háromszáz E km felett már jobb új után nézni. Én 80-100 kávét tolhattam felújítás óta benne, de a gyárinál masszívabb dolgok kerültek bele felújítás után. Privátban többet is tudok mondani.
-
von toth
tag
La marzocco 14-18g szűrő GC-hez ajánlott?
-
von toth
tag
...és látám, hogy a GC-ben a PID mennyire jó és főzék sok kávé...és boldog vala..

Biztos volt már a szűrőkről, de most ötleteket várok szimpla szűrőre(tudom, nem éri meg vele koszolni nekem mégis bejön) ki mit ajánl. Expolygonról rendelnék vízlágyítóval együtt majd.
-
von toth
tag
válasz
üzenetére
Aha, kicsit trakesz hangja van, mindegyik amiben ez a pumpa van. Nekem a káváklinikán 50-ért kínálták fél évgarival, annyit bőven megért. Beépített előáztatás, hőfok stb ennyiért nem sok. Ha tudom h hőfokot lehet állítani anno lacsapok rá....Mindegy mert most egy nagyon jó kis gépem van. Neked az szabvány 58-as kar hozzá?
-
von toth
tag
Graef oder Hong kong?
-
von toth
tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Szerezz egy mindenképp nyomásfokozó nélküli kart (vagy kimókányolod de arra készülj fel hogy vissaztenni nem tudod)és mindenképpen hűtsd le a bojlert, tehát ha megvan a hőm. visszajelző lámpa, akkor 3 személyes adagot kell csapolni, úgy, hogy nincs fent a kar, tehát öblítesz. Aztán felcsatolod a kart nagyjából elszámolsz 10-ig és lehet csapolni. Ha alul megjelennek az első cseppek, (mármint kávé
) akkor leállítod további 3 mp-re és újraindítasz a kellő mennyiség eléréséig. Szimplázni nem tudsz vele, olyan szűrőt nem fedeztek még fel ahhoz a karhoz. -
von toth
tag
válasz
üzenetére
Hello,
Milyen benyomásod van a pivalláról? Mit tud a gép? csak azért kérdezem mert ugye a manual a neten is fent van, de az részletkérdés, használat közben derülnek ki a dolgok. Én majkdnem azt vettem a gaggia helyett 50-ért kínálgatták a márkaszervizben, annyit szerintem bőven megért. Végül azért nem vettem, mert nem derül ki számomra hogy lehet e hőmérséklettel játszani (úgy láttam, automata csapolású csak akkor akkor csapol, ha elérte a hőfokot)
-
von toth
tag
Nekem relatíve friss pörkölésű és nem sérült csomagolású lavazzával még nem volt problémám. A segafredonak pedig tényleg van olyan vonala, amit halandó sajnos nem tud beszerezni.
-
von toth
tag
Komárom-Esztergom Megyében tudtok valakit, akire rá lehet bízni gaggia classic szervizt?
-
von toth
tag
Ma eljutottam odaig végre, hogy rendelek gaggai classichoz tömítést. Pár hete volt már róla szó, de nagy erőkkel megköszönném, ha esetleg valaki tolna róla linket hogy melyiket kell. Meg a másik kérdésem, hogy csak a fejhez kell tömítés vagy máshová is? ÉS az expolygonból vagy máshonnan?
köszönet nagy erőkkel.
-
von toth
tag
Tudtok valamilyen sütő-főző fórumot? Nem találtam
-
-
von toth
tag
A henteses példát akartam írni, hogy 35 féle hús van , de egy daráló, ott még akár jól is jöhetsz ki a dologból, feltéve, ha egy jó kis csevapot akarsz készínetni
. Na, de a barisssszta kisasszony hogy gondolta? Benne maradt egy kis széntabletta, de rádarálunk egy kis monsoon malabart? Abból mi lesz, paula desszert? -
von toth
tag
Mit toltok most? Mármint kávét.

San Miguel most, ami tetszik, hgy napi hármat letolok belőle, ami nem, hogy b%%+szott pepecs.
-
von toth
tag
Aldit hagyjuk, 4500/kg lavazza szinte bármi csak az előredarált bolti téglát ne. Rajta van a csomagolás és a lejárat dátuma is . Értelem szerűen azt vedd ami később jár le. Egyébként és postapontra kérem, ma jött meg az aktuális, a san miguelre kíváncsi vagyok. Már most.
-
von toth
tag
Egyébként a kávétejszín miért nem jó?
-
von toth
tag
Gaggia classicnál megfigyeltem elkezdett a szűrőtartónál csöpögni a víz. Tömítési probléma kezd kialakulni?
-
von toth
tag
Jókedvet, bőséget nem jelentkeztem hatszáz éve, annyira jó a Gaggia Classic, hogy teléjesen elvagyok vele még az lenne a kérdésem, hogy melyik egyszemélyes szűrőt ajánljátok hozzá? Duplának vettem IMS-t nekem bejött (illetve hát annyi, hogy teljesen normális kávékat csinálok)
Szimplából is érdemes azt?
-
von toth
tag
Egy középkategóriás felújított automata is sokkal jobb egy bármilyen Brikka-mikkamakkánál és ez nem ízlés kérdése, hanem az elégett kávéé.
Ha 100+ fokos víz megy át rajta tökmindegy. Persze marha stílusos csak nem jó a végeredmény.
-
von toth
tag
Namostaztámár! Direkt az ajánlások miatt vettem IMS-T

Egyébként, hogy lehetne levezetni ezt az esszét? A perforáció miként befolyásolja az ízvilágot?
-
von toth
tag
Magasabb robusztás arányból kevesebb töltösúly kell? Mert így túl kesernyés lett. Mondjuk a lefolyási idő is volt a duplára 35mp 16g-mal.
-
von toth
tag
A sparban is kapható mokate milyen kvalitásokkal bír? Érdemes kipróbálni vagy felejtős?
Cukor téma: normális presszóba nem rakunk cukrot, mert az egész elveszíti az értelmét.Illetve lehet bohóckodni, de akkor ne gaggiát vegyél hanem 3,1-es neszkvikket vagy zacskós oké! kakaót.
Van a neten egy srác, aki összehasonlította a gaggiát a silviával, aztán a szép végtermékbe meg tett egy szívlapát cukrot. Ez rosszabb, mint ha egy szép savignon blanc-t felhúzok fröccsnek.
-
von toth
tag
A graef 702-ről jut eszembe, honnan lehetne bele motort szerezni? Graef.hu kizárt velük már beszéltem.
-
von toth
tag
A két hete vásárolt gaggia classic (2005) nagyon bevált , IMS kosár+ egy egyszerű alu tamper a plusz tuning most (bár szerintem a vízterítő sem eredeti). SZinte mindig tökéleteseket iszom, kivéve ha figyelmetlen vagyok (ferde pogácsa, nem elég tempsurf) . Sokkal megengedőbb, mint bármi amivel eddig nyomulta, a pidnek sem érzem hiányát. A lényeg, hogy én is szeretném lebeszélni azokat, akik valami műanyag szart akarnak venni, hogy ne tegyék. Kár pénzt kidobni. Kell venni egy ilyet és helyben vagyunk.
-
von toth
tag
Nyilván más az ízlésünk, de a dolce gusto lezárt kapszulában 15 bárral patikára kimérve nem sokkal rosszabb, mint egy Poemia mondjuk frissen darált lavazzával.
A lidl/aldi vonal szemesből meg abszolút zsákutca, szörnyű, dohos ihatatlan test nélküli fosok. Szerintem.
Most ami kommerszben jó a fekete lavazza vagy aki a gyümisebbet szereti az Oro, E felett érdemesebb PY, Kapucziner vagy Pacific.
-
von toth
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Minap cseréltem le Poénkát gaggiára, előtte 10 évig azt használtam. Volt egy pár napra itthon az említett Delongghi is.
Szerintem ha mindenképpen ilyen akkor a poemia. Nem hosszabb életű, de jobb a végeredmény.
A dolce gusto (persze már a gaggia árnyákában ) és a poemia a között nem sok lesz, sőt.
-
von toth
tag
Naddon jó a gaggia de miért fekete asuűrő belül? teflon a bevonat?
-
von toth
tag
Vááá, megvettem a Gaggia Classicot, a POemiát meg felraktam a polcra.
Első benyomásom; már a műanyag (nem is hozzá illő) tamperrel is teljesen jó kávét húztam.
1. Melegedés 15 perc
2. öblítés
3. Gőzre fel
4. Öblítés vízmegjelenésig
5. 16g-vel egy dupla hústűvelkirályság
Szerintem +10% az eddigi produkcióimhoz képest.
Bejött az elmélet a szélesebb vízterítés komplexebb ízeket és állagot ad.
Báj dö véj:
Polémiában is ez az Ulka pumpa van?
-
von toth
tag
A pid egyébként megjegyzi a beállításokat?
-
von toth
tag
Egyszer már kérdeztem, de hátha most beljebb vagyunk,hog mondjuk akkor 53mm es szűrőnél nem olyan komplex az ízvilág?
-
von toth
tag
válasz
WiZARD
üzenetére
Hát nem tudom, én Tatán az ébresztőt tudom felhozni, de semmi olyan értékelhetőt nem ittam (néha a bántó savanyúságon kívül), aminél otthon egy fos poemiával ne húztam volna jobbat (esőtánccal természetesen)
Viszont Balatonon egy nem túl kimagasló helyen meg egy betanuló srác húzott egy olyat zöld segafredoból, hogy azóta összefut a számban a nyál, pedig a fogyasztói cuccaik elég laposak.
-
von toth
tag
Én obiban vettem az ezer forintod idökapcslot nem massziv viszont teszi a dolgát
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest