Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
válasz bigmasterg #116026 üzenetére
Ez megy a hifizésnél-audióeszközöknél is, tele van minden "tesztekkel", "tesztelőkkel", sőt "fórumozókkal", akik fizetett bértollnokok.
-
kemcso
Ármester
válasz Cathfaern #116675 üzenetére
A példában szereplő Kofio sztem nem csak a cseh piacra dolgozik és kb ugyanazon az áron hozza a futár onnan, mintha Mo-ról rendelnél. Miközben Mo-ról külfödre küldeni valamiért sokkal drágább, mint országon belül (vagy mintha ugyanezen nemzetközi szolgáltatók Mo-ra küldenének).
-
kemcso
Ármester
válasz Cathfaern #117070 üzenetére
Nem hiszem, hogy tiszta nyereség. Ha könyvelés szerint úgy adják el, mintha belpiac lenne, akkor szépen befizetik a GB államnak az áfát és kész. Valszeg nem vacakolnak az áfa visszaigényléssel, merthogy külföldi értékesítés, úgy adnak el mindent, mintha GB lenne a vevő, és ez valszeg régen is így volt, amig nem volt Brexit, lásd következő mondat.
Eu-n belül értékesítés esetén az elmélet az, hogy a célország áfáját kell megfizetni a webshopban, de ezt nem alkalmazza mindenki (mert szarnak bele...), de pl Amazon.de igen.
-
kemcso
Ármester
válasz Toobee #117080 üzenetére
Igen, de szted a linkelt német webshop még nem érte el a 10e €-t (bármilyen országot állítok ugyanaz az ár, a 5000€-s La Marzocco-ra is)? Vagy leszarja?
(#117077) Bazsee71 tudom, hogy mi a szabály, de ettől még a tapasztalatom az, hogy a nagy cégek foglalkoznak vele, a kicsit hol igen hol nem. Simán rendeltem már Eu-ból pl német áfás árért, miközben ez nem mai szabály.
(#117079) Cathfaern Niche GB, az már nem Eu, így nem az Eu szabályai vonatkoznak rájuk. Mi az előnyük? Pl hogy nem vacakol vele, uaz a számla mindenkinek, kevesebb informatikai kötség, stb.
Eu-n kívül rendelésnél magánszemélyként ritkán vásárolhatsz áfa nélkül, az én tapasztalatom az, hogy kifizettetik a helyi áfát, kapsz egy helyi számlát és plusz vámolódik. -
kemcso
Ármester
válasz Eugene Roe #117131 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy ezek a "nem tartják az árukat" darálók többnyire 8-10 éves darabok, pl egy hasonló korú tuningolatlan GC is kb 1/3-1/2 árban megy az újhoz képest...
-
kemcso
Ármester
válasz Eugene Roe #117141 üzenetére
Vegyél olyan darálót, amiben mérleg van, akkor nem kell foglalkozni azzal, hogy méregetsz.
Vagy nem úszod meg, hogy mérsz, mert 0.2g is módosít a végeredményen, nemhogy 0.5g...
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz Melorin #117447 üzenetére
Én egyfajta kávéval játszanék a helyedben, a folyamatos cserélgetéssel esélytelen megtanulni. Vmi olyannal, amilyen ízt keresel. Ha a GetUp! iszonyú keserű (főleg úgy, hogy a kotyogós valszeg szénné égetett eredménye ízlik), akkor nem jól csinálod: túl sok a hő vagy túl finom az örlés vagy lassú a lefolyás.
-
kemcso
Ármester
VST rendelésből lesz vmi?
-
kemcso
Ármester
válasz hoffman_ #123121 üzenetére
Nekem a puck tisztítása óriási macera volt (Normcore volt) és visszatértem az AP-re (az ökológia lábnyomában sem vagyok biztos, hogy kisebb: minden főzés után sokáig mosogatod, vagy gőzölgeted, de így is kávéolajos marad, jöhet a Puly neki... Kontra AP, amit 1mp elmosni)
-
kemcso
Ármester
válasz RetepNyaraB #123713 üzenetére
Ugyanebben a cipőben járok, olvastam, kérdeztem, nekem ez jött le (egyiket se próbáltam):
- 58 electric workflowban a legegyszerűbb, világos pörikkel is működik csak q drága
- robot közepes vagy sötétebb pörikkel simán elboldogul hókuszpókusz nélkül, de ha világosabbakkal is akarsz akkor elő kell melegíteni mindent is, így a workflow bonyolodik. Csak spéci (9.5cm-nél kisebb) mérleg fér a lábai közé. Van, akiken kényelmetlen a két kar húzása -
kemcso
Ármester
válasz mézespálinka #125376 üzenetére
Ha nem zavar az, hogy más márka, akkor: Coffee Sensor E61 flow control vagy Ft-ért ECM
-
kemcso
Ármester
válasz Papacoffee #126907 üzenetére
"A front burkolatot leszedni eléggé szívás kategória, a kart, kapcsolókat, lámpákat, mindent ki kell bontani hozzá" forrás: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest