-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Sok boldogságot! (lesz is)
Most ugyan jön pár nehéz hónap, vagy év, de minden befektetett percet meghálálnak a kölykök.
Befektetett perc meg lesz bőven. Én egy év kihagyás után, most tudtam visszaolvasni a topicot, mert a 13 éves mellé tavaly sikerült beújítani egy második fiút is és elmondható, hogy ha volt a kötelességen kívül időm valamire, akkor igyekeztem azt alvással tölteni.

De nem spoilerezek.

-
Keresztapper
senior tag
Látom, kurrens téma mostanában, így aki mérleget keres, annak megfontolásra ajánlom ezt.
Akkumulátoros, vízálló, a korábbi mérlegeimhez képest rendkívül gyors és az eddigi tapasztalataim alapján precíznek is vélem. Viszont nem szépségdíj-esélyes az tuti. Acaia és Brewista összehasonlításra tapasztalatok híján nem vállalkoznék.Az ára pedig szerintem baráti.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Használd egészséggel.
Cold drip témához, mert hogy lassan szezonja van és szerintem kurva finomakat lehet csinálni, én a mai fejemmel nem vennék fix átfolyási sebességű eszközt. Most egy Iwakim van, de nem szeretem igazán, mert az mondjuk egy dolog, hogy a külső műanyag gyűrű ismeretlen körülmények között eltört már az elsőhasználatnál, köszönhetően a rendkívüli "anyagvékonyságának", az őrleményt csak a legritkább esetben tudom úgy eltalálni, hogy a viz ne a tetején folyjon ki, vagy ne szaladjon át a pogácsán.
Szóval én szabályozhatót vennék. Az Alin vannak is ránézésre ígéretesek 12e körül, de tapasztalatom nincs velük.
-
Keresztapper
senior tag
Ha van itt olyan, aki gyakorlottabb postázásban nálam, az kérem, hogy segítsen.
A helyzet az, hogy el kellene küldenem néhány disztribútort a kollégáknak, de a jó home ofice-ban nincs lehetőségem címiratot nyomtatni és továbbra is gondom, hogy várandós feleséggel a személyes kontaktusok számát is szívesen csökkenteném, így ha lehet postára sem szívesen mennék.
Tudtok olyan szolgáltatóról, ahol online lehetne a házhozszállítást megrendelni, amit felvesz nálam a futár, vagy ha el is kell mennem valahova, ott nem kérnek tőlem nyomtatott címiratot?
-
Keresztapper
senior tag
Sziasztok!
Mostanában többen érdeklődtetek disztribútorral kapcsolatban, én pedig nem tudtam semmi biztosat mondani. Mostanra viszont nem emlékszem persze, hogy kik is voltak az érdeklődők... Ezért ittjelzem, hogy ismét van pár darab , így akit érdekel és Budapesten lakik, az holnap 14:00 körül át tudja venni a Nyugati parkolójában.
Ugyanitt 11 zenés quartz óra is van olcsón.

Akinek nem írtam privit, az jelezze.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
A gyártó jellemzően olcsóbban tudja adni a termékeket, mert nem rakódik rá annyi költség.

De jelenleg nagyon küzdök ezzel a helyzettel, mert várandós feleséggel elég nehézkes az utánajárás, amit a gyártás kíván. Minden esetre dolgozom a megoldáson. Egyelőre 58-as méretben van éppen készítés alatt pár darab, de még nem tudom, hogy hogyan oldom majd meg a gravírozást és a postázást. De majd csak lesz valahogy!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Én is szeretem, mert tényleg értelmesen és szépen beszél, no meg a témái is érdekelnek.
A YouTube reklámok elkerülésére meg ott van a YouTube Vanced, ha Android a platform.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
A választ én sem értem, mert hogynem volt, szóra sem méltattak...
A facebook-ot meg azt hiszem, nem próbálom már meg, mert megsértődtem. Tudom, hülye dolog, de nehogy már én rohangáljak a kereskedő után, hogy elbaszott valamit és tegyen rendet. Igazából nem vártam semmit, nem akartam kompenzációt, csak egy visszajezést, hogy sajnáljuk, hogy kidobtad a pénzed az ablakon, de a jövőben majd figyelünk erre és ha már nálunk megdöglött a kávé a raktárban, akkor azt veszteségként könyveljük, nem cseszünk át vele senkit.
Én legalább is nem így szoktam azokhoz állni, akik engem tisztelnek meg a bizalmukkal. De nem pörgetem tovább ezt a dolgot, csak megkérdeztem, hogy én vagyok-e a helikopter.
Úgyhogy kössz a tapasztalatmegosztásokat.
-
Keresztapper
senior tag
Nektek mi a tapasztalatotok a Pacificaffe-val?
Történt, hogy már nem először, rendeltem tőlük a két ünnep között. Eddig is megesett olykor, hogy nem a legfrissebb pörit küldték, pedig az első ilyen után a megrendelés megjegyzés rovatában kifejezetten kértem, hogy ha lehetséges, friss pörkölést szeretnék venni.
Most beraktam a kosaramba többek között egy nepali kávét, ami a kínálatukban egyébként a drágábbak közé tartozik a maga ~3.500,- Ft/250g árával, mert kíváncsi voltam rá.
Nos, sikerült egy majdnem 3 hónapos, egyébként közepesen világos, így nyilván teljesen döglött adagot küldeniük, ami eléggé bosszantott, így billentyűzetet ragadtam és megírtam nekik a csalódottságomat. Ennek már lassan két hete, de választ – meglepő módon – nem kaptam.
Csak azért írtam ezt le, mert így még csalódottabb vagyok, meg kíváncsi is, hogy nektek volt-e velük ilyen tapasztalatotok, vagy csak engem tisztelnek meg ezzel a paraszt viselkedéssel.
-
Keresztapper
senior tag
A két gépet nem ismerem, így ajánlást sem fogalmazok meg, de ahhoz túl rég óta vagy már itt, hogy elhidd, bármilyen gép üzemmeleg lesz 10 perc alatt. Az, hogy erről a gyártó marketingesei mit hordanak össze, ne tévesszen meg, vagyis ez ne legyen szempont a kiválasztásnál.
A roto pumpa meg nagyon más világ, mint az ulka ex5, szóval ha belefér a keretbe, akkor én ilyennel szerelt gépet vennék.
-
Keresztapper
senior tag
Időhiány miatt eladóvá válhat a Gene CBR-101-esem.
Az utóbbi egy évben nem használtam, mert meghalt benne a fűtőelem, de előtte sem sűrűn kapcsoltam már be, mert nem igazán van most ilyesmire időm.
Ahogy néztem, az alkatrész cseréje kábé 20e körül van, így az ára fix 45e lenne és adok hozzá még zöldkávét is (asszem 1, vagy 2 kg maradt)
Most nincs nálam kép róla, de érdeklődés esetén teszek majd fel azt is. Vigyáztam rá, de a használat nyomai látszanak azért rajta, főleg a kamrán.
Ha valakit érdekel, keressen privátban.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Vangelis
üzenetére
Ez tök jó, de mi a kérdés? Milyen főzőkben gondolkodsz azon túl, hogy az alsó kategóriából szeretnél választani?
Ha automata vonalon nézelődsz, akkor ez a topik nem lesz sok hasznodra, de van itt a PH-n automatás beszélgetésfolyam is, ahol több lehet a tapasztalati ismeret, így ott lenne érdemes ebben az esetben kérdezned.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
nemethsza
üzenetére
Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a termelő beavatja a vevőit a feldolgozás részleteibe.
Néhány costa kávéról kiderült nemrég, hogy a feldolgozás során trükköztek a fahéjjal, de ott is csak a vetítés ment a termelő részéről, igazi választ nem adtak a kérdésre.
-
Keresztapper
senior tag
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
A kereslet és a kínálat árban nem fog sajnos találkozni, de ha a pénz nem lenne szempont, akkor az Eureka Atom lehetne egy megoldás, ha a halkabb motoros őrlő a cél.
-
Keresztapper
senior tag
Sajnos nem csak ez a baj mostanában a hellyel... Én egy cold brew-t ittam még a nyáron, sajnos nem emlékszem már, hogy melyik pörkölő kenyájából. Az egy dolog, hogy teljesen telerakták a poharamat jéggel, de az italnak sem volt igazán jó íze, amit el is mondtam a baristának, mikor fizetés után kérdezte, hogy elégedettek voltunk-e. Erre ő csak annyit mondott, hogy hát igen, CasMo-ból jobbat lehet csinálni, de alternatívát nem ajánlott, ezért az erre költött 1200-at eléggé kidobott költségnek ítélem meg utólag.
-
Keresztapper
senior tag
Valóban az a mondás, hogy HX esetében nem sok haszonnal jár a PID beépítése, de az én tapasztalatom szerint azért ez sem ennyire fehér, vagy fekete.
Egy öreg Rancilio S24-em van, amiben egy XMT PID szolgál a legnagyobb megelégedésemre. A megfelelő bemelegedési időket követően nagyon szépen változtatható vele a kifolyó víz hőmérséklete, de azt is hozzá kell tenni, hogy a Rancilio nem E61-es fejjel szerelt masina, aminek az az előnye, hogy itt nem jellemző, hogy a fej annyira külön életet élne.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Köszönöm! Idő közben elkészült a tölcsérem is. Igaz, kicsit brutál lett, de rendkívül kényelmessé teszi a porciózást.

-
Keresztapper
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nagyon köszönöm. És az lehetséges, hogy mint ahogy az oldalon írják, a száj külső átmérője 46mm?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Apropó mézesüveg:
Valaki meg tudná nekem mérni a 60ml-es üvegcse szájának belső átmérőjét. Kellene egy tölcsér a töltéséhez, amit gyorsan le is gyártatnék az esztergályossal, ha már úgy is megyek hozzá disztribútorokért ma, de nem tudom addig megmérni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nyár van, így gondolom, hogy az alkalmazottak egy része is pihen, ebből fakadhat a késés. Szerintem nézd el nekik.
Pall mester még a pörkölőt is kikapcsolja olykor néhány napra, amikor megengedi magának, hogy pihenjen, de ebből legalább biztosan tudhatjuk, hogy a pörkölő is ember.

-
Keresztapper
senior tag
Szerintem az MKKP is ez alapján ígért örök életet.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Volt régebben egy ilyen berögződés sokaknál, hogy kocogtatnak, hogy a kosár belső felületén feltapadt őrleményt leszedjék a kosár faláról.
Az eljárás viszont nem követendő, még ha szakszerűnek, látványosnak is tűnik, mert könnyen megrepedhet a tömörített pogácsa, ami csatornásodáshoz vezet, és egyszerre lesz alul és túlkivonatolt a végeredmény.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Thermoblock-os ez, vagy bojler van benne?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
mdav88
üzenetére
Az már igaz! Főleg, ha valakinek eredeti a csepptálca rácsa, amin simán át is megy a víz, nem úgy mint nekem, akiéről egyszerűen lepereg és a pultot áztatja.
Tényleg! Továbbra sem futott bele valaki, akárhol egy Rancilio S24-hez való eredeti csepptálca rácsba? Tárgynyereménnyel tudnám meghálálni, ha valaki hozzásegítene.

-
Keresztapper
senior tag
válasz
Nixon18
üzenetére
Kis kiegészítés: a Rokusch nem saját magának pörköl, hanem a Bagira csinálja nekik a saját maguk által összerakott blendet, de még nem jártam náluk, így a helyről nyilatkozni nem tudok.
Az említett hoteltől viszont kicsit messzebb esik, mint ahogy a Block Room is, ahová viszont már csak a kiszolgálás miatt is érdemes lehet elmenni, mert nagyon kedvesek és a kávé is több, mint korrekt volt eddig, amikor ott ittam. Viszont ha a kolléga már elmegy oda, akkor meg útba esik neki a Rokusch, így akár két próbát is meg lehet ejteni egy úttal. -
Keresztapper
senior tag
válasz
stereofan
üzenetére
Tessék követni a mester facebook oldalát!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Nibiru
üzenetére
A nyomás leginkább a kivonatolásra van hatással szerintem, ezért a túl magas, vagy túl alacsony nyomás túl, vagy alulkivonatolást eredményezhet, ami az ízekre nincs igazán jó hatással.
Ennek már csak amiatt is érdemes egyfajta sztenderdként működnie, hiszen a pörkölők is ennek alapulvételével profiloznak, ami mit sem érne, ha otthon drasztikusan eltérsz tőle, de majd paljoc, vagy Bazsee71 kiigazít, ha rosszul gondolom.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
A jó Caravelemre emlékszel Simi? Az azért megcsiklandozott téged is.

-
Keresztapper
senior tag
válasz
davidoff83
üzenetére
Ez a szintlépés nagyon érdekelne. Mina, vagy mi lesz helyette?
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Isten ments, hogy a lungo vázolt receptúrájával vitázzak, de akkor már több értelme van - otthoni környezetben - állítani az őrlőn és durvább szemcsemérettel operálva növelni adott idő alatt a kihozatali arányt.
Én minden esetre
a) nem készítek senkinek hosszú kávét,
b) ha mégis, akkor felcsapok egy frankó eszpresszót vízzel. -
Keresztapper
senior tag
válasz
gippazoid
üzenetére
"Mennyiséget" mindenképpen csak úgy tudsz jó minőségben előállítani, hogy vagy több alapanyagot használsz, vagyis, ahogy említed, duplát készítesz, vagy pedig az általad említett "eszpresszóból kotyvasztott" módszert használod, ami egyébként fényévekkel jobb megoldás, mint a sokáig engedett, túlkivonatolt kávé.
-
Keresztapper
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Python programozás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Számotokra mi volt az év játéka 2025-ben?
- További aktív témák...
- DJI NEO 2 DRONE, ÚJ 2 ÉV GARANCIÁVAL ELADÓ
- DJI Mavic 2 Pro drón +táska +szűrők +landing pad
- Lego autó dekoráció - RAKD A FALRA
- Dji Goggles 3 garanciával/ Neo2, Neo, Avata2, Mini 4 Pro, Air3 / Dji Beszámitás lehetséges
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi