Hirdetés
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok! Mit javasoltok, ha a GC (PID, rézcső tuning) mellett pár év után egyre több bosszúságot okoz, amikor a vendégeknek tejhab kell: megvárni, míg visszahűl, stb. Plusz időnként közösségi rendezvényen is jó lenne főzni pár tucat kávét, szintén gőzölve a tejet. Dual bojler vagy hőcserélő kellene. Klasszik márkák, mint San Marco, Sanremo, Cimballi, stb egykaros modelljei használtan még megfizethetőnek tűnnek, ezek már inkább ipari gépek. Van valakinek ilyesmivel tapasztalata, pl hogy lehet kiemelni az ízjegyeket? Nyomás, hőmérséklet adott (vagy legalábbis macera állítani), marad az örlemény, meg az idő...

-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
pár hete vettem egy használ Fiorenzato F4E Nano örlőt. Van esetleg valakinek?
Mennyire normális, hogy a "vége felé" szorul a beállító tárcsa? -
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
a keresési eredmények alapján úgy látom, örökzöld téma, de mivel a találatok 2015-től indulnak, bátorkodom megkérdenzni: GC-hez milyen IMS, ..., stb szűrőkosarat érdemes beszerezni?
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
Fiorenzato F4E beállító tárcsa kérdésben tudna valaki segíteni...?
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
a Graef CM 702 upgrade-re szerintetek jó egy új Eureka Zenith Club 60E? Vagy akkor inkább használtan Mazzer...? Van más alternatíva javaslatotok (150-160e a max limit árban).
-
mtgabor007
csendes tag
Egy hónapja járunk, de már most nagy a szerelem
... csak az a tejhab, az lenne már jó! Kicsit rég jártam itt, látom, épp ment erről diskurzus.A kis CM702 teszi a dolgát, A tisztítása kicsit macera, meg talán túl nagyot ugrik egy-egy fokozat között, de a tanuláshoz teljesen megfelel. A párom is könnyne át tud állni AP-ra, ha én nem tudok időben felkelni és lefőzni a reggeli kávénkat a "bonyolult szerkezettel"

-
mtgabor007
csendes tag
válasz
Rush77
üzenetére
Köszi.
vállalkozó kedvű CM 702 tulajok, alátét szereléskor csak óvatosan!
A kúpkést tartó foglalat műanyagból készült. Noha a leírás lelkesen biztat, hogy csavarhúzóval kell ellentartani a csavar leszerelésekor, két helyen is törhet a készülék: a felső káva, ha a csavarhú nekifeszül illetve alul a három műanyag tartó - 120 fokos szögben vannak egymástól -, ha a csavarhúzó beakad valamelyikbe. A leírás talán egy harmadik módszerre gondol, magába a kúpkésbe kelene beékelni valahogy a csavarhúzót...
Nekem végül nem sikerült leszedni. -
mtgabor007
csendes tag
Üdv, Tagok!
Graef CM 702 tulajok: mennyi alátét kell a presszózáshoz?
Holnap érkezik a GC, ezzel együtt egy új dimenzió az AP után/mellett .... -
mtgabor007
csendes tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én is pontosan ezért győztem meg a feleségemet, hogy szükség van a CM 702-re (ennél olcsóbb elektromos örlő nincs szerintem). Egy álom vált valósággá azzal, hogy reggelente nem kell tekernem a kézi Hariot, és tudok kísérletezni a szemcsemérettel. Ja, már abban is egyetértünk, hogy kell egy Gaggia az örlőhöz

-
mtgabor007
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Az energiaigényt aláírom

Viszont szinte mindnyájan használt gépet veszünk, felújít(tat)juk és 20-30 évig használjuk ugyanazt a masinát. Én a lágyított, szűrt vizet részesítem előnyben. A zacc nagy részét a komposztba dobom, a másikkal a lefolyókat tisztítom, a maradék megy a szemétbe. A zacskó meg 500, 1000 g-nál már kevésbé gáz, mint x db kapszula, persze így is környezeti terhelést jelent, ez tény. -
mtgabor007
csendes tag
Esetleg nézz Rancilio Audry/Nancy gépeket. Azok pl nekem - retro kedvelőnek - bejönnek, állítólag alkatrész is van hozzájuk. Ebayen 40 körül mennek... igaz, kívül műanyag :/
Örlőből miért akarsz digitálisat...? Nekem is CM 702 van, ezért kérdem. Én inkább a Graef nagyobb testvéreit, pl 800 néztem, azok fém burkolatosak. Utólag azt mondom, az a 8-9 ezer forint többlet megérte volna. Nem csak a tartósabb alu burkolat - végül is nem focizunk vele a gyerekkel -, inkább az a majdnem 1 kg súlytöbblet hiányzik, hogy ne kelljen mindig óvatosan nekinyomni a bögrét a mikrokapcsolónak. Így vigyázni kell, könnyen elmozdul pár centit. Meg mondjuk a nemsoká érkező GC-val is jobban nézett volna ki. Mindegy, ElsőÖrlőnek így is kiváló!
-
mtgabor007
csendes tag
-
mtgabor007
csendes tag
válasz
mtgabor007
üzenetére
eddig találtam egy ilyet, GC felé hajlok, nem csak az ár miatt: főleg két presszó jönne le, esetenként barátok (akik majd várnak...
) -
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
kezdőként az espresso élmény elérése, karbantarthatóság és későbbi tuning szempontjából melyiket ajánlanátok a két gép közü?
1. GC
2. Rancilio Silvia -
mtgabor007
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
... azóta csalódtál a gépben vagy már mást ajánlasz ebben a kategóriában?
-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
a Rancilio Nancy főzővel van valakinek tapasztalata? Szabad/nem szabad venni, mire figyeljek...?
-
mtgabor007
csendes tag
válasz
eddhunter
üzenetére
Szintén újoncként pár napja én is a Graef CM 702 örlőt vettem, tehát ebben tudok nyilatkozni.
Közvetlen a márkaboltból, szűk két nap alatt megérkezett, az egész család izgatottan várta
A fiam azóta már nagyon jól tudja utánozni a hangját (eddig egy Hariot tekertem) 
Egyelőre testreszabottnak tűnik. Tetszik, hogy egyszerűen lehet szabályozni a szemcseméretet, mert amíg nem jön össze a pénz presszógépre, addig töményebb kávékat nyomok AeroPress-szel és tudok kísérletezni. Alétetekkel lehet még tuningolni rajta, ha finomabb szemcseméretet akarsz.
Apró negatívum: az örlemény statikusan töltődik, a kiömlőnyílás gumi szűkitője közelében hajlamos feltapadni, főleg ha a hozzá kapott kis vacak tárolót teszem oda. Inkább egy szűkebb szájú bögrét használok...Egy szóval: Hajrá

-
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
köszönöm a darálókkal kapcsolatos tanácsokat. Kezdő lévén és AP illetve a későbbiekben karos főző használata miatt a Graef CM 702-re fog esni a választás a jó ár és az egyszerű állítgatás miatt.
Érdemes egyébként még megtoldani a költséget 16 ezerrel a fémburkolatú 802 vagy 800 gépekre? Ezeknél az őrlési finomság fokozatainak száma is több. Ez vajon ugyanazt az intervallumot osztja be több részre , mint ami a 702-esnél van vagy az egész tartomány szélesebb, tehát jobban közelíthető az espresso szint? -
mtgabor007
csendes tag
Sziasztok,
kezdőként örlőt szeretnék
. Jelenleg egy kézi Hario-m van AeroPress-szel karöltve. Az új örlő egyelőre az AP-t kéne, hogy kiszolgálja, de a későbbiekben nyilván egy elektromos főző lesz az AP mellé (valószínűleg Gaggia Classic).
Ennek fényében a konkrét kérdéseim:1. fokozatmentesség: jó vagy nem jó? Olvastam, hogy nehézséget okozhat, ha egynél több főzőhöz használjuk. Bár azt is láttam, hogy már ugyanazon kávé örgedése függvényében érdemes állítani a szemcseméretet (ez utóbbi alapján inkább a fokozatmentesség mellett döntenék...).
2. Graef CM 702 látom, hogy jó belépő, nem fokozatmentes, viszont újonan most 32 ezer körül van. Jó ez nekem? Vagy egy Lelit Fred illetve Iberital Challange-t érdemes beszereznem némi pluszért (kb 15 ezer)?
3. Ha esetleg használtan veszek (egyáltalán érdemes-e) pl egy IBI-t, akkor a késekre mennyire kell figyelnem, ezeket lehet-e cserélni?
Kösz előre is.
TG
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- Eladó Apple iPhone 14 128GB Fekete / AKKU 100% / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

... csak az a tejhab, az lenne már jó! Kicsit rég jártam itt, látom, épp ment erről diskurzus.

. Jelenleg egy kézi Hario-m van AeroPress-szel karöltve. Az új örlő egyelőre az AP-t kéne, hogy kiszolgálja, de a későbbiekben nyilván egy elektromos főző lesz az AP mellé (valószínűleg Gaggia Classic).