Hirdetés
- Nikon DSLR topik
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Annyira nem.
Manapság itthon kezd divattá válni a régi kádár-rendszerbeli dolgokon nosztalgiázni.
Külön műsort is csinálnak neki a tv-ben: [Unboxing, hardverteszt]
Lehet hogy Magyarországon egy újkeletű trend kezd elindulni az orosz gyártmányok újraértékesítése érdekében. Szponzorált videók formájában.
Igazodni kell a mai gazdasági változásokhoz és piaci igényekhez. -
gliskard
senior tag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
egy kutatás akkor reprezentatív, ha jól tükrözi vizsgált populáció összetételét a fontos jellemzők mentén (pl. életkor, nem, lakóhely), tehát leképezi a célcsoportot, és a becslési hiba elfogadható…
Azt el fogadom, hogy a 9,5M magyar lakos esetében az 1000 megkérdezett (megfelelő bontásban) reprezentatív adatokat tud szolgáltatni.
Nekem azzal van problémám, hogy ez egy komplex kérdéskör ami bőven túlmutat egy egyszerű igen/nem válaszon. Ilyen esetben már az 1000-es minta nem megfelleő kiválasztása is komoly torzításokat eredményezhet…1000-es minta esetében a nemek bontása a KSH adatai lapján:
48,3% férfi = 483
51,7% nő = 517Ehhez kell még egy korcsoport szerinti bontás is. például: 18–29 / 30–39 / 40–49 / 50–59, ezeket a KSH kortábla alapján lehet pontosan arányosítani, de én most csak tippelek:
Férfi
18–29: 120
30–39: 120
40–49: 120
50–59: 123Nő
18–29: 128
30–39: 127
40–49: 128
50–59: 134
Mivel ez egy ország, ezért régió és település típusok szerint is bontani kéne.
Régiók lehetnének a megyék, de 1000-nél a 19 megye + BP a nemek és korcsoport után már 0,5 és még kevesebb ‘embereket’ hozna ki, ezért inkább nagyobb területi egységekkel szokás kalkulálni (az értékek a lakosság arányos bontása az 1000 főnek)Közép-Magyarország – 300 (pest megye + BP)
Közép-Dunántúl – 110
Nyugat-Dunántúl – 100
Dél-Dunántúl – 90
Észak-Magyarország – 120
Észak-Alföld – 140
Dél-Alföld – 140itt azért már látszik, hogy az 1000 főnél már “szóródnak” a darabszámok amiket a település típus tovább “darabol”, mert érdemes különbséget tenni Budapest / Megyeszékhely / Egyéb város / Község között…
Ezzel azt próbálom szemléltetni, hogy az 1000 fős mint esetében, például közép-magyarországon (BP+Pest megye) ennyi embert kérdeznénk meg:
18–29 év
férfi: 27
nő: 2730–39 év
férfi: 30
nő: 3040–49 év
férfi: 33
nő: 3350–59 év
férfi: 60
nő: 60Egy szimpla felelt választás esetében ez már elég jó minta ahol feltételezhetjük az alacsony torzítást. De komplexebb esetben mint az NMHH kutatása ez a torzítás már sokkal nagyobb is lehet, ezért mondtam, hogy az 1000 főt én ebben az esetben nem érzem reprezentatívnak. Reprezentálhatja az az 1000 fő az ország lakosságát (megfelelően kiválasztva őket – ez sem egyszerű feladat), de a rajtuk keresztül begyűjtött adatokat és az ebből leszűrt következtetéseket már nem nevezném reprezentatívnak…
-
Balázs Z.
aktív tag
-
gliskard
senior tag
"A NMHH ezerfős online, reprezentatív felmérést végzett 18-59 éves korosztályban"
Megkérdezéses, önbevallós módszer nem éppen a pontosságról és a valóságról híres.
Az szintén kérdéses, hogy mennyire szakmai az 1000 fős mintát reprezentatívnak nevezni... Ez a 'kutatás' így magában nem sokat ér. Általában nem az NMHH végzi felméréseket, ők inkább megrendelni szokták a felméréseket és főleg az elemzést és közzétételt csinálják (valószínűleg ez is egy "látszat megbízás" volt).(TV-nél 1450 háztartásban, kb 3200 ember bevonásával történik az adatgyűjtés – ez sem mentes a torzításoktól, de nincs jobb, viszont a hosszú adatgyűjtés miatt a trendeket elég jól mutatja – az egy másik kérdés, hogy a teljes lakossági spektrum egy része láthatatlan a mérés számára.)
Az pedig, hogy a PH fóruzomókkal nem passzol a "mért adat" annak részbe az az oka, hogy ha tényleg reprezentatív lenne a felmérés, akkor valószínűleg az 1000 fős mintának csak egy töredékében van képviseltetve az adatokban az a viselkedés ahogyan a PH látogatói a YT és TikTok-ot használják.
-
janeszgol
félisten
Felesleges a FB. Tele van AI ajánlasokkal. Olyan kutyákat rajzolnak, amik nem léteznek sanyarú sorsot megjelenítve, hogy az embereket érzelmileg manipulálják. Gyerekek detto, helyszínek detto. Nem létező helyeket reklámiznak, ahova természetesen szívesen elutazna mindenki, csak nincs hova, mivel nem létezik.
YT családi előfizum van, az jó befektetés. -
peppa
tag
Nekem nagyon bevált a YouTube előfizetés. FB-t és semmi mást sem használok. YouTube előzményeket és az automata lejátszást kikapcsoltam, egy fekte képernyő fogad, amikor belépek. Megnézem, ami érdekel aztán kikapcsolom. Egy időben még az oldal sávos ajánlót is eltüntettem egy pluginnel, de az már nem zavar.
-
-
Balázs Z.
aktív tag
-
8th
addikt
Az imént jött meg a legutóbbi heti jelentésem. A december 22 - december 28 közötti hétre az átlagos napi képernyőidőm 1 óra 21 perc lett úgy, hogy év vége van naphosszat itthon döglök és magamhoz képest extrém sokat volt a telefon a kezemben. Általában napi 1 óra alatt szokott lenni a képernyőidőm úgy hogy budin szoktam pörgetni a FB-ot vagy zombit irtok éppen. Elképzelni nem tudom mit csinál az akinek nem munkára használja a telefonját és mégis napi 3-4 óra vagy akár még több összejön. Netezik? Filmet néz? Játszik? Jó lehet fél nap egy hangyaf*sz kijelző fölé görnyedve mereszteni a szemét.
-
Balázs Z.
aktív tag
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Ja, a Videa meg a másik csoda, az Indavideo kizárólag azért rúg labdába, mert rogyásig vannak illegális tartalmakkal. Teljes filmek, teljes sorozatok... De megéri fenntartani őket, mert ha a nagy szolgáltatók letiltják a Párt nagyszerű hamisított tartalmait, ezeken még lehet terjeszteni az igét.
-
zolka95
őstag
Mit olvasok, Origot?
A kormány statisztikája hogy kerül ide? Amúgy sem jelent semmit, mert megbízhatatlanok.
A bevezető meg egy kádárista nosztalgia érzelgés. Tiszta Origo.
A prohardver főoldala is fehér-kék-piros színűvé válik majd, mint az origo.hu? prohardver.ru -
Balázs Z.
aktív tag
Fúhhh... a sok proletár.
Így aztán maradnak is azok
-
válasz
The.Biker
üzenetére
Ha ON topikra írod, hogy "és akkor mi van"
Mint minden más, a mértéktelen mennyiségű reels is hordoz meglepetést. Konkrét példa baráti beszélgetésből: már nem is érdekli az, hogy mi a másik fél álláspontja vagy kétsége. "Másról beszélsz és nem is érdekel"
#37 RandomName
Így ez alapján talán megáll az amit a fórumtárs is írt, az ingerküszöb irreális -
-
És akkor mi van?
-
válasz
Depression
üzenetére
Van időm a PH! - ra.ezt most másnak olvastam
-
Depression
veterán
Míg mások elpazarolják életüket edzéssel, tanulással, gyerekekkel, asszonnyal, utazással, stb., ahelyett nekem van időm pH!-ra, piára és youtube-ra.
No joke. 
-
8th
addikt
Ki a tökömnek van arra ideje, hogy napi 2-2.5 órát a telefonjába bújjon? Nincs ezeknek életük?
-
RandomName
senior tag
Antiszocializálódás is belejátszik ebbe.
Sok ismerősöm van aki tömegközlekedésen füles+teló, hogy első körben ne őt akarják megkérdezni, hogy mellé ülhetnek-e.... És bizony akik sok esetben csak böngésztek, játszottak utazás közben, azok ma már arra ráuntak, és szinte mind pörget valami gyorsat..... -
pusszycat
nagyúr
válasz
bollokcs80
üzenetére
Van tv-m. Annyi reklám után, főleg a fogkrémes köpködős után megundorodtam a tv -től, ott ugyebár még mókolni sem lehet, h eltűnjenek, szóval nem használom. Viszont elgondolkoztam egy nagyobb monitoron, ha már úgy is azt bámulom egész nap.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
bollokcs80
üzenetére
Kb én is hasonlóan használom a yt-t
-
wjbhbdux
veterán
Én csak zenét hallgatok út közben, youtube reVanced klienssel megy a háttérben reklám nélkül. Éves playlistbe gyűjtve hetente a spotify féléken fellelhetetlen extended mixeket a kedvenc kiadóktól.
tiktok/shorts formátum videóktol és az ezeket a szádba szaró algoritmusoktól kivet a víz, telefonon nem nézem és desktopon is van firefox addon ami rendes teljes yt videó oldalra irányítja ha olyan linkre nyomnék, másik addon eltünteti a főoldalról. Telefonon reVancedben meg teljesen ki is van kapcsolva, hogy ne mutassa ezeket. A legalja a tartalomnak.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Elméletileg jó ötlet, de nem tudod magaddal vinni egy sétára de ha van Spotifyd a telefonon akkor igen. Ez itt a gond.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azt nézem rajta, hogy ki hívott. Meg a pontos időt. Amikor nincs rajtam karóra.
-
-
(Agy)Beteg világ, (agy)beteg Emberek! Manipuláció!
-
Amúgy ja kikéne na de mindjárt

-
-
Ja nálam is pörög a titkok mintha kötelező lenne
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
+1
YouTube minden is, vagy valamelyik stream, film vagy sorozat miatt. -
janeszgol
félisten
Én is. TV nulla, Youtube 100%.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jövőre immár spotify-ről is mehetnek majd a videok zenék.
-
Home office-ban vagy szabadnapom, amikor nincs sok egyéb teendő, én szépen húzom felfelé a YouTube-ot.
Van, hogy egész nap onnan szól a zene a háttérben.
-
bollokcs80
Korrektor
Én például útközben sosem nézek videókat, max 1-2 short-ot, amik haverok, kollégák küldenek. Itthon viszont sokszor TV adás helyett is Youtube-ot nézek, onnan próbálok informálódni értelmesebb közéleti műsorokból (Telex,Partizán), műszaki területen (Mobilaréna
, Tech2, Ren-Tech), vagy nézek beszélgetős műsorokat, koncertfilmeket. Lehet értelmesen is használni. -
"Ha unatkoznak"
Huhh, nem volt már sok éve olyan pillanatom, hogy unatkoztam volna
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
+1
Sok lesz -
mrzed
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én is ezen mosolyogtam olvasás közben.
-
-
hokuszla
senior tag
a címre a válasz
-
pusszycat
nagyúr
Nálam ez a 2-2.5 óra inkább 5-6 óra, ez miatt alszok 4-5 órát éjszaka, és nem értem miért vagyok fáradt egész nap. És ez mindig igy van, talán hévégén ráteszek még egy lapáttal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Haditechnika, harcászat
- Android szakmai topik
- Minden, ami hőszivattyú
- Napelem
- Nikon DSLR topik
- Nem engedi el a 128 GB-ot a Google
- Parfüm topik
- Két 16 GB-os GeForce gyártását szüntette meg az ASUS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Bomba ár! Dell Latitude 5340 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest