Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Erre nekem sincs magyarázatom. Ahogy arra sem, hogy miért vesz valaki közel 400kért tekerőlantot Mazzer helyett. És az még nem is mozgatható. Ez egy életérzés
, persze tartósságban is köröket ver egy jó tekerőlant az olcsó motorosokra, mindazonáltal racionális érv egyedül a 0 retenció, és az alacsony fordulat miatt kevesebb púderszerű őrlemény talán. -
Bazsee71
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Elég sok előnye lehet egy jó kézinek. Kezdjük azzal, hogy a pangó őrleményt mondhatni elfelejtheted. Pillanatok alatt állsz át presszóról filterre, majd vissza. Használhatod otthon és a munkahelyeden is, kényelmesen elfér egy válltáskában. Az már valóban csak egy kényelmi extra, hogy nyaralásra is magaddal tudod vinni.
Nálunk pont vendégek voltak a múlt héten, és hiába számít rendkívül halknak a HC, mindig sikerült mindenkit felébreszteni. Persze szomszédos helyiség, nem volt köztünk 3-4 fal.
-
válasz
jack B.
üzenetére
550 elég sok egy szimpla presszóért.
Mostanában a Móriczon lévő bookline-ban szoktam kávézni. Simonelli gép, 2 örlő az egyikben has bean a másik nem rémlik, de vmi sötétebb pörkölésű. 390 a presszó, 590 a flat white. Gyanítom nem főznek le napi 120 kávét, de ahogy néztem odafigyelnek, hogy jól készítsék el.
-
adp
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
szedd le vagyis csavard le a felso kestartot, porszivozd ki, fogkefevel vagy barmivel pucold tok tisztara a keseket, majd csavard vissza allo helyzetben amig ossze nem szorol, majd innen tekerd vissza kb 4-5rovatkat, ha tiszta a gep nyugodtan lehet allo helyzetben is tekergetni, ja es az autotmata kapcsolot a garat feletti tokban kosd vagy kottesd ki, vigyazz mert 230at kapcsol!!
ugy szepen ki lehet soprogetni a garatot, igy nagyon sok lesz a pango -
jack B.
csendes tag
válasz
jack B.
üzenetére
még egy pici az SM90-hez. szerintem szar. nem bírom presszóképessé tenni, és a motor nem is folyamatosan jár, hanem pulzálva, nem igazán tudom rendesen elmagyarázni. tök jó bőrben van, kések is patentek, de valami gebasz lehet vele. utána olvastam németeknél, állítólag valami motor rúgó törhetett el, attól ilyen szakadozott a hangja.
valakinek ötlet?
-
CB
senior tag
-
válasz
jack B.
üzenetére
Off: Amikről írsz, azokat nem kifogásolta senki, mint ahogy nem is sikítozott senki. Persze megnyugtató, hogy most már bizonyos lehet mindenki, hogy nem is volt szükséges. Kösz!
On: Keresgéltem a nyomás-savasság, hőmérséklet-savasság, kioldódás stb. összefüggések után, és egy elég érdekes írásra leltem a "Caffé Firenze-ről".
Kóstolt valaki ilyet esetleg? -
Peti...(16v)
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Itt meg egy LM Linea Mini egy kicsit többért

-
adp
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Sztem ezt ezen a forumon kar eroltetned, azt meg vegkepp kar eroltetni, hogy megmondod kinek mi a finom, mi az ihato...
Borban is van akinek a BB a kiraly, en akkor mar inkabb nem is kerek,minek igyam ha egyszeruen nem esik jol... hogy tovabb fokozzam tudom, hogy Parci tolem 'fentebb van' borokban, tudom hogy amit en mondjuk szivesen iszok, O azt keruli.
En azt nem gondolom snobsagnak ha valaki ad a minosegre, es a szamara kevesbe minosegi dolgot inkabb keruliIzlesrol vitatkoni total felesleges kor
-
And06
aktív tag
válasz
jack B.
üzenetére
erre biztosan mondom, hogy ezt itt a többség 10ből 10szer megmondja.
későbbi hozzászólásodra reagálva, habár a kotyogó sokaknak nem kedvence itt, rendes alapanyaggal etetve bőven veri a DGt nálam.
nincs ebben semmi sznobéria, a friss mindig jobb mint az előre elkészitett, akármilyen jól van tartósitva. -
paramparya
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
ekkora gourmet-k ne legyetek már, hogy a DG ihatatlan. lehet elétek raknák egy újhullámos kávézóba, mondván 100% arabica, szerintem a fikázás elmaradna.
Feltéve, hogy nem direkt rosszul főzik le, de talán még úgy is: nagyon szívesen vaktesztelek egyet neked, fogadhatunk mondjuk 50k-ban.
Szerintem mindenkinek joga van a minőséget preferálni a mennyiség helyett, a mennyiségbe értve az alacsony árat (=több marad másra).
Elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki, aki ivott már legalább 20 kávét újhullámos kávézóban (elsőre úgyis csak "savanyú", kell idő míg kiérzi az ember a különbségeket), és egészséges ízlelése van, az egy ilyet benézzen. Ha igen, annak pszichológiai oka vannak (voltak kísérletek, ahol ha elég sokan mondják azt egy csoportban a beépített emberek, hogy bizony az a két párhuzamos egyenes a képen nem is párhuzamos, akkor az összezavarodott kívülálló is azt mondja inkább), de az egy másik kérdés.Vannak szubjektív, ízlés mentén eldönthető kérdések, de ez az állítás nem oda tartozik, ez egyszerű tudatlanságból vagy dacból fakad.
Azon nőttünk fel, hogy szart ettünk/ittunk. Azoknak, akik nem ellenkeznek kézzel-lábbal és maradnak a "régi szép" ízeknél mert az ad biztonságot, sőt kifejezetten keresik az új ízeket, nekik is időbe és energiába telik megismerni és értékelni kezdeni a minőségi dolgokat.
10 éve instant Nescafét ittam, 6 éve nespressot, utána inkább bolti téglából kotyogósat itthon, és mellette újhullámosban presszót vagy flat whitetot. Ma filtert főzök itthon, mert azzal jobbat tudok a kategóriájában mint a GC-vel egyelőre, és viszatértem a kotyogóshoz, mert rendes őrlővel rendes kávéből azzal is jobb jön. Lehet, hogy 2 év múlva egy E61-es gép lesz itthon.
Vagy addigra már gint főzök vagy whiskey-t, mert igazából az ebben az érdekes, hogy valamit megtanuljak jól csinálni, az már csak mellékes, hogy még praktikus és ízlik is.
Ezzel együtt ha más által készített dolgot eszek/iszok/használok, ott is nagyon fontos szempont, hogy az adott dologból mennyire jót hoztak ki. Ezért iszok hamarabb meg egy Red Bull-t, mint egy szar kávét, pedig nem vagyok nagy rajongója a cukros löttyöknek. -
soldier2
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
"lehet elétek raknák egy újhullámos kávézóba, mondván 100% arabica, szerintem a fikázás elmaradna" - vágnám a barista fejéhez, hogy soha el nem felejtené
Az írásod többi részének van valóságalapja, de nem véletlenül nem foglalkozik egy fórum sem a kapszulásokkal. Túl kevés a változó, pár nap után önmagát ismétli az ember. Aki fórumozik, és veszi a fáradtságot, hogy utánanézzen, az meg nem baj ha megtudja, hogy a kapszula nem a kávézás csúcsa, hanem az alja, és a DG ezen belül is alsó kategória (szvsz a Nespresso sem sokkal jobb). -
Csápájev
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Azért szerintem engedtessék meg,hogy egy kávés fórumon, ahol a kávé kimaxolásával foglalkozunk, ne legyünk jó véleménnyel a Dolce Gustoról

Azt azért kötve hiszem,hogy ne tudná innen bárki megállapítani vakteszten,hogy melyik kávé minőségi és melyik DG.
A DG a legalja kategória. -
dozó
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Aki érez magában affinitást a szerelést illetően, megmenthetné ezt a GC Goldot, undorító állapotban van.
Azt gondoltam ha képek alapján meg tudod itélni hogy ez a gép milyen undorító állapotban van, akkor egy pumpa cserével illetve bekötéssel, könnyen elboldogulsz de ahogy a másik fórumot olvasom látom hogy nem.
-
bluesfan
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Ha az őrlőt mondjuk 90 körül értékeljük akkor a kávégép 120 lenne. Ennyiért szerintem sokkal jobb vétel pl. zolnagy kolléga eladó Brasiliája, vagy egy szanaszéjjel maxolt GC, bár ezek nem gyári állapotúak, hanem módosított, belepiszkált gépek, mégis a kávégépek ferrarija( másfél decis bojler, 57-es kosár) a kanyarban sincs hozzájuk képest.
-
soldier2
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Miben nem hiszel? Hogy az indukciós tűzhelyen nem működik a Brikka? Mert nem működik, csak adapterrel, amivel meg az a baj, hogy a második kávé elkészülte után túlmelegedik.
Egyszer olvastam, hogy Chuck Norrisnak egyszer sikerült indukciós tűzhelyen brikkával kávét főzni
(bocs) -
von toth
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Minap cseréltem le Poénkát gaggiára, előtte 10 évig azt használtam. Volt egy pár napra itthon az említett Delongghi is.
Szerintem ha mindenképpen ilyen akkor a poemia. Nem hosszabb életű, de jobb a végeredmény.
A dolce gusto (persze már a gaggia árnyákában ) és a poemia a között nem sok lesz, sőt.
-
Bazsee71
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Dolce Gustot kerülném, instant kávét használnak. Ha már olcsó és konyhakész megoldás kell, akkor Nespresso gép és mondjuk Aldi kapszula (nem egy csúcs, de nagyságrendekkel jobb, mint a Lidl terméke).
Ha már Poemia, és szöszölés a kávéval, akkor hiába megy az bolti téglával is, bűn lenne azzal tölteni (nem igazán lenne előrelépés). De akkor már ott tartunk, hogy 40-50e lesz a szett.
-
jack B.
csendes tag
válasz
jack B.
üzenetére
2014-es GC a jófogin:
https://www.jofogas.hu/vas/Gaggia_Classic_kavegep_elado_76756977.htm

-
norby_42
aktív tag
válasz
jack B.
üzenetére
Azért erre valszeg kell költeni...
Tényleg, tegnap megjött a tömítéskészletem a theespressoshop.co.uk-ról. Azért ezt választottam, mert minden volt benne, ki is cseréltem a fejben az összes tömítést. A rutin hiányzott, de egyébként nem nehéz, és végre nem ereszt a fej.
-
-
Peti...(16v)
tag
válasz
jack B.
üzenetére
Adtál egy jó ötletet ezzel.

4 db szaloncukor akasztót beleszúrtam egy dugóba, egész jó kis eszköz lett belőle. Eddig hústűt használtam, de a több és vékonyabb szál jobbnak tűnik. A mini habverő nálam se vált be, rögösíti az amúgy rögmentes őrleményt, és fel is tapad rá, úgyhogy nem látom előnyét. Viszont ez a dugós kis eszköz könnyen elkészíthető, és a szálak formájával is lehet kísérletezni, hogy a keverés mellett hogyan a legalkalmasabb a felület simítására. -
-
Bazsee71
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
25-35 mp között azért van 10 mp különbség, ami statisztikailag sem elhanyagolható. Nincs azzal baj, ha valaki lazára veszi a figurát, mert mondjuk csak olaszos blendeket iszik, és ott neki éppen mindegy. Csak ne jelentse ki kategorikusan, hogy mindegy hány gramm.
Annyi tapasztalat gyűlt már itt össze, annyi velős témázgatás volt, ne kezdjük el ezt a minek a víz, minek a mérleg huzavonát.
-
Rush77
aktív tag
válasz
jack B.
üzenetére
A probléma ez.
A naked karral jókat tudok húzni kezdő létemre (bár kicsit sötét a crema de ízre jó bár ez most ilyen szempontból most irreleváns)
16g -> 25mp -> 50ml viszont ha a sima dupla kifolyós karral csinálom ugyanazokkal a daráló beállítással és ugyanazzal a kosárra akkor alig jön valami 16g -> 30+mp -> 40ml
és az íze is elég keserű ami élvezhetetlenné teszi. -
mdav88
aktív tag
-
adp
őstag
válasz
jack B.
üzenetére
Sztem siman araban ment el.
Ha kicsit el kezdunk szamolni:
Uj bojler 5e (jo mostmar csak 3e)
Uj ulka kb 3-4
Rez fszt 4e
Silvia cso 6e
Manometer fog. sincs de biztos van 5e + beszereles
Ims single, felsosz 4-4e
Kb 30e-nyi extra... aztan 60-70 et lazan meger es sima GC amihez jobb esetbe van egy ipari terito meg meg 1 valami extra -
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, persze tartósságban is köröket ver egy jó tekerőlant az olcsó motorosokra, mindazonáltal racionális érv egyedül a 0 retenció, és az alacsony fordulat miatt kevesebb púderszerű őrlemény talán.
Jól látom, hogy ennél a gőzcsapban van valami biztonsági szelep?

és az íze is elég keserű ami élvezhetetlenné teszi.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)