Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Monitor hiba topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zscz
tag
Sziasztok!
Itt is megkérdem, hátha...
Valaki PID-elt már VOLTA gépet? -
zscz
tag
válasz fragola.6035 #43440 üzenetére
Mármint, hogy Te tudsz kezdeni a pontatlanságával.
Átlag user még a fülével se hall. Illetve hall, akkor is max megvonja a vállát/ vagy vesz tőled egyet.Pl én is tudom, hogy van pontatlanság a Cimbalimban, de itt az ország nyugati csücskén nem fogom tudni megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz Bazsee71 #43692 üzenetére
Én meg mindenképpen robisat ajánlanék.
Láttam én már köpni embert egy világosra pörkölt gyümölcsös kávé után, ill. közben.Nagy az út a bolti téglától a trendi SO-ig.
Azt amit eddig tapasztaltam, az alapján aki fogékony a kávéra, ill. az espressora, az egy sűrű olaszos kávéról (Kolumbia+ 15-20% robi) indul el. Onnan kell fejlődni.
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #43848 üzenetére
Van az úgy, hogy baromira hiányzik a legalsó tartomány homogenitása.
Pl amikor török kávét innék.
Mondjuk az enyém fokozat mentesen állítható, nem úgy, mint a Rossi.
-
zscz
tag
-
zscz
tag
válasz Leica m 28 #43896 üzenetére
Ha egyszer véletlenül találsz olyan darálót, mint amilyen a Cimbali alinox A volt, vagyis volt benne tárcsa és kúpos őrlő mű, akkor mennybe mentél.
https://www.kaffee-netz.de/threads/restauration-cimbali-alinox-a-hybridmahlwerk.45708/
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
A hibrid örlőműves (Alinox A) még nem volt nálam, úgyhogy én is csak a coffegeek oldalról tudtam tájékozódni, ott kb a Mazzereket leverő gépként írták le. Lassabb az őrlés, szóval nem melegszik az őrlemény, baromi homogén őrlemény jön ki belőle. A hibridnél a tárcsa 68 mm-es, az enyémben (Alinox) 64mm-es . A hibridnél először a kúpos megtöri az őrleményt a tárcsa pedig finomítja.
Mindkettő fokozatmentes és csendes. Az enyém mindenképpen. Egyedül arra lennék kíváncsi, hogy ezt fragola tudná-e még finomítani egy felszabályozással.Az SM90-nél pl mindenképpen jobb.
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #43951 üzenetére
Mivel hegeszted oda a rezet a rézhez? Ón? A nyomást bírja?
-
zscz
tag
válasz bajnokpityu #43958 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek!
SZóval ma szétdöntöttem a VOLTA gépem kazánját, ki is van takarítva.Ebbe szeretném beókumulálni a hőelemet. Sajna amit kaptam kínából az ilyen hülye megoldás, gondolom gaggia féle tekerős hőelemes megoldásnál jó, de itt nem lesz az, mivel a menet és a hőelem különálló és mozog a menet a hőelemen. Na ilyenkor ha az egészet ónnal beforrasztom az működhet? Van szúróláng -om, gondolom félprofi megoldás, de szerintetek működhet?
Képeket tettem ide fel.
ÉS akkor a lényeg:
Ezt:
Szeretném ide beilleszteni a fűtőszál közepébe: -
zscz
tag
Van olyan megoldás, hogy nem vezetem bele a kazántérbe a hőelemet?
-
zscz
tag
Öntapadós hőelem? Drágább ,de nem kell fúrni.
-
zscz
tag
Na hát én ma sikeresen eltörtem a 135°C-os bimetál hőelem fülét kazán visszahelyezéskor, illetve a ragya verje meg a kínait emiatt a tokmányos csavaros hőelem miatt.. az istenek nem tudtam elhelyezni.
-
zscz
tag
válasz simi.esp.28 #44045 üzenetére
Akkor jól láttam, hogy csökken a PID-en a hőfok.
Meg is cseréltem. Azóta meg Alarmmal állt. Na majd holnap ráeresztem az autotuningot. (akkor ott ugye nincs más tennivaló csak bekapcsolom set 3mp AT beállít 01-re aztán otthagyni?Amúgy... K hőelem ez az Aliexpresses csoda, de kicsit sufnizva. Mivel kívülre kellett tenni a hőelemet le kellett operálni a forgó csavart. (Picit félek, hogy ott azért kaphatott az érzékelő, mivel a hatlapfej mögötti szakaszt kellett fogóval megnyomorgatnom, hogy lejöjjön.)
-
zscz
tag
NA akkor most nem értem mi van.
Elindul a REX. Bejelentkezik. Majd sima PV SV módban nem reagál a fel le gombra, de ha bemegyek a set-tel a beállításokhoz, akkor meg reagál a gombokra.
A fő képernyőn a beállított érték 0-n van és nem engedi változtatni, és az auto tunera sem reagál. Ilyenkor mit lehet tenni? Dobjam ki a francba? -
zscz
tag
Szombaton jön valaki Sopronba a kávés rendezvényre?
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #45456 üzenetére
Lenne. Főleg, hogy a Pavoni kar leesett pár hete és egy darabka letört a bakelitből.
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #45497 üzenetére
A Francesco a Cercarelli?
Na amúgy a Caravell mennyire különbözik a Pavonitól?
-
zscz
tag
Egyszer én is majdnem beálltam oda a sorba. (a Francesco vásárlói közé) De még lehet megteszem. Rohad szegény Pavoni talpa Az előző gazdája nem vigyázott rá.
[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz Toobee #45543 üzenetére
Ez egy más néven VOLTA, vagy JACOBS néven futó gépecske. Nekem az irodában ilyenem van. Meg is PIDeltem. Jó kis cucc amúgy. Egy hibája van, amit még nem orvosoltam: Túl kicsi benne a bimetal-os hőelem (van benne 3 egy 95°-os egy 135° és egy 115°) így egy kicsit hőhiányos, de ez egy 1000 FT-os tétel.
Az enyém ilyen:[ Szerkesztve ]
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #45779 üzenetére
Egyre jobban tetszik. Baj lesz ebből a pénztárcámra nézve.
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #45779 üzenetére
Írtam privátot!
-
zscz
tag
válasz SierraFox #46276 üzenetére
Nálunk otthon egy Pavoni és egy Nespresso van. Én a Pavonival tolom, a Zasszony a Nespresso+ pici tejhabosító (növényi tejet használhat csak) mixerrel hajlandó csak kávét csinálni magának. Ha nem igény a latte art, akkor ez a kettő egy 2 személyes kávézást tökéletesen kielégít.
-
zscz
tag
Én is gondolkodtam ezen a nyomásmérő órán a Pavonira. Aztán az ára elriasztott. Meg az, hogy az ember úgy 1-2000 csapolás után, már óra nélkül is pontosan tudja mikor jó. (egy nagyon komoly lovász oktató szavaival élve: benne vannak a kezemben a grammok) Az én Pavonimról már a hőmérő csík is lekerült. (Egyrészt, mert elfáradt az Orphanos, másrészről az elején lesegettem csak, most már egyszer se néztem rá.)
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #47046 üzenetére
Azért remélem a szabadalmat levédettétek.
-
zscz
tag
válasz Kávé Kálmán #47804 üzenetére
Gratula!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DRÓN ALKALMI ÁRON! Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- Seiko The Black Series Limited Edition
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest